Ko je zalivalo hiše, je ministrstvo “Mukijevemu” inštitutu nakazovalo 34 tisočakov

Datum:

Minister za finance Klemen Boštjančič je že pred časom dejal, da se počasi pomikamo proti obdobju varčevanja in upoštevanja fiskalnega pravila. Že pred poplavami je bilo jasno, da je denarja za razkošno veselico, ki jo je s svojimi uličnimi soborci prirejala vlada, premalo in da bo veselice počasi konec. A preden se svatje razidejo, morajo še enkrat nazdraviti!

Iz grafa izplačil javnih sredstev na domači strani Erar.si je videti, kot da se je ministrstvu za javno upravo na začetku avgusta ravno po tem, ko so Slovenijo zajele poplave in je kar nekaj državljanov izgubilo vse, kar so imeli, izredno mudilo, da Inštitutu Danes je nov dan (ki se bojda ukvarja z “drugimi vprašanji”) – v javnosti ga sicer predstavlja zloglasni Filip Dobranić – Muki nakažejo 34.139,08 evrov sredstev (še 5.965,20 evrov je dodalo t. i. “Kreativno središče Center Rog”, ki se prav tako napaja iz javnega denarja).

Ministrstvo je inštitutu na isti dan v dveh tranšah izplačalo najprej 14.256,10 evrov, nato še 19.882,98 evrov. Ravno, ko je zalivalo domove, odnašalo imetje in so se trije utopili, je neki uradnik prenakazoval sredstva na “Inštitut za druga vprašanja”.

Preberite še: Mirovni inštitut v šolah izvaja sporno anketo in z delavnicami LGBTQIA+ indoktrinira otroke

Filip Dobrančić je sicer eden od izvirnih “prvoborcev” proti desnim vladam, ki je bil aktiviran že dolgo pred politkolesarji, in sicer v času predvolilnega boja med SDS in takratnim globokodržavnim izumom LMŠ.

Foto: Erar.si

Takrat je bil eden od organizatorjev protesta proti sovraštvu in eden od novonastalih skrajno levih zvezdnikov, ki je imel – podobno kot danes Nika Kovač – mikrofone glavnih televizij dobesedno na poziv (oni so sledili njemu, ne on njim). “Inštitut za druga vprašanja” je začel z državo resno biznisirati komaj v času Golobove vlade, ki je od nastopa mandata bogato nagrajevala svojo “ulico”, brez katere bi težko suvereno zmagala na volitvah.

Zakaj takšna naglica?

Zakaj je bila potrebna takšna naglica ravno v času, ko se je večina Slovenije osredotočala na poplave? Je šlo za preventivno dejanje, v pričakovanju, da bo vlada prisiljena začasno zamrzniti proračun? Kakor koli že – tudi če je bilo skrajno leve “raziskovalce” in njihove ideološke prijatelje na MJU strah, da bodo kakšna zagotovoljena sredstva izgubili, je bil strah odveč.

Kot smo že poročali, so se sredstva za NVO-je po poplavah celo zvišala, medtem ko nekateri poslanci vladajoče stranke napovedujejo delovne sobote.

Mirovni inštitut – še eden od dobičkarjev skrajno leve vlade – je avgusta prejel 60 tisoč evrov. Ko nam vlada razlaga, da bo najbrž zmanjkalo tako evropskih kot domačih sredstev za obnovo po poplavah, v isti sapi Mirovnemu inštitutu v poplavnem avgustu nakaže novih 60 tisočakov. Ljudje bodo že potrpeli pri sorodnikih za kakšno leto ali dve, glavno, da se “inštitut” z našim denarjem bori za lepi novi svet?!

Vir: Erar.si

NVO-ji kot severnokorejska vojska

Lanski požari na Krasu in letošnje poplave so pokazale to, kar vemo že nekaj časa – levičarska ulica NVO ima v Sloveniji podoben status kot vojska v Severni Koreji. Medtem ko narod strada, je za rakete, mitraljeze in dobro nahranjene vojake, ki se borijo proti “zunanjemu sovražniku”, vedno dovolj denarja. Rakete, mitraljeze in vojake v Sloveniji nadomeščajo skrajno levičarski plačanci in njihov z našim denarjem dobro podprt aktivizem, ki s toksičnim etatizmom in militantnim egalitarizmom strupi predvsem mladino.

Bivši poslanec, novinar, publicist in svetovalec ministra za kulturo Miro Petek je pokazal, da je mogoče tudi drugače. “S spremembo enega člena zakona o dohodnini lahko zberemo na leto več kot 20 milijonov evrov za sanacijo po poplavah. Dosedanje nevladne organizacije kot upravičence do donacij naj nadomestijo tisti, ki so v poplavah utrpeli škodo. Ta odstotek je naš denar, v Državnem zboru pa lahko to speljejo takoj,” je predlagal. Zdaj se namreč neporazdeljena dohodnina (en odstotek) razdeli levim NVO-jem oziroma to počnejo leve uradnice na ministrstvu za javno upravo brez transparentnosti. Gre namreč za milijone.

Namesto tega se skrajno levim nevladnim sopotnikom skrajno leve vlade ne bo zgodilo nič. “Muki” je po hitrem postopku dobil nakazanih 40 tisočakov, Mirovni inštitut 60 tisočakov, mi pa bomo poplave reševali z delovnimi sobotami?!

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...