Najbolj jasno sporočilo do zdaj: Spodobilo bi se, da že enkrat utihnemo!

Luka Svetina. Foto: Anja Geč.

Na Twitterju lahko človek prebere raznorazne neumnosti, od otročjega obračunavanja med levičarji in desničarji, ki uspejo v sleherno temo vtakniti politiko, do plačljive ideološke propagande, ki na uporabnika preži na vsakem koraku. Ne manjka niti koristnih povezav na kvalitetne medijske vsebine od doma in po svetu, in modrih misli »twitterašev«. Twitter je pogosto tudi moja zakladnica, kjer ujamem marsikatero zanimivo misel uporabnikov, kar mi pogosto služi za podlago za kakšen dober raziskovalen novinarski prispevek. A zelo redko se zgodi, da je kakšna misel tako jasno in neposredno zapisana oziroma izražena, da pravzaprav slehernemu posamezniku ki je sposoben lastnega, povezanega razmišljanja, razgali celostno podobo tistega, ki je to misel zapisal.

Pred nekdaj dnevi je nekdanji šolski minister v vladi Janeza Janše, dr. Žiga Turk, na svojem Twitter profilu komentiral Pikalov predlog novega zakona o šolstvu, ki ga državni zbor v ponovnem glasovanju po vetu državnega sveta ni sprejel. Gre za zakon, ki zmanjšuje državno sofinanciranje zasebnega šolstva, kar je v nasprotju z ustavnim pravilom, da po pritožbi odločitev sodišča ne more poslabšati predhodni pravni položaj pritožnika. Kljub temu je ideološka vlada Marjana Šarca zmogla zbrati kar 43 glasov za ta protiustaven zakon, a k sreči še vedno tri premalo za potrditev novele. SMC se je, kljub temu, da je njen šef ustavni pravnik, in so sami javnosti obrazložili, zakaj zaradi sporne vsebine zakona ne morejo podpreti, glasovanja strahopetno vzdržal. Mar ne bi bilo moralno, da bi, če se zavedaš, da je nekaj hudo narobe, glasoval proti?

Toda koalicija pod vodstvom Marjana Šarca je polna takšnih prisklednikov, kot so tisti iz vrst stranke SMC, ki za podaljšanje lastnega političnega preživetja v imenu »politične korektnosti« s svojimi dejanji povzročajo škodo državljankam in državljanom Republike Slovenije. Da je predlog novega zakona o šolstvu protiustaven, v to sem prepričan, se zelo dobro zaveda tudi šolski minister dr. Jernej Pikalo. Prepričan sem tudi, da v tej vladi ni »zabitih ljudi«. Vsi so preklemano premeteni. In tudi Pikalo, ki je tam na papirju sicer zaradi ljudi, ideološke odločitve sprejema izključno zaradi svoje koristi in koristi svoje stranke. Ravno zato je predlog dr. Žige Turka, naj zdaj, ko so ga na svoje mesto postavili poslanci DZ, torej demokratično izvoljeni predstavniki ljudstva, preprosto odstopi, več kot na mestu.

Kaj se naučiš od najboljših učiteljev v “venezuelskem raju”
No, me je pa zato toliko bolj šokiral neposreden odgovor ljubljanskega mestnega svetnika in člana nadkoalicijske stranke Levica Grega Ciglarja, ki je na Twitterju javno zapisal, “da bi se spodobilo, da bi Žiga Turk utihnil”. Morda na prvi pogled nedolžen “čivk”, bi rekel marsikdo, saj da gre samo za pogled na svet nekega pripadnika neke ekstremne levičarske stranke, a je na žalost mnogo več kot to. Ker je Slovenija demokratična država, ima Ciglar vso pravico povedati svoje mnenje o vsem. Žal je to dragoceno človekovo pravico, privilegij, ali pa če rečemo kar dobrino, ki je v Sloveniji nismo imeli vse do razpada Jugoslavije, in ki je še vedno nimajo v diktatorskih državah, kot so Severna Koreja, Kuba, ali pa kar Venezuela, katero kolegi iz Levice tako obožujejo, Ciglar porabil za to, da je izrazil željo, naj drugače misleči utihne. Ali pa naj ga nekdo preprosto utiša.

Rodil sem se prepozno, da bi se še spomnil represije, ki so jo bili deležni v Jugoslaviji, zagotovo se je ne spomni niti Ciglar, toda vsi zgodovinarji so si enotni, da svobode govora, kot jo poznamo danes, takrat niso poznali. V šolah se učimo, da so bili tisti, ki so mislili in govorili drugače, poslani na prisilne “počitnice na Jadran”. Vračanje nazaj v preteklosti ni priporočljivo, sploh če stremiš k napredku, kamor bi morala vsak dan, ves čas, stremeti tudi naša družba. Zato vsekakor skrbi ideja o »svobodi govora«, kot si jo predstavljajo v stranki Levica.

Paradoks je v tem, da o svojih idejah lahko govorijo povsem svobodno. Problem pa je tudi v tem, da ne gre zgolj za razmišljanje, temveč dejansko udejanjanje tega razmišljanja. Nekdo je nekje zapisal, da ko ti kaj takšnega, ko je »utihni«, ukaže levičar, obstaja velika možnost, da bo svojo grožnjo tudi uresničil. No, na žalost ravnokar že izvaja svoje dejanje, ki ga celo skriva ne več. Reče se mu nov zakon o medijih. In še vrabci na veji čivkajo tisto, kar čivka Ciglar na Twitterju, namreč, da namerava z njim uresničiti svojo največjo željo. Še veliko bolj od dr. Žige Turka bi se namreč spodobilo, če bi enkrat za vselej utihnila Nova24TV!

Luka Svetina

 • tretjerazredni

  Mislim, da je bila svoboda govora v SFRJ nezaželjena predvsem iz dveh razlogov, mediji so bili izredno skromni, dragi in redki, vsa javna komunikacija je potekala neposredno preko papirja ali radija, ker ni bilo niti navadnih telefonov in televizije, ljudje pa zahojeni in zavrti, zelo redko kateri je znal ali prebral kaj od zunaj, pa ni bilo še bolj zastarelo in omejeno kot tisto kar smo že imeli in vedeli. Kakšen smisel ni potem imeli politična agitacija ali strokovni diskurz, če ni bilo Googla in stvari nihče ni mogel sproti preverjati. Zato so se ljudje navadili na ulični radio, ki ga je usmerjala tajna policija in izjave avtoritet, ki jih nihče ni razumel in tudi nikogar ni dovolj zanimalo tisto bluženje, da ni par dni brskal po knjižnici in skušal dešifrirati kaj je partijski genij pravzaprav povedal. Kadar pa so se le našli entuziasti, ki so si nekaj napol prevedli iz angleščine ali nemščine, so običajno še bolj zasrali in nevede trdili hude neumnosti.
  Partiji se ni ljubilo odgovarjati vsakemu posebej, saj so nam vse bistveno pojasnili že v obvezni in brezplačni osnovni šoli, tekoče stvari pa na fabriških sestankih in agentje v gostilni. Zato so nadobudne radovedneže delili v tri skupine, na retarde, ki so se zataknili na stopnji posebne šole, na duševne bolnike, ki jih je dajal kronični stres in na kriminalce, ki so hoteli samo delati pizdarije in so v bistvu spadali med duševno zavrte idiote, le da so bili še žleht povrhu.
  Pe danes je isto, kot lahko vidimo že iz Pahorjevega izbora Varuhov človekovih pravic, tretjerazrednim žrtvam režima naj bi pomagala psihiatrinja, državna tožilka in zdaj še strokovnjak za otroke s posebnimi potrebami, ker komur v naši deželi ni lepo in se ne počuti dobro, lahko trpi edino zaradi lastne razvajenosti, objestnosti ali invalidnosti, takim pa niti Bog ne more več pomagati.

 • francelj3

  Samo par pripomb. “Ravno zato je predlog dr. Žige Turka, naj zdaj, ko so ga na svoje mesto postavili poslanci DZ, torej demokratično izvoljeni predstavniki ljudstva, preprosto odstopi, več kot na mestu.” Postavili so ga na njegovo mesto (ne na svoje). In poslanci DZ niti približno niso bili demokratično niti izvoljeni. Bili so imenovani od strank po proporcionalnem sistemu. Slovenski državljani namreč nimamo volilne pravice.

  • tohuvabohu

   Še bolj prav je reči “na pravo mesto”.
   Btw, namesto “ravno zato” je lepše reči “prav zato”, kajti “ravno” je germanizem (gerade).

   • Jovo Jamnica

    Ja, res je. Popravil bi lahko tudi Svetino in njegovo “obrazlaganje”…
    da je njen šef ustavni pravnik, in so sami javnosti obrazložili, zakaj zaradi sporne vsebine zakona ne morejo podpreti,

    • tohuvabohu

     Na kaj meriš? Na odvečno vejico?

     • Jovo Jamnica

      Eh, sem pozabil, da je tebi Toporišić legenda… Oprosti.

     • tohuvabohu

      Nehaj. Toplopišič je slovenšni napravil veliko škode.
      Še vedno pa ne vem, kaj natančno te moti pri Svetinovem razlaganju.

     • Jovo Jamnica

      Dostopaš na splet preko TOR in morebiti ne vidiš vsega, kaz sem objavil?? Če je tebi beseda – obrarazložili – pristna slovenska, potlej ne piši o Toporišićevi škodi.

     • tohuvabohu

      Tega nisem rekel. A pri tebi se nikoli ne ve, kaj ti je skočilo v nos.

     • Jovo Jamnica

      Saj sem zapisal pred citatom, kaj me žuli.

     • tohuvabohu

      Si že priden.

     • lojze

      Jovo meri na “obrazlaganje”

    • mariborčanka

     Zadetki iskanja sskj:

     SSKJ

     Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče

     obrazložíti -ím dov., obrazlóžil (ī í)
     1. z navajanjem podatkov, razčlenjevanjem gradiva narediti kaj razumljivo: vodja dela jim je vse obrazložil; obrazložiti komu svoje težave; obrazložila sta mu, zakaj sta prišla
     2. navesti (zadostne) razloge za trditev, izjavo: obrazložiti odločbo, predlog, pritožbo / svoje stališče je natančno obrazložil
     obrazložèn -êna -o: obrazložen predlog; obrazloženo mnenje

  • Igor Pavlič

   Kaj ni Janša devetkrat zmagal in starta na deseti triumf?

 • Olga101

  Kako daljnovidni so bili ustanovitelji Amerike s 1. amandmanom, ki govori o svobodi govora, vidimo danes!
  Seveda bi nas kevičararji (komunisti)s pomočjo murglske maronte radi utišali, ker resnica, ki prihaja na dan, boli, vendar na to ne bomo pristali NIKOLI!

  • Observer

   Veš kako je nastajal 1. amandma? Nastajal je skozi preganjanje v Evropi, v državah kot so Anglija, Nemčija, Nizozemska, Švica, Francija, Italija, itd. kjer so valdenzi, hugenoti, kalvinisti, puritanci, baptisti, itd. bili nasilno zatirani. Če niso bili direktno umorjeni, so bili mučeni…in kasneje umorjeni. V Angliji so jim rezali ušesa in nosove in zapirali v zloglasni Londonski tower oz. stolp. Zločin, ki so ga bili ti reveži krivi, da jim je bilo potrebno rezati ušesa in nosove? Oznanjali so Kristusov evangelij in širili njegovo besedo, tiskali Sveta pisma v ljudem razumljivem jeziku iz originalne nepokvarjene ne-Vatikanske verzije iz časov apostolov na kateri temelji protestantsko Sveto pismo. Tako so ljudje na podlagi Božje besede doumeli ne samo resničen evangelij, ampak kaj je to pravičnost in kaj je korupcija, razliko med svetim in profanim, in njihovi pridigarji so med ljudmi javno kritizirali pokvarjeno oblast, kar je seveda šlo pokvarjeni Rimokatoliški in Anglikanski aristokraciji na živce. In zato so jih poizkušali utišati tako, da so jim za kazen rezali nosove in ušesa med drugim in poizkušali preprečiti širjenje evangelija in resnice. Ko so pilgrimi, puritanci, in ostali protestanti prišli v Ameriko leta 1620 in imeli probleme z Anglikanskimi in nevernimi Angleži še tam, je po ‘Velikem prebujenju’ spomin na zatiranje bil svež in nikoli niso pozabili lekcije več kot tisoč let trpljenja v Evropi pod Rimokatoliškimi tirani. Zato so po uspešni Ameriški revoluciji, kateri je bila zgled Cromwellova Angleška revolucija, ki je temeljila na Reformaciji, zapisali v ustavo pravico do svobode govora, 1. amandma.

   Kasneje so zaradi uspešnosti Amerike to kopirale vse zahodne države. In tako je Amerika zardi svojega krščanskega protestantskega prebivalstva nekaj časa bila sijoče mesto na griču, luč ostalemu svetu, sol zemlje, kot je rekel Jezus Kristus za svoje sledilce v pridigi na gori.

   Lepo, da vam je ostalim Slovencem, pretežno tradicionalnim katolikom, všeč 1. amandma in so vam všeč sadovi Reformacije oz. protestantizma. Zavedajte se še procesa kako je nastal. Nastal je zaradi zatiranja pričevanja Božje besede v Rimokatoliški Evropi temnega srednjega veka s strani Rimokatoliških in ostalih (ateističnih) nevernikov. Torej brez kristjanov, natančneje protestantov in njihovih predhodnikov, brez Reformacije in seveda brez Svetega pisma v rokah ljudi, ne bi bilo 1. amandmaja. Ljudje se ne zavedate vpliva in pomembnosti protestantizma v človeški zgodovini.

   To znanje je danes ljudem odvzeto, tudi s strani komunistov, ki jim prav tako ne diši resnica Svetega pisma, ker so kot grešna aristokracija srednjega veka z istim fevdalnim sistemom. Na dan Reformacije samo nekaj momljajo kako je Primož Trubar zaslužen za razvoj Slovenskega jezika in to je to. Tako ne učijo v javnih šolah pomembnosti Reformacije in kakšen močan vpliv je imela na zahodno civilizacijo. Vere nimajo, zato resnice ne marajo. Je ovira grehu. Zasebne Rimokatoliške šole pa še manj učijo o tem seveda, ker seveda protestantizma ne marajo, saj jim pove nepriljubljeno resnico, da je Rimokatoliška cerkev “impostor church”. Mislite, da je 1. amandma kar z neba padel. Ne, podlago ima v Reformaciji. Mimogrede, javne šole in univerze dostopne vsem ljudem so ustanovili kristjani-protestanti (Oliver Cromwell,…) in krščanske temelje zapisali v ustanovno listino univerz, komunisti so kasneje kopirali oz. prevzeli idejo, iz šol pa so odstranili krščanstvo.

   Brez protestantizma, pravega krščanstva, ni svobode.

  • Observer

   V službi resnice so že blokirali moj komentar o izvoru 1. amandmaja. V “službi resnice.”

   • Jovo Jamnica

    Poskusi z objavo Agende 2030…

 • janko

  Omejevanje svobode govora?
  V Jugy je bil to osnovni pogoj za obstoj peklenskega režima (krvavega, bolano neumnega, vsestransko negativnega).
  Danes je situacija ISTA. Stvari so samo bolj softicirane. Otroci teroristov rdečega paradiža si ne želijo sprememb.
  Kranjski Janez pa vsled stoletja stalne stiskanosti še vedno tiho upogiba hrbet in si ne upa razmišljati in ne hodi na volitve.
  Spreglejmo! In vedno VSI NA VOLITVE, VSAKOKRAT! Samo to bi že bilo dovolj!

  • tretjerazredni

   Mi smo za vse dobro in sovražimo vse slabo, mogoče zato vedno izvolimo napačne, ker bolje lažejo.
   Če bi šli vsi na volitve, bi SDS izpadla iz parlamenta, SLS pa bi se itak razkrojila.

   • janko

    “Mi smo za vse dobro in sovražimo vse slabo…”
    Ali je res tako? Človek je predvsem to, kar misli da je, ampak….

  • Igor Pavlič

   Ko otrokom razlagam, v kakšneni diktaturi in enoumju smo živeli do osmosvojitve, revščini in strahu ter pomanjkanju, mi sploh ne verjamejo.Ampak dokazi so nesporni!

 • antimur

  Naj nas utišajo, kajti potem bo ta brana, ki zadržuje neizmeren srd in jezo popustila in bodo te kučanistične barabe okusile kaj se zgodi, če enkrat zatiranemu in ogoljufanemu ljudstvu dvigne plafon.

  • SIMON ROZIC

   Težko verjamem, da bo upehano in obubožano slovensko ljudstvo imelo toliko moči
   in uma, da bo jasno in glasno reklo temu kučanizmu reklo : “dovolj imamo ! Crknite !”

  • dob

   Kot je že rubec enkrat rekel (kaj se zgodi, ko ljudtsvu poči film in ljudem dvigne plafon), bodo v Ljubljani rekli pene-pene ti mal u… v Mariboru bodo pa enmu po tleh vrgl’ bicikl.

   Ali neki tacga.

 • totex39

  Njihov namen je še vedno, da uvedejo totalitarni režim in utišajo vse, ki je proti njim.

 • Franc Šink

  Najbolj dragocena svoboda je svoboda izražanja.

  • tretjerazredni

   Dragoceno je tudi, da nisi suženj, ker potem te še pisati in brati ne bi naučili in itak ne bi razmišljal.

   • tohuvabohu

    V starem svetu so bili sužnji pogosto bolj izobraženi kot njihovi gospodarji. Zato so jih ti porabili za učitelje svojih otrok.

    • Jovo Jamnica

     Le kje so se sužnji takrat izobraževali??

     • tohuvabohu

      Pri drugih sužnjih …

     • Jovo Jamnica

      Mešaš pridobivanje izkušenj z izobrazbo. Potemtakem bi tudi živali lahko bile izobražene.

     • tohuvabohu

      Ne drži. Izobrazbe ne pridobiš samo z opazovanjem. Tudi plesati se ne naučiš z gledanjem drugih.

     • Jovo Jamnica

      Zapletaš se. LOL

     • tohuvabohu

      Izobrazba niso samo izkušnje, ampak mnogo več. Zaklad preteklih rodov. Večinoma so to tudi reči, ki jih človek ne rabi vsakodnevno.

     • Jovo Jamnica

      Izobraževanje je danes proces sprejemanja in dajanja navodil, ki presega učenje na podlagi izkušenj. Je zanesljiva, modra in spoštovanja vredna kultivacija učenja.

     • tohuvabohu

      Še vedno ne vem, kaj je narobe z mojo izjavo, da so se sužnji izobraževali pri drugih sužnjih. To je znana stvar.

     • Jovo Jamnica

      Pišeš, da so pogosto bili bolj izobraženi od gospodarjev. Na kakšen način si se dokopal do tega podatka???

     • tohuvabohu

      To je ja znano. A ni tudi logično, brihtna buča? Kdor ima polno rit, se mu ne gre. Saj je tudi danes učiteljska služba tlaka. Kdor more, se je reši (imam izkušnje, hehe). Vlogo sužnjev v izobraževanju danes prevzemajo računalniki, ki so bolj primerni za tako delo.

     • Jovo Jamnica

      Da je to dejstvo več ali manj spretno izkoriščal Diogenes iz Sinope, mi je znano. Če je zato naredil kak poseben vtis na Platona, pa ne vem.

     • antimur

      Po tvoje že, samo da bi dale kumrovški kurz skozi, pa bi bile pametne kot se za kučaniste spodobi.

     • Jovo Jamnica

      Nisem zahteval dokaza za svoje modrovanje. Vseeno hvala.

  • macon

   Najbolj dragocena je ekonomska svoboda. Izražanje je za njo.

   • Franc Šink

    To je tvoje mišljenje.

  • kalavnik

   Arbeit macht frei, predvsem pa osvobaja denar.
   Če ti skladno z Islamsko ideologijo Imami po mosejah pozivajo k poboju nevernikov, je to tudi svoboda izrazanja?
   Ameriski prvi amandma takrat se ni zaznal Islama, ce bi ga, potem bi bila dikcija free speacha malce drugacna.
   V zblojeni, nevarni in levicarski Evropi je sovrazni govor vse, razen Islamske in levicarske ideologije.

   • Franc Šink

    Ne to je pri njih svoboda dejanj. Kot si jo pri nas lastijo komunisti.

 • Jovo Jamnica

  Mar ne bi bilo moralno, da bi, če se zavedaš, da je nekaj hudo narobe, glasoval proti?

  Meni se zdi še huje, če nekdo glasuje ZA kandidata, ki mu nekako ne diši.

  Tomčeva je v nagovoru komentirala nedavno burno dogajanje v Bruslju in dejala, da Ursula von der Leyen ni njihova prva izbira: “Mi bi izbrali drugo ime, a se zavedamo odgovornosti, zato smo Ursulo von der Leyen potrdili za predsednico Evropske komisije. Toda s tem, ko smo jo potrdili, ji nismo dali bianco menice in bomo njeno delo zelo skrbno spremljali.”

 • Jovo Jamnica

  V šolah se učimo, da so bili tisti, ki so mislili in govorili drugače, poslani na prisilne “počitnice na Jadran”.

  Pri polni zavesti trdim, da sem takrat mislil drugače in zaradi tega nisem bil nikoli poslan na prisilne “počitnice na Jadran”.

  • tohuvabohu

   Seveda nisi bil. Juga je bila raj za take. V šolah samo tako učijo …

   • Jovo Jamnica

    Duhovito bi bilo, če bi me na Nova banali, ne da bi kliknil na gumb… objavi.

    • tohuvabohu

     Disqus je zunanja storitev, ki ima svoja pravila.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Sedež ima v Kanadi, kjer bdijo cenzorji, vešči vseh jezikov sveta.

     • tohuvabohu

      Disqus nima cenzorjev, če prav vem.

     • Jovo Jamnica

      Ima jih. Je uravnavan.

     • tohuvabohu

      Bejž no. Čemu pa?

     • Jovo Jamnica

      Kako to misliš??? Se je Disqus na spletu generiral sam? Kot rezultat umetne inteligence???

     • tohuvabohu

      Disqus je samo servis za druge spletne portale. Politiko in moderiranje prepušča upravljalcem portalov, ki tudi odgovarjajo za vsebino. Kakšen interes hudiča naj bi tu imel?

     • Jovo Jamnica

      Če se hočeš registrirati na Disqusu, moraš potrditi polje, da se strinjaš z njihovo politiko. Še kaj?

     • tohuvabohu

      Eh, lahko pritisneš s figo v žepu, sploh če ni posledic.

     • Jovo Jamnica

      Poudarek je na – moraš.

 • Nšo-či

  Spodobilo bi se, da bi odstopila vlada, ker je želela prelisičiti Ustavno sodišče.

  • Jovo Jamnica

   To so naredili namerno, ker je bila zadeva podedovana.

  • tohuvabohu

   Lažejo celotni javnosti v obraz, brdavsi.

 • Common Sense

  Pustite Ciglarja. To je tisti lolek, ki je skupaj z Violetko potoval v Venezuelo, da je občudoval dosežke bolivarske revolucionarne vlade. Njegov Facebook profil je prav zanimiv, ko se slika z Venezuelskimi vojaki. Sicer je pa kolega od ubrisanega Kordiša ter lunatika. Grem staviti, da so bili istočasno indoktrinirani na FF ali FDV. Kot je že nekdo nekje napisal, ko Levica pride na oblast je kot da se na tvojo vesoljsko ladjo vkrca 8. potnik. Ne more se končati dobro. Venezuelci to vedo. Ciglar pač ne.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2026323144321270&set=a.1377148742572050&type=3&theater

  • Jovo Jamnica

   Ja. Kdo je to Ciglar???

   • Common Sense

    Ma nek nepomemben poslanec Levice, ki je na Twitterju sedaj napadel Žigo Turka, da naj bo tiho. Kot, da sta on in profesor Turk skupaj ovce pasla. Tipično revolucionarno neotesano, neizobraženo in praznoglavo teslo. Oboževalec bolivarske revolucije (s polno ritjo).

    • Jovo Jamnica

     Priznam, da sem trznil šele, ko si objavil tvoj post. Ko sem bral članek, ga niti registriral nisem.

 • xtc

  Svetina je pač mlajši in naiven.
  Ne gre zgolj za Novo 24-komunisti cz CK ZK šefom že od nekdaj težijo samo k njihovi resnici vse ostalo je prepovedano in kaznovano.
  No toda tudi to jih ni rešilo pred proadom tako SZ,kot SFRJ.Tudi sedaj bodo padli na isti točki,je pa definitivno jasno,da ko vlada prične množično sprejemati austavne zakone je jasno ,da je treba vlado zrušit.
  Sicer pa neustavni zakoni niso nobeno čudo če vlado vodi Kosovar,ki je komaj naredil šolo za tišlerja.
  In nenazadnje ne se čudit zakaj je tako,kot ster lahko pred dnevi slišali pos*** Kršinarja iz vse bolj razpadajočega Reporterja,kako je lagal ,da je bil Potočnik dober komisar in tudi Bulčeva .čeprav je šlo za najslabša komisarja,pa vam je jasno zakaj je država v takem stanju kot je in zakaj hočejo komunisti z ZK CK šefom onemogočiti vsako razgaljenje njihove nesposobnosti,kradljivosti in propadajočega sistema,ki ga kmalu ne bo možnno več vzdrževati inker praktično nimajo več kadra,ki bi lahko konsolidiral skregano in na krajo mahnjeno levico,kajti virov denarja je vse manj notranji obračuni vse hujši,kar pa slabi tudi konsolidacijo in ponudbo kadrov,ki bi jo lahko izvedli.

 • Jovo Jamnica

  Na Reporteru so se že primerno odzvali na moje razmišljanje spodaj… LOL

  SDS je še malo po evropskih volitvah za evropskega komisarja ponujala Anžeta Logarja, včeraj pa je evropska poslanka Romana Tomc predlagala, da naj bo evropski komisar predsednik SDS Janez Janša
  ————
  Jovo Jamnica >> 2 hours ago

  Mar ne bi bilo moralno, da bi, če se zavedaš, da je nekaj hudo narobe, glasoval proti?

  Meni se zdi še huje, če nekdo glasuje ZA kandidata, ki mu nekako ne diši.

  Tomčeva je v nagovoru komentirala nedavno burno dogajanje v Bruslju in dejala, da Ursula von der Leyen ni njihova prva izbira: “Mi bi izbrali drugo ime, a se zavedamo odgovornosti, zato smo Ursulo von der Leyen potrdili za predsednico Evropske komisije. Toda s tem, ko smo jo potrdili, ji nismo dali bianco menice in bomo njeno delo zelo skrbno spremljali.”

  • Igor Pavlič

   Tudi Junkerjevo delo so zelo skrbno spremljali, Da se ne bi opotekal in se poškodoval pri padcih…

   • Jovo Jamnica

    Ja. Naši mediji so povsem na svetovni ravni, ko gre za trivialnosti.

 • Nata

  + + + + ++ Danes moramo biti pozorni prav na vsak korak te nesrečne vlade.
  Mene pa zanima, kaj se dogaja s tistim predlogom, da bi poučevali tudi v drugih jezikih na Univerzah ? Vse je tiho. . . . . . .verjetno pa ” po tihem ” delajo naprej ??

  https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/07/18/slovenska-matica-protestira-proti-poucevanju-v-tujih-jezikih/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!