fbpx

Koga v resnici moti Nova24TV?

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV)

Običajno pišem o temah, ki zadevajo našo družbo in so krovno škodljive za prihodnost. Pišem o lobijih LGBT, teoriji spola, uvajanju socialistične mentalitete v gospodarstvo in politiko, o tem, kako ministrstvo za družino uničuje družino, ministrstvo za infrastrukturo pa infrastrukturo. Kako nas, državljane, mediji pitajo z ideologijo kulturnega marksizma in uničujejo našo družbo, nato pa vpijejo, da gremo v prepad. Seveda, če so nas pa sem pripeljali. Tisti, ki uničuje družbo, ne more predlagati rešitev zanjo. In tu imajo mediji glavno vlogo. Tako pridem do naslova te kolumne.

Mediji smo, pravilno rečeno, četrta veja oblasti. Zakaj? Ker večina prebivalcev in volivcev volilne odločitve sprejema na podlagi spremljanja medijev, pa naj so to televizija, radio, spletni portal ali časopis. Zelo malo volivcev je takšnih, ki spremljajo seje državnega zbora, ki berejo fiskalne dokumente, ki analizirajo volilne programe. Zato smo mediji tisti, ki ljudem sporočamo novice. Pa ne samo novice, temveč tudi svetovnonazorske poglede.

Naš portal bere vsak dan več ljudi, našo televizijo gleda vse več gospodinjstev
Nova24TV ni nastala kot propagandno glasilo neke politične opcije, ampak kot nuja drugače mislečih po mediju, ki bo povedal drugače, ki ne bo ščitil tajkunov in kriminalcev. Ki ne bo iz propadlega socializma izumljal novih in novih različic in poveličeval prejšnjega sistema. Ki ne bo prek televizije ali portala vsiljeval svetovnonazorskega pogleda kulturnega marksizma. Nova24TV je nastala kot opozicija kaosu v družbi, kot opozicija razpadu družbe, kot jo poznamo. Naša ekipa je sestavljena iz desničarjev, levičarjev, katoličanov, ateistov, sanjačev, apolitičnih ljudi. Smo mavrica različnih prepričanj, ver in nazorov. A sobivamo in soustvarjamo. Zakaj? Ker se pri nas spodbuja dialog. Delamo veliko, veliko pa tudi razpravljamo, primerjamo stališča in kdaj tudi ugotovimo, da smo na drugem bregu. Lahko bi rekli, da živimo demokracijo. In iz tega se rodijo dobri odnosi in boljše novice, saj je demokratičen diskurz opravljen še pred objavo pomembnih prispevkov.

Imamo tudi zagnane ljudi, ki jih bolj kot politika zanimata gospodarstvo in družba. Oni se ukvarjajo s primeri drugorazrednih prebivalcev, ukvarjajo se s kriminalnimi zgodbami slovenskih politikov in gospodarstvenikov, ki jih branijo glavni mediji. Ukvarjajo se z dogodki v svetu, ki se ali se bodo dotaknili tudi Slovenije. Predvsem pa predstavljamo drugo lice slovenskega medijskega pola. In smo zasebni medij. Nikogar nič ne stanemo. Kdor nas noče brati in gledati, naj nas pač ne. Nismo RTVS, ki jo moramo plačevati, tudi če je ne spremljamo. Davkoplačevalcev pa nismo do sedaj stali niti centa. Predstavljamo pa drugo plat medalje. Medalje, ki je bila do sedaj popolnoma leva, z izjemo enega tednika, Demokracije. In kakšen je rezultat? Naš portal bere vsak dan več ljudi, našo televizijo gleda vse več gospodinjstev. Očitno v Sloveniji obstaja potreba po drugačnem poročanju, po drugačni svetovnonazorski usmeritvi.

Nova24TV je odgovor na kaos današnjega časa
Koga torej moti Nova24TV? Nova24TV levičarskih medijev ni motila, dokler je bila majhna. Ko so se še vsi posmehovali, češ da bo propadla. Pa ni. Šli smo skozi kar nekaj ognjenih krstov, da smo prišli do sem, kjer smo danes. Postali smo akter, postali smo opaženi. Bere nas več kot tretjina volivcev, gleda nas prav tako ogromno število ljudi. Zakaj? Ker delamo dobro. Ker nismo paž oblasti, ampak opozarjamo na zlorabe. A ker smo slišani, smo postali problem. Problem za tiste, ki že od časa prejšnjega sistema neupravičeno in nelegitimno vladajo, kradejo in profitirajo na plečih slovenskega ljudstva. Motimo tiste, ki se imajo za varuhe novega svetovnega reda. Zato smo moteči za Mirovni inštitut, Društvo Legebitra, Varuha načela enakosti in druge izpostave imperija Georgea Sorosa. Motimo tudi stare privilegirance, ker razkrivamo kriminal preteklega sistema. Moteči pa smo tudi za piškotarje tipa Savić, ki jih moti, da državne firme oglašujejo pri nas. Dragi Domen, toliko ljudi nas gleda, da se podjetjem pač splača oglaševati pri nas. Kapitalizem je hudič za ideološko oprane ljudi, ki menijo, da denar obstaja samo za financiranje njihovih preživetih in nevarnih idej.

Domen Savič (vir: STA)

Nova24TV je torej odgovor na kaos današnjega časa. Odgovor na poskus preoblikovanja človeka po meri komunistov. Odgovor na izginjanje morale in etike v družbi. Odgovor na ubijanje nerojenih otrok in uvažanje substitutov iz Afrike in Arabije. Odgovor na samosovraštvo zahodne družbe in uničevanje temeljev naše blaginje. Nova24TV je tukaj zaradi ljudi, in dokler nas bodo gledali in brali, se bomo borili za družbo blaginje, družbo pravičnosti in družbo, v kateri sta znanje in delo cenjena, ne pa omalovaževana in osovražena.

Aleksander Rant