Pa srečno “Korl” …

Foto: STA

Pred leti sem na svoji spletni strani zapisal takole: “Kdo pri nas praktično odloča kakšno vlado bomo imeli in kdo jo bo vodil!? Odgovor je načeloma preprost. Odločajo volivci na volitvah, ki odločijo kdo je na volitvah zmagal in ta praviloma sestavi vlado. Pa je res tako?! V praksi od leta 2004 dalje že ni tako. Ne verjamete? Pa poglejmo. Od leta 2004 dalje smo imeli: Prvo Janševo vlado, pa Pahorjevo vlado, pa spet drugo Janševo vlado, pa vlado Bratuškove, vlado  Cerarja in končno vlado Marjana Šarca. Toda nihče od naštetih ni, ne glede na volilni rezultat, odločal o vladi. In kdo potem o tem odloča? Karl Erjavec, ki na volitvah običajno dobi najmanj. Če on ne gre v vlado vlade pač ni ne glede na volitve. Ko pa vladi odločajo tisti, ki na volitvah dobijo najmanj glasov in ne tisti, ki dobijo največ glasov, je s sistemom demokracije nekaj hudo narobe. Rešitev je seveda v drugačnem volilnem sistemu”.

Karla Erjavca osebno poznam od leta 2004. Tam nekje do leta 2008 sem še verjel, da je pač eden od predsednikov političnih strank. Toda kmalu sem spoznal, da temu sploh ni tako. Splošno znano je, da je politiko stranke vseskozi gradil na lažeh, to je na skrbi za upokojence.

V praksi pa mu nikoli sploh ni šlo za upokojence. Če bi želel skrbeti za upokojence, bi se vsa ta leta potegoval za mesto ministra za delo in socialo, ki skrbi tudi za upokojence in ne za izključno in samo mesta ministrov, kjer je imel policijsko varovanje (obrambno in zunanje ministrstvo). Šlo mu je torej za prestiž in nič drugega. Karl Erjavec pa je bil očitno tudi tisti, edini predsednik politične stranke, ki je sam sebi, s pomočjo vodstva svoje stranke, poleg ministrske plače, dodelil še plačo za delo v svoji lastni politični stranki. Imej je torej dve plači, ministrsko in še tisto v politični stranki DeSUS.

Zadnji čas je bil
Karl Erjavec, pa je v zadnjih dneh zagrešil še eno, očitno usodno napako. Podobno tisti, ki jo je zagrešil bivši trener naših rokometašev Veselin Vujović, ki je našo rokometno reprezentanco vodil s silo, tudi žalitvami rokometašev, njihovim zmerjanjem in podobno. Ko je prišel nov trener Ljubomir Vranješ, pa je bilo vse drugače. Te iste rokometaše je začel hvaliti in povzdigovati v nebesa. Temu so sledili tudi rezultati, ki so jih pokazali igralci na igrišču.  Enako napako, kot jo je naredil Vujovič, je naredil tudi Erjavec, na današnjem kongresu stranke DeSUS in še prej, kjer je bil kandidat za predsednika stranke DeSUS, poleg protikandidatke Aleksandre Pivec, je to žalil in napadal. Zgodovina pa nas uči, da se ljudstvo vedno postavi na stran ponižanih in užaloščenih. Tudi Erjavcu se je zgodilo ravno to. Kongres stranke DeSUS mu je dal “dvojko” in ga poslal domov. Če bi bil sam delegat kongresa DeSUS, bi ravnal popolnoma enako, Erjavca zaradi njegovih zgodovinskih laži, nikoli ne bi podprl. Pa srečno “Korl” torej, zadnji čas je že bil.

Foto: STA

Zgovorna Šarčeva čestitka
Koga pa so delegati stranke DeSUS izvolili? Kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. Mlajšo, sploh pa šele pred kratkim postalo članico DeSUS. Nič narobe, prej obratno. Toda Aleksandra Pivec nosi s seboj težak nahrbtnik, v katerem je več kot 35 tisoč evrov vprašljivega denarja, ki ga je zaslužila poleg ministrske plače, ki jih ni prijavila KPK, pa bi jih morala? Mnogi člani sedanje in prejšnjih vlad, so svoje položaje morali zapustiti za veliko manjše grehe. Še več, zaradi sodno zavrženih odločitev KPK je padla celo druga Janševa vlada.

Novoizvoljena predsednica stranke Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

A zdi se, da je pomembnejše vprašanje od tega vprašanje, kam bo Pivčeva stranko DeSUS popeljala v prihodnje? Čestitka Marjana Šarca je zgovorna. Verjetno pričakuje, da bo DeSUS še trdnejši del koalicije, ali pa kar del LMŠ. V tem pogledu je rezultat volilnega kongresa DeSUS uspeh Marjana Šarca. Šele prihodnost pa bo pokazala ali je to res ali ne. Vsak korak Pivčeve v smeri približevanja Šarcu, bo pomenil korak v smeri izhodnih vrat iz DZ in obratno vsak korak Pivčeve v smeri utrjevanja stranke DeSUS, bo pomenil več možnosti za nov mandat stranke DeSUS v DZ.

Ob tem pa ne kaže zanemariti dejstva, da je večina poslancev DeSUS podprla Erjavca in ne Pivčeve, tudi vodja njihovih poslancev Franc Jurša. Kako nerodno. To pomeni hudo pomembno razpoko med njo in njimi, kar pa je v njihovo in ne v njeno korist. Poslanci pač niso zamenljivi. Njihov poslanec Polnar, ki ga na kongres ni bilo, je morda odigral še najboljšo “partijo”.

Erjavec si je lepo postlal
Za konec pa naj se vrnem še h “Korlu”. Takoj po kongresu stranke DeSUS je napovedal odstop z mesta obrambnega ministra. Nekateri bodo naivno ocenili, da je to načelno dejanje pokončne drže. Toda temu sploh ni tako. Erjavec natanko ve, da po tem kongresu DeSUS nič več ne bo tako kot je bilo. Jasno mu je, da bi ga Šarec zamenjal, zato je iz javnomnenjskih razlogov, svoj odhod najavil kar sam. Zanj to sploh ni problem. V času od leta 2000 si je na mestih državnega sekretarja in kasneje ministra, z ministrsko plačo in še plačo iz naslova vodenja DeSUS (neto nekaj manj kot 5000 evrov mesečno, kar znese skupaj okoli milijon evrov), prislužil toliko, da bo lahkotno preživel dve ali tri leta kolikor mu manjka do visoke pokojnine. In kaj sedaj? Slabše kot je bilo z Erjavcem v naši politiki, ne more biti s Pivčevo.

Za zaključek pa naj vam, ki berete ta prispevek v razmišljanje ponudim še tvit Marka Pavlišiča, nekdanjega poslanca DL Grege Viranta, takole je zapisal: “Jelinčič si že mane roke. Še enega ministra bo lahko Šarcu zakasiral. Pardon, ministrico“. Če mene vprašate, ima Pavlišič prav.

Bralcem tega teksta pa naj postavim zelo preprosto vprašanje. Kje v Evropi ali v svetu poznate politično stranko upokojencev, ki bi soodločala v parlamentu? Tistega, ki mi “dokaže”, da taka stranka (torej upokojenska stranka v koaliciji v parlamentu) obstaja, povabim na kosilo.

dr. Vinko Gorenak

 • Jani Steiner

  Tale erjavko je pravi “mother fucker”.

 • Anton

  če bi bila normalna država, te stranke sploh nebi potrebovali v hramu “Demokracije”. Toliko o tem, na kratko in jedernato!

  sarkazem press

 • tasilo

  Kavlu Evjavcu je končno cvknla kvava.

  • karpelec

   …njen napev bo še nekaj časa odmeval v naših glavah.

   • Orbit_NG

    napev se je izpel, ga ni več.

  • zokispoki

   Koliko nepopravljive skode nam je ta kreatura do sedaj naredila ?!? Naj gre v tri p.m. ! Sicer pa je sel Desus izgleda iz dezja pod kap, ce se ne motim…

   • borko

    zoki tako se reče ne pa srečno,,butale

   • Simon Rožič

    …v roke drugemu bebavemu klovnu…žal!

 • piko8

  Zadnji čas je biv, da lažnjivi klovn erjavc pade!!
  Kjer Slovenija ni normalna država je tako kot je, upam, da na naslednjiz volitvah tudi desusa nebo v parlamentu!!

  • Vera

   Vse to je bila predstava za javnost, v resnici je bilo že vse dogovorjeno med Šarcem in Pivčevo,ki bo DESUS pripojila k stranki LMŠ .

   • jan Gedli

    Domnevam, da ste kot vedno, tudi sedaj dobro informirani. Sicer pa, če do pripojitve k Šarcu ne bo, bo glede na svoje moralno obzorje tudi Pivčeva vodila to čudaško skrpucalo stricev iz ozadja DESUS v “penzijo”.

 • Jan Kovalski

  Kdaj bo pogreb političnega trupla?

  • rabbit

   Mora še malo gniti, prej preden bo dokončno izsmrdelo in dokončno umrlo ter bilo pokopano.

  • Simon Rožič

   …za pusta, vendar!

  • Slovenka

   Iz varnostnih razlogov, naj truplo prebodejo z glogovim kolom in potresejo s česnom, da ne nazaj hodil.

 • karpelec

  Vsaka stvar ima svoj rok trajanja, še posebej, če se večkrat predozira z lažmi. Karči tudi Jankoviću bo odzvonilo, ker se preveč nalaga. Sedaj ti bo pa dolgčas, pa lahko tudi sebi kako naložiš.

  • dež

   Da jima je(bo) odzvonilo je bolj slaba tolažba. Če pogledaš Jankovića, nagrabil je 40 milijonov in več, škoda, ki jo je naredil, je nepopravljiva. Ko bo odšel v penzijo, se za davkoplačevalce ne bo nič spremenilo, škoda je že bila povzročena. Pri Korlu je podobno, le finančni izplen je manjši, škoda pa še večja, ker je deloval na državnem nivoju. In zagotovo je pri tako butastem narodu samo vprašanje časa, kdaj se bosta pojavila nov Korl in nov Zoki.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Ce bi bil narod kaj vreden, bi se Jankovicu ze zdavnaj zgodila “megla”…

 • Ivan Ivanovič

  Saj je vseeno, kdo vodi Desus. Itak so vsi korumpirani. Pa srečno Slo-korupciolandija!

 • Slovenka

  Vinko je zadevo dobro analiziral. Karleka so bili v stranki tako siti, da so bili pripravljeni namesto njega izvoliti žensko, ki smrdi po korupciji. Le tako naprej do grenkega konca, Desus.

  • milanček

   čim preje, za dobro Slovenije! desus mora iti takoj v 3pm!

 • kakšne kretene mi hranimo v slovenski javni upravi…..ter politiki….s svojim trudom in delom proizvedena vrednost, ki ti jo nato državni in politični sistem parazitira zato, da imajo oni rešen eksistenčen problem….to je vse za zmetat na cesto….niti ena od teh opic si ne zasluži enega centa mojih davkov

  • maček ivan

   Napaka, jaz bi to potamanil, sem ekstremist. Ne bi več oni žrli na moj račun.
   To je rešljivo samo z silo, žal.

   • – vržeš na cesto 75% javne uprave
    – porežeš vso migrantoljubsko NGO falango iz proračuna
    – znižaš DDV, torej davke na potrošnjo
    – uvedeš pakete davčnih oaljšav za fizične in pravne osebe vkolikor dosegajo določene kriterije, ki imajo ponavadi veze z zaposlovanjem, reinvestiranjem v sloveniji itd…
    – preoblikuješ SPIZ v souverign investment fond in vežeš vso slovensko državno gozno gospodarstvo nanj po vzoru norveškega pokojninskega sklada, ki je vezan na nafto
    – zaženeš vojaško industrijo v smislu proizvodnje specialnih oborožitvenih sistemov in protisistemov
    – kmetom ukineš vse subvencije, hkrati pa jim letno zaračunaš samo 1 davek – simboičen pavšal 100eur, ne glede na količino prodane hrane iz lastne proizvodnje (se razume, da če gre za GMO hrano, gre kmet v zapor in se mu odvzame kmetijsko gospodarstvo, vkolikor je to storil zavestno)

    – čimprej zgradiš še eno nuklearko, ker je trenutno zalog urana recimo samo še za 90 let pri obstoječem svetovnem številu jedrskih elektrarn,
    -razbiješ vse državne in paradržavne firme tipa telekom in eles na način, da postanejo prilagojene na tržno okolje in ne na sistem političnega peskovnika in socialnih korektivov zvestih vojakov
    -začneš sklepat bilateralne gospodarske sporazume

    in mislim, da bi za začetek bilo to bolje, kot pa z Berret .50cal razčefukavat nepomembe polpismene posameznike, ki pač s svojo eksistenco nižajo kvaliteto intelekta ostalih :)

    • Hanzi

     Čisto v stilu Karla, 1000€ penzije.Utopija.

     • mhm :) kao slovenska javna uprava in slovenski državni sistem je “najjači” na planetu :) kao bodo oni postavili pogoje :) fukneš javno upravo v štrajk, zblokiraš delo vlade aka. government shutdown….štrajkajo en mesec in jih je večina finančno pod vodo in bodo iskal službe v gospodarstvu :) tistih 25% bodo pa pridni kot miške

    • maček ivan

     Z vsem tem se strinjam, poskusi to izvest.
     Zunaj bo ves javni sektor, plus “rdeči” zajedalci in bo padla takšna vlada.
     Tudi vojska in policija je “pordečena”, pol smo pa v riti.

     • maček ivan

      Pa še to. Tokrat bi bilo veliko hujše, kot takrat ko so rušili II. Janševo vlado.

     • janševo vlado je rušila ameriška demokratska stranka preko sorosa in ukrajinskega veleposlaništva, ko je bila tam marie yovanovitch….ena glavnih operativk je bila Victoria Nuland…v ozadju pa je nad barvnimi revolucijami bdel musliman Obama…..tokrat nimajo nikogar na njihovi strani….nepoznavanje geopolitike (in prava) škodi….

     • in kaj bo naredila vojska in policija, ki je 100% eksistenčno odvisna od davkoplačevalcev?

 • Unikatna

  ” Slabše kot je bilo z Erjavcem v naši politiki, ne more biti s Pivčevo.”

  Kako? Da ne more biti? Že sedaj je bilo in boste videli, da bo še slabše…

  • tohuvabohu

   Če nam je Erjavec pri srcu ali ne, mu je treba prizati, da je (bil) spreten in vztrajen politik. Čurinka nima nobenih političnih odlik: nima nastopa, nima retoričnih sposobnosti, nima strasti, nima ponosa, nima zvitosti, nima ničesar. Ponavlja se zgodba SMC: Počivalšek, ki je nasledil Cmerota, prav tako nima nič od tega.

  • Simon Rožič

   …nikoli ne more biti še slabše! Pri nas že ne!

   • Slovenka

    Drži. Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše.

 • AlternativaZaSlovenijo

  In sedaj stranko upokojencev vodi 44 letnica. Za crknt.

  • Simon Rožič

   …ima partizansko penzijo?

 • est

  Se pravi, da na politični prostor prihaja nova stranka. Spet bomo dobili nov ksiht in še enkrat se bo ponovila stara zgodba.

 • črnaovca

  počasi se bo poslovila stara garda večnih predsednikov, še eden in morda bo potem vendarle bolje za Slovence. Si upate?

  • DEATH TO COMMUNISM

   Za Slovence in Slovenijo ne bo nikoli bolje dokler bo 1. toliko levuharskih komunajzarskih simpatizerjev, 2. država polna čefurjev in 3. ljudje razmisljajo balkansko. To Slovenijo hromi in dokler se tega ne znebimo, ne bo nikoli bolje.

 • Janez

  Ali ni desusov poslanec POLNAR, ne Polajnar,Malo več doslednosti prosim.

  • Simon Rožič

   Polnar je odličen in pove točno to kar misli in misli hitro in pravilno!
   Njega bi morali postaviti na presto, če že koga!

 • Lisjak

  In zgodil se je čudež!Še ne dolgo nazaj je doma na kavču in z psom v naročju bila bitko z težko boleznijo in poglejte jo danes.Čudež vam pravim,čudež!!!

  • DEATH TO COMMUNISM

   S psom in s težko boleznijo… slovnice se nauči!

  • rabbit

   Včeraj pa v štiklah s 15 cm peto.

   • Simon Rožič

    …ta prave za na njivo, de?

  • Simon Rožič

   …pes je izlizal smrtonosne bolečine, prav tako kot pri Bari…eh, saj poznate
   to kriminalno zgodbo brez epiloga…(ker psi žal ne znajo govoriti)

 • rabbit
  • Simon Rožič

   …,zelo dobro, odlično: sicer govori o Gust’lu, kar ne moti, ker
   za gustle imamo Slovenci tiste osebke, ki so “čez les” ! (iz OŠ
   Gustava Šiliha)

  • Nata

   Oooooo, super !

 • Silos

  Ali bo včerajšnji dan razglašen za državni praznik ?

 • DEATH TO COMMUNISM

  Pizda Erjavc je domov nosil 5 jurjev na mesec in pred 15 leti obljubljal minimalno 1000 evrov penzije. Njegovih 5000 je ostajalo, kje je pa penzija pa vemo vsi. In kar je najbolj bizarno, je ta prasec se vedno dobival glasove…

  • Gren

   Saj ni bil izvoljen ampak nastavljen od udbe

   • jan Gedli

    Tako kot Pivčeva.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Kahl sedaj boš v stranki lahko upokojencem kahle pucal.

  • Simon Rožič

   …bo tudi Modendorfer priskočil na pomoč!? Dreka se je v teh levih
   vladah nabralo za največjo čistilno napravo na svetu!

 • Piš

  Erjavec si je lepo postlal

  Nobenemu, nobenemu ki je leta in leta prilepljen na parlamentarni fotelj, ne gre slabo. Niti slučajno

 • mginko

  “Trotel ziher” povedano – korl, kot podmladek podtaknjenec prvorazrednih upokojenih starih udbašev za mešanje in izseljevanje vsake vlade. Ha, upokojenci – predsednik stranke – zopet komunistični nateg lastnega naroda.Iz kroga mafije, ki ga je usmerjala za dosege lastnih mafijskih ciljev – ukradena globoka država.
  In drugorazredni upokojenci – kje je 1000 € pokojnine po komunističnem blefiranju naroda ?
  Živite in spite še naprej z uvoženimi vdiralci preko meje in ne jamrajte, če mislite še naprej bojkotirati volitve in s tem omogoati stari udbomafiji, da zopet lansira “nove korelne” v bodoče vlade.

  • Simon Rožič

   Odlično!

  • maček ivan

   To je pa sindrom, samo da ni Janša.

 • Simon Rožič

  Prav imaš, dragi Vinko, takšne fosilne stranke, ki bi dodatno še odločala v
  vladanju, ni in je ne bo v vsej veliki Evropi…Hrvaška ima baje takšno stranko,
  ki pa je bolj kot ne, večje društvo, ki skrbi za – upokojence.
  Vedno me je bilo sram, ko je v svojem govor pričel s tistim zlaganim: “poglejte ” in
  v nadaljevanju…laž za lažjo in prodajanje zijal okoli in okoli, kje bi se lahko še prislinil
  za kakšnega jurčka, saj so njegove punčke zapravljive, on a tudi!
  Pokvarjen kot kvargelj!, bi rekla moja mama in tako pravim tudi jaz, ki še vedno trdim,
  da sta s Kosom in ostalo bando plasirala “patrio” in vanjo porinila JJ, ne dolžnega
  ne krivega! S svojo hinavščino in neumnim frisom je obvladoval vladno okolje, ki je
  pravzaprav njegov odsev v ogledalu – “gliha vkup šteiha!”
  Sicer pa, pogrešamo vas, g. Vinko Gorenak in vaše prebliske; nikoli me niste pustili
  praznega in na miselnem cedilu! Hvala!

 • Joško

  Ko človek pomisli, da slabše ne more iti, kot gre, se zgodi kongres DESUS in otem vidiš, da bo šlo še slabše.
  Me prav zanima kako bo odreagirala poslanska skupina po padcu Korlna?

 • Viktorh

  Sedaj pa se lahko preseli v rojstni Aiseau in tam počaka na upokojitev . cca 5 let..

 • AlternativaZaSlovenijo

  Vinko! Kdaj se dobiva na kosilu?
  Tvoje vprašanje je bilo: ” Kje v Evropi ali v svetu poznate politično stranko upokojencev, ki bi soodločala v parlamentu? Tistega, ki mi “dokaže”, da taka stranka (torej upokojenska stranka v koaliciji v parlamentu) obstaja, povabim na kosilo.”
  Odgovor je: Slovenija!
  Slovenija je v Evropi. :-)
  P.S
  Pozabili ste “Kje v Evropi razen v Sloveniji….

 • Mojca pokraculja

  Twiter DOB:

  DESUS ni stranka ampak sekta.

  • Slovenec

   Antiupokojenska sekta.

 • nočna mora

  Pa srečno “Korl” … Še lepše bo ko bo pisalo…Pa srečno “Janez grosupeljski” !!!

 • TINE

  Upam da se ne srecava….

 • nočna mora

  Grosupeljski Janša, ki ga desnosučni slavijo kot kakega bogeca…moral pa bi biti že zdavnaj politični mrtvak kot njegov pajdaš Karlek… zaradi podkupovanja pri Patrijah in preprodajo orožja. Kapish?

  • Minovak

   Poglej se v ogledalo in boš videl, da ima lahko nočna mora tudi dolga ušesa in riga…

  • DEATH TO COMMUNISM

   Debil!

 • Ježek Teka Teka

  A se men zdi … al jo je v križu zagrabilo na zgornji fotki …

 • Gren

  ŽAL NE BO NIČ S KOSILOM !

  • DEATH TO COMMUNISM

   S kosilom…

   • nočna mora

    Z večerjo…

 • nočna mora

  Pa srečno “Korl” … Še lepše bo ko bo pisalo…Pa srečno “Janez grosupeljski” !!!

 • Slovenka

  Za vladno barčico pa velja: o le naprej, o le naprej, dokler bo še vetra kej.

 • Nata

  + + + + + O drugačnem volilnem sistemu lahko samo sanjamo.
  Vse nitke so v rokah enega in mu gre sijajno ta Marionetni teater.
  Pa samo čivk glede Erjavca !
  Naj mi nekdo razloži, kje so do sedaj bili ti ( menda jih 145 ) člani DESUS-a ??

  Nobenega glasu ni bilo od njih ? Čudno. So potuhnjeno čakali do glavnega razpleta.
  Zato sem jaz bila prepričana, da bo Erjavec obdržal glavno komando.
  Pa še nekaj. . . . . . je kateri novinar vprašal novo predsednico po zdravju ?? Ženska je celi dan tičala v visokih petkah, torej je tista ” hernija ” iz trte zvita ?

 • Nata

  Tole je @rabbit pripela.. . . . zabavajte se še vi, če ste to muziko spregledali !!
  https://www.youtube.com/watch?v=wj0prOg1q6c

 • xtc

  Gorenak je tule v zmoiti Pivčeva je zaradi kaznivih dejanj,za Šiptarja veliko bol sprejemlkjiva ,saj jo bodo z postopki držali v šahu in k zlivanju z Listo Šiptarjev,seveda pa je vprašanje kaj to pomeni za Desus in vlado.
  Zelo verjetno razkol in konflikte.

 • WiHa

  Kaj te babe zgoraj zganjajo cirkus, ali se ljubijo ?
  Dedci pa jih niti ne povohajo poroča CNN.

 • Slovenec

  Eno je jasno. Nikoli več se ne bo pred novinarji hvalil z vprašanjem: Kaj imata Pahor in Janša skupnega-Erjavca.

 • JANEZ GUS

  Vrč hodi po vodo,dokler se ne razbije.

 • Aton

  20 let neumnosti, pa nič. Nato pa ga odnese slika avtomobila. No vsaj korupcija je ostala…

 • šmentanamuha

  Zbogom, Korl, in ne vračaj se več.

 • Andrej

  Torej, Kahl je napovedal konec te Šarčeve vlade. Ser strinjam.

 • francelj3

  Žal mi je, da je Rjavec izgubil proti Pivčevi, čeprav mu zelo iskreno privoščim ponižanje. Stranka bi namreč z Rjavcem strmoglavila iz parlamenta in čez tri mesece ne bi nihče več vedel, kaj je to DeSUS. Pivčeva bo ta proces brez dvoma poskusila zadržati. To je tako kot s Slovenijo. Čim prej propade, tem prej jo lahko začnemo graditi na novo.

 • Žiga
 • Kapodistrias

  Spoštovani dr. Gorenak, prav rad prebiram vaše prispevke, tudi tega, in se z njimi povsem strinjam. Razumljivo, brez ovinkarjenja, včasih z malce koristne ironije. Le tistemu večkrat zapisanemu “temu ni tako” se odpovejte. Slovenci rečemo: je tako ali pa ni tako.

 • Novakec1

  Pivčkova že med brezposelnimi jodlarji išče zamenjavo za Korla, ustaljena praksa bebcev.

 • Resnicaboli94

  Pa srecno komentatorji…pazite da ne izrazite mnenja s katerim se ne bo strinjal moderator ker boste blokirani v trenutku…in to v debatah o drugi svetovni vojni

 • Noro.je

  Pa srecno.komentatorji…danes sta bila blokirana ze dva racuna ker sta osebi izrazili svoje.mnenje…