Razkrito, kdo je dobrodelni kupec in koliko je odštel za Pahorjevo katrco!

Datum:

Velika dražba za “Pahorjevo katrco” se je danes zaključila. Številni so nestrpno pričakovali razkritje višine kupnine in kupca, ki bo za slovito katrco velikodušno odprl denarnico. Katrca je prodana za 60 tisoč evrov! Kupnina bo podarjena otrokom, ki se borijo z rakom. 

Da se nekaj dogaja z omenjenim Renaultom 4 oz. katrco, kot smo legendarni model poimenovali v Sloveniji, je bilo slutiti že konec januarja. “Moja katra postaja starodobnik. Postopek sploh ni tako enostaven, kar je tudi prav, starodobniki si to zaslužijo. Danes si jo je ogledal tehnični komisar, ki je bil zelo zadovoljen, no, celo navdušen. Zdaj katro čaka še homologacija, mene pa izkaznica,” je na spletnem omrežju Instagram zapisal Borut Pahor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kmalu za tem je sledila nova objava, v kateri je napovedal dražbo, s katero se bo od avtomobila, ki je bil med njegovo kariero nekakšen zaščitni znak, poslovil. “Podarjam katro (Renault 4 GTL, l. 1991). Kupnino pa bom podaril otrokom, ki se borijo z rakom. O vseh podrobnostih vas bom obvestil v naslednjih dneh,” je zapisal na spletu.

Pahor se je v dobrodelne namene odločil ločiti od slovite katrce. (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Dražitelji niso dolgo oklevali. Prva ponudba je znašala 15 tisoč evrov, kolikor je ponudil dražitelj Tomaž Žniderčič iz Bilja, nato pa so začele ponudbe naglo rasti. Že takoj naslednja je bila v višini 20 tisoč evrov, nato 27 tisoč evrov, vse do 60 tisoč evrov, nakar so nekateri dražitelji odstopili, tako da je videti, da se bo cena ustavila nekje pri 50 tisoč evrih.

Znana je zadnja višina kupnine. (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Sredstva v roke dobrodelnih organizacij
Denarja pa se bodo še najbolj razveselili v inštitutu Zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja. V prvi organizaciji se združujejo mladi, ki imajo izkušnjo raka, zaradi česar lahko nudijo vrstniško pomoč tistim, ki se z težko diagnozo šele srečujejo. V društvu Junaki 3. nadstropja se ukvarjajo z ozaveščanjem, izdajanjem publikacij in tudi z lajšanjem bolnišničnega bivanja otrokom, ki se borijo z rakom. Za bolne otroke organizirajo delavnice, okusne dodatke k prehrani, praznično obdarovanje ter še vrsto drugih aktivnosti.

G. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...