Katie Piper je bila ateistka, dokler ni doživela napada s kislino, zaradi katerega je ostala brez dela nosu: V veri je našla potrebno uteho in vir moči

Datum:

Odkar je bila Angležinja Katie Piper deležna napada s kislino, je povsem spremenila svoj pogled na življenje. Najbolj grozljiv dogodek v življenju se je zgodil, ko je to najmanj pričakovala. Za njim je namreč stal moški, ki se je izkazal za povsem drugačnega, kot se je ta predstavljal tekom dvorjenja. Poškodbe, ki jih ji je zadal napadalec po naročilu moškega, ki naj bi jo ljubil, so bile tako hude, da se je znašla v strašnih bolečinah. Dolgotrajno agonijo je na srečo uspela preživeti s pomočjo vere, zato ne čudi, da je postala goreča kristjanka.

                   

Katie je postala kristjanka 12 let nazaj, ko se je soočila z najbolj grozljivim dogodkom v življenju. Ko je bila stara 24 let se je  iz družinskega doma v Andovru preselila v London. Tam je nastopala v poznovečernih oddajah na televiziji, ko jo je preko družabnega omrežja Facebook kontaktiral moški po imenu Danny Lynch.

Sodelavca nagovoril, da naj jo napade s kislino
Danny ji je povedal, da ima v lasti nepremičnino in da tako kot ona študira računalništvo. Glede na to, da sta na Facebooku imela kar 30 skupnih prijateljev, se ji je zdel kredibilen. Potem, ko ji je ta tekom rednega komuniciranja pričel pošiljati sporočila z ljubezensko vsebino, sta se zapletla v romantičen odnos. Kakorkoli, ko je čez čas pričela dvomiti v zgodbice, ki jih ji je ta pripovedoval, in mu to tudi povedala, se je odnos hitro spreobrnil. Danny jo je v navalu besa posilil, nato pa je poskrbel, da ji je njegov sodelavec Stefan Sylvestre v obraz vrgel žveplovo kislino.

Katie se je v napadu grozno poškodovala, izgubila je namreč veki, del nosu in eno uho, od takrat pa je prestala že več kot 250 operacij. Medtem ko je bila v bolnišnici, nepremična v agoniji, ji je medicinska sestra pričela pripovedovati o Bogu. “Če bi kdo to izvedel, bi bila verjetno odpuščena,” je dejala in ob tem dodala, da je potrebno zavedanje, da je to počela zgolj iz krščanske dobrote, da jo je potolažila. “V tem trenutku sem se počutila, kot da je mojega življenja konec,” je izdala Katie in poudarila, da se dobro spominja, kako ji je medicinska sestra, da se vse zgodi z razlogom in da to ne predstavlja konca življenja. “Bog ima zate velik načrt,” ji je pravila.

Foto: Facebook

Ko je to Katie slišala, je tisto noč prvič v življenju molila. “Nato se je zgodilo nekaj najbolj čudnega. Soba se mi je naenkrat zdela bolj svetla in čutila sem, da me zajema topel objem. Glas v moji glavi je rekel: Vse bo še dobro.” Katie verjame, da je tedaj doživela Božansko prisotnost. “Nisem videla Boga ali angelov, vendar sem čutila neverjeten občutek, da sem ljubljena.”

Vera kot vir notranje moči
Vera je Katie več kot očitno predstavljala velik vir moči na poti zdravljenja. Tekom njene nedavne operacije v mesecu juliju so ji del kože presadili iz pazduhe in jo prestavili na področje veke. Ker je poseg pustil posledice, sta bili njeni hčerki prestrašeni ob pogledu nanjo. Hčerka Belle jo je celo prosila, da naj je ne pride iskati po zaključku pouka, poroča Daily Mail. “Pomirila se je šele, ko sem ji razložila, kaj so zdravniki naredili in da ji bo to pomagalo, da bo v prihodnosti izgledala tako, kot je včasih.”

Foto: Facebook

Odločila se je, da jima bo odpustila
Ker po tako hudem napadu nastanejo psihične brazgotine, se lahko zahvali veri, da je bilo vse skupaj lažje sprejeti. Ni ji lahko govoriti ne o Dannyju, ne o Stefanu, ki je vanjo vrgel jedko tekočino. Ni bilo lahko sprejeti novice, da je bil njen napadalec iz zapora izpuščen leta 2018, po le šest let trajajoči zaporni kazni. Kljub temu, da se je nato moral v zapor vrniti lani novembra, kmalu zatem pa je bil vnovič izpuščen na prostost, se je odločila za odpuščanje. “Sem le kristjanka.”

Za Katie so bili zadnji meseci še posebej težki, ker je bila ločena od mame Diane, ki je predstavljala njeno največjo podporo. Diane se namreč že šest let bori z rakom na črevesju, bolezen pa se je razširila tako na pljuča, kot tudi na jetra, kožo in bezgavke. Zaradi imunoterapije, ki jo prejema, da ne bi prišlo do širjenja raka, je na račun širjenja okužb z novim koronavirusom še posebej ranljiva, zato morata biti ločeni. “Mati zelo pogrešam, ampak obe veva, da je tako najbolj pametno. “Preživela sem že toliko hujšega.” V novi oddaji kjer se pojavlja, poskuša prepričati gledalce, da lahko vsi prebrodimo težke čase in naposled uspemo. Aktivno se je vključila v pomoč ljudem, ki so ravno tako doživeli napad s kislino.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...