Kako je skupinsko posilstvo in umor mladoletnice s strani migrantov načelo politično korektnost v Avstriji

Datum:

V Avstriji lahko opažamo prve znake krhanja levičarske politično korektne retorike v odnosu do ilegalnih migrantov, zlasti njihovih kriminalnih dejanj. Velikanski škandal je pred dnevi sprožilo vprašanje priznanega avstrijskega novinarja, ki se je nanašalo na umor 13-letnega avstrijskega dekleta s strani štirih afganistanskih migrantov. 

                   

Kot je v nadaljevanju navedeno, naj bi jo migranti pred tem omamili in skupinsko posilili, njeno truplo pa pustili v dunajskem parku. Kot je znano se je novinarske konference udeležil tudi avstrijski minister za notranje zadeve Karl Nehammer. Konec medijskega dogodka pa je priznani lokalni novinar Christian Hofmann, zaposlen na avstrijski nacionalni radioteleviziji ORF, zaznamoval z izjavo, ki je dvignila veliko prahu v avstrijski družbi, poroča Remix News

Novinar je izjavil sledeče: “Gospod notranji minister, velja domneva nedolžnosti. V tem primeru gre za prosilce za azil, ki so vojno doživeli le v svoji matični državi. Ne glede na to, kaj so storili, ali ne bi morala Avstrija storiti več v zvezi s travmatizacijo? Pojavlja se vprašanje ali dovolj skrbite za mlade Afganistance?” Vprašanje je pri notranjem ministru vzbudilo nelagodje, ob čemer je odgovoril z očitki, da novinarsko vprašanje insinuira, da je avstrijska družba sokriva za storjeni zločin ter da bi bilo za te Afganistance potrebno bolje poskrbeti.

Afganistanski “mladoletni” migranti v Malmu na Švedskem. Fotografija je simbolična. (vir: twitter)

Kot je še dejal ni nobenega opravičila za nasilje nad drugimi, razen v primeru samoobrambe. Pokroviteljska izjava novinarja pa je na družbenih omrežjih sprožila pravi vihar. Nekateri ljudje so se celo podali na ulice ter demonstrirali pred poslopjem ORF na Dunaju. Enega uslužbenca so protestniki celo popljuvali, obenem pa je bilo moč slišati gesla, kot so “ti morilec” in “lažnivi tisk”. ORF je sam napravil poročilo o dogodku pred svojim sedežem, vendar pa je udeležence opisal bolj kot zanikovalce koronavirusa, ki protestirajo zaradi karantenskih ukrepov.

Prostor za javni diskurz, ki brani kriminalna dejanja migrantov, se v Avstriji počasi krči 

Oglasil pa se je tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz: “To me zelo jezi … Ti ljudje prihajajo v našo državo, rekoč da potrebujejo zaščito, potem pa storijo barbarski in okrutni zločin.” Novinar Hofmann se je pozneje sicer opravičil za svojo izjavo kot neprimerno, kot prvo družini žrtve. Kot kaže se javno mnenje počasi obrača proti opravičevanju kriminalnih dejanj, storjenih s strani migrantov.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...