Če gori Balkan, bo gorela tudi Evropa

Foto: iStock

Izidi volitev v evropski parlament napovedujejo obdobje skrajno nedefinirane Evropske unije. Nobenemu političnemu bloku ni uspelo zbrati potrebne večine, zato je jasno, da bodo pogovori za sestavo Evropske komisije naporni in dolgi, nekatere analize pa celo kažejo, da bi se lahko končali s popolnim neuspehom.

Rezultat je na koncu tak, da ne moremo nikogar razglasiti za absolutnega poraženca in nihče ne more biti absoluten zmagovalec. Evropska ljudska stranka (EPP) je zmagala, vendar brez koalicije z drugimi bloki nima potrebne večine.

To je slepa ulica, saj bodo z ene strani EPP  hudo izsiljevale sredinske in leve stranke – da bi odstopili od dela svoje politike pa tudi da obračuna z delom svojih članic – z druge strani pa EPP noče v koalicijo s pogojno imenovanimi evroskeptiki in poudarjeno suverenističnimi bloki.

Problemi v Evropi
Manfred Weber
, čeprav zmagovalec, je v zelo neugodnem položaju, v katerem bo moral sprejeti veliko kompromisov, da bi lahko postal predsednik Evropske komisije. Obdobje pred nami bo pokazalo, ali je zmožen tega, predvsem pa, ali vrh EPP lahko ohrani mir v najštevilčnejši politični družini v Evropi ali pa bo šlo vse skupaj k vragu. Ko so se končala vsa vesela preštevanja na vseh straneh in se je pozabilo na nepotrebne politične podrobnosti, ostaja vtis, da je Evropa močno razdeljena na “suvereniste” in “globaliste”, na obeh straneh pa je ostala želja po dominaciji na stari celini.

Predvidevajo, da se lahko sestavljanje nove Evropske komisije zavleče do konca letošnjega leta ali celo začetka 2020. Na koncu pa, četudi bi se slavni Evropski komisiji uspelo sestaviti, bo njena ideološka razdeljenost – brez nikogaršnje prevlade v parlamentu – povzročila nešteto težav in prej ali kasneje bo pomembnim političnim dejavnikom postalo jasno, da je treba reformirati sistem EU, da bi lahko deloval še naprej.

Problemi na Balkanu
Takšno nedefinirano stanje, v katerega očitno prihaja Evropska skupnost, pa ima lahko zelo močan vpliv na Balkanski polotok. Večina držav še vedno ni del EU, tiste, ki so (Bolgarija in Hrvaška), pa še vedno nista usvojili evropskega kodeksa razmišljanja. Da lahko nedefinirana EU pomeni goreči Balkan, so potrdili dnevi po volitvah, v katerih smo bili priče nekakšni generalki za konkreten vojaški konflikt med Srbijo in Kosovom.

Aleksandar Vučić (Foto: epa)

Kosovska policija je s svojim nasiljem na severu države napovedala začetek scenarija, ki že dolgo časa obstaja, in sicer, da se Kosovo razdeli na dva dela, severni bo pripadel Srbiji, ki bo v zameno priznala neodvisnost njegovega preostanka (ki se seveda lahko priključi Albaniji). To, da je pripravljen začetek tega dramoleta, je potrdil tudi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ki je takoj po nasilju na Kosovu dvignil vojno pripravljenost svoje vojske in poslal svoja letala na nebo. In kot sem že dejal, to je le generalna vaja, tam bomo kmalu gledali še veliko ponovitev.

Druga zgodba pa je Makedonija (nekateri jo imenujejo Severna Makedonija), ki je dobila priporočilo za začetek pogajanj z EU, datuma za začetek pregovorov pa ne bo dobila, ker so jo že na vrhu v Berlinu dali v isti koš z Albanijo. Dejstvo, da EU nima definiranega zmagovalca, bo na obe državi vplivalo tako, da bodo najprej počakali na rešitev kosovskega vprašanja in šele po tem – z redefinirani mejami Albanije in morebitnim redefiniranim političnim sistemom s kantoni v Makedoniji – bosta državi začeli pogovore za vstop v EU.

EU se mora reformirati, da ne pride do balkanskega scenarija
In sedaj lahko samo čakamo na vse te balkanske prerazporeditve, ki jih bodo vodili bruseljski birokrati, ker v Bruslju ne bo ne politične večine ne politične volje za reševanje teh vprašanj. Ko pa oblast prevzamejo birokrati, to pomeni, da bo politika skrajno toga in bo pustila za seboj trajne posledice za vsaj eno od strani, ki bo zagotovo oškodovana (najpogosteje pa kar vse strani). Situacija v Bosni in Hercegovini je prav tako zelo zapletena, saj Republika srbska, ki jo vodi proruski brutalist Milorad Dodik, komaj čaka na razplet na Kosovu, da bi lahko zahtevala svojo odcepitev in/ali priključitev k Srbiji. V tem svojo priložnost vidi tudi Vučić, ki bi s to ozemeljsko pridobitvijo svoj poraz na Kosovu lahko razglasil za svojo zmago.

Vsemu kaosu napovedi dodajte še mogočo novo množično migrantsko krizo in videli boste, da prostranstva krasnega novega sveta sploh niso popolna. Da ne bi prišlo do prej opisanega balkanskega scenarija, se mora EU reformirati. Če se ne bo, bo Balkan gorel, in ko gori Balkan, bo kmalu gorela vsa Evropa!

Ljupče Zlatev

 • Stric iz ozadja

  Saj so bile koalicije potrebne tudi sedaj, ker je EPP kot najvecja stranka, imel ze v prejsnem sklicu samo 218 sedezev od 751, kar je dalec od vecine in nikoli doslej se se ni zgodilo, da bi imeli absolutnega zmagovalca, ki bi imel sam vecino in je obstajala vedno neka neformalna koalicija (politicne skupine, ki so imele vec komisarjev torej EPP (14), S&D (8) in ALDE (5), ki lahko predlagajo zakonodajo (parlament sam je tako ali tako ne more)).

 • Edi Puc

  .. še kako prav imajo angleži da se pokajo

  • Felikss_AH

   Še dobro da se pokajo… vsaj ena Multikulti Septična Jama manj v Veliki Multikulti-Septiki

   • stajerc5

    Ampak, ne pozabi, brez EU lahko delajo z dvakratzganimi kar hocejo! Sedaj ne!
    Iz Svice leti tedensko poln avion migrantov v njihove drzave, brez opcije- drzava v vojni ali ne!!!!!

    • Felikss_AH

     Zato pa je Švica Švica… vedno bila in bo

 • francelj3

  Ko so levuharske stranke s Šarcem izpeljale tihi državni udar, je bilo slišati redefinicijo zmage na volitvah, da zmagovalec volitev ni tisti, ki dobi največ glasov, ampak tisti, ki mu uspe sestaviti vlado. Le čemu bi se potem sekirali zaradi koalicij na evropski ravni? Bistvo politike pač niso več volitve popularnih kandidatov, ampak povolilna dogovarjanja korumpiranih politikov iz ozadja v zakajenih sobah (kot pravijo v Ameriki), kjer se rezultat volitev poljubno spreminja. Živel proporcionalni volilni sistem, ki omogoča izvolitev kogarkoli ne glede na volilni rezultat.

 • lili pili

  Weber ima enak problem kot jajo, je kao zmago, vladali pa bodo spretnejsi, to ne politika, naj zivi demokracija, juhu, juhu…. jajo pa spet u jokk

  • slosin

   že na vse zgodaj si frustriran zaradi tvojga jajota, kakšen si šele popoldan…

   • lili pili

    Odvisno od pira….

    • wert

     Revček si, ker si moraš na tak način služit, da imaš za pir.
     Starost vpraša, kje je bila mladost, kajne ?

     • lili pili

      Ja res je, hvala bogu penzija je dobra tako da ne trpim zeje…

     • stajerc5

      Ti, pa hvala Bogu!??? Verjetno si mislil na Kahlo, ker imas tako dobro penzijo.
      No ja, udbovci imajo tudi nekaksen dodatek, nje!?

     • lili pili

      Pravijo da na koncu steje samo to koliko penzij dobis….

     • xtc

      Baje te jeMatilda že dala na seznam za ohcet.

     • lili pili

      Vsak, ki se rodi, pride takoj na njen seznam, seveda tudi ti…

     • xtc

      A mate “štefeki” tud pnzijon?
      Sicer pa sej je kmalu ne bo več gre uspešno širom EU v to smer.

     • lili pili

      Mi se, vi pa ziher ne hohohoooo

    • xtc

     Nisem vedel ,da je dovoljeno opicam v kletke dajat pir?.

     • lili pili

      A to ti je mama dajala, da si lazje zaspal….

   • Felikss_AH

    Ta je itak odpiljen, in to v glavo. Enkraten par – odpiljeni liliputanec in oni rdeči balonarski prduh smrduh

   • lili pili

    Jeber in jajo se rima a…

  • lokec

   Ali se v življenju še nisi najedel jajc. Izgleda da jih imaš polno glavo paše na obeh očesih. Pojdi v delavnico pa nekaj izpili, saj imaš dve pili.

   • lili pili

    Jeber in jajo prava kombinacija hohoooo

  • Anton

   Danes pojdi navijat za svojega kandidata na partizansko transferzalo. Pa pazi, tito ne kolesari, je namreč že 40 let ne vemo kje.

   • lili pili

    In kaj ima joza veze z epp, ki jo ze vsi je… v glavo

  • ALERON

   pili ti si mona

   • lili pili

    Men je vseeno, samo da jeber ne bo predsednik…

  • kalavnik

   Levicarstvo je mentalna bolezen. Odguglaj, ce znas anglesko vsaj malo. Si pac zbolel in ne krivi samega sebe. Tako pac je. Kot muslimanu, da zemlja ni okrogla, marvec ploscata, tudi zmedencem tvojega kova ne mores dopovedati, da je jajo se najmanj kriv za porazno mentalno stanje dobre polovice slovencev.
   Tvoj jajo res ni nic posebnega, vendar samo SDS (na zalost) lahko spravi to tvojo vukojebino v ordnung und discipline. Tudi jaz sem si to ze davno priznal, ceprav obstaja kopica ljudi, ki je bolj kompetentna od njega, vendar zal niso v politiki.
   Ko bos prisel do faze sposobnosti analiticnega razmisljanja bos uvidel, da jajo le ni tak bav bav kot ga mediji ze 25 demonizirajo. Samo tako bos svoje slepo sovrastvo do vsega kar je jajotovega mogoce pogledal z drugega zornega kota. To je edino zdravilo za tvojo bolezen. Potrudi se, jaz sem na tvoji strani.

   • rubec

    hehehe

   • lili pili

    Kako mislis dobre polovice, si pozabil, da je jajo na parlamentarnih volitvah dobo samo 220.000 glasov od 1.700.000, ne znas racunat…

  • xtc

   Ne vem ,če boš vesel ,,ko bo tole zalaufalo,ko vas bo raja lovila.

   • lili pili

    A nas, vi pa boste pobegnili ali se poskrili..

    • xtc

     Ne mi bomo gledali in pili pir in navijali za lovce.

     • lili pili

      Hooo, do sedaj ste ga se vedno ornk naje…. se pomnite tovarisi maj 45…

 • Artur

  Z druge strani pa EPP noče v koalicijo s pogojno imenovanimi evroskeptiki in poudarjeno suverenističnimi bloki. EPPpika “Hoče, da se je.e u a neče, da joj uđe “

  • stajerc5

   Jaz ti povem kot Stajerc: A ma ni za kurac nisu!

 • Felikss_AH

  Tale naslov pove vse, a je brez haska ker Levi blok sodobnih EU hipie-politikantov lahko goni svoje zablode prav zaradi obilne podpore mentalno evtanaziranih Levičarskih mas. Zato jedro problema niso ne Sile v senci ne njihovi politikantski pajaci, ampak preštevilen segment Levo zavožene EU populacije.

  Kaj je točno vzrok tako masovni socio-psihološki deformaciji mi ni jasno. Monsanto hrana, dodajanje Oxytocina (hormon ujčkanja) v hrano in pijače kot so to predlagali Nemški znanstveniki da razbijejo naravni odpor Nemcev do “beguncev”… ali pa je pri teh enostavno odpovedal naravni imunitet na blesavo pamet

  Več nacionalni državni sistemi lahko funkcionirajo samo v avtokratsko-diktatorskem načinu vladanja. V dokaz temu lahko poslužijo Jugoslavija za časa Tita, celo Sovjetska Zveza, današnja Rusija… in če se vrnemo v Antični Rim ko je najbolj uspeval za časa CESARJA Oktaviana… ali pa Britanija za časa Elisabeth Queen of England and Ireland od 1558 do 1603… etc.

  Demokracija z nešteto strank, strančic in strančičic je kot antidot že sami ideji Demokracije.

  Weimarska Republika je še en tak lep primer kaosa, bede in dekadence… vse dokler zadeve ni z enim odločnim rezom bliskovito spravil v red Nacionalistični lider Adolf… in je bi kolosalno uspešen vse dokler ga ni začel lomiti z vojnami.

  Balkan je zakuril WW1… EU in USA so se ukvarjale z razpadlo Jugoslavijo… in spet se kadi prav na tem območju kjer Veliki umetno vsiljujejo Bosno in Hercegovino kot neko mini Jugico… “migranti” pa še dodatno prispevajo “monolitnosti” Balkanskega “Ekonom” Lonca… Slovenija pa “funkcionira” kot pokvarjeni ventil

 • ZatonMesecnikov

  #Če gori Balkan, bo gorela tudi Evropa#

  Ljupče, Balkan je gorel v letih 91-95, pa ni gorela Europa. pomen Balkana se iz takšnih ali drugačnih razlogov precenjuje. V ozadju jaz vidim izraziti balkanski Ego, ki je nagnjen k prepoveličevanju sebe in svoje pomembnosti.

  Kot je dejal nekoč Bismarck, Pruski minister ob priliki. Cel Balkan ni vreden kosti enega samega pruskega pešaka.

  • SIMON ROZIC

   …zatlel je nemir, ki je bil le navidezno pogašen!

 • Nata

  Oprostite ?? Problemi se nabirajo. Oni se bodo pa sedaj dogovarjali ??
  Ja , kaj za vraga pa ? Saj še mi vemo, kje so glavni kavlji v EU !!
  JA. SEVEDA. . . .. . . KUPČKALI BODO !!

  DO SEDAJ SO SE BORILI ZA STOLČKE, SEDAJ PA KDO, KOMU, KAJ !!
  Čas pa neusmiljeno beži in horde iz Afrike se še naprej valijo v Evropo .

 • SIMON ROZIC

  Najboljša primerjava danes je : “proruski brutalist” ….in takšnih brutalistov
  ima tudi Slovenija celo serijo in še se kote na vsakem koraku ! Sram me je,
  da živim v takem brutalnem zverinjaku!¨!!!

 • garfi

  Borat Pohar se že leta trudi privleči ves goreči Balkan v €U
  EU je dobra ideja, ki so jo “levi” že spremenili v totalitarno ideologijo
  kjer so močni komunisti je samo uničevanje, smrt in trpljenje

 • Garbage man

  Ko bo prišlo do resne pizdarije je potrebno zapret letališča in vse mejne prehode, tako da podgane ostanejo tukaj………….potlej bo pa sodilo sodišče sestavljeno iz ljudstva……..

  • stajerc5

   Hudic je, ker se sedaj se na TO ne moremo zanesti. Varde ali Vaske straze se morajo zaceti formirati…

   • večni srb

    Če pride v Sloveniji do državnega udara, ne glede kdo in kako bi nas napadel, se bomo slovenci najprej obračunali med sabo, o tem ni več nobenega.dvoma.
    Za vse tisto prej se.ne bi, za.to, kar.se.je.zgodilo v zadnjih 30 letih pa se zagotovo bomo udarili med sabo.

    • stajerc5

     Prav to sem hotel s tem povedati. Kar ni bilo narejeno 91-tega leta “eticno”, bo pac potrebno narediti, prej ali slej, fizicno. Bolje je “bolecina z hudim koncem” kot “huda bolecina brez konca”…

    • Matt von Glanz

     Žalostno je, da smo na nek način še v letu ’45 in tudi v Evropi je po teh volitvah tako. Verjetno res rabimo zunanjega sovražnika, da bomo stopili na isto stran. Nezemeljca, migranta …

 • stajerc5

  Kar naj zagori, na vseh koncih naenkrat. Tudi pri nas bomo izkoristili pozar, da ostane se samo pepel rdecih.
  Za konec bodo pa tako ali tako poskrbele USA in pogasile pozar. Kako naredijo to, pa vprasajte Srbe v Beoooogradu!!!

  • xtc

   Saj bo,samo to ne bo nič dobrega veš.
   Ko bi hudič pobral le bando bi še šlo tako pa bomo deležni vsi.

  • In na tem pogorišču bojo zrasla fundamentalistična islamska gibanja. Kar je vam islamoljubcem tudi v interesu.

 • xtc

  Kaj zapisati ob tejle kolumni?
  Najprej tole;sama zadeva je hudo konfuzna,naivna ter malce zavajajoča ne rečem pa,da nekatere trditve niso pravilne.
  Začnimo pri začetku;Naivno je misliti,da bodo EPP ,dovolili ,da bo vodilna stranka.
  nova koalicija v EP naj bi bila že zmenjena vnapreje Zeleno socialistična banda(polna Turkov in arabcev),Socialisti in Anarholiberali z podporo nekaterih levih strank.
  Glavni cilj je zagotoviti madaljen pritok ilegalne drhali.
  Da je Webber bedak,ki je z Merckelco naredil EPP največ škode je jasno in utegne narediti še novo-razbiti tako EPP,kot tudi EU.
  Če bo Webber ravnal kot je ravnal napovedoval v svojih abotnih govorih,bo sledilo tole;Najprej bodo multikultarji in Anarholiberali in socialisti zahtevali obračun in uničenje vlad na Češkem,Poljskem,Madžarski in v tistih,ki se tem agendam upirajo in pregon Brusljo skeptičnih strank,to bo razbilo najprej EPP in še dodatno oslabilo njegove pogajalske pozicije,če bo po razkolu v EPP Webber rinil še napreje v koalicijo genocida,bo nakoncu za vse kar se bo dogajalo kriva EPP izvajala pa se bo do EU narodov genocidno zatiralsko rušilnapolitika,saj bodo Brusljo krati in multikultarji,socialisti in anarholiberali,hoteli uničiti “neposlušne” države.
  No in ravno tu pa je kavelj,ki utegne to norost razsuti,da je odhod Britov iz EU že dejstvo je jasno-verjetno bo šlo za trdi Brexit ob podpori ZDA in če Briti zavrnejo še dogovorjeno plačilo ob razhodu,kar bi bilo ob trdem Brexitu tudi realno pričakovati,je Bruseljska mafija v velikih težavah,kot tudi socialisti,Anarholiberali in zelena druščina,kajti države,ki imajo brusljekracije in multikultija dovolj bi po zgledu Britov odšle iz EU glede da imajo tudi večinoma lastne valute.
  Kar Bruselj nebi mogel ustaviti pa tudi prenatisnjen euro bi postal ogromen problem,saj je večina EU proračunov in blagajn že preznih zaradi porabe za ilegalno drhal pa še kriza se bliža.
  Da bi prišlo doreforme znotraj EU kot jo sanja avtor naj pozabi saj bodo multikulti anarholiberalnosocialistična tolpa na vsak način želeli vsiliti svojein zmagati,kompromisov ne bo saj gre za njihove agende,to bo tudi konec EU kot take,saj je ni možno reformirati-kajti gre za dva popolnoma različna koncepta,ki ga želi brusljokracija,multikultarji insocialisti in anarholiberali-to je izbris EU narodov in njihovo izginutje z državami vred in zamenjava prebivalstva z ilegalno bando-in sistemom nacionalnih držav.Ker gre za nemogočo kompromisno varianto je rešitev zgolj razpad in vojna,do popolnega izbrisa ene od strani z izdajalci vred samo še bedakom to ni jasno.
  Seveda bo gorelo na Balkanu,saj je trenutno stanje nenaravno in nevzdržno.
  treba pa je povedati,da je ravno umetna Titekova tvorba eden glavnih težav tam.
  Bodimo pošteni in nehajmo z Makedonci,ker jih ni in niso nikoli obstajali gre za Bulgare,Srbe,Vlahe,turke,Grke in arnavte ter cigane,ki tvorijo ta umetni pisker.
  Seveda se ti ,ki se radi prodajajo za Makedonce,niso Makedonci pač pa Bulgari,ki so pravoslavni kot Grki in Srbi ter Vlahi zato bi bilo smiselno ,da se del ,ki je predvsempravoslavem piklopi k Bulgariji kot je že to bilo Ostalo pač naj gre kam bo šlo.
  Seveda je treba opozoriti še na hinavščino Makedoncev,ki pridno iščejo državljanstvaBulgarije in Grčije,ki so članice EU.
  Glede kosova je zadeva jasna,Srbi so ga zapravili pol in poti nazaj ni,je pa definitivno jasno ,da Balkanskega lonca z mirnimi pogajanji ni možno umiriti in je vojna le še vprašanje časa,podobno kot je zavožena EU,ki se je ne da več rešiti,glavni krivec pa Nemci in Francozi kot vedno.
  Če lahko rečemo takole,Merckelca je za Nemce hujša kot Hitler in skuhala bo isto kot je on le v drugi agendi in francoski socialist na vlai ter Sarkozy in Macron so za Francijo enako kot Petain v WW2.
  Torej ne se čudit vojni DOBER DAN.
  Zadeve so tako zavožene,da se jih neda rešiti z pogajanji,saj je celotna EU družba zašla z tirnic normale.
  Če pa je pisec mislil,da se bo vse tole zavoženo s**,ki se je nabiralo 80 let rešilo brez vojne je pa bedak,kljub njegovim dobrim namenom.

 • večni srb

  A zato so američani bombardirali Srbijo in okupirali Kosovo, da so si lahko postavili še eno bazo na ruski meji in podarili etnično očiščeno ozemlje Veliki Albaniji. Edini ciganu, ki so bili pripravljeni izdati vse sosede v regiji, za svojo veliko plemensko zvezo, lahko jih še tisočkrat povabijo v EU in lujejo v nebo, nihče od sosedov si ne bo nikoli več dober z njimi.
  Se je splačalo nastaviti piskrček? Na to bodo odgovorili milijoni albanskih otrok, ki bodo živeči kot opice, dokler jih igra prestolov ne bo razbila nazaj narazen in bodo spet samo to kar so.

  Jugoslovanska tajna policija se je že kmalu po atentatu na Miloševiča odločila, da bodo žrtvovali Kosovo in vse ostalo, kar bomo šele izgubili, tudi ali predvsem slovenci. Ne mislim trolati kako, kaj in zakaj, lahko pa rečem, da so srbi en velik kup dreka, če se bodo pogajali s terorisri, čeprav s figo v žepu. Ker mora biti popolnoma jasno, da bo naslednja srbska vojna zagotovo proti Albaniji, ko jim bodo srbi, črnogorci in makedonci vzeli vse nazaj, albance pa razgnali, najraje v Sirijo, Irak in Afganistan, kjer je zdaj dovolj prostora in posobna klima. Takoj, ko se bodo ZDA spokale iz Evrope. Srbi so gnoj zato, ker proti ultimatu pač ne morejo, ampak za domovino in dom se nikoli ne pogajamo.

 • večni srb

  Evropa bo razpadla kmalu po brexitu, saj nas.nikdar ni družilo nič drugega kot angleščina. Verjemite mi, da se nihče ne bo hotel učiti nemško, italijansko, špansko in francosko, razen domačinov, brez skupnega jezika pa ne more biti podobnega razmišljanja in narodi se bodo začeli vse bolj zapirati v svoje etnične skupine.
  Neka unija bo seveda obstajala, ampak to ne bo nobena federacija, sploh pa ne bo velike Nemčije, ki po drugi strani, kot najmočnejši subjekt, nobene druge alternative niti ne mislijo načrtovati.

  • stajerc5

   Brez Nemcije smo v dveh letih na stopnji Siptarije. Oni imajo vsaj svoje druzinske klane, da si financirajo Boga in pol, pri nas bo pa sosed sodedu zacel kure krasti, ko ne bo vec komusaupravne socialisticne delitve. OK, visoka rdeca banda bo se en cas uzivala, potem pa zviza na otoke, taksne in drugacne.

 • Dragan Krstič

  Preberite novico iz Bosne na googlu: Mještani drže straže zbog migranata.

 • mona lisa

  Vso to golazen z izdajalskimi politiki počistit in poslat v islamske vukojebine.

 • Artur

  “Jajo je še vedno mehko kuhan, tako bo tudi ostalo”.

  • Olga101

   Mislite murglskega brezjajota, ki je takrat ves posran zbežal v Ameriko?!!!

   • Artur

    Ne to je tisti, ki je menil, da mora reševanje življenj beguncev(ekonomskih migrantov), še posebej tistih, ki so že na begu (res se sprašujem pred čem so na begu ekonomski migranti) kot cele družine ( ja barabe migrantske manipulirajo z otroci, da vzbujajo čustva pri naivnih, ko dosežejo svoje jih pa zavržejo ), ostati prioriteta, hkrati pa je potrebno uveljaviti kvote za posamezne države EU, kot jih je določila Evropska komisija(ja krasno ali ne ampak to je izrekel 2015 za časa invazije, ko je bilo že vsem zdravorazumskim jasno, da so skoraj vsi ekonomski migranti)
    Ma kakšne kvote za boga bi on to takrat rad? Nobenih kvot pika!
    Hinavščina,da te kap, na bruhanje bi gre to lakajsko servilno, hlapčevsko sprenevedanje.

 • Olga101

  NE-učinkovitost Evrope smo videli v balkanski moriji! Brez Američanov bi krvava balkanska morija se potekala!!
  Danes pa se muslimani v Sloveniji pajdasijo s svojimi morilci – komunisti, zbranimi okrog komunističnega zločinca Kučana, ki preko svojih marionet uničuje slovensko vojsko in povezave z NATO!

  • Kateri muslimani?? Če imaš v mislih šiptarje, so to najbolj fanatični janševiki.

 • Steiermarkt

  ,,,Nekdo od domoljubov naj izdela aplikacijo za pametni telefon z GPSom v arabskem, iranskem in pakistanskem jeziku. Potem naj navodilo za download objavi v migrantskih obcilih.
  Ta aplikacija na pripelje ilegalnega migranta do doma najblizjega levicarja.
  Fajonka, Tomicka, Mesec, Kordis, Videmsek in drugi “humanisti” in “dobre vile” komaj cakajo da preidejo od besed k dejanjem. Pomagajmo jim pri njihovi misiji “dobrote”…

 • AlojzZ

  Če gori Balkan, bo gorela tudi Evropa

  Ja, predvsem Srbi mislijo tako. Da so tako pomembni. Pa so jim Šiptarji vzeli ozemlje.

  • šmentanamuha

   Po nepotrebnem se delaš pametnega. Šiptarji in Albanci zavzemajo brez boja tudi Slovenijo. pa še plačujemo jim za to.

 • cosmosjasnovidec

  Balkanci kateri hočejo riniti v Europsko Unijo so največji bedaki.
  Če izdajalci Slovenije ne bi priključili v njo sedaj ne bi bilo problemov glede Arbitraže tako pa izgublja ped za pedjo zato,ker se je omogočilo tudi hrvaški izdajalski zahrbtni golazni v njo katero pa sedaj ščiti NATO.
  Enaka zadeva je z srbi kjer je Kosovo bilo vedno Srbija in so šiptarji bili samo albanska zahojena manjšina.
  Še za časa diktature “tita” so se hoteli povzdigovati in priključiti albancem ampak jim je “tito”v trenutku dal po pizdi ter jim naročil.če kateremu kaj ne odgovarja se naj spoka v albanijo.
  Da so srbi bili poraženi z strani šiptarske drhali je res krivo vmešavanje ZDA seveda zaradi lastnih interesov.
  Šiptarska golazen nikoli ne bo dala miru srbom in,če jih ti ne bodo pokončali za kar je že prepozno so najebali kot žuti.
  Kakorkoli gledano je pa srbe zajebal tudi Putin,ker se ni takrat vmešal,ko so jih amerikanci napadli,ker ta ameriška golazen prav tako dela samo zdraho po celem svetu pa naj reče kdo kar hoče.
  Kaj se ima ZDA vmešavati na balkan in enako je glavni krivec za vse vojne v Arabiji in kamelotrajbarsko priseljevanje v Europo saj ji je namen z to golaznijo Europo uničiti,ko se bo pričela vojna pa jo na hinavski način kot rešitelji zavzeti.
  Tako kot Rusi tako je tudi ZDA navadna izprijena drhal kateri nobeni ni niti najmanj za verjeti.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Jao, saj ne veš ali je hujši ta Ljupče ali Zoran Zaev. Upajmo vsaj na Jovevo, da bo zaščitila interese Makedonije v EU parlamentu. Zato je bila tudi izvoljena.

 • Marija

  Kakor koli Evrope ni več vsaj krščanske in bele.To so organizatorji novega svetovnega reda uspeli.Za 5 let muslimani zavzamejo Evropo.

 • Janez Kepic-Kern

  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”

 • Mariskavan beers

  Jaz sem ženska. Gospodarski operater. Odločil sem se, da bom s svojimi ugodnostmi in ekonomskim kapitalom dal na voljo pomoč za posojilo.
  Torej, da bi dali posojila v kakršnem koli znesku, vas prosim, da mi sporočite svoje zahteve in vaša pritožba bo obdelana čim prej.
  – Finančno posojilo
  – Hipoteka
  – Investicijsko posojilo
  – Auto posojilo
  – Konsolidacijski dolg
  – Odkup kredita
  – Osebno posojilo
  – Obtičali ste
  Moja stopnja je 1,5% in sem vam na voljo, da vam pomagam v 72 urah, če so izpolnjeni pogoji.
  Prosim, kontaktirajte me na: [email protected]

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!