Ste se že kdaj vprašali o mentalnem zdravju levičarjev?

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV)

Ste se že kdaj vprašali o mentalnem zdravju levičarjev? Njihovo razmišljanje namreč najbolj spominja na um shizofrenika, ki ne ve, v kaj verjame in kaj zagovarja. Izpostavljam le nekaj primerov shizofrenije politične misli slovenske in globalne levice, zaradi katerih boste morda doumeli, zakaj je vprašljivo samo mentalno stanje tistih, ki zagovarjajo leva politična stališča.

Prva kategorija je zagotovo demokracija. Vsi levičarji so veliki zagovorniki tako imenovane neposredne demokracije, ker se baje borijo za ljudski glas. Da bi bil lahko vsak državljan slišan in bi odločal v vseh stvareh, povezanih z državo. Na drugi strani pa obožujejo diktatorske režime. Levičarji obožujejo ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki svoji državi vlada s trdo roko, njegovi politični nasprotniki pa umirajo v prometnih nesrečah ali gnijejo v zaporih. Navdušujejo se za komunistične diktature. Za Sovjetsko zvezo, Kubo, Severno Korejo, Venezuelo. Častijo najbolj krvave diktatorje preteklosti Mao Zedonga, Tita, Pol Pota, Stalina in Lenina. Najbolje povzame levičarsko shizofrenijo parola “E viva il comunismo e la libertà!”. Naj živita komunizem in svoboda. Svoboda in komunizem sta izključujoča se pojma, saj komunizem gradi na kolektivni zavesti in ne na osebni svobodi. V kaj torej verjamejo, v neposredno demokracijo ali diktaturo?

Shizofren odnos do pravic žensk
Druga velika shizofrena ideja levice je njihovo dojemanje pravic žensk. Na Zahodu, v najbolj razviti in egalitarni civilizaciji na svetu, vpijejo, da imajo ženske še vedno premalo pravic. Skrajne feministke gredo še dlje. Za svoje dostojanstvo se borijo s protesti, na katerih nage tekajo po ulicah mest, kažejo svoje vagine in kričijo, da se ne bodo pustile nadvladati šovinistični družbi. Na pamet jim ne pade, da je družba, ki takšno ravnanje dopušča, najbolj liberalna družba na svetu. Na drugi strani pa borci za pravice žensk aktivno sodelujejo pri uvažanju ilegalnih migrantov z Bližnjega vzhoda in iz Afrike. Večinoma gre za muslimanske prišleke, kar pomeni, da so vzgojeni v ideologiji, ki žensko postavlja na raven živali. Posilstva ne priznavajo, ženska mora nujno nositi prisilno versko pokrivalo, ne sme iti na tržnico, mlada dekleta pa so prisiljena v poroko z več kot štirikrat starejšimi moškimi. Mnoga umrejo na poročno noč zaradi krvavitve, po posilstvu “ljubečega” moža. Za pravice žensk v teh državah se levica ne bori. Kaj so torej? Se borijo za ženske pravice ali za zasužnjevanje žensk? Glede na njihov shizofreni odnos do tega vprašanja ne moremo vedeti.

“To je projekt ‘Dvigovanje krila’, ki slavi raznolikost vagin” (Vir: Twitter)

Shizofrenija do kapitalizma
Prav tako je shizofren njihov odnos do kapitalizma. Vsi povprek so polni besed o tem, kako je kapitalizem zloben, kako izkorišča delavce in kako bi v socializmu bolje porazdelili denar bogatih tistim, ki si ga zares zaslužijo. Pa ste že kdaj videli poslance levih strank, da bi uporabljali severnokorejski mobitel? Da bi se vozili z lado nivo? Da bi uporabljali venezuelski računalnik? Kje pa! Na seje državnega zbora se odpravijo z Applovimi računalniki, vozijo se z mercedesi, pogovarjajo se prek Samsungovih mobitelov. Torej s samimi stvaritvami kapitalizma. Zanimiva izbira produktov, če je pa kapitalizem tako zanič. Najprej kritiziraš kapitaliste (recimo Steva Jobsa), nato pa kupiš Apple in tako ravno temu kapitalistu daš denar. Shizofreno.

Feministka Barbara Rajgelj (Foto: Tw)

Shizofrenija do ljudi, ki imajo urejeno življenje
Primerov shizofrenije levice je še veliko, a ena samcata kolumna ne dopušča pisanja o vseh. Naj za konec omenim še zadnji poskus evropske levice za večjo “demokracijo” Evropske unije. Levičarji, ki vseskozi kritizirajo Bruselj, želijo dati ravno Bruslju še več moči. Želijo še bolj centralizirati Evropsko unijo, da bi ustvarili nadnacionalno pošast, ki bi ji vladali prek svojega vpliva na bruseljske birokrate. Kajti verjemite, morda v Bruslju politično vlada desnica, birokracijo pa ima v rokah levica. Zato si kljub kritikam Bruslja želijo dati še več moči bruseljski birokraciji. Da bi lahko tako kot vedno v preteklosti vladali brez volitev, navzven pa vzdrževali masko demokracije. Če ne verjamete, vprašajte znance, ki so privrženci Levice in nasprotniki Bruslja, ali so za večjo centralizacijo EU in za krepitev pristojnosti bruseljskih birokratov. Če so pošteni levičarji, vam bodo odgovorili DA.

Normalni ljudje gremo zato levičarjem tako v nos, ker se držimo določenih načel in morale. Sami so politično shizofreni in zato ne prenašajo ljudi, ki imajo svoje življenje urejeno. Sovražijo ljubeče družine, sovražijo razgledane učitelje, sovražijo krščanstvo, sovražijo matere, sovražijo lastno državo. Čas je, da politiki shizofrenije in sovraštva rečemo NE in si ne pustimo vzeti svojih prepričanj.

Aleksander Rant

 • psychocandy7

  Že.

 • večni srb

  Zdaj vem zakaj nisem levičar.

  • Tom Žnidarčič

   zdaj vem zakaj nisem levičar.

  • seveda si levičar, saj si pravoslavec

   • večni srb

    Samo v tvojih mokrih sanjah.

  • Rožle

   Pa dobr no …
   sej nisi edini, ki z desno roko piše …
   jest sem ponosen, ker nisem levak ..

 • večni srb

  Pri vseh teh čudnih očitkih, se velja vprašati o njihovih nasprotjih, če vemo, da levica obstaja zato, ker obstaja tudi diametralno nasprotna desnica.

  Koga potem tipično častijo desničarji, morda spartance, inkvizicijo, Hitlerja in Mussolinija. Zgodovina je pokazala, da so potem levičarji vseeno na boljšem, levi doktatorji so ubijali vsepovprek, razsodno in uravnoteženo, ne pa zaradi norih izmišljotin in glede na katerim staršem se je kdo rodil.

  Levica ni samo proti krščanstvu temveč proti ideologijam na splošno, pri nas so katoliki najbolj na udaru zato, ker Slovenija nima veze z versko državo Vatikan in ker so katoliki pri nas praviloma potomci okupatorjev oziroma hrvatov. kdor je podaril kose slovenskega nacionalnega ozemlja verski džamaheriji, na podlagi neustavnih zakonov iz časov fevdalizma, je torej začel pravo državljansko vojno, ki je nič na svetu ne bo ustavilo, ker slovenci preprosto nimamo vpliva na tuje države in vesoljno religijo, upirati se jim je pa treba. To je hladna vojna, ki se ne more končati, lahko pa postane totalna. Menda je jasno, da slovenci nismo nič prodajali in tudi nismo dobili nobenkih kupnin, če pa so bile vse odločitve takrat v rokah tujih okupatorjev in gospodarjev, zakaj potem vračamo nekaj, kar je bilo od nekdaj samo naše? Še več, zakaj mešamo denacionalizacijo državnega kapitala, ki bi se moral deliti izključno samo med slovenske državljane, z nekimi agresivnimi tujci, ki so nam kvečjemu dolžni opravičila in odškodnine, ne pa mi njjim. To so logične stvari, ki silijo ljudi v nelogična nasprotja, če nočeš biti izdajalec lastnega naroda, si lahko torej edino še levičar. In to ta isti levičar, ki je omogočil denacionalizacijo in zaradi katerega je razpadla zveza vseh južno slovanskih dežel, ki je bil tiho, ko so šalabajzerji sprejemali take zakone in jemali narodu iz ust. Njim niso ali pa se jim je celo splačalo.
  Kdo je potem pravi levičar, mogoče polpismeno zarukano govedo, ki se je skregalo z lastno pametjo, sicer danes ne bi pmagali ureničevati Hitlerjev načrt, živeti od pplodov veleizdaje, v isti sapi pa slaviti zmago proti velikonemškim imeprialistom, od katerih dobijo ves denar in diplomatsko zaščito. Potem se pa čudijo desničarjem, da jih imajo za hinavsko, pokvarjeno in lažnjivo govedo. Še več, desničarje obtožujejo za grehe njihovih prednikov, medtem ko se danes sami okoriščajo na popolnoma isti način. V tem smislu, je desnica vsaj iskrena, niso pa dovolj pametni, da bi razumeli gospodarje, ki imajo raje nesrečne in skrajno obupane reveže kot zveste sledilce, ki jim itak ni treba več nič razlagati in so že itak taki kot oni hočejo. Mar ni to nenazadnje najbolj krščansko, ljubiti sovražnike, celo bolj kot svoje ljudi?

 • Stric iz ozadja

  Navdusenje nad Rusijo ni omejeno samo na levicarje ampak tudi za (skrajno) desnico (Severna liga, FPÖ, Nacionalna fronta oz. po novem Nacionalni zbor).

 • Tom Žnidarčič

  Ne, nisem se nikoli vprašal po mentalnem zdravju levičarjev, ker to ni potrebno! Se pa dostikrat vprašam po mentalnem zdravju desničarjev!

  • boogin1

   Kaj res misliš, da se bom spustil na nivo bolanega skrajno levega fašističnega komunajzarja in delil replike na tvoje nagnusne komentarje ?

   • Tom Žnidarčič

    Ne.

 • Tom Žnidarčič

  Janša bi moral odstopit že 2012 pa ni!!!! Janša je uničil državo zaradi tega, ker takrat ni odstopil in prepustil vlado recimo Vizjaku. Janša je že velikokrat potegnil poteze, ki so bile nerazumljive takrat, danes, pa ne več!

 • Rožle

  Pač levaki so itaq znani po tem, da so nevarni celo sami sebi in ne samo do drugih .. tako kot tudi za okolje ..

 • Tom Žnidarčič

  OK. Ste Janševo trobilo! Ma zakaj pr bogu morate bit isti kot uni drugi?

 • Rant is ranting. Normalno, da levičarji podpirajo Vladimirja Putina, saj je pravoslavec in pravoslavci so po definiciji levičarji.

  Sicer pa Lade Nive (in ruski avtomobili nasploh) so prepožrešni za naše razmere, nismo Rusija, da ležimo na nafti, zato ni naključje, da imamo nemške, francoske in italijanske avtomobile, ker so izdelani v državah ki so blizu nas. Glede severnokorejskih mobitelov ni dvakrat za reči, da zna bit kak del proizveden v Severni Koreji, samo se to skriva.

  • Tom Žnidarčič

   Hvala,sem si oddahnil!

  • večni srb

   A tebi še niso vzeli vozniškega izpita? Potem si ubogljiv ali pa si njihov.

 • Jan Kovalski

  “Ne jebu te pederi nego kapitalizam!”
  =================
  A vas dvoje ne jebe niko!

  • Tom Žnidarčič

   Hahaha budalo!

 • kokobily

  Ko nekdo sprašuje po mentalnemu zdravlju drugače mislečih, a istočesno mu je prvi stavek “Prva kategorija je zagotovo demokracija…”,
  No, no Rant, imate v vaši ekipi nekaj razumnih ljudi, pusti njima misliti, preprosto – ne gre ti..
  Namreč, za mentalno (tudi – nezdravje) tisto mentalno mora obstajati.. Nekatere levičarje (pa tudi -desno enoroke) je res narava samo štrafnila, pri tebi, no, zdi se mi, da te je ob tem popolnima zgrešila…
  Brez desnega ni levega, obratno pa tudi. Levi je eksremizem odziv na desnega, desni na levega. Dialog med levo-desno (in obratno) zmernostjo se imenuje demokracija..Gaussova krivulja, pač.. (pa hitro poguglat, da zveš, kaj to sploh je..)

 • VERRZIFIKATOR

  Nace Levič

  STRAH PRED SOVRAŠTVOM

  Pred sovraštvom strah me ves preplavlja,
  kaj če to sovraštvo se razširi,
  če se v ustaljeni tok utiri,
  vse glasneje misel se ponavlja.

  Vsepovsod le novi so nacisti,
  kamor koli gledam, zgolj fašizem,
  glavo dviga skrajni aktivizem,
  kamor grem, povsod so eni isti.

  Zdaj celo v domačem stanovanju,
  nacije srečujem skrajne vedno,
  eden bulji vame zagovedno,
  v takšnem sem ujetnik skrajnem stanju.

  Strah sovražni me tako najeda,
  da ne upam mimo ogledala,
  vanj upirajo pogled zijala,
  si ne drznem v steklo več pogleda.

 • večni srb

  Najraje komentiram Ranta, ker mi vse kar pametnega napišem takoj pobriše, da ne izpade budalo. Je vsaj prebral, saj zato se trudim.

 • Djuro Sumar

  Ste se že kdaj povprašali o mentalnem zdravju desničarjev? Še danes pri vsej znanostih in dokazih, da ne obstaja Bog, vice, pekel in nebesa, še vedno verjamejo v 2000 let stare pravljice.

 • Duhec

  Rant je bolan.

  • kokobily

   Dobro jutro Kolumbo !!

 • Haloški Tunek

  Ste se že kdaj fprašali o mentalnem zdravju Janeza Janše? Nekaj let nazaj je bil nekajkrat opažen na ljubljanski psihiatriji Polje. Tam ni obiskoval sorodnikof, ampak enkrat mesečno poiskal pomoč strokovnjaka za duševne težave !!!

  PS: Tega Ranta pa samo pred zid…in kamne v roke. Kurbo desničarsko je treba kamenjat !!!

  • Miran Pavličič

   Ajde shizofrenik pojdi se zdravit

  • alojz

   Pa si pokazal vse. Prava slika levičarja. Pobit vse , ki niso tvojega mnenja in usmeritve. Z tem komentarjem si potrdil, da ima Rant v vsem PRAV.

   • Haloški Tunek

    Prvi trije stafki popolnoma držijo !!!

 • Lea Pralines

  JA KDO SE PA PREPUCAVA,NEIZKUŠEN NAPUMPAN DESNIČARSKI LIZUN,BREZ TROHICE SAMOZAVESTI IN SVOJE DRŽE…ČE NE BOŠ PRIDEN BOŠ DOBIL OD JANŠE BRCO V RIT IN IZGUBIL TO BEBASTO SLUŽBO DVORNEGA NORCA…BODI RAJE TIHO,KER NIMAŠ NE ZNANJA NE ŽIVLJENSKIH IZKUŠENJ,,,MALINOVEC…

  • Goran Hvala

   ne se tolk napenjat. mene je posteno nasmejal…je nakladac prve kategorije….tak je. ce nisi jansevik nisi clovek.. se zival skoraj ne…:-)..tak da hvala kurcu da imamo take “prave ljudi” med nami….da se kot nejansevik sekiram ker je on tolk uspesen. :-)…na novi24tv.. :-)…res mu zavidam ta uspeh…in izgled seveda. :-)

  • MižekFiga

   Nadeni pleničko!

 • pajac debeli

  Liberalism je mentalni disorder

 • Miran Pavličič

  quaj zej levičarji zmešani , a vas kaj buli,a ste se našli v tej kolumni ? pejte se zdravit pa bo bolš…

 • Olga2345

  Bravo Alaksander Rant! Shizofreniki pa sodijo v Polje in ne v parlament! Fajonka je lepo predstavila shizofrenijo levičarjev za napadom na predvolilni plakat SDS in Orbana v evropskem parlamentu!!? Evropa si po njenem mora želeti več policije na ulicah zaradi nezakonitih migrantov in ne mirnih sprehodov po ulicah svojih mest, kot to dela Orban! Komentar je odveč

 • Bandit123

  Rant, če bi se levičarji tako zaletavali v desničarje kot se ti v levičarje bi bilo bolje, da si najdeš svoj prostor pod soncem kjer daleč okoli ne bo nikogar. S seboj vzemi še svojega mesijo, da bo končno malo miru v Slovenij.

  • ZatonMesecnikov

   Sanje vsakega levičarja bandidos. Enorazredna in enoumna družba. Že videno v zgodovini.

  • Soave

   Levičarji se ne zaletavajo ! Oni si enostavno – ker imajo vse v svojih rokah – prikrojijo zakone po svojih potrebah !
   Pa svoj prostor pod soncem tudi imajo . . .. . .v davčnih oazah !

 • Grog

  Torej je po njegovo , vec kot 50% drzavljanov shizofrenih , ker niso desni ;)

  • pajot

   Točno.

  • komar marko

   jap, sam poglej koliko jih živi na TUJI račun. Kaj praviš, kdo voli MESEČNIKE, ta pajim dviguhe socialo. ŠTIRI članska družina prejme 1200 EUR. Shizofrenija je pre blaga definicija.KAPIŠ!

   • Grog

    Ne to zblojeno idejo in zaljenje drugace mislecih , samo ti KAPIŠ ;p

  • Franjo Trojner

   Ni veredostojnega podatka koliko je levičarjev ali desničarjev v naši državi.
   Na volitve ne hodi približno 900 000 volilnih upravičencev, že dvakrat je uspel referendum, ki je preprečil izvajanje levičarskega družinskega zakonona, ki bi močno udaril po tradicionalni družini, kar tudi nazorno pove svoje.
   Sicer razmerje med vernimi in ateisti tudi po zadnjih merjenjih močno govori v prid vernih, še to vedno ne da pravega odgovora kdo na volitvah glasuje za levico in kdo za politično desnico, še manj pa kdo je levičar in kdo desničar. Poznam ateiste, ki za politično levico niti slišati nočejo!
   To tvoje tako na pamet določeno razmerje 50% enih in 50 % drugih nima nobenih stvarnih podlag, da bi temu človek lahko verjel. Tak cenen populizem in vedno bolj fanatično agresivna retorika, politika vseh akterjev na politični levici daje vtis, da vas je mnogo, a z dokazljivimi dejstvi to nima nič skupnega,. Od tod cenzura, neporočanje v medijih, ali celo hudo pristransko in zavajajoče poročanje domunatnij levici servilnih medijev, kjer se poizkuša določene teme, zadeve, zakone za katere politična levica nima soglasja v družbi uzakoniti mimo volje državljanov na tiho in na brzino v DZ.. Od tudi goreča želja vseh akterjev politične levice po omejevanju svobode govora, po nabijanju nagobčnikov drugače mislečim, da se zaustavi resnica, mar ne?
   Glej piši ti kar češ, resnica je, da s svojim grobim, že kr nasilnem in fanatičnem vsiljevanjem mnenj akterji politične levice ubijate zdrav dialog v družbi, v politiki itd., kar ne more prinesti nič dobrega.
   Vladanje je umetnost vzdrževanje ravnovesja znotraj neke pluralne demokratične družbe, na osnovi zdravega dialoga, poštenih in svobodnih volitev, ter USTAVE in iz nje izhajajoče zakonodaje!
   V USTAVO smo SLOVENCI zapisali kako želimo skupaj živeti na teh naših prostorih in v kakšni državi in pod katerimi pogoji, mimo tega dogovora ne gre. Za vsak nov dogovor je potrebno iskati širšo podporo med državljani, če te ni, se morajo veljavni dogovori spoštovati! Tega najbolj preprostega dejstva v demokraciji se boste levičarji vajeni samo totalitarne oblasti še morali naučiti spoštovati, ker na silo ne boste nič dosegli.

   • Grog

    ” To tvoje tako na pamet določeno razmerje 50% enih in 50 % drugih nima nobenih stvarnih podlag, da bi temu človek lahko verjel.”

    Vsec mi je , kako ti mislis , da ne govoris na pamet ;) Zaradi neudelezbe , se ne pomeni , da ljudje niso levi ;) Tudi glede vere , rabimo novi popis prebivalcev ;) Skos se tolcete po prsih , da vas je vec. A istocasno imate prazne cerkve in skoraj nic mladih duhovnikov in nun ;)

    Pa tudi smesno je, kako mislis , da tvoje ideje niso totalitarne ;)

  • Lustrator

   Zakaj “po njegovo”? Je dokazal shizofrenost v temeljnih svetovnih nazorih komijev ali ne? Voli več kot 2/3 slovencljev komije ali ne? Ergo? Zakaj bi se sprenevedali in se delali zdrave in normalne, če to po nikakršnih standardih nismo? Slovenija je NUJNO POTREBNA zdravljenja in prvi korak je v tem, da se sploh upamo pogledati v ogledalo. Velika večina slovencljev na to še ni pripravljena, zato pa že 70 let živimo v enem in istem miselnem, gospodarskem, pravnem sistemu, čeprav je EVIDENTNO da nam škodi.

 • bednick

  Potemtakem je shizofrenija nekaj dobrga, saj se z njo lepo PREŽIVI.

  • Lustrator

   Samo v na glavo obrnjenih družbah, kjer je zdravo bolno, moralno nemoralno, resnica laž, laž resnica, demokracija fašizem, fašizem demokracija in dan noč. A preživetje na glavo obrnjenih družb je brez izkoriščanja drugorazrednih in zunanjih donacij (kreditov) dolgoročno NEMOGOČE. Žal bo naša bolezen trajala vsaj toliko časa, dokler tujina ne ugotovi, da s tem pravzaprav hrani raka v svojem telesu.

 • ZatonMesecnikov

  Tako je Aleksander. Levičarstvo v družbi sestavlja nekaj slojev.

  – mladi levičarji, ki bi na silo spreminjali svet. Mladi so in neučakani, ker svetu se mudi. Gre za idealistično komponento v mladem človeku in v njegovi fazi odraščanja. Kot v naravi, ko je mlad kužek prijazen do vseh, ljubek in igriv. Predpogoj, da je takšen je seveda družba obilja, brez nevarnosti, ki bi ta njegov idealizem ogrožale. Pri nas najdeš takšne primerke po družboslovnih faksih, srednjih šolah, kjer jih gnete drugačna vrsta levičarjev, profesionalcev. Gre za mladostno distrofijo v mladem človeku, ki mislijo, da so vsi na svetu takšni kot oni. Zato so morebitne konfrontacije z mladimi osebki iz drugih, trših delov sveta lahko zelo boleče. Kot so stari ljudje pri nas znali reči pri vzgoji domačega ljubljenca, “da ga lahko narediš žleht ali pa ne”.

  – profesionalni levičarji, ki delujejo v levičarskem sistemu s svojo profesijo in jim njihova politična opredeljenost koristi pri karieri.

  – nostalgični in vsakdanji levičarji, ki so levičarji, zato ker so jih tako naučili. Strašili so jih z delavskimi socialisti pa domobranci pa indoktrinirali so jih po šolah. Svet desničarjev so jim prikazovali po principu “levo=dobro, “desno= slabo”. Kot Kajna pa Abela nekoč.Pa Jing pa Jang. Takšni levičarji so levičarji ponavadi samo ko je treba volit. Slišijo na besedo “naše” če jih pokličeš.

  – Ultra levičarji. Ti so najbolj nevarni. Ker za njih ne velja noben civilizacijski moralni princip, razvit skozi stoletja, ampak so jim je v boju za “boljše in napredno” dovoljena vsa sredstva. Tudi nimajo nikakršnega odnosa do tujega življenja. Razbijajo star svet in ga rušijo. V tem boju jim je dovoljena tudi Laž, če citiram Luko Polmeseca, “ker laž v boju za civilizacijske vrednote ni laž”. Ali pa rušijo, če parafraziram znanega delavskega socialista Adolfa: “Jetzt zittern die morschen Knochen, wenn die alte Welt in Scherben geht”. “Trepetajo gnile kosti, ko gre stari svet v črepinje”.

  Kaj pa slovenska družba? Sestavlja jo zaradi zgodovinskih okoliščin ves spekter gornjega.

 • Soave

  + + + + + shizofrenija ja pač bolezen.
  Vendar naš Narod ne boleha za to boleznijo.
  Smo troti ! Ki prav nič ne mislimo s svojo glavo. Diktirajo nam komunjare vseh vrst.
  Upam, g. Rant, da se ne boste jezili, ker bom tu pripela članek o Cerkvi s Portala Plus.
  https://www.portalplus.si/2859/cerkev-ta-debela-stara-gospa/
  Toliko je govora o migrantih in podpori Cerkve le tem, da vseeno lahko tole priključim na Novo-
  J. Kurinčič je sicer dobro napisal o težavah debele gospe. Res je tako.
  Vendar pa se sprašujem, kaj je možakar v dvajsetih letih svojega duhovništva ukrenil, da ne bi bilo tako ?? Verjetno nič ! Govoričiti je lahko, kaj narediti pa prekleto težko.
  Ima pa vsekakor priliko kaj več povedati. Kako si predstavlja pospravljanje stare navlake v Cerkvi. Marsikateri portal bi ga – po moje, no – z veseljem objavil.

  • dob

   Prebral sem Kurinčičav sestavek (kot mu sam pravi). Najprej sem pomisli, kako zelo sam je v tem, kar razmišlja, kako ga takšno njegovo razmišljanje dela samega, ga oddaljuje od okolja, v katerem je in od katerega je življenjsko odvisen.
   Ne nanazadnje je samota tista, ki je pri Bogu, še preden je bil Bog, povzročila, da je ustvarjal.
   Ustvarjal je zato, da ne bi bil sam. Ljudje ustvarjajo, ker so v sebi “lačni”. Ne zato, ker so siti ali presiti, ali kar tako in iz dolgočasja.

   Na vse se človek navadi; na krivico, da te mož pretepa, na hiranje v bolnišnici, na revščino, na poniževanje… samo na samoto se ne moreš navaditi!

   Samota je prazen prostor, neskončen prostor praznosti s katerim se ni mogoče pogovarjati. Tam ni nič.
   Veličina Boga in njegovega ustvarjanja je pa ravno v tem, da tam zunaj ni samo Nič! Da nekaj je.

   Kaj naj bi Kurinčič še naredil? Po moje je naredil velikanski korak. Gigantski!
   Odločitev enega človeka potegne za sabo stvari, ki jih svet še ni videl. Tisto, kar je naredil, je tisto, kar šele bo. To pa je neizmerljivo.
   Ko je človek osvobojen dvoma, lahko naredi kar hoče. Kar hoče!
   Hoteti je beseda in pojem, ki ga človeštvo še ne pozna. Pa ga bo spoznalo.

   • Soave

    Se strinjam.
    A ta korak bi moral nadaljevati v okolju, ki ga pozna. V katerem si lahko pridobi notranje somišljenike.
    Si res prepričan. da je osvobojen dvoma ?? In prav gotovo ni sam. To ni samota.

    Sami smo mi, mnogi ljudje, ki si ne upamo govoriti.
    Ki zapravljamo svoje talente .
    Hočem pa je beseda, ki je izgubila ves pomen .

    • dob

     Zaradi tega, kar je Kurinčič napisal, vidim VELIKANSKI premik v načinu razmišljanja v inštituciji! Hoja po stopšnišču visoke stavbe se začne s prvo stopnico, nadaljuje se z drugo, pa s tretjo…

     • Soave

      Ja, že. . . že. Vendar znotraj Ustanove.

     • dob

      On izhaja iz ustanove, torej se spremembe pojavljajo v ustanovi.

     • Soave

      Ja, zato bi moral tam ostati in ropotati , no !!

     • dob

      Inštitucija takšne izloči.
      Partija jih pa izloči in ubije, če prej ne zbežijo na tuje.
      Jaz, denimo, nisem v nobeni inštituciji in stranki, nikoli bil.
      Zato pa delujem “od znotraj”. Ker me nimajo kam izključiti!

     • Soave

      Vendar je v slogi vseeno moč. Verjetno je med duhovniki kar nekaj takih, ki bi bili sposobni stopiti skupaj ??
      Ja, jaz tudi, jaz tudi, dob delujem od znotraj ? Pa imava kaj od tega ?
      Zerro ! Zavrtiva si kakšno dobro glasbo.

     • dob

      Imava, imava!
      Ti morda ne verjameš, toda Vesolje sliši vsakogar od nas in ve kaj se dogaja. Mnenje vsakega od nas še zdaleč ni zanemarljivo. Pravzaprav, je ravno narobe: zelo je pomembno.

     • Soave

      Ja, ti si – kot vedno – ena izjema, ki potrjuje pravilo.

      Pa je vendar škoda, da se ravno taki, ki veliko veste in dobro pišete, ne želite izpostaviti,
      No, saj vem, da je vse skupaj kot bob ob steno. Pa vendar.
      Ali si vsaj ti sam zadovoljen s tem svojim delovanjem od znotraj ?

      Če si, je tudi to nekaj, veš ? Če pa nisi, in si v sebi še vedno razočaran, pa to ni dobro zate in druge .
      Zato jaz dvomim, da bo Kurinčič lahko kaj naredil zase in duhovništvo nasploh.

     • dob

      Sem. Zelo sem zadovoljen s svojim delovanjem od znotraj. V bistvu je samo takšno delovanje edino nekaj vredno, vse drugo pa je takšen in drugačen samomor.

      Tukaj bom samo na kratko razložil zakaj tako mislim. Poglej si sama tipe kot so Solženicin, Hribarjevi, ostalo uredništvo Nove Revije…., “veliki” uporniki sistemu, ki zdaj pijejo kavico skupaj z dioktatorčkom in evociraju uspomene na slavne čase slovenskega osamosvajanja.

      Jaz kake posebne svobode ne vidim, prej bi rekel, da so gospodje disidenti pripravili prostor kučanu, da je lahko nadaljeval svoj režim, nadaljeval svojo Jugoslavijo in nam ikradel državo. To vidim, to so gospodje disidenti storili!

      Ko je Solženicin imel pšriložost spraviti svoje mulčitelje pred sodišče in jih obsoditi za to, kar so storili – jim je po kristusovsko odpustil!

      S to potezo je izničil možnost nastanka pravnega reda v Riusiji in zjebal čisto navadne ljudi, razđšaljene, izkoriščane, oklofutane od režima, zbrcane, pobite… da so ostali brez možnosti dobiti državo, ki bi funkcionirala po načelu prava in deljenja pravice VSEM ENAKO. Uničil je možnost nastanka države, ki jo obvladuje in vodi pravni red.
      Pri nas se je pa zgodilo isto!

      Kurčevi Kristusi, vsi po vrsti! Ko disidenti začnejo odpuščati, se uzgodi to, da, še opreden se zaveš, imaš spet komunizem na oblasti!

      Kva je Rupel? A se prepoznaš v temlje? Kaj Grafenbauer??? Ko ti je kučan sedel v prvi vrsti med proslavo okrogle obletnice izdaje 57 št. Nove Revije – zakaj se nisi dvignil in se zadrl kučanu v fris: kaj delaš tukaj, usrane komunistično diktatorsko – zgini ven, da te nisem več videl med nami!!!

      Nisi kaj? Seveda ne! In mnogi drugi tudi ne. Pravzaprav noben od vas tega ni storil, govna izdajalska, zaslugarska!
      Zato moramo zdaj poslušati neumnosti po meidjih, češ da imamo demokracijo (je nimamo!) da imamo pravno državo (je nimamo!) da immao svobodno Slovenijo (je kurac svobodna!)-
      Kaj pa imamo?

      Imamo vaše zgubljene ksihte. Kurčevi zaslugarji! Nostalgiki iz leta 1991.
      Države pa nimamo, ker ste nam jo vi zjebali. Da vas ni sram.

     • Mojca pokraculja

      Briljantno dob !

     • Soave

      + + + + + + + Večinoma ti dam prav.
      Le nekaj malenkosti je, ko jaz ne bi ravnala tako, kot ti.
      O tem, da nimajo politiki poguma, da bi ob takih prilikah, ki si jih omenil, vstali , povedali na ves glas svoje in odšli stran od lljudi , ki že ves čas krojijo usodo vseh nas – Slovencev.
      Vedno znova napišem, da bi tudi na državnih proslavah morali biti politiki vseh barv. Takrat je sijajna prilika povedati naravnost, kaj si o nekom mislimo. Tako pa. . . . . . .

      Vendar pa bi se mi morali postaviti v kožo teh disidentov, ki so – kot praviš po Kristuvsko – odpustili .. . . .

      Veš, mislim, da beseda ni prava.
      Človek krivic nikoli ne pozabi, ne odpusti. Čas jih omili in želja po normalnem življenju.
      Zato marsikaj in marsikdaj, ko smo prizadeti, vržemo čez levo ramo in poizkušamo živeti naprej.

     • dob

      To, kar sem hotel reči je, da naj se človek ne sili spreminjati sveta, če misli vse pustiti na pol. Potem pa skupaj z diktatrojem jesti krmešnito in piti kavico ter obujati svoje vesele spomine na disidenstvo. Ker potem med njimi ni dosti razlike.
      Moje mnenje je, da med njim zares ni dosti razlike.

      Našim disidentom (plus Aksentijevićem takšnim in drugačnim!), kučan reže penzijo
      Zato vedo, komu morajo biti vdani in hvaležni. Zanje je vse to igra, ki se jo igrajo!

      Bistveno je, da NIMAMO PRAVNEGA REDA.
      Kjer ni pravnega reda – tam tudi države ni!
      In kaj potem proslavljamo? Kremšnite, kavice in penzijice naših zaslužnikov… zaslužnih za kaj? Za kurac od ovce?

      Mimogrede: a se je Aksentijević že aktiviral, al še čaka.

     • Soave

      + + + + + Ja, nimamo pravnega reda. Že od začetka.
      Vendar pa jaz malo zagovarjam ono prvo garnituro. Ustanavljanje države s tolikimi krti

      ( zaslužnih in zaslužnikov, kot praviš ), se je sprevrglo v Sizifovo delo.
      Kakšna škoda. Pa tako sem se veselila nove države!!
      Ooooo, ” zaslužni ” pa so !!

      Varujejo ” tekovine NOB-ja in Juge

   • večni srb

    Bog je torej človeka ustvaril zato, da se lahko pogovarja in krega z glasovi v svoji omniscentni in omnipotentni buči.

  • RATATA

   Pridna! Kot vedno.
   Nauk mora napredovati. Tudi ureditev. Prilagajati se mora oboje.
   Za primer:
   1. “Celibatna paraliza” ni bolezen, temveč zapovedano pravilo – ureditev, ki se ne more ozdraviti (ker ni bolezen) ampak jo je potrebno odpraviti. S tem bodo drugi in drugačni, po mojem mnenju bolj pravi postali duhovniki.
   2. Nauk nastavljanja drugega lica po tem, ko si jih fasal po prvem je ponižanje. Vsi nismo kot jagnje božje.
   3. Spovedovanje greha in odpuščanje v zameno za desetine molitev in denarna nakazila je potuha in spodbuda. Ko bo vsak živel s svojim grehom, ki ga je zagrešil, si sam našel prijatelja, ki mu ga bo zaupal, bo tudi grehov manj, saj ima skoraj vsak prijatelja, ki ne bo grešil zato, ker je opazil stisko in muke onega, ki mu je svoj greh zaupal.

   • Soave

    Se strinjam.
    In ravno zato potrebujemo mlade duhovnike, ki bodo počasi – morda – imeli priliko pospraviti navlako stare, debele gospe.
    Ampak samo znotraj sistema.

    Zato sem čivknila. Moti me to odhajanje iz vrst duhovnikov. Vsak naj kar nosi svoje breme – svoje odločitve.
    Tudi mi, navadni smrtniki nosimo svoja bremena. Pa ne obupamo, ampak vztrajamo.

 • luckyss

  Ja, o tej zadevi bi se dalo debatirati..
  Običajno levica skrbi za socialno bolj ogrožene dele prebivalstva…pri nas ni tako…
  Pri nas levica skrbi, da so “nevladne organizacije” plačane od države in Sorosa in da lahko trgujejo z nezakonitimi ekonomskimi migranti…Pa še ta naziv je napačen, ker ekonomski migrant zakonit ali ne, pride v državo delat…Ti polpismeni afriški mladci “nafilani” s skrajnim islamizmom pa so prišli delat le zdraho in probleme…
  Ampak ni le “levica” na tem področju totalno “pogrnila”…tudi kleru se jebe za navadnega smrtnika, jamrajo in zbirajo denar le v primeru, ko ga v vrhu SDS sproti ne operejo dovolj..

  • garfi

   NE BOŠ PRAL MOŽGANOV

   • luckyss

    Tebi jih res ne morem…;))

    Jih nimaš…

    • garfi

     LEVICE NI
     ste samo pravi izdajalci kriminalci zločinci totalitarci
     plačuje vas kućanov prjatu Psihopat soros

 • MižekFiga

  Ponavljam:
  Slovenija – dežela nesposobnih, ki iz senc rušijo sposobne.
  Rant, prav imaš !!!

 • Borut Stari

  Napisanega se mi upira brati.Vprašljivo je tudi mentalno zdravje avtorja zapisanega.Vprašljivo je tudi, kako je mogoče, da po njegovem mentalno vprašljivi, v Sloveniji vladajo že 7 desetletij.

  • MižekFiga

   Njihovo vladanje temelji na laži in goljufij (i!!), podprto s politično policijo … itd

  • freedomfighter

   Kako so potem sele desni neumni in nesposobni ce jih skizofrena levica tako lahko premaga

   • Borut Stari

    Čisto enostavna je razlaga. Šizofrena levica zmaguje zaradi šizofrenih volivcev, ki ne znajo ločiti šizofrene kandidate od normalnih.
    Prej kot se znebimo btlsocialistov na oblasti, prej bo Slovenija lahko postala to, kar mora:: “Raj pod Triglavom, kjer živijo dobri ljudje!”

    • večni srb

     Narod lahko torej postanemo šele, ko se skregamo med sabo na smrt in razselimo po svetu.
     Slovenec slovencu peder.

  • Lustrator

   “Napisanega se mi upira brati.”

   1. Na podlagi česar torej komentiraš članek?
   2. Na podlagi česa torej komentiraš mentalno zdravje avtorja?
   3. Si kdaj pomislil, da so bili vsi mentalno zdravi in pokončni Slovenci pobiti, zaprti, ustrahovani že pred desetletji (ostali pa so emigrirali) in je povsem logično da mentalno nezdravi vladajo mentalno nezdravim?

 • Jože Kovač

  . Če so pošteni levičarji, vam bodo odgovorili DA.

  A je to sploh mogoče? Pošten ………. levičar !! A lahko objavite njegovo sliko?

  • luckyss

   Lahko ti objavim sliko lopovskega komunista, ki je sedaj desničar…;))

   • Lustrator

    Potem smo lahko 100% gotovi, da ne boš objavil svoje slike. Ti si namreč še vedno lopovski komunist.

   • Jože Kovač

    A je županković pred volitvami skrenil desno ???

  • Artur
 • freedomfighter

  Levicarji podpirajo putina…dobro potem se vsaj strinjamo da liberalci niso levicarji ker ne poznam nobenega liberalca ki bi bil obozevalec putina…zanimivo da sta pa in orban in italjanski premier obadva velika fana putina…a sta tudi onadva levicarja ???

  • luckyss

   Kdo je že dejal, da država, ki omogoča financiranje nevladnih organizaci od zunaj ni samostojna in neodvisna država ?!

   • freedomfighter

    Ja liberalec sigurno ne

    • luckyss

     Vladimir Putin….in, če pogledaš naše “nevladne organizacije”, ki jih financira Soros, ki ima denarja kolikor zmorejo tiskarski stroji….je imel še kako prav..

     • freedomfighter

      Torej clanek trdi da levicarji podpirajo putina in nova 24 daje liberalce pod levicarje cel svet pa ve da je putin prakticno v vojni z liberalci in liberalizmom torejj se nova 24 laze…pa prosim ce hoces da te jemlem resno mi ne vec omenjat sorosa

     • luckyss

      Ve ovce idiotske imate le en osnoven “probljem”…
      Če nosi volk ovčjo kožo sicer lahko vodi čredo ovac, a ostaja zver..
      Torej ni vsak član “levice” humanist in ne vsak kaplan pedofil…obstaja pa verjetnostni račun …He, he, he…

     • freedomfighter

      Ja ovce nasedate na delitev levi desni

     • freedomfighter

      Ajja pa zdaj ne razumem a je putin komunist fasist liberalec levicar ali desnicar

     • luckyss

      Putin je car…
      Vsak narod ima voditelja, ki si ga zasluži in Rusija rabi carja..
      Je pa krepko dvignil standard državljanom, ki je bil že totalno na dnu..

     • Olga2345

      Ta “car” je mara nezakonitih migrantov!

     • Caesar

      Putin je v bistvu carist, zato pa vrača Rusijo v običaje carske Rusije. Ko bo čas, bo Rusija ponovno dobila carja.

     • garfi

      hehe
      če pogledaš putinove prjatle izveš vse
      kitajska iran belorusija turčija severna koreja
      leWiČĆarje liberalce itd vse plačuje soros

     • luckyss

      Kar se kitajske in Irana tiče, ne vidim nič spornega, Turčija je ekvivalentna Nemčiji ali Franciji, ki sta s svojo migrantsko politiko še malo bolj odbiti, sosednja S. Koreja pa itak služi le kot tampon med zahodom in vzhodom…že od nekdaj..
      Torej ?!

     • garfi

      seveda ne vidiš nič
      teb se prikazuje rdeč križ na merlakovem helikopterju

     • Lustrator

      Problem naših “nevladnih” organizacij je v tem, da so izdatno financirane tako s strani Soroševih fundacij kakor tudi iz davkoplačevalskega proračuna – torej rdečega režima (ti zneski so še precej višji od Soroševih). Najslabša možna kombinacija za državo.

  • Lustrator

   Od kod ti sploh ideja, da sta Orban in Salvini velika fana Putina? če se z njim strinjata v eni ali dveh točkah od 1000, to še ne pomeni, da sta somišljenika, kaj šele fana. Je pa res, da se tudi sam kot velik nasprotnik Putina z njim strinjam v več točkah kot s povprečnim rdeče volečim slovencljem (torej povprečnim volivcem Šarca, Cmerarja, Bratjoške, Erjavca in Mesca) s katerimi se ne strinjam praktično niti v eni sami svetovnonazorski točki. Niti eni.

   • freedomfighter

    Ja levicarji se pa se v manj stvareh strinjajo s putinom tako da je ta logika totalno zblojena…jaz sem liberalec pa se s putinom ne strinjam prakticno v nobeni stvari…orban pa samo hvali putina in se veckrat dobi z njim kot eu partnerji…mene to sicer ne moti ampak neumno je putinu govoriti levicar

    • Lustrator

     “.razumem pa ga zakaj je napol diktator ker ce bi jaz moral vladati zmesanim rusom.bi bilse dosti boj avtokrativen”

     Zato pa si “liberalec”, ne pa liberalec.

     Kar se tiče Orbana in EU – če bi EU bila normalna, se ne bi bilo ne Trumpu, ne Orbanu potrebno strateško povezovati s tem tiranom, a ker ni, je opcija zavezništva s Putinom v določenih gospodarskih točkah celo bolj smiselna kot z EU, ki se do svojih ustanovitvenih vrednot obnaša kot svinja z mehom.

     Sicer pa Putin nima zveze z levičarstvom, ker je pač ortokomunist – enako kot vsi slovenclji, ki si pravite “levičarji”, v mislih, besedah, dejanjih in simbolih pa prisegate na najbolj radikalne komunistične ideje. Tisti, ki si ob tem pravite še “liberalci”, ste pa še za stopnjo bolj namaskirani.

     • freedomfighter

      Ja pr tebi se pa vidi da nimas pojma o rusiji…v zadnje 150 letih so vsi vladarji rusije ki so jo hoteli demokratizirati oz liberalizirati slabo koncali…samo poglej alexsandra in gorbacova…enemu je granata odbila spodnji del telesa drugemu je pa razpadel imperij tako da rusi ze vedo zakaj hocejo avtokrate na oblasti…pa vladati 100 razlicnim narodom ni macji kaselj…poglej po evropi kako se ne da nic zmenit ma nas je manj kot 100 narodov…aja pa se tretje zakaj mislis da lahko demokracija deluje v vseh drzavah…kako mislis da bi zgledale volitvev savdski arabiji…islamisti bi dobili vecino in v trenutku ukinilivse demokraticne procese zato je vsiljevanje demokratizacije le ena vrsta imperijalizma

 • Boris_j

  Rant najbrž ni shizofren, je pa politično in zgodovinsko neveden, da skoraj bolj ne more biti. Veste koliko časa se že operira s pojmoma levica in desnica? Že skoraj 230 let.

  V tem času sta oba pola postala izjemno razvejana, konflikti niso le med enim in drugim, ampak tudi znotraj polov, nastalo pa je tudi kaj povsem novega. Tudi pod razno ne obstaja ena desnica in ena levica. Niti časovno, geografsko, niti tematsko. Če Rant tega ne dojema, je to njegov problem.

  Pristna shizofrenija sedanje slovenske desnice je pa vsaj tole: menda podpirajo slovenske manjšine po EU in po svetu, a hkrati podirajo nacionaliste kot so Salvini, Orban, idr., ki praviloma niso prijazni do nobenih tujih manjšin. To je le en primer čisto prave shizofrenije, najdejo se še mnogi drugi.

  • dob

   Tipičen balkanoid imbecil.
   Upam, da glavo vsaj ven iz svoje riti potegneš, ko greš srat.
   Pa tudi če ne.

   • Boris_j

    Nimaš pol štruce pametnega argumentirat za nazaj a dob? Po tvojem nicku sklepam, da cele dneve gniješ brez zraka v bivši Ivanovi celici kar se po efektu na možgane in po komentarjih zelo pozna.

    • dob

     Ti kar sklepaj.
     Če svoje usrano pisanje imenuješ argument, potem lahko drugi lahko pišemo karkoli!
     Razen če misliš, da moramo argumentirati po tvoje, tebi pa ni treba, ker si že ti sam avtoriteta dovolj velika, d ati ni treba, ker si bebo, balkanoid, jugonostalgik.. aja, in da ne pozabim: mona.
     Jako tebe boli kurac za slovenske manjšine po svetu!

     • Boris_j

      Nobeno argumentiranje ni “po moje”, argumentiranje ima svoja pravila in logiko. Nekateri tega pač ne vedo. In se v svoji osebni ranjenosti in zmoti osebno zaganjajo v druge.

     • dob

      Ti ne ločiš revolucije od kriminala, logike pa od Manifesta oz. dogme. Ti vidiš revolucijo tam, kjer jaz vidim režimski kriminal.
      Kjer jaz uporabljam logiko, ti uporabljaš partijsko dogmo, ki je tvoj Manifest, s katerim mahaš proti moji logiki.
      Rant ima prav: tvoji levičarski možgani so okvarjeni.

     • Boris_j

      Dob, predlagam ti malo sobotnega zraka izven celice. Ti dolgočasni, ponavljajoči se debilizmi te ne bodo pripeljali nikamor. A saj nikamor morda tudi nočeš iti.

     • dob

      Predlagam ti da si jebeš mater.

     • večni srb

      No, zdaj oba razumeta razliko med levim in desnim.

     • Lustrator

      No ja, pravzaprav je vzrok njegove totalitarne zagovedanosti prav v tem, ker LOČI revolucijo in kriminal, čeprav ločnice med njima dejansko NI. Vsaj ne v širše uporabljanem pomenu besede – franoske, boljševiške in komunistične revolucije.

 • Haloški Tunek

  Ste se že kdaj fprašali o mentalnem zdravju Janeza Janše? Nekaj let nazaj je bil nekajkrat opažen na ljubljanski psihiatriji Polje. Tam ni obiskoval sorodnikof, ampak enkrat mesečno poiskal pomoč strokovnjaka za duševne težave !!!

  PS: Tega Ranta pa samo pred zid…in paradajz v roke… kurbo desničarsko SDS-ovo je treba osramotit!!!

  • garfi

   ČUJTE “Haloški Tunek” je član levofašističnih L-unatikov luke meseca in del 13. protiSlovenske vlade
   – laže, grozi in svinja s seksom tudi pod imeni “Twety Bird”, “Foglof Tunnek”….
   – že leta z lažmi ruši in napada svojega razrednega sovražnika JAneza JAnšo in SDS
   – pomagal je kamenjati Kanglerja in ta je sedaj oproščen vseh obtožb zaradi katerih so ga zrušili
   – v “šarčevi” vladi je sedaj tudi njihova zamaskirana in oborožena teroristična ulična banda antifa
   – trenutno že grozijo, da bodo podjetnike z bajoneti pregnali v morje in kasneje vsakogar, ki se jim bo uprl še posebno Slovence
   – občudujejo Venezuelskega diktatorja Manura in iz tega socialističnega raja sedaj bežijo milijoni
   za rešitev lastnih življenj
   – iz Slovenije hočejo L-unatiki luke meseca narediti Venezuelo
   rdeČĆa buržuazija press

 • garfi

  ČUJTE “Haloški Tunek” je član levofašističnih L-unatikov luke meseca in del 13. protiSlovenske vlade
  – laže, grozi in svinja s seksom tudi pod imeni “Twety Bird”, “Foglof Tunnek”….
  – že leta z lažmi ruši in napada svojega razrednega sovražnika JAneza JAnšo in SDS
  – pomagal je kamenjati Kanglerja in ta je sedaj oproščen vseh obtožb zaradi katerih so ga zrušili
  – v “šarčevi” vladi je sedaj tudi njihova zamaskirana in oborožena teroristična ulična banda antifa
  – trenutno že grozijo, da bodo podjetnike z bajoneti pregnali v morje in kasneje vsakogar, ki se jim bo uprl še posebno Slovence
  – občudujejo Venezuelskega diktatorja Manura in iz tega socialističnega raja sedaj bežijo milijoni
  za rešitev lastnih življenj
  – iz Slovenije hočejo L-unatiki luke meseca narediti Venezuelo
  rdeČĆa buržuazija press

 • garfi

  v primerjavi z leWiČĆarji so psihični bolniki zdravi
  NE JEBU TE KAPITALISTI NEGO LEVI FAŠIZAM!

 • dob

  GEJ BRIGADE HITITE,
  razpodite, zatrite

  Ko sem v devetdesetih tole pisal, je bilo še smešno. Danes ni več.
  Objavljeno je bilo v reviji Primorska Srečanja, leta 2001. Danes bi me uredniki vsake revije v rit brcnili.

  Sčasoma so na planetu bili samo še pedri in lezbijke.
  Kakih drugih posebnih novosti sicer ni bilo, razen te, da je slovenska slovnica izgubila sklanjatev, ker je sklanjanje postalo nevarno.

  Pedri so lezbijkam posojali seme, za povračilo so si pri njih najeli maternico in tako so vsi prišli do želenih potomcev. Punčke so zrasle v lezbijke in fantki v pedre. Seveda, če se ni vmes kaj spridilo.

  Zaradi raznih sevanj ali kaj veš zakaj, se je kdaj pa kdaj pripetilo, da so fantki in punčke začutili spolno privlačnost do nasprotnega spola. Starši so v tem primeru poiskali strokovno pomoč. Strokovnjaki so jih tolažili, da gre za tranzicijsko obdobje pri mladostnikih, da je vse normalno in da bo ta atavizem minil sam od sebe. Zato imamo vendar šole, da skrbijo za pravilno rast in zdrav duševni razvoj mladine.

  Starši so kljub zagotovilom, da je z njihovimi otroki vse v redu, s strahom in skrbjo spremljali razvoj svojih otrok. O pojavu so najprej razpisale strokovne revije, a ker se je bolj in bolj razraščal, je debata iz znanstvenih krogov prešla v dnevno časopisje in skoraj ni bilo dneva, da ne bi v Pismih bralcev zasledili različna razmišljanja o tem, kaj je bolj prav in kaj narobe.

  V krajih, kjer so se ljudje imeli za tolerantne, si lahko videl v parkih deklice in dečke, ki se, meni nič – tebi tič, pri belem dnevu držijo za rokice! Nekateri so se zgražali, večina pa se je požvižgala, kot da se jih to nič ne tiče. Slovencu je pač najpomembnejši njegov lastni v rt. Vsaj tu je vse ostalo isto.

  In kot se rado primeri, je vse več raznospolnih parov zahtevalo zase iste pravice, kot veljajo za večino! Torej za istospolne.

  Na prvem mestu so zahtevali pravico do porok in z njo do enakosti pred zakonom. To bi seveda pomenilo, da smejo obdržati otroka, ki se rodi iz takšne zveze, zakon je namreč zahteval, naj se raznospolnim parom otroka odvzame in se ga dodeli lezbičnemu ali pederskemu paru, kar je seveda edino zagotovilo, da bo ta otrok kdaj normalen.

  Razpravljalo se je povsod in vsepovprek. Ombudswomanka je obnemogla pod kupi peticij!

  Javnost je še posebno močno razburil primer samske gospodične P. N., ker je šlo za žensko, katere spolna usmerjenost ni bila povsem jasna, saj ni imela stalne partnerke. Zato je morala pred umetno oploditvijo pridobiti mnenje zdravniške komisije.

  Zakon namreč veleva, da zdravniška komisija, ki je sestavljena iz strokovnjakov raznih smeri, ugotovi primernost prosilke oz. prosilca za starševstvo. Eden od članov komisije, psihijater, se je v zaupnem pogovoru na štiri oči ponudil gospodični P. N. za neumetno oploditev.

  Mlado in naivno dekle je v trenutku obupa sicer privolilo, a je kasneje zaradi občutka krivde dogodek močno obžalovalo in vse priznalo staršem. Torej obema mamama.

  Ti sta psihiatra tožili in tožbo seveda dobili. Tako je bil še en
  perverznež razkrinkan. Pred tem sta morali mami podati zahtevek za izločitev sodnika, ki je bil heteroseksualec, saj bi to lahko vplivalo na izid tožbe!

  Gospa sodnica je naložila gospodični P. N., naj najprej opravi splav, potem pa ji je priznala pravico do umetne oploditve, s pogojem, da si poišče stalno partnerko in si uredi zakonski stan.

  Psihiater je bil obsojen na visoko zaporno kazen in trajno izgubo dovoljenja za opravljanje svojega poklica, saj je prekršil vsa pravila človeške in poklicne etike.

  Mlada družinica je bila presrečna, ko se je novopečenima mamicama rodila deklica. Presenečenja tu ni bilo, saj je družba lepo poskrbela za to, da so lezbijke lahko načrtovale deklice. Ena deklica se je rodila najprej eni mami, in ker sta se imeli zelo radi, je čez nekaj časa na svet privekala deklica še drugi mamici.
  Polsestrice so živele složno, kot bi bile prave sestrice! Na koncu sta bile obe mamici srečni, vse štiri nonice presrečne in osem pra-nonic pre-presrečnih! Kakšne bi bile pra-pra-nonice, če bi še živele, si lahko le pre-predstavljamo!

  A to je bil šele dogodek, ki je napovedoval vse hujšo pravno zmedo! Podobnih pravnih sporov je bilo vse več, večina jih je bila take sorte, da nanje navaden človek sploh ne bi pomislil, kaj šele pravniki, ki so zakone pisali.

  Vprašanja so kar deževala. Denimo, kako je s pravico do dedovanja pri neumetno spočetih otrocih, ali pa komu naj ti pripadejo, če pride do ločitve raznospolnega para. Kako je s posvojitvami in podobno. Nekateri so se spraševali, ali naj se otroku, ki je bil neumetno spočet, sploh dovoli obiskovati verouk skupaj s tistimi, ki so umetno (brezmadežno) spočeti! Ali se kaj takega sploh spodobi.

  Oglasil se je tudi Fafež, ki je ljudi pozval, naj se zahtevam raznospolnih parov uprejo, češ da so nenaravne. V glasilu Vtikanski Opazovalec je odločno obsodil poroke raznospolnih partnerjev in te pare pozval, naj se streznijo, dokler še ni prepozno.

  Nekateri so ga poslušali in se odrekli svojim nagonom ter nenaravnim zvezam. Šli so v samostan in postali samostalniki.
  Odprli so zasebne šole in v njih učili otroke sklanjanja.

 • Artur

  Zblojeni Levajzli katastrofa za človeštvo .
  https://www.youtube.com/watch?v=uGwtG8nVpUU

  • garfi

   kaj je s pripravo false flag kemičnega napada v Siriji

   • Artur

    Pa leva satanistična globalistična NWO falanga s Sorošem, Brusljem , pedrom Makaronom, Habibi Merkelco ipd. so eksperti v false flag operacijah počakaj na naslednjo njihovo v Siriji ali kjerkoli, pri nas oziroma v Evropi se že dogaja v obliki invazije zapečenih parazitskih migrantov .

 • maxbernie

  Tale Rant je sam mal gayish …

  • janez cepec

   če bi mu blo ime Buza, bi biu taprav Buza Rant

   • maxbernie

    ha, ha, ha !!!!

 • Lustrator

  Dobro povedano. Slovenska družba potrebuje čim več takih ogledal v katera se bodo bolniki (skoraj tričetrt slovencljev) slej ko prej MORALI pogledati, če ne prej, pa takrat, ko se bodo po ulicah začeli spotikati ob truplih sestradancev. Bedaka ni potrebno napadati, samo ogledalo mu pokažeš in ostal bo brez besed.

  • bednick

   “Bedaka ni potrebno napadati, samo ogledalo mu pokažeš in ostal bo brez besed.”
   ————————
   Kako pa ti to veš?

   • Lustrator

    Iz izkušenj s tebi podobnimi rdečimi troli.

   • luckyss

    Ja, verjetno se zjutraj obrije…

   • Lustrator

    Kdo pravi, da bom srečen? Povsem možno je, da bo sam eno od teh trupel – vseživljenje že žrem drek, ki mi ga sproducirate sodržavljani s svojim neodgovornim voljenjem in ob tem mi ne gre niti malo na smeh. Če ne bi bil kristjan, bi vam po nekaj letih neuspešnega kazanja ogledal, začel le ta razbijati na glavah, kar bi bilo najbrž kratkoročno učinkoviteje, a žal ni v skladu z mojim moralnim verskim in demokratičnim kodeksom. Se pa zna zgoditi, da kdo drug ne bo imel teh zadržkov in vam bo pričel razbijati škatle še predno dokončno potopite državo. Si tega želiš?

    • bednick

     Bla, bla, bla, bla…………….

   • Mimoidoči

    Ja, točno tako. Reku ti bo, ej bebo saj sem ti reku pa nisi hotu poslušat. A je s tem kaj narobe?

    • bednick

     A si zašu?

 • janez cepec

  ne vem, kdo je novinarju, kandidatu za Pulicerja, napisu člank, sam ga verjetn ni, ni tko odprte glave, tud takrat ne, kadar zja. uglavnem, neki klmfa od demokracije levakov, kot bi poslušu Kalimerovsko jokanje velikega luzerja, neki je govora o shizofreniji do kapitalizma in shizovfreniji do žemsk. predvsem na slednje se Rant kot pederček silno zastop. fotr bi mu mogu dat ime Buza, pa bi biu taprav Buza Rant.

  • tohuvabohu

   No pa ti kaj tehtnga napiš, ne sam kritizerat.

   • janez cepec

    ti si BUNKSL. to j’ dost tehtno, je pa sevede žalostn, za tebe. kapiš?

    • tohuvabohu

     Tvoje mnenje je res vsega spuštuvanja vredno, dudek.

 • dob
 • Caesar

  Ne samo levičarji, tudi Rant strela kozle. Putin ni levičar in v normalnem svetu Putina podpirajo desničarji, kot so Marine Le Pen z Nacionalno Fronto v Franciji, Gert Wilders na Nizozemskem, AfD v Nemčiji, Orban na Madžarskem, Zeman na Češkem, največji nasprotniki Putina pa so ravno levičarji v EU in ZDA, edino v Sloveniji je narobe svet, kjer so razmere kontra od normalne. Kar se tiče avtomobilov, računalnikov in mobitelov, pa mislim, da se ne bi nihče upiral luksuznemu Kortežu, kakršnega uporablja ruski protokol. Vsekakor bi raje kupil ruski računalnik firme MCST z njihovim procesorjem Elbrus in ruskim operacijskim sistemom, kot pa kitajsko kramo vseh zahodnih znamk, ki jo prodajajo tukaj. Vendar ruskih računalnikov in telefonov ne bojo nikoli dovolili prodajati na Zahodu, ker njihovi procesorji nimajo stranskih vrat tako kot zahodni procesorji in zahodne tajne službe ne morejo vdirati v računalnike in vohuniti za uporabniki. Enako velja tudi za zdravila.

 • Simon Novak

  Ste se kdaj že vprašali o mentalnem stanju đešnjakov?

  • Boris_j

   O tem so se in se še sprašujejo ugledni psihiatri na primeru Donald. Sklepi so bili skrajno zaskrbljujoči, da gre najmanj za patološki narcisizem, ni nobenega dvoma, najde se še kaj hujšega. Woodwardova knjiga pa je še dodatno pokukala v operativno patologijo teh psihiatričnih mnenj in jih pravzaprav potrdila.

   Donald je zagaman in nemoralen do amena, svet pa rešujejo uslužbenci, ki pred njim skrivajo nekatere najpomembnejše dokumente, na kar kasneje hvala bogu pozabi. Tako je tam, pri nas pa mislim, da tudi ni bistveno bolje.

   • Simon Novak

    Točno

   • tohuvabohu

    Ko začne rdečkar nakladati o “morali in etiki”, se primem z eno roko za pištolo, z drugo pa za denarnico.

    • Boris_j

     Raje se primi v roke. Boš bolj zdrav in manjši osel.

     • Tom Žnidarčič

      No, pa naštej katero moralno in etično pridobitev od 41. do danes?

  • Franc Šink

   Mi smo mentalno zdravi.

   • Simon Novak

    Dober vic

   • tohuvabohu

    Če ste slučajno zdravi, ste pa sprevrženi.

  • tohuvabohu

   Če ste indijančki slučajno zdravi, ste pa sprevrženi.
   Govorite o demokraciji, pa ste največji zatiralci demokracije.
   Zaganjate se v sovražni govor, pa ste sami sovražni do vsega, kar ni v vašem interesu.
   Nakladate o blaginji, pa ljudem nabijate davke.
   Zagovarjate človekove pravice, pa jih množično kršite.
   Zagovarjate tujce, a sovražite tiste, ki prinašajo razvoj in naložbe.
   Manijaki. Planet opic.

   • Simon Novak

    Bejži, no

 • Artur

  S hudičem ni dobro češenj zobati z levimi norci na splošno pa tudi s tistimi v parlamentu pa še toliko manj :
  https://www.youtube.com/watch?v=5Q6pDGNQw3I
  https://www.youtube.com/watch?v=TIschkQs3D8

 • Jože Kovač

  Na sliki z Barbaro Rajgl je sovražni govor na plakatu, saj v Sloveniji je uradni jezik slovenščina. Ali pa šovinistični in je naprejen proti Neslovencem v Sloveniji. Upam, da bo Goran Vojnivič odreagiral.

 • Artur
 • Artur
  • freedomfighter

   Istospolna usmerjenost je psiholoska nepaka ne pa perverzija

 • rabbit

  Levičarji trpijo za hudo in skoraj neozdravljivo bolezen, ki se ji reče Janšitis. Proti njemu so nemočne tablete in ostale coprnije pa tudi celjenje ne pomaga. Edino zdravilo je, da jim odvzameš denar potem so prisiljeni delati in z več dela je tudi janšitis vsak dan manjši.

 • luckyss

  Hidžab seveda ni sporen in je primerljiv z rutami naših starih mam, ki so tudi zakrivale le lase in jih še sedaj srečujemo v naših cerkvah..
  Pač pa niso sprejemljive razne burka variante…vsaj za našo kulturo ne..

  • xtc

   Hiđab je osvobotitev žensk tako tvoje leve tovarišice torej butelj?
   Spizdi z topoumnostmi.

  • lumpi ževe

   Razen da naše stare mame niso bile obglavljene ali kamenjane če so bile slučajno brez rute.

  • stajerc5

   Najprej mi povej, ce imata ti in tvoj jebac obrezane pimpeke! Za zacetek…

 • xtc

  O mentalnem zdravju le teh se ne sprašujem,kajti o psihopatih in umskih in duševnih bolnikih se tovrstna vprašanja ne postavljajo.

 • Hribouc

  Šizofrena, nesposobna in nevarna, na zločinstvu temelječa garjava banda , voadajoča na temelju sile, laži, pretvarjanja, nadvlade, hlinjenja in satanske prijaznosti ter zahrbtne grožnje in sadizma v popolni kulturi smrti banditskega tropa.
  Satanizem.

 • Jože Novak

  Citat iz kolumne:
  ” Levičarji obožujejo ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki svoji državi vlada s trdo roko, njegovi politični nasprotniki pa umirajo v prometnih nesrečah ali gnijejo v zaporih.”

  Sem že napisal, pa bom še enkrat:
  Nikoli mi ne bo jasno, zakaj levičarji stojijo na strani Putina, ter so nekateri desničarji (da ne vsi – z mano vred – smo že večkrat videli med komentarji na tem portalu) tako proti njemu, saj je Putin desničar, domoljub, veren in družinski človek.
  Koga zatira? Levičarje – Pussy Riot, ki je anarhistična levičarska zalega, ki žali vrednote njihove družbe,
  Ste kdaj slišali za “parado ponosa” v Rusiji? Ne še, kajne…Pa za istospolne poroke? Tudi ne, kajneda….
  Pa posvajanje otrok v istospolne zakone? Tudi ne…aja, saj istospolnih zakonov ne poznajo….
  Pred mesecem nazaj je bil nek poskus parade LGBT prepovedan z obrazložitvijo, da Rusija ne dovoli, da bi njihove otroke izpostavljali gledanju nenormalnih spolnih praks.
  Torej levičarji, Putin vas sovraži, zapira, (kot piše v članku) vas ubija v prometnih nesrečah. Desničarji (nekateri, ki ga ne marate) – Putin je podobno kot Orban oz. je bolj obratno. Le da mora Putin krotiti 140 milijonov ljudi.

  Če je kdo mislil, da lahko predsednik največje države na našem planetu dopušča, da se bo vsak duševni bolnik vtikal v obstoj njihove države, se je pač zmotil. Zato ga nekateri imenujete diktator, tiran,…
  Pri ogromnih državah (Rusko prebivalstvo obsega cca 100 narodov), Kitajska ima 1,4 milijarde prebivalcev, Indija 1,3 milijarde, pač ne gre s 100 % demokracijo, kajti nekje 10 % ljudi je duševno bolnih, saj veste, koga mislim.
  Če bi ti prišli na oblast v omenjenih državah, bi to vodilo v razpad civilizacije, srednji vek bi bil nekaj najboljšega v primerjavi s tem, kar bi sledilo.

  Je pa tu še ena bistvena stvar, o kateri se (ne vem sicer zakaj) ne govori prav veliko:

  – angleški imperializem je izvajal genocid in pobil na milijone ljudi (ponavadi staroselce – Indijanci, Aborigini,…)
  – ZDA, GB ter Francija so pobili (skupaj) vsaj milijon ljudi v Iraku, Libiji ter Siriji zaradi energentov, upora proti petrodolarju ter tranzitnih poti čez njihove države – nafto/plinovod.
  – Rusija jih je v Siriji ustavila, ker jo je demokratično izvoljen predsednik Asad zaprosil za vojaško pomoč pri ohranitvi ozemeljske celovitosti te države. Namreč američan je hotel plino/naftovod čez, Izraelci bi imeli Golansko planoto, pa še malo zraven, Kurdi bi si vzeli del Sirije za svojo državo,…
  – Arabska pomlad ni nič drugega, kot (Zda, Anglija, Francija) uvažanje “demokracije” v te države, kjer pripeljejo svoje ljudi, organizirajo revolucijo, pobijejo na milijone ljudi ter na koncu nastavijo njim zvesto vlado, ki pleše, kot oni igrajo.
  Podobno se je zgodilo tudi v Ukrajini.
  – Trump ni tak, kot se ga predstavlja v medijih. Po mojem po svojih najboljših močeh deluje v smislu miru. Žal pa je bolj lutka, ki ne odloča o pomembnih zadevah.
  Vsekakor pa ni neumen.
  Če bi zmagala Clintonova, bi po mojem mnenju že zdavnaj imeli 3. WW.

 • Jože Novak

  Zanimivo,
  izbrisali ste moj komentar, ki nikakor ni bil v nasprotju z vašo politiko, le da sem zagovarjal Rusijo.
  Hvala Nova Tv, enaki ste kot komunisti.
  Oboji sodite na smetišče zgodovine.

 • Lea Pralines

  kaka bebasta faca nedonošenčka……

 • Dado

  Aleksander Rant je prvi, ki je potreben mentalnega pregleda. Domnevno naj bi bil novinar, po vsej verjetnosti pa je desničarski amater, nujno člana SDS

 • xla

  Gospod Rant, kdaj ste sebe vprašali isto vprašanje?