Ekosocializem in globalno segrevanje ali kako bi morala apokalipsa že zdavnaj priti, a je ni še od nikoder

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

“Če ne ustavimo globalnega segrevanja, bomo zdrveli v pogubo.” “Globalno segrevanje dramatično spreminja oceane.” “Globalno segrevanje ogroža zdravje in produktivnost delavcev.” “Globalno segrevanje krivo za vse številnejše temperaturne rekorde.”

To je le nekaj kataklizmičnih naslovov slovenskih mainstream medijev v zadnjih letih. Vsi po vrsti so, sklicujoč se za znanstvenike Združenih narodov (ti so “svoje moči” zbrali v ICPP ali medvladni skupini ZN za podnebne spremembe), strašili ljudi, da se človeštvu neizbežno bliža katastrofa, za katero sta kriva homo sapiens in zlobna ideologija kapitalizma, ter da je edina rešitev, da se planet izogne propadu, uvedba nekakšnega globalnega centraliziranega in intervenističnega ekosocializma. No, levičarski strahovi se iz dneva v dan bolj kažejo kot neupravičeni. Pred nekaj dnevi je časopis Journal of Climate objavil dokument (TUKAJ), ki kaže, da so napovedi o uničujočem globalnem segrevanju oziroma o velikih podnebnih spremembah pretirane in da se bo Zemlja segrevala skoraj za polovico počasneje, kot so napovedovali predhodni modeli. To je le eden od več kot 500 lanskih in letošnjih dokumentov (zbrani so TUKAJ), ki razkrivajo največjo globalno prevaro sodobnega časa. In kar je najbolj zanimivo: isti znanstveniki, ki so še pred časom kar tekmovali med seboj, kdo bo dal bolj katastrofično napoved za tretji kamen od Sonca, zdaj popravljajo same sebe, napovedi podnebnih sprememb pa so vse manj in manj kataklizmične. A gremo lepo po vrsti.

Najprej si oglejmo priznane znanstvenike in “znanstvenike” v ICPP. Na prelomu tisočletja, ko so vsi častili klimatskega guruja Michaela Manna in njegovo napoved strahovite rasti temperatur na Zemlji (ker je graf spominjal na hokejsko palico, so njegove pristaše poimenovali za “hokejiste”; TUKAJ), je ICPP k sodelovanju povabil Paula Reitterja, vodilnega mednarodnega znanstvenika iz pariškega Inštituta Pasteur, ki je preučeval komarje, ki prenašajo malarijo. Izhodišče birokratov v ICPP je bilo, da se bodo komarji iz tropskega sveta zaradi globalnega segrevanja širili proti severu. In ogrožali zdravje prebivalcev na severni polobli. Reitter je podal svoje mnenje, a ko je videl poročilo ICPP, se je prijel za glavo. Uslužbenci Združenih narodov so zapisali, da komarji običajno ne preživijo v okolju, kjer povprečna zimska temperatura pade pod 16 do 18 stopinj. Svetovna avtoriteta za malarijo je protestirala zaradi ponarejanja, saj malarija ni izključno tropska bolezen, komarji preživijo pri mnogo nižjih temperaturah in na podlagi temperaturnih sprememb ni mogoče napovedati razširjenosti malarije. Navedel je izbruh malarije v Sovjetski zvezi leta 1920, ko so zaznali 13 milijonov primerov, 600.000 ljudi je umrlo. Malarija je takrat segala do arktičnega kroga, ki ga je dolgo preučeval.

Ker njegovega protesta niso upoštevali, je izstopil iz ICPP in zahteval, da izbrišejo njegovo ime pod tako nestrokovno poročilo. To so kasneje pod grožnjo s sodnimi postopki tudi storili, za televizijo pa je izjavil nekako takole: “ICPP trdi, da združuje med 1.500 in 2.500 vodilnih svetovnih znanstvenikov, kar pa preprosto ni res. Ko pogledaš njihove biografije, ugotoviš, da je nemalo število ljudi, ki z znanostjo nimajo nikakršne zveze.”

Podobnega mnenja je bil tudi že pokojni profesor Frederick Seitz, ugledni ameriški fizik, ki je vodil Nacionalno akademijo znanosti in Univerzo Rockefeller. V Wall Street Journalu je že pred dvema desetletjema zapisal, da uradniki ICPP pogosto cenzurirajo pripombe znanstvenikov, ki so med drugim ugotovili, da nobena od študij ni postregla z jasnim dokazom, da je za podnebne spremembe odgovoren človek oziroma da ni zanesljivih dokazov, da je dodatni CO2 rezultat človekovih aktivnosti, torej antropogen. A ICPP in nacionalne vlade so ostale neomajne. Celo več. Kolikor bolj katastrofično napoved je dal posamezen znanstvenik, toliko več denarja davkoplačevalcev je dobil za naslednjo študijo. Ali kot je v dokumentarnem filmu “The Great Global Warming Swindle” dejal profesor iz angleškega Sussexa: “Če bi želel preučevati življenje veveric v Sussexu, ne bi dobil denarja. Če bi pa napisal, da bom preučeval vpliv podnebnih sprememb na življenje veveric v Sussexu, bi ga dobil.”

In če se zdaj vrnemu k najnovejšemu članku v časopisu Journal of Climate, ki povzema ameriško klimatologinjo Judith Curry in britanskega matematika Nicholasa Lewisa. Znanstvenika ugotavljata, da dosedanje ocene globalnega segrevanja sploh niso v skladu s segrevanjem od leta 1850 naprej. Njuna študija dokazuje, da bo prihodnje segrevanje ozračja za 30 do 45 odstotkov manjše, kot so ga napovedovali dosedanji modeli. Študija tudi ocenjuje vpliv povečanega ogljikovega dioksida. Lewis pojasnjuje takole: “Rezultati najinega raziskovanja napeljujejo, da bo glede na emisije segrevanje bistveno manjše tudi od srednjega modela, ki ga uporablja ICPP. In malo verjetno je, da bi ga dejansko segrevanje preseglo.” Lewis še navaja, da bo segrevanje bistveno manjše, kljub velikemu vplivu El Niña v letih 2015 in 2016. In to danes pravita znanstvenika, ki sta še pred leti s svojimi “odkritji” spodbujala globalno histerijo o podnebnih spremembah.

Temperature v sodobnem času, gladine morij in ekstremni vremenski pojavi niso niti izjemni dogodki niti niso nenavadni. Bili so v preteklosti, so danes in bodo tudi v prihodnosti. Številne regije na zemeljski obli so danes mnogo hladnejše, kot so bile v zadnjih deset tisoč letih. Veliko bolj na podnebne spremembe vplivajo povsem naravni pojavi, kot je denimo povečana Sončeva aktivnost. Več je dokazov za to, kot pa za vpliv antropogenih dejavnikov. Sedanja norija za obnovljivimi viri energije, ki je preplavila svet, je pogosto draga, neučinkovita in celo škodljiva za okolje. Nihče ne zanika podnebnih sprememb, ampak te so bolj posledica naravnega ciklusa Zemlje in Sonca kot pa delovanja človeka, še manj pa kapitalizma, ki je človeštvu prinesel napredek in dokazano odpravlja revščino.

Kako deluje ekosocializem, ki mu pravijo tudi ekofašizem, je občutil zdravnik na obrobju Abuje v Nigeriji. Tam vodi manjšo ambulanto, ki jo je v okviru mednarodne pomoči financirala vlada. A ambulanta ima veliko pomanjkljivost – če ima hkrati prižgane luči in vključen manjši hladilnik, v katerem hrani zdravila in medicinske pripomočke, pride zaradi preobremenjenosti do izpada elektrike. Krivi so prav evropski ekofašisti, ki so pri vladah dosegli in mednarodno pomoč pogojevali s tem, da mora biti ambulanta energetsko samozadostna, se pravi, da se mora napajati s sončnimi celicami. Zdravniku so dali dve sončni celici, ki pa ne proizvajata dovolj energije. Kljub temu so ekološki talibani zadovoljni – Nigerija se aktivno vključuje v boj proti globalnemu segrevanju. In to država, ki ima 11. največje zaloge nafte na svetu. Ali kot pravi Scott Armstrong, profesor na Whartonovi poslovni šoli, ki je ugotovil, da so globalna odstopanja temperatur od leta 2007, ko je s katastrofo začel groziti Al Gore, tako majhne, da bi z lahkoto rekli, da ni sprememb. “Kadar zmanjka znanstvenih dokazov, je edini način, da ohranimo globalno segrevanje živo, postavitev take hipoteze, ki je v nobenem primeru ne moremo preveriti,” pravi Armstrong. Kot primer je navedel opazovanje zelo hladnega vremena na severni polobli. Rečeš, da je to posledica globalnega segrevanja drugje, dokazati pa nikakor ne moreš. Ampak ICPP, da bi opravičil svoj obstoj, vse take nore teorije takoj sprejme in jih financira.

Kako škodljiva je taka ekosocialistična propaganda, ki je tipičen primer lažnih novic, je pokazala raziskava Ameriškega biološkega laboratorija. Raziskovalci so o podnebnih spremembah vprašali 10.000 prebivalcev Evropske unije, rezultate pa so objavili v uglednem znanstvenem časopisu Frontiers in Marine Science (TUKAJ). Kar 26 odstotkov anketiranih verjame, da se je v arktičnem morju ves led že stopil, in kar 30 odstotkov jih je bilo prepričanih, da je globalno segrevanje oceane že otoplilo za dve stopinji Celzija. Tovrstne lažne novice, ki jim nasedajo ljudje, so namenjene k še večjemu nadzoru posameznika in k omejevanju njegove svobode. Če ste pozorno spremljali famozno podnebno konferenco v Parizu leta 2015, ste lahko opazili, da je bilo le malo besed namenjeno podnebju, večina pa regulacijam, omejitvam, strožji zakonodaji in povečanju sredstev za preučevanje globalnega segrevanja. In to kljub temu, da ekosocialistom globalno segrevanje ne gre po načrtih. Vremenska apokalipsa nikakor noče priti.

Jože Biščak

 • večni srb

  Klima se spreminja, to je normalno, ker se planet ne vrti po nekih vesoljskih tirnicah ampak nič ne stoji na mestu,kar pomeni, da je sistem popolnoma nepredvidljiv. Za dva objekta, ki se premikata v vseh mogočih oseh gibanja, je še mogoče nekako natančno predvideti položaj v naslednjem trenutku, takoj ko so trije ali več, pa je to matematično nemogoče in tudi nikoli ne bo možno. Ker je od razdalj odvisna tudi količina vesoljskega sevanja, teh pa ni mogoče določiti, potem tudi ne moremo vedeti kakšno bo vreme, a ne.
  Danes je marsikaj relativno, če ne celo čisto vse, spet ni jasno recimo, če Zemlja potuje okoli sonca ali sonce okoli zemlje, če vemo, da ni ne eno in ne drugo res ampak vsa telesa sončnega sistema krožijo okoli galaksije in okoli svojih težišč hkrati, torej se spiralita tako Zemlja kot tudi sonce in nič v resnici ne kroži okoli ničesar. NI tako preprosto, čeprav Newtonovi zakoni nedvomno še vedno držijo, le da ni ravno tako kot so si te stvari takrat poenostavljeno predstavljali.

  Strinjam se z večino napisanega v članku, le da so klimatske spremembe nedvomno resničnost in v celoti posledica človeških vplivov.
  Zakaj sploh govorimo o segrevanju, ni najbolj jasno, če mislimo na temperaturo, ki je samo neka izmišljena lestvica, s katero lahko beležimo spremembo prehajanja toplote skozi merilno mesto ali lastnost materialov kot taka, v smislu nekih potencialnih kalorij, ki jih vsebuje vsaka snov. Temperatura in toplota enostavno ni isto, ko govorimo o podnebju, verjetno ne mislimo na količine toplote, ki se skušajo izravnati na neko povprečno vrednost temveč govorimo o julih energije, ki naj bi se sproščali v naše življenjsko okolje, pa jih po naravni poti ne bi bilo.
  Zdaj pa, če skurimo cel kikiriki v toploto in saje, zato še nismo spremenili ničesar bistvenega. Kikiriki je še vedno tu, le da je spremenil agregatno stanje, mogoče je naš termometer pokazal neko naglo spremembo, vendar se je kmalu zatem vrnil nazaj na začetno stanje, ker je toplota pobegnila v zrak in druge snovi, ni pa zato zapustila planeta. Tudi z ogljikom je bolj tako tako, seveda so zdaj iz kikirikija nastale saje, vendar kikiriki itak ne zraste iz ogljika, niti iz zemlje, saj rastline srkajo predvsem sončno svetlobo in vodo. Pojma nimam iz česa potem nastane tisti ogljik, morda tiste saje potene iz zemlje in skoti fotosintezo zlaga drobne molekule v kikiriki tako natančno, da zgleda velik predmet, v katerem pa se je nahajalo čisto malo oglikovih atomov, pa precej kemične energije, ki je v bistvu kondenzirana sončna svetloba, ki jo je rastlina srkala vase čez celo poletje.
  Potem je tu še vprašanje površine, plod kikirikija je majhno telo, v primerjavi z vsemi listi na celem mogočnem drevesu, ki imajo neprimerno večjo površino. Zdaj ne govorimo več o silah na daljavo ampak o površini, občutljivi na fotosintezo kisika, drevo je vsaj tisočkrat večje od flike trave, ki zraste tam, ko drevo posekamo in iz gozda naredimo rodovitne travnike. Živinoreja je poglavje zase,ni jasno, ali je danes živali več ali manj kot nekoč, ko so se krdela govedi prosto pasla in izločala metan povsod. Dreves je bistveno manj, temnejša podlaga bolj vpija toploto, klima se pa ne spreminja, zanimivo.
  Gozd je tudi odlična klimatska naprava, jaz se grem tja čez poletje vedno hladit, ker krošnje ohladijo zrak in zadržijo vlago, ob enem tudi raztrgajo tok vetra, ki bi toploto hitro razpihal. Ravno obratno velja za urbana mestna središča, kjer so stavbe postavljene v nekem geometričnem redu in svetlo, živo pobarvane, umetni materiali pa so odlični prevodniki toplote. Tako smo ustvarili zelo suho okolje, ki se ne ohladi niti med najhujšo zimo, veter prehaja med ulicami kot dirkalniki na športnih stezah, voda pa zastaja pod površino in se kontrolirano odvaja nazaj v naravni rezervat, ne glede na trenutno vreme. Pa zgleda celo taki umetni habitati nimajo vpliva na naravo, zanimivo.
  Potem je tu še skrivnostna svetla sila elektrike, ki poganja vso to tehnološko čudo in ni čisto nič drugačna od katere koli druge elektrike, v celem vesolju. Se ja trese že cela atmosfera, naravnega sevanja sploh več ne opazimo, ko je v etru toliko umetni signalov, ki prihajajo od spodaj in od zgoraj, iz vesoljskih satelitov. Toplota je dejansko isto elektro magnetno sevanje kot elektrika, le da govorimo o različnih silah oziroma učinkih, v resnici pa se atomi tresejo zaradi istih elektronov. Te energije še pred 100 leti enostavno ni bilo, ni obstajala nikjer v naravi, kljub temu nihče ne zazna njenih klimatskih vplivov, zanimivo.

  Najbolj pomembne dejavnik klimatskih sprememb sem prihranil pa za konec.
  Kaj bi rekli, če bi vam povedal, da danes živimo v post apokaliptičnem svetu, ki ga je razdejalo več kot 2.000 jedrskih bom, eksplodiranih povsod kjer je mogoče, pod zemljo, nad površino, v zraku in vodi, celo v vesolju. NIsem zmešam, res so naredili toliko poskusov, od katerih sta bili prvi dve bombi, ki sta dve mesti dobesedno zravnali z zemljo in v nekaj sekundah pokončali par sto tisoč ljudi, v bistvu še najmanjši od vseh kar so jih kasneje preizkusili. Pomislite, ena bomba je v hipu odpihnila celo industrijsko mesto, precej večje od Ljubljane, menda si zna vsak predstavljati koliko klasičnega orožja bi potrebovali za enako kataklizmično upostošenje in kako dolgo bi trajalo na roke. Zdaj si predstavljajte pa vsaj milijonkrat več orožja in vojske, ker to bi približno ustrezalo vsej tisti energiji, ki so jo sprostili v klimo planeta med hladno vojno. Govorimo o bibličnih proporcijah, pa niti vse to skupaj ni imelo nikakršnega vpliva na klimatske spremembe planeta, zanimivo.

  Mogoče samo še to, celo stari ljudje se ne spomnijo tako tople zime kot je bila letos, ko je bilo konec aprila že poletje, pa še vedno dvomimo o klimatskih spremembah, čeprav se počasi kuhamo kot žabe, zanimivo.

 • Zgornji

  HJA, ZA ENE BO APOKALIPSA ŠE MNOOOOOOOGO PREKMALU TUKAJ !!! ! !!! SAMOMORI BODO PORASTLI KOT KUGA IN DRUGE BOLEZNI , SKUPAJ Z SUŠAMI, POPLAVAMI POTRESI IN POŽARI . IN VENDAR NE KAJ DOSTI PREJ PREDEN SE NEBO ZGODIL GLOBALNI EKONOMSKI RAZPAD/KOLAPS . TO PA BO KMALU . PO MOJIH IZRAČUNIH ŽE DO KONCA TEGA LETA. NEKATERI PRAVIJO DA ŠELE NASLEDNJE LETO . KONEC APOKALIPSE PA NAJ BI BILO PRED LETOM 2027,5 . Pa počakajmo in poglejmo kaj bo .

  • Zgornji, ne boj se !
   Ali kaj prosiš našo ljubo nebeško Mamo, da prosi Sina Jezusa, da bi nam kljub našim slabostim in zlim dejanjem prizanesel najhujše in, da bi se ljudje še pravočasno spreobrnili in ne več počenjali hudobij ?
   Samo prerokovanje ne bo odvrnilo kazni od sveta. :)
   Treba je molit, opravljat dobra dela, se postit, pokorit…….tudi za naše sovražnike in jih blagoslavljat.
   Samo Ljubezen pokrije množico grehov, pravi Jezus !
   1 Pt 4,8
   8 Predvsem se med seboj goreče ljubite, ker ljubezen pokrije množico grehov.
   lp

   • Cucurbita Pepo

    “Z veliko močjo pride tudi velika odgovornost.” Superman

   • Zgornji

    TUDI ZARADI TAKIH KOT SI TI BO PRIŠEL KONEC SVETA PREJ KOT BI SICER , KER NEPOUČENA ( ALI CELO NAMERNO ZLOBNA ) KOT SI, SPLOH NEVEŠ H KOMU MORAŠ SPLOH MOLITI !!! ! !!! RES , BOG JE JEZEN NA TAKE METE KOT SI TI , KER VAS POZNA ŠE PREVEČ !!! ! !!! MAR NISI NIKOLI VSAJ PREBRALA SVETEGA PISMA ??? !!! ??? KER, ČE BI GA, BI TOČNO VEDELA H KOMU JE TREBA MOLITI, KDO SPLOH JE JEZUS, IN KDO JE BILA MARIJA !!! ! !!! TAKO PA JE SAMO TROJE : ALI SI SAMO NEPOUČENA, ALI SI RES TAKO ZMEDENOZMEŠANA , ALI PA SI CELO NAMERNO ZLOBNA, DA TAKO ZAVAJAŠ DUŠE OKROG SEBE !!! ! !!! IN, ČE JE ZADNJE, POTEM JE JASNO Z KOM SODELUJEŠ, ČEPRAV SE TEGA SPLOH NE ZAVEDAŠ !!! ! !!! AMENNNNNNN !!! ! !!!

    • Zgornji

     P.s.: še dobro da sem se zadržal, in pobrisal nekaj zelo krepkih besed namenjenih tebi + tebi podobnim. Samo Bog me je držal nazaj pri tem, z Njegovo nadvse potrpežljivo Ljubeznijo . Ker, če bi bilo po moje, bi ti že hitro dal malo “tinte piti” in še tvoji domnevni mamici Marički zraven !!! ! !!!

 • PIA PlA

  Ne skrbi, prihaja. Za enega prej, za drugega slej.

 • Franc Šink

  Če bodo socialisti še naprej vodili svet bo apokalipsa prav kmalu tukaj.Volite desnico !!!

 • althar

  Od vrha zadne ledene dobe je minilo dobrih 12 tisoč let. Ledena doba na severni polobli se pojavla ciklično na 26 tisoč let, vmes pa se vrstijo krajši, dvatisočletni mini cikli. Pa računajte.

  Ekosocializem (pravilno: ekoterorizem) sicer ni drugega kot v “znanstveni” celofan zavito reketiranje.

 • tohuvabohu

  A imamo res globalno segrevanje? Krasno. Potem bodo v Sibiriji rasle banane.

  • Cucurbita Pepo

   Kaj bo pa rastlo v Siriji ?

   • tohuvabohu

    Nič, tako kot zdaj. Če jo okupirajo Izraelci, bo pa kmalu vsa zelena.

    • hle

     Če kdaj pogledaš posnetke iz Sirije vidiš tudi velika obdelana polja in to sredi vojne vihre judeki pa bi se radi širili tja ker so svoje naravne vire večinoma že porabili enkrat poglej koliko denimo jim je še ostalo Mrtvega morja

     • tohuvabohu

      Kaj pa rabijo Mrtvo morje? Oni pametno porabijo vodo, preden se izlije v morje. Gre za obnovljiv vir, torej ga niso mogli porabiti. Problem nižanja gladine Mrtvega morja se pa da rešiti s prekopom.

     • hle

      Če bi ne imeli tega problema ne bi silili v Golansko planoto in njene zaloge pitne vode do česar nimajo nobene pravice razen največje vojaške moči ki jo držijo v svojih krempljih katera pa lahko cel naš svet vrne v ledeno dobo malo se zamisli nad tem koga podpiraš

     • tohuvabohu

      Saj ne veš, kaj trobezljaš. Kaj pa ima problem izginjajočega Mrtvega morja z Golansko planoto? Pa tudi zgodovinska dejstva ti niso najbolj domača. Izraelci niso “silili” na Golansko planoto, ampak so jo zasedli, potem ko so bili leta 1967 napadeni od Sirije (in ostalih okoliških držav). Da pa tamkaj sladke vode primanjkuje, ni nobena skrivnost.
      In prosim, da mi ne podtikaš moje podpore, prekleti moralizant.

 • karpelec

  Bolj nevarno je globalno segrevanje določenih glav, ki bi se pod pritiskom odprle in navzven pokazale vso svinjarijo, ki jo premorejo.

 • Branko

  Evo pa je spet kriv Kučan. Desničarski talibani itak.

  • Cucurbita Pepo

   Desničarski talibani učeni v stalinistični šoli. Tudi stalin je zatiral znanstvenike, saj se je bal, da se bo izobražen narod uprl njegovin zablodam

 • Cucurbita Pepo

  Točno to sem imel v mislih ko sem napisal, da 24ur kdaj pa kdaj napiše kvaliteten članek, ki temelji na dokazih… Nova24 tega več kot očitno ni sposobna, saj postavljate ideologijo nad dejstva… dejstva, da drevesa cvetijo v povprečju teden prej kot 100 let nazaj, da se zaradi termične ekspanzije oceanov dviguje vodna gladina, da se talijo ledeniki, da se zmanjšuje volumen leda na Arktiki in Antarktiki, na visokogorske travnike se selijo vrste iz nižin, rastline, glive in živali migrirajo severno/južno. Vemo, da polarno lisico ogroža navadna lisica, ki je bolje navajena na vročino. Vemo, da se na severu Rusije tali permafrost, da je na Zemlji več kmetijskih površin kot gozdov, da človek v ozračje prispeva 3.5% celotnega CO2. Vemo, da je Co2 molekula, katere elektroni absorbirajo odbito svetlobo, ko pa skočijo na nižjo orbitalo oddajo fotone v infrardeči valovni dolžini. Gre za tako imenovane toplogredne pline kot so CO2, CH4, H20,… segrevanje Zemlje lahko dokažemo brez termometrov.
  Zato ne bodite idioti in ne zreducirajte podnebnih sprememb na boj Janše proti komunistom,…

  • wert

   Kaj pa hodiš tu smetit, če Nova24 ni sposobna ???

   • Cucurbita Pepo

    Ker gre za zavajanje ljudi, ki imajo pomanjkanje na področju racionalnega in kritičnega razmišljanja. V interesu človeške rase je, da sprejemamo odločitve na podlagi dokazov in ne na podlagi politične usmeritve.

    • Cucurbita Pepo

     Na primer Trump se moti ko govori o čistem premogu, cepivih ter avtizmu in ko reče, da so podnebne spremembe Kitajska zarota. Dejstva niso odvisna od politične pripadnosti.

     • wert

      Ne mešaj stvari med seboj, če se na to ne razumeš !

     • Cucurbita Pepo

      Ampak se verjetno strinjate da cepiva ne povzročajo avtizma, da podnebne spremembe niso Kitajska zarota in da premog ni čist vir energije ?

     • wert

      Ne priznavamo. Nisi strokovno dokazal.

     • freedomfighter

      Vecina dokazov govori v prid zagovornikom teorije podnebnih sprememb in le majhen delez je proti…pac bedaki ki si pljuvajo v lastno skledo…te ki govorite proti podnebnim spremembam si boste ce se motite po mojem mnenju vsi zasluzili metek v glavo saj ne boste unicili le svojega zivljenskega okolja ampak tudi okolje ostalih normalnih ljudi…pa ce ne vrjames v podnebne spremembe se pogovori malo z kmeti pa ti bodo povedali kako se je spremenilo v zadnjih 20 ali pa 30 letih

     • wert

      Spet mešaš politiko zraven. Si mogoče kandidat za predsednika ?

    • wert

     Ali tole govoriš za kurji portal, kenede ? Zgrešil si naslov.

     • Cucurbita Pepo

      Govorim o Novi24 in njihovem pseudoznanstvenem pristopu

    • Soave

     No ja ?? Zavajanje je vedno bilo in bo. Kolikor ga dopustimo. Dokazi ? Ti pa so podrejeni politiki. In kdo ali kaj so politiki ?Tale članek spodaj lepo razloži, da so politiki naš odraz !!
     https://www.domovina.je/je-res-tako-samoumevno-da-prav-vsem-omogocamo-volilno-pravico/

     • freedomfighter

      Politika je odraz druzbe zato je meni tako smesno ko govorijo kako so te politiki pokvarjeni…ze sama siva ekonomija v slo pokaze da je korupcije in utajevanja davkov se vec v gospodarstvu kot politiki

     • Soave

      Narobe svet !

  • freedomfighter

   To je najvecja tezava v slo politiki ker tudi pri temi varstvo okolja govorimo o jansi in kucanu…tu se vidi stopna miselnosti v tujini govorijo proti podnebnim spremembam tisti ki imajo pac nel profit od tega pri nas pa samo zato ker druga stran podpira to…bolano

   • tohuvabohu

    Dej ne serji. Janša je bil prvi PV, ki je govoril o brezogljični družbi.

  • tohuvabohu

   Nekaj ti ne špila. Če bi molekule toplogrednih plinov vsrkavale odbito svetlobo, bi se to zgodilo tudi s svetlobo, ki prihaja od Sonca, še preden doseže površje Zemlje.

 • Ivan Tomaslavic

  Pozdravljeni,
  Posojila posredujemo posameznikom in podjetjem.
  Obrestna mera znaša 3% letno.
  Odpovedni rok bo 1-30 let.
  Imamo vlagatelje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov
  količino in dajamo posojila z vnaprejšnjo provizijo.
  E-pošta: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • Ivan Tomaslavic

  financiranje in naložbe

  Pozdravljeni, jaz sem poslovnež slovenskega porekla, a prebivam v Burkini Faso. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let se obrnite na mene po: mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • Ivan Tomaslavic

  financing and investment

  Hello, I am a businessman of Slovenian origin but residing in Burkina Faso. I agree to help you with an amount ranging from 5000 € to 10.000 000 € with a rate of 3% per year and a duration ranging from 1 to 30 years please contact me by: mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • freedomfighter

  A ljudje potrebujete clanke da vas prepricujejo o obstoju podnebnih sprememb…jaz pogledam skozi okno in ne rabim clanka da mi pove da je nekaj hudo narobe v okolju….ogabno je pa da ljudje iz principa govorijo proti globalnemu segrevanju le zato ker je to bolj liberalna tema…ko bo slo podnebje h hudicu pa mislim da imajo tisti ki ves cas opozarjajo na podnebne spremembe pravico opraviti z nasprotniki kakor hocejo in znajo saj je zame zanikanje podnebnih sprememb prakticno ista stvar kot mi nekdo fizicno unicuje okolje…

 • freedomfighter

  Ajja pa se eno vprasanje…a kdo od vas ki govorite proti prestopu na zeleno energijo sploh pomisli kaj zagovarja…a bi raje imeli zasmrajena mesta od premoga in izpusnih plinov ali bi se raje okoli vozili v elektricnih avtomobilih in dihali cist zrak…zakaj tako zagovarjate onesnazevanje zraka vode in zemlje…kaj imate vi od tega da vam nekdo onesnazuje okolje…kaj bi imeli raje na sosesni parceli veterno elektrarno ali termoelektrarno…kateremu cloveku se zdi rudarstvo dobra sluzba…sploh mi ni jasno zakaj bi bil kdo proti prehodu na zeleno energijo enostavno ne razumem

  • xtc

   Tepec,kje boš dobil toliko električne energije?
   Ah ja iz solarnih panelov,ki so ekološki problem in hudo vbreme okolja,kot baterije in seveda zakurili bomo nove Teš -e ,da se bomo vozili na elektriko.
   Ma ke s ti en bebo.

 • xtc

  No tule moram Biščaka pokarati o nečem,res je problem Zemlje peonesnaženost s plastiko,odpadki in snovni,ki so okolju nevarne in se ne odlagajo pravilno,definitivno pa bi se tu moralo narediti več glede,ravnanja z odpadki in njih predelavo,sploh onih ekološko zelo problematičnih.
  Prav tako je treba posstriti nadzor nad nekontrolirano sečnjo gozdov ,saj ta povzroča erozijo in druge težave.
  Kar pa se tiče globalnega segrevanja pa je kruta realnost taka,da gre za zgodovinsko že videne zadeve,ki so se dogajale,ko človeka še niti ni bilo in še niti govoriti ni znal oz. je plezal po drevesu.
  Seveda je Eko socializem zelo donasna panoga za leve bleferje ,uravnilovke,prepovedi in ostalih neumnosti,kjer prihajajo na dan bizarne resnice npr kot je ta,da so solarni paneli po preteku v bistvu karcenogena ekološka bomba,enako akumulatorji vseh vrst in ,da avtomobili pomenijo komaj 20% onesnaženja-torej kje je potem 80 %,prdeče krave?Nehajte no.
  Seveda pa vsi zamolčijo,da je za proizvodnjo enega novega EKO 6 ali el. avta sproščeno toliko svinjarije,da bi se še 40 let lahko vozili z avtom eko 0 pa nebi naredili tolko ekološke škode kot s tem.
  Dejansko gre za Eko terorizem,finančno ropanje innasilno vrtenje industrije seveda “svinjske zelene” za kupa denarja,omogočanje rent in zaposlovanje birokratov,ki bodo počasi ugotovili,da se ,če ne bomo prepovedali tega,onega mesa itd povzročamo globalno segrevanje na Luni,kjeer se bo led stopil in bo težja ter bo padla na Zemljo.

 • Boris-j

  Tako nadležnega tiskarskega škrata še nisem srečal v življenju. Kakih 14x napisano ICPP namesto pravilno IPCC. Že po tem mi je jasno, da tale Biščak nima kaj dosti pojma o čem piše.

  Obstajajo vrhunski znanstveniki, ne poceni ideologi, npr. NASIN James Hansen, ki so zelo, zelo zaskrbljeni nad klimatskimi razmerami in človeškim neodzivom nanje. NASIN znanstvenik pa pač ne more biti vsak tepec. Obstajajo tesni, tesni filtri skozi katere pride malokdo in ki tepcem & ideologom preprečujejo tovrsten uspeh.

  Kakšen filter pa obstajaja za Nova24TV pisca?

 • Andreja Knego

  Odveč je debata o tem, ali je človek/fosilna goriva kriv za dogodke v zvezi s temperaturami v okolju, dokler odpreš črn smetnjak za “preostanek“ odpadkov, v njem pa 90% plastike in papirja, predvsem v blokovskih naseljih! Najbrž se ti isti ljudje (morda tudi pisec tega članka) potem zgražajo nad plavajočo plastiko v morju in podobno.

  • Zgornji

   Amen – Delno . Namreč, Globalno Ogrevanje Ni posledica Globalnega Onesnaževanja tega planeta , temveč je Energijsko/Duhovni proces katerega Ni mogoče zaustaviti , in bo prinesel Novo-Zlato dobo takoj za Koncem Sveta v naslednjem Desetletju . Zato je Ta debata še kako Neodveč, ker se gre za Drugi Največji Dogodek za Človeštvo na temu planetu Stvarnikovega Usmiljenja. Kmalu se bo začelo zares – z Globalnim Ekonomskim Razpadom tega denarnega sistema. Lp do Dneva Resnice Luči :-)

 • Lijana

  Neverjetno, a resnično

  S tem g. Ivanom Tomaslavičem, ki mi je dal posojilo v višini 150.000 EUR v manj kot 72 urah po tem, ko sem sledil vsem korakom pisma, Bog prejel resnično posojilo od 5.000 do 10.000.000 € to stokrat. Resna in zanesljiva ponudba z večjo varnostjo. Če vas zanima, kontaktirajte tega gospoda. E-naslov: [email protected]
  Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
  Viber: +33 6 44 69 81 35

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!