Kaj imata skupnega obupno slab Družinski zakonik in leseni oklepnik Krpan? Erjavca!

Datum:

Družinski zakonik Anje Kopač Mrak je najbolj podoben Krpanu iz začerkov afere Patria, lesenemu oklepniku, ki ga je Sistemska tehnika ob pomoči Karla Erjavca spravila v drugi krog testiranj, medtem ko sploh ni obstajal. S pomočjo avstrijskega partnerja je Sistemska tehnika na testiranje pripeljala skrpucalo, ki se je komaj premikalo. Podobno je tudi z novim Družinskim zakonikom – odpira več problemov, kakor pa ponuja rešitev.

Naj spomnim na nekatere skrite pasti Družinskega zakonika, ki briše pomen zakonske zveze, ki je v zasnovanju družine, da bi tako omogočil homoseksualcem, da bi lahko posvojili otroke. V javnosti je odmeval tudi odziv sodnikov, ki so jasno sporočili, da ne bodo zmogli dodatnih nalog, ki poleg tega spadajo v domeno strokovnjakov za odnose, to je socialnih delavcev. Kakor v zgodbi s Krpanom, tako tudi pri Družinskem zakoniku Karl Erjavec in njegov DeSUS igrata preračunljivo ter umazano politično igro. DeSUS je namreč zavrnil predlog Gibanja za otroke in družine, ki je z novelo ZZZDR želelo priznati stare starše za del razširjene družine ter odpraviti največje pomanjkljivosti veljavnega zakona. Karl Erjavec s tem ponovno dela proti starim mamam in starim očetom. Podobno izključevalen je tudi drug viden član vodstva DeSUS, Uroš Prikl.

Uroš Prikl omejuje razpravo o Družinskem zakoniku
Interes ljudi, da sodelujejo v razpravi o Družinskem zakoniku v Državnem zboru RS je velik. Vse več pa je znakov, da želijo vladne stranke Cerar- Židan – Erjavčeve koalicije spet grobo vsiliti za veliko večino nesprejemljiv Družinski zakonik.

Uroš Prikl, predsednik pristojnega odbora za družino, v nasprotju s Poslovnikom Državnega zbora RS v teh dneh več prijavljenim na razpravo pošilja pismo, v katerem jih obvešča, da jim ne dovoli sodelovati na seji, ampak bi rad v državnem zboru poslušal predvsem razprave elite – poslank in poslancev. Ti v večini o problematiki Družinskega zakonika nimajo pojma, kar so nazadnje dokazali ob zakonskem predlogu Gibanja za otroke in družine za spoštovanje pravic vnukov in starih staršev. Takrat poslanci vladne koalicije, vključno z njim, niso zmogli ene same strokovno utemeljene razprave.

Neresna pričakovanja naivnih uradnikov
Varuhinja človekovih pravic, skupaj z Urošem Priklom in ostalimi naivneži ter preračunljivci, pričakuje, da bo “novi” Družinski zakonik odpravil pomanjkljivosti škodljive družinske politike Anje Kopač Mrak.

Na več sejah parlamenta je Vlasta Nussdorfer izražala velika pričakovanja do novega Družinskega zakonika Anje Kopač Mrak, za katerega verjame, da bo pripomogel k ureditvi družinske politike ter v prihodnje preprečil podobne žalostne zgodbe, kot je primer koroških dečkov, ki zaradi uradniške in ideološke zaslepljenosti Anje Kopač Mrak ne smeta bivati v njuni edini družini babice in dedka.

Ministrica je skupaj z Martino Vuk, vladnimi plačanci iz Društva za nenasilno komunikacijo in drugimi protidružinskimi aktivisti tipa Združena levica, vseskozi reklamirala nastajajoči Družinski zakonik, ki bo imel odgovore in rešitve za nastale težave, ki se vlečejo več let.

Posodobitve družinske zakonodaje ni bilo samo zato, ker je bilo treba zavrniti socialne poskuse na slovenskem narodu. Z ukinitvijo spola, trgovino z materinstvom in posvojitvami otrok bogatim homoseksualcem ter lezbijkam želi skrajna levica uničiti temelje slovenskega naroda, našo katoliško tradicijo in način življenja.

Erjavec je takrat, kot običajno, dajal dvojna sporočila, v stranki DeSUS so bili za in hkrati proti. Čas je, da z njihovo dvoličnostjo upokojenci enkrat za vselej opravijo in jih postavijo pred vrata parlamenta, saj so v DeSUS-u z Erjavcem na čelu ničkolikokrat dokazali, da jih skrbijo le lastne koristi, upokojenci pa jih zanimajo le v času volitev.

Franci Donko

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...