Vlada upokojencem ponudila ponižujočo “tolažilno nagrado” – Rupar: To je sramota!

Datum:

Zdaj je jasno, da so se v Vladi očitno zbali 27-tisočglave množice razočaranih upokojencev, ki bi – če bi še vladala Janševa koalicija – dobili božičnico, januarja pa jim ne bi zmanjšali plače, kot je to počela Golobova vlada. Zato so jim trenutni oblastniki, upajoč, da jih pomirijo, ponudili “tolažilno nagrado”.

Pokojnine se bodo namreč v tem mesecu redno uskladile za približno pet odstotkov, napovedujejo v Gibanju Svoboda. Natančna višina uskladitve bo sicer znana v četrtek, ko bo o njej na seji odločil svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Pomembno je da tega ni napovedala vlada, ampak kar vladajoča politična stranka, kar je znak, da so ugotovili, kakšna snežna kepa se lahko razvije iz upokojenskih protestov.

Seveda gre še vedno za sramotno redno uskladitev, ki jo bo v trenutku pojedla še vedno trajajoča hiperinflacija. Vodja protestnega upokojenskega gibanja Pavel Rupar je na Facebooku zapisal, da je takšno zvišanje sramota.

5,4 %… SRAMOTA!!! JOJ NE!!! NITI TOLIKO … 5,2% ??!!! delite, delite, delite!!!
NAŠI NOVI IZHODIŠČNI ZAHTEVI:
– VSEM ENAKO 250 eur NA MESEC PRI POKOJNINI s 1. 1. 2023 dalje DOKLER NE SPREJMEJO NOVE POKOJNINSKE REFORME;
– ZAMRZNITEV MALOPRODAJNIH CEN HRANE NA STANJE 1. 11. 2022!!!
Nekdo bo dobil 14,43 eur, nekdo 220 eur. NORCA SE DELAJO IZ UPOKOJENCEV!!!
GREMO V BOJ ZA DOSTOJANSTVO, NIMAMO VEČ KAJ IZGUBITI!!!

Gre za rutinsko zvišanje, potem ko so se januarja pokojnine znižale

Pri tem ne gre pozabiti, da redna uskladitev ne pomeni sistemskega višanja pokojnin in da je vlada januarja v primerjavi z novembrom in decembrom upokojencem že znižala plače. Prav tako je vlada ukinila zakon o dolgotrajni oskrbi in njegovo implementacijo zamaknila za nedoločen čas v prihodnost.

Kot je zapisala evropska poslanka Romana Tomc: “V času vlade Janeza Janše in stranke SDS so upokojenci dobili višje pokojnine, solidarnostne dodatke, nove domove za starejše, Urad za demografijo in sistemsko ureditev dolgotrajne oskrbe. V času vlade Roberta Goloba bodo dobili višje položnice in višje cene v domovih.”

Vlada je namreč s povsem nerealističnim zvišanjem minimalnih plač povsem porušila ravnotežje v javnem sektorju in povzročila napovedan plaz podražitev vrtcev, domov za ostarele in storitve dolgotrajne oskrbe. Medtem ko so skrajno levi NVO-ji prejemali na stotine milijonov evrov, so bili za oblastnike upokojenci drugorazredni državljani.

Vlado je strah protestnikov

Vedno bolj jasno je, da je vlado strah nezadovoljnih protestnikov. Vest o rutinski in napovedani 5-odstotni redni uskladitvi je bila v medije poslana kot odrešitev za upokojence. V Gibanju Svoboda so medtem sicer začeli v okviru stranke ustanavljati tudi seniorsko organizacijo, nekakšen interni Desus. Nika Kovač in njen “raziskovali inštitut” je medtem začel deliti poceni socialistične parole o upokojenski revščini (ki ga sicer povzroča prav vlada, ki so jo pomagali izvoliti, tega pač ne povedo). Videti je, da protesti delujejo, čeprav želijo upokojence utišati z drobtinicami.

To jim seveda ne bo uspelo, je pa jasno, da se je prvič pokazalo, da Robert Golob ni kralj in da ima oblast v Sloveniji še vedno ljudstvo. Ko je to z oblastniki nezadovoljno, jih na volitvah pač zamenja. Zdaj je pomembno, da se naplahtanim upokojencem na naslednjih protestih pridružijo še gospodarstveniki, delavci v zasebnem sektorju, espejevci študenti in tudi delodajalci. Vsi skupaj s(m)o trpeli 9 mesecev čistega socializma in vsi skupaj moramo vladi povedati, da mora biti tega konec ali pa bo konec nje.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...