Hiša (socialističnih) norcev ob robu gozda

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Neuradni viri pravijo, da so obveščevalne službe zadnje tedne povečale dejavnost v Sloveniji, da so zahodni zavezniki resno zaskrbljeni in da z vso resnostjo spremljajo razplet volitev. A ne zato, ker bi Sloveniji grozila “orbanizacija”, kot nas želijo prepričati levičarski intelektualci, temveč zato, ker obstaja precejšnja verjetnost, da bi v hlipanju po oblikovanju leve vlade na Gregorčičevi ulici pristala tudi Levica. Prav v Luki Mescu in njegovih cheguevarskih bojevnikih zahodni svet vidi največjo nevarnost. A lepo po vrsti.

Najprej razčistimo, kaj je to orbanizacija. Nihče od levice in njenih samooklicanih intelektualcev tega ne zna natančno pojasniti. Floskule in všečna retorika, ki smo jih vajeni od dedičev marksizma, pravijo takole: fašizacija Madžarske, Viktor Orban je totaliziral madžarsko družbo, njegov Fidesz si je podredil javno upravo in medije, prisvojil si je sodstvo. Ampak, pomislite zdaj. Ste kje prebrali, da je Orban tik pred volitvami svoje politične nasprotnike in konkurente pošiljal v zapor, kot se je to zgodilo v Sloveniji? Ne. Fidesz je na volitvah zmagal na pošten in demokratičen način, nihče od opazovalcev ni oporekal rezultatu volitev. Ja, na ulice so prišli levičarji in nekaj neartikuliranega kričali, levici podrejeni tuji mediji, kot je denimo Guardian, so pisali, da gre za množičen povolilni upor priti Orbanu in podobne neumnosti. In če je fašizacija to, da na parlamentarnih volitvah ob neverjetno visoki volilni udeležbi zmagaš z ustavno večino, tudi prav. Vsak ima lahko svoj pogled na to, kako kaj imenuje, čeprav tovrstna orbanizacija kaže, da je imel Viktor Orban široko podporo volivk in volivcev, se pravi ljudske množice.

Orban ima podporo ljudi, ker je pameten politik
Ena bolj smešnih in za lase privlečenih trditev je tista o podreditvi medijev. Levičarji pravijo, da je Orban opozicijskim medijem odtegnil pomoč in da to vodi v totaliralizacijo madžarske družbe, da vodi v enoumje. Naj pojasnim. Medije, ki so na Madžarskem prenehali izhajati, je ugasnil trg. Tipičen primer je časopis (socialistični) Nepszabadsag (v slovenščini pomeni Ljudska svoboda). Orban ga ni ne prepovedal, ne cenzuriral, nadenj ni poslal ne inšpekcije ne policije. Nič tako pretresljivega in dramatičnega se ni zgodilo, Madžari so ta časopis preprosto prenehali kupovati, saj se jim ni zdelo, da bi zanj odšteli denar. Nepszabadsag je srečala nevidna roka trga. In če bi vsi tisti deset tisoči, ki so protestirali ob prenehanju izhajanja, kupovali časopis, bi lahko obstal. Pa ni, ker je bil poslovni model levičarskega Nepszabadsaga “za tuj denar za svoj račun”.

Tudi vse drugo je navaden larifari. Viktor Orban vlada s svojo stranko Fidesz, ker je pač povsem legitimno premagal politične nasprotnike na volitvah. Tudi njegov odnos do ilegalnih migracij je povsem legitimen, to ni nobena fašizacija. Varnost države pred nepredvidljivimi arabskimi in afriškimi migranti je Orbanu na prvem mestu. To so vedeli vsi, ki so šli na volitve. In glasovali za varnost, ne za odprtje mej. To je Madžarski priznal sam predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker, to mu priznavajo vsi. In glede tega je cenjen zaveznik, na katerega se lahko zanesejo.

Ima lahko skrajno levičarska politika podporo ljudstva?
Za razliko od Slovenije, ki ji ne grozi orbanizacija, ampak tvega izolacijo s strani zahodnih zaveznikov. Varnostno-obveščevalne službe namreč pospešeno delajo simulacije, kaj bi se zgodilo, če bi v vlado prišel Luka Mesec z Levico. Levi radikalci, ki se odkrito spogledujejo z militantno Antifa, napovedujejo izstop Slovenije iz Nata. In ne samo to. Vsaj dve stvari sta še, ki zelo skrbita večino zahodnih držav: prva je priznanje Palestine, druga pa morebitna uresničitev levičarskega ekonomskega programa, ki je z nekaterimi skrajnimi idejami resna grožnja zasebni lastnini in napoveduje obdobje nestabilnosti, česar se vsak vlagatelj najbolj boji. Kaj bi pomenila uresničitev zahtev, pri katerih Luka Mesec ne popušča, ni treba posebej poudarjati: prvič, padec bonitetnih ocen države, kar pomeni zelo drago zadolževanje; drugič, tuje obveščevalne službe bi s Slovenijo delile zelo malo varnostno-obveščevalnih informacij; tretjič, ogrožena bi bila varnost zasebne lastnine, na kar so tuji vlagatelji še posebej občutljivi, kajti zgodila bi se jim lahko Venezuela, nad katero se Levica navdušuje; četrtič, nestabilno politično in ekonomsko okolje, ki bi se ga gospodarstveniki izogibali v velikem loku, kar bi lahko pomenilo selitev sedežev uspešnih slovenskih podjetij in njihove proizvodnje v države s prijaznejšo in stabilnejšo zakonodajo.

Foto: STA

Skratka, eksperimentiranje z levičarsko vlado, ki si jo nadvse (brez kančka treznega premisleka) želijo mainstream mediji, Milan Kučan in Gregor Golobič, v zadnjem pismu pa tudi levi (samooklicani) intelektualci, bi Slovenijo drago stalo. To sicer ne pomeni, da bi Slovenija izgubila članstvo v EU (čeprav je bil pogoj za vstop pred poldrugim desetletjem članstvo v Natu), bila pa bi nekakšna nebodigatreba država, nemočna in bolj podobna Grčiji (ki so jo mrhovinarski skladi popolnoma izželi), kot pa državi, ki so jo nekoč vsi hvalili.

Rajši bi tvegali izolacijo Slovenije, kot pa da bi država dobila normalno delujočo in stabilno vlado
Upamo lahko, da je politika izključevanja Janeza Janše in SDS iz vseh vladnih enačb le začasna, da se bodo pregrete glave – ki so se zaklinjale, da z Janšo ne bodo oblikovali vlade – po konstituiranju državnega zbora, ko bo “šlo zares”, vendarle toliko ohladile in sprevidele, da je oblikovanje desnosredinske vlade ta hip najboljša rešitev za Slovenijo. Drugače je resnično najboljše, da se gre na nove predčasne volitve in da se stranke še enkrat preštejejo. A razen SDS je vprašanje, katera od strank si sploh upa, da ji volivci še enkrat nastavijo ogledalo. Najbrž nobena. Pa bi bilo mogoče dobro. Prepričan sem, da bi nove volitve prinesle takšno razmerje sil, da bi se vlada desne sredine z lahkoto oblikovala. Volivci so namreč v zadnjih dneh dokončno spoznali, kdo je izključujoč in kdo ni. In izključujoč zagotovo ni Janez Janša. Ker to sami pri sebi vedo tudi levičarji, bodo, nori kot so in braneč globoko državo, celo rajši tvegali izolacijo Slovenije, kot pa da bi država dobila normalno delujočo in stabilno vlado. In tako bo Slovenija v očeh tujine postala hiša (socialističnih) norcev ob robu gozda.

Jože Biščak

 • wert

  Za izključevalce ni mesta v politiki.
  Politik, ki želi zastopati državo na na visokih funkcijah vodenja države, mora biti sposoben dialoga z vsakomer.

 • AlojzZ

  “Rajši bi tvegali izolacijo Slovenije, kot pa da bi država dobila normalno delujočo in stabilno vlado”

  Trdim, da je to napačno mnenje. Pravilno se glasi: “Rajši bi tvegali izolacijo Slovenije, kot pa da bi izgubili oblast.”

  • St

   Ja,FANATIKI RDECI!!!!!

 • miki

  JOJ Jožek, 200 m ni neka razdalja,, vprašaj Njavra, LOL

 • ljubinica

  Oblasti ne bodo dali iz rok.
  Kaj bodo torej storili?
  Novih volitev se bojijo, zato jih ne bo . Tudi Kucan je proti novim volitvam.
  Levice v vlado ne morejo vzeti. Gotovo so tudi Kucanovi tajkuni proti.
  Nesposobnemu Sarcu ne bo uspelo sestaviti koalicije.
  Jansi ne bodo dovolili, da jo sestavi.
  Potem pride na vrsto zlahtna desnica: NSi: Toninov predlog, da postavijo za PV kakega uspesnega “nasega” gospodarstvenika. V tako vlado bi sel tudi Tonin, problem resen …..
  (pa se 2 muhi ubijejo na mah: obdrzijo popolno oblast i “sf,,,,,” desnico).

 • Maja

  Nihče ne mara skrajne desnice v vladi. Kaj se zgodi če pride na oblast smo videli v Nemčiji pred 2SV.

  • ljubinica

   Kdo je “skrajna desnica” v Sloveniji?
   Kdo v Evropi hoce v vladi skrajno levico? Nemcija ze ne.
   Kaj se zgodi, ce pride na oblast skrajna levica/komunisti, vidimo v Sloveniji.

  • elh.

   Kje pa imaš skrajno desnico med izvoljenimi strankami? Boj se skrajne levice, ki pa je žal izvoljena.

  • Capi

   Ahjejej, s takimi izjavami kot jih daješ, ti jaz še štedilnika nebi zaupal………

  • pajot

   O,čebelica Maja…si pa brihtna,ni kaj…

  • macon

   Skrajna desnica so nasilni črnosrajčniki, ki zahtevajo pogrome. V slovenskem parlamentu jih ni, je pa skrajna levica, ki zahteva nacionalizacijo lastnine in je s tem povezano skrajno nasilje nad ljudmi.

  • Mare Kranjc

   Ne, ničesar niste videli, kajti na oblast v Nemčiji, so pred 2.SV prišli skrajni levičarji, ki so se imenovali Nacional SOCIALISTIČNA nemška delavska stranka. Si opazila besedi SOCIALISTIČNA in DELAVSKA? Le kdo uporablja takšne besede v imenih svojih strank? Poznaš v zgodovini politike, kakšno desničarsko stranko, ki ima v svojem imenu besedo “socialistična”? Jaz tudi ne! Je pa največji uspeh levice po 2.SV ta, da so uspeli prevarati ves svet, da fašizem in Nacional socializem prihajata z desnice. Da jih ne bi povezovali z njimi, so levičarji po izbruhu sovražnosti s svojimi nekdanjimi zavezniki Sovjetsko Zvezo, najprej spremenili besedo “Nacional Socialist” v “Naci” in dodali še “Nacizem”. Lahko ti pa povem še eno slabo novico; Benito Musssolini oče fašizma, je bil v mladih letih goreč socialist, bil pa je tudi urednik socialističnega glasila “Avanti”. Bil pa je tudi zaprt v Švici zaradi širjenja socialističnih idej. Spodaj ti pa prilagam še eno zanimivo branje:

   https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

   Pa lep pozdrav.

   • dob

    Skratka – jebeš demokracijo! Demokracija je samo fasada za pojav fašizma in nacizma…
    Je rekel Lenin in izpeljal krvavo revolucijo.

    Potem komunisti mirno zavladajo z demokracijo Strahu, ki ji je pa slučajno ime diktatura! Med Diktaturo in Demokracijo po tvoje sploh ni nobene razlike. To dvoje je useglih, a ne.

    kučlan je osamosvojitelj, Mrlak je junak osamosvojitve… diktatura je demokracija in ti si pametna. Kot je že omenil pajot.

  • St

   Ti si prfuknjena! A ves kaj pises? A si vidla oz.slisala programe strank?Za drzavo in drzavljane gre. Levicarji bi odprli meje in drzavo preplavili z radikalnimi migranti.Radikalni islam bi unicil vse kar imamo. Poglej v Nemcijo,Svedsko, Francijo,Anglijo,kaksne strahote se dogajajo. Svedska je ze pogubljena. Si to zelis v Sloveniji? Islamizacija Evrope se ze zacenja. Slovenija je maacji kaselj,ker so radikalci stevilicno mocnejsi in odlocnejsi. Pravi divjaki. SLOVENCI PREBUDITE SE!!!!!!!

   • Tone

    Da je Švedska že pogubljena, vedo le zvesti bralci portala Nova pa nihče drug na svetu, niti sami Švedi ne.

  • dob

   Skratka – jebeš demokracijo! Demokracija je samo fasada za pojav fašizma in nacizma…
   Je rekel Lenin in izpeljal krvavo revolucijo.

   Tvoj zapis bi mirno požegnal vsak zagret levičar, ki osporava demokracijo kot način izražanja volje nekega naroda po tem, kakšno državo si želi imeti.

   Potem komunisti mirno zavladajo z demokracijo Strahu, ki ji je pa samo slučajno ime diktatura! Med Diktaturo in Demokracijo po tvoje sploh ni nobene razlike. To dvoje je useglih, a ne.

   kučan je osamosvojitelj, Mrlak je junak osamosvojitve… diktatura je demokracija in ti si pametna. Kot je že omenil pajot. V poplavi te zmede povsod okrog nas, je postavljanje takšnih formul, češ da lahko diktatorji z demokracijo pridejo na oblast, pravzaprav trojanski konj za Spomenke Hribar s te ali one politične strani.

   Kje pa je razlika med nacisti in komunisti? Zame je edino ustrezno merilo število trupel, ki jih režimi puščajo za sabo!
   Najprej, komunisti vodijo v pobijanju 5:1! Komunisti so za razliko od nacizma, pobijali svoje ljudi.
   Pri nas imamo komuniste, ki slavijo pomore komunistov in s tem nakazujejo, da želijo nadaljevati demokracijo Strahu, z namenom obdržati oblast v svojih rokah, pod njihovimi pogoji. Sicer…. vas bomo pobili! – to nam vsako leto znova sporočajo v Dražgošah!

   Meni bi bilo pa dosti bolj všeč, če bi začeli spoštovati demokracijo in njena pravila, kot prvo. Nato pa, kot drugo, da bi končno vzpostavili pravni red v državi in nehali samo izvajati revolucionarno pravo potencialnih komunističnih morilcev in občudovalcev starih umorov komunizma in dokazanih izdajalcev slovenske samostojnosti.
   Po domače povem: potreben bo premik iz miselnega polja “Smrti” v polje življenja!
   Če sami ne bomo začeli selektivno in hitreje razmišljati o tem, kaj je za nas dobro in kaj slabo, nas bo v to Stvarstvo prisililo. Časa ni več prav dosti!

   Najprej pravni red!
   V pravnem redu so sodišča tista, ki presodijo o tem kaj je prav in kaj ni, kaj je pravica in kaznujejo krivico.
   Če pravnega reda ni, potem postavlja pravila Partija, ki obenem predstavlja tudi državo!
   Partija pa ubija. Kadar je Partija država – potem tudi država ubija.
   Najhuje je pa to, da sodniki v revolucionarnem pravu pod sodbe napišejo, da so sodbe “v imenu ljudstva”. Z drugimi besedami, samo smo si krivi, če sami sebe ubijamo.
   To je cinizem oblasti brez politične opozicije!

   Prosim za malo natančnejši odnos komentatorjev do tega, kar želijo povedati.
   “Desni” strani oz. polu zamerim, da uporablja isto dikcijo kot “levi” politični pol. In namen imajo tudi isti (ne enake – naravnost isti!), ta pa je iztrebljanje ljudi.
   Zame je oboje sovražno do Življenja! In eno in drugo. Ni razlike.

   Ta trenutek kučan ustvarja precedens, po katerem demokracija ni več pomembna in ne odloča o ničemer. Uvaja diktaturo.
   Zmerja predsednika sosednje države, češ da je populist enako kot HItler, zato ker je zmagal z večino glasov na volitvah. kučan ukinja demokracijo in podporo za to najde v indoktrinirani mladini, ki se zdaj združuje v Levici.
   Nihče se temu ne postavi po robu! Vsi spoštujejo “demokratična” pravila brez demokracije, ki jih sproti postavljata kučan in Spomenka Hribar (…. ki je kučanov secret agent with licence to shit).

   • traktor

    Maja že ve. In njej podobni, ki so trenutno, še vedno v večini tudi. A stvari se, hvala Bogu, spreminjajo. Posranih vsegliharjev, ki trdijo, da so vsi, ki mislijo drugače, kot oni, skrajni desničarji, pa ima folk tudi že počasi zadosti. Zlasti mladi, ki odhajajo.

    • Tone

     Mislim, da imajo počasi zadosti tudi vseh, ki mislijo, da so vsi, ki ne mislijo kot oni, komunisti.

     • traktor

      Že res, a takšni, ki razmišljajo enako že 25,30 ali več let in pričakujejo, da jim bo bolje,niso ne skrajni levičarji, ne skrajni desničarji. Bolj verjetno so skrajni butlni.

  • Aton

   A sploh veš, kako je Hitler prišel na oblast? Komunističa partija Nemčije ni hotela podpret socialdemokratskega mandatarja. Nekakkšna protiimperialistična fronta.

   • Kataklizma

    Da, in potem je v ponedeljek zazvonil telefon

 • totex39

  S tem člankom je povedano vse, ljudje na Madžarskem so tisti, ki so sprevideli, da mora priti do sprememb, da bodo z svojimi dejanji pomagali človeku, ki hoče spremeniti drugačno življenje, ki ga trenutno imajo. Pri nas pa očitno še ni te volje, kajti še vedno je preveč razhajanj in je težko vzpostaviti to kar je dosegla Madžarska z Orbanom načelu.
  To javno izključevanje in spodbujanje levih strank do Janše pa je pravi primitivizem, ki praktično nikamor ne pelje, samo še v večjo anarhijo.

 • althar

  Po trditvah naših trobentarjev naj bi torej Orban “totaliziral družbo, si podredil javno upravo in medije, prisvojil sodstvo in … opozicijskim medijem odtegnil pomoč”. Dobro, zdaj ne vem, kdo je tu nor, ampak tole se mi bere kot zelo natančen opis dogajanja v podalpski udbomafijski guberniji.

  • Soave

   + + + + + + + + + + + torej novinarji ?? Ko bo kakšen pretendent za Parlament zopet kaj podobnega nakladal, kar pogumno postavite to vprašanje !!Odziv bi bil , po moje, vreden ogleda.

  • tohuvabohu

   Točno tako so naši dominantni mediji govorili tudi o obeh Janševih vladah. Ob vsaki kadrovski menjavi so levaki skakali do stropa in tulili “cunami”. Ob nadzoru v Sovi, ki je vladni organ, so pa zganjali nepopisno histerijo. So že vedeli, zakaj.

   • Tone

    Seveda so vedeli, zakaj, šlo je za privatizacijo države. Vse, kar Janša ve o vladanju, se je naučil v kumrovški šoli. Tragika Slovenije je, da njegovim podpornikom to ne kapne.

    • tohuvabohu

     Vidim, da si res totalen cepec. A v Kumrovcu da so učili privatizacijo države? In kaj ima Sova s privatizacijo?
     Tragika Slovenije je, da po njeni zemlji še vedno tanca krdelo rdečkarjev, ki jim ni mar za Slovenijo, ampak le za svoje “priborjene” privilegije. Pa seveda, da večini volilcev to ne kapne.

     • Kataklizma

      ne, so ga pa naučili, kako se krade :D saj je nekje izjavil, da sta se nacizem in fašizem učila od komunizma :D

 • Franc Šink

  Neizpeljana lustracija je Sloveniji tovor okoli vratu.

 • althar

  Pa še en resnejši komentar komentarja.

  Kolikor poznam ozadja, Meščevo frakcijo finančno napaja Die Linke, nemška Soroševa ekspozitura. Če to še drži, je treba njihovo zavzemanje za izstop iz Nata jemati le kot nategovanje zblojenih levičarjev, da jim dajo svoj glas in nič več od tega. NATO je klučna udarna pest ameriškega židovskega kapitala in Soroš svojim lutkam nikoli ne bo dovolil razbijanja te institucije. Če ste mogoče spregledali: Soroš je v Makedoniji sponzoriral nasilni pohod levice na oblast zato, da bi sprejela dogovor s Soroševo lutkovno levico v Grčiji glede imena države samo zato, da bi Makedonijo lahko še letos sprejeli v Nato.

  Če kdo mene vpraša (pa ne samo mene – preberite si na primer mnenja Reaganovega ekonomskega svetovalca Davida Stockmana), bi morali NATO razpustiti tisti dan, ko je razpadel Varšavski pakt. Njegova trenutna vloga je le še obramba ameriškega dolarja.

 • domovina mili dom

  Kučanu je uspelo uničiti ugled Slovenije v svetu. Tako počasi kuha Slovence, po sistemu žabe. Počasi pa sigurno, nas pelje v trdi komunizem. Boste videl, kar čez noč se bo reklo, noč dolgih nožev.

  Na RTV se bo vrtel posnetek, na izmenično, kučan, golobič, tomička. Za glasbo in zabavo pa bo skrbela makarovička.

 • karpelec

  Slovenija-moja dežela, kam odhajaš, ravnokar si prišla, pa že odhajaš. Pustite ji, da si oddahne od 50 odtenkov rdeče.

 • xtc

  Vprašanje je ,koliko bo ZDA dopustila zareditev komunizma v Sloveniji in neke ruske enklave,lahko se tudi čez noč zgodi poseg v katerem se KUčani,Mesci in še kdo od njih na hitro znajdejo v zaporih in sodiščih,definitivno radikaliziranje komunistov dokazuje tisto kar prihaja vse bolj osamljeni so ,brez moči in vse bolj nezaželjeni,moteči ter izdajalski ,do zaveznikov,glede na našo lego pa lahko Nato in ZDA hitro kaj ukreneta,v bistvu se SLO itaq nima s čim branit policaji se bodo pos**** od strahu kot 91 vojska pa je itak razsulo in bi verjetno razen JNA izdajalcev takoj stopila pod poveljstvo ZDA in Nata,vsaj naoborožili,nafutrali ,obuli in usposobili ter plačali bi jih kot se sposobi.

  • St

   ZDA ne bo mignila s prstom. Pustili bodo,da se Evropa unici. Potem bo ZDA imela nov poligon za testiranje orozja nad zavojevalci EU.Ce bi NATO bil zainteresiran za resitev EU bi ze priskocil na pomoc Italiji,ki jih je prosila za pomoc.BIH je zaprosila za mednarodno pomoc. Teh pomoci ni in ni. Zakaj,imas odgovor napisan na zacetku. Toliko o pomoci NATA,mednarodne skupnosti ,ogrozenim drzavam. Svica ima vojsko s tezkim orozjem na svoji meji. Temu se rece domoljubnost !!!!!

 • Tone

  Jaz pa mislim, da bi si vsak zaveden Slovenec moral želeti, da pride Levica v vlado. Saj bi po Biščaku s tem postala Slovenija prvič tako pomembna, da se bo tresla vsa Evropa.

  • BolimeĐoko

   Tone, misliš, ali veš ???
   To je zdaj pravo vprašanje !!!

   • Tone

    BoliteĐoko, temu, kar sem napisal, se reče ironičen komentar na neumnosti kolumnista Biščaka.

    • Kataklizma

     “kolumnist”

  • tohuvabohu

   Tresla se bo od smeha, LOL.

  • Hribouc

   Biščak misli teleskopsko široko.
   Naš Tonči pa seka cinične kratke bližnjice.

 • Olga2345

  Edino upanje za Slovenijo je vlada z SDS! Srečno!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!