Erjavec bo še naprej vodil DeSUS

Datum:

Svet DeSUS danes ni sprejel odstopa predsednika stranke Karla Erjavca, ki ga je ta ponudil zaradi slabega rezultata na minulih državnozborskih volitvah. Erjavčev obstanek na čelu stranke je podprlo 44 od 57 prisotnih članov sveta. Sodeč po razpravi na dopoldanski seji izvršnega odbora se je Erjavcu sicer obetal obstanek na položaju, a naj bi bili na terenu s šefom stranke manj zadovoljni. O ponujenem odstopu bi svet predvidoma odločil do tretje ure popoldan, vendar so zasedanje prestavili za dve uri. Med samo sejo pa so vidni člani strani hodili iz dvorane, nekateri so bili videti precej nervozni.

                   

Iz stranke je bilo že pred današnjo razpravo slišati, da je treba razčistiti, kaj točno je krivo za slab volilni izid in kolikšna je odgovornost Erjavca. Po drugi strani pa so se nekateri spraševali, kakšna je alternativa Erjavcu na čelu stranke.

Spomnimo, da je stranka DeSUS na državnozborskih volitvah prejela približno polovico manj glasov kot na volitvah leta 2014, del krivde pa pripisujejo njegovemu povezovanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in nekaterim drugim napakam med volilno kampanjo.

Foto: STA

Iz spodbudnih tonov nekaterih udeležencev današnje razprave je bilo vendarle sklepati, da bo Erjavec tudi po slabem rezultatu in, kot se je izrazil, “osebnem porazu” na letošnjih parlamentarnih volitvah ostal na čelu stranke DeSUS, poroča STA. Erjavec stranko vodi od leta 2005, za predsednika stranke je bil izvoljen še na kongresih leta 2009, 2013 in nazadnje 2017, ko je bil tudi edini kandidat za to mesto.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...