Kdo bo junak, ki si bo upal zagrešiti marakeško veleizdajo v imenu Slovenije?

Bernard Brščič (Foto: Demokracija)

Marakeš je v letu 2018 za Evropo zlovešče mesto. 2. maja 2018 je 31 evropskih in 26 afriških držav podpisalo t. i. marakeško deklaracijo, ki je del rabatskega procesa evro-afriškega dialoga o migracijah in razvoju. Med 10. in 11. decembrom 2018 pa je v istem mestu v organizaciji Združenih narodov predviden podpis globalnega sporazuma o migracijah. Oba dogodka za Evropo pomenita nekaj najslabšega po podpisu barcelonske deklaracije leta 1995, ki je zaznamovala začetek organizirane invazije nezakonitih migrantov iz Afrike in Levanta v Evropo. Podpis globalnega sporazuma o migracijah pomeni predajo Evrope hordam nezakonitih migrantov in dejansko suspenz suverenosti nacionalnih držav. Suverenost države stoji in pade s sposobnostjo nadzora vstopa v državo in izstopa iz nje. Država, ki ni sposobna zavarovati svojih meja, ni suverena država.

Tako marakeška deklaracija kot globalni sporazum o migracijah sta del načrta multikulti globalistov, ki imajo za cilj uničiti nacionalne države in posameznikovo vezanost na spol, družino, narod, raso, kulturo in civilizacijo. V tem krasnem novem svetu bi bili vsi samo akulturirani posamezniki, oropani identitete, dejansko le idiotski potrošniki pod dominacijo globalnih multikulti oligarhov. Rase, narodi in nacionalne države naj bi bili po njihovem videnju družbeni konstrukti, ovira na poti stvarjenja lepše prihodnosti. Vizija, ki jo je leta 1925 v svojem magistralnem delu Praktischer Idealismus začrtal avstrijski Jud Richard Coudenhove-Kalergi. Eden od sodobnih izvajalcev Coudenhove-Kalergijevega načrta velike nadomestitve, francoski predsednik Emmanuel Macron, vidi usodo Evrope vezano na Afriko.

Oglejte si še: Dve leti Donalda Trumpa

Prvi stik migrantov z našo državo je kršitev naših zakonov
Evropa naj bi bila stara in potrebuje pomladitev. Glede na veliko “naklonjenost”, ki jih ta francoski “puer delicatus” izkazuje do ogljenočrnih mladcev, lahko razumemo njegova sanjarjenja o EUAfriki. A vsi nismo katamiti in v afrikanizaciji Evrope ne vidimo potenciala civilizacijskega napredka. Stephen Smith v knjigi The Rush to Europe ocenjuje, da bo v naslednjih 30 letih število pripadnikov negroidne rase v Evropi naraslo z današnjih 9 na 200 milijonov. Afričane vidi kot katalizator vzpostavitve multikulturnih Združenih držav Evrope s hibridizacijo oziroma z rasnim mešanjem kot predpisano politiko. Uresničitev Coudenhove-Kalergijeve napovedi velike nadomestitve: “Človek prihodnosti bo rasno mešan. Evrazijsko-negroidna rasa prihodnosti, po videzu podobna starodavnim Egipčanom, bo nadomestila različnost narodov z različnostjo posameznikov.” Zgled naj bi bila Švedska, država z obsežno blaginjo in odprtimi mejami. Država, ki je prva v Evropi zagrešila svoj demografski in kulturni samomor. Emmanuel Macron, Stephen Smith in njima podobni multikulti globalisti si to želijo za celotno Evropo. Uveljavitev globalnega sporazuma o migracijah je pomemben korak na tej poti.

Emmanuel Macron (Foto: epa)

Sporazum predvideva izenačitev zakonitih in nezakonitih migracij oziroma državam preprečuje diskriminacijo migrantov glede na njihov status vstopa v državo. Dejansko gre za dekriminalizacijo nezakonitega vstopa v državo. Nepojmljivo. Nezakoniti migranti so, če sklepam po analogiji, vlomilci. Prvi stik z našo državo je kršitev naših zakonov. Vlomilci pa si ne zaslužijo azilnih postopkov in življenja “dolce far niente” na račun davkoplačevalcev, ampak samo eno − takojšnjo deportacijo. Sporazum izjemno otežuje, tako rekoč onemogoča neprostovoljno repatriacijo nezakonitih migrantov.

Odprte meje z neomejenimi migracijami in država blaginje so nezdružljive
Sporazum izhaja iz naziranja, da so vse migracije, tako zakonite kot nezakonite, koristne, in države podpisnice zavezuje k prepričevanju domačega prebivalstva o tem ter h kazenskemu sankcioniranju vseh nas, nasprotnikov. Teza o vsesplošni koristnosti migracij je ena največjih prevar tako neoklasičnih šol kot multikulti LGBT marksizma Frankfurtske šole. Kolikor bi bili migranti res “programerji, zdravniki in inženirji”, kot izhaja iz prevladujočega multikulti pravljičarstva, bi lahko govorili o pozitivnih učinkih na produktivnost ciljnih držav. A resnica je drugačna, nezakoniti migranti se dičijo z ničelnim človeškim in negativnim socialnim kapitalom. K nam ne prihajajo reševat problemov našega dokladnega pokojninskega sistema, ampak so s socialnim parazitizmom najboljše zagotovilo za propad socialne države. Kot je davno tega opozarjal Milton Friedman, so odprte meje z neomejenimi migracijami in država blaginje nezdružljive. Imaš eno ali drugo.

Ne, migracije niso človekova pravica, še manj nezakonit vstop v državo in migrantski preužitek na račun slovenskih davkoplačevalcev. Zato je nujno podpis globalnega sporazuma o migracijah zavrniti. ZDA in Rusija sta to že storili, v naši soseščini bosta enako ravnali Avstrija in Madžarska. Ne predstavljam si podpisa Hrvaške ali Italije. Sprašujem se samo, kdo bo junak, ki si bo upal zagrešiti to veleizdajo v imenu Slovenije.

Bernard Brščič

 • France Smolej

  Bernard Brščič je režimskim medijem obležal v želodcu kot ideolog desnice. Vendar kot vsestransko izobražen in razgledan analitik, v tej kolumni uporablja samo zdravo pamet, ki nam zadnje čase vse bolj peša! S podpisom Marakeške deklaracije bi namreč priznali nelegalen in nelegitimen prestop meje migrantov kot zakonit – ker naj bi bil za nas koristen?! Tu se vsiljuje primerjava s cvetkami iz naših sodišč. V stalinizmu dokaz ni bil niti potreben, ker je že sum veljal kot dokaz.

  • učko

   Jah, pa mamo komuniste še vedno na oblasti in kontrolirajo vse pomembne inštitucije v tej državi! Zakaj? Zaradi nesposobne in kolaborantske “opozicije”, ki do dejansko nikakor ni !!!!

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Tisti, ki bo podpisal sovraži Slovenijo.

  • Valter BraniSlav

   Tanja Fajon, jalovka bo podpisala

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • marta

  Dobro vprašanje si postavil g. Brščič.
  “Kdo bo junak, ki si bo upal zagrešiti marakeško veleizdajo v imenu Slovenije?”
  Srčno upam (za sebe in za vse) in ŽELIM, da med Slovenci NI takega JUNAKA – drugače pa……
  samo – BOG NAM POMAGAJ !

  • ivan šantl

   Izdajalci so bili vedno strahopetci.

 • VERRZIFIKATOR

  Mara Keš Marokar

  KARAMEŠ IN IZDAJA

  Karameš je mesto muslimansko,
  kara turško črn, saj poznamo,
  nekaj védenja če še imamo,
  saj ne gre za brozgo snežno lansko.

  Marko kraljevič je znan takisto
  in pa Šarac, konj njegov prosluli,
  smo o njem vsaj nekaj v šoli čuli,
  tudi če za znanje ni šlo čisto.

  Pravijo, da s Turki bíl je boje,
  a je njih zaveznik bil v resnici,
  padel kot vazal je po pravici,
  plačal z glavo za izdaje svoje.

  Kot da ista pesem se ponavlja,
  le da Marko je po novem Mirko,
  s časom bije fant poslednjo dirko,
  upajoč, da ga lahko ustavlja.

  V Karamešu bo podpis predaje,
  osmanske diktirajo ga sile,
  sile ki Evropi niso mile,
  pravijo, da gre za stvar prodaje.

  Mirko kraljevič, naš dvojnik Marka,
  bi takisto moral tja oditi,
  silam temnim tam se pokoriti,
  sicer bolj po tihem, brez poudarka.

  A okleva, se vse bolj umika,
  češ da so razmere spremenjene,
  ve, da bitke so vnaprej zgubljene,
  čuti Mirko, kakšna zdaj je slika.

  Naj gre Šarac, konj moj vrli vrani,
  Mirko se domislil je rešitve,
  zanj tako ni več nazaj vrnitve,
  naj potem konjič doma se brani.

  Šarac je analfabet prikriti,
  kdo neumnosti bi mu zameril,
  Mirko kraljevič se je nameril,
  konja v Karameš zato zvabiti.

  Kostanj vroč čedalje bolj postaja,
  brca Šarac ga in Mirko suva,
  ju izdaja vedno huje kljuva,
  stvar edina, ki še preostaja.

  Se domisli Mirko, da nemara
  kljub izdaji pesem ga povzdigne,
  kakor kraljeviča Marka dvigne,
  kot junaka ljudstvu ga pričara.

  »Teci, Šarac, in podpiši tisto,
  ker analfebet si, ni zamere,
  nič zato, če izdajalec vere
  boš postal, saj vse je eno isto.«

  »Pojdi, Mirko, ti namesto mene,
  odposlanec vendar si zunanji,
  pa še kraljevič, čeprav nekdanji,
  stori to zavoljo dece, žene.«

  Takšen dialog se zdaj odvija,
  Karameš podpisnika ko čaka.
  Bo dočakal takšnega junaka,
  ali pač bedaka? Mimikrija.

  »Bova že nekako, Šarac dragi,
  saj je z nama vendar sedma vila,
  ta obrne laž kot dobra vila,
  rekla biser vsaki bo nesnagi.«

  To poreče Mirko, sabljo vzame,
  upa, da vsaj kdo mu še naseda,
  ve, da v Karamešu je zaseda,
  sebi sam kot Šarac ne verjame.

  Kraljevič, z njim Šarac naj pozabi,
  nismo namreč v temnem srednjem veku,
  informacije so sproti v teku,
  zgodovini se dvojica gabi.

  • Kučko pod pručko

   Naj gre tja krepostno Kratkonogi,
   in pod pručko izdajo naj podpiše,
   ko skrit pred kamerami čelo si obriše,
   da ostal bo zvest pritlehni vlogi.

 • Anton

  Ja kakšno vprašanje je to Bernard? KOMUNISTI vendar!!!!

  • Marija Rebek

   Samo in samo zato, da dobijo VOLILCE.

 • sanguis sacrum

  Cerar in serpentinsek

 • učko

  Bršćiću, ima jih puno !!!!!!!! Si jih vidu na TV, levuharjev k listja in trave. Mene bolj zanima kdo bo tisti JUNAK, KI BO PREPREČU DO TOTALNO GOVNARIJO !!!! Ddddrrrrrrrrrr. JaJoooooooo in njegovi glupci sigurno ne !!!!!!!

  • O’Brien

   Ti boš naredil stranko, šel na volitve in vse premagal!

   Blejanje in kritiziranje zmagovalne stranke je eno, treba pa bo kaj narediti in priskrbeti manjkajoče procente za koalicijo. Kaj načrtuješ?

   • učko

    Manjkajoči procenti se skrivajo v tistih 50% volilnih abstinentov, ki ne vidijo ene prave politične ponudbe, da bi prišli na volitve. Vseh teh ksihtov in teh servilnih, žlahtno-konservativnih politik smo že siti. Sicer pa, najprej je potrebno zmagati na volitvah. Lep primer totalnega poraženca je Požar. Šel je na volitve, iz sebe in njegovih potencialnih volivcev je naredu budalo in popušil. Pa za tolk pametenga se ima. Lej, tukej je ogromno stvari, ki se jih da brez problemov naredit in dobit volitve. So pa še tudi nekatere stvari, tudi za naredit, ki pa terjajo še poseben pogum in sposobnosti, a o tem ne bom tukej razpredal. Nekaj smernic sem že davno podal, pa se nobenga desnuharja nič ne prime, terajo oni svojo luzersko politiko naprej !1!!! Ja res je, potrebno je ustanoviti 2 novi politični stranki, ki bi izhajali iz gibanja “za normalizacijo države” !!!!

    • O’Brien

     Vse si naštudiral. Čakam samo še izvedbo.

     • črnogled

      Boš še dolgo čakal.

     • O’Brien

      Vem! Eno je blebetanje na forumu, drugo pa zmaga na volitvah.

 • Franc Šink

  Macron ima nadomestno mamo poleg sebe Sanja pa o afriških mladcih.

 • Franc Šink

  Tisti ki mu je mar za Slovenijo sigurno ne.

 • Valter BraniSlav

  Izdajalka bo jalovka Fajon.

  • učko

   Je že zdavnaj. Sam ni samo Fajonka, cela armada podkupljencev, ki jih plačuje Soroš in muslimanski naftni šejki !!!!!!! Levuharji pač, desnuharji pa očitno niso nič boljši, pa še nesposobni so !!!!!!!

   • Valter BraniSlav

    Oboji zivijo v fantaziji, nihce ni sposoben trdega dela in samodiscipline.
    LEVI fantazirajo o lepotah multi kulti in brezrazredne druzbe ter blagostanju za vse.
    DESNI fantazirajo o tem da so za vse njihove neuspehe krivi mrtvi komunisti, Srbi in istospolni.

    Muslimani ne bodo imeli tezkega dela, Slovenci smo pac narod z nizkim samospostovanjem. Hlapce pa se z lahkoto pokori.

 • domovina mili dom

  Samo po potnem nalogu se bo videlo kdo je izdajalec.

  • Mojca pokraculja

   Eichmann, Milosevic, Mladic, …. bo podpisal! Izpolnjeval je nalogo, nic ni vedel, nic videl. Tako govorijo izdajalci po zagresenem genocidu.
   Nacisti!
   Zato so medse vzeli Dominiko Švarc Pipan. Ima izkušnje z zločinci svetovnega ranga.

   • domovina mili dom

    Kaznovati tistega, ki nič ne ve, ker je kriv, ker nič ne ve.

    • Mojca pokraculja

     Napacno razmisljanje, zato smo vedno “nategnjeni”. Nikoli jim ne bodo sodili, izkusnja dolga 70 let. Prepreciti je treba, z njihovim nacinom-“bolje rat nego pakt”.

  • Marija Rebek

   Točno to, brez nadaljnjega razpredanja.

   • domovina mili dom

    Če potnega naloga ne bo, je vozovnico plačal Soroš.

 • Mojca pokraculja

  Junak? Kdo bo “junak” ? Upal podpisati?
  Komur ni jasno, da gre za izdajalca/e lastnega naroda, ki nikoli ne bodo prevzeli niti najmanjše odgovornosti za svoja dejanja, je vec kot naiven. Je tudi sam enak izdajalec kot je oligarhija, ki nam vlada. Vsi ti se bodo “upali” podpisati.Nas pa bodo še kar zmerjali, da kršimo človekove pravice.
  Komentator dob, je ze veckrat napisal:
  “Človekove pravice so demon”!

 • črnogled

  Če ne spoštujejo lastnih zakonov,bi morali biti kazensko odgovorni.Zakon o nadzoru državne meje govori tako:
  3205. Zakon o nadzoru državne meje (ZNDM-2), stran 8325.
  Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
  U K A Z
  o razglasitvi Zakona o nadzoru državne meje (ZNDM-2)
  Razglašam Zakon o nadzoru državne meje (ZNDM-2), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 22. junija 2007.
  Št. 001-22-73/07
  Ljubljana, dne 2. julija 2007
  dr. Janez Drnovšek l.r.
  Predsednik
  Republike Slovenije
  Z A K O N
  O NADZORU DRŽAVNE MEJE (ZNDM-2)
  I. SPLOŠNE DOLOČBE
  1. člen
  (vsebina zakona)
  (1) Ta zakon določa organizacijo in način opravljanja nadzora državne meje, izvajanje policijskih ukrepov v notranjosti in mednarodno policijsko sodelovanje.
  (2) Ta zakon v skladu z Uredbo (ES) št. 562/2006 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. marca 2006 o Zakoniku Skupnosti o pravilih, ki urejajo gibanje oseb prek meja (Zakonik o schengenskih mejah) (UL L 105, 13. 4. 2006, str. 1, v nadaljnjem besedilu: Zakonik o schengenskih mejah) določa tudi pristojne organe v Republiki Sloveniji za izvajanje Zakonika o schengenskih mejah ter sankcije za kršitve njegovih določb.
  (3) Za nadzor državne meje po tem zakonu se štejejo dejavnost in ukrepi iz Zakonika o schengenskih mejah.
  (4) Za policijske ukrepe v notranjosti po tem zakonu se štejejo ukrepi za preprečevanje in odkrivanje nedovoljenih vstopov in bivanje na ozemlju Republike Slovenije ter ukrepi za preprečevanje in odkrivanje drugih oblik čezmejne kriminalitete.
  (5) Mednarodno policijsko sodelovanje zajema dejavnost tujih policijskih organov na državnem ozemlju Republike Slovenije oziroma organov Republike Slovenije na tujem državnem ozemlju, sodelovanje s tujimi varnostnimi organi, napotitev uradnikov za zvezo v tujino ter sprejem tujih uradnikov za zvezo.
  (6) Opravljanje nadzora državne meje po tem zakonu ne posega v izvajanje pooblastil, ki jih imajo v skladu z veljavno zakonodajo drugi državni organi.
  2. člen
  (namen nadzora državne meje)
  Nadzor državne meje se opravlja z namenom, da se:
  – zavarujeta življenje in zdravje ljudi;
  – preprečujejo in odkrivajo kazniva dejanja in prekrški ter odkrivajo in prijemajo njihovi storilci;
  – preprečujejo nedovoljene migracije;
  – zagotavlja varnost ljudi, premoženja in okolja;
  – preprečujejo in odkrivajo druge nevarnosti za javno varnost in red.

  Ne razumem,kaj tem ljudem,ki nas hočejo pomuslimanit ni jasno.Bojim se,da bojo zakuhali državljansko vojno.

  • Mojca pokraculja

   Že že, zakoni so jasni! Ampak samo izven okvirja, kajti, zdaj gre samo za okvir, razlaga Brglez. Potem ko bomo v njem, bomo šele suvereni. Se to, tolažijo nas, da se nimamo kam umakniti?!Le kam se bodo umaknile sosednje drzave nepodpisnice?

 • Kučko pod pručko

  Brezvezne prisege ob imenovanjih

  Če pomislim na marakeško deklaracijo, s katero si bo Slovenija po zaslugi izdajalske vloge komunistov, nataknila zanko okrog lastnega vratu, se spomnim na prisege, ki so jih izrekli najvišji predstavniki oblasti ob potrditvi novih imenovanj v Državnem zboru.

  Poglejte Kučana. Dvakrat je kot član predsedstva RS in dvakrat kot predsednik države prisegel, da bo ” bo spoštoval ustavni red, da bo ravnal po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval za
  blaginjo Slovenije.” Kakšna licemrnost, ki se je pokazala že takoj po prisegi, še bolj pa je to vidno v zadnjih letih, ko najbolj deluje v škodo Slovenije.

  Glede same prisege niso bili nič boljši njegovi rdeči podaniki in nasledniki, pa naj gre za gnusnega Sluzavca in predsednikov vlad Pahorja, Bratuškove, Cmerota in sedaj Serpentinška. Kakšna potuhnjenost v besedah, ki bi jim morale biti svete. Edini, ki je doslej spoštoval ustavni red in z vsemi močmi deloval za blaginjo Slovenije, je bil predsednik vlade Janez Janša.

  In sedaj, ko se bije največja bitka za ohranitev Slovenije, imamo predsednika republike, ki je tudi prisegel, ne naredi pa popolnoma nič, da bi našo domovino obranil pred propadom. Raje nabija o nekem sožitju in bratstvu med narodi, kot da bi zaščitil nas. Takega predsednika RS ne potrebujemo.

  Iz preteklih izkušenj tako zlahka pridemo do ugotovitve, da so prisege ob imenovanjih popolnoma odveč, da so samo metanje peska v oči nevedni raji in da bi jih bilo bolje ukiniti!!!

 • črnaovca

  Slovenija ima dovolj junakov ki si upajo že od 41 naprej. Smo imeli dober sporazum Račan-Drnovšek s Hrvati a tudi junaka ki ga je poteptal in junaka ki je pristal na arbitražo in se s tem celo hvali.

 • Zgornji

  KDORKOLI JE ZA UVOZ MIGRANTOV JE PROTI SVOJEMU NARODU IN JE ZATO ZLOBEN ŠKODLJIVEC LASTNEMU NARODU , ZATO GA JE NUJNO POTREBNO IZGNATI NA MESTO IZVORA MIGRANTSKEGA ZLA !!! ! !!!

 • totex39

  Za podpis Marakeške deklaracije so samo veleizdajalci Slovenije in njihovi volivci.

  • Van Der Waals

   ŽAL JE PA TAKO DA VEČINA ŽENSK VOLI LEVE POLITIKE KER MISLIJO DA SO LEVIČARJI PRIJAZNI NARODU!!! MISLIJO VEJO PA NE DA SO LEVI POLITIKI LEVI FAŠISTI!

   • totex39

    Samo, da fajn izgledajo pri njih tudi to velja, vse ostalo ni važno.

 • AlojzZ

  Kdo bo junak, ki si bo upal zagrešiti marakeško veleizdajo v imenu Slovenije?

  Ne vem, zakaj imam občutek, da jo je nekdo že podpisal.

 • Brutus

  Res ne razumem, zakaj se kazensko ne ovadi tistih, ki ne spoštujejo veljavnega zakona o prehodu meje in s tem v zvezi ne ukrepajo? V mislih imam predsednika države Pahorja, predsednika vlade Šarca, ministra za notranje zadeve, ministra za obrambo itd… Ve pa se, da ”riba začne smrdeti pri glavi”…..

  • Mojca pokraculja

   Zato se jih ne ovadi (itak bi se pa taki ovadbi smejali), ker je “okvir ” Markeškega sporazuma višji akt od vseh naših predpisov, od svobodne volje Slovencev in Ustave RS. Ti izdajalci so se povzpeli nad narod, nad državo -najbrž za ušivi denar ! Opravičujejo pa to z nabijanjem o človekovih pravicah islamistov, migrantov, ki ne spoštujejo nobenega človeškega življenja, če se prekrši zoper njihovo vero.

 • RATATA

  Na spletni strani slovenskih PanEvropejcev o zgodovini ideje uvodoma navajajo tole: ….. Kalergi je sprevidel, da Evropa v novem svetovnem političnem redu ne bo mogla preživeti, če bo še naprej razdeljena na posamezne države. Zato je v svojem manifestu zapisal:

  »/…/ v Evropi vladajo mednarodna anarhija, nasilje močnejšega nad šibkejšim, latentno vojno stanje, gospodarska razcepljenost, politične intrige. /…/Obraz Evrope je obrnjen nazaj namesto naprej.«
  Združevanje v eno evropsko entiteto je videl kot nujnost….
  http://www.panevropa.si/index.php/panevropsko-gibanje/zgodovina-panevropske-ideje

  Fotogalerija je pa tukajle:
  http://www.panevropa.si/index.php/fotogalerija

  • Miža

   Sem prebrala. V panevropi se govori samo o evropski identiteti in evropskih državah in narodih. Zakaj potem uvažajo povsem nekompatibilne ljudi iz BV in Afrike? S panevropstvom se to ne sklada in prinaša v Evropo samo nasilje, kriminal in bog ne daj, vojno.

   • RATATA

    Dejanja štejejo, besede ne.

    • Ana Job

     in poljubčki tudi štejejo…

 • Borut Stari

  Marakeška deklaracija ni pravno obvezujoča in ima le politično veljavo. Ne obvezuje podpisnice v njeno izpolnjevanje. No kot taka zelo ustreza levičarjem. Veliko kokodajsanja in nobenega jajca.

  • šmentanamuha

   Da Marakeška deklaracija ni pravno obvezujoča, je samo trik za naivne. To so samo besede, s katerimi hitijo preko medijev pretentat zaskrbljeno javnost. Meni osebno je predstavnica policije povedala, da morajo upoštevati vse, kar je Slovenija podpisala, zato tudi takšen permisiven odnos policije do ilegalcev, ki vdirajo preko naše meje. Policija in vojska imata preprosto zvezane roke.

   • Borut Stari

    Nepreklicno je treba uzakoniti, da tisti, ki prestopijo mejo ilegalno.brez dokumentov nimajo pravice zaprositi za azil.

 • šmentanamuha

  Hvala, gospod Brščič, za ta zapis in apel v imenu nas vseh, tudi tistih, ki še vedno ne razumejo resnosti situacije.

 • šmentanamuha

  Če nič ni zavezujoče, zakaj torej nekaj podpisovati. Včasih je veljalo, da mora v poslu zadostovati že stisk roke. Tako se gradi integriteta.

 • šmentanamuha

  Hočemo referendum!

 • Mitja Mazini

  Popolnoma v nasprotju s krščanskimi vrednotami. To kaže kakšna osebnost je Črni Peter.

 • šmentanamuha

  Satanisti so dali v četrto prestavo. Zdaj gre zares. Črna maša je bila darovana. To je finale. Za zaključek so predvidene represalije, če ne bomo pridno popapali vsega, kar nam bodo servirali. Da resno mislijo, so nam dali vedeti politični predstavniki najvišjega ranga – parlamentarci Levice. Kdor misli, da je vse skupaj samo štos in prenapetost nekih socialističnih zanesenjakov, se krvavo moti. Večinsko prebivalstvo je uspavano, tudi na desni. Upam, da pride do streznitve čim prej. Zato so ljedje, kot je spoštovani Bernard Brščič izjemnega pomena, ker prižigajo luč, kažejo pot in prebujajo. To je preprosto POGUM. Prišel je trenutek, ko mora vsak od nas najti ta pogum v sebi, ali pa ….

 • Common Sense

  Skrili se bodo za EU, dol pa poslali nižjega uradnika (a zato nič manj zagrizenega kulturnega marksista) Josefa Strohmeyerja in delegacijo iz nevladnih organizacij ter predstavnike Levice. Če bo štala, bodo oni kasirali največ srda, ostali (Serpentinšek & Co) si bodo umili roke v smislu “tako je hotel Bruselj”.

 • xtc

  Treba je zapisati realno,krasnega novega sveta ne bo.
  Kajti negroidna rasa ima bistveo nižji IQ(to je dokazano) je izraziteje nagnjena k lenobi in kriminalu,če pa še dodamo muslimansko komponento ,ter socializem,kar dobite srednji vek ,lakoto,vojno ne pa novo družbo oz. družbo ki razpada in tone v kaos in ne potrošniško družbo ,končni produkt bo družba,ki jo vidite v SCi Fi filnih,kjer civilizacija ne obstoja več.
  skratka “nove ” čudovite družbe ne moreš delati z odloki in ukrepi ,ki so v nasprotju z naravnimi zakoni,saj ti narava sleje kot preje postavi račun.

 • Hun

  Gobec je danes močno orožje teoretičnih “dejanj,” ki se bori za odlične službene stolčke v drzavnih jaslih.

 • ljubinica

  Kdo bo zagresil veleizdajo slovenskega naroda?
  Saj vemo: Sarec in Cerar, na ukaz Kucana, ki mu Slovenija nikoli ni bila “intimna opcija”.
  Morala bi se oglasiti tudi Cerkev. Bo Cerkev izdala slovenski narod in svetega skofa Slomska?

 • ljubinica

  Ta ideja, da obstaja univerzalni clovek, enak in z istimi pravicami, in so nacionalnist, religija, spol … samo zanemarljive partikularnosti je stara ze 200 let. Razsvetljenstvo.
  Preseren je bil protirazsvetljenec. Me cudi, da levaki se niso proglasili Preserna za skrajnega desnicarja, nacionalista, reakcionarja, fasista …
  ( Kot pravi Fajonka: Smrt fasizmu …)

  • if

   Bravo!

 • ljubinica

  Situacija je zelo resna.
  Pospeseno gradijo nov babilonski stolp. NWO.
  Seveda jim ne bo uspelo. Ampak koliko zrtev bo terjala ta nova, se bolj od komunizma zblojena utopija, nihce ne ve ….

 • soc

  Po pričakovanjih glede na slovenski medijski monopol Kučanove (in sorosevske) globoke države: peticijo proti Marakešu so ljudje v lepem številu podpisovali med 2. in 5. novembrom, takrat je bilo o njej govora na tem portalu. Odtlej le še navzdol, včeraj in danes že po manj kot 100 podpisnikov. Skupaj krepko pod 8.000 podpisnikov. Hkrati sem prepričan sem, da bi na referendumu upor proti Marakešu dobil preko 70% glasov, preko 90% tistih preko 40 let starosti.

  Klavrna resnica: če o nečem ni govora v režimskih medijih, to ne obstaja.

 • ljubinica

  V Evropi ni mocne protisile, ki bi se bila sposobna ucinkovito upreti Sorosovim satanistom.
  Podlegel je tudi Vatikan s papezem Bergoliom. In z njim slovenska Cerkev.

  • draghci

   Ma nič ni podlegel sploh. On je soavtor.

 • MižekFiga

  Ne upajo se nas vprašati, kaj mislimo. Tulijo, da referenduma za človekove poravice ne bo? Le zakaj ne? Oseba 1, Oseba 2 ….. so referendum izgubile! Današnje Osebe “Za človekove pravice”, pa ne slovenske osebe, ga bodo tudi! Mi, Domoljubi (beri Domobranci) čeprav zavezani EU, smo prvi na vrsti za človekove pravice. Novodobni Kučanisti, Levičarji (beri komunisti), Murglovarji so se za kratek čas uspeli skriti za EU. Ampak samo kratek čas. FUJ izdajalcem civilizacije. Marš na banane, FUJ !!!

  • Mojca pokraculja

   Ma kakšne človekove pravice lepo prosim ! To so demonizirane pravice.
   Zakaj jih novinarji ne vprašajo katere pravice so to in zakaj jim naj bi pripadale. Nazadnje bo človekova pravica obrezovanje deklic !? Kamenjanje žensk?!

 • Nata

  + + + + + + pa si malo osvežimo spomin !
  Barcelonska deklaracija 1995 leta
  https://uporslovencev.wordpress.com/2018/04/25/evro-sredozemska-deklaracija/

 • Olga2345

  Očitno bomo morali na ulice in zmetati iz parlamenta izdajalske talibane!

 • Jožef

  Končno in vendar le ste komentatorji družno dojeli misli g. Bernarda B.
  Opravičeno nas je lahko strah.
  Včeraj je bilo v Mariboru množično matinovanje, zakaj ne bi bilo naslednjo soboto vseslovenko množično bernarodovanje, kjer bi glasno ozrekli svoj ne politiki, ki podpira Marakeš in NVO.
  Predlagam, da se vsi vinogradniki zdužijo in darijejo slovensko vince vsem udeležencem tega bernardovanja.
  Če bo vinca na pretek, bo tudi ponosnih in domoljubnih Slovencev dovolj, da se bomo ubranili sorosove vojske.

 • Get Smart

  Emmanuela je bila rojena kot Emmanuela, kot deklica. Iz nje so gazde= kaviaržidoKOMINTERNA naredili transića, kao Makronćija nje
  in ta lutka seveda dela za svojega stvaritelja = satanistična kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA sekta ZLOČINCEV PROTI ČLOVEŠTVU.

  Ti svetovni paraziti vseskozi furajo svojo agendo in vseskozi malikujejo svoja kao božanstva, katerim dnevno darujejo umorjene otroke…
  Gonijo ista zlata teleta, iste izis-golobe, iste oziris itd. drkarije…
  babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija …
  vse to so njihovi SUŽNJELASTNIŠKI konstrukti in vseskozi si prizadevajo za
  eno in edino KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO = new world order =
  = njihov vedno en in isti “SUŽNJELASTNIŠKI red”,
  kjer gazde odločajo o življenju psov=watchdogov=serbusov=hlapcev in
  ljudi=SUŽNJEV
  = razredna družba nje:
  1. prvorazredni = gazde
  2. drugorazredni = psi čuvaji = watchdogi = serbusi=hlapci

  3. razred = ljudje = SUŽNJI.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Aton

  Ne bojimo se migrantov. Bojimo se tistih, ki na veliko čvekajo in obljubljajo neumnosti in vodijo to državo. In tudi tuji delavci, ki pridejo k nam, so lepo sprejeti. Kar poglejte kitajsko skupnost pri nas, Toda ti so prišli delat! Verjamem pa, da je oblastnikom to težko razumeti, saj komunisti na oblasti niso nikoli delali

 • Novakec1

  Ni na Svetu ga junaka ki ne lula kadar kaka.

 • Nata

  G. Brščič. . . . . . ker vem, dares veliko veste, dobro pišete in vas vsi tule radi beremo, bi vas prosila za razlago o temle pisanju. Zasledila sem na FB.
  Ta portal don Marka že dolgo nisem pogledala.In priznam, da sem mi sedalje niti ne da podrobno brati. Bo pa nujno počasi prebrati, saj je ta možakar znan provokator.
  http://donmarkom.blog/2018/11/11/marakeska-deklaracija-za-slovenijo-jo-je-podpisal-janez-jansa-s-svojo-vlado-ze-leta-2006/

 • Van Der Waals

  PO MOJE BO LUKA POLMESEC BREZ KANČKA VESTI PODPISAL MARAKEŠKI DOKUMENT!

  • Matt von Glanz

   Kuli bo izbrizgal celo packo, njemu se bo pa pocedila slina in solza od radosti

 • Valter BraniSlav

  Junakinja bo jalovka Fajon

 • Borut Stari

  Vse lepo in prav vendar imajo etično in moralno sprevržene strukture še vedno dovolj glasov za sprejetje in parafiranje Marakeške deklaracije. Tako bo. Psi lajajo karavana gre naprej, Žal je to realnost te države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!