Eno leto vlade, eno leto popolnega niča

Urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Mineva eno leto, odkar so potekale državnozborske volitve, na katerih je zmago slavila Slovenska demokratska stranka. Mineva eno leto, odkar so leve stranke spoznale, da se jim je iztekel rok in da lahko samo s kampanjo blatenja in izključevanja sestavijo koalicijo. Na koncu jim je to tudi uspelo. Po mesecih pogajanj, iz katerih je prva izstopila Nova Slovenija, so sestavili vlado, ki ni imela niti večine v državnem zboru. Za to majavo vlado so se morale povezati čisto vse levičarske stranke, za večino pa so morali ponuditi bombončke skrajni Levici.

In kakšen je rezultat vladanja Marjana Šarca? Kaj dobrega je ta nekdanji komedijant storil za prebivalce Republike Slovenije? Zdravstvo razpada pri živem telesu, minister Aleš Šabeder, nekdanji direktor Semenarne, obiskuje propadajoče kolektive, ki iz dneva v dan izgubljajo zdravnike. Odpovedi dajejo medicinske sestre, ki pri izmenskem delu ne morejo več zdržati pritiska, saj jih je premalo. Zdravniki se nimajo časa ukvarjati s pacienti, saj jim ZZZS predpisuje, koliko časa si lahko vzamejo za posamični primer. Čakalne vrste pa se samo daljšajo in daljšajo. Vlada v tem času ni pripravila niti enega zakona s področja zdravstva, niti ene uredbe, ničesar. Na področju zdravstva nič.

Drugi podsistem, ki propada, je vojska. Že v času prejšnje ministrice Katičeve, ki v tej vladi sedi na pravosodnem ministrstvu, so vojaki hodili v Italijo po pakete Rdečega križa, da so lahko preživeli svoje družine. Terenske vaje so opravljali v razpadajočih čevljih, zveza Nato pa nam je dala cvek za pripravljenost. Vojska je spet dobila negativno oceno za delovanje v vojni. Sedanji in večni minister Erjavec je obljubil veliko obdobje modernizacije, nato pa z glavo trčil v nadkoalicijsko stranko Levica. Osemkolesnikov ne bo, novega orožja ne bo, višjih plač ne bo. Minister si je dovolil celo izjavo, da vojaki na misijah zaslužijo več kot on sam. Vojaki množično zapuščajo vojsko, v kateri bomo v naslednjih letih imeli samo še načelnike in generale, vojakov pa ne bo. Tudi na področju vojske nič.

En velik nič na vseh področjih
Tudi policisti imajo dovolj. Prejšnja vlada je sicer izpolnila svojo obljubo in kupila nove avtomobile. A tu se je končalo. Nova vlada Marjana Šarca ni naredila ničesar. Kroži celo šala, da bo v policiji kmalu več avtomobilov kot policistov. Večina policijskih postaj in uprav se sooča s pomanjkanjem kadra. 70-odstotno zasedenost imajo v Novem mestu in v Ljubljani. Vlada pa nič. Celo varovanje meje je tako “kvalitetno”, da število ilegalnih migrantov narašča iz dneva v dan.  A dejstvo, da čim več je policistov na meji, manj jih je na terenu v notranjosti, ostaja. To povzroča nove in nove težave. Policija je kadrovsko v strmem padcu, minister pa sindikate arogantno napada, da so parapolicija. Zakona nobenega, denarja nobenega. Na področju policije en sam nič.

Foto: STA

Na kratko omenimo še šolstvo. Minister Jernej Pikalo v stari revolucionarni maniri noče zagotoviti enakovrednega financiranja zasebnih osnovnih šol. Samo naše, državne, so prave. Ukvarja pa se s pregonom sovražnega govora, z uvajanjem toaletnih prostorov za pripadnike LGBTQ na FDV. A tudi njemu se podira strop nad glavo, kajti svoj glas so povzdignili ravnatelji. Šolstvo se sooča s krizo stagnacije programov, s krizo vodenja in s krizo slabo izobraženega kadra, ki ga iz dneva v dan bruhajo slovenske družboslovne fakultete. Zakona nobenega, rešitev problemov ni na obzorju. En velik nič.

Naj na koncu omenimo še vojno proti gospodarstvu. Vlada ni sprejela nobenega ukrepa za razbremenitev dela, ni znižala prispevkov in davkov, ki jih morajo plačevati podjetja za zaposlene, in ni odpravila kriznega DDV, da državljani plačujemo več državi za dobrine, ki jih potrošimo. S svojim največjim “uspehom”, dvigom plač v javnem sektorju, pa je dosegla le to, da so se podražili vrtci, domovi za ostarele in druge ključne storitve. Še tisto, kar so naredili, so zafučkali. Ta vlada je vlada praznega niča. Delajo nič, ukrepov ni, zakonov ni. Uradni list pa postaja bolj in bolj papir za zavijanje solate, saj se nič ne spremeni. Kljub temu pa ta vlada uživa rekordno visoko podporo. Očitno je v Sloveniji bonus, če nič ne obljubljaš in nič ne narediš. Volivci so odločili, in to, kar so izvolili, imamo. En velik, prazen nič.

Aleksander Rant

 • sunday

  na zgornji fotografiji vidim dva niča skupaj !!!

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Kamnikar

  BITI MATEMATIK NI ZABAVA

  Biti matematik ni zabava,
  mislila je, rekla ni Marjana,
  stvar je namreč silno zamotana,
  da enačba se izide prava.

  V zdravstvu če zgolj rdeče so številke,
  le kako jih spraviti na nulo,
  je, kot bi saniral gnojno bulo
  z znanjem in metodami snažilke.

  Vojsko le kako boš, fant, nahranil,
  če pa minus se na minus sklada,
  ve Marjanca, dobro to obvlada,
  pol armade boš, se ve, odstranil.

  Šolo s čim boš vzdrževal zasebno?
  Da na ničlo primanjkljaj se spravi,
  šine tak načrt Marjanci pravi:
  firmo si ustanovi pogrebno.

  In ko znajde se v ekonomiji,
  kjer obstanka skoraj ni nad ničlo,
  kjer je vse še bolj kot nula pičlo,
  je rešitev dana v mimikriji.

  Biti matematik ni zabava,
  toda ničlo vedno se doseže,
  ničelno Marjana se odreže,
  saj je sama čista nula prava.

 • janez55

  Bevskanje Janševega pudeljčka.

 • SIMON ROZIC

  Kako smo se že učili v šoli? X x 0 = 0 !
  …pa še danes drži !

 • Gilbert Beko

  NiČ pa še toti je na ić!

  • Gilbert Beko

   Leto je za Vesoljce pičkin dim!Ne spat bodi z nami!

 • Gilbert Beko

  Šarec je genij in na to smo čakali!

  • ZatonMesecnikov

   Zate ni treba veliko, da prepoznaš genija, Đilberte…

 • Povprečen Državljan

  Edini krivec, da je zmagovalka volitev poraženka je zmagovalka sama.Ni bila sposobna sestaviti večine.Zakaj ? Naj se zazre vase in naj ne išče krivcev povsod drugod,samo pri sebi ne.

  • ZatonMesecnikov

   Na vseh predvolilnih soočenjih 2018, so se Levičarji zaklinjali le eno: Nobene Koalicije z desnico.

   Situacija identična politiki izključevanja Protiimperialistične Fronte leta 1941, ko je 80% volilnega telesa Dravske banovine označila za Izdajalce in kolaborante.

   • Povprečen Državljan

    Dokler boste živeli v preteklosti,toliko časa boste zmagovalni poraženci.

    • ZatonMesecnikov

     Kolikor vem nima desnica nič zraven z vsakoletnim pirovanjem v dražgošah in zaključkom v dnevih majskih norosti.

     Vi levičarji instiktivno slutite nekaj: kdor obvladuje preteklost, ta obvladuje prihodnost.

     • Povprečen Državljan

      Kdor se sramuje preteklosti,ni vreden prihodnosti.Tudi desni imate svoje proslave.Na vašo je prišel tudi predsednik države.In prav je,da je prišel.

     • ZatonMesecnikov

      Sedaj pa poskusi razumeti razliko;

      Levičarji slavite množične likvidacije Slovencev in slavite prihod komunistov na oblast kot “osvoboditev”.

      Desničarji imajo mašo zadušnico za pobite.

      Kdo tukaj ni vreden prihodnsoti?

     • Povprečen Državljan

      Lažeš,spreobračaš dejstva,obtužuješ,razdvajaš,poenostavljaš…Tvoje ;majske norosti; že zelo,zelo dolgo ne častijo več prihoda komunistov na oblast,nihče ne slavi povojnih pobojev,ampak jih levi obžalujejo.Tudi partizanske proslave so v spomin na pobite in padle borce.

     • ZatonMesecnikov

      Razdvaja naprimer Lara Janković, v Dražgošah. Ko slavi državljansko vojno, povprečnež.

      #voje ;majske norosti; že zelo,zelo dolgo ne častijo več prihoda komunistov na oblast#

      Kaj pa slavijo? osvoboditev, ki je Slovenijo zopet pripeljala v objem Beograda in pa Komuniste na oblast. Kaj pa slavijo drugega, pa ti povej?

      #nihče ne slavi povojnih pobojev,ampak jih levi obžalujejo.T#

      To je res. Tit Turnšek je pred leti na Vstali primorski izrekel zgodovinske besede in pokazal veliko obžalovanje, ko je izrekel: “Da so se po vojni dogajale tudi neke svinjarije” To je pa to. Ožalovanje iz srca…

      Pa brko Stanovnik je šel, pa fuknil nek nageljček na grob malo stran od neke proslave, kjer je bila pokopana družina, ki je bila celo za partizanske standarde likvidirana po krivici.

      Evo, tle mate, pa dajte mir, si je mislil…

     • Povprečen Državljan

      Pač…živi še naprej ves zagrenjen in zakompleksan s preteklostjo. Če te to izpolnjuje,tudi prav. Mene zanima sedanjost in kaj bo jutri.Zaključujem debato.

     • ZatonMesecnikov

      Če hočeš prihodnost, moraš razčistiti s preteklostjo. Neporavnani računi staršev se vedno prenesejo na otroke….

 • Povprečen Državljan

  Vsaka čast Šarcu.Škoda samo,da ni namesto Levice v vladi NSI,ki se je s tem,da je spet v opoziciji, ustrelila v koleno.

  • macon

   NSI ne bi mogla izvajati svojega programa, tam bi bila za videz korektnosti, na naslednjih volitvah pa kaznovana od lastnih volilcev. Volilci opozicije namreč hočemo, da se kaj tudi naredi in nam leporečenje ni bistveno.

  • ZatonMesecnikov

   Ti si Nsi namenil takšno vlogo povprečnež, kot so jo imeli Kocbekovi v OF? Kozmetično?

   • Povprečen Državljan

    NSI bi v Šarčevi vladi samo pridobila na ugledu in na številu novih,zmernih desnih volivcev.Ta stranka razume povprečnega volivca, da razdvajanja,nenehno prekopavanje zgodovine, žalitve,izključevanja,zničevanja nasprotnikov ne pelje nikamor.V vladi s SDS-om bi zginila v marginali,saj ji ne bi pustiili,da bi imeli svoje mnenje.Kje je trenutno SLS v navezavi s SDS? Nikjer,poveličuje se Tomčevo in Zvera,Bogovića ni nikjer.

    • ZatonMesecnikov

     ne more biti Nsi v nekih vladah, ki padajo kot po tekočem traku. kaj pa bodo ljudje rekli….

     #razdvajanja,nenehno prekopavanje zgodovine, žalitve,izključevanja,zničevanja nasprotnikov ne pelje nikamor.#

     “Levičar vedno svoje politične nasprotnike obtožuje stvari, ki jih sam počne. To počne v obrambi civilizacijskega napredka” (Luka Polmesec, prispevki k marsistični misli, Ljubljana 2018)

 • Gilbert Beko

  Rent je v normali!Lahko bi pa Sumo borec bil!

 • Michael

  … in minilo je eno leto, ko SDS ni uspelo sestaviti vlade

 • macon

  En velik nič je iz stališča večine državljanov. Iz stališča globoke države-udbomafije, ki je te bebčke nastavila in promovirala, je super, ker kradejo še bolj kot prej.

 • macon

  Udbomafija niti skriva ne več svojega početja, vi pa le nabijajte in se delajte, da živite v normalni državi.

  Čez par let boste stokali po Janši, vse kar boste imeli bodo pa razpadli podsistemi in še bolj požrešna globoka država. Sanjajte, da se vam ne pozna v denarnicah in da se vam ne bo še bolj.

 • macon

  Tebi ni nič jasno. Po tvojem je bila torej opozicija res povsem nesposobna v času Stalinove SZ in Hitlerjeve Nemčije. V resnici je bil pa primež oblastne klike in zloraba družbe tako močna, da sploh ni bilo opozicije.

  Preberi kaj splošnega o režimski državi in potem izražaj mnenje.

 • macon

  Seveda vemo, lutkovna vlada si je želela videz kredibilnosti in širokega konsenza in bi ji NSI, ki se itak gre sistemsko igro v pogojih režimske države prav prišla za paravan. Po koncu mandata bi pa delila usodo DL.

 • branči

  če ne zmoreš sam logičnega razmišljanja si pa preberi članek na reporterju ”
  Borut Korun: 20 odstotkov volivcev neslovenskega porekla imajo leve stranke zagotovljenega vnaprej”nič se ne bo spremenilo, rdeča golazen si še povečuje svode podrepnike, ki jo volijo: JS, čefurji, migranti, rdeče maškare, zaslepljenci…

 • macon

  Najprej padec standarda zaradi leve nesposobnosti in kriminala, potem spremembe na bolje. Medtem bodo pokradli nadaljne milijarde in pobili še več ljudi.

  Brihtali se boste, ko boste revni. Žal drugače ne bo šlo. 1991. je bilo dovolj par ducatov republiških komunistov za pet let odstavljenih od javnih pozicij, da ne bi utrdili mafije, udbovskih fondov in nastavljencev v podsistemih, čez čas se bo končalo v mlakah krvi in z bežanjem v Rusijo.

  Vmes bomo poslušali Bandierro Rosso in tako vulgaren javni diskurz kot je bil v osemdesetih.

 • macon

  Folku ne moreš prodati odgovornosti in plačilo za delo in znanje, ker jih večina nič do malo zna in nič do malo dela. Vendar, če takih ljudi ni, ker se bodisi potuhnejo bodisi gredo, cela družba stagnira. Janšev govor je večini neprijeten, odkriva pa resnico o vseh nas.

  Slovenija bi lahko bila mali Singapur, ki bi servisiral celo bivšo Jugoslavijo in pobiral mastne marže, bo pa predpražnik EU, ki bo tja izvažal poceni delovno silo. Nemčija rabi take okoli sebe, prvi pravi center je pa Dunaj.

 • macon

  Seveda smo celo drugo polovico osemdesetih postajali revnejši, ko je Juga gnila in razpadala. 1991. se nismo zbrihtali, ker je vojaška zoprnija prehitro minila in se večine ni dotaknila. Hkrati smo mislili, da naši komunisti celo nekaj znajo pa smo jih pustili pri miru.

  V mandatu 2004-2008 pa je udbomafija prešla v drug način, odločila se je zagnati režimsko državo z vsemi pritiklinami razen “očeta naroda”- vsemogočnega avtokrata, vendar goji več manjših kultov osebnosti (Janković, kučan, vsakokratni levi predsednik vlade).

  Šli so mi lasje pokonci, ko sem gledal obmetavanje policistov z granitnimi kockami in posledične hospitalizacije več deset njih. Hkrati pa poslušal tožbo vodstva policije, češ ne se zajebavat z nami, saj smo mi in vi, ki nas obmetavate del istega Bandierra Rossa omrežja. Takrat sem si rekel: evo to je to, od zdaj smo leva režimska država.

 • macon

  Janša ne more nič naredit, ker je desetletja načrtno oblaten in demoniziran. Čudim se samo, da še ni kdo na ulici napadel.

  Status quo bo, dokler bomo še kar ekonomsko stabilni.

 • macon

  Slovenija je imela dobre štartne danosti v primerjavi z južnimi sosedi, vendar je ključna devetdeseta prespala.

  Zdaj smo pa predpražnik EU in bomo samo bolj, ne manj.

 • ZatonMesecnikov

  Vedno sem trdil, da bi levičar volil tudi opico, samo da je “naša”. 70 let nabijanja v glavo, Srboljube…

 • branči

  bedak! neslovenci imajo slovensko državljanstvo in jih statistika ne uvršča med tujce!

 • Nata

  + + + + + + Res je !!
  Je pa čudno . da ta nič od niča kar dobro čutimo na svojih denarnicah !!
  Imamo ministre, ki so na stolčke prišli skoraj brez glasov volivcev.
  G. Požar je sijajno opisal eno tako ministrico. . . .
  http://pozareport.si/post/476619/dokler-bo-alenka-bratusek-ministrica-bodo-njeni-rezultati-dragi-neuspesni-in-pokvarjeni-kot-vedno-doslej

 • Nata

  No, morda se bodo pa ljudje le zbudili.
  In se bo po sili razmer tudi v vrstah teh, ki dobijo največ glasov, kaj spremenilo. Čeprav dvomim v to.

  Tukaj zadaj so vseeno ene čudne zadeve. . . saj sta SDS in J.J. pravi blagoslov za komuniste.

 • Ryuk

  En velik nič je bila že vlada certificiranega političnega trupla. Klovn serpentinšek le nadaljuje truplovo delo. Včeraj začel, danes nadaljeval…

 • Povprečen Državljan

  Dokler boste živeli v preteklosti,toliko časa boste zmagovalni poraženci

  • tohuvabohu

   Butl. A ti živiš v prihodnosti?

   • Povprečen Državljan

    Živim danes in skrbim,kako bo jutri.

    • tohuvabohu

     A zato kar naprej ven vlačite orožarske in podobne afere, pa potovanja v titovo jajce?

     • Nata

      + + + Sijajno !!

 • branči

  preberi članek, odgor in še več – seveda, če hočeš videti!

 • karlina

  Kljub temu pa ta vlada uživa rekordno visoko podporo. Očitno je v Sloveniji bonus, če nič ne obljubljaš in nič ne narediš. Volivci so odločili, in to, kar so izvolili, imamo. En velik, prazen nič.
  TOČNO, TO BLESAVO LEVO-TOTALITARNO, UDBAŠKO, KOMUNISTIČNO VLADO, VOLIJO TISTI, KI SO ISTI, KOT TA VLADA-LENI, LENI , LENI IN ŠE ENKRAT LENI !!!!!! CELA KOALICIJA HODI V SLUZBICO, ZA NIČ, KLJUB TEMU DOBIJO OD DAVKOPLAČEVALCEV BAJNO PLAČO , VSAK MESEC, ZA NIČ. Koliko časa bomo mi-tretjerazredni še to gledali in trdo občutili na svoji kozi, res me zanima.

 • tohuvabohu

  Če bo Šarec pogorel, je zanj konec politike. Tako je bilo z Ropom, Šerifom in Cmerotom (Brajduškova ne šteje, ker pride noter skozi stranska vrata, podobno tudi Rjavec). Koga bodo strici našli potem, si pa zdaj ne bomo belili glave.

 • tohuvabohu

  Zakaj ga pa potem zmerjate s populistom, če ne dela za lastno popularnost?

 • ZatonMesecnikov

  Ti razgalil Komije? saj ves čas pihaš v njihov rog, Srboljube…

 • Nata

  + + + + + + pa se še vprašajmo, kaj so naredili z našo medijsko krajino. . .
  https://podcrto.si/kdo-drzi-informacijsko-pistolo-preiskujemo-zemljevid-medijske-krajine/
  In seveda je omembe vredno tudi tole
  https://podcrto.si/obcinska-glasila-milijoni-evrov-javnega-denarja-za-promocijo-zupanov/
  Marsikaj pa se seveda sploh ne ve. . . ..

 • ZatonMesecnikov

  Slobo je bil tudi zato, da Hrvati lahko odidejo iz Jugoslavije. Z mejo na črti Karlovac Virovitica Karlobag. Meja identična tisti, po kateri je hotel Aleksander Karađorđević amputirati Jugoslavijo in se znebiti tečnega severnega dela, Srboljube.

 • Nata

  No, pa še malo o niču in ničevosti !!Napihnjene puhlosti, za katero sem upala, da se je takrat leta 1990 razpočila .

  In neverjetni nostalgiji državljanov SLO po JUGI in opevanju njene ” neuvrščenosti “.
  Sedaj , bo raznih obletnicah se čedalje bolj vidi, kaj bi državljani radi.
  Namenoma pišem o državljanih. Saj slovenski Narod se je poskril v mišjo luknjo.
  Ko sem malo iskala članke in mnenja o NATU, sem marsikaj našla. Zanimivega in dobro napisanega.
  Samo čakamo lahko, kaj vse bodo napisali in povedali ob 25. maju ??

  Ker ne vem, kam bi pripela, se opravičujemg. Rantu, da bom kar tule prilimala !!
  O človeku, ki je bil velik hoštapler na račun delavnega ljudstva. On in njegova falanga komunistov, ki jih je v današnjem času vedno več.

  http://www.demokracija.si/en/komentar/tito-med-mitom-in-bridko-stvarnostjo.html

 • ZatonMesecnikov

  Poslušaj Srboljube, narobe. Za Slovenca so Hrvati poštokaćeni Slovenci.

  Že Avstrijci so ločili Sloweno-Kroaten in Serbo-Kroaten nekoč. V našem jetiku so jih zapisovali kot Horvati severni del in Hrvati južni del.

  Če si srbi lastjo Hrvate, si jih morajo Slovenci lastiti vsaj polovico. vse kajkavce, ki so bili nekoč do Zemuna.

 • ZatonMesecnikov

  #Slovenci si Hrvatov nikoli nismo lastili.#

  To vem, zato pa bedak danes izpadeš, če se natezaš za piranski zaliv. vlak je davno odpeljal, ker kot praviš

  #Slovenci si Hrvatov nikoli nismo lastili.# Butelj Srboljube, v Istri so živeli Slovinci, v slavoniji pa Slavonci. In ne hrvatje. samo tebe je to bolel kurac.

  #Obratno je bilo v Jasenovcu, kjer so Hrvati morili Slovence zato, ker so bili Slovenci.#

  narobe, hrvatje so vedno imeli Slovence za šparto kajkavskega naroda. Pavelić je hotel izseljene in pregnane Srbe nadomestiti s Slovenci.

 • ZatonMesecnikov

  Ker so imeli pač Hrvati, ki so izza Velebita izvorno, nekoč večjo asimilacijsko moč, kot Štajerci. Vtkali so jih v svoje narodno telo….

 • ZatonMesecnikov

  To bi že moral vedeti Srboljube. Izvorno so Hrvati krdelo konjenikov, ki so v nekem časovnem trenutku v navezi s Franki ali pa Avari (najbolj verjetno pa so Ogrskega pokolenja) prišlo v Dalmacijo in tam vzpostavilo svojo oblast. Hrvatstvo kot politični pojem je v stoletjih postal nacionalni pojem in se širil proti severu z politično asimilacijo tam živečih prebivalcev.

  Zato sta iz obdobja, ko so se začeli uporabljati priimki in zapisovati, pri nas v uporabi dva priimka, ki označujeta etično (regionalno9 pripadnost. Horvat in različice, ter Bezjak in različice (Bizjak).

  Bezjak je star naziv za danes hrvaške kajkavce in Slavonce. Ker če bi takrat živeli na Hrvaškem samo Hrvati, danes priimka Bezjak ne bi poznali. Ampak v tistih časih so bili še ločeni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!