Jelena Aščić in njena vojska

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Novinarka nacionalne televizije Jelena Aščić je v oddaji Utrip pred tednom dni na hitro in z levo roko obračunala s predlogom SDS o ustanovitvi nacionalne garde. Ne da bi predlog prebrala, ne da bi bila na novinarski konferenci, na kateri je bil le-ta predstavljen, je v tedenskem pregledu na nacionalni televiziji kot dejstvo izrekla trditev, da vodja opozicije snuje svojo vojsko.

V Sloveniji imamo Slovensko vojsko, vsaka druga vojska, na katero namiguje Aščićeva, sodi v kategorijo paravojske in bi bila nezakonita in ilegalna. Paravojska vzbuja pri ljudeh – pač zaradi zgodovinskega spomina in konteksta, saj je spomin na dogajanje na Balkanu še vedno živ – strah ali vsaj nelagodje. Bil sem na novinarski konferenci, sodelujem v strokovnem svetu SDS, ki je pripravil predlog ustanovitve nacionalne garde, in seveda o kakšni lastni vojski ali paravojaški organizaciji ni bilo niti sledu. Vendar to mnogih novinarjev in prav tako raznih političnih pokvek, ki paradirajo po slovenskem političnem prostoru in katerih ideje novinarji s takim veseljem nekritično razširjajo, ne zanima.

Namerno izrečena neresnica je – laž!
Aščićeva je glede ustanavljanja “svoje vojske” namerno izrekla neresnico, zavestno izrečena neresnica pa je – laž. Seveda je bil njen namen spodbuditi reakcije, ki so bile medijsko načrtovane, koordinirane in ustrezno politično podprte. Ob trosenju takih laži se seveda na spletu hitro pojavijo odzivi.

Reakcija nekoga na Twitterju, ki je svoj mini blog končal z oznako #KUZLA, je porodila medijsko razpravo o sovražnem govoru na družbenih omrežjih, ne da bi se kdo pri tem vprašal, kaj je tisto, kar je takšno reakcijo povzročilo. Nacionalna televizija je za tem objavila zapis poln zgražanja nad sovražnim govorom na družbenih omrežjih in o napadih na njihovo novinarko, ne pa tudi zgražanje ali uredniške razprave nad izrečeno lažjo. Aščićeva je postala žrtev in mediji so v zapisih o sovražnem govoru in nestrpnosti dodali še njeno poreklo, ki ga nakazuje sam priimek in zaradi katerega jo preganjajo slovenski domoljubni demoni, vmes pa je bilo seveda zaznati še retorični podton, kaj šele bo, ko bodo po Sloveniji začele delovati paravojaške enote.

Paravojska je nevarna, zato klic po reakciji države
Seveda sodi paravojska, ki jo omenja Aščićeva, v sfero ilegalnega. Nacionalna  garda, za katero se po Aščićevi skriva vojska opozicijske SDS, je nevarna za ustavno ureditev, državljane in za politični sistem, zato jo je treba prepovedati, preganjati, onesposobiti, snovalce te ideje pa takoj zapreti. Ko Aščićeva na javni televiziji govori o tem, kako vodja opozicije ustanavlja svojo vojsko, bi se moral seveda takoj sestati svet za nacionalno varnost ter zasedati vrh obrambnega sistema na čelu s predsednikom države kot vrhovnim poveljnikom oboroženih sil.

Teden dni po tem prispevku se bodo začela postavljati vprašanja vladi, ministrom ali predsedniku države, ali in kako so preprečili nastanek paravojaške formacije vodje opozicije. Ko ne bo odgovora, bodo vprašanja ponovili in ponavljali, dokler Miro Cerar policiji ne bo izdal ukazov za hišne preiskave, vdor na sedež SDS, ukaz za pridržanje in zapiranje ljudi. Takšne medijske laži niso nedolžne, so nevarne in potencialno nasilne, saj kličejo k obračunavanju.

Patologija slovenskega novinarstva
Utrip naj bi bila avtorska oddaja, v kateri si nekateri pritlikavi medijski mezdni delavci dajo duška in tekmujejo v lažeh ter izkrivljanju dejstev. V Utripu ni tehtanja, poštenosti in profesionalizma, pri mnogih medijskih revežih gre za tisti svetli trenutek, ko lahko udarijo po političnem nasprotniku, in za trenutek, ko jih zaradi tega opazijo tudi njihovi politični gospodarji. Nacionalna RTV se postavlja nad ali zunaj sistema, ko si dovoli vse, tudi to, da pobalinsko ponižuje institucijo ustavnega sodišča in njenega predsednika, ker pač ne sodi v njihovo ideološko polje, ali pa v novinarskih prispevkih enostavno laže. To ne kaže samo profesionalne pohabljenosi, temveč neverjetni politični aktivizem in politično angažiranost, ki je za profesionalne novinarje javnega zavoda nespodobna.

Javna RTV ne opravlja več poslanstva, ki je določeno v Zakonu o RTV, pri ljudeh se nabira nezadovoljstvo, in počasi prihaja do točke, ko se bo odprla resna zahteva po ljudskem glasovanju o RTV-prispevku ali pa se bo pojavila državljanska nepokorščina tisočih državljanov, ki za tak program ne bodo več plačevali davka. V Sloveniji že imamo tihi upor državljanov proti nekaterim tiskanim medijem, ki jih ljudje enostavno več ne kupujejo in jim naklade strmo padajo, časopisi pa se počasi približujejo samoukinitvi.

Jelena Aščić je le en primerek značilne patologije slovenskega novinarstva. Lahko nas skrbi, da je v slovenskem medijskem prostoru vse več novinarjev, ki enostavno ne ločijo laži od resnice ali celo verjamejo lastni laži. Organizirano laganje pa je itak del politične paradigme slovenskih levičarjev in njenih novinarskih služabnikov.

V tej medijski intelektualni Sibiriji še ni prišlo do spoznanja, da bolj ko bodo mediji in novinarji uspešni pri proizvodnji laži, toliko prej bodo postali njihove lastne žrtve. Prej bodo izginili iz našega medijskega vesolja in prej bo medijsko okolje čistejše.

Miro Petek

 • cploger

  Če bi pa kdo predlagal ustanovitev skupnih balkanskih obrambnih sil, bi Jeleni od ugodja malo ušlo…

  • Svetozar Petrovik

   Že balkan ko si napisal mi je prišlo v vaša usta

 • Igor Kavalar

  Pod poveljstvom generalštaba slovenske vojske.

  Kaj jim ni jasno?

  Te svoje izume o paravojski bruhajo na dan samo zaradi imena nacionalna garda, drugače si ne znam razlagat.

  Če bi se imenovali partizani, bi bilo to za njih sprejemljivo, pa čeprav vsak ve da so ravno partizani = gverilci, v bivši sovjetski zvezi, ostanki rdeče armade na okupiranem ozemlju. V primeru jugoslavije pa so to bili para vojska, ki ni bila pod komando jugoslovanske kraljeve vojske.

  • Peter

   Vse jim je jasno.
   Jasno jim je to, da del novice, ki je resničen zamolčiš, posreduješ pa majhen del le te, ostalo napolniš z lažmi in natolcevanjem.
   Točno jim je jasno, da bodo ljudje zagrabili in noben demanti tega več ne popravi. Zdaj so na vrsti plačanci, da novico širijo in kmalu bo vsa Slovenija vedela, da janša že ima svoje tanke, F16 in atomsko bombo spravljeno nekje na varnem.

 • Bogdan Binter

  Petkove ugotovitve so popolnoma pravilne. Uboga Ašićeva je le orodje “stricev iz ozadja”, ki konstantno sejejo razdor med slovenskim prebivalstvom in ustvarjajo “krize”…pod vodstvom murgelčana. Žal smo ga že zdavnaj spregledali !

  • Svetozar Petrovik

   spregledal si ti tumur na možganih pejt h dohtarju

 • dež

  RTV oddaj ne gledam, celo prenose športnih dogodkov večinoma spremljam na Eurosportu. Razen Koštomalja, Kovšce in občasno Stareta, ostalih komentatorjev ne prenašam.

  Gospodična Aščić je, vsaj po elektronskih medijih sodeč, že nekaj časa povzročala zdrahe na RTV, ker naj bi jo, zaradi njene nacionalnosti, šikanirali pri napredovanju. Prispevka o paravojski in stečaju Peka v Utripu dokazujeta, da je njen končni domet v novinarstvu lahko le branje poročil.
  In še to, tako o vojaških zadevah kot stečajih velja tista o čevljih in Kopitarju.

  Rezultat ljudskega glasovanja o RTV prispevku je jasen že vnaprej, si pa z njim nasprotniki RTV davka nimamo kaj pomagati. Edini način je sprememba zakona ali izpodbijanje na sodišču.
  Menim, da je zadeva izziv za pravno stroko, ljudstvo pri tem ne more kaj dosti. Lahko ne plačuješ, na koncu te bodo sodno izterjali.

  Zadnji odstavek je krasen in zadene bistvo, se mi pa zdi, da je večina SI novinarjev prebutastih, da bi ga razumela. Z izjemo peščice inteligentnih, ki so na žalost večinoma piškotarji.

  • domovina mili dom

   Dost je, da je zvočnik.

 • domovina mili dom

  Ne razumem zakaj ne opredelijo njen prispevek za sovražni govor!!!!!!!!To zadevo je treba raziskati. Če je sama napisala prispevek, na disciplinski postopek. Drugače pa za uho , da pove kdo ji je podtaknil. Enostavno. Novinarji, kaj boste to požrli, da vas kolega tišči v blato.? Delo in vsa ostala 571 nesnaga bi v obratnem primeru cel mesec pljuvala z vsem partizanskim orožjem. Dajte, naredite javni pritisk na ta kumrovški medij, mater vola balkanskega.

 • tzt

  Jelena Aščić je bosanskih migrantov v Sloveniji rojeno dekle. Ravno tako kot ti zadnji se tudi tisti prišleki iz 60-ih let prejšnjega stoletja so ali niso asimilirali. Ampak vzgoja in s tem povezane korenine so vsem enake. Aščićeva v podzavesti sovraži Slovence in malikuje vse tiste katerim tečejo solze po razpadli in propadli državi. Tako tudi reagira na vse pobude zavednih Slovencev.

  Edit: V smislu vodenja je bila včerajšnja Tarča prava katastrofa. Nova voditeljica Jamnikova je podn od podna. Nesposobno, rezgetajoče ter samosebi “najpametnejše” ženšče. Neprestano je padala v besedo. Največkrat s: “To že vemo”. Tako debata nikakor ni mogla spontano steči. Tisti praznoglavec na Hanzi Tv kateri jo je nastavil, je očitno tudi blond.

  • janez zorman

   Ja, je ambiciozna potomka bosanskih migrantov, ki se po eni strani sramuje svojega sorodstva in bi rada ugajala ljubljanskim RTV prodajalcem megle, po drugi strani pa ne more zatajiti svoje krvi in je naperjena proti vsem, kar je “razdružilo” Yugoslavijo. Je pač ambiciozno ubogo dekle, ki je želela ugajati uredniku oz. programskemu direktorju in obenem škodovati Janši oz. SDS.

   • samsara

    Osebe takšnega in podobnega neslovenskega porekla imajo v tej državi in njenih službah prednosti pred avtohtonimi in, o groza, zavednimi Slovenci.

    • avtohtoni neandartalec

     Ja, res je, dobro si to povedal, avtohtoni ne pridemo zraven.

     • Svetozar Petrovik

      pejte v banko semen

     • Svetozar Petrovik

      najam kdaj slovencelne za 4 evre pa skor mahajo z repki

     • Svetozar Petrovik

      vbanko semen v ameriko pejt

    • Svetozar Petrovik

     če ste pa nazadovali samo sposobne

    • Svetozar Petrovik

     jz zaslužim 10 ojrov na uro jz SVETOZARPETROVICH nezlovenc

   • Svetozar Petrovik

    ubogi potlaćeni hlapec avstrijski prid pod naše balkansko okrilje in te bomo spet izklesali v slovenca

    • Svetozar Petrovik

     priznajtemoške svinje da bi vsi drkal na njo a je lepo zdrkat pa spat it

  • Svetozar Petrovik

   a ti moški pokaž svojo babo z dvemaplavima učema posiljevalc prid h k men

   • FORT WORTH

    Ud kje s pa ti prletu ejga :-DDDD

 • macon

  Šel sem mimo trafike in v njej Mladina z naslovnico temne silhuete profila Janše in zraven napis Zlovešči nameni.

  Agitproparji udbomafije, ki si skozi njih in še par trobil pegla javno podobo v očeh debilov imajo že dolgo samo zlovešče namene, o tem nimam niti najmanjšega dvoma.

  • domovina mili dom

   Samo razkriti vir financiranja, pa se bo stvar sesula. Morda je tudi najin denar posredno iz proračuna pri njih za stalno pripravljenost.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: debil.
   Izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka.

   • domovina mili dom

    O ste še živi. Vas pogrešamo.

    • Nova24TV Mod 1

     :-) Prijazen pozdrav.

 • Peter

  Ko je bila majhna, so jo zmerjali s ćefurko.
  Zdaj je velika in se maščuje.
  Zakaj ji pri tem stoji ob strani HanziTV in zakaj njeno meščevanje plačujemo vsi lastniki električnih vtičnic, pa je že drugo vprašanje.

  • Svetozar Petrovik

   ona ojačala slovenčki mehkužci polni parazitov

 • Ryuk

  Jelena je bila pridna družbenopolitična delavka in si sedaj obeta kak piškotek. Bomo videli, kako bo karierno napredovala.

 • domovina mili dom

  Zakaj ni objavila, da imajo komunisti že ustanovljeno paravojaško vojsko, tu je link:
  http://www.reporter.si/slovenija/paravojska-zdru%C5%BEene-levice/58602

 • von Rhein

  Trudi se,da bi vrnila dolg,ki ni majhen.Vprašanje je koliko časa bo to morala še vračati glede na njene sposobnosti,ki je ne bi sprejelo v službo niti uredništvo tednika “Novice iz votlin”.

  • domovina mili dom

   Dolg komunistom ni nikoli poplačan, dokler jih sami ne zavržejo.

   • von Rhein

    Zavržejo obenem pa postavijo določena pravila.Kršitev teh pravil je lahko usodno.

  • Svetozar Petrovik

   v votlini nč novega samo prostor so nardil za barbarine privržence

 • ptr

  v istem Utripu je prospevku o gardi sledil še stečaj Peka, kjer je presegla celo same Mesećnikove jurišnike in za propad tega socialističnega kolhoza obtožila kapitalzem. Da niti ne omenjamo, kako je prikrojila zgodovino Peka….

  • domovina mili dom

   Te delavce bi bilo potrebno vprašat, ali so srečni kot nezaposleni zaradi komunistov, ker Peka niso hoteli prodali. Ali bi bilo bolje biti zaposlen pod tujim lastnikom. Napotilo novinarjem Nove: pojdite in to vprašajte delavce Peka.

  • južnificirana_si

   sej to je tudi peklenski levičarski načrt, uničit vse fabrike, da bodo potem lahko rekli : ” hoteli ste kapitalizem , zdaj pa nosite posledice, živel socializem”

 • centurion

  Ali se novinarka sramuje svojega porekla?

  Tudi meni marsikdo reče: ” Ti si Slovenec!”

  Ne zanikam porekla in sem ponosen nanj.

  Kaj lažnivi baburi ni jasno?

  • avtohtoni neandartalec

   Vsi smo ponosni, ampak na kaj točno?

  • Svetozar Petrovik

   saj je vredu pač nisi popoln

  • Svetozar Petrovik

   ni ji jasno tako moško govno a pretepaš svojo baburo

 • Aton

  Slovenci so prijazno sprejeli Jeleno. Ko pa je treba ščititi nacionalne interese pa nam zabode nož v hrbet. Tako delajo petokolonaši.

  • domovina mili dom

   Petokolonaši so Slovenci, ki ji dajejo podporo. Ona je Balko vojak.

  • Svetozar Petrovik

   ti nisi slovenc

  • Svetozar Petrovik

   jaja zelo prijazen narod kar velika nacija

 • viktorh

  “Teden dni po tem prispevku se bodo začela postavljati vprašanja vladi, ministrom ali predsedniku države, ali in kako so preprečili nastanek paravojaške formacije vodje opozicije. Ko ne bo odgovora, bodo vprašanja ponovili in ponavljali, dokler Miro Cerar policiji ne bo izdal ukazov za hišne preiskave, vdor na sedež SDS, ukaz za pridržanje in zapiranje ljudi. Takšne medijske laži niso nedolžne, so nevarne in potencialno nasilne, saj kličejo k obračunavanju.”
  Prav to je bistvo problema, ki ga iznaša Petek. Da je RTV sedež sovraštva do SDS in da je RTV sedež rdeče propagande, je jasno vsem.
  Takšni novinarji so nevarni za demokracijo.

  • Peter

   Takšni “novinarji” so nevarni za demokracijo.
   Bolj ustrezen izraz je “družbeno politični delavci”.

   • viktorh

    No, jaz jim sicer v šali, rečem “kumrofški otroci”. Po drugi strani pa, njihov veliki učitelj, gorenjski gobar, jih je tako učil in naučil, njegovi nasledniki pa negujejo te “tekovine”.

    • Svetozar Petrovik

     hitlerjunge boš spet po ta zadnjidobu

  • avtohtoni neandartalec

   Ne samo RTV, se je ja pisalo, da 90% medijev v državi last Pivovarne Laško oziroma Šrotovega tajkunskega imperija. Če se ne motim, je Šrot celo Urednik edinega večjega celjskega tednika, ki je bil nekoč državno podjetje, podajala sta si ga s pokojnim bratom. Kaj potem piše tak lokalni medij, o Šrotu in njegovih stricih, niso do danes napisali še niti besedice, vsaj ne proti njim.
   Je to edini tak medij pri nas? Pomisli še enkrat.

   • viktorh

    Ne zameri, toda zakaj pišeš o zadevah, ki jih ne poznaš?

    Poleg tega zavestno širiš laži, podobno kot Jelena Aščić.
    Razmisli, če je to v redu.

    • Svetozar Petrovik

     kakšne laži janšabog daj crkn ma žedolgo časa vojsko amerikagapa futra zaradi amerike il njenega sodtsva moramo hrvatom plačati krško 40 molijončkov long live amerika smrt slovenskemu narodu

     • Svetozar Petrovik

      kaj bosteko pridejo bratje rusi aboste spizdil v ameriko kokr svabi v argentino kot podgana bajuk

     • rubec

      Če bo janša boš lahko vesel. Merki da jaz gor ne pridem, ker boš v Dobovi še preden eno sarmo zviješ.

    • Johan

     Točno tako

  • Vera

   Jutri 30.1. takoj po TV dnevniku bo baje popravek v ” Utripu ” ? Bomo videli .

 • avtohtoni neandartalec

  Saj pri nas že imamo paravojsko, reče se ji Slovenska vojska, so ja sami plačanci, ki zatirajo predvsem lasten narod. So tudi največje stanovanjsko podjetje v državi, mogoče Petek tega ne dojame, pri nas vojska meče lastne države iz domov, v katerih so bili rojeni, ampak to ni še nič kar delajo s civili. Mogoče si tehnično gledano res ne zaslužijo oznake para, ampak moja vojska to zagotovo ni, takšne zločinske operacije sodijo v Hag, ne pa na naše pravosodje in od tam v črne luknje.
  Paravojska prisluškuje,sledi in nadzira civilne državljane, vsak izgovor je dober, če ga ni, si ga pa izmislijo, po vzoru Ameriških teroristov, ki upravljajo z Gvantanamom. Govori se, da na civilistih, pri nas izvajajo nedovoljene medicinske eksperimente na nedolžnih ljudeh, uporabljajo z mednarodno konvencijo prepovedane metode in tehnologije, to je delal nazadnje Hitler, ampak tujcem, oni to delajo nam. Pri nas policisti in tudi sodniki jasno rečejo, če jih vprašaš, vojska ima vedno prav, in dejansko vedno zmagajo tudi uradno, ESČP pa potem obsodijo Slovenijo za splošno kršenje človekovih in Ustavnih pravic, je to normalno stanje?
  Enkrat je državni teror dober, drugič slab, slab je v primeru, ko Hojsu državljani ne dovolimo ustanavljanje še enih rjavosrajčnikov. Je bil že minister za našo pararegularno vojsko, njegov rezultat, Evropska sodišča vabijo žrtve njegove diktature, plačali bodo pa spet davkoplačevalci. Iz njegovih izjav slepam samo eno, ta tip je zame nacist. Hojs se je zgleda boril izključno proti Srbom, vsi ostali veterani pa smo se uprli celotni JNA, tudi ali predvsem proti Hrvatom, ki nam odkrito škodijo in za katere so nas naposled celo izdali, bi rekel, da imamo na vrhu države en velik, zgodovinski nesporazum.
  Pahor ima paravojsko, ker ga je nekdo naflancal, da ima kot predsednik države tudi take pravice, si je pač omislil par postavnih oboroženih fantov, za v svoj žep. Le za koga jih rabi, če ne prav zato, da ga varujejo pred lastno vojsko in policijo, nenazadnje pred lastnim narodom, ker zaradi njega se nam znajo kmalu spet zgoditi masovni protesti.

  Zasebna vojska je edina demokratična možnost, ki še ostane našim oligarhijam, enako kot velja za vse kapitalistične režime, ampak to stane ogromno denarja, ki se skozi urjenje dobesedno meče stran,zato bi radi kar od nas vzeli, pa je menda jasno, da Slovenski narod danes sam in neoborožen. Nato ni naša vojska, ne pripada nobeni državi posebej, Nato je v tehničnem smislu paravojska, financirana z denarjem številnih narodov, pred katero danes beži četrt sveta, iz svojih porušenih domov in rabitih suverenih režimov. Saj temu služi vojska, v svetu, ko je popolnoma jasno, da velike vojne več ne bo, posamezni narodi pa so prepuščeni na milost in nemilost do zob obobroženih in oklepljenih plačancev.

  • viktorh

   ???

   • domovina mili dom

    Zgleda, da je hišnik posla na teren OF kurirčke. So v on line povezavi, da razpredajo s tako obširnimi teksti. Občutek imam, da imajo za nalogo izriniti komentatorje s portala. Isti scenarij kot v Pen.

    • Svetozar Petrovik

     pionirčki ko zrastejo tibodo glave prišli

    • Svetozar Petrovik

     si i z argentine iz amerike ali iz rova prilezelkot podgana podganja pot za laike

     • domovina mili dom

      Bodi zdrava domovina,
      mili moj slovenski kraj!
      Ti prekrasna, ti edina,
      Meni zemeljski si raj!

 • valentin

  Manj državljanov Slovenije, več tujih državljanov

  Po podatkih Statističnega urada RS se je število prebivalcev Slovenije v
  četrtem četrtletju leta 2014 povečalo za 143, pri čemer se je število
  državljanov Slovenije zmanjšalo za 1.000 (0,1 %), število tujih
  državljanov pa se je povečalo za več kot 1.100 (1,1 %). 1. januarja je
  101.532 tujcev predstavljalo 4,9 % vseh prebivalcev Slovenije.

  Med tujimi državljani več žensk

  Prebivalstvo Slovenije je 1. januarja 2015 sestavljalo 1.022.229 moških
  in 1.040.645 žensk. Delež žensk med državljani Slovenije je znašal
  51,3 % (ta delež sicer zelo počasi upada že vrsto let); med tujimi
  državljani pa je bilo žensk 33,7 % (delež se je v zadnjih štirih letih
  povečal za 4,6 odstotne točke).

 • valentin

  Samo v obdobju srbske kraljeve diktature, italijanskega
  fašizma in Hitlerjevega velenemškega nacizma ni bilo možno, da bi se
  Slovenci lahko javno opredelili kot Slovenci. In enako je očitno tudi
  danes, po zaslugi »slovenskih« politikantov in EU! Je ta država sploh
  naša?!

  • domovina mili dom

   Ne ta država ni naša slovenska. Bila je samo tri leta. Potem pa so jo ugrabili nazaj Balkani. Samo pojdi po Dolini zamočvirjeni pa boš mislil, da si v morastih sanjah deformirane mešanice bizancalbano narečij. Da o politikantstvu in lingvistično bizantiskih poslancev in suport mehkih ć administratorjev JS ne govorimo. Ja ta država je ugrabljena. Edina rešitev je v povezavi s kulturno Evropo kakršna koli že je.

   • zuje

    Tole si preberi pa boš videl kontinuiteto s Čebin.
    http://www.portalplus.si/1312/vzporedna-kultura/
    Mi še dolgo, dolgo ne bomo svobodni.
    Prešeren pa se v grobu obrača.

    • Svetozar Petrovik

     prešerna ne omenjaj ti nacist žive naj vsi narodi smrt fašistom

   • Svetozar Petrovik

    jj ti je albaniziral slovenijo

    • domovina mili dom

     Sem zadel v živo. Si albano. No nič hudega. Malo se umiri, pa ne bo za tebe vedel nihče.

     • Svetozar Petrovik

      si si hlapčič boš šel raziskovat jame

     • Svetozar Petrovik

      čivše teze mahangš kari

     • domovina mili dom

      Nem helet tudum, nem schehetat pod firtuhom.

     • Svetozar Petrovik

      Čivše teze none kalamoč pašenzot

     • Svetozar Petrovik

      kaj si od janše morilec

   • Svetozar Petrovik

    marš v avstrijo kvizling ne boš nam jam slovenskih raziskoval pol pa tožuk bi sinoht zvil

    • domovina mili dom

     Lepo, lepo. Dobrodošel med slovenski narod, počakaj še kruh in sol prinesem.

     • Svetozar Petrovik

      nisam znao da si čedo

     • domovina mili dom

      Nisem vedel, da si iz Bosne. Nič hudega, Kruh in sol še vedno čaka na te.

     • Svetozar Petrovik

      Šalom aleichem

  • Svetozar Petrovik

   das is osterraich

 • rubec

  Pri Aščić sta obe strani enakovredni. Ta lev in ta desn. Glih za mojo roko.

  • Peter

   Statistično je ugotovljeno, da v veliki večini ta lev in tadesn nista enako velika.
   Ker pa tudi roki nista povsem identični, mislim da tozadevno kakšnih večjih problemov ne bi smelo biti, no

  • Svetozar Petrovik

   druzga slovenceljn ne dobi razen če mu gospodar pripelje kakšno lipicanko

  • Svetozar Petrovik

   kaj pa slovenceljnom ostane drkanje

   • Svetozar Petrovik

    slovenke pč hočejo karabatiče

   • rubec

    svetozaru, vrati se u šumu.

    • Svetozar Petrovik

     a ne partizani prihajamo vn vi pa v rove

 • zuje

  Ja, ja. Tovarišica Aščićeva se boji paravojske. Najbrž je imela slabe izkušnje s partizani.

 • viisaus

  Tipična ,,leva,, novinarka,kar se vidi tudi v drugih prispevkih ne samo o tem.Domljublje je v nas samih,ali ga imaš ali pa ne in ni pogojen z politično prepričanostjo,toda vedeti morate,da otroci 2 ali tretje generacije IĆ so mnogo bolj radikalni,kot so bili njihovi starši in po pravilu se zavzemajo za vrednote jugoslavije in slovenijo krivijo za razpad jugoskavije.V veliki meri smo za tak položaj krivi tudi sami.V osnovni šoli se otroci pri zgodovini učijo 90 % jugoslovanske zgodovine in 10 % slovenske.Osamosvojitev je postala skoraj kletvica.Zakaj je tako?? Nekoč v jugi so morali biti vsi direktorji,učitelji,sodniki v partiji,toda veliko direktorjev je šlo v partijo zaradi koristi,medtem ko so bili sodniki in učitelji preverjen kader s strani udbe in niti pomotoma ni nihče postal učitelj,če je samo za milimeter razmišljal kot slovenec.ZATO,danes mladi opevajo jugoslavijo,kot deželo v raju,ker imajo iz šole informacije,kakršne pač imajo in temu primerne so socialistične težnje…..

  • Nata

   + + + + + + + + + + +

 • Gurt1

  Če je lagala je in zavajala, a bodo kake tožbe proti njen? Saj več kot očitno ni neumna oseba in točno ve zakaj se tukaj gre. Vendar je več kot očitno to storila zavestno in tako škodila stranki SDS…Tu gre namreč za resne obtožbe katere bi se morale reševati na sodiščih…

  • Svetozar Petrovik

   kva je gurgura rabš kakšno strokovno pomoč so me izurili strici partizani anestetik anal getik in evtanazijo kar hočeš dobiš od janše in njegovih priležnic lahk dobiš sam spolno pedofilsko diagnozo

  • Svetozar Petrovik

   a ti spiš z jankom

  • Svetozar Petrovik

   drugače tovariš janšaje kar priden z tožbami razen če je res pol je pa konstrukt

 • tramal

  Leta 1957 so slovensko vojsko razorožili srbi ,leta1989 pa teritorjalno domači izdajalci komunisti,sedaj pa bi jo prepovedli kar neki kvazi novinarji.

 • južnificirana_si

  evangelji po Đorđe Balaševiću: ” krivi smo mi, što smo se sklanjali”

  • Svetozar Petrovik

   bi tko kotvi pucal gospodarjevo štalo marš v osterraich

 • Gurt1

  Vložit je potrebno tožbe in ovadbe saj je tole zrelo za kazenski pregon!

  • Svetozar Petrovik

   poćak še mal pa bomo preganjal v rov ta bele

   • Gurt1

    pejd ti rajš nazaj Jeleni na FB popat tiste parole SF/SN

  • Svetozar Petrovik

   vložim jaz tebi kar ustrezen organ pedo

  • Iva

   Vsaj na častnem novinarskem, toda kaj ko tudi tega, tako kot celotno pravosodje obvladujejo glave, ki razmišljajo tako kot ona. In nam govorijo o demokraciji, pokvarjenci!

  • Svetozar Petrovik

   vlagamtožbo bogu prosim te izbriši gurta in vse njegove z obličaja zemlje prosim te bog

 • Svetozar Petrovik

  kaj je miroslav a te je vojak od krkota janševik kunstelj in njavrič preveč po glavci mahnila v depali

  • goldhorn

   Kunstelj je v zaporu….

   • Svetozar Petrovik

    ja in vse laže božiček ga je spravu v keho

 • Svetozar Petrovik

  kaj bosta črt in jakob ko bosta velika posiljevalca slovenijekot oči špa bajke o božičku

  • Duhec

   Levi bolnik….

   • Svetozar Petrovik

    desni zdravnik

    • Duhec

     Hahaha…. spel se od mene.

     • Svetozar Petrovik

      ne morem privlačiš me

     • Duhec

      Pol ne vidm problema, da se dobiva….. zarad Jakoba in Črta bi se, ne zato, ker bi ti mene privlaču.

     • Svetozar Petrovik

      to samo provociram redno zbiram zamaške za vse slo in neslo otroke zamaške a te moške fašiste misliš da kaj zanima kako živi slo državljan samo ženske ste lahko neegostične do otrok kdaj seboste zbrihtal invidel daje to moški pokvarjen svet duheclp

     • Duhec

      Nervirajo me tvoje provokacije, ko vmešavaš nedolžne otroke…. zarad mene se lohk dobiva in ti obljubim, da ti bom uničla lajf.

     • Svetozar Petrovik

      mi ga že janša asčim mi ga boš uničila a stem kopošteno dilam kokain nudim spolne usluge tud organ ti lahk ustrezen daM zdaj pa jz zgubljam živce bela nevesta ne se igrat z mano sem velik šaman da navš ti zbirala zamaškov

     • Duhec

      Hahahaha….. teroristov se ne bojim, pol se bom pa tebe. Sm ti vse napisala…. ne vidm problema, da se dobiva. Ko se gre za izživljanje nad nemočnimi, se pojavim…. otrok se pa sploh ne sme vmešavat, prvo nenapisano pravilo. Ej…. naj ti bom izziv. Sreča je na strani pogumnih…. če ti rata, boš prvi na svetu.

     • Svetozar Petrovik

      a ljana lahk vmešavate in emigranstke otroke vi fašoti bog prosim te ćimprej prinesi ameriški virus ziko v sloveniji da nav janša mel še kaj pankrtov

     • Duhec

      Tle maš cifro 051303147…. ni mi več do filozofiranja.

     • Svetozar Petrovik

      zakaj da mi smestiš jok brate odjebi mam že punco

     • Svetozar Petrovik

      ne vem kdo vam je dal pravico baričevič

     • Svetozar Petrovik

      a ti maš dost denarja čene ti dam kakšno vrečo zamaškov a si že klicala domov če je vsevredu

     • Svetozar Petrovik

      Kaj lažeš fantiči evropski se bojijo ti se jihne boš haahhahhahhaha inšalah alah je edini

     • Svetozar Petrovik

      zdaj nedolžni kokr tok pol pa posiljevalci kot oče

     • Svetozar Petrovik

      a vžem kamen v črta

     • Svetozar Petrovik

      danes nedolžen jutri janša

     • Svetozar Petrovik

      pa drek janševik laže lastnemu otroku o krampušu crkne naj govno lažnivo pa belo kapco naj oper

   • Svetozar Petrovik

    Atemotim oprosti te moški posiljevalci bodo tudi tebe na koncu

 • Duhec

  Diskreditacija SDS-a…. levici je pač vse dovoljeno, ker majo v svojih rokah sodstvo.

 • Iva

  RTV Slo ne nastopa na trgu, kjer potrošnik izbira ali bo kupil (zaradi koristi-zadovoljstva) ali pa ne.

  RTV javno hišo moramo plačevati, čeprav nam je slabo, ko gledamo njihove prispevke, pa jih ne moremo reklamirati ali zahtevati odškodnino. CELO plačati jim moramo (sicer nas tožijo) za BRUHANJE, kar je norost!
  Zato je poteben javni revolt, kjer pa potrebujemo dominantne medije, ki jih zopet obvladuje paradržava s Petani in Petriči. Smo v začaranem krogu. VENDAR pride čas, ko ni več časa …!

  • Nata

   Ja…..in kako je že bilo s to naročnino ? Saj nismo pozabili , a ne ?

 • Peter

  Smo dobili novega trolčka?
  Lepo.
  Da ne pozabimo, kakšen je intelektualni domet levičarskih provokatorjev.

  • Iva

   Trolom Sveto-zarjem, ki pišejo brez vsebine in smetijo po spletu (plačanci) bi moral urednik omejiti število komentarjev!

   • Svetozar Petrovik

    a me poznaš

  • Nata

   Ampak , priznati pa moraš , da je ” mojster ” …… mojster za oslarije !!

  • Svetozar Petrovik

   ne jz sm staromoden tip mano un mano nč tris

 • Duhec

  Moderator…. briši to levo sranje. Sam 1x mi še piši o kulturnem nivoju…. kje je ga zdej vidiš???

  • Svetozar Petrovik

   z desno roko prosim

  • viktorh

   …če upaš napiši, da vlada sprejema idiotske odločitve… ne bo ostalo brez posledic..
   Piši tako kot svetozare…

   • Duhec

    Sprejemajo idiotske izdajalske odločitve…. in bo brez posledic.

  • Nova24TV Mod 1

   Hvala za opozorilo.

  • Lokomotivführer

   Berem za nazaj, kar sem zamudil. A mi lahko zaupaš ime – nick tega, ki se te je lotil in je sedaj brisan. Bom drugič malo bolj pozoren, očitno je provokator. Da ne bo brisano, zapiši eno črko manj ali pa več. Sicer jih je večina že itak na planem in se ve, kdo so provokatorji.

 • viktorh

  Verjetno bo res enostavneje zapustiti portal kot brati ogabne žalitve in laži, pri tem pa še vmešavati otroke:

  “Svetozar Petrovik • 29 minut nazaj
  kaj bosta črt in jakob ko bosta velika posiljevalca slovenijekot oči špa bajke o božičku”

  Vsak dan je več provokatorjev in vse manj komentarjev tistih, ki so pripravljeni komentirati – debatirati o članku.
  Morda pa bodo na uredništvu le spoznali, da tako ne gre.

  • Duhec

   Se strinjam…. sramota, da se to dovoli.

   • Peter

    Desno zgoraj je nad komentarjem en minus, stisneš, pa ti ntreba več brati…

    • viktorh

     …enostavneje je to stori moderator, izbriše in takšnega pisca blokira. Navsezadnje je za to tudi plačan.

     • Peter

      Res, ampak očitno ima prost dan…

     • Nova24TV Mod 1

      Očitno ne.

    • Svetozar Petrovik

     ssttisen ti men lulčka ti dovolim

     • Duhec

      Zakaj bi se on izpostavlju??? Ne rab se…. se bom jst za tako smet. Pa sploh ne prenesem pozornosti…. so pa izjeme. Ti si med njimi….. tovariš bodite pogumni.

     • Svetozar Petrovik

      nimaš pametnejšga dela

     • Duhec

      Ne…. trenutno zarad tebe res ne. Ne razumem zakaj se skrivaš???

     • Svetozar Petrovik

      čakam da pridejo miške na plano

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + +

 • Vera

  Moderator je očitno na malici . :(

  • Peter

   Ne raje briše, ko nekomu rečeš da je useful idiot.
   S tem sicer pokaže, da pojma nima, ampak samo sledi, kar so mu naročili.
   Če bi vedel, da je s tem izrazom Lenin “pohvalil” zahodnjake, ki so pridružili njegovim idejam, mogoče ne bi tako navdušeno brisal, no…

   • Svetozar Petrovik

    mogoče je pa moderator ta rdeč

   • Nova24TV Mod 1

    Bi, saj pri izbrisu nisem imel leninske konotacije, ampak občečloveško.
    In najbrž se mi zaradi tega ni potrebno zagovarjati ali pač?

    • Peter

     Ne.
     Saj se konec koncev tudi meni ni bilo treba.

  • Nova24TV Mod 1

   Ne, hujša. ;-)

   • Vera

    A imate kakšen poseben in učinkovit recept za hujšanje, ne , da bi bil lačen ? :)

    • Nova24TV Mod 1

     Francoska kura [mnžri] (prevod: manj jej) je zagarantirano najuspešnješa. ;-)
     Priporočam tole lahkotnejše branje bit.ly/1JN7b8V, ob priliki pa dodam še kakšen praktičen nasvet.
     Lep večer, admin

 • Svetozar Petrovik

  sta se črt in jakob spravila v oštarijo reševat spolno nasilje emigrantov tko da sta grabila za zadnjico kelnerco mi lahko oni pa ne

  • Duhec

   Kaj bi ti delala pojma nimaš?! Kako znate iz mene izvlečt nehumano stran, čestitam….

   • Svetozar Petrovik

    ljudje delamo se da imamo humano stran pol se pa opravičujemo to je povlekel iz mene marš v cerkev po odpust kakšnega malčka

    • Duhec

     Jst grem v pekel in mi je vse dovoljeno…. smeti so mi pa fetiš.

     • Svetozar Petrovik

      ti si že v peklu pase tolažiš

     • Duhec

      Tovariš…. sm ti že napisala, da mi ni do filozofiranja. Vsi, ki me poznajo sam na videz, jim je pol vse jasno….. pr men štejejo dejanja.

     • Svetozar Petrovik

      dejanja pljunk vmorje

     • Svetozar Petrovik

      ti komunajzarka ne ti men s tovarišom slovenski četnik

     • Svetozar Petrovik

      mi ni do

     • viktorh

      Razumeti moraš, da je tovariš svetozarćek zaprisežen rusofil

     • Svetozar Petrovik

      ja ljublju vladimir smjort

     • Svetozar Petrovik

      ni me sramkokr tebe ko hočeš bit vandalski vizigot gepid alanid ostrogot ja tože slovan ja ljublju mat rusija

     • Svetozar Petrovik

      smeti mi je jasno kakršen janša takšen dildo

 • Duhec

  Moderator….. razočaru si do konca. Sramota….. če bi blo odvisno od mene, odpoved.

  • Svetozar Petrovik

   komi čakam dana tvoja vrata potrka usoda

  • Svetozar Petrovik

   od tebe je odvisen duhec izprdka edinole

 • Svetozar Petrovik

  ne morm verjet da si iz slovenj gradza

 • Svetozar Petrovik

  moderator a sem ta prav neki sevsaj dogaja tukaj nimate naravnega sovražnika seboste preveć razmnožil ane ZIKA je tukaj

 • Svetozar Petrovik

  skače ČRT ves veseldoma pa ga janša fotr vpraša ja črti koga pa je ja oči zaljubljen sem ja v koga pa j v svetozarja oči pa kje si glih čefurja najdu

 • if

  Jelena Aščoć je dokazala, da ni demokratka!

  Je RTV SLO nacionalna hiša? Ni!
  Če bi bila, bi delala v korist slovenstva, slovenskega know-how-a, ki ga zajema France Prešren v svojih delih!

  Kaj z RTV SLO?
  Prva rešitev! Prisilni prispevek naj vsak plača RTV hiši, za katero meni, da je strokovna.
  Druga rešitev! Sedanjo RTV programsko razdeliti tako, da en dan s programom in pripadajočimi vsebinami upravlja levica, drugi dan desnica.

  Sedanjo RTV SLO je nujno reformirati!

  • Peter

   Hanzi TV je posledica in ne razlog.
   Hanzi TV je posledica dejstva, da je večina kapitala iz pokradenih in oropanih firm pristala v levih rokah. Iz tega kapitala se financira medijska vojna proti desnici predvsem preko reklam.
   Zato tudi TV postaje, ki so v rokah zahodnih kapitalistov pri nas podpirajo levico, v posmeh vsemu.
   Zato, ker bi v primeru uravnoteženega poročanja izgubili oglase in z njimi prihodek.
   Kavelj 22.

 • Svetozar Petrovik

  mogoče bosta črt in jakob banksterja

 • Peter

  Po nekaj mesecih obratovanja so na Nova24TV ugotovili, da se najmanj dogaja ob petkih dopoldne.
  Sklenili so, da tako naprej ne gre in v ta namen so najeli dvornega norčka.
  Najlepša hvala Nova24TV.

  • Svetozar Petrovik

   Ati pe.er zjahi mi z riti

  • Svetozar Petrovik

   kaj si spregledul pe.rček

  • domovina mili dom

   a si prepričan, da je od nove dvorni norček?

  • nevtrino

   Pravzaprav ni kaj povedat na ta vaš komentar, ki dejansko pove skoraj vse o vas, lahko pa bi namesto obrekovanja, slabega kritiziranja in etiketiranja s slaboumnimi izrabljenimi nalepkami petkove Petkove kolumne povedali kaj bolj vsebinskega.

   • Peter

    Tako, kot ste na primer vi…

    • nevtrino

     Jaz nisem prvi komentator, sem le odgovoril po svoje na vaš komentar.

  • dež

   Ne vem zakaj se vsi ukvarjate s Svetozarjem. Po dveh komentarjih vidiš, da provocira. Pusti ga na miru, kot da ga ni, se bo hitro naveličal sam s seboj razpravljati. Bolj se jezite nanj večje veselje in korajžo ima. Takšne tipe moraš enostavno ignorirati.

   • Svetozar Petrovik

    končno eden nisem sam

   • Svetozar Petrovik

    kje si se skrival a boš spral in odplaknil tadrek z svojim mogočnim deževjem

  • Nova24TV Mod 1

   Bohvar!

   • Peter

    Pisatelj je hotel povedati unemu burkežu, da je butl in Novi24, da ni prav, da kaj takega dovoli.
    Včasih bralci ugotovijo, včasih pa ne, kaj je hotel pisatelj povedati, de.

  • viktorh

   Jaz postajam nezadovoljen…

 • Svetozar Petrovik

  ja dvorni norček ki govori podložnikom in janši da je gol O ubogo slepo ljudstvo bogdajnam ZIKA

 • tzt

  @Administrator: osebek kateri sliši na Svetozar P. se je izgubil iz zaprtega oddelka NLP. Ne bi bilo napačano, da se ga prestavi v karanteno. Hvala.

  • Svetozar Petrovik

   majhen v telesu velik v srcu drugač sem v karanteni stran od fašistov moških kokr si ti

  • domovina mili dom

   Jah, kar malo so jezni. Nič bat, bo hišnik cev preluknjal, da bodo bolj zaposleni.

   • tzt

    Ja, sej druzga kot lajat ne znajo. Temu modelu pa že na čelu piše, da ni zmogel dveh razredov osnovne. Tudi v peto ne na oddelku Priština.

    • Svetozar Petrovik

     dve žepa napolnit šaržer

  • Nova24TV Mod 1

   Hvala za opozorilo.

 • Johan

  Že ime in priimek mi vse povesta, še 10 rodov NE BODO SLOVENCI, PEDIGRE JE PAČ PEDIGRE. To so pač migranti z pridobljenim državljanstvom.

  • Svetozar Petrovik

   kaj marijajohana tebe bodo nemci spohal nagrmadi

  • Svetozar Petrovik

   slovenci ste pa imel plitek genetski bazen degeneriranci dobr da so prišli ostrogoti pa sermati še kraljeve družine so dojele dasenesmejo pariti med seboj rezultat izrodek janez črt jakob bolniki izrojeni

  • Svetozar Petrovik

   plitek genetski bazen hahhaahhahaha

   • resnica

    ej južna braća. Pokvarili ste nam genetski zapis. Naše ženske se pajdašijo z vami zaradi sumljivih psihopatskih nagnjenj., vsaj tiste, ki so tudi same pokvarejene.

  • domovina mili dom

   A ima hišnik slučajno kakšne fifije? Če ima ,se mu eden potika po Paridoli močvirnem.

   • Svetozar Petrovik

    jaz poznam svojega gospodarja vi paočitno ne zato bodo plačali vaši bližnji amen

 • Svetozar Petrovik

  aje mirotanjavrič preveč po betic mahnilv depali je šel nadesno stran domovnamest levo

 • elh

  Imajo krizo na levi. Nič pametnega nikoli niso imeli in tudi zdaj nimajo za povedat, njihovo zvesto dno od najpritlehnejših novinarjev do takihle polpismenih svetozarejev pa še manj. Tega se zavedajo in opravljajo umazana dela, kar nekako znajo. Dokler samo besedičijo je še dobro.

  • Svetozar Petrovik

   oprostite sem mislil dasevrtim v akademskih krogih

  • Svetozar Petrovik

   kaj retoriku ostane če ne beseda tebi idiotu pa idiocracy

 • Svetozar Petrovik

  janša zakaj gledaš ko ti spet mučijo tvoj izvoljani narod kje imaš srce indušo

 • Svetozar Petrovik

  mi zbiramo zamaška za bolne otroke njegova pa sintalovc prevaža v helikoterju ko kihne zbiram zamaške za črta in jakoba

 • Svetozar Petrovik

  kaj je janša a boš naročil umor kokr si 90 mišo veso šakan djorde vsi kunstljevi pjatelji

 • Svetozar Petrovik

  krambergeja

 • resnica

  Slovenska abeceda ne vsebuje črk mekani Ć in Đ. Slovenci lahko z uporabo tih dveh črk pri pisanju po spletu omalovažujemo južnake. Če bi se južnaki hoteli asimilirat bi v njihovih dokumentih zasledili le slovenske črke. Na tak način kažejo nespoštovanje do nas avtohtonih Slovencev. Saj je prav da se zavedajo, da so pritepenci.

  • Svetozar Petrovik

   Kaži to čedotu kad ti dodže na vrata bevsk bevsk

  • Svetozar Petrovik

   ti avtoakustiko pa greš lahk v banko semen metuzaleme zemljo si bomo lastili gensko modificirani ljudje mešančki ti pa pejt mamo naskakovat izrojenec

  • Svetozar Petrovik

   plitek genetski bazen pol ti parateleglo slovenceljnov

  • domovina mili dom

   Iz tvojih ust v božja ušesa.

   • Svetozar Petrovik

    ti si naš

  • vera krusic

   Ni lepo tako pisati o prislekih,saj tudi govedo se gre past tam kjer je trava bolj visoka in mastnozelena,a ne…

 • domovina mili dom

  Idioti, golazen, pedri, svinje, pičkorini, pofukeljni, kdo so te osebe, mater vola.
  SEDAJ PA ČAKAM IN ČIČAM.

  • Svetozar Petrovik

   jzbi te izbrisal

   • domovina mili dom

    Če tebe ne , tudi mene ne bo.

    • Svetozar Petrovik

     sam tebe bo

     • domovina mili dom

      Po tem je tvoj.

     • Svetozar Petrovik

      vsi ste vi moji samonehajte s kregati otroci moji janši pa recite samoeden je lahko v sloveniji in to sem jaz do večeralahko zapusti slovenijo in politiko če ne bom boga spustil na njega amen

     • domovina mili dom

      Prav imaš, nisem vedel, da si tako načitan, da ne rečem literarno duhovno navdahnjen literat, če hočeš poet. Hvala ti za tvoje globoko umne misli. Kje si bil do sedaj. Hvala še enkrat, zapolnil si praznino v Društvu PEN, saj morda veš kateri veleumi pisatelji skratka literati, so včlanjeni v to mednarodno priznano združenje. Bog, pis, ljubav, čao.

  • Svetozar Petrovik

   persen pomirja ali slika ljubljenega vodje

  • viktorh

   Veš, ta tovariš, ljubitelj rusov in anarhije ima pač psihične težave, ki se manifestirajo z vedenjem, kot tu.
   Moraš ga razumeti, bolezen je hudič…

   • domovina mili dom

    OdgovoriČakam na admina.

  • tzt

   Naj eden pokliče Urbanijo, da mu vbrizga spletni penicilin.

   • domovina mili dom

    Malo poživitve. Zgleda, da imajo dežurne pisune, si razdelijo po tematiki in delujejo tako ,kot pač dosežejo. Za pomilovanja vredno. Zgleda, da je admin dvignil prag. Čakam in nič od njega. je pogruntal, kaj mislim.

    • tzt

     Sam je tale leva dežurna čreda bolj uboga. Vsi skupaj ne znajo sešteti do 2.

     Unle je pa zgleda dol padu.

     • domovina mili dom

      Pišejo poet svoj dolg. Če si kdaj opazoval te zastavonoše rdečega pentagrama. lahko presodiš domet- raven. Tale osebek me ni toliko motil, razen podrepnosti muhe. Bolj so tečni razni misleci kot so kremenčkovi in novakovi. Pri njih je večja prefinjest in ozadja so malo drugačna.

    • Nova24TV Mod 1

     Prag od vrat?

 • dob

  To kar kliče po mestnem redarstvu v trenirkah!
  A ktivirahjo naj se Jankovićevi domoprebranci in zaščitijo državo pred sovragom. Da bo Zoki veseo in da bo “najlebš mesd da sved” še naprej najlepše in najbolj varno, de..

  • Peter

   Jankovićevi jurišniki, rešitev za demokracijo enoumja.

  • resnica

   Zoki ima namen ustanoviti mestno policijo. Za pomočnika šerifa bo postavil svetozarja.

   • dob

    Sem videl letne uniforme. Na majčki jim piše: Kdor parkira – drek požira!

    • tzt

     A ma Policia municipale Adidasove uniforme? Bolj zajebani so Federales.

     • dob

      Tooo, stari, to rabmo!
      Rurales od Nove Slovenije in Federales od Levice!
      Emiliano Copata bo pa kar Cerar.

 • Gurt1

  Tale trol Svetozar je itak obupanec v življenju, sedaj ko je članek o njegovi preljubi svetnici Jeleni je čist užaljen do jaja, sedaj trola z levičarsko inteligenco današnje temperature zraka…ubogi..

 • Špelca

  Naslov tega pisanja je povsem zgrešen. Moral bi se glasiti: “Janez Ivan Janša in njegova vojska”.

  • dob

   Zaradi mene ni treba spreminjati naslova, mi vemo, da je vojska Janeza Janše tista, ki je sposobna braniti Slovenijo. Tega samo ti ne veš.
   Mene tiste druge vojske, ki so samo nastavljene, da nekaj imaginarnega počnejo, ne zanimajo. Glumijo kučanizem, glumijo demokracijo, glumijo tekovine, skratka glumijo održavanje.

 • viktorh

  Po nekaj urah svinjanja se oglasi pristojni in rahlo norčuje iz tistih, ki smo ga prosili za intervencijo.

 • dob

  Jasno, človek vendar ne more biti obsojen samo zato, ker je komunist.
  So pa mnogi obsojeni samo zato, ker niso.

 • dob

  Tisti, ki še potrebujejo bivšega precednika, so tudi sami bivši ljudje.

 • dob

  Sem šel malo pogledat v trgovino kakšne puzzle imajo, največji je Da Vincijeva Zadnja večerja v naravni velikosti iz 125.000 kosov.
  Najmanjši puzzle je za kretene: Milan Kučan v naravni velikosti 1 kos!

 • dob

  Ne morem se odločiti ali je to, kar RTV počne komunisticiranje ali komumificiranje z javnostjo.

 • Valuk

  Mini blog je končal z oznako “#KUZLA lažniva!” Za murglskosrbske jugokomunistične pse čuvaje je to bil znak, da lahko vsi naenkrat zalajajo na “sovražnika murglskosrbske komunistične Jugoslavije št. 1”, kot Človeka označuje vrhovni “tepihovalac” in “sfukavać”, ter da začno podtikati lastne laži, blatenja, zmerjanja in kar je še iz udbovskega murglskosrbskega jugokomunističnega arsenala “družbenopolitičnih delavcev” – vojakov revolucije.
  Milan Kućan:
  “Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

  Člani murglskosrbskega aktiva jugokomunističnih “družbenopolitičnih delavcev” se SAMI imajo in se sami imenujejo PSI ČUVAJI.
  Še več, za najbolj lažnive in najbolj glasne pse čuvaje so si omislili celo nagrado, ki sliši na ime “WATCHDOG”.
  WATCHDOG je angleški izraz za PSA ČUVAJA, lahko bi se imenovali tudi đukele, kerovi itd., vendar pa je murglskosrbska jugokomunistična pesjad tudi KOMINTERNACIONALNA pasma iz RAZREDA čuvajev tekovina revolucije, KOMUNIZEM je svetovni RED RAZREDOV, to menda že veste, je torej svetovljanska, svetska nje, zato so SI NADELI bolj svetovljanski naziv “WATCHDOG”.

  Angleščina je skoraj dokončno opustila ženski spol v gramatiki, zato nimajo WATCHDOGINICE, za razliko od prastare Slovenščine, kjer natančno ločimo med eno, dvema, več osebami in pa spoli.
  Slovenščina torej predvideva za angleški pojem dog (pes) tudi žensko obliko, ki je PSICA. Tako v Sloveniji kot drugod po svetu imamo za eno reč lahko več oznak. Tako se zgodi, da slovenščina pozna tudi oznako KUZLA, ki pomeni — ne boste verjeli — PSICA. Še več, to oznako pozna celo murglskosrbskim jugokomunističnim drkađijam ljubi SSKJ.

  Torej, če se tovarišica sama imenuje WATCHDOGINICA, psica čuvajka, kuzla, kako je lahko nekogaršnja njej namenjena oznaka kuzla žalitev, zmerjanje, blatenje?

  Ne more biti in ni!

  Kaj pa pridevnik “lažniva”, ki ga je avtor pridal samoimenovani kuzli? Je morda pridevnik “lažniva”, ki ga pridamo k DOKAZANO lažnivi WATCHDOGINICI zmerjanje, žaljenje, blatenje?

  Ne, ni in ne more biti.

  Je le odslikava resnične podobe lažnive watchdoginice!

  Dragi murglskosrbski jugokomuistični watchdogovi in watchdoginice, če vam imena, ki ste si jih sami izbrali, niso všeč, si jih pač spremenite, kot je v vaši zločinski navadi, ne boste pa psi čuvajali lajali na ljudi in jih zmerjali, žalili in blatili le zato, ker vas imenujejo tako, kot ste se za potrebe služenja zločinski gazdi KOMINTERNE oziroma MURGLSKOSRBSKE KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE za piškotek sami imenovali.
  Pis, ljubav, bok.

 • dob

  Lep primer inteligentnega, da ne rečem svobodnega novinarstva, sem zasledil na TV kanalu, kjer je novinarka iz ene ex komunistične države postavila naslednje vprašanje Angležu. Vprašanje je bilo, kako bi oni (Angleži) reagirali, če vlada ne bi spoštovala odločbe ustavnega sodišča.

  Anglež ji je odgovoril, da bi parlament zagotovo grajal ministra, ki ne sprovede takšne odločbe. Svobodni novinar ali novinarka (whichever may be the case), po navadi ne vpraša, če bi Angleži morda postavili za ustavnega sodnika bivšega šefa zločinske organizacije in če bi dopustili, da takšen človek poučuje ustavno pravo na univerzi.
  Ker če bi ga to vprašala, bi ji odgovoril: Ha, ha, ha…. vi Slovenci ga pa res pihnete….!!!!!
  Ali v prevodu: Are you out of your fucking mind?!? Crazy commie bitch!

  • Peter

   Slab prevod.
   Pihati pride od blowing in s fucking nima veze, na žalost.

   • nevtrino

    Prevod je povsem v redu.

   • dob

    Najbrž misliš na tisto famozno mirovniško Pušiti v etru.

   • vera krusic

    PRVO BLOWING NATO FUCKING TO JE NAJ NAJ SPORT…

  • Janez

   Ja, se strinjam. Ti ex kp zk ex yu ljudje se mi že prav smilijo ?!
   Broz neslavnega spomina je 1980 umrl, ex yu že ? 26 let ni več. Tu je pač, Slovenija ?,Janez Komenda

 • VERZIFIKATOR

  Jelko Ašič

  JELÉNJA HČI IN UTRIP

  Spet lovski žene jih utrip
  vse lovce na tradicijo,
  preverjajo kondicijo,
  ni jagrom tem za kak dovtip.

  Ker šel po zlu je njihov dan,
  obliž na nótranji je vzgib
  jim dal sobotni bil utrip,
  ko sedli spet so pred ekran.

  Sobotno namreč utripalo
  vodila je jeléna hči,
  stresla lovske tja v tri dni,
  da že mučno je postalo.

  Z jezo hudo na ljudi,
  ki lovski zakon ni jim mar,
  v katerem sta osebka par,
  je tolkla ta jelénja hči.

  Kot da v hiši je prepir,
  utripanje se nam je zdelo,
  hčer jelenjo prizadelo,
  ko je šla skoz naš revir.

  Ji skoz ustnice nabrekle
  šle so besne litanije,
  vredne lovske polomije,
  šilaste letele prekle.

  Ta jeléna hči kisló
  praznik skupni ko predstavi,
  se od jeze skoraj davi,
  zgledalo je prav grdo.

  Boljši Ašičev bi kis
  bil na rojstnodnevno torto,
  ona zlivala je sorto
  slábo, kot je kruh komis.

  Hči jeléna, ta, ki dirja,
  z žnabeljci grdo rezgeče
  in opazke besne meče,
  našega ni hči revirja.

  Mar zato ji je na poti
  vse, kar je konvencionalno,
  in prav vse tradicionalno?
  Se morda gledalec moti?

  Pa minijo štirje tedni,
  loti hči se spet utripa,
  potrpljenje ljudsko tipa,
  v vsej maniri malovredni.

  Kakor ostra helebarda
  se v zadevo zapikuje,
  nebuloze smešne kuje,
  kaj da je nekakšna garda.

  Lovcem kajpak to gre v nos,
  da še kdo skrbel za mir,
  branil skupni bi revir,
  čemur sami niso kos.

  Kot da hčerka ne dojema,
  kaj okrog se nje dogaja,
  lovske šale spet prodaja,
  žene jo posebna vnema.

  Kdor sobotni je utrip
  videl lovskega vrvenja,
  bil vesel, ko hči jelenja,
  je končala, tisti hip.

  Se ustavi utripalo,
  lovske zgodbe so končane,
  konec slike je zlagane,
  v gozdu mirno je postalo.

  A čez tedne kakšne tri
  spet pojava se prikaže,
  svojo topoglavost kaže
  ista ta jelénja hči.

  Kot da pamet ji je vzeta,
  kot jelenček bo bezljala,
  vedeti z bezljanjem dala:
  Muči me identiteta.

  Vdana lovcem klečeplazno,
  z njihove strani podprta,
  za neumnosti odprta
  streljala bo kozle v prazno.

  Bliža vsak dan se pomlad
  in na mestu je vprašanje,
  kdo potem skrbel bo zanje,
  za tovrstno jelenjad.

 • koreninca

  Jelena, naturalizirana Slovenka, je zašla v malo nemilost na TV Slo, zato je šla v akcijo, da dokaže Murglerašem, česa je sposobna.

 • črnaovca

  Je Jelena kaj rzkrila da se je tako usulo po njej. Očitno, kajti če bi ne blo res bi se samo prizanesljivo smejali

  • koreninca

   Samo norec pusti, da se drugi delajo norca iz njega.

  • Meho

   Jelena je razkrila, da ji ni všeč, če nacionalno gardo predlaga sds. Ko bo to predlagal njen cmerar, bo ta junak.

   Sicer sem pa prepričan, da je Aščićeva ena tistih jugonostalgičnih pingvinov, ki malikujejo crknjenega maršala Tita in bi ga najraje privlekli iz grobnice. Ta ne samo, da je imel svojo osebno nacionalno gardo, ki je bila ob njem ob vsakem koraku, ampak je bila njegova praktično cela JNA. Še pomnite, tovariši?

  • Ha, ha,… a takšno prakso vi uporabljate ha, ha, …. to si je treba zapomniti.

 • Novakec

  Rabimo OVS ne gardo

 • Veritas

  Ta njen izpad je posledica po dokazovanju pripadnosti in pa posledica podzavestnega strahu srbskega nadjaza. Čisto enostavno. Vsak prišlek začuti, da se Slovenci ne cenijo dovolj in se jim dvigne nad glavo in to pozicijo hoče zadržati. Isto počne Jelena. Povsem logično.

 • vera krusic

  Asciceva je samo eden aparatcik Forum-a 21 longa manus Udbomafije katero vodi tajni agent “Plavi” ex sef propale ,krvave ,bratomorne komunisticne partije…
  LUSTRACIJA.

 • montyamp

  Srbska Hrvatica iz Bosne

 • Upor

  Jelena Ascic, prodana dusa, clovek brez morale in rojen laznivec.

 • Upor

  Placujem RTV prispevek, da ta k…a dobiva placo.