Jesenice še naprej ostajajo brez lige EBEL, Olimpiji postavljen pogoj

Datum:

Vodstvo hokejskega kluba HDD Sij Acroni Jesenice je sporočilo, da klub v prihodnji sezoni ne bo nastopal v razširjeni avstrijski Ligi Ebel. Železarji so z odločitvijo nezadovoljni in so prepričani, da jih v ligi vsaj zaenkrat še ne želijo. Olimpija bo v ligi ostala, če bo v kratkem poravnala vse zaostale finančne obveznosti do igralcev iz letošnje sezone.

Za vstop v ligo sta bila glavna kandidata HDD Sij Acroni Jesenice in Mac Budimpešta, vodstvo lige Ebel pa je odločilo, da bo tudi v prihodnji sezoni v prvenstvu nastopalo 12 ekip.

Zahtevali nemogoče, kje bodo igrali v prihodnje, še ni jasno
Po podatkih naj bi vodstvo lige od vodstva kluba zahtevalo predložitev podpisanih sponzorskih pogodb za celotni proračun v prihodnji sezoni 2016/2017 in podpisane pogodbe o sodelovanju z igralci za prihajajočo sezono, česar pa vodstvo HDD Sij Acroni Jesenic ni moglo izpolniti. Kot so dejali sami, je igralcem težko dajati lažno upanje za prihodnost. Nekako je bilo čutiti v zraku, da bodo tudi letos navijači Jesenic prikrajšani za ligo Ebel, vendar ti ne obupujejo. Še naprej ni povsem jasno, v kateri ligi bodo v prihodnje igrali železarji, saj so vse do torka razmišljali samo o ligi Ebel.

Pogoj, ki ga je mogoče izpolniti
Trenutno edinemu slovenskemu klubu v ligi Ebel pa je bil postavljen pogoj. Čeprav ima Olimpija v zadnjih letih velike težave z izplačili in denarjem, jo je vodstvo lige pohvalilo in potrdilo, da gre klub iz prestolnice v pravo smer. Klub mora še naprej nadaljevati s sanacijo in izpolniti vse obveznosti do dogovorjenega roka. Tokratni novi pogoj pa je, da mora slovenski državni prvak do 15. junija poravnati vse zaostale finančne obveznosti do igralcev iz sezone 2015/16, ki se je ravno končala. Če Ljubljančani ne bodo izpolnili zahtev, bodo v ligi k pogovorom za sodelovanje povabili ekipo Mac iz Budimpešte.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...