Kindlhofer: Tanja Fajon časti morilce bivšega režima in ne bi smela imeti politične funkcije

Datum:

Franci Kindlhofer se je v oddaji Tema dneva razgovoril o novi koalicijski pogodbi, Tanji Fajon kot ministrici za zunanje zadeve, novih ministrstvih in še čem. Pravi, da je nova koalicijska pogodba grožnja demokraciji. 

                   

Franci Kindlhofer je v oddaji Tema dneva skozi pripoved o razcvetu Goriških Brd opozoril, da je demokracija v nevarnosti. V začetku tega tedna sva s soprogo nekaj dni bivala v Brdih … V treh dneh bivanja v tem lepem okolju sem prišel do zanimivih zaključkov. Prvi je bil ta, da je ta gospodarski razvoj, ki je viden v Brdih na vsakem koraku, zopet v nevarnosti,” je povedal. Opaža težnje, da bi se denar davkoplačevalcev preveč lahkotno razdajal, da bi se tistim, ki ta denar ustvarjajo, življenje še bolj zagrenilo, namesto da se jim ga olajša in se jih stimulira še k večji produktivnosti. 

Tisti, ki govorijo o davkih na premoženje, se ne zavedajo, da je to premoženje zgrajeno z obdavčenim denarjem in da privatna lastnina zagotavlja varnost državljanov,” je nadaljeval Kindlhofer. Prepričan je, da premoženje ni nikomur podarjeno. Ni rezultat samo pridnega dela, temveč tudi duhovnih zmogljivosti in inovativnosti posameznika. “Ko dobimo na krožnik izvrsten pršut, se nam še sanja ne, koliko investicij, dela in rizika je s tem povezano. Zato roke proč od že obdavčenega premoženja.” 

Franci Kindlhofer je zelo kritičen do koalicijske pogodbe oziroma programa dela nove vlade. Meni, da bo ta zelo posegla v življenje posameznika. Novo vlado obtožuje, da želi vse spremeniti, kot da smo doslej imeli nesposobno družbo, ki ne spada v ta del Evrope: “Govorijo o digitalizaciji in EU, kot da bo to vse naše probleme rešilo.” Kindlhofer meni, da se nova vlada preveč zanaša na denar iz Evrope. Glede digitalizacije pa, pravi, moramo vedeti, da obstaja segment ljudi, ki ostaja izven tega digitalnega sveta. “Poleg tega med ljudmi trpi osebni kontakt. Kako boste delili socialno pomoč, če človeka ne boste videli?”

Tanja Fajon ne bi smela postati ministrica
Vpadljivo se mu zdi, da je v programu nove vlade za vsako telo predviden nekakšen nadzorni organ. S tem ima v mislih tudi večje število ministrstev, ki jih načrtuje nova vlada. “
To samo dokazuje, da se s tem plačuje sodelovanje v neki politični opciji. Več kot je denarnih tokov, težje jih je nadzirati.” 

Ena najbolj kritičnih postavk te pogodbe je zdravstvo. Sam meni, da bi lahko v Sloveniji mnoge težave rešili z zasebnimi ordinacijami, kjer je usluga plačana iz zdravstvene zavarovalnice, prav tako kot v javnem zdravstvu. Za bolnika se ne bi nič spremenilo. 

Glede odločitve o novi zunanji ministrici pa: “Kar bode v oči, je zunanje ministrstvo. Gospa Fajon, menim, da za to ni kvalificirana. Veliko boljše bi bilo, če bi bila to oseba, ki ima v glavi urejene stvari glede naše preteklosti. Kdor javno časti morilce bivšega režima, ne bi smel imeti politične funkcije.”

Aleksandra Jug

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...