Kmetje bodo šli na ulico, država jih ne posluša

Datum:

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) zaradi neodzivnosti države pri upravljanju z zvermi pripravlja protest v Ljubljani, saj država ne upošteva zahtev kmetov po zmanjšanju populacije zveri, ki povzročajo vse več škod, narašča tudi strah.
KGZS že nekaj časa opozarja na težave, ki jih imajo kmetje pri svojem delu zaradi škod, ki jih povzročajo zveri. Teh je v zadnjem času vse več, zato je kmetovanje ponekod vse težje, strah pred zvermi pa narašča tudi med prebivalci podeželja. Zadnji dogodki v zvezi z (ne)upravljanjem zveri žal potrjujejo črnoglede napovedi, da se bo položaj na podeželju samo še poslabšal, saj so napadi zveri na živali vse pogostejši. Na to je KGZS s protestnim pismom opozoril tudi najpomembnejše organe države, a odgovora ni bilo.
Ker se na pozive kmetov nihče ne odzove, je Svet KGZS na včerajšnji seji sklenil, da zbornica začne z aktivnostmi za pripravo protesta v Ljubljani. Na njem bodo opozorili na nevzdržne razmere in predstavili zahteve zbornice do vlade za ureditev težav, ki jih imajo prebivalci podeželja z zvermi. Člani Sveta KGZS so povabili tudi vse druge kmetijske nevladne organizacije in civilne pobude, da se jim pridružijo pri pripravi protesta.
KGZS je o začetku priprav na protest danes obvestila tudi predsednika vlade in pristojni ministrstvi ter jih pozvala k takojšnjemu izvajanju ukrepov, ki bodo prebivalcem na ogroženih območjih zagotovili varnost bivanja in pridelave hrane.
C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...