#IranNLBgate: Umazan denar in umazani posli: “Ne vprašaj, ne povej!”

Miro Petek (foto: MP)

V Novi ljubljanski banki imajo sicer zaradi pranja denarja izredne razmere, po tihem pa so celo zelo ponosni, saj so končno postali del prepoznavnega svetovnega bančnega miljeja, sicer tistega z zelo črnim predznakom. Drži, denar se v bankah pere povsod po svetu, le da se v mnogih državah proti temu borijo, tudi zakonodajo imajo ustrezno naravnano, za razliko od Slovenije, kjer je pravnomočna obsodba zaradi pranja denarja že velik sodni podvig. Običajno pa je pri pranju denarja v igri tudi korupcija, saj tistim, ki to omogočijo, v žep pade zelo lepa nagrada.

Ko ni pomembno, od kod in zakaj
#IranNLBgate se pri slovenskih bančnikih lahko ponazori v mafijskem izreku: “Ne vprašaj, ne povej!” To je v svetu značilno večinoma za zasebne bankirje, saj tveganje, da operejo umazan denar, ki izvira iz kriminalnih dejanj, nikakor ni zastonj. Ne vprašajo, od kod denar, in ne razlagajo dalje, kaj so počeli. Provizije za pranje denarja in za molk so zelo visoke, v zadnjih tednih smo slišali, da se tam, kjer je v ozadju terorizem ali trgovina z orožjem, vrtijo od 30 do 60 odstotkov. V primeru #IranNLBgate imamo torej opravka s 300 do 600 milijoni dolarjev, ki so kot provizija poniknili v žepe omrežja, ki je naročilo in omogočilo to raboto. Čeprav bančni zakoni in kazenski zakoniki veljajo za vse, je NLB vendarle državna banka, kjer se to ne bi smelo dogajati. Vendar je prav nasprotno, v Sloveniji sta bili ravno NKBM in NLB pralnici denarja za slovensko tajkunsko elito, sedaj je odkrit še primer Irana in gotovo v omarah skrivajo še marsikaj. Slovenski bankirji so se držali mafijskega zakona in niso vprašali, od kod in zakaj denar, prav tako niso povedali, kaj se je dogajalo, dokler po osmih letih ni prišlo do razkritja teh umazanih poslov.

NLB odpira “pralnomate”, zapira bankomate
Michel Camdessu, direktor Mednarodnega monetarnega sklada v letih 19872000, ugotavlja, da od dva do pet odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda oziroma med 800 milijardami in dvema trilijardama dolarjev predstavlja denar kriminalnega porekla, ki se opere skozi banke. Državna NLB lepo sodeluje pri teh poslih. Na podeželju zapira banke in bankomate, v Ljubljani odpira »pralnomate« (“landromats”), ki z delitvijo provizij postajajo velik vir prihodkov udbovsko-partijskega omrežja v državi.

Z internetom je pranje denarja postalo bolj softicirano kot v preteklosti. Ko sem pred mnogimi leti pisal o pranju denarja v NKBM, je vse skupaj potekalo še bolj barbarsko: koroški podjetnik s kriminalno dušo je prinesel črn kovček denarja, ga direktorju banke vrgel na mizo in nato so bančni uslužbenci vsak dan na njegov račun nakazovali  vsoto, ki ni presegla limita, za katerega bi morala banka poročati Uradu za preprečevanje pranja denarja. Pa bi vseeno morala, ker je šlo za zaporedna nakazila, četudi niso presegla te vsote. Konec koncev pa bi bilo tudi vseeno, če bi banka poročala, ker je bil na tem uradu takrat direktor Klavdijo Stroligo, predhodnik Andreja Plausteinerja. Ista genska zasnova. Nič se ni in nič se ne bi zgodilo.

Ali denar, ki je namenjen financiranju terorizma, ni umazan denar?
In prav smešno izpadejo danes tisti medijski družbenopolitični delavci, ki po naročilu in plačilu bankirjev ter omrežja poskušajo pralce denarja oprati krivde, češ, za pranje denarja mora biti denar kriminalnega izvora. Kaj pa je drugega denar države, ki je namenjen za teroristične dejavnosti, kot pa umazan denar, denar, ki seje smrt? Nekateri novinarji so pripravljeni svoje sponzorje in donatorje zaščititi, tudi če delajo ti najbolj krvave posle.

ZDA so po napadu na newyorška dvojčka sestavile listo držav, ki sponzorirajo mednarodni terorizem. State Department je na to listo uvrstil Sirijo, Iran, Irak, Libijo, Kubo, Severno Korejo in Sudan. ZDA so Iran prepoznale kot državo, ki je najpomembnejši sponzor Hezbolaha in Hamasa, Sudan kot sponzorja Al Kaide itd. In državna banka v Sloveniji postane posrednik med plačili iranske državne banke in štirih podjetij iranskega državljana, ki nato ta denar razpršijo na več kot 9400 računov po svetu. Teh 9400 plačil pomeni razpršitev portfelja globalne teroristične mreže in naravnost strašljivo je – in pri nas se tega nočemo zavedati –, da je pri tem sodelovala Slovenija ob vednosti ali soglasju ali sodelovanju slovenske politike.

Naša banka in bankirji, naša država in njeni politiki so prispevali k večjemu terorističnemu tveganju. Ob vsakem terorističnem napadu po svetu se je na to potrebno spomniti.

Miro Petek

 • janez zorman

  NLB je bila že od vsega začetka privatna banka – banka ZKS oz, njenega ozkega kroga udbovcev, ki so ohranjali status partijcev vse do danes. Čudim se, da so Belgijci rabili toliko časa. Ko so ugotovili za kaj gre, so pušnili že milijardo, a so vseeno z veseljem izstopili (brez odškodnine) iz partijske posojilnice !

 • vsemojebabe

  Zakaj imamo Banko Slovenija?

  • KIKI

   Zgleda, da je Banka Slovenije le za okras in kamuflažo!

 • VERZIFIKATOR

  (S. Gregorčič: V delavnico sem tvojo zrl)

  Miško Nakazilšek

  V PRALNICO SEM TVOJO ZRL

  V pralnico sem tvojo zrl,
  rekel pesnik bi goriški,
  Racman Jaku, Miki Miški
  vrata malček si odprl.

  Malček tudi drugim likom
  pravljičnim, neobstoječim,
  s tem le lumpom si največjim
  malček pač pomagal s trikom.

  Pralnica je delovala
  s polno paro vsakodnevno,
  personal tvoj v njej pohlevno
  gledal zgolj, kako je prala.

  Fine perzijske preproge
  šle iz nje so k Miki Miški,
  pralni se delili viški
  in odpirale se vloge.

  Teheranske v njej tkanine
  prali tvoji so lakaji,
  zraven stali policaji,
  da vsa žehta v redu mine.

  Policaji tiste vrste,
  ki skrbijo za čistočo,
  tipali so žehto vročo,
  sami si opekli prste.

  Treba je bilo le malo
  za oprano tu plačati
  in perilo ven poslati,
  vse je teklo kot za šalo.

  V pralnico sem tvojo zrl
  in pri tem se vprašal malček,
  kdaj te končno, zlobni palček,
  skupaj z njo bo kdo zaprl.

 • Miha

  To je predvsem denar umazan s krvjo nedolžnih žrtev.
  SRAMOTA !!!!
  Naši LEVAKI imajo na vesti nedolžne ljudi, ponovno,
  za katere se ves čas v javnosti verbalno zavzemajo.

  • KIKI

   Iz njihovih besed veje laž in smrad, iz oči pa sovraštvo do ljudi!
   To je naša leva oblast!

 • dež

  “v Sloveniji sta bili ravno NKBM in NLB pralnici denarja za slovensko tajkunsko elito ..”.
  Prav nobene potrebe po preteklem času ni, ker zadeve še vedno nemoteno laufajo naprej. Psi lajajo, karavana gre dalje. Trenutno najbolj smešni pa so MSM novinarji, ki jim še vedno ni jasno, kako nekredibilna država smo na mednarodni ravni, zaradi takšnih poslov.
  In nagradno vprašanje se glasi, “Kdo se upa pozvati Boruta Pahorja k opustitvi kandidature za 2. mandat”, zaradi pranja denarja v NLB, za katerega je vedel. Obstaja kdo, ki bo javno zahteval takojšnji odstop vseh vpletenih (tistih na političnih in nadzornih in pravosodnih funkcijah) in uvedbo kazenskih postopkov proti njim. Govorim o novinarjih/medijih seveda.

  • KIKI

   Pri nas ni in je ne bo nikoli takšne etike in morale, da bi kdorkoli od rdečih povzročiteljev
   ali direktno vpletenih sploh priznal krivdo, kaj šele odstopil! Rdeči mesarji mesarijo od
   1943 dalje! Ljudstvo se še danes ne zna in ne upa upreti! Strah leži v kosteh vseh
   žrtev velike “revolucije” NOB in zločinskega povojnega udbaštva!

   • dež

    Nerazumljivo in neverjetno je, kako povprečno razmišljajočemu človeku ni jasno, da je z dogodki v letih 1941-45 in od 1945 naprej ter z interpretacijo teh dogodkov, nekaj hudo narobe. In da še danes ista kasta ropa (in pobija, npr. primer KI) še naprej.
    Očitno imajo ljudje neverjetno oprane možgane, da tega ne vidijo ali nočejo videti. Kot da so vsi nepismeni, ko gre za logiko in matematiko.

  • MižekFiga

   Sedanja parlamentarna večina bo zavrnila vse poizkuse kriminaliziranja murglske oblasti! To pač ne pomeni, da moramo molčati! Za konec uspehov tega meseca, bi morali preprečit ali pokvarit miting Makarovićke in Jankopićke!

   • karlina

    TOČNOOOOO

 • tasilo

  (X) Ob vsakem terorističnem napadu SE JE na to POTREBNO spomniti.

  Eh, mama ti je “potrebna” … Saj vendar ne govorimo nikakršni potrebi

  Slovenci lepo rečemo:
  (>) Ob vsakem terorističnem napadu se je na to (tega) TREBA spomniti
  (>) Ob vsakem terorističnem napadu SE MORAMO na to (tega) spomniti.

  Temu “treba” se vsi rovtarji štrašansko izogibajo, ker v vsej svoji “leporečniški omikanosti” mislijo, da je to preveč gmajn in … rovtarsko. Ne ni rovtarsko. http://fran.si/iskanje?View=1&Query=treba “Treba” je hkrati tudi pasivna oblika od “morati”

  LP. Hanibal Lector

 • Janez

  HVALA G. PETKU ZA PRODORNO IN TEKOČE POROČANJE ?

  Dobro jutro vsem !
  ZELO SEM VESEL VČERAJŠNJEGA – ZAENKRAT ŠE NEURADNO –
  USPEHA TEŽAVNEGA TUDI MUČNEGA ZBIRANJA PODPISOV. – ZA REFERENDUM 2. TIR.
  IZ
  SRCA HVALA POGUMNEMU GOSPOSDU VILIJU !
  In vsem sodelujočim !
  Saj boste vse tudi uradn objavili , kajne? Zelo smo veseli ! L.r. Ja ez KOMENDA.

 • garfi

  umazani levićarji

 • Olga

  Kje so levaški Nicki? Jih ne zanima pralnica? So že vse provizije poskrili?

  • Franjo Trojner

   Ni jih, ker jim ta tema ne diši, predvsem pa hitijo dokumente, ki kažejo na njihovo direktno vpletemost uničevati, odtujevati, ker vedo, da bo tokrat nekdo za vso storjeno nelegalno svinjarijo pred domačo in tujo javnostjo pa moral odgovarjati. Morda res ne vsi, toda zagotovo nekdo bo in takrat bodo pričele padati domine in pojavili se bodo prvi skesanci, kar pomeni začetek konca mafijske države.

 • Fogglof Tunnek

  Čuj Petek…nekam slabo brani so tvoji prispefki…nič komentarjef????… Jas, Foglof Tunek, mam več odziva na moje komentarje kot ti???…Ka te jebe???

  • Janez

   Tunnek!
   Resno vprašanje – ti veliko veš !
   A?
   Tisti – rek : ko se s nama kači…” za LGBTJE pomeni – tole?
   Grozno?
   “LGBTJI – RABILI SMO VAS – ZDAJ – VAS NE RABIMO VEČ” A je to – to ? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  ČESTITKE !
  POGUMNEMU G. VILIJU !
  In vsem njegovim:
  ZBRALI SMO 48.222 PODPISOV ZA REFERENDUM O 2 . TIRU. L.R. “VZTRAJNIK” J. KOMENDA

  • šmentanamuha

   Tako, zdaj pa mora uspeti še referendum!

  • karlina

   BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVOOOOOOOOOOOOOOOOO

   Ampak MORA biti nekdo od naših zraven pri štetju, da nas ne bodo komunisti ogoljufali, kot z volitvami

 • dob

  Svet deluje tako, da Stvarstvo pred nas porine našo lastno zgodovino preteklega obnašanja, naših zakonov, ki smo si jih omislili skozi zgodovino in jih ustvarili skupaj z našimi verovanji in idolatrijo oz. fetišizmom.

  Stvarstvo nam pravkar kaže “luknjo” v razvoju človeštva, kjer smo cel kup reči v znanju pustili za sabo pri prehodu iz Stare Zaveze k Novi.

  Na kratko povedano, Stara Zaveza govori o maščevanju in o potrebi povračila z enako mero. Danes temu pravimo karma. Čeprav je karma new-ageovski pojem, gre v resnici za krutost ljudi in njihovega načina razmišljanja, v resnici za oko za oko in zob za zob. Kar je pravzaprav maščevalnost, kot najnižja oblika človeškega “prava”. Hkrati je to seveda najnižje možno dojemanje in skrajno pomanjkljivo (samo zasilno!) razumevanje pravičnosti.
  Takšno “pravo” ne predpostavlja človeške evolucije s pomočjo razvoja (evolucije) čustev. Torej, sploh ne predvideva učenja, posledično tudi ne sprejema Odgovornosti. Stvari se “kar same zgodijo”.

  Takšno razumevanje prava izhaja iz predpostavke, da je človek usojeno bitje s pomanjkljivim razumevanjem delovanja Stvarstva in svoje vloge v njem.
  To, kar je, bo vedno samo to, kar je. Človek bo tako obstal predmet v rokah usode. Treba je torej z njim ravnati enako, kot človek sedaj ravna z živaljo: disciplinirati ga in ga potem ukročenega držati v pokorščini.

  Kadar pravni sistem, kot oblika našega doseženega, ali pa tudi ne, torej predpisanega in vsiljenega razumevanja pravice in poštenosti v družbi, ne zagotavlja najosnovnejše pravičnosti, in s tem seveda učenja iz napak, ki so posledica določenih ravnanj, si ljudje zato sami omislijo pravico.
  To naredijo tako, da se pri vsem tem ne-razumevanju o tem, kaj je prav in kaj narobe, povrnejo k Začetku.

  Zatekajo se k najstarejšemu razumevanju pravičnosti. Zakaj? Zato ker so druga odpovedala. Tedaj je vodilo zopet samo oko za oko in zob za zob. To je dno.

  Je pač najenostavnejše. Dojemanje prava in pravnih norm skozi “kakor ti meni, tako jaz tebi” je dovolj preprosto pravilo, da ga razume vsak človek in tudi žival.

  To je veljalo odkar človeštvo ve zase. veljalo je, dokler ni božje Srce prineslo novo razumevanje Človeka in njegove vloge v Stvarstvu, ter Staro Zavezo dopolnilo z Novo.
  Z Novo Zavezo je prišlo novo dojemanje odnosov med ljudmi. Srce je človeku ponudilo nov Smisel! Organizem je s Srcem bil kompletnejši. Manjkalo je le še Telo. Toda za Telo tedaj še ni bil pravi čas! Zdaj je.

  Poglejmo natančneje v to “pravo”, ki ga zdaj poznamo tudi in predvsem v Sloveniji, ker drugega nimamo! To je maščevalno, revolucionarno pravo enega dela prebivalstva, ki se priklanja dogmi, ki se ji pravi Manifest Partije. Mitologija te dogme in njena pravila delujejo povsem enako, kot Stara Zaveza. principi delovanja in koncept razumevanja vrednosti Življenja, so pri obeh enaki.
  V Sloveniji pravni sitem jemlje v zaščito svoje vernike in pazi na to, da kaznuje tiste, ki to niso. Pravzaprav naš pravni sistem varuje kriminalce na oblasti.

  Komunistično pravo je oboroženo s povsem enakimi maščevalnimi zakoni, ima svoje svetopisemske, pardon, partizanske zgodbe o žrtvah in žrtvovanju svojemu bogu, ki je v tem primeru Partija. In deluje po istem starem začetnem starozaveznem kopitu, za katerega je značilna potreba po eliminacija sovražnika.

  Domala vsi pravni sistemi, še posebej pa tisti diktatorskih režimov (Nacizem, Fašizem, Komunizem in Islam), delujejo po starozaveznih pravilih. Vsi sistemi limitirajo k uboju. Vmes si lažejo, da so humani, potem pa svoj “humanizem” uporabljajo zato, da vanj skrijejo svojo pokvarjenost, bonton pa uporabijo zato, da nasprotniku zaprejo gobec. Vsak protest zatlačijo nasprotniku v usta, od koder je prišel, češ, “vi ste rasisti, homofobi, ksenofobi, antisemiti, nesvetovljani… se pravi da se povrnejo do “izhodišč”, ki jih predstavljajo dogme, ideologije, manifesti… Na koncu, ko jim zmanjka štrene, si pišejo zakonike sproti, in ko tudi to ne rešuje napetosti v družbi, ostane še pobijanje. V bistvu drugega sploh ne znajo, niso se učili, se tudi niso hoteli naučiti, niti niso iskali drugih rešitev. Zdaj pravijo, da jih ni. Bogu v fris se zlažejo!

  Ubiti je najlaže – ubiješ, in težave nenadoma izgine, ker ni nikogar, da bi jo povzročal. Takšno je njihovo dojemanje prava in pravičnosti.
  Na koncu, ko jim očitaš, da med njimi in nacisti ni razlike v dejanjih, ne po vsebini, pa odgovorijo: vemo, da ni razlike, toda mi smo zmagovalci, drugega ne potrebujemo…
  To je ves njihov argument!

  Nova Zaveza govori nasprotno od tega, pravi celo, da je treba sovražnika imeti rad in ga spoštovati!
  Kaj je torej ponudila Nova Zaveza, kaj je v njej napačnega in tako prikritega, da zdaj predstavlja past za verujoče?!?
  Kako da zdaj prihaja do konflikta med dvema osnovnima principoma razumevanja prava in pravičnosti, po katerih naj bi se človeštvo ravnalo in razvijali človeški odnosi?
  Učili naj bi se in razvijali z novimi izkušnjami, nato pa po njih pravilno ali pravilneje ravnali!

  Takole je: Stara Zaveza je imela (in še vedno ima!) pomanjkljivo znanje o tem, od kod stvari sploh izvirajo, zakaj so takšne kot so in kako poteka evolucija naših čustev, ki je vodilo sprememb v človeku in človeštvu. TI zastareli principi, ki izhajajo iz Stare Zaveze (to so zasilni principi), še vedo ne vedo, kaj je vzrok in kaj posledica. Kar pomeni, da negirajo Odgovornost.

  Neodgovornost pomeni Krivdo kot princip Boga! Krivda ne pozna pravilnega odnosa med vzrokom in posledico, zato tudi Odgovornosti ne razume. Posledično ne dojame vloge Odgovornosti v Stvarstvu.

  Namreč, kadar nisi Odgovoren, ti ostane Krivda. Z njo je laže manipulirati, medtem ko z Odgovornostjo manipulacija ni mogoča.
  Iz tega izhaja, da imajo nekatera bitja (od vedno) slab namen. Imela so ga že od vsega začetka. V Manifestacijo so pa prišla zato, ker jih SAM IN IZKLJUČNO SAMO MANIFESTACIJA lahko nauči, zakaj so takšni kot so. IN zato se lahko spremenijo – niso usojeni!

  Tako pridemo do Lastne Volje!

  Ljudje, ki imajo lastno Voljo, ne potrebujejo zakonov. Ker imajo Lastno Voljo kot notranje vodilo, se po njem ravnajo. To je njihov Bog.

  Ljudje, ki mislijo, da je vest, ki jim govori, nekaj drugega kot Bog, so pravzaprav v zablodi – TO JE njihov Bog!

  Potem se pa odločijo, sami od sebe ali pod vplivom staršev, kulture, okolja, civilizacije… čemu bodo sledili. Po vesti ali po partijskih navodilih, navodilih svoje klape, gangstrske združbe, ali po pravilnikih svojih služb v inštitucijah, po dogmah, manifestih, po ideologijah, religijah, filozofijah, po zahtevah njihove mamice ipd.

  Posledično se človeštvo zateka k VERI – ki pa ni znanje! Znanje je namreč več kot vera.
  Znanje pomeni vedeti. Predvsem se tedaj zaveš od kod kaj prihaja in zakaj je. Vera pa preprosto verjame v nekaj in se ne ukvarja z vzroki.

  Dogma namreč pravi: jaz sem, in vame moraš verjeti! Nič ne sprašuj zakaj, kako, in ali obstaja še kakšna druga dogma, boljša od te. Nič od tega! Človek se narodi v dogmo, v narod, v raso, v religijo… in tej dogmi sledi.

  Dogma se ne ukvarja z evolucijo človeškega bitja in z njegovo evolucijo čustev, zato se tudi sodišča, ki sledijo dogmam, ne ukvarjajo z milostjo. Sploh ne z milostjo, ki ima kakšno resno podlago, ki izvira iz znanja, torej iz gotovosti. Moderno pravo rado plava v dvomih. Valja se v njih. Od tu zasluži veliko denarja.

  Za dojemanje človeka in človeštva smo za Staro Zavezo preprosto narojeni v napačno vero, v napačen narod, v določeno usodo (karmo!), zaradi česar si, kar si. In zato, ker pač nisi izbranec, ne pripadaš “božjemu” ljudstvu.
  S tabo torej nekdo, ki je “izbran”, lahko dela kar hoče. Si pač manjvredna rasa, manjvreden kot bitje.

  Kaj pa je potem narobe z Novo Zavezo in njenimi izhodišči?

  Narobe je to, da kljub temu, da v Stvarstvo vnaša novo informacijo, ki sicer odpravlja staro pravilo zob za zob in oko za oko, ne govori o razumevanju vzrokov in posledic ter o nastanku VSEGA. Skrije namreč lastno Odgovornost!!!
  Skrije tudi Resnico o človeških odnosih v Manifestaciji (svet utelešenja, v katerem živimo), o pomenu Manifestacije za Nebesa. Skratka, ne odpravlja mistificiranja Stvarstva tako, da objame Resnico, zaradi katere Manifestacija sploh obstaja! O njej Nebesa samo govorijo, ne povedo pa, kaj je to. Še manj govorijo o svojem odnosu do Telesa!

  In zato se posledično ukvarja z – VERO!!! Ne z znanjem.

  Toda vedeti je bolje kot verjeti. Vedeti, pomeni nekaj spoznavati iz izkušenj v Manifestaciji (svetu manifestacije), in te izkušnje so tukaj lahko danes drugačne od tistih včeraj in v preteklosti. Brez izkušnje namreč ni učenja, brez učenja pa ne znanja. Kratko in jedrnato.

  Komunizem je ideologija, ki se ravna po starozaveznem principu oko za oko, zob za zob. Tudi če jim nihče ničesar ne naredi, se komunisti vedno počutijo ogrožene. Ker… zato ker bi jim lahko kdo naredil tisto, kar sami že od začetka planirajo storiti drugim.

  Oni vnaprej predvidevajo da jim bo nekdo, nekoč, nekaj storil. Zato ker sami to drugim delajo. Preprosto, potrebujejo nekoga, da bi osmislili sebe in potem jih Krivda napelje, da iz nje naredijo ideologijo, ta pa jim služi kot izgovor in načrt, končno pa tudi za smisel njihovega obstoja.

  Naj ponovim: ko odrivaš od sebe Odgovornost (in to počno vse vlade v teh naših 26 letih, ki so bile vse komunistične, saj z revolucionarnim sodiščem drugačne sploh niso možne) ti ostane Krivda.

  Potem Krivdo osmišljaš prek maščevalnosti in z oboževanjem žrtev, torej fetišizacijo Smrti. V bistvu ves čas ustvarjaš družbo, ki pelje k uboju brez ostanka. Če se kaj nato ponavlja, si rečeš: še premalo smo jih pobili, drugič bomo bolj temeljiti…

  Tako deluje tudi Islam! Tako delujejo vsa dogmatska prepričanja, vse diktature, vse religije. Drugega znanja nimajo kot le neznanje!

  Krščanstvo pa ne deluje tako.
  Krščanstvo odpušča vnaprej, in po navadi brez razloga. Brez razloga odpuščajo zato, ker odpustijo vnaprej, medtem ko se staro klanje in delanje krivice sploh še ni končalo.
  To nima s pravičnostjo nič skupnega! In potem na žrtvi gradi svoj smisel. Hudič se temu samo smeji! Prav mu pride, da ima idiote pred sabo, ki se sami ponujajo v zakol.
  Krščanstvo ponuja svoj vrat, da bi se odkupilo pred Bogom. Luciferju žrtve same skačejo v kotel!

  Praktično imamo tu idealen par. Na eni strani imamo sadiste, ki iščejo deviške vratove, da jih porežejo potem ko so izsesali kri iz njih, na drugi pa mazohiste, ki na tržišču ponudijo sebe, ker sadist to potrebuje. SLO_komunizem, denimo, zdaj uporablja Islam, da skozenj izraža svoje sovraštvo do polovice lastnega prebivalstva! Ta polovica misli, da bo z milino rešila svet, medtem ko ga komunizem posili v “domobranstvo”, čeprav to ni že po letih, ki jih imajo mlade generacije, ki domobranstva nikoli niso videle.
  Toda komunisti potrebujejo sovražnike in si jih sami ustvarijo! Komunist zahteva odpor režimu, zato da z njim osmisli in opravičuje lastno krvoločnost.
  Dialektika dialektičnega materializma pravi: jaz sem ga prvi udaril zato, ker sem vedel, da bo me bo on nekoč udaril, pa sem ga zato prehitel!

  Tačas se sadist spakuje mazohistu in pravi: kaj vam ni Jezus naročil, da morate ljubiti svoje sovražnike?! Nastavite torej še drugo lice…

  Jezus je v templju spustil ptice v kletkah na prosto, ko so jih trgovci prodajali za žrtvene živali. Rekel je: moj Oče ne potrebuje žrtvenih daritev.

  V njegov zagovor lahko rečem, da tedaj Stvarstvo ni imelo dovolj informacij o tem, kako nastanejo človeški odnosi in kako se spreminjajo. Kako vplivajo na razvoj človeka in človeštva v odsotnosti Lastne Volje!
  Lastna Volja v Stvarstvo uvaja Odgovornost. Ta pa izloči Krivdo, porine jo iz Stvarstva, ker nima tu kaj iskati!
  Oboje, Krivda in Odgovornost, ne moreta hkrati obstajati v Materialnem svetu. Ali je eno, ali drugo! Oboje hkrati pa ne more biti.

  Zdaj, ta trenutek, je Krivda bog namesto Boga na tem planetu. Krivda vlada!

  Pred nami se v EU s selitvami migrantov iz islamskega sveta odvija konflikt, pri katerem treščita “krivo Srce” (Srce zamazano s Krivdo!), ki si podzavestno želi smrti. In potem misli, da z žrtvijo lahko odkupi Krivdo od Boga. Da bo tako izničilo starozavezno maščevanje oko za oko in zob za zob. In seveda, new-ageovsko karmo.
  Zato so kučanisti (SLO-komunizem) in pa Islamski šerijat v takšnem soglasju!

  Na drugi strani je kot antipod Stari Zavezi pomanjkljiva Nova Zaveza, ki je zmešana s Krivdo in se zato žrtvuje.
  Ni raziskala vzrokov za pojav Krivde v Manifestaciji in njeno prevlado nad Odgovornostjo. Zatajila je človeku pomen Odgovornosti, ker je skrivala odnos Boga do njegovega lastnega Telesa v Manifestaciji!
  Nova Zaveza je pomanjkljiva v delu, kjer ima v sebi primesi Krivde. Zato pa se žrtvuje Tako dela Boga za nefunkcionalnega v njegovem lastnem Stvarstvu!

  Po domače povedano: uradno krščanstvo nima pojma kaj se mu zdaj dogaja in zakaj reagira tako, kot reagira. Da sploh ne reagira.
  NIMA LASTNE VOLJE! Civilizacija je uničila koncept Lastne Volje in jo nadomestila s predpisi, zakoni, ustavo, dogmo, religijo… zdaj pa brez Lastne Volje civilizacija ne more živeti. Ne ve kako. Zakone spreminja zdaj že dnevno in vsi naj bi se jih sproti učili in se jim pokoravali.
  V resnici človeštvo, brez lastne Volje, ki je lastna posamezniku, ne more preživeti. Brez nje tudi NE BO PREŽIVELA. Sama je ubila svojega rešitelja.

  Civilizacija jo je iztrebljala in zdaj je skoraj ni nikjer več. Obstajajo samo religije in druge oblike diktature, vkljulčno s pravnimi sistemi, ki slonijo na pisanih zakonih (danes takšnih, jutri drugačnih) in vse to pomeni življenje po tujih izkušnjah.

  To pomeni, da živimo v svetu predsodkov. Kajti, živeti s predsodki pomeni prav to: živeti po tujih izkušnjah. To nas učijo v šoli in to smo (po zakonu) dolžni spoštovati in ubogati. V bistvi je civilizacija samo sebe zaklala, Islamisti in komunisti pa samo izvajajo “program”, ki ga brez lastne Volje ne morejo spremeniti. Ker nimajo lastne Volje, se programu ne morejo upreti.
  Povsod v pravilnikih in zakonih so postavljene skrite pasti, ki jih nihče ne vidi! Ne zaznava jih zaradi indoktrinacije, ki ji je izpostavljen.

  Sodišča so v službi Brezsrčnosti, zato je niti ne zaznajo. Za kaj takega bi bilo potrebno imeti Srce, ki boli. Tega pa nimajo.
  Če ga imaš, niti službe ne dobiš. Zato je že sistem poskrbel.

  Če pa imaš srce, si neuporaben sistemu, ki služi Brezsrčnosti. Nevaren si mu.
  Tudi človekoljubne organizacije so samo blodnja psihopatov, ki sebe radi kažejo kot humaniste, za sabo pa puščajo revščino, razdejanje, prevaro, umore… Slavijo masovne morilce in se jim zahvaljujejo, da so morili, obenem pa grozijo, da bodo umore ponovili.

  Nekomu, ki vidi rešitev iz tega labirinta, se je težko pogovarjati s tistimi, ki se polarizirajo in hkrati manipulirajo z dokazi o “krivdi” druge strani za takšno stanje. Dogma vedno pravi, da je to pač zato, ker smo se zamerili Bogu! Zdaj temu, zdaj onemu, drugič ateističnemu bogu, ki je spet nek manifest. Nekaj da ne delamo prav, in zato je nekdo kriv, in ga je treba eliminirati.

  Krivda in maščevanje zahtevata eden drugega.
  Odgovornost ne potrebuje žrtev in ne ubija ne ljudi ne živih bitij. Krivda razmišlja: ali-ali in izloča. Odgovornost razmišlja in-in! In se uči od ljudi.

  Moj Bog je navaden, in navadnost časti prav po božje!
  Pri nas pa ni človeka, ki je rad navaden. Vsi bi bili radi posebni. Poleg tega so vsi “krivi”, če ne sami sebi, pa drug drugemu. Toda krivi zagotovo so, ker se tako obnašajo. Obnašajo se pa tako, kot njihovo telo čuti. Možgani, ki so naučeni, seveda tega ne zaznajo, toda telo je – božje!

  Odgovoren pa ni nihče! Nihče noče biti odgovoren. Poglejte samo televizijo! Še nisem videl nikogar od vodilnih, da ni zvrnil odgovornosti s sebe, da je postala krivda nekoga drugega!

  Ljudje ne razumejo aktivne vloge Odgovornosti, temveč se raje zatečejo h Krivdi, ki je pasivna po svojem nastanku. Zahteva maščevanje in preganjanje, da prikrije svojo udeležbo pri razkrajanju Stvarstva, ki je preprosto,povedano Sovraštvo na delu. Krivda zahteva krivca in potem ga obsodi na smrt.
  Torej gre za žrtvovanje. Ne pa za spuščanje ptic iz kletke!
  Odgovornost je na strani Življenja, ker išče rešitve. Je aktivna po naravi stvari.
  Krivda medtem seje smrt. Pasivno stanje organizma, preden se določi, da ne bo več živel.

  • karlina

   Bravoooo, dragi Dob, dobro povedano za vse, ki razumemo. Vredno prebrati od začetka, do konca, da prideš do spoznanja, kako, zakaj , kdo-zal

   • dob

    Hvala, karlina. Jasno mi je, da je tekst dolg, vendar se mi je zdelo prav, da ga napišem. Sem še toliko bolj vesel, če ga kdo bere.
    Še enkrat: hvala!
    Z najboljšimi željami!
    dob

  • Aresnica

   ČESTITKE moj prijatelj g.Dob-_- Odličen komentar –
   Nekaj podobnega sem JAZ Aresnica napisal na MMCju – vendar skrajšano_ rezultat mojega komentarja na RTV MMC je cc (3) tri mesece sem že blokiran- takih, ki pišejo resnico ali Aresnico(absolutno resnico) se ta banda jugoslovanska z dogmo rdeče zvezde boji kot hudič križa.
   ________________
   Lep pozdav od Aresnice

   • dob

    Hvala prijatelj.
    Čeprav je morda videti, kot da povsod zmagujejo, pa se jim v resnici spodmikajo tla pod nogami. Panika jih izdaja.

 • radames

  Na dan prihajajo “skrivnosti”, zaradi katerih NLB ne bo nikoli prodana. Pri prodaji bi vse prišlo na dan. “Skrivnosti” pa so take, da bi narod ponorel, če bi zvedel zanje.
  Mafijska država, ki jo že vse od leta 1945 vodijo mafijci svetovnega kalibra: tito, Kardelj, Ranković. Po osamosvojitvi je v naši državi štafetno palico prevzel Kučan in večina pravosodstva.
  Le bedaki so ponosni na “osvoboditelje” iz leta 1945.

  • Hribouc

   Dober zapis, kolega!

   • radames

    O, hvala!

  • test

   mislis, da bi res ponorel, ce bi v javnost prisle nove svinjarije? sorry jaz ne verjamem! ce ze ob tem razkritju zelo malo ljudi trzne, potem mislim, da bi jih tudi za ostalo brigalo kot lanski sneg…to je pac za povprecnega slovencka enostavno nepredstavljivo, ce zelis abstraktno. saj ga ne boli…pac kratkovidno brez pomisleka na prihodnost. dovolj je, da si je lahko kupil en 5 let star germanj car z 100 000 km iz germanj uvozen prek desetga kolega, ki mu sicer prej ni povedal, da ima limuzina ze vsaj 100 000km previtih nazaj… nic ne de. slovencek se bo nekaj casa jezil, predolgo tudi ne, ker drugace bo zamudil popoldansko rekreacijo, ki mu vec pomeni kot siht. torej, kako bos od taksnega pricakoval, da bo rekel dovolj mi je tega sranja?!

 • Hribouc

  In, da je prekleta rdečebanditska groteska še bolj popolna v svoji zločinskosti, najdejo glasogovornika, bednega Moderndorferja, ki hoče ustanoviti novo komisijo v imenu in za račun Bande, ki je opravila svinjske posle za raziskavo te svetovne svinjarije – ti pa so dokončni norci vseh norcev !

  Lisice in kurbe naj bi preiskovale kdo je izropal kokošnjak in kupleraj !
  To lahko pride samo iz satanskega Rdečega Kučanovega Kombinata Slovenistan, ker samo hudiči so zmožni take perfidne, očitne manipulacije neverjetnih razsežnosti !
  Ste kdaj pomislili kdo je glavni Mastermind pri Kučanu ?
  Kaj neki dela zloglasni slovenistanski Stalin, sicer kmetovalec z Obale, presvetli Golobič, generalni sekretar sekretariata za kadre ?

 • Jožef

  Naša država se še vedno ni otresla Jugoslavije v smislu “neuvrščeni”, čeprav smo člani NATA. Stare sile so z svojimi dušami še vedno na strani Palestincev in vseh naslednih aniti ZDA in Izrael uponiškuh gibanj, pri čemer gre skoraj vedno za terorizem. Smo v Evropi in NATU, doma pa gonimo neko boljševiško politiko (zoran, svetlana in co.). Kdaj bo tega konec, hočem živeti kot svobodni Evropejec in ne kot Rdeči socialistični Balkanec. Rad imam svojo domovino Slovenijo in vse domoljubne Slovence. Bog živi Slovenijo !

 • Jožef

  G. Moededorfer, g. Murgel, g. Hanžek, pa Mesec, pa Kordiš itd. so ljudje, ki jim ni mar za domoljubni Slovenski narod, saj to izražajo s svojimi političnimi dejanji. Skrbijo samo za svoje “riti” na naš račun in naš denar. Kako dolgo še?

 • Miro Jereb

  To so navadni lopovi ki imajo moč v sodstvu, policiji…