fbpx

Hipokritski pravičniki in moralisti poenoteni s človekom, ki je Pivčevo označil za kurbo na plesu

Kolumnist Nova24TV Davorin Kopše.

Koronavirus je zaznamoval čas, v katerem živimo, še posebej pa je zaznamoval nas. Pomladni čas, ko se je kitajski virus razširil vse do naših krajev, nas ni streznil. Tisti val smo uspešno ustavili, ker so bili pravočasno sprejeti učinkoviti ukrepi in ker smo se jih bolj ali manj držali. Vlada je sprejela protikoronske pakete za omilitev posledic, zato »lockdown« na posameznike in standard ni učinkoval kot bi sicer.

Prišlo je poletje, ki smo ga ob relativno majhni prisotnosti virusa različno preživljali. Nekateri še vedno bolj ali manj doma in po nujnih opravkih, drugi pa brezskrbno na dopustu in po različnih zabavah bodisi v sklopu javnih prireditev, ali pa na različnih zasebnih zabavah. Uličnih protestov retardiranih sploh nima smisla omenjati, saj so s pomočjo medijev postali bolj znani od nevarnosti, ki jih prinaša okužba s koronavirusom, podpirale pa so jih stranke, ki so danes poenotene v t.i. koaliciji ustavnega loka z Jožetom Damijanom na vrhu.

Preberite še: Suvereni

Kdor ni vsaj malo »listal« po internetu, je bil ob prihodu jesenskega vala presenečen. Tisti, ki smo imeli željo in voljo vsaj malo pobliže spoznati način delovanja, širjenja in obstojnosti virusa, nismo bili čisto nič presenečeni in smo ga napovedovali.

Jože Damijan (Foto: STA)

Za boj z vsemi sredstvi proti vsemu in predvsem za svoj politični prestiž smo dobili tako imenovano Koalicijo ustavnega loka. Sestavljena je iz ene osnovne in iz štirih sekundarnih komponent. Gre za osnovo, ki jo predstavlja famozni Jože Damijan, ki je bil doslej bolj ali manj naslednik Jožeta Mencingerja in dvorni ekonomist Levice, za katerega izkustveno vemo, da v svojih trditvah nima nikoli prav. V nadaljevanju gre za politične stranke Listo Marjana Šarca, Socialne demokrate, Levico, stranko Alenke Bratušek.

Ta koalicija v zadnjem času napenja lok predvsem proti ljudem, ki bi radi ohranili svoje zdravje in mirno živeli. Do razglasitve te umetne politične tvorbe v preteklosti na smrt sprtih elementov, so naštete stranke zavračale domala vse ukrepe, ki bi pripomogli k temu, da se virus ne bi širil, zdaj pa naj bi bila to nenadoma njihova osnovna točka osredotočenosti.

Nekateri predstavniki pravljične koalicije ustavnega loka so si v preteklosti v Državnem zboru z obraza trgali maske, drugi so jih metali po tleh in zavračali stroko, ki je zbrana v Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja, vladni strokovni skupini in drugod. Večina njih je odkrito podpirala zavračanje vseh ukrepov vlade, Socialni demokrati pa so združili moči s šolskim sindikatom Branimirja Štruklja in pozivali šole naj ne upoštevajo navodil, da otroci v šolah nosijo maske.

Vse te stranke zavračajo namestitev aplikacij za sledenje virusu, ki je pomemben pripomoček epidemiologov za sledenje okužbam. V določenih okoliščinah pravzaprav ni drugega načina, da bi izsledili s kom vse je bil okuženi v stiku. To orodje so javno zavrnili na socialnih omrežjih pa so zakrožile objave s fotografijami in pojasnili zakaj si aplikacije ne bodo namestili.

Itak so vsa pojasnila zakaj ne bi namestili aplikacije, ki po svetu rešuje življenja butasta, ampak najbolj bode v oči besedilo Alenke Bratušek, predsednice stranke, ki nosi njeno ime. Ta je izjavila, da si aplikacije ne bo naložila dokler ne bo nedvoumno jasno, da ji Aleš Hojs pri gibanju ne more slediti. O kakšnem gibanju govori ni znano.

Nekdanja predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

Poleg tega, da z aplikacijo, ki je odprtokodna, ni mogoče slediti posameznikom, je izjava prepotentna in ohola ter nepoznavalska. Zakaj bi kdorkoli želel slediti kakršnemukoli »gibanju« te gospe? Ima poleg stranke, ki nosi njeno ime, še kje kako tajno gibanje za rušenje vlade? Morda zato, ker je sama rada v središču pozornosti? Najbrž, saj zato ves čas svoje prisotnosti v politiki na dokaj nenavaden način skrbi za svojo javno podobo. Spomnimo se njenih tigrastih oblačil in predvsem čevljev, na katere si je dala napisati svoje ime in položaj predsednice vlade. Lol! Žal o njenem delovanju v politiki tudi sicer ni mogoče povedati kaj dosti pozitivnega. Njena odskočna deska je bila stranka Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija (PS), o kateri danes vsak Slovenec ve kaj naj si misli, zato je izginila s političnega prizorišča. Stranko Alenke Bratušek to še čaka, saj je dobesedno izluščena iz PS in je torej njen ostanek/odpadek in čisto nič več.

Podpora samooklicanemu za PV, ki je bivšo ministrico označil za kurbo na plesu

Četverica strank LMŠ, SD, Levica in SAB so v en glas podprli Jožeta Damijana, ki se je ponudil za mandatarja. Pravijo, da so zbližali stališča. O čem? Da mora vlada z ustrezno podporo volivcev oditi in da vladanje pripada njim, ki imajo 39 glasov v parlamentu od zahtevanih najmanj 46? Ampak se tem se danes ne ubadam.

Želim izpostaviti predvsem Alenko Bratušek in njeno stranko Alenke Bratušek, ki zastopa interese Alenke Bratušek. Alenka Bratušek se preko ostanka stranke Pozitivna Slovenija, deklarativno zavzema za upokojence in za pravice žensk.

Poglejmo to v enem stavku. Za upokojence ni dosegla še ničesar, za pravice žensk pa se zavzema tako, da je za mandatarja podprla Jožeta Damijana, ki je označil zdaj že bivšo ministrico Aleksandro Pivec za kurbo na plesu. Ob neki priložnosti je namreč Damijan veleumno sestavil naslednji tvit: »Kot pravimo na Štajerskem: šla bo kot kurba s plesa, ko je JJ ne bo več potreboval. In to bo ob prvem glasovanju v parlamentu, ko DeSUS ne bo več zagotovil glasov. Vsem je to jasno, razen njej«.

Po tem, ko je Alenka Bratušek skupaj s svojimi »lokostrelci« podprla človeka, ki je vulgarno obračunal z žensko, so planili na tvit, ki ni dosegel desetine »vrednosti« Damijanovega. Nadaljevanje dogajanja prinaša vprašanje ali se Alenka Bratušek zavzema za pravice vseh žensk ali pa morda vseh žensk z izjemo Aleksandre Pivec.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

V odgovor na njeno izjavo, da na svoj telefon ne bo namestila aplikacije, ki bi infektologom pomagala slediti virusu, kjer je zapisala »Ne bom si je namestila, dokler ne bo nedvoumno jasno, da mi Aleš Hojs pri gibanju ne more slediti«, je bil objavljen naslednji tvit: »To je tip ženske, kakršne si pred leti med tretjo in četrto uro zjutraj našel osamljene v diskotekah. Lahko si jih odpeljal za bližnji vogal. #NaduteDomišljavke «.

Na tvit, ki je reakcija na tvit Alenke Bratušek in njenega ustvarjanja splošnega vtisa v javnosti so množično planili perverzneži in drugi, ki so bodisi anonimni, ali pa nimajo česa pokazati kot rezultat njihovega dela. Vsaj ni znano, da bi karkoli pomembnega dosegli. Odzvali so se srdito, primitivno in žaljivo ter se množično pognali v tekmo kdo se bo bolj izkazal. Nekaj navedb na koncu tega prispevka, najprej pa »prizadeta« Alenka in Ženski forum stranke SD ter sekretar stranke SAB.

Hlinjenje pravice in dvojna merila

Alenka Bratušek je tvit kot zajem zaslona priložila k svojemu naslednjemu komentarju: »To ni napad na mene osebno, ampak na vse ženske, ki se upamo postaviti za sebe, za ženske in našo boljšo prihodnost! Verjetno je prepoved splava naslednji korak! Stopimo skupaj v borbi ZA pravice in PROTI poniževanju žensk! #spoštovanje #enakost #pogum #ženske @StrankaSAB«

Najprej lahko ugotovimo, da je zamenjala temo in v odgovoru še enkrat več ni zadela bistva. Tvit je bil napad na vse ženske, ki se postavljajo zase? Le kje ona to vidi? Alenka Bratušek je borka za pravice žensk? Se bori za pravico, da se okužijo z virusom? Če bi se resno ukvarjala s katerimikoli pravicami, bi to zagotovo vsi opazili, tako pa niti ženske tega ne zaznajo.

Kaj, če bi njeno politiko komentirali, da delovanje stranke SAB in Alenke Bratušek ni napad na enega samega človeka, ampak je napad na vse ljudi, ki si prizadevajo znebiti koronavirusa in se postaviti na stran epidemiološke stroke, za zdravje in našo boljšo prihodnost? Verjetno je zapoved splava naslednji korak! Stopimo skupaj ZA zdravje, pravico biti rojen in PROTI podcenjevanju inteligence večine ljudi!?

Za kaj se torej zavzema Alenka Bratušek?

V preteklosti smo opazili Alenko Bratušek kako je v dvorani Stožice zagreto pela Bandero rosso in kako je vidno doživljala vrhunec emocij ob poslušanju pesmi, ki je omenjala bruseljsko bando kravatarsko. Vemo, da je sama sebe predlagala za komisarko Evropske komisije in se na ta način želela priključiti prav tej »bandi kravatarski«. Ob mnogih drugih tam prisotnih, seveda. Vredno si je pogosto ogledati tisti sramotni posnetek. O dvoličnosti govorimo, ja! To so vsebine in kraji, o katerih bi se morali resno pogovarjati in jih obsojati, ne pa omenjanje diskotek iz osemdesetih let. Saj smo še skupaj in sledimo problemu, kajne? Je to zavzemanje za pravice žensk in upokojencev? Seveda ne, to je izrazita ideologija in populizem. Prvo (ideologijo) želijo v SAB zaščititi in krepiti, drugo (populizem) pa širiti, da bi se obdržali v politiki.

Oglasile so se tudi ženske iz Ženskega foruma stranke SD, ki deluje znotraj ene od četverice strank, ki se je poenotila z Jožetom Damjanom, ki je Aleksandro Pivec označil za kurbo na plesu. Zapisale so naslednje: »Dovolj je žalitev. ZA pravice in PROTI poniževanju žensk!«

Avtor napadenega tvita se je odzval: »Se pridružujem, nikogar se ne sme žaliti. Niti žensk, niti moških. Če se vaša objava nanaša na moj tvit, ste v zablodi. Nikogar nisem žalil. Vsaj osebno ne, če pa se je kdo prepoznal, pa mi je iskreno žal.«

Očitno tvita niso razumeli. Bolj kot karkoli drugega se je nanašal na modus operandi in pristop, ki brani stališče tukaj sem jaz najpomembnejši. Če ne bi bil/i jaz/mi najpomembnejši, bi bil to nekdo drug, tega pa mi ne bomo dopustili (parafraza izjave Dolanca o komunistih).

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

Zdrava pamet res tvit težko opredeli kot osebno žalitev. Morda bi bil v normalnih razmerah neprimeren, ampak v Sloveniji že dolgo na političnem parketu nimamo normalnih razmer. Pa ne po zaslugi normalnih, ampak opozicije, če si privoščimo še eno paralelno izjavo. Tokrat vzporedno s tisto, ki pravi, da je bil nekoč nek desni novinar, potem pa je prestopil na normalno stran. To je izjavil poslanec LMŠ, še ene izmed strank, ki se je poenotila z Jožetom Damijanom, ki je napisal tvit, da je Aleksandra Pivec kurba na plesu, Brane Golubovič. Takole je rekel: »Imamo enega novinarja, ki je pisal za desne časopise in je danes normalen novinar.«

Še ena predstavnica ene izmed četverice političnih strank, delujočih pod lokom Jožeta Damijana s posebnim odnosom do Aleksandre Pivec, se je čutila poklicano h komentiranju. To je Jerca Korče iz stranke Lista Marjana Šarca. Ona je napisala: »Kako si lahko kdorkoli dovoli tak zapis?? Povrh vsega je ta osebek kandidat za poslanca na evropskih volitvah.«

Avtorju obsojanega tvita se Jerčine pripombe ni zdelo vredno komentirati, saj vemo, da gre za poslanko, ki rada laže, kar ji je bilo že uradno dokazano z objavo magnetograma iz Državnega zbora, ki ni bila skladna z njenimi predhodnimi navedbami.

Ščit v bran svoji šefici je dvignil tudi sekretar stranke Alenke Bratušek, ki ji predseduje Alenka Bratušek, Jernej Pavlič. Ta je šel širše in v svoj tvit zapisal: »A ste ženske v @strankaSDS tako tretirane?« Zraven pa je pripel še tviter naslove poslank SDS: @ANJABAHZIBERT @NadaBrinovsek @mojcaskrinjar @Karmen_Furman @EvaIrglL @ElenaUsaj @jelka_godec @AlenkaJerajSDS @IvanusaLidija.

Saj vsi vidimo, da se Alenka Bratušek pojavlja kot oseba in kot politična stranka?

Dobil je odgovor: »Spoštovani g. Pavlič. Jaz nikogar posebej ne tretiram. Tudi tvit se na nikogar osebno ne nanaša, le povezan je z vašo šefico. Verjemite, tudi nje ne tretiram, me je pa s svojo oholostjo spomnila na opisano sceno v Ljubljani, ko ste bili vi še predšolski otrok. Upam, da ni takšna.«

Nato pa še dodatek: »In ja, če se še naprej vidi v tej zgodbi, ji povejte, da se ji iskreno opravičujem. Me je že zdavnaj blokirala (značajsko). Nisem imel v mislih, da je bila kadarkoli v kaki diskoteki. Res, bila je le asociacija.«

Avtor tvita, ki so ga napadli lovci na namišljene afere na politični desnici ni bil nihče drug kot pisec te kolumne.

Jernej Pavlič me je po mojem pojasnilu in opravičilu na tviterju nemudoma blokiral. Njegov stil je pobeg. Sekretar SAB in poslanske skupine SAB Jernej Pavlič je namreč tisti gospod, ki ga je policija pred kakima dvema letoma zalotila, ko je med vožnjo telefoniral. Namesto, da bi prevzel odgovornost za svoj prekršek, je pobegnil v prostore Državnega zbora, kasneje pa se je iz njega izmuznil v neki skupini. Jernej Pavlič je človek, za katerega Stranka Alenke Bratušek ocenjuje, da je primeren za njenega sekretarja. Nič zato, naj ga imajo, naj bežijo skupaj z njim, volivcem pa v razmislek ali bodo dovolili, da nas bo še naprej tretirala/obravnavala politika Alenke Bratušek, Maše Kociper, Marka Bandellija, Andreja Rajha, Angelike Mlinar in podobni kalibri. Kdor jih vsaj malo spremlja ve, da skočijo na vsako najmanjšo stvar in kažejo s prstom na druge, sebe pa nikoli ne vidijo. Tokrat sem bil slučajno jaz. Čas je, da njihovi obrisi izginejo za vogalom parlamenta izven parlamentarnega praga in se ponovno spojijo s Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića, ki je že tam – daleč za vogalom in na dnu političnega obrobja.

Poslanka SAB Maša Kociper. (Foto: STA)

V osemdesetih letih sem poklicno spremljal ljubljansko sceno tudi po tretji uri zjutraj. Tistim, ki so v tem delu noči obnemogli obviseli na točilnih mizah (moški in ženske), ker jim ni uspelo najti pozornosti, smo rekli obupanci, ki se ob svitanju osamljeni ali v bizarni družbi izgubijo za vogali zgradb. Enkrat je nekdo odpeljal enega, drugič ta njega. To so bili tiste vrste ljudje, ki so bili prepričani, da imajo vedno le oni prav, zato so imeli bolj kratek čas prijatelje. Mar to ne spominja na del današnje politike, ki jo predstavlja tudi Alenka Bratušek? Meni osebno so bili zanimivi, za družbo pa jih ne bi imel. Ure in ure bi lahko pripovedoval zgodbe o njih. Podnevi jih običajno ni bilo na spregled. Enako kot dela politike ni na spregled, ko se je treba zavzeti za resnične interese države in ljudi. Ta čas so ti na srečo nas vseh v opoziciji.

Sporočilo Alenke Bratušek in zavračanje aplikacije pač spominja najprej na iskanje pozornosti in tipanje v temi svoje lastne izgubljenosti, kar je čisto mogoče povezati z obupanci iz nočnega življenja v preteklosti. Ni rečeno, da je gospa Bratušek tista iz nočne scene, gre le za način delovanja. Če bi bil tvit politično bolj korekten, vsekakor ne bi bil opažen in ne bi dosegel svojega namena. Pravzaprav je žalostno, da se na umirjen način ne slišimo več in imamo zato v politiki v vse večjem obsegu prisotne lovce na svoje privilegije, namesto predstavnikov interesov ljudstva. Ker tvit ni bil zavit v meglo, kot je levičarska politika, je vsaj delno dosegel svoj namen, žal pa smo se lahko še enkrat prepričali koliko je na levici čistunov, ki so se v zapis zagnali kot svinje v buče.

Pa poglejmo nekaj odzivov na tvit, ki so »opozarjali« na njegovo neprimernost in ga obsodili.

Zasebna sporočila:

»Da te ni sram revše impotentno.. In ti se imaš za politika??? Sta z Janševim leglom slučajno kaj v sorodu? Da ni kdo tvoje kam za vogal vozil Spakiraj in se pripravi na odhod z velikim vodjo vred in ostalim leglom pijavk..«

»Že pakiraš pijavka umazana? 5.11.2020 se hitro bliža.. boš takrat tudi tako pogumen in prišel obrazložit določene stvari množici ljudi pred parlamentom ali tvojo hišo? No mogoče se pa vidimo tudi na tvojem vikendu..«

»A si Janezu že povedal, da si peder?«

»Govno.«

Še nekaj izbranih tvitov pod objavo:

»Pobožne želje opravno (ni znano kaj pomeni »opravno« – op. p.) nesposobnega janšista. Ženska je lahko vsaj sama odkorakala domov.«

»Ja ti zagotovo ne bi mogel odpeljat za vogal ničesar, razen svojega vozička. P.s.: čas je, da si pleničko zamenjaš, smrdi do tukaj.«

»Dvomim da si ti v življenju žensko dobil. Mogoče te je stric Vinko pobožal, sam to ni ženska.«

»Za takšne bedake kot si ti, obstaja zdravilo, metek v čelo, če hočeš ti ga častim?!« »Tebe lahko kadarkoli odpeljejo za bližnji vogal. #nogenedelajo«

Nekateri komentatorji niso šli tako daleč, so se pa jasno postavili na stran enostranske predstave o morali. Njihovo izražanje morale je pogosto laž, le še ena ogabna laž.

Nekdo je tudi komentiral, da ni nobene potrebe po tekmovanju kdo lahko gre niže. Je mogoče iti niže od promoviranja nespoštovanja ukrepov, ki varujejo življenja in igrati dvolično vlogo do EU, upokojencev in žensk? Na drugi strani pa edina večna zvestoba banderi rossi.

Davorin Kopše