Besede, besede, besede

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Vsi še vemo, kdo je Elda Viler, in verjetno nas večina pozna tudi slovensko različico pesmi, ki gre nekako takole: Ne laži mi, ne laži mi … ko mogla bi ti kaj verjeti, toda ne verjamem nič, to so laži. Nehaj, sita tvojih sem laži! Mislim, da je čas, da bi vladajočim strankam vsa Slovenija zapela, bolj ali manj ubrano, to pesem. Siti smo jih, siti njihovih laži, obljub, besed … Mislite, da pretiravam? Poglejmo, kaj je in kaj nam obljublja vladajoči trio, če jim še enkrat nasedemo! Danes najprej o največji vladajoči stranki. SMC, Stranka Mira Cerarja, ime, s katerim je bila katapultirana v slovenski politični prostor. Leta 2014 na ustanovnem kongresu sploh ni imela programa. Za program so šteli dvostranski dokument, s katerim so, po njihovem prepričanju, izpolnili zakonsko normo, ki nalaga stranki, da ima svoj program. Zakonodajalec nekako ni predvidel možnosti politične stranke brez programa, ker je seveda računal na zdravo pamet. Pa se je uštel. Zdrava pamet na sončni strani Alp ni niti obilno prisotna niti ne šteje kaj dosti. Tako je že na samem začetku stranka dejansko kršila zakonodajo in se ustanovila s t.i. “Programskimi načeli”. Dve strani vsebinsko praznega dokumenta, ki naj bi ga ustvarjalo kar 80 strokovnjakov eno leto pred tem, bi moralo sprožiti alarm in Slovence opozoriti, da nekaj ne bo v redu. Potem ko so z ognjem in mečem skušali pokončati SDS in so zaprli predsednika, so mediji in druge stranke “dobrohotno” svetovale članstvu SDS, da naj izbere drugega predsednika. Dejstvo, da zaprejo predsednika stranke, ki ji je kazalo, da bo zmagala na volitvah, je preveč spominjalo na neke druge čase in na neke druge režime. Stranka SDS se je pravilno odločila, da bo stala za svojim po krivem obsojenim predsednikom, pripravila je vsebinski program in naivno predpostavljala, da je program tisto, kar bodo volivci ocenjevali, in na podlagi česar se bodo odločali.

Ko je zaradi pritiska javnosti Stranka Mira Cerarja vendarle predstavila svoj program, pa se je izkazalo, da ta v ničemer ni usklajen s tistima dvema stranema programskih izhodišč, ki sta bili predloženi ob registraciji stranke na MNZ. Vidnejše točke tega programa so bile: znižanje starostne meje volilnih upravičencev, davčne blagajne in neodvisna revizija TEŠ 6. Začnimo od zadaj! Torej z neodvisno, mednarodno revizijo TEŠ 6!

Oglejte si še: Nosil bom rdeči križ

Ali je ta bila opravljena? Slišali smo za preiskovalno komisijo, ki jo je vodil Hanžek in ki naj bi ugotovila politično odgovornost. Koliko je bila ta komisija mednarodna? Violeta Tomić in Saša Tabaković sta dva člana, ki bi verjetno vsaj na prvi pogled lahko zagotovila mednarodno zastopanost. Neodvisnosti pa sestava, v kateri je po en član strank SMC, SD, DeSUS, Levica in SDS ter NSi, verjetno ne more predstavljati, saj je imela komisija kar šest predstavnikov t.i. levice, ki je vodila projekt, in dva predstavnika t.i. desnice.

Od visoko letečih sklepov ni bilo nič
Tako je vlada, po daljšem dopustu, ki si ga je privoščila takoj po volitvah, prvak opozicije pa je bil na “službeni poti”, dne 20. 11. 2014 ustanovila in imenovala delovno skupino za pripravo osnutka “Zakona za izvedbo neodvisne preiskave izgradnje in revizije poslov pri izgradnji bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj, oziroma oblikovanje zakonodajnega predloga za izvajanje neodvisnih nadzorov izvajanja velikih državnih strateških in infrastrukturnih projektov tudi v bodoče”. (Besede, besede, besede …)

Čez dober mesec je delovna skupina oblikovala osnutek zakona, ki predstavlja ustrezno podlago za pripravo vladnega predloga zakona, ki bi omogočal hitro in celovito izvedbo neodvisne preiskave oziroma nadzora velikih projektov, vključno s projektom izgradnje bloka 6 v TEŠ, in ugotavljanje razlogov npr. nastanka in odgovornosti za nastanek t.i. bančne luknje (ne laži mi, ne laži mi …). Dlje od predloga zakona o sistemskih preiskavah projektov državnega pomena, vsaj po mojem vedenju, v tem mandatu niso prišli. 20. novembra 2014 je vlada je s sklepom naložila ministrstvu za infrastrukturo in prostor, da s pomočjo mednarodne, neodvisne specializirane družbe pripravi pregled možnih opcij in predlog nadaljnjih korakov, povezanih z investicijo v blok 6 v TEŠ. Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor sklepa ni bilo mogoče izvesti zaradi ugotovljenega pomanjkanja realnih poslovnih podatkov (sita tvojih sem laži …).

Naslednjo informacijo smo davkoplačevalci dobili v obliki poročila Računskega sodišča, ki je opravilo revizijo obvladovanja denarnih tokov pri investiciji TEŠ 6 v obdobju 2012-2014. Poročilo je v velikem delu anonimizirano, tajno, počrnjeno … (kaj ne poveš, kaj ne poveš, kaj ne poveš …). O tem pa, da bi bila narejena mednarodna neodvisna revizija, seveda ne duha in ne sluha. Torej, najpomembnejša točka volilnega programa SMC ni izpolnjena. Mogoče me boste popravili, rekoč, da je najpomembnejša točka znižanje starostne meje za volilne upravičence? No, če bi že bila, in ja, seveda bi pri tej vladi to celo zlahka bila, vas moram razočarati. Tudi ta točka, na srečo, ni odkljukana. Meni tudi ni jasno, kako je bila zamišljena, ali da naj bi imeli mladi samo aktivno pravico, se pravi voliti, ali tudi pasivno, da so izvoljeni. Kajti v tem primeru bi poleg njih verjetno morali sedeti tudi njihovi starši, saj človek v našem pravnem redu dobi polno poslovno sposobnost šele pri 18 letih. Vladi in vladajoči stranki ni uspelo niti, da bi prepričala mlade državljane, tiste do 30. leta, da pridejo na volišča, zato je bil tak predlog smešen sam po sebi.

Premier Miro Cerar (Foto: Twitter)

In tretja točka? Davčne blagajne! Te so se morale obvezno pričeti uporabljati 2. januarja 2016 s prehodnim obdobjem dveh let. Do 31. decembra 2017 so se torej lahko še uporabljale vezane knjige računov. 1. januarja 2018 pa so stopile v veljavo spremembe zakona o davčnem potrjevanju računov, ki je ponovno dopuščal, da se izdajatelj računa sam odloči, ali bo uporabljal davčno blagajno ali vezano knjigo računov. Here we go again!

Vladavina prava ni bila nikoli intimna opcija Mira Cerarja
Da mi ne bo kdo očital, da gledam v preteklost, čeprav se ta dogaja še danes, za pokušino malo volilnega programa SMC za čas 2018-2022. Na začetku me je zmotil zapis t.i. “ustanovne vrednote SMC”. Kot prva, iz tega si dovolim sklepati, da tudi najbolj bistvena, naj bi bila “VLADAVINA PRAVA” (To je moja usoda, da ti govorim vedno isto …). Tu, priznam, sem z branjem programa zaključila in si zamrmrala pesem, ki sem jo potem namenila za naslov. Stranka z imenom SMC nas ima očitno vse za norca. Vladavina prava je nekaj, kar nikoli ni bila niti ustanovna vrednota, saj je bila stranka ustanovljena na negaciji pravne države in z namenom negacije pravne države. Od fake programa, ki ga je predložila za registracijo, fake volilnega programa, odstranitve in nezakonitega odvzema mandata Janezu Janši, kršitve in nespoštovanja odločb ustavnega sodišča do labodjega speva Mira Cerarja, ki je pokazal popolno ignoranco na področju prava z napadom najprej na odločitev Vrhovnega sodišča RS, ki je razveljavilo referendum zaradi vladne kršitve zakona o volilni in referendumski kampanji, nato name osebno, ker sem zastopala Vilija Kovačiča, in na koncu še na stranko SDS, ki je pozvala državljane, da se udeležijo referenduma.

Naj bo! Recimo, da je to dovolj. Za vsakega normalnega državljana. In da biti predsednik vlade ni nekaj, kjer obstajajo popravni izpiti. Ko zavoziš državo, pravosodje, zdravstvo, vojsko, ko ne spoštuješ niti odredbe o deportaciji nezakonitega migranta, ki jo izda ministrstvo in potrdi sodišče, ko zasmehuješ in zasramuješ lastne državljane, ko otroci umirajo zaradi zdravstvene politike, nimaš pravice niti pomisliti, da bi lahko še kdaj soodločal o usodi državljanov. Zato je napis na plakatu (samo še besedico … poslušaj … prosim te … prisegam ti …), s katerega nas posmehljivo, z ustnicami, ki jih vleče v levo, nagovarja predsednik vlade, ki je odstopil kot užaljen otrok, s sloganom “Bolje za vse”, pomanjkljiv. Manjka bistvo: “Bolje bo za vse, ko bomo odšli!”

SD in DeSUS pa naj počakata do drugega tedna.

Lucija Šikovec Ušaj

 

 • Peter

  Samo še besede…besede laži.

 • Božobožo

  Največji lažnivec med politiki je itak Janša pa tudi najbolj pokvarjen. Šverca orožje, pobira podkupnine, žali ženske in pere denar za islamsko mafijo. Ovčke pa ga seveda še naprej podpirajo.

  • plavi-mil

   Božobožo, 3 julij se bliža, treba se bo odseliti, ker v državi pod desnico komunajzarji ne morete živeti, HURA znebili se vas bomo, v Sloveniji po volitvah bomo ostali sami domoljubi, to bo še bolje, kot lustracija.

   • sumljivislon

    [email protected] koledar – nam pokaže – 3 junij…!!! pazi da ne zamudiš.. ;)

    • samotoje

     Ne dlakocepi, človek je pač zagrešil lapsus calami. Morda bo pa za oboževalce Titovega lika in noge takrat še bolj kritično, če bo že sestavljena desna vlada.

  • branči

   ti maš pa res prazno (zmetana se da pospravit) podstrešno

  • Mojca pokraculja

   Kdo je pa tebe dal med ljudsko štetje?

  • pajot

   Pozabu si na kliniko v Avstraliji,pa romanje v Jajce. kako lahko to spregledaš?

  • tohuvabohu

   Nihče ne žali žensk bolj kot odslužene prestitutke.

  • lojze

   Glede na tvoje modrovanje in psovanje kažeš samo, da je levica sposobna le provocirati, lagati (kdo je švercal, kdo je pobiral podkupnino, kdo je žalil ženske in kdo je pral denar za islamsko mafijo!) in na koncu, kar nas uči zgodovina tudi ubijati. Pravkar se je predsednik republike osebno (predvidevam da tudi uradno) opravičil za poboje 11 nedolžnih Slovencev s strani komunistov. Daljnega leta 1942, ko ni bilo ne domobrancev in vaških straž, kar je bil odgovor nad nasilje komunizma .

  • samotoje

   He he, ti si pa ful smešen. Ti kar piši, boš skrbel za dobro razpoloženje.

  • SmashFascism

   srečo imaš da te ščitijo levičarski kriminalci.

  • Borut Stari

   Prav dobro si opisal Zorana Jankovića.

 • Soave

  ” Ko zavoziš državo, pravosodje, zdravstvo, vojsko, ko ne spoštuješ niti
  odredbe o deportaciji nezakonitega migranta, ki jo izda ministrstvo in
  potrdi sodišče, ko zasmehuješ in zasramuješ lastne državljane, ko otroci
  umirajo zaradi zdravstvene politike, nimaš pravice niti pomisliti, da
  bi lahko še kdaj soodločal o usodi državljanov.” + + + + + + +

  Saj ni kaj dodati, pa vendar. Ko človek posluša ta soočenja, se pa res vpraša, od kje mu ” jajca ” , da se postavi pred kamero in takole nagovarja ljudi !!
  Velja seveda za ” sveto trojico “. . . . . . . . barabe !

 • VERRZIFIKATOR

  Milo Serar

  RAST OCEN MALEGA MIRKA

  Zdaj četrtošolec, mali Mirko,
  je veljal doslej za ponavljalca,
  reveža brez prišepetovalca,
  a se spustil fant je v novo dirko.

  Vrgel v boj se fant je za ocene,
  vsak dan zdaj doma o njih razpreda,
  hvali se, predvsem pa spreneveda,
  kritizira rad sošolce lene.

  On pa da ocene je popravil,
  ni pri tem mu prav nihče pomagal,
  Mirko v boju z znanjem sam je zmagal,
  s tem se pred razredom je postavil.

  Bojda vse pohvale si zasluži,
  rast ocen enormna je postala,
  Mirka je samo še lastna hvala,
  le še z lastnim egom fant se druži.

  Pa pustimo, v drugem smo polletju,
  marsikaj je zdaj še dopuščeno,
  Mirku hvalospevcu odpuščeno,
  kar pove o lastnem nam početju.

  Junija ko pride konferenca
  in eksterno bo ocenjevanje,
  štelo ko edinole bo znanje,
  pa resnice čas bo za učenca.

 • totex39

  Uničili so državo, sedaj pa še preprečujejo volivce, kako bodo vse čudežno rešili. Vsi te ljudje, ki so bili sedaj v koaliciji z skrajno levico se sploh ne bi smeli več potegovati na volitvah, ampak bi morali kazensko odgovarjati, ko so vse uničili.

 • Prle

  Lučka je spet napisala prosti spis, mogoče kar med obravnavo, Draga Lučka vaš Ivan Janez Janša bo šel v koalicijo tudi z Cerarjem, seveda če mu bodo manjkali le še njegovi glasovi. Ampak moje mnenje je še kar naprej, da bo Ivan še vnaprej princ teme.

  • tohuvabohu

   Obvezne spise pišete rdečkarji.

 • Tomaž

  Gospa Ušajeva, menda ste organizirali svoj volilni shpod, na katerega nikogar ni bilo. Ali vam je 5 minut lažne slave na http://WWW.FAKTOR tako v glavo stopšilo, ali ste le tako preračunljiva, da za kakšno desno stranko v odvetniški pisarni prečepite v gostilniškem novinarskem studiu cele dneve. Vam je malo dolgčas?

  • Prle

   He,he,he, komentar tedna.

  • Mojca pokraculja

   Komentiraj zapisana dejstva o stranki SMC. Negiraj in utemelji kar ni res.
   Najlazje se je ukvarjati z osebo in jo diskreditirati na gostilniški način. Ker je seveda obelodanila že pozabljene zadeve o stranki, ki se je skupaj spacala vemo kako in zakaj.
   Parole, parole…stai cito!

  • SmashFascism

   Oh, nejeverni Tomažek, a ti je odleglo, ko si se pokakal in polulal? Očitno, ti odleglo?
   Zakaj pa ne omenjaš Sava hotelov, ki jih je na čuden način pridobil Bohorič?
   “Preden se je za petnajst let zavihtel na vrh holdinške družbe Sava, je bil podpredsednik republiškega izvršnega sveta, pristojen za gospodarstvo. V tej predhodnici slovenske vlade pod taktirko Dušana Šinigoja so si zamislili, da bi se Bohorič po odhodu iz politike namestil na funkciji predsednika uprave Petrola, a so se odločevalci med večerjo v eni od znanih gostiln v okolici Ljubljane odločili drugače. Vodenje naftnega trgovca je prevzel Franc Premk, Bohorič pa se je vrnil v Savo, kjer je sicer takoj po diplomi leta 1966 dobil prvo službo.

   Marsikdo se ga spomni kot oholega in na trenutke tudi grobega sogovornika. Iz Save je odšel konec marca 2011, tri mesece pred iztekom mandata, in kot kaže letno poročilo, je po treh mesecih dela tisto leto s seboj odnesel še 168 tisoč evrov neto. Družbo je zapustil v stomilijonski izgubi, s 300 milijoni evrov dolgov do bank ter v likvidnostnih težavah, ki so bile posledica »smole« z Merkurjem. »Na srečo gre za enkraten dogodek, ki Save ne more spraviti na kolena … Sava ima veliko premoženja, tako rekoč sedi na zlatu,« je govoril. En del zlata, gumarska dejavnost, je bil kmalu zatem prodan Čehom, sledile so še druge prodaje premoženja.

   Bil je soustanovitelj Foruma 21, spletel je tudi tako imenovano gorenjsko navezo, ki so jo sestavljali še Gorenjska banka, NFD Staneta Valanta ter Merkur. Njegov tedanji šef Bine Kordež pravi, da se z Bohoričem ni že dolgo slišal in da ne ve, kaj se dogaja z njim. Ob koncu kariere je bil tudi predsednik nadzornega sveta Abanke, s te funkcije je odstopil spomladi 2012, naslednje leto je bila banka podržavljena, treba jo je bilo sanirati, zaradi zavez danih Bruslju, sledi njena prodaja.”

   Če te moti srbski lastnik banke, pa povej zakaj jo ni kupila Sava, nastopač.

   • Tomaž

    Če ne bi tako primitvno začel svojega komentarja, bi se s tabo še splačalo pogovarjati.

    Vse je res, akr navajaš v nadaljevanju in mi je iz strokovnega delovanja zelo dobro poznano.- le tega ne sprejmete, da so deničarji #, ki se ekskulpirajo, da so samo ” 7 let vladali in se 23 let pasli v opoziciji kaj imelio pri tem. Kot da niso bili oni 23 lewt v DZ?
    Že davno bi morali odstoppiti, vsaj 10 let nazaj! Kdo je kriv da levica dela kot si zamisli. Očitno kdo ! Nesposobni nasproitniki = nesopsobna desnica, to je moj point. Desnica bi s pravimi vodji lahko privabila sposobnejše ljudi in mnogo več naredila, kot s svojo kadrovsko antiselekcijo ki jo izvaja.,
    Da v NAJBOLJŠO INJ EDINO STRANKO NIHČE noče; ne pravosodni, ne gospodarski ne finančni, ne zdravniški strokovnjaki je kriv, kdo: KUČAN ? Ne, Janša !

    • SmashFascism

     Ne moreš skriti, da si pravi pohorc, pa še samo levo mežikaš, revež, ki mora slediti delodajalcu.

    • SmashFascism

     Intervju z Erikom Brecljem: Zemljarič ni Bog, ki dela, kar hoče

  • Borut Stari

   Enocelični možgani ne komponirajo komentarjev.

  • sumljivislon

   ..ne sežeš ji do gležnja – nejeverni Tomaž .. ;)!

   • Tomaž

    Moj gleženj je daleč čez njeno glavo.

    • sumljivislon

     nč ne pomaga – nemorš se skrit .. ;)

    • SmashFascism

     Saj ti nimaš skočnega sklepa, verjetno pa imaš platfus.

    • sumljivislon

     ..ubogi Tomaž – bo že boljš – nč bat ;)

 • Tomaž

  Predvsem ne bi škodilo malo kulture govora v volilnem času. ZAVEDAJTE se da ste vsi ki sodelujete le marionete v rokah “velikih vodij”, ki gledajo le ZASE in ne zate. Zgolj umazana borba za položaj, denar in nič več. To ni gladiatorski boj za življenje in smrt, zato uporabljajte dostojne besede. to je zgolj bedna borba, pohlep, zato ne uporabljajte besed, ki so čisti sovražni govor. kot ” izrojena levica” in podobno.
  To ni primerno za republikance! Pa tudi ne zavajajte, da se je v Evropi treba povezovat z Višegrajci, potem nam bo izvoz padel za 5’0 odstotkov in za toliko povečala brezposelnost, kdo bo dajala za investicije? standard bo padel za več kot 100%. “Vidite”! le do migrantske ograje., žilnih opornic in zgodovine bančne luknje, ozrite se raje: zakaj so City hotel, Hotel Slov in Intercontinental prevzeli srbski tajkuni, zakaj bo Gorenjska kmalu pod Srbskp banko, o tem se angažirajte vodje preiskovalnih komisij , ne pa za zastarele zgodbe, ki so se že zgodovino. Stopite v sedanjost in razmišljajte o prihodnosti. Zato stranke desnice rabijh nove vodje, ne zato ker levica in mediji podpihujejo, zato ker tako mislimo desni volilci !. Dovolj ste se pasli 30 let, večino časa kot looserji”. In ne nabijajte z najboljšim programom in vodstvom na javnomnenjskih lestvicah. Saj ste enkrat že bili takorekoč zmagpovalci, čez noč pa looserji.- Ali Vas ni nič izućilo ? OČITNO ne! Kompetenetnih ljudi, ki bi inteligentno vodili ” ” najboljše programe” enostavno ne privlačite. Imenujte svoje gospodarske člane, finančne člane, zdravstvene itd. zakja ne nastopijo na predstavitvah programov, da se promovirajo kot se promovirajo v vsakem s.p-ju! ..

  • tohuvabohu

   Izraz “izrojena levica” res ni najbolj posrečen, ne razumem pa, kaj je sovražnega v njem. Itak ga Lucija ne uporablja, če nisi opazil.
   Drugače pa ti svetujem, da se malo urediš in pišeš tako, da bo imelo rep in glavo ter da bo tudi jezikovno vsaj za silo prebavljivo. Šele potem se bomo začeli ukvarjati z bedarijami, ki jih pišeš.

   • Tomaž

    Očitno obstajata izrojena levica in desnica, diktatorji na levi in desni.
    Upam, da ti je všeč tvoj priljubljeni izraz, v katerem ne vidiš nič nedostrojno primitivnega. Pretirano žaljiv, kruhoborsko motiviran govor, pod krinko etike, poštenja in pravne geniualnosti uporabljata tako Brščič kot Ušajeva. Ne levim ne desnim se to ne spodobi, zlasti ker sta oba že čez 50, razen če nimata kakih težav s svojo puberteto in
    se žalostno ionj nedostojno izkazujeta z žaljivimi toni po 50-tih!
    O vsebini pa s takimi pisci po nareku, ki zalaljajo po nalogu ali instinktu,neizobraženimi vojščaki, ni kaj debatirat, ker si neobjektiven navijač. Ali morda kandidiraš kje v kakem zaselku na listi.

    • Borut Stari

     Za tvoj zmazek si zaslužiš sredinca.

    • tohuvabohu

     A ti si pa objektiven? Haaaahahahaha, kakšen objektiven nabijač.
     Glej, petelinček, jaz se s tvojimi psihičnimi atributi nisem ukvarjal, ker me ne zanima metoda ad hominem. To počnete ljudje, ki ne znate privleči niti najrevnejših argumentov v brambo svojih nesramnih trditev.

 • SmashFascism

  Lucija, sedi, pet!

  • Kosobrin

   Kaj ne poveš, kaj ne poveš, kaj ne poveš ….! Saj sploh ne veš, kaj govoriš …., ampak, kako!!!!

   • SmashFascism

    In kaj želiš reči?
    Lucija je ženska in pol, je pravnica in pol
    Če pa te moti kot levičarja, je to tvoj problem

    • Kosobrin

     Poslušaj pesem! Tega si nisem jaz izmislil! Besede, besede ….

     • SmashFascism

      Boli me k..in tvoje mnenje

     • Kosobrin

      Tudi tvoje mnenje me ne prepriča! In boli tudi mene, kaj ti misliš!

     • SmashFascism

      =bi se.

     • Kosobrin

      Nisem tak kot ti!

 • totex39

  Včeraj na POP TV so res tekmovali z besedami, kateri bo “lepše” uporabil lažnive besede. Izstopal je Janša in to v vseh pogledih.

 • Kosobrin

  Besede, besede, besede, besede … LAŽI!

  • Borut Stari

   Pridružil si se koloni žalujočih ostalih za kompletno sinoči povoženo levico. Seštej odstotke ankete in spreglej.

   • Kosobrin

    Dežurni SDS glasovlci niso upoštevali pravil in so, še preden je g. IJJ spregovoril, že nametali 200 glasov. Pošteno?

    • Borut Stari

     Kaj cviliš? Kdor zna ta zna. V znanju je moč.

 • Borut Stari

  Sinoči sem ob gledanju soočanja imel občutek, da gledam prenos iz sodne dvorane. Obtoženi se je ubranil uspešno sam. Ponovitev velikega poka iz Murgel se je skazila. Spletkarji so zavozili.

  • Kosobrin

   Ravno obratno je bilo. Toda, vidiš pač tisto, kar želiš!

   • samotoje

    Po slušni aparat bo treba, nova očala si nabavi, pri pameti se pa ustavi. Ni ustreznih pripomočkov. Prosi koga, da ti bo razložil, kaj govorijo tam na tv.

   • Borut Stari

    Izgleda, da ti ne vidiš tistega, kar ne želiš.

    • Kosobrin

     Seveda, tistega, kar ne želim, ne gledam!

 • Franc Vidrih

  Odlično povedano. En majhen popravek, samo zaradi rime. Bolje za vse, če ta koalicija umre!

 • Suljo

  Res da vsi lažejo …..samo jj pa nihce v laganju ne seže do kolen

  • Borut

   Suljo ti res prava balkanska svinja … ko levičarska gamad laže in brez argumentov in lažnivimi z pravljicami, ti vidiš samo JJ in mu pripisuješ kar tvoja levičarska drhal počenja.
   Suljo vem da si levičarska BUDALA iz juge balkana, a da si takšna slepa in pokvarjena budala si pa ne bi mislil!?
   Res ti NIHČE ne seže niti do podplatov kaj šele do kolen!!!
   Kaj čmo še en levičarski IDIOT, ki s svojimi gnilimi komentarji prepričuje ljudi o svoji DEBILNOSTI in kako so to neverjetni TALETI in SPOSOBNOSTI!
   Vrni se od tja od koder si prišel. Tam ti je mesto za tvojo sprijenost in razcepljeno osebnost!!!!

 • Olga2345

  Janez Janša je včeraj povozil levičarje (komuniste) z vsemi kucanovimi kukavičjimi jajci vred tako, da si se dolgo ne bodo opomogli!
  Živel Janez Janša! Živela SDS! Srečno!

  • Igor Kavalar

   Najbolj butasto je izpadel Mesec, ki še danes ne razume kaj je dolg države in kaj je dolg posameznika. On misli, da če je Janković v minusu, da je to dolg države in more človek z 500 evri to plačat!

   • Olga2345

    Upam, da jih bomo vse odslovili na volitvah…naj gredo najprej delat, da bodo razumeli!

 • macon

  Bednik Kalimiro je zacepetal z nožicami in povzdignil glasek, kako je nedopustno, da SDS in Janša najemajo NEZAKONIT kredit in mu je Janša prizanesljivo odgovoril, kje je odločba, da je bil kredit (ki so ga takoj poplačali) res nezakonit.

  Hkrati je bil prevelik gospod, da bi barabi odvrnil, da so inštitucije res ugotovile in izdale odločbo, da so bili nezakoniti profesorski dodatki za pripravljenost in še, če je baraba ukradeno (okoli 200.000 se mi zdi) poplačal in če ne, zakaj ne.

 • Slovenec 33

  Cepetalček odpre usta in izbruhne naslednje blejanje in to vedno znova in znova.
  Izgleda, da ima res doktorat ,mpak samo iz blejanja.

  Nikar ne žalite pojma pravo, prosim.