V Britaniji odmeva: Transspolnega zapornika dobili pri spolnem odnosu z žensko

Datum:

Transspolnega obsojenca so ujeli opitega pri spolnem odnosu z zapornico, kar je vodilo v preiskavo s strani vodstva zapora in celo oblasti. 43-letnemu morilcu so navkljub temu, da ima še vedno moške genitalije, dovolili prestajati kazen v zaprtem ženskem zaporu HMP Bronzefield v Ashfordu v Veliki Britaniji.

Transspolnega zapornika v zaprtem ženskem zaporu so ujeli opitega pri spolnem odnosu z eno od mlajših zapornic. V ženski zapor je bil poslan, čeprav ima še vedno moške spolne organe.

Vodstvo zasebnega zapora HMP Bronzefield v Ashfordu je sprožilo nujno preiskavo, potem ko so zaporniki poročali o spolnem odnosu med transspolnim zapornikom in eno od mlajših zapornic, poroča Mirror. Od začetka preiskave naj bi bil obsojenec preseljen v ustanovo HMP Downview, ki ima tudi posebno krilo za transspolne osebe. Mirror je poročal tudi o navedbi enega od virov, ki naj bi poročal, da je vodstvo zapora skušalo prikriti dogodek, vendar neuspešno, policije pa o tem niso obvestili.

Ni prvič, da so moškega, potem ko se je razglasil za žensko, poslali v ženski zapor
V teku je preiskava o tem, kako se je alkohol sploh prenesel v zaporu, o čemer je bilo obveščeno tudi vodstvo okrožja. Po navedbah tujih medijev to ni bil niti prvi primer, najbrž pa tudi ne zadnji, da se moškim, ki se razglasijo za ženske, dovoli umestitev v izrecno ženski zapor. Pred štirimi leti naj bi že prišlo do podobnega incidenta, ko naj bi Karen White, rojena kot Stephen Wood, prestajala pripor v zaporu New Hall v Yorku, kjer je spolno napadla dve zapornici.

Zasebni HMP Bronzefield ima okoli 570 zapornikov in ga vodi operater zaporov velikan Sodexo, ki je na svoji spletni strani opisan kot “dinamičen in napreden ženski zapor, ki sprejme raznoliko in kompleksno populacijo žensk”. Sodexo je bil v preteklosti že tarča kritik, med drugim tudi zaradi smrti otroka, rojenega v zaporu.

Ana Hribar

Sorodno

Zadnji prispevki

Han pri življenju ohranja insolventno družbo, ki denar pretaka v tujino

Kot smo že poročali, je podjetju Radeče papir nova...

Znana vplivnica: a se sploh zavedamo, v kakšen propad drvi ta država!

Koliko vladnih neuspehov morajo ljudje še občutiti na lastni...

[Video] Messi s prostim strelom zadel deklico

Lionel Messi, eden najboljših nogometašev na svetu, zdaj svoje...