Draga Ljudmila, to je pa preveč – tudi za moj želodec!

Ljudmila Novak (Foto: STA)

Med SDS in NSi se iskri že nekaj let. Nikoli in nikdar, niti kot poslanec DZ, niti sedaj kot upokojenec, nisem podžgal niti ene iskrice. Prej obratno, v pogovorih s poslanci na eni in drugi strani, sem skušal delovati pomirjevalno in posameznim sogovornikom dopovedovati, da medsebojni spori ne koristijo ne eni, ne drugi strani, koristijo pa zagotovo politični levici. Nenazadnje je nekaj jasno. SDS je vlado vodila dvakrat in NSi je bila obakrat resen in kredibilen partner, kar še posebej velja za drugo Janševo vlado, ko so SLS, DL in DeSUS že zdavnaj stisnili rep med noge in pobegnili, je NSi ostala do konca. In to šteje.

Še vedno sem prepričan, da sem imel prav in še imam prav. V Sloveniji nič ne kaže na to, da bi ena stranka sestavila vlado, te bodo očitno še naprej koalicijske in če kdorkoli na desni strani želi sestaviti vlado bo odvisen od koalicijskih partnerjev. Tudi zato sem bil dolgo časa, vsaj v javnosti seveda tiho. Izjave Ljudmile Novak, evropske poslanke v Odmevih, pa so sodu izbile dno tudi pri meni.

Oglejte si še: Pa srečno “Korl” …

Čeprav je bilo to dno mnogo trdnejše in stabilnejše, kot pri nekaterih kolegih iz SDS. Po včerajšnjih Odmevih je NSi v tvitih povzela izjave Ljudmile Novak. Takole so zapisali:

Največja kršiteljica človekovih pravic je Slovenija
Naj takoj povem, da nimam nobenega problema s tem kako je Ljudmila Novak glasovala v EU parlamentu, ko je podprla resolucijo, ki obsoja Madžarsko in Poljsko, to je njena pravica, čeprav se z njenim glasovanjem ne strinjam. Toda zmotile so me njene besede, da Madžarska ne spoštuje neodvisnosti sodstva. Ljudmila Novak, mi seveda lahko, s konkretnimi primeri dokaže, da Madžarska tu in tam krši človekove pravice v sodnih postopkih. Tega se zavedam tudi sam.

Toda statistika ESČP je precej jasna, ena največjih kršiteljic človekovih pravic v sodnih postopkih je Slovenija. Kar dober spomin imam, toda ne spomnim se situacije ko bi Ljudmila Novak obsodila početje slovenskih sodišč. Še več leta 2014 je slovensko pravosodje nezakonito (odločitev US) v zapor poslalo vodjo opozicije Janeza Janšo. Tisti čas nisem slišal odločne besede Ljudmile Novak, ki bi se temu zoperstavila. Še huje, njena NSi je rekla, da je Janez Janša pač politik v zaporu in ne politični zapornik, kar se je kasneje dokazalo. Pričakoval bi, da bo odločna borka za krivice, ki jih povzroča pravosodje nastopila na kakšnem zborovanju pred sodiščem. Nič od tega se ni zgodilo. Toda tudi to je njena pravica, vsak od nas pač odloča kje in kaj bo govoril. Tisto kar želim povedati pa je nedopustna dvoličnost. Če Ljudmila Novak v početjih zoper Janeza Janšo ali recimo Franca Kanglerja ni videla nobenega problema, je sprenevedava dvoličnost to, da danes to očita Viktorju Orbanu in Madžarski, kjer niso za zapahe poslali nobenega opozicijskega voditelja. Ne Ljudmila Novak, tega pa ne prenesem več in zato se oglašam. Poudarjam da sem se zato oglasil prvič po vseh teh letih iskrenja med SDS in NSi, takole:

Ljudmili Novak nisem hotel oporekati stališča, do tega vprašanja, zato sem ji postavil le in samo vprašanje. Za tiste, ki še vedno ne veste realnosti v odločitvi US v zadevi Patria naj še enkrat pojasnim, kaj je odločilo US. Ustavni sodniki so odločili, da so v zadevi Patria sodišča sodila o nečem kar sploh ni kaznivo dejanje (28. člen Ustave RS). Toda minilo je 24 ur in niti Ljudmila Novak niti NSi mi nista odgovorila.

Toda Ljudmila Novak je šla še dlje. Takole je dejala v četrtek:

Pazite, ker je SDS v praksi edina stranka, ki ima podobna politična stališča, kot Viktor Orban in njegova FIDES, je torej precej jasno, da se je njena izjava nanašala na SDS. Toda bil sem previden in sem postavil naslednje vprašanje:

Novakova ima lastnost levičarjev – dvoličnost
Uganili ste, minilo je 24 ur in nobenega odgovora na moje vprašanje nisem dobil. Morda bo kdo rekel, ja kdo pa naj bi odgovarjal penzionistu Gorenaku. No ja, glede na to da sem bil poslanec DZ in osebno poznam vse poslance NSi in njihove strokovne sodelavce, bi človek pričakoval, da mi bodo odgovorili z argumenti, toda očitno argumentov sploh nimajo.

Foto: STA

Za zaključek pa naj jasno povem, da nimam nobenega problema z glasovanjem Ljudmile Novak, imam pa velik problem z njeno dvoličnostjo, ki je bolj značilna za slovenske levičarje, ki v Bruslju zagovarjajo eno doma pa drugo, pri Ljudmili Novak, pa je problem še večji, ob enakih domnevnih problemih (pravosodje) na Madžarskem doma ne vidi nobenega problema, v Bruslju pa kriči na Orbana in Madžarsko. Ne to pač ni v skladu z mojimi pojmovanji poštenosti resničnosti, sploh pa demokracije.

Kar se tiče sodelovanja med SDS in NSi pa le še tole, dobro je, da je Ljudmila Novak v Bruslju, in dobro je, da je ob teh iskrah, med posamezniki iz SDS in NSi, Matej Tonin tiho.

dr. Vinko Gorenak

 • Black_hawk

  V slowenistanu moralka dela štale slovencem. Kot tudi omenjeni gospe.

 • Rožle

  Že kot deklič se je rada napravila v fantka …

  • zokispoki

   Tudi ta levicarska teta hodi k masi, tako kot Sarec Marjan…

   • Steiermark

    dva izmed mnogih krivovercev v Sloveniji….

   • WISKY 1000

    Se obračata po vetru,tako kot jelinko

    • Gren

     PREJ LISICA IN PRASICA NA STARA LETA PA DEVICA IMA PRAVO IME MILICA !

   • samotoje

    Samo dejstvo, da nekdo hodi k maši, niti približno ne pomeni nič drugega kot to, da pač hodi k maši.

    • zokispoki

     Od kristjana bi pricakoval, da deluje v interesu nase samostojne domovine,ne pa, da sodeluje , se peca, ter drzi stango tistim, ki jo evidentno peljejo v propad !

     • samotoje

      Če se nekdo razglaša za kristjana, še ne pomeni, da je v resnici kristjan. Zato od nekoga, ki se dela kristjana, ne moreš pričakovati nič od tistega, kar navajaš. Tako pač je.

  • Boy

   Si mislil crkvenega fanatika?

 • Ivan Ivanovič

  Ljudmila Novak je še ena v vrsti evropskih političark, ki sploh ne razumejo, kaj se dogaja v EU. Orban je na tapeti iz enega samega razloga: ker ne podpira bruseljske fašiglobalistične politike odprave evropskih narodov prek ekscesnih ilegalnih migracij. Za nameček je tudi papež eden vodilnih fašiglobalistov. Kdo bi pričakoval od političarke, katere IQ je kvečjemu povprečen, da bi razumela, da si koplje grob: sebi in svojim potomcem. Ali jo je pa že obiskal kak Sorosev agent in ji tudi za otroke ni več mar…

 • RATATA

  Mora me tlači
  Ob politiki domači.
  … potem pe še nekaj o prismodah…
  …. in o obračanju želodca…
  Vse v smislu tiste, ki jo je pel Benč o “lojtri domačih”.
  … in minejo štiri leta do novih volitev, potem pa vse kot prej je bilo, še kak nov obraz pa je… trideset let čakanja in norčevanja…
  In kje je hasek? Ja v minevanju let…

  • Ivan Ivanovič

   Hasek je v šelestenju bankovcev. Desetine milijard so slo-lopovi spravili samo v davčne oaze, še več so jih potrošili za svoje luksuzno življenje brez dela.

   • RATATA

    Izbrali so poklic / poklicani so bili za politika in za to morajo izvakati vezane posle – glas za položaj
    in
    položaj za podporo.
    Vse po načelu:
    “grem v politiko, da bom imel kaj od tega!”

 • Amerikanc

  Babnica je za svojo, kao “sredinsko” promocijo, pripravljena lagati in širiti sovražni govor popolnoma na nivoju udbopartijcev. Če bi imel Toninček kaj med nogami, bi jo lahko saj opozoril na njeno flancanje in jo poklical na zagovor.

  • Hello!! I dream to meet a decent man on this site and build our happy, loving family. It is important for me that my man and I can go in for sports together, so that his health is just as important for him, just like his beloved wife and children. My ideal man is a strong and confident person who can protect his family, but with a good soul, so that his actions always talk about it. Come to my profile.

 • rrrrr

  Vinko Gorenak, spet sprevračate besede velike demokratke L. Novak. Rekla je namreč:

  ,,V kolikor bi slovenska vlada spoštovala človekove pravice, neodvisnost sodstva in druge demokratične vrednote, ki jih zastopa Evropska unija, ne vidim težav, da Slovenija ostane v Evropi,” ..in še dodala:

  ,,napadi name iz neke druge stranke zaradi mojega drugačnega mnenja o F21, kažejo na nedemokratičnost naše stranke. Jasno pa je, da do takih reakcij prihaja zato, ker je naša stranka financirana s strani Globoke države in moramao pač branita Milana Kučana”

 • sloustava

  Moj moz je clan NSIja, oziroma, bolje receno, je BIL clan! To, kar si blebetala v Odmevih, presega meje razuma, uma, okusa in morale. Si neverjetno sprijena. A si Sorosevka?

  • Pepy

   Ja, gotovo je !!! Briga jo stranka, vera ali domovina … money, money, money –

 • Boy

  Ljuba Lud_milica misli, da je tako pomembna, da jo drugi ogovarjajo. Malo morning, še za mar nam ni zanjo, saj nas res ne zanimajo razne dvolične tercijalke.

  • Hey❤ I wish to have a relationship with a man of similar intellectual characteristics and is genuine and sincere. Come and see my profile.

 • rubec

  Še malo bolj naj si potegne krilo čez kolena, potem bo tudi moj želodec reagiral.

  • von Rhein

   V katero smer čez kolena?

   • rubec

    Navzgor. Potem pa hitro navzdol.

    • Nšo-či

     Nisem prepričana, da je strokovnjakinja za nedolžno zapeljevanje.

     • Hribouc

      Kdaj so bile stare kobile v ogradi nežne do mladih testosteronskih mustangof, pupa?

    • Rožle

     Ja, tko boš mel sam še centrifugo v želodcu .. :)

  • Hello!!! Looking for man who is romantic, polite, reasonable and has respect for others. Come and see my profile.

   • Rožle

    Itaq ..
    kar telefonsko pusti v uredništvu ..

 • RATATA

  Kje je bila v noči na tisto jutro, ko je v njenih Moravčah zagorel leseni Donald se naša policija ne vpraša!

  • Rožle

   Pa ne da je prav ona … tam okoli s kantico bencina motala .. ?

   • RATATA

    Je, prejsnji večer je pa ukradla kolo. Kaj ji bo kantica če je ukradla koli (?) so se spraševali vaščani.

    • Rožle

     pol je pa ful zašvicala ..z ruzakom in na biciklu

  • Hribouc

   Pri Peterlejčku sta kuhala šnpc in špilala orglice in spremljala zadevo.

 • Black_hawk

  Cerkev je kraj MOLITVE. Priporočam župnikom naj javno ljudi opozarjajo na to, ker vse prevečkrat vidimo po cerkvah ljudi ki samo sedijo in poslušajo. To žal ni dovolj..

 • plavi-mil

  Saj to se že dolgo ve, da so tercialke najbolj pokvarjene in lažnjive.

  • tohuvabohu

   Krščanski socialisti so razcepljene osebe ali po domače psihopati.

   • Hi!!! I am looking for a man older than me good personality caring, kind and love kids. Someone who is nice and kind, calm, caring, and loving. A man who is ready and willing to start a wonderful family together. Ages is just a number to me. For more info come to my profile.

 • Antonius

  Dejanja so tista, ki njene besede spreminjajo v politikantsko laganje.
  Najprej je v Bajukovi NSi podprla prosto pot do odprtih arhivov, potem se je pa po prilizovanju krščanskim demokratom NSi-kd odločila, da se pred zainteresirano javnostjo arhive zapre.
  Ko je Novakova postala predsednica NSi, je njena kolegica in mati petih hčera takoj izstopila iz stranke NSi. Večje prevarantke nisem nikoli imela v svoji sredini, ko sva še učili v srednjem šolskem centru v Domžalah, mi je povedala.
  Sicer pa, prevara in laž se lepo skupaj sprehajata z roko pod roko.
  http://www.demokracija.si/media/k2/items/cache/ce2b08c39d321a95849443a6eba5815d_XL.jpg

  • tohuvabohu

   Takrat je bila še Milka.

   • xtc

    Sedaj pa je Rote Ljuta Milka.

    • zokispoki

     Luda Mila !

  • Hribouc

   V redu, saj ni sama pririnila v vrh stranke.
   Koliko kretenov je še bilo zdraven, da se je ta brezsramna kobila slovenistanske politike in čuvajka “dela in lika Edvarda Kardelja, psoglavca krvavega in 1.klavca Slovenk in Slovencev in se zgurala na vrh KRŠČANSKE STRANKE ?
   Dej, to nam razloži!
   Kuga za ene putane so tu na delu?
   “mislili so, da jo bodo fraj, če jo spustijo v EU – pa so se zajebali” je tudi to to ?

   • Antonius

    Prevarantskega Peterleta dodajte k Milki, pa se vam bo prižgalo, kakšno strankarsko članstvo združuje stranko NSi-kd. Hojs se je do zadnjega trudil in upal, da NSI ostane na desnici kot prava desna stranka. Danes je Hojs še vedno, kar je politično usmerjen bil, prestopil je pa v SDS in ostal zvest konservativni desnici.
    Mojci Kucler Dolinar se čudim, kako more vzdržati v stranki, ki je daleč od njenih političnih stališč in nazorov.
    Hojsu sem ob neki priliki izpovedal, da podpiram njegov napor v NSi-kd. Zraven je treba biti, če hočeš od znotraj v stranki kaj spremeniti. *Prepozno, nevzdržno mi je bilo*, mi je odgovoril, *izstopil sem in se včlanil v SDS*.
    Zaradi Peterletovih in Milkinih zahrbtnih ravnanj se je pokojni Bajuk takoj umaknil iz stranke, ki jo je On ustanovil.
    NSi-kd je toliko krščanska, kot more biti veleizdajalec demokrat.

    • Hribouc

     Kar pišeš, je bilo jasno videti+, tudi to o Peterletu udbaškem orglarju in hinavcu par excellance ! Resnično se iz nabora slovenskih kristjanov najbolj vidi kaj je ostalo po masakru 41-45 ostala je samo lojasta gnilad !
     Kakšni Kristjani neki?
     Peterle-Novakovi krščanarji in nič več – da ne žalim, krščanarji-politiki. prodanci bolani!
     S Peterletom sem se srećčal enkrat samkrat in je bil takojšen konflikt in pojma nimam kako se Janša sploh še ima voljo
     kazat ob njem – o novački absolutno ne-enega koristnega Novaka ne poznam- kaj ni to bizantinsko srbijanska rodbina istambulskih konjarjev ?

     • Veritass

      Torej ste ostali lojasti gnidovci???

     • diler resnice

      Če bi imeli vsaj malo znanja o dejavnosti UDBE, nebi pisali takih pamfletov o Lojzetu Peterletu, ki je kot prvi predsednik vlade RS dokazal, da sodi v sam vrh slovenskih državnikov. S takimi intrigaškimi tipi politikov kot je Ljudmila Novak RS rapidno izgublja pozicije v EU in ugled Slovenije! Nevem kako folk voli take predstavnike v EU institucije.. Novakovo, Brgleza, Fajonovo..Petrle je naredil veliko več z ovekovečenjem dneva”Kranjske čebele”!?

    • AlternativaZaSlovenijo

     Z zadnjim stavkom si krasno opisal NSI. Jaz samo dodajam: NSI so se prodali hudiču, tako kot se je Kocbek. Kocbek je sicer spoznal svojo zmoto, mogoče jo bodo tudi NSI, samo to nič ne pomaga. Škodo, ki jo je povzročil Kocbek se sedaj sanira že 50 in več let. Ti bizgeci od NSI se še niso nič naučili iz zgodovine

  • Lokomotivführer

   Iz lastnih izkušenj: tudi , če obljubi, da bo glasovala “za”, v resnici glasuje “proti”, pa tudi, če glasuje drugače kot cela EPP. Zdaj pa vedi, a zato, da se sama sebi zdi bolj premetena, ali pa niti ne ve, kaj se kdaj glasuje.

  • VERZIFIKATOR

   Tale kmalu s stola se prevaga,
   ne pomorejo prav nič ličila,
   z njimi žal še manj ljudem je mila,
   kjer neumnost je, nič ne pomaga.

 • Artur

  Kučanova dekla .

 • Artur

  Rajši imam ateistke kot kučanove tercijalke.

  • Hribouc

   Of Course!

 • karlina

  Zakaj ze, je hodila na Škrabčevo domačijo, se rokovala in druzila s Kučanom in ostalo levo bando-tukaj je odgovor, ona je bila vedno na levici, kot tudi Peterle, da ne bo pomote.

 • Artur

  Milijon Ludamilinih evrov za en EU poslanski mandat za mešanje megle.Krščansko dušebrižništvo in skromnost pa takšni. Za bruhat, jaz ji nebi dal svojih ovc čuvat morda bi jo poslal za vratarko na FDV WC-jih.

 • xtc

  Nivačka je tipičen primerek crkvenega komunista oz. komunista,ki bi rad bil oboje najhujša verzija nekega človeka.
  Milka je bila trd komunist,kot Alloisius-kajti učitelji so morali biti zelo “pravoverni” sicer so počakali na cesti.

  • WISKY 1000

   Bolj zanimiva bi bila v štali

 • lokec

  Sem bolj matematičen tip. Ne maram poflerjev kot je Novačka.

 • Artur

  Ludamila + plemeniti padalec bi bila idealna kooperacija za nadaljnje usmrajevanje našega političnega hleva.

 • slosin

  Ljudmila kobila…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ej, Ljudmila, to kar ti počneš nima nobene veze s krščanstvom. Biti kristjan pomeni, biti kristjan, ne pa enkrat se deklarirat kot desni, potem se po pomikat od desne preko sredine v levo. Če pa je nekdo, ki se zavzema za pravico do življenja še nerojenih otrok in ga drugi omenjajo za desničarja je pa to problem levičarjev ne pa kristjanov. Me zanima samo, kdaj boste pristali kot “krščanski” socialisti kot je to počela uboga duša od Kocbeka, potem pa izginili iz političnega prizorišča. Pokopala vas bo pa levica, ne SDS.

  • Slovenec

   Točno.

 • Hill Billy

  Gorenak: “Nikoli in nikdar, niti kot poslanec DZ, niti sedaj kot upokojenec, nisem podžgal niti ene iskrice.”

  Vinko drži greznico zaprto. Nič nisi boljši od Grimsa in Janše. Vsi ste isti gnoj provokatorski !!!

  • Joško

   Vinko je pošteno povedal vso resnico o “Ludi MILI”.

  • Rožle

   Ne bo šlo takole Fuknnek ..
   Ti lahko lajaš takole v nedogled po g. Gorenaku .. pa ne bo nobenega efekta.
   Je že povedal tako kot se šika.

 • Zoran Šuštar

  Kadarkoli sem imel opravka z osebami s priimkom Novak, sem bil nad njimi vedno razočaran zaradi nepoštenosti in dvoličnosti, predvsem pa pohlepa. Se povsem strinjam z dr. Gorenakom.

 • Kapodistrias

  Naj živi Viktor Orban, zame evropski politik št. 1!

  • pupa

   V EU sta samo dva zelo dobra politika Viktor ORBAN in Mateo SALVINI. Oba sta zelo dobra kot politika in bi se težko odločila kjeri od njiju je boljši.

 • Jožefa Benko

  rajdič muko sprašuje, če se je ljudmila prodala za 30 srebrnikov ali več, poljub ima itak judežev, sapienti sat…

 • Hanzi

  NSi se ni premaknila v sredino, kot pravijo. Imajo lepe možnosti, da postanejo ortodoksna levica. Kaj bodo na to rekli volivci, ki so NSi volili predvsem zaradi krščanskih vrednot, pa bomo videli. V vsakem primeru je to udarec za desnico, ki je pri nas razen SDS-a, očitno ni.

 • Kindlhofer

  Gospa Novak ne ve, da prilizovanje levici še ne pomeni biti sredinski. Potem mi je pa desni Orban že bolj pri srcu, pri njem vsaj vem kje sem, pri Novakovi nikoli.

 • Hribouc

  Hudiča babjega sem na lastni ušesi slišal kaj je izustila na zborovanju v podporo zaprtemu Janši na trgu Republike in ne bi zdaj o tem – kurčeva floskula o demokratičnosti je izzvenela kot sol na odprto rano in smo ji tulili nazaj, mrha pokvarjena!
  Ko so mediji objavili, da je “čuvala” na Kardeljev kip pred neko dolenjsko šolo in zagovarjala njegov obstoj tam pred šolo, se mi je pa utrgalo!

  V redu, kaj bo NSI – KRŠČANSKA STRANKA STORILA s hudičevko v svojih vrstah, nimam kaj pisati – samo-SRAMOTA ! KAR TA BABA DELA KRŠČANSTVU V SLOVENIJI JE VRHUNSKA BREZ PRIMERE!

  Poberi se Satan iz babe !

 • RATATA

  Če bi kdo dobro premislil, bi ugotovil tudi naslednja dejstva:
  Slovenec ne obstaja v ustavi RS … za to so zaslužni RDEČE-ČRNI DESTRUKTIVCI!!

  Več kot očitno so rdeče-črni destruktivci pri svoji stoletni zlorabi države za “lastne riti” dodobra zmešali predstavni in pojmovni svet na polju državnega in države.
  To je šlo do takega podna, da “Slovenec” ne obstaja niti v OSAMOSVOJITVENI (!!!!) ustavi.
  Človek od gnusa umolkne….
  Tako se zgodi, kjer DRŽAVO delajo zapriseženi zanikovalci države (Edi: “odmiranje države”…) ali pa znani katoliški pisec Rebula:…. kaj se zaganjamo za državo, saj bomo imeli svojo Slovenijo “tam zgoraj” ….BLAZNEŽI!!!!

  Ampak groze ni konec!
  Najvišji takratni RKC hierarh (tudi švicarski državljan), ki je bil pred tem celo tajnik evropske škofovske konference in kot tak imel od vseh Slovencev največ neposrednih stikov z vrhovi politike (ne le v Evropi!) je vse dokler ga ni fantastičen dokaz ljudske volje na plebjscitu potisnil v kot, odločno, javno in zasebno nasprotoval osamosvojitvi.
  Po plebiscitu je obrnil plašč.
  Koliko je pa škode napravil, ker ni svojih zvez uporabil in od začetka odločno delal za osamosvojitev, se lahko vprašamo. Odgovor morebiti daje dejstvo, kdo mu je podelil najvišje državno odlikovanje za “delo pri osamosvojitvi”!!!!!!!!

  • Nata

   Pa si našel ta pravega , ali ne ???? Dej, dej, ne sračkaj ga.

   • Hribouc

    Počak, ratata bo povedal tako kot je!

    • Nata

     Čaku je tist k je s hruške padu. . . .

     • Rožle

      Zato se jim pa tudi reče Tepke oz. Tepčki :) ..

     • Nata

      Ja, gospa Marija Terezija je bilo silno pametna gospa!!

  • Hribouc

   Misliš Šuštarčka, tistega jokavca, ki je imel sestro komunistko?

   • RATATA

    Tega je, ko je govoril, da je samostojna Slovenija iluzija….

    • Hribouc

     Ej, že dolgo se ne čudim.
     Zdaj še ta rozasta sodrga v Vatikanu-mora bit en orng cunami tam čez!
     Rodetov Mercedes in 370m2 stanovanja v Vatikanu in vse kar oznanja, saj te glava peče-bog ne daj, da ga srečam na blizu – ne bi se več skrival, kao, Lazarist-same kanalje!

 • Garbage man

  Ji je zadišal EU denar.Učitelji ne bi smeli sodelovat v politiki…….

 • Artur

  Licemerni Moralni poden za v učbenike. Nova študija za posodobitev učbenikov o morali in etiki: Nsi Ljudbilizem.

 • Minovak

  Prav čudno je, kaj dela Luda v NSi, ker po izjavah in obnašanju bolj spada med ekstremno levico. No ja, za odskočno desko v EU parlament je pa bila stranka dobra, sedaj ji pa je zrasel greben, kot, da je vse odvisno od nje. Pozablja pa, da je plačana za svoje izdajalske nebuloze – od slovenskega ljudstva.

  • Hribouc

   Debelorita komolčarska brezobrazna brez čustvenointeligenčna nakaza , buldožerka.
   Take ima Satan s svojimi Demoni v rezervi za superspecialne naloge.

   Od kar je zaprla Arhive , je stavr jasna – tiosti, ki pa vodijo politično krščanstvo
   na slovenskem, bodo pa odgovarjali v debelo odrezanih šnitah!

  • samsara

   Plačana od slovenskega ljudstva?
   Na osnovi njenega blebetanja in delovanje sklepam, da tudi in morda še nekoliko več iz neke druge mošnje.
   Bogatašinja je zaresonirala z materialnim bogastvom, zaznala smer vetra, ki veje v želeni smeri, brezkompromisno in brezvestno obrnila jadra in podpisala pakt s satanom, gospodarjem materialnega. Ob volitvah pa zapiska svojim ovčicam njim všečne melodije in striženje blejajočih ovčic se zaenkrat zanjo uspešno nadaljuje.
   Judeževi srebrniki press

 • von Rhein

  Ta babura ima v računalniku,ki ga nosi na vratu pritjenega, instaliran program že od vstopa v politiko dalje. Ona aktivira vprašanje :moja korist-dobro zame? Odgovor,ki ga servira njen računalnik potem servira tistim,ki jo poslušajo in ji zaupajo.Pred tem mora odgovoriti še na podvprašanje: kje in kdaj bo odgovor uporabljen?
  Kje je nabavila ta računalniški program, ali kdo ga je poklonil kot darilo, noče povedati

 • Nata

  + + + + + Ho. . . ho. . . . . gospa je pa sedaj res med kladivcem in nakovalom !! Ja, ja, taka zelo željena službica v Bruslju se ne dobi kar tako !Vse bo vrnila s pljuvanjem po Orbanu in Janši !!

 • Nšo-či

  Hecno, da Ljudmila kot izkušena političarka in ženska ne zna oceniti, da se Orbana s silo, ne da “ukrotiti”, Nenavadno je tudi njeno razmišljanje o tem, da si lahko privošći J.J.-ev ton in stopi v “politični ring” z njim.
  Ženska je. Pa predstavnica krščanskih vrednot. Zdi se, da ne razume, da sta ljubezen in sodelovanje poti in ne cilja.

 • Slovenec 33

  Ljudmila je krt med patrioti, ker je totalni idiot.
  Kaj so patrioti in idioti so pa že Stari Grki pred par tisoč leti definirali in ni kaj dodati.

 • Common Sense

  Celo v propadli Mladini so jo že leta nazaj prekrstili v “Luda-a-Mila”. V tem se z njimi strinjam.

 • FORT WORTH

  L. Novak je narcisoidna vase zagledana in bolestno ambiciozna zenska, ki je za doloceno ceno pripravljena narediti marsikaj.
  Taki ljudje pa so magnet za korupcijo.

  NSI ne bo dosegla nikoli 25 % kot jih ima SDS.
  Lahko pa bi skupaj vodili drzavo v boljse case.
  Ampak ne. NSI se povezuje z levicarji in upa, de se jih bo kdo od stricev usmilil in jim ponudil sodelovanje pri tem pa upajo na glasove z levice…
  Kako bedno in kratkovidno.

  • Slovenec

   Levičarji jih bodo kmalu zavrgli, saj NSI ne bodo več potrebovali.

 • Artur

  Aforizem na Butalce v kučanovem komunizmu z ludimi milami, serpentinški, fajonkami, židani, oboroženimi gošarji …… nauk iz tega aforizma: butalce nič ne izuči .
  https://www.youtube.com/watch?v=JMJXvsCLu6s

 • Resnicaboli99

  Bravo ljudmila…kdor se ne drzi pravil eu in njenih strank naj ga vrzejo ven…pa eno vprasanje…takaj je bil vceraj blikiran racun komentatorja lustrrator moderator…drzal se je teme in ni bil zaljiv…res sedaj bi pa ze rad izvedel kaksen je kriteri ker mi enostavno ni jasno

 • lojze

  Očitati Ljudmili Novak, da ni poštena je nepošteno. Kaj pa ona ve, kaj je poštenje? Ona bere Reporter!

 • Ježek Teka Teka

  Zavedna Slovenka … hahahahahaaaa …

  • Rožle

   Zavedena ..

 • Gren

  POVEDANO V DVEH BESEDAH KUČANOVA MILICA !

 • Rožle

  Kwa je zdej to .. Napad na portal z zmenkarijam ..
  .. Tunnek ti pa imaš res neskončno domišljijo .. le kaj bi ti brez domišljija

  • rubec

   Moške ponuja. Kot da v sloveniji nimamo senic.

   • Rožle

    Sem videl .. haha :)
    Matr je se je bebo zagovoru u avatar si je pa namontiru neko sposojeno bejbo

 • Rožle

  Hvala lepa za tako skrajno levo sredino ..

 • DOMOVINSKA LIGA

  V sloveniji bomo kmalu poštene prešteli na prste ene roke.

 • JANEZ GUS

  Luda,zdaj si res Luda na potenco.Nič ti ne bo pomagalo pri članstvu,da zdaj Orbana,ki dobro pelje državo in ga narod podpira serješ po dolgem in počez.Tvoje onegavljanje s Kučanom na Škrabcevem kozolcu im a posledice.Narod ni trapast.Osip je velik in tvoja sredinska politika je popolnoma zgrešena.Kdor je sredinski je rdečuh.Horvat naj prime stranko,tebi in Toninu pa pokazat vrata.

 • JANEZ GUS

  To je vse,kar je ostalo od špoštovane Bajukove krščanske demokracije.Ostal je Kučanov-RTV-ejevski rdečuharski poligon,za njihove bolne namene.Luda,tebe boli k……..,z visoko plačo čakaš penzijo.Želim ti,da se ti zatakne v tvojem požrešnem rdečem grlu.Dvakrat si že zajebala državo.Tretjič,ti ne bo uspelo,ker te je narod spregledal.

 • Artur

  Slovenclji brez muje se niti čevelj ne obuje a za zmago nad komunajzli je treba imeti “jajca”.
  https://www.youtube.com/watch?v=ig4o_tsUvbM

 • mginko

  Tako so položene kukavičja jajca stare udbomafije tudi v NSi za valjenje podmladka te mafije pod krinko Boga. Za dobrer napredek in poslušnost rdeče mafije v podmladku – nagrada v obliki dela v organih EU, doma pa zaspan drugorazredni narod pozabi za vse narejene politične piz….. rdečega podmladka. In prihajajo za ta zaspan narod – nevolivce zopet novi prefarbani obrazi iz kukavijih rdečih jajc.

 • šmentanamuha

  Ljudmila je Kučanova dekla. Zakaj torej takšno presenečenje? Je pa pomilovanja vredna. Tako je videti oseba, ki se proda za več tisoč ojrov.

 • Slovenec

  Žalostno, da Novakova dvolično govori in zalostno, da je desnica tako razbita. Vse
  to je voda na mlin levici, ki uničuje Slovenijo.

 • Hill Billy

  Miličnik Vinko, zapri greznico. Smrdi, smrdi, joj kako smrdi !!!

 • Hill Billy

  Janševa SDS Ljudmili Novak sporoča, da je samo kmetica na politični šahovnici???… Pič** vam je materina pokvarjena. Vas nič ni sram?

  • Hill Billy

   SDS-u se zdijo bolj pomembni konji, so jim kmeti preveč nevarni za stranko edinega in neponovljivega velikega vodja in pravnomočno obsojenega preprodajalca orožja, Ivana Janeza Janša!!!

 • piko8

  Luda mila je Huddičeva poslanka!!
  Kot učiteljica v jugi je bila partijsko preverjen kader, danes se deklarira za krščansko!!
  Vidimo lahko, kako serpentinšek bere berila pri sveti maši zjutraj, popovdan pa bere rdeče maše na borčevskih proslavah!!
  Luda mila je kučanova podtaknjenka v Nsi in soroševa plačanka!!
  Zaradi takih podtaknjencev je propadela tudi prva demokratična vlada DEMOS!!

  • Hill Billy

   Propadla je prva “demokratična” vlada DEMOS…in propadla bo stranka SDS z grbavcem na čelu…kapish?

 • etrusk

  Ta rdeča ženšče, ni vredna počenega groša.

 • Hill Billy

  Vsa desna inteligenca…oksimoron… je skočila, ker Milka ni pihala v njihov ……..

  Jovan je hudo močno užaljen…Ko ga jebe!!!

  • tohuvabohu

   jepebopotepepapasmapatepergopovepedopo

 • milanček

  ljudmila, dal si ti možda žena od savića, pa samo pitam, jer si jako pokvren stvor, kao i on!!!??

  • milanček

   ljudmila, zapri tvoj pokvarjeni debilni gobec, zapri pokvarjene oči in izgini za dobro Slovenije in nas, zavednih Slovencev!!!!JASNO!!!!

   • milanček

    ljudmila, pa ne samo ti, tudi veliki NEum, tonin!!!! JASNO!

 • Beli Sneg

  Kdo bo tej ženski povedal, da je vse prej kot pa tisto, kar si ona misli o sebi. Kot političarka je vedno delovala dvolično, grebla se je vedno za denarček in seveda tudi zato da je “glavna”, čeprav je povprečno intiligentna. Po izgledu pa si tudi domišlja, da je dosti mlajša kot je, zato nosi kratke kiklice, ki pa jih je prerasla, da ne napišem, da jih je prestarala.

 • D_evil

  mene pa resnično zanima kako to, da janezu ni nerodno. Glede na to kakšni ljudje ga podpirajo. Vsaj po komentarjih sodeč…

  • Rožle

   Zemljarič je naravnost ponosen na svojega internetnega revolucionarja Tunneka.

 • ehnaton

  Katoliška cerkev se je v duhu miselnosti bivšega, a še vedno ne izživetega režima iz polpretekle zgodovine nemudoma distancirala od izjav župnika Aleksandra Osojnika, ki je za duhovnika na resda nekonvencionalen način povedal, kar si sicer misli večina državljanov Slovenije, ki od kvazi levičarskih vlad nima nobenih koristi in jih predvsem skrbi za usodo države po tem, ko bo ta do konca izropana s strani neštetih interesnih omrežij, ki jih takšna politika omogoča. V tem kontekstu sodi prevarantka Ljudmila, kot jo po pripovedovanju njene znanke opisuje Antonius direktno v pekel skupaj z vsemi tistimi, ki jih tja pošilja župnik Osojnik.

 • Borut Stari

  )zvirni greh in začetnik dvoličnosti prej KD in slej NSi je Lojze Peterle. Dvoličnost slovenske krščanske demokracije ni novost.Pridevnik demoratska kaže nosilca vse prej kot demokrata ali demokracijo.Primer DDR ali še huje Demokrátična ljúdska repúblika Korêja; kratica DLRK.

  • Gašper

   Še lokalni primer si pozabil, Slovenska demokratska stranka :P

 • JANEZ GUS

  Ti debilni bebček-HITRIVLAK-a se boš kaj zjasnilali ali boš sam minuse talal.Pripadaš rdeči-ludi greznici.

 • AlternativaZaSlovenijo

  NSI- nova socialistična internacionala. Ubogi Bajuk se obrača v grobu.

 • novaknovak

  orban zagovarja domoljubje, zagovarja večjo nataliteto Madžarov, podpira družine z več otroki, zmanjšuje parazite na državni proračun, ščiti kulturo in vero svojega naroda… ljudmila, kaj je tu v nasprotju s tvojim prepričanjem, ko se razglašaš za krščansko stranko in krščanske vrednote? ko pa bluziš kako je prešel od ene do druge strani, … koliko svetnikov je prešlo v krščanstvo, dalo zanj celo svoje življenje.. in kaj so bili prej? ti so zate tudi …?!

 • Hudo mi je, ko to berem, čeprav vas še kako razumem……..in, da se to kar se, dogaja na desnici, ki bi morala biti trdna, kot granit, kot je bila veliko let – žal temu ni več tako.
  Ne vračajte z zlom – za zlo !
  Marija nas v Medjugorju spet danes po vidkinji Mariji Pavlović opominja k odpuščanju.
  Tukaj lepim današnje sporočilo:
  Gospina poruka preko Marije Pavlović-Lunetti, 25.1.2020.
  „Draga djeco!
  Danas vas pozivam da još više molite dok u vašem srcu ne osjetite svetost praštanja.
  U obiteljima mora biti svetosti, jer, dječice, za svijet nema budućnosti bez ljubavi i svetosti, jer se vi dajete u svetosti i radosti Bogu Stvoritelju koji vas ljubi neizmjernom ljubavlju. Zato me šalje vama.
  Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

  Mt 6,14-15
  14 Če namreč odpustite ljudem njihove prestopke, bo tudi vaš nebeški Oče vam odpustil.
  15 Če pa ljudem ne odpustite, tudi vaš Oče ne bo odpustil vaših prestopkov.«

 • a si predstavljaš, da si tako v pizdi v življenju, da izjaviš “Ljudmila nam bo pomagala, ko bo predsednica”…..samo še smejim se vam lahko :) prihajajoč globalni tsunami, bo razgalil tako levico, kot desnico v sloveniji, kot klub bleferjev in javnosektorskih marksistov, ki so jih za drobiž pokupili razni globalistični interesni krožki :)

 • Oregon

  Da je Novakova tak dvoličnež, se je nakazovalo že mnogokrat prej, zdaj pa dokončno dokazalo. Dobra naslednica Peterleta, ki bi lahko Slovenijo rešil teh podivjanih komunistov, pa je ni. Samo on ve zakaj ne.

 • Minovak

  Pa naj se še kdo vpraša, zakaj Luda tako visoko kotira na nedeljski “anketi” na RTV Slo? Njen ustni podpis pod ekstremno levico je dovolj velik dokaz za izdajstvo svojih in naših korenin.

 • Hribouc

  Ne kažite mi slike te farške komunajzarke, čuvajke spomina na psihopatskega morilca slovenskega človeka E.Kardelja , vsaj ob Nedeljah ne.
  Prosim, da je ne gledam, ostudne in nasilne nagraužne grauže graužaste!
  SRAMOTA ZA SLOVENSKO, kakor, KRŠČANSKO STRANKO!
  Pa ste še pri pameti, NSI, da tega babjega zlodeja sploh še cirate med seboj ?

 • Veritass

  JJ aktiviral svoje frontmane. Na juriš po Novakovi. Čakam se članek malega Mahniča in Grimsa, da si olajšata dušo.Vse za velikega vodja.

 • don vito

  Brez zamere ,vendar toliko prostaškega, sovražnega govora kod berem tukaj ne zasledim v nobenem mediju…to pisarjenje je na nivoju popolnih primitivce z nedokončano osnovno šolo!

  • maček ivan

   A te kdo sili da si se logiral sem gor.
   Glej, ni te većććć.
   This user is blocked.

  • Rožle

   OK .. lahko kar takoj spakeraš na drug portal .. Čao

 • Ivan Ivanovič

  To je stalnica v pomladnih strankah: izdajstvo lastnih volivcev.

 • Pepy

  Obup ! Zavohala denar in se odrekla vsemu – in stranki in veri in pripadnosti …

 • milanček

  za to žensko lahko mirne duše rečem, da je navadno govedo, oz prasica! pa naj reče bilo kdo, da sem primitivec, to je dejstvo!

 • mali49

  Se strinjam z gospodom Gorenakom. Po mojem mnenju je gospa Novakova začela podpirati levičarje tudi zato, ker je levičarjem hvaležna, da so njeno nečakinjo zaposlili v SOVI.

 • lokec

  Novakova ostani v Bruslju.

 • Garbage man

  Naj se prasica zadavi z 1 mio €

 • novaknovak

  orban se zavtema za svoje državljane, za svojo prvobitno kulturo, na krščanskih temeljih, za povečanje natalitete svojega naroda, daje jim finančne vzpodbude, vceplja jim domoljubje, reže tako imenovane socialce, ki zažirajo razvoj in gospodarstvo, in nvo, katere delujejo proti lastni državi s podporo se ve koga.. kaj je tu v nasprotju s tvojimi vrednotami ljudmila, za katerimi se skrivaš in jih kao deklariraš? in če že nekaj izjaviš o financiranju, daj to dokazat. morda se motim, ampak twita o državljanu s, pa o božičnih željah katolikom štrosmajerja pa ni bilo zasledit..

 • Garbage man

  Upam da jo doleti bližnje srečanje z zamorci…….pardon, molim za to!

 • Artur

  V leve avantgardne riti lahko lezeš tudi brez vazelina. Po ludmilino.

 • plamen100

  Mogoce pa je njeno besedicenje tja v 3 dni posledica zaposlitve njene snahe v Sovi?? Pa nic mogoce ampak trdno sem preprican v to, da so v ozadju tovrstne spletke in sedaj pac ona zgolj placuje svoj dolg, glede obraza slovenske politike pa se tako ve kam sodi. Edino to je nekje racionalna razlaga od kod njen obrat ta 180 stopinj.

 • Amerikanc

  Ljudmila bi na vsak način rada pobirala krompir v burki.

 • Andrej

  Ta ženska je pokvarjena do obisti , uničila je vse kar je dobrega storil dr. Bajuk in mu s tem skrajšala
  življenje ! Tudi dolga leta potem , rovari po stranki , ki ji je dodala poleg NSi še “krščanska demokracija”. Odziv na zapor Janeza Janše , je pokazal vse kvalitete nje in spletkarske NSi , ki je daleč od krščanstva !
  Nič ni večno ,tudi njena zlagana korektnost in “pošten” odnos do volilcev je farsa , žal !

  • Amerikanc

   Ja res je politična šleparka, ki se šlepa na enakih bebavostih kot se šlepajo Židan, Šarko, Cmerar, Alenka in še kdo, ki s svojimi glasovi ne pridejo niti v parlament. Anti Janša ji je že prišel v kri, zato stranka stagnira in propada.

 • Andrej

  Ljudmila me spominja na CKZKS način komuniciranja in vladanja.
  Kar rečem je edino zveličavno, ugovora ni, argumenti niso potrebni.
  Vsako drugačno mnenje, pa če je še tako argumentirano, je nedemokratično.

 • milanček

  krmača, zgubi se!

 • Hribouc

  Ni , da ima lastnost levuharjev.

  Ona je levuharska do obisti.POTOP KRŠČANARSKE NSI !
  Rabimo pravo krščansko stranko!