Karma? Strokovnjak za eksplozive iz vrst Islamske države med nameščanjem bombe po nesreči razstrelil samega sebe

Datum:

Strokovnjak za eksplozive iz vrst teroristične skupine Islamska država je umrl med tem, ko je poskušal namestiti eksplozivno napravo v provinci Salahuddin v severnem Iraku, poroča britanski Express.  

Bomba je eksplodirala med tem, ko je Abu Abdullah nameščal bombo ob cesti na jugu Mosula, ta pa je ubila skrajneža skupaj z njegovim soborcem, ki se je nahajal v bližini.

Abdullah, ki je bil poznan kot bombni strokovnjak in kot voditelj na drugi stopnji barbarske teroristične skupine Islamska država, je po navedbah varnostnega strokovnjaka odgovoren za vrsto detonacij. Odgovoren je za porušenje številnih stavb z detonacijskimi napravami, saj si teroristična skupina prizadeva za to, da bi v Mosulu povzročila čim več škode.

Islamska država izgublja vodilne teroriste
Smrt Abdullaha nedvomno predstavlja ponovno brco za Islamsko državo glede na to, da so bili v prejšnjih tednih ubiti številni vodilni predstavniki organizacije. V ponedeljek so se pojavile informacije, da so enemu izmed najbolj znanih rabljev Islamske države Abu Sayyafu nastavili zasedo v zahodnem delu Mosula in ga z nožem večkrat zabodli do smrti. Prejšnji teden so ustrelili brutalnega klavca Islamske države Abu Abdela Rahmana, ki je z mesarsko sekirico ubijal ženske.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

Grims: Nobenega migracijskega pakta ne potrebujemo, potrebujemo drastično spremembo v Bruslju

Evropski parlament je v tem tednu sprejel migracijski pakt,...

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...