Anonimka iz SMC: Cerar je živo truplo

Datum:

“Stranka, ki je pred petimi leti čudežno zmagala, potem, ko je tako rekoč čez noč vzniknila neposredno pred volitvami in v državni zbor popeljala poln avtobus političnih novincev, danes še najbolj spominja na živo truplo, čigar noge in roke še migajo na razpadajoče gnilem, brezglavem telesu. Ključna zasluga za to pripada seveda Miru Cerarju in njegovemu že silovitemu pomanjkanju smisla za politično realnost in odgovornost,” piše član SMC v anonimnem pismu in dodaja, da bi ta moral že davno odstopiti.

                   

Prvak SMC Miro Cerar se je v ponedeljek po razpravi s člani kolegija predsednika stranke po analizi rezultatov evropskih volitev odločil, da bo stranka začela priprave na volilni in programski kongres, ki bo oktobra.

Živo truplo, čigar noge in roke še migajo na razpadajoče gnilem, brezglavem telesu
Toda član SMC je v anonimnem pismu, ki so ga objavili na portalu Top News razkril, da je bil sklic kongresa golo sprenevedanje in poskus zavlačevanja v upanju, da bodo stranko še pred oktobrom zapustili njegovi glavni kritiki in nasprotniki. Predsednik SMC bi moral po njegovem odstopiti že po lokalnih volitvah, ki so pokazale nezadržno upadanje podpore, ki se je začelo že pred državnozborskimi volitvami in je vrhunec doživelo prav na nedeljskih evropskih volitvah, ko so volivci, nekoč najmočnejši vladajoči stranki, namenili komaj pol drugi milostni odstotek glasov. “Moral bi odstopiti tudi zato, ker so predvsem po zaslugi njegove drže stranko zapustili še zadnji ustanovitelji in vplivni ljudje. Oditi bi moral tudi zato, ker nenazadnje s to svojo držo ogroža stabilnost koalicije in državotvornost.

Stranka, ki je pred petimi leti čudežno zmagala, po mnenju jeznega člana SMC danes še najbolj spominja na živo truplo, čigar noge in roke še migajo na razpadajoče gnilem, brezglavem telesu. “Ključna zasluga za to pripada seveda Miru Cerarju in njegovemu že silovitemu pomanjkanju smisla za politično realnost in odgovornost.”

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...