Juanu Guaidóju s svojimi sledilci demokratičnih sprememb ponovno uspelo- Ali bo krvavi režim socialstičnega zločinca Nicholasa Madura končno padel?

Datum:

Juan Guaidó je bil ponovno izvoljen za predsednika nacionalne parlamenta v Venezueli. V preteklih dneh so Guaido in njegovim podpornikom preprečevali prihod v parlament in njegovo izvolitev. Po velikem pritisku njegovih podpornikov je prišel v nacionalno skupščino in bil izvoljen za predsednika skupščine. S tem pa se lahko zopet razglasi za začasnega predsednika Venezuele po njihovi ustavi. Ali bo krvavi venezuelski diktator Nicholas Maduro s pomočjo svojih plačancev in velesil Rusije, Kitajske in Irana zopet krvavo zatrl novo demokratično revolucijo v Venezueli?

Juan Guaidóju je zopet uspelo. Kljub temu, da so globalni dominantni mediji njegovo vlogo v zadnjih mesecih popolnoma minirali, se pogumni venezuelski politik ni  vdal v usodo. V razgretem ozračju je z veliko množico podpornikov uspelo vstopiti v prostore nacionalne skupščine, kjer je ponovno bil izvoljen na mesto predsednika nacionalne skupščine. S tem pa se lahko po venezuelski ustavi zopet razglasi za začasnega predsednika Venezuele.Zločinski socialistični venezuelski voditelj Nicholas Maduro pa bo zopet s svojimi “vodi smrti” hotel nasilno zatreti novo demokratično revolucijo, ki jo bo ponovno sprožil s svojim gibanjem začasni predsednik Juan Guaidó. Njegovi izvolitvi je čestital tudi predsednik največje slovenske parlamentarne stranke Janez Janša.

V preteklem letu smo iz Venezuele spremljali krvave slike med Guaidojevimi podporniki in krvavim režimom venezuelskega diktatorja Nicholasa Madura, ki je s svojimi plačanci na vsak način hotel zatreti upor venezuelskih državljanov. Tako je svetovna javnost lahko spremljala vso zgrešenost diktatorskega socialističnega režima Madura, ki svojim državljanom zaradi hude gospodarske, politične in finančne krize ni mogel zagotoviti niti osnovnih potrebščin za svoje državljane. Izpadi elektrike so bili nekaj vsakdanjega. Zaradi hudih razmer  v državi se je v lanskem letu zapustilo Venezuelo več kot dva milijona venezuelskih državljanov.

Juan Guaidó dobil ogromno podporo v mednarodni skupnosti
Juan Guaidó  je v lanskem letu dobil ogromno podporo v mednarodni skupnosti. V nevarni globalni igri je že kazalo, da bo krvavi režim Nicholasa Madura padel. Vendar sta ga v ozadju rešili Rusija, Kitajska in Iran, ki so za nekaj časa umetno podaljšali totalitaren Madurov režim. Z izvolitvijo Juan Guaidóta pa se zopet obeta pestro politično leto v Venezueli.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...