Ko krize sploh nismo sploh zmožni dojeti

Ivan Šokić

V zadnjih dveh tednih smo lahko bili priča višku človekove vasezagledanosti, sebičnosti, nepremišljenosti in navsezadnje absolutni nezmožnosti resnega dojemanja dogajanja okoli sebe. Izkazalo se je, da človeška neumnost ne diskriminira, obstaja v vseh plasteh človeške družbe, od najbogatejših in najvplivnejših do najrevnejših. Nanjo niso imuni niti domnevno podkovani na tem področju niti neposvečeni. Ob zgodbah, ki so se pojavljale v zadnjih dneh in so razkrile, da so številni bili okuženi s Covid-19 zaradi nepremišljenosti zdravnikov, ki so se vrnili s smučanja v Italiji, ko se je že vedelo, da je v Italiji epidemiološka katastrofa, mi zavre kri. Kako lahko tak človek, zaposlen v zdravstvu, sploh obdrži službo?

Za politiko še nekako razumem. Premier v odstopu je po izobrazbi igralec, on skače v prazen bazen, ni, kot da bo nekoč prejel Nobelovo nagrado, čeprav se kriteriji za mir in književnost iz leta v leto nižajo. Da Šarec ne prisluhne opoziciji, kritikom ali stroki, je preprosto razumeti.

Oglejte si še: Migranti ante portas

Da pa zaposleni v zdravstvu, ki bi v času razglašene pandemije morali biti najbolj skrbni in biti zgled drugim, namesto tega sami s svojim ravnanjem poslabšajo stanje v vsej državi, je dno dna. Zaupanje v slovensko zdravstvo je že tako na psu, taki primeri pa ne pripomorejo k izboljšanju njegove javne podobe.

Odgovorne postaviti pred sodišče
Najmanj, kar pričakujem od oblasti, je, da vse, ki so s svojo neodgovornostjo pripomogli k širitvi epidemije Covid-19, postavijo pred sodišče. To je minimum. Slovenska zakonodaja po 177. členu Kazenskega zakonika odreja kazen za neupoštevanje predpisov, odredb in drugih ukrepov za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni. Kazen variira glede na posledice. Če je posledica “zgolj” širjenje nalezljive bolezni, obtožencu grozi denarna kazen ali zapor do enega leta. Če je posledica smrt nekoga, je zagrožena kazen do osem let zapora. V primeru zdravstvenih delavcev, ki so s svojim malomarnim vedenjem pripomogli k širjenju bolezni, bi moral slediti vsaj še odvzem licence in prepoved delovanja na kakršnemkoli mestu, povezanem z zdravstvom.

Foto: epa

Kako smo prišli do takega stanja, lahko samo ugibam. A dejstvo, da smo prišli do tega, mi pravi, da je nekaterim prav vseeno za posledice njihovih dejanj. Glede na to, kako pomemben za družbo je poklic zdravstvenih delavcev, je to nedopustno.

Dojemanje krize pod nivojem
Preostanek ljudstva prav tako ne razume resnosti situacije, v kateri smo se znašli. S svojim skrajno neodgovornim vedenjem pa dano stanje lahko samo še poslabšajo. Na spletu se pojavljajo fotografije ljudi, ki v trgovinah panično nakupujejo vse, kar jim pride pod roko, medtem ko se avtorji fotografij smejijo njihovemu početju. Imajo se za boljše, ker so sami prišli v trgovino samo po avokado. Ljudje niso več zmožni dojeti, kaj pomeni prava kriza. Navsezadnje so bila zadnja tri desetletja desetletja debelih krav. Da, kje po svetu je bila kakšna vojna, sem ter tja je bila kakšna finančna kriza, kdaj pa kdaj je kdo ostal brez službe, a življenje je šlo naprej po svojih ustaljenih starih tirnicah. S prihodom koronavirusa v Evropo se je to spremenilo. In vsa svarila nekaterih, ki smo opozarjali na najhujše že konec januarja 2020, niso zalegla, da bi se lahko karkoli spremenilo.

Ljudje bodo raje verjeli, da se ne bo nič zgodilo, kajti vzeti v razmislek, da nas lahko doleti katastrofa, pomeni potrebo, da se nanjo pripravimo po vnaprejšnjem scenariju, to pa je opravilo, za katerega si je treba vzeti vsaj nekaj časa, ki bi ga lahko drugače namenili našim ustaljenim navadam. Nihče ni želel pomisliti, da v času izrednih razmer želimo biti v čim manjše breme drugim okoli nas. To pomeni, da se je treba pripraviti. Lahko se je zanašati na solidarnost, a solidarnost v tem primeru pomeni, da smo nekoga drugega pripravljeni potencialno izpostavljati nevarnosti, ker smo sami bili preleni, da bi se pravočasno pripravili. Temu lahko rečemo samo sebičnost!

Zato ostanite doma, družite se z domačimi, umivajte roke, berite knjige, kartajte, specite kak hlebec kruha, in če že res morate po nakupih, nakupujte po spletu. Saj smo v 21. stoletju, čas je že, da se začnemo tudi v času krize obnašati temu primerno.

Ivan Šokić

 • if

  Članek: “Odgovorne postaviti pred sodišče!”
  Vrh politične in medicinske oblasti je ozek, zato odgovornih oseb ni mogoče spregledati!

 • janko

  Slovenceljni nikoli nismo bili zmožni ničesar dojeti, smo isti kot noj, ki zarije glavo v pesek in je “skrit na varnem”.

  • francelj3

   No ja, poleg tega bi morali še sami šteti glasove na volitvah namesto goljufivih komunistov.

  • Novo Jutro

   Zelo pravilna analiza stanja. Verjamem. da bo ta nesrečna pandemija naredila obrat v človeškem razmišljanju in se bo družba počasi na novo vzgojila. Upajmo, da kar najhitreje, saj bodo potem tudi volitve uspešnejše.

 • Veteran

  Zgornji tekst odraža stanje današnje populacije, posameznikov, ki je izrazito sebično/egoistična. Z avtorjem se strinjam, da neodgovorno ravnanje posameznikov ogroža vse nas. Virusi se je pojavijo in izginejo, v uvodu seveda mislim samo na fizični virus, COVID 19, ki nas trenutno ogroža. Nova vlada dela na tem, da prepreči širjenje virusa na vse možne načine in predvidevam, da bo pri tem tudi uspešna. V teh prizadevanjih ji pomagamo nekateri odgovorni državljani z izdatno pomočjo, sebičneži pa razumejo samo palico in represivne ukrepe. Po vzpostavitvi normalnega življenja v državi se bomo zavedli razsežnosti posledic te virusne epidemije a za vlado se pravo izganjanje virusa šele prične. Majhne države, kot je naša je za takšne nepredvidene situacije v kateri smo se znašli popolnoma nepripravljena, kljub zagotovilom bivše tragično, diletantsko, komične, nesposobne vlade, da imajo vse pod kontrolo. Oseba, ki je normalno inteligentna in zna razmišljati hitro prepozna takšne blefersko pokerske vložke in si ne more kaj, da ne dobi asociacije na tiste državljane, katere opisuje avtor v zgornji kolumni – neodgovorne sebičneže . Naj zaključim uvod s sklepno mislijo, da bo vlada uklonila neposlušne sebičneže z represivnimi ukrepi in to se že odraža na terenu in veseli smo lahko, da je temu tako, kajti Italijanski scenarij bi bil za vse nas lahko poguben. Prej ali slej bo življenje zopet normalno, samo cena, ki jo bomo plačali še ni znana. Verjetno bo za navadne državljane cena izražena v obliki novih davkov, saj poznate krava mlekarica je zato, da daje meso in mleko, občasno lahko bolj potiho tudi muka, odloča samo na volitvah, če se ji ljubi do volišča, prej ali slej jo zakoljejo ampak ni problema, ker se rojevajo nove mukice, z uvoženimi geni in zato takšna skrb države za nove teličke z novimi geni. Meso je dobro, nikogar ne zanimajo geni v mesu. Opravičujem se vsem pravim kravam, da sem jih uporabil v prispodobi!

  Uvodoma sem komentirali stanje navadnih krav v državi, češ, kako sebične, da so. Pa so res tako sebične? Saj se samo malo družijo, kljub temu, da to ni bilo izrecno prepovedano, sedaj je prepovedano druženje in temu je vlada napravila konec. V grobem lahko svete krave razdelimo na dobre in slabe (dobrih je vedno manj). Kdaj bomo nastavil ogledalo svetim kravam – tistim slabim, ki nas tlačijo leta in leta in uničujejo celotno populacijo s svojim egoizmom, nesposobnostjo, moralno pokvarjenostjo, nezasluženimi privilegiji in pohlepnostjo. To je tisto govedo, ki kroji usodo državljanov in državljank Slovenije in s svojimi sebičnimi interesi vpliva na vse prebivalce v tej lepi deželi. Tej populaciji lahko rečemo tudi virus. Zakaj takšna trditev? Poglejte imamo viruse iz prejšnjega stoletja, ki so za svoje privilegije in oblast pognale nešteto ljudi v smrt in pogubo, virus je prisoten desetletja, pa ga nikomur ni uspelo uničiti in sankcionirati, še Matilda jih ne mara. Potem imamo novodobne viruse ki so se pričeli pojavljati v letih po osamosvojitvi in so prisotni v vseh porah naše družbe. So zelo sebični, egoistični in sesajo mleko vseh pridnih kravic, ki ga proizvajajo, nikoli jim ni dovolj, hočejo vedno več mleka in mesa. Medtem seveda veliko kravic životari na račun tega sesanja, zaklane so pa prej ali slej vse. Nova vlada si je dvignila plače ja in, ni prva ni zadnja saj veste mleko in meso. Kot državljan pričakujem od vlade, da z dejanji pokaže ali res dela v dobrobit navadnih krav – državljanov, ki ustvarjajo, delajo, plačujejo davke:

  1. Ureditev razmer v zdravstvu, porezat pijavke, organizacijske spremembe, skrajševanje čakalnih vrst itd.
  2. Javni sektor – odklopite balastne porabnike našega mleka, ki ga ne zaslužijo (nepotrebni javni sektor, odsluženi kadri, razni svetovalci za bajne zneske, neke nevladne organizacije, agencij, ki mešajo meglo je neomejeno, pa bi se še našlo ampak bistvo je povedano
  3. Vojska – napravite iz lovskega društva vojsko (virus iz juga je vse bolj agresiven – tega se moramo bati, epidemija se napoveduje)
  4. Sodstvo – smrdi, kot še nikoli, spomnimo se vseh sodnih konstruktov
  5. Mediji – zakaj plačujemo davek posvečenim medijem (RTV), če ti poročajo samo za del političnega spektra, zaposlenih imajo več, kot je naših vojakov, kaj nam to pove…
  6. Pokojnine – kje je pravica upokojencev do zaslužene pokojnine v višini, ki zagotavlja normalno življenje upokojencev – navadne krave. Svete krave imajo bajne ,pokojnine NOB pokojnin je preveč, prvorazrednim teče mleko v potokih
  7. in ostala področja, ki niso navedena zgoraj, delo, sociala, varovanje meje…. itd

  Seveda še vedno ostaja ogromno virusov, katere nisem opisal zgoraj je pa vsakemu bralcu jasno, kam pes taco moli. Nova vlada je v zagonu, ko premaga fizični virus naj se loti družbenega (virus iz -80 let nazaj je povzročil bistveno smrtnih žrtev, kot jih bo corona), ki je večje zlo od fizičnega virusa. Če bo ta vlada napravila samo del tega, kar je kritizirala v opoziciji se ji bo podpora drastično dvignila višji nivo, če ne bo nobenih sprememb v družbi, bo tudi navadnim kravam jasno, da so vse politike v službi virusa, katerega iz družbe nočejo izkoreniniti ne levi ne desni, ker imajo vsi polne škafe mleka in mesa in jim omogočajo lagodno življenje na račun drugorazrednih. Vlada, navadne krave čakamo na akcijo saj veste na boj proti virusu po virusu. Corona je samo predigra za to vlado mogoče pa tudi ne, vzemimo si nekaj časa, hitro bo jasno, kam gremo oziroma, kam ne gremo.

  Avtor članka je zaposlen v gospodarstvu, od države prejema večinoma samo davke, dela med virus krizo, gasilec večino življenja, veteran vojne za Slovenijo…. in ima realna pričakovanja!

  Ostanite zdravi!

 • Veteran

  Slovenska basen o kravah, svetih in navadnih

  Zgornji tekst odraža stanje današnje populacije, posameznikov, ki je izrazito sebično/egoistična. Z avtorjem se strinjam, da neodgovorno ravnanje posameznikov ogroža vse nas. Virusi se je pojavijo in izginejo, v uvodu seveda mislim samo na fizični virus, COVID 19, ki nas trenutno ogroža. Nova vlada dela na tem, da prepreči širjenje virusa na vse možne načine in predvidevam, da bo pri tem tudi uspešna. V teh prizadevanjih ji pomagamo nekateri odgovorni državljani z izdatno pomočjo, sebičneži pa razumejo samo palico in represivne ukrepe. Po vzpostavitvi normalnega življenja v državi se bomo zavedli razsežnosti posledic te virusne epidemije a za vlado se pravo izganjanje virusa šele prične. Majhne države, kot je naša je za takšne nepredvidene situacije v kateri smo se znašli popolnoma nepripravljena, kljub zagotovilom bivše tragično, diletantsko, komične, nesposobne vlade, da imajo vse pod kontrolo. Oseba, ki je normalno inteligentna in zna razmišljati hitro prepozna takšne blefersko pokerske vložke in si ne more kaj, da ne dobi asociacije na tiste državljane, katere opisuje avtor v zgornji kolumni – neodgovorne sebičneže . Naj zaključim uvod s sklepno mislijo, da bo vlada uklonila neposlušne sebičneže z represivnimi ukrepi in to se že odraža na terenu in veseli smo lahko, da je temu tako, kajti Italijanski scenarij bi bil za vse nas lahko poguben. Prej ali slej bo življenje zopet normalno, samo cena, ki jo bomo plačali še ni znana. Verjetno bo za navadne državljane cena izražena v obliki novih davkov, saj poznate krava mlekarica je zato, da daje meso in mleko, občasno lahko bolj potiho tudi muka, odloča samo na volitvah, če se ji ljubi do volišča, prej ali slej jo zakoljejo ampak ni problema, ker se rojevajo nove mukice, z uvoženimi geni in zato takšna skrb države za nove teličke z novimi geni. Meso je dobro, nikogar ne zanimajo geni v mesu. Opravičujem se vsem pravim kravam, da sem jih uporabil v prispodobi!

  Uvodoma sem komentirali stanje navadnih krav v državi, češ, kako sebične, da so. Pa so res tako sebične? Saj se samo malo družijo, kljub temu, da to ni bilo izrecno prepovedano, sedaj je prepovedano druženje in temu je vlada napravila konec. Toliko o navadnih kravah. Pa poglejmo še svete krave, tiste z močjo odločanja, s privilegiji. V grobem lahko svete krave razdelimo na dobre in slabe (dobrih je vedno manj). Kdaj bomo nastavil ogledalo svetim kravam – tistim slabim, ki nas tlačijo leta in leta in uničujejo celotno populacijo s svojim egoizmom, nesposobnostjo, moralno pokvarjenostjo, nezasluženimi privilegiji in pohlepnostjo. To je tisto govedo, ki kroji usodo državljanov in državljank Slovenije in s svojimi sebičnimi interesi vpliva na vse prebivalce v tej lepi deželi. Tej populaciji lahko rečemo tudi virus. Zakaj takšna trditev? Poglejte imamo viruse iz prejšnjega stoletja, ki so za svoje privilegije in oblast pognale nešteto ljudi v smrt in pogubo, virus je prisoten desetletja, pa ga nikomur ni uspelo uničiti in sankcionirati, še Matilda jih ne mara. Potem imamo novodobne viruse ki so se pričeli pojavljati v letih po osamosvojitvi in so prisotni v vseh porah naše družbe. So zelo sebični, egoistični in sesajo mleko vseh pridnih kravic, ki ga proizvajajo, nikoli jim ni dovolj, hočejo vedno več mleka in mesa. Medtem seveda veliko kravic životari na račun tega sesanja, zaklane so pa prej ali slej vse. Nova vlada si je dvignila plače ja in, ni prva ni zadnja saj veste mleko in meso. Kot državljan pričakujem od vlade, da z dejanji pokaže ali res dela v dobrobit navadnih krav – državljanov, ki ustvarjajo, delajo, plačujejo davke:

  1. Ureditev razmer v zdravstvu, porezat pijavke, organizacijske spremembe, skrajševanje čakalnih vrst itd.
  2. Javni sektor – odklopite balastne porabnike našega mleka, ki ga ne zaslužijo (nepotrebni javni sektor, odsluženi kadri, razni svetovalci za bajne zneske, neke nevladne organizacije, agencij, ki mešajo meglo je neomejeno, pa bi se še našlo ampak bistvo je povedano
  3. Vojska – napravite iz lovskega društva vojsko (virus iz juga je vse bolj agresiven – tega se moramo bati, epidemija se napoveduje)
  4. Sodstvo – smrdi, kot še nikoli, spomnimo se vseh sodnih konstruktov
  5. Mediji – zakaj plačujemo davek posvečenim medijem (RTV), če ti poročajo samo za del političnega spektra, zaposlenih imajo več, kot je naših vojakov, kaj nam to pove…
  6. Pokojnine – kje je pravica upokojencev do zaslužene pokojnine v višini, ki zagotavlja normalno življenje upokojencev – navadne krave. Svete krave imajo bajne pokojnine, NOB pokojnin je vse več, prvorazrednim teče mleko v potokih
  7. Ostala področja, ki niso navedena zgoraj, delo, sociala, varovanje meje…. itd

  Seveda še vedno ostaja ogromno virusov, katere nisem opisal zgoraj je pa vsakemu bralcu jasno, kam pes taco moli. Nova vlada je v zagonu, ko premaga fizični virus naj se loti družbenega, ki nas bistveno bolj ogroža, ki je večje zlo od fizičnega virusa. Če bo ta vlada napravila samo del tega, kar je kritizirala v opoziciji se ji bo podpora drastično dvignila na višji nivo, če ne bo nobenih sprememb v družbi, bo tudi navadnim kravam jasno, da so vse politike v službi virusa, katerega iz družbe nočejo izkoreniniti ne levi ne desni, ker imajo vsi polne škafe mleka in mesa in jim omogočajo lagodno življenje na račun drugorazrednih. Vlada, navadne krave čakamo na akcijo saj veste na boj proti virusu po virusu. Corona je samo predigra za to vlado mogoče pa tudi ne, vzemimo si nekaj časa, hitro bo jasno, kam gremo oziroma, kam ne gremo.

  Avtor članka je zaposlen v gospodarstvu, od države prejema večinoma samo davke, dela med virus krizo, gasilec večino življenja, veteran vojne za Slovenijo in je politično korekten …. in ima realna pričakovanja!

  Ostanite zdravi!

 • Veteran

  Veteranu so prvo objavo izbrisali, očitno je basen preveč realna tudi za novo 24! Sem razočaran nad cenzuro….

 • Veteran
 • Veteran

  3 OBJAVA

  Slovenska basen o kravah, svetih in navadnih

  Zgornji tekst odraža stanje današnje populacije, posameznikov, ki je izrazito sebično/egoistična. Z avtorjem se strinjam, da neodgovorno ravnanje posameznikov ogroža vse nas. Virusi se je pojavijo in izginejo, v uvodu seveda mislim samo na fizični virus, COVID 19, ki nas trenutno ogroža. Nova vlada dela na tem, da prepreči širjenje virusa na vse možne načine in predvidevam, da bo pri tem tudi uspešna. V teh prizadevanjih ji pomagamo nekateri odgovorni državljani z izdatno pomočjo, sebičneži pa razumejo samo palico in represivne ukrepe. Po vzpostavitvi normalnega življenja v državi se bomo zavedli razsežnosti posledic te virusne epidemije a za vlado se pravo izganjanje virusa šele prične. Majhne države, kot je naša je za takšne nepredvidene situacije v kateri smo se znašli popolnoma nepripravljena, kljub zagotovilom bivše tragično, diletantsko, komične, nesposobne vlade, da imajo vse pod kontrolo. Oseba, ki je normalno inteligentna in zna razmišljati hitro prepozna takšne blefersko pokerske vložke in si ne more kaj, da ne dobi asociacije na tiste državljane, katere opisuje avtor v zgornji kolumni – neodgovorne sebičneže . Naj zaključim uvod s sklepno mislijo, da bo vlada uklonila neposlušne sebičneže z represivnimi ukrepi in to se že odraža na terenu in veseli smo lahko, da je temu tako, kajti Italijanski scenarij bi bil za vse nas lahko poguben. Prej ali slej bo življenje zopet normalno, samo cena, ki jo bomo plačali še ni znana. Verjetno bo za navadne državljane cena izražena v obliki novih davkov, saj poznate krava mlekarica je zato, da daje meso in mleko, občasno lahko bolj potiho tudi muka, odloča samo na volitvah, če se ji ljubi do volišča, prej ali slej jo zakoljejo ampak ni problema, ker se rojevajo nove mukice, z uvoženimi geni in zato takšna skrb države za nove teličke z novimi geni. Meso je dobro, nikogar ne zanimajo geni v mesu. Opravičujem se vsem pravim kravam, da sem jih uporabil v prispodobi!

  Uvodoma sem komentirali stanje navadnih krav v državi, češ, kako sebične, da so. Pa so res tako sebične? Saj se samo malo družijo, kljub temu, da to ni bilo izrecno prepovedano, sedaj je prepovedano druženje in temu je vlada napravila konec. Toliko o navadnih kravah. Pa poglejmo še svete krave, tiste z močjo odločanja, s privilegiji. V grobem lahko svete krave razdelimo na dobre in slabe (dobrih je vedno manj). Kdaj bomo nastavil ogledalo svetim kravam – tistim slabim, ki nas tlačijo leta in leta in uničujejo celotno populacijo s svojim egoizmom, nesposobnostjo, moralno pokvarjenostjo, nezasluženimi privilegiji in pohlepnostjo. To je tisto govedo, ki kroji usodo državljanov in državljank Slovenije in s svojimi sebičnimi interesi vpliva na vse prebivalce v tej lepi deželi. Tej populaciji lahko rečemo tudi virus. Zakaj takšna trditev? Poglejte imamo viruse iz prejšnjega stoletja, ki so za svoje privilegije in oblast pognale nešteto ljudi v smrt in pogubo, virus je prisoten desetletja, pa ga nikomur ni uspelo uničiti in sankcionirati, še Matilda jih ne mara. Potem imamo novodobne viruse ki so se pričeli pojavljati v letih po osamosvojitvi in so prisotni v vseh porah naše družbe. So zelo sebični, egoistični in sesajo mleko vseh pridnih kravic, ki ga proizvajajo, nikoli jim ni dovolj, hočejo vedno več mleka in mesa. Medtem seveda veliko kravic životari na račun tega sesanja, zaklane so pa prej ali slej vse. Nova vlada si je dvignila plače ja in, ni prva ni zadnja saj veste mleko in meso. Kot državljan pričakujem od vlade, da z dejanji pokaže ali res dela v dobrobit navadnih krav – državljanov, ki ustvarjajo, delajo, plačujejo davke:

  1. Ureditev razmer v zdravstvu, porezat pijavke, organizacijske spremembe, skrajševanje čakalnih vrst itd.
  2. Javni sektor – odklopite balastne porabnike našega mleka, ki ga ne zaslužijo (nepotrebni javni sektor, odsluženi kadri, razni svetovalci za bajne zneske, neke nevladne organizacije, agencij, ki mešajo meglo je neomejeno, pa bi se še našlo ampak bistvo je povedano
  3. Vojska – napravite iz lovskega društva vojsko (virus iz juga je vse bolj agresiven – tega se moramo bati, epidemija se napoveduje)
  4. Sodstvo – smrdi, kot še nikoli, spomnimo se vseh sodnih konstruktov
  5. Mediji – zakaj plačujemo davek posvečenim medijem (RTV), če ti poročajo samo za del političnega spektra, zaposlenih imajo več, kot je naših vojakov, kaj nam to pove…
  6. Pokojnine – kje je pravica upokojencev do zaslužene pokojnine v višini, ki zagotavlja normalno življenje upokojencev – navadne krave. Svete krave imajo bajne pokojnine, NOB pokojnin je vse več, prvorazrednim teče mleko v potokih
  7. Ostala področja, ki niso navedena zgoraj, delo, sociala, varovanje meje…. itd

  Seveda še vedno ostaja ogromno virusov, katere nisem opisal zgoraj je pa vsakemu bralcu jasno, kam pes taco moli. Nova vlada je v zagonu, ko premaga fizični virus naj se loti družbenega, ki nas bistveno bolj ogroža, ki je večje zlo od fizičnega virusa. Če bo ta vlada napravila samo del tega, kar je kritizirala v opoziciji se ji bo podpora drastično dvignila na višji nivo, če ne bo nobenih sprememb v družbi, bo tudi navadnim kravam jasno, da so vse politike v službi virusa, katerega iz družbe nočejo izkoreniniti ne levi ne desni, ker imajo vsi polne škafe mleka in mesa in jim omogočajo lagodno življenje na račun drugorazrednih. Vlada, navadne krave čakamo na akcijo saj veste na boj proti virusu po virusu. Corona je samo predigra za to vlado mogoče pa tudi ne, vzemimo si nekaj časa, hitro bo jasno, kam gremo oziroma, kam ne gremo.

  Avtor članka je zaposlen v gospodarstvu, od države prejema večinoma samo davke, dela med virus krizo, gasilec večino življenja, veteran vojne za Slovenijo in je politično korekten …. in ima realna pričakovanja!

  Ostanite zdravi!

 • Pero

  Čas bo pokazal, da je ta namišljena pandemija bila ena od največjih neumnosti v zgodovini človeštva, dokaz da lahko mediji ustvarijo tako hudo histerijo, da ji podleže še politika in stroka. Okuženih nekaj 100 ljudi, pa je taka panika, kot da gre za kugo s 100% smrtnostjo…ironija tega pa je, da bo tokrat ta neumnost naredila tako škodo, da ne bo na koncu nikomur smešno. Vas bom vprašal čez dva ali tri tedne, če smo res sredi katastrofe…

  • Novo Jutro

   Ne morem verjet, ko to čitam. Ali gre za samopromocijo ali je posredi nedolžna plitkost ali pa je prisotna resna duševna motnja.

   Zdaj, ko to pišem odvažajo v Italiji trupla z kamionom, pol časopisa osmrtnic. pri nas in drugod po Evropi se množijo zaraženi z virosom, življenje je skoraj zastalo, tukaj pa se nekdo heca. Komentiram samo iž spoštovanja do g. Ivana Šokiča , drugače se mi ne bi bilo vredno oglašati.