fbpx

Kaj imajo skupnega Alfie, Neža in ugrabljena dečka?

Deček Alfie Evans (Foto: Twitter)

Mislim, da je vsakega izmed nas tako ali drugače oplazila zgodba naših naslovnih junakov. In prav zares so vsi, vsak zase in skupaj, junaki. Alfie Evans je zaradi razsodbe sodišča, da je v “njegovem najboljšem interesu”, da ga odklopijo od naprav za vzdrževanje življenja, 28. aprila umrl. Brez vsake zdravniške pomoči je živel še 5 dni, vse od 23. aprila, zato se nam postavlja vprašanje zdravniške in sodniške samovolje, ki se pogosto postavi nad spoštovanje življenja, podobno, kot se je pri nas zgodilo v primeru deklice Neže, nekoliko drugače pa še v primeru koroških dečkov, ki nimata pravice do družinskega življenja z babico.

V primeru Alfieja Evansa so zdravniki pričakovali, da bo po nekaj minutah umrl in ko je bolni deček potreboval nekaj dodatnega kisika, ga po besedah očeta Thomasa Evansa od bolnišnice ni dobil. Ko je začel postajati moder, sta ga mama in oče oživljala z umetnim dihanjem in spet je samostojno dihal. Zdravniki so mu odtegnili tudi hrano in vodo, podobno so deklico Nežo Kendovi zdravniki lani označili za brezupen primer, v tujini pa si je opomogla; socialne delavke iz CSD Velenje pa so koroška dečka pred dvema letoma ugrabile iz varnega zavetja družine babice in dedka ter ju obsodile na čustveno hiranje v rejniškem okolju.

Se zavedamo, da nas vodijo ljudje brez vsakršnega kompasa?
Kaj imajo skupnega Alfie, Neža in ugrabljena dečka? Najbolj to, da živijo v Evropi, ki je za stiske nemočnih in zapostavljenih povsem izgubila moralni kompas. Prihodnost Evrope, ki prisega na končanje življenj nerojenih otrok in evtanazijo bo črna, dokler bo glavna vrednota čisti hedonizem in uživaštvo, ki mu dostojanstvo človeka, na katerem so utemeljene človekove pravice, recimo pravica do življenja od spočetja do naravne smrti, ne pomeni nič.

Foto: STA

Če angleški sodniki na podlagi mnenja zdravniškega lobija presodijo, da zdravljenje ne bi bilo več učinkovito in uspešno, slovenski pa odločijo v prid družinskega življenja vnučkov in babice, med njimi ni kakšne velike razlike. Otroci so izpostavljeni samovolji proti družinske politika v Angliji in Sloveniji, ki mnenja staršev in okolice ne upošteva, otrok pa v takem sistemu ne pripada več staršem, ampak z njim prosto razpolagajo sile moči.

Nedavni uspeh republikancev v Iowi, ki so sprejeli predlog zakona o prepovedi končanja življenja nerojenih otrok, ki jim ultrazvok zazna bitje srca, je korak v pravi smeri, ki ga mora sedaj podpisati le še guvernerka Kim Reynolds, ki je podpornica pro-life gibanja. Ko bo stopil v veljavo, bo zakon prepovedal večino splavov po šestem tednu nosečnosti, ko je navadno z ultrazvokom moč zaznati utrip srca nerojenega otročka, poročajo vodilni svetovni mediji.

Čemu toliko napadov na nemočne otroke, družine, upokojence in obrobne skupine v naši družbi?
Socialni demokrati so pod vodstvom Ivana Svetlika in Anje Kopač Mrak z izgovorom, da potrebujemo posodobitev socialne zakonodaje, pred leti močno zarezali v prejemke ranljive starejše in brezposelne populacije. Zadnje čase postaja vse bolj jasno, da se v ozadju izvaja peklenski načrt slovenskih levičarjev, ki so se odločili, da je za njihovo preživetje ključno naslednje: normalizirati ubijanje nerojenih deklic in fantkov, čim večje razbitje družin ter izločanje očetov iz stikov z otroki, zlorabo muslimanskih migrantov, s proti družinsko politiko in odvzemanjem varstvenih dodatkov, starostnih pokojnin in družinskih prejemkov vzpostaviti obubožanje Slovenije, dolgoročno vzpostaviti socialne nemire, čim več brezdomcev ter še bolj okupirali vse vzvode oblasti.

Za ohranitev nezakonito pridobljene oblasti skrajna levica zlorablja otroke in nezakonite migrante
Ob zadnji migrantski krizi se je pokazalo, da skrajni levičarji ne izbirajo sredstev, kako bi uničili slovenski narod in kulturo. V skladu s svojimi komunističnimi koreninami v migrantih ne vidijo človeških usod, temveč politični plen, bodoče volivce. Z denarjem za oskrbo enega ilegalnega migranta v Sloveniji, bi v Afriki ali na Bližnjem Vzhodu lahko pomagali 10. ljudem. A propadli politiki Miro Cerar, ki zadržuje sirskega brivca stran od njegovih otrok v Siriji, se za resne stvari pač ne zanima, zato sodi samo še na smetišče zgodovine.

S promoviranjem t.i. multikulturalizma (brez dovoljenja volivcev) hočejo naseliti Slovenijo z migranti, ki prezirajo našo kulturo, jim po hitrem postopku podeliti državljanstva in vzgojiti novo volilno bazo. Prvi koraki tega načrta se pravkar uresničujejo v Beli krajini, kjer za ilegalno vdiranje v države migrante nagradijo z nameščanjem v azilne domove, namesto da bi jih nemudoma deportirali v varne države iz katerih so prišli na podlagi lažnih obljub kriminalcev in neodgovornih ljudi.

Rešitev iz nastale situacije ne bo lahka, a s skupnimi močmi nam lahko uspe že 3. junija, na državnozborskih volitvah. Za boljše življenje vseh, v dobrobit invalidov, osamljenih, družin z bolnimi otroki, koroških dečkov in vseh zapostavljenih ljudi v naši družbi.

Franci Donko