Kriminaliste zanima Miro Petek, ne pa Iraj Farrokhzadeh

Miro Petek

Ste se kdaj spraševali, ali je slovenska policija opravila kakšen razgovor s slovitim Irajem Farrokhzadehom, človekom, ki je nekje od začetka leta 2009 od konca leta 2010 prek svojih podjetij v NLB opral za milijardo evrov denarja? In to v času, ko sta OZN in Evropska unija uvedla za Iran in iranske državne banke embargo! V tem času se je prek NLB na več kot 9 tisoč računov in v 30 tisoč nakazilih zavrtela milijarda evrov na različne naslove po vsem svetu. 

Za potrebe pranja denarja v NLB priredili aplikacijo Proklik
V NLB so v te namene spreminjali način dela, da so lahko ugodili silnim transakcijam Iranca, ki so se odvijale vsak dan. Spremenili so aplikacijo Proklik, da je lahko Iranec lastnoročno prek tega sistema preusmerjal denar na različne račune. Pred tem je veljalo, da je za transakcije večje od 15 tisoč evrov treba napisati natančen naslov prejemnika, za primer tega pranja denarja pa so sistem ustrezno prilagodili. “Ročnih” nakazil je bilo v primeru Farrokhzadeha sicer zelo malo, ko je bila sila, pa so morali bančniki delati tudi nadure, da sta Miki Miška in Jaka Racman dobila denar. Banke po svetu in obveščevalne službe nekaterih držav so se spraševale, kaj se dogaja v Sloveniji.

Torej bi bilo normalno, strokovno oportuno in po zdravi kmečki pameti nujno, da bi organi pregona ali obveščevalna služba opravila pogovor s tem sumljivim komitentom takrat, ko se je v NLB dogajalo pranje denarja, ki mu daleč okrog ni para. Torej takrat, ko so izvedeli za ta bančni kriminal. Če so imeli prepoved, da se ukvarjajo s tem primerom, pa bi to lahko naredili vsaj v zadnjem letu dni, ko je ta afera prišla v javnost in ko se je s tem ukvarjal slovenski parlament in Logarjeva preiskovalna komisija, ki je to tudi odkrila. Konec koncev se je ta primer kot posebna točka znašel tudi na dnevnem redu preiskovalnega odbora Evropskega parlamenta, ki se je ukvarjal s pranjem denarja in davčnimi utajami.

S Farrokhzadehom se policija še ni srečala
V Sloveniji normalnosti ni več in zato ni čudno, da se slovenska kriminalistična policija doslej z Irajem Farrokhzadehom ni pogovarjala, niso se povabili na vljuden informativni pogovor, Iranca z angleškim potnim listom niso povabili na pričanje ali zaslišanje ali kaj tretjega, kar je še v naboru policijske terminološke latovščine. Kriminalisti niti agenti Sove ga niso poiskali in ga povprašali, zakaj tako silovite transakcije denarja prek NLB, kdo ga je pripeljal v Slovenijo, komu in kam ter s kakšnim razlogom je preusmerjal denar iz iranske državne banke, s kom je sodeloval v slovenski politiki in s katerimi bankirji v NLB. Iraja Farrokhzadeha doslej niso videli niti ga niso poskušali videti. Ne vedo, kako ta mož v resnici sploh zgleda in mogoče se danes z drugim potnim listom sprehaja po Ljubljani. Pri tej impotentnosti očitno niso angažirali niti sestrskih kriminalističnih ali obveščevalnih služb, da bi pridobili podatke o tem, kod hodi in kaj ta Iranec z britanskim potnim listom sploh počne. Skratka, Iraj Farrokhzadeh slovenske organe pregona ne zanima, tako kot jih ne zanima dogajanje v NLB, ki ga morajo čim prej pozabiti. Časovna distanca bi lahko delala za njih, če ne bi nekateri kar naprej drezali v to bančno-politično mafijsko zalego.

Trgovina z informacijami
Prihodnji torek imam na policiji na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani pogovor s kriminalistom o članku Razkrivamo: Leva politična elita je leta 2009 vedela za pranje denarja v NLB!, ki sem ga napisal za to spletno stran nekaj več kot pol leta nazaj. Kriminaliste zanima Miro Petek, ne Iraj Farrokhzadeh. Mene poznajo in me lažje najdejo. Iščejo informacije, od kod dokument, ki smo ga objavili na tej strani. Prav benigen dokument, ki ni vreden nobene oznake zaupnosti, je pa res, da kaže na to, kako ta služba deluje in kako brijejo norce iz poslancev in parlamenta, kjer imajo tudi komisijo, ki nadzira obveščevalne službe. Sicer pa sem že dolgo na svetu in tudi znotraj kriminalistov se najde kakšno poznanstvo, ne nazadnje je vpliv mojih koroških znancev iz vrst policije tudi v vrhu kriminalistične službe še vedno zelo velik. Ne zanima me razvpito dvojno življenje kakšnega visokega policijskega šefa, rad pa prisluhnem informacijam o politični prestreljenosti in vplivu politike na slovensko policijo. Mnogi mediji in novinarji dandanes največ iztržijo s tistimi informacijami, ki jih ne objavijo. Enako je v policiji –  tiste informacije, ki jih kriminalisti ne pretvorijo v kazenske ovadbe in pregon, so največ vredne. Najdražje. Pa ne samo v policiji, tudi drugod. Predali posameznih tožilcev in sodnikov s pozabljenimi spisi ali preteklim rokom uporabe so zaprti le za izbrane primere in izbrane ljudi. Le bežen pogled, kje se zaposlujejo mladi upokojeni kriminalisti ali preskok Roka Praprotnika v NLB in Gorana Klemenčiča v vrh politike ali pretekle pozicije Masleša in Fišerja dovolj zgovorno kažejo na to, da pri nas plačilno sredstvo niso le evri ali bitcoini.

Miro Petek

 

POPRAVEK članka z naslovom “Kriminaliste zanima Miro Petek, ne pa Iraj Farrokhzadeh”, objavljenega na http://nova24tv.si/kolumna/kriminaliste-zanima-miro-petek-ne-pa-iraj-farrokhzadeh/, dne 2. februarja 2018

V članku z naslovom “Kriminaliste zanima Miro Petek, ne pa Iraj Farrokhzadeh”, ki je bil dne 2. februarja 2018, objavljen na spletni strani Nova24TV.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d.

Ne drži, da bi naj v NLB za potrebe pranja denarja spreminjali način dela in priredili aplikacijo NLB Proklik. Prav tako ne drži, da bi naj bilo navedeno narejeno z namenom, da bi “lahko ugodili silnim transakcijam Iranca”. Vsa pravila za delovanje NLB Proklika so bila vedno postavljena in se izvajajo glede na zakonska določila, ki niso bila in niso določena s strani NLB, niti posebej za NLB Proklik.

V NLB Prokliku obstaja veliko kontrol podatkov. Pri nekaterih je to obveznost izpolnitve polja oz. vnosa določenega podatka, torej kontrola prisotnosti podatka. Eden od takih obveznih podatkov je naslov prejemnika. Izpolniti ga mora uporabnik in njegova odgovornost je, da vpiše pravilne podatke. NLB Proklik namreč ne razpolaga in nikoli ni, z naslovi vseh možnih prejemnikov. S temi podatki tudi ne razpolaga noben odprti register.

NLB d.d.

 • Miro Jereb

  Pohod steklih psov….

 • VERRZIFIKATOR

  Farrokh Kapekani

  FARUK IN GORHAN

  Se godilo je v deželi vzhodni,
  kmalu vam razkrijemo, v kateri,
  tamkaj vse je podrejeno veri,
  nekaterim malce staromodni.

  Danes to v deželi je iranski,
  na zahvalni dan se gre umivat,
  nase vode posvečene zlivat,
  Faruk, šah nekdanji perzijanski.

  Pranje je umivanje obredno,
  Faruk tega dobro se zaveda,
  naokrog premišljeno pogleda,
  delovati hoče šah naš zgledno.

  Kdo opravil bi obredno pranje,
  saj se šahu delo to upira,
  Faruk se naprej, nazaj ozira,
  kdo prevzame nase žrtvovanje.

  Plačal dobro sam mu bo v dinárjih,
  oh, kako zveni izraz domače,
  plačal šah bo mastno pomagače,
  šepeta se glasno v kuloarjih.

  Se za pranje šahu priporoča,
  mož ki je po videzu privlačen,
  koruptiven ni, je ves drugačen,
  ta opravlja dela vsa mogoča.

  Bo opral pošteno vse, fiktivno,
  šeriatskega se držal prava,
  tole pranje prava bo poplava,
  deloval bo mož nekoruptivno.

  Gorhan se možakar imenuje,
  vloge menja hitro, brez težave,
  vskoči vedno v prave zamenjave,
  na zahodno stran možak kupčuje.

  Gorhan zlahka vse stvari opere,
  ki za šaha so preveč kočljive,
  in dinárje perzijske lepljive
  kot nagrado v lasten žep pobere.

  Pa zgodi se v Perziji rošada,
  šaha je odplavila poplava,
  Gorhan v brozgi ves umazan tava,
  ve, da je vse bliže dan propada.

  Nova maska več mu ne pomaga,
  ta preveč je namreč prepoznavna,
  šeriatska ga justica slavna
  spravi tjakaj, kjer pravičnost zmaga.

 • Božobožo

  Petek raje razišči zakaj si je Janša sposodil denar od bosanke Dijane.

  • Olga_10

   Vprašajte Kučana!

  • Gost

   Ti se pa zase brigaj spaka levosučna in pejd z Ljudmilo pa Violeto h Kučanu!!

   • lili pili

    Tole te pa je picilo direktno v rit saj mozganov tako nimas

  • if

   Denar je bil plasiran po kriterijh notariata, ki je registriran v RS!

   • VIKTORE

    Ne govori se o drugih grešnikih tokrat, pač pa o JJ in njegovem poslovanju v BIH. On naj odgovarja zase, drugi pa sledijo, vsaj upajmo!

  • slosin

   ti se pa raje pozanimaj kaj je večje, miš ali slon…očitno imaš s tem hude težave…

 • Olga_10

  Gre za zastraševanje in zlorabo represivnih organov, ki jih levičarji uporabljajo za ohranjanje oblasti! Verjetno v primeru gospoda Petka policija dela na podlagi “internih” (udbaških) navodil, do katerih nima dostopa niti parlamentarna preiskovalna komisija!??? Vemo pa, kdo je šef Udbe! Tega tovariša iz murgel, ki je za vsemi mafijskimi posli v državi, tudi za nastavljanjem strank na oblasti (od PS, SMC, Šarca…) in za vsemi političnimi procesi, pa po partijskih navodilih nihče ne sme preiskovati!?????
  Zgrozila sem se, ki sem na Hanzi slišala od neke novinarske politkomisarke, ki je odgovorila na vprašanje, kako je lahko Šarec pri anketah tako “uspešen” in kje so dokazi za tako uspešnost, odgovorila, da “gre za VOLILNE OBLJUBE”!???? KOGA? KUČANA?!!!

  • Felix Langus

   Čigava pa je policija? To je podaljšana roka udbo-mafije!

   Nehajmo si že enkrat oči zatiskati. Ne bodimo takšni trapasti bizgeci!

 • moat

  5ek kdaj bo v3 “Kriminaliste zanima Miro Petek, ne pa Iraj Farrokhzadeh?” Napeto branje, komaj čakam, res.

 • if

  Ugotovitve Logarjeve komisije glede NLBIrangate je potrdil parlament.
  Dokler NLBIrangate ne bo procesiran po vseh kriterijih sodobne demokratične države štejem, da RS vodijo kriminalci!

  • Mojca pokraculja

   Dokler bo dokler … Slovenije ni več.

   • if

    Ker volivci vemo, da RS vodijo kriminalci, ukrepajmo tako, da bo demokracija dobila volitve!

   • franci kranjec

    Kam pa je šla?

    • Mojca pokraculja

     Nazaj v jugo, ali bolje rečeno juga se je restavrirala na teritoriju slovenije. Ker sanje o sloveniji so bile samo en dan, nam jih je dovolil, intimna opcija o jugi pa je obstajala ves čas, že preje in kasneje, vse do danes.

 • Janko Gedlička

  “Banke po svetu in obveščevalne službe nekaterih držav so se spraševale kaj se dogaja v Sloveniji”. Navkljub temu, da so zunaj dodobra zavohali to “predstavo”, so jo praktično ignorirali. Nobene mednarodne sankcije niso zadele niti države Slovenije, niti NLB. Kaže, da te tuje banke in obveščevalne službe niso hotele odpirati pandorine skrinjice, saj bi mogle priti na dan sledi drugih subjektov enakovrstnega “poslovanja”. Očitno naši “lutkarji” dobro poznajo praktično stran mednarodne “odzivnosti” na tem področju in so “predstavo” mirno izpeljali do konca. Zato lahko našo policijo z vidika kazenskega pregona zanimajo le domači “motilci”.

  • Marija

   Saj po EU isto delajo. Vsi so v enaki štali.

  • Mojca pokraculja

   Odlično. Ne bojijo se mednarodnih institucij, nikogar od zunaj, ker je EU benigna. Ker ne obvlada balkanskih poslov koruptivne policije, nima pojma kaj je to država mafija.
   Edina nevarnost je domača javnost. Zato je potrebno tak posel speljati ob asistenci vseh, ki so po zakonu poklicani, da ga preprečijo. Po izvedbi posla, te isti organi in službe odigrajo predstavo, ki so jo že davnaj naštudirali. Mi smo vse raziskali, ni bilo nobenih sumov in indicev za kriminal.
   Kriminalci raziskujejo in preganjajo lastni kriminal?!

   • Janko Gedlička

    Točno tako. Skrbi me kaj bodo počenjali z g. Petkom. “Predelava” dejanskih civilnodruženih odkrivalcev in preprečevalcev kriminala o

    • Mojca pokraculja

     Vsakogar, ki so mu te stvari- zloraba prava, sodstva, policije v politične in kriminalne namene, kolikor toliko jasne, upravičeno skrbi.
     Jaz se ob takšni pasivnosti ljudi, zlasti pa strahu, ki je posledica tega, da vsaj polovica naroda sovraži in zatira drugo polovico, ker želi ohraniti plenilski sistem in diktaturo, nadejam temu, da se bo spontano in nepričakovano zgodilo, nekaj kar niti policija, niti tajne službe ne bodo mogle prikriti , zatušati, odstraniti( Baričevič pred tem Kramberger itd.)
     Takrat se bo sprožil val oziroma plaz. Zunanji svet bo šele takrat zainteresiran za nas. Dokler do takega dogodka ne pride, ne bo nič, ne bo pomagala niti EU niti kdorkoli drug.
     Ja in vse do takrat bo dr. Novič plačeval ceno za “našo toleranco” do teh zločincev.

   • samsara

    EU ima prioroiteto na invaziji tujerodnih polpismenih divjakov, ki sejejo kaos, strah, smrt, širom EU.

  • Sarkazem

   Prav gotovo je tako, kaj pa je finančni londonski city, luksemburške in švicarske banke ter banke v vseh ostalih davčnih oazah drugega kot ena sama velika pralnica denarja. Tudi bruseljske funkcionarje nedvomno bogato plačuje Soroš, da naprej vrtijo njegovo migrantsko agendo. Denar ne smrdi, je rekel že starorimski cesar in zato se “naši” nemoteno oklepajo NLB in nihče jim je ne bo iztgal iz rok, tudi EU ne!

 • lili pili

  Vcasih je veljsl slogan metek v petek, ga bo potrebno spremeniti v metek za …….

  • Mojca pokraculja

   Si upaš groziti, ker si plačan tako kot navaja Miro Petek.

   • lili pili

    Placan sem od svojega dela, ne pa od pisanja kot petak

    • Mojca pokraculja

     Ne ne, nisi razumel kako, plačan iz “predala” je napisal.

  • Steiermark

   piliću, vsaj potrudil bi se lahko in če sam ne znaš slovensko, bi pa vprašal, kako se po slovensko reče – “metku” – naboj, veš – in tega, tazadnjega prišparaj zase, ker se vsem barabamm, posebaj rdečim napoveduje “črni petek” – konec vašega robavsanja po Sloveniji!

   • lili pili

    To ste govoŕili tudin od 41 do 45, pol ste jih pa tudi z koli fasali, metki so bili predraģi, zgodovina se rada ponavlja…

    • Steiermark

     Ti si ponovil frazo rdečih zločincev, ki so svoje žrtve po dva ali tri, skupaj vezai z žico in potem enega izmed njih vstrelili v noge, tako da je ostala dva za sabo potegnil, v jamo iz katere se je potem še 14 dni slišalo ječanje umirajočih! Pri nas na Štajerskem, tega, do 45 leta ni bilo, ker , kot sem že povedala, smo bili zaščiteni, pred rdečimi titovimi morilci, kar od Nemcev, ter si ta golazen ni upala pohajkovati in klati , ker je bil strah pred “pravic”, ki so jo Nemci nad takimi izvajali, preveč velik!

     • lili pili

      Ja imas prav pri bas na stajerskem so si nemci vzeli pravico za enega njihovega 100 nasih. Relativni mir je bil okrok maribora . V savinjski dolini, na kozjanskem, v zasavju pa se je pokallo in rokalo… vsega je bilo. Po kapitulaciji nemcev pa je bilo ogromno druge drhali na nasem koncu in to je bilo potrebno pocistit, saj ti balkancev menda ni zal…

     • Steiermark

      Ja, po odhodu Nemcev, po kapitulaciji, je pa bilo na Štajerskem, vsega – največ jugo drhali, ki je s titom in ostalo komunistično svojatjo prihrumela na Štajersko, z namenom, da se polasti vsega imetja, predvsem premožnih in poštenih, po umoru le teh! Na Štajerskem je bila še ena “posebnost”, ki jo vi komunajzlarji in jugosodrga rdečega izvora, uspešno zamolčite: namreč, judje, so kljub nemški oblasti, preživeli, pod nemci, brez problemov, čeprav so Nemci vedeli da so to judje – poznam primere, ko so tako preživeli judje, doživeli holokavst šele po vojni, po 45 letu, pri nas so začeli jugokomunistična morilska drhal “pucati”, kot ti to imenuješ, za jude, šele v času “krvave svobode” in teh še do danes, rdeča drhal ne obsodi, ker bi potem morala obsoditi sebe in svoje očete!

     • lili pili

      Vem, da so bili vsi judje v pekmurju deportirani, v mariboru so jim oduzeli sinagogo, vse zaprli, nekateri so preziveli in se po ustanovitvi izraela izselili. Najboljse so jo odnesli judje pod italijani.

     • Steiermark

      neuki piliću, kaj blebetaš, če pa niti veš ne, kje je Štajerska ali Prekmurje! Aja, ti še vednoživiš v svojih srbskih sanjah: sve je naše, sve je naše….

     • lili pili

      Bil si butalec sedaj si se tega statusa ne zasluzis, srbi pa so gospodje, ki so generalu maistru pomagali iztrgat maribor tvojim tastarim …

     • !!!

      Ti si bila vedno zelo nezavedna Štajerka in nimaš pojma kako se počutijo v posameznih regijah. Nemci še manjšina niste ampak navaden kurac od ovce! Nič niste na naših tleh! Štajerci so vas izobčili, ker vas imajo za manjvredne.

     • Steiermark

      Kaj te muči , bizantinski prostak, s posušenim k……, kot tito? Kaj bi pa ti rad , ščene steklo?

 • Rumeni Jurij

  Ker leta 91 nismo šli v Ljubljano in naredili red imamo danes to kar imamo.

  • if

   Še huje bo, če reda demokracije ne bomo vzpostavili.
   Ta hip v RS demokracije ni, je kriminalcikracija!

   • Janko Gedlička

    Žal, ne gre samo za hip.

    • Steiermark

     Res je, ta kriminalcikracija se vleče kot jara kača, še iz jugokomunistične greznice, z istimi kriminalci, na čelu ali pa iz ozadja!

 • luckyss

  Kaj je Mirči, bi rad organizirano “svečkariado” ?!
  Ne pozabi kdo je prvi in edini v tej štali…

 • bednick

  Kratka prekinitev:
  včeraj so ujeli na avtocestah 60 avtomobilov brez vinjet.
  Najbolš izgovor je bil, da mu jo je otrok nalepil na hladilnik.

 • sodnikisozločinci

  Rdeči mafiji ni treba po kredite v Bosno, za to imajo pralnico denarja NLB ter policijsko in sodno zaščito. Grem stave, da ne bo za pranje denarja noben obsojen, Janšo pa bodo pred volitvami spet zaprli. Drugega od te genocidne države in zločinskega pravosodja ne moreš pričakovati. Pa hvala pravosodni izrodki, da nas ne streljate in mečete v brezna kot so to počeli vaši idoli.

  • Janko Gedlička

   Prav imaš.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Mojca pokraculja

  Seveda se Iračan že lep čas sprehaja po Ljubljani,nima več potnega lista, nadel si je ime Ahmad, trenutno je baje hospitaliziran. Ajnfoh!

  • Aron

   Iračan? Hahahahahahha

 • bednick

  Včasih smo rekli:
  petek je dan za zadetek, in smo se ga po službi zadel.
  Zdaj na stara leta pa nosmo posledice.

 • Marija

  Ni kaj. Čestitke g. Petek

  • ztz

   za supenz ob štorastem pranju Janševega denarja v R Srbski, kar tako naprej

   • Steiermark

    saj zato ste pa vi levi izrodki bolj “premeteni” v “pranju” denarja in ponovnem vnašanju, nam pokradenega, tako preko NLB, kot ostale udbe, ki še vedno hara po naših denarnicah in nas uničuje!

 • tzt

  Ne se sekirat. Za vsako rit raste palca. Tudi za sluge levakarjev. Afero Irangate se že preiskuje na nivoju EU in ZDA. Še hujši udarec za bolne in izprijene levičarje pride z afero Švicarski franki. Tukaj govorim o sodni odločbi.

  Čakam kdaj SDS začne s stampedom osveščanja zarukanih volilcev levice. Sranja se je nabralo že toliko, da lahko samo potvorjene volitve ponovno ustoličijo levake. Sicer je pa Šarec ali Šarenko kakor mu ljubkovalno rečejo, samo nova opica murgelskega inžiniringa. Kobajagi ni še članov stranke. Grem stavit, da se v njej najde Ščetinar in vsi ostali Golobičevi cucki kateri “nisu prošli” na zadnjih volitvah.

  • Aron

   Nevem če spremljaš, ampak EU je že rekla, da se s to zadevo ne bo ukvarjala. Puč pač ni uspel.

   • tzt

    Pojma nimaš!

    • ztz

     ti nimaš pojma, pa še telefon je zastarel, a ti ni mogel dati Janša kakšnega od zaseženih iz vojakških skladišč, recimo poljskega induktorskega? takrat so oropali veliko kasarn in prodali za gotovino na Hrvaško, zdaj pa niti sodelavcev škrtica ne opremi več, kot se spodobi

     • Steiermark

      Glede na dejstvo, da je nakradeno orožje, na hrvaško in v bosno prodajal tvoj kratkonogi šef komunistične partije, ki mu je po nesreči, “zamrznila” udbovsko partijska knjižica, se za zastarele telefone in še kaj, obrni na tvojega “zamrznjenega” šefa…….tudi za gottovino, ki jo ima bojda naloženo, v višini, več kot 220 milionov dolarjev, kar v mehiki!

     • tzt

      Ti majmun. A ti je Ban-Fischingerjeva zjutri prnesla na desno al na levo zvite banane?

   • xtc

    A bejžno bejž s pranjem denarja se EU in ZDA ne ukvarjata,he,hehe,ma ke sti za en bebo,ravno zaradi tega ,kar je razlog več vam prodajajo Bankomat.

    • Aron

     Ne, ne ukvarjata se s tem primerom. Poduči se.

     • Steiermark

      Strah pred pravico in resnico je huda stvar…..

   • Steiermark

    Mislim, da je tvoj komentar posledica nerazumevanja tujega jezika ali celo slabega prevoda, kot takrat, ko so v EU obsodili vse tri totalitarne sisteme, kot je bil fašizem, nacizem in komunizem in “vaša” prevajalka, na tv hanzi je prevedla, nekako takole: ……obsoja se vse tri totalitarne sisteme, fašizem, nacizem in fašizem……Naenkrat ni razumela, da bi morala pravilno prevesti, komunizem, sicer pa glede na dejstvo, da je komunizem najslabši in najhujši zločinski sistem, bi mirne duše lahko prevedla, besedo komunizem, v: fašizemkomunizem! Po tem sistemu tudi ti ne razumeš, kaj so povedali v EU ter da so predvsem povdarili, da se bo zadeva morala razčistiti v Sloveniji!

    • Aron

     Popolnoma razumem. Zgleda, da pa ti ne razumeš, da se s tem EU ne bo ukvarjala, kot to trdi sokomentator. EU pač interni politični problemi, ki jih po Evropi razglaša SDS ne brigajo.

  • Janko Gedlička

   ZDA in EU pa res delujejo zelo poglobljeno, saj je že 10 let od Irangata, pa niso še z ničemer postregle.

   • primsek

    tudi mene zanimajo ti skriti podatki, kako se ukvarjajo z milijardo v NLB, pri čemer so EU banke imele stotine milijard iranskega denarja. res pa raste za vsako rit palica, Petek je moral odstopiti zaradi pranja denarja v R Srbski, notar, isti, ki je overovil zakonca Marvin, ko sta sfukala Maslešo, je razrešen, pol denarja so vrnili. gotovo je vse v redu in legalno, če so vsi odstavljeni, suspendirani in če za Janšo raste palica, ki se mu bo zlomila na noriškem psihotičnem egu

 • Ros

  Prijavite kriminaliste interpolu, evropskemu sodišču za vojne zločine in OZN. Prijavite komunistični državni udar in vojno, ki jo komunisti bojujejo proti demokraciji, Zda in zvezi NATO. Ljudje so z veliko večino na volitvah izglasovali demokracijo, Evropsko unijo in NATO. Komunisti v Sloveniji bojujejo vojno proti vsemu temu na vseh področjih. Zlorabljajo pravno državo, policijo, vojsko, obveščevalne službe, zdravstveni sistem, državno upravo itn. Pobijajo poštene ljudil v imenu komunizma. Preganjajo poštene ljudi, ki povedo resnico in to s policijo. To je čisti kriminal in legalno gledano komunistični državni udar. Slovenija mora zaprositi NATO za izvajane člena o skupni obrambi. Mehak prehod ni več možen. Desnica je dolžna zaščititi svoje člane. Če je trebat tudi z orožjem. To je javni poziv k razglasitvi vojnega stanja v Republiki Sloveniji. Komunisti boste končno spet viseli po Sloveniji, kar si povsem zaslužite, ker ste navadni kriminalci, morilci in izdajalci najhujše vrste. To je javni poziv k nasilni obrambi pred komunisti. Oni drugega jezika ne poznajo kot nož v hrbet in strup v hrano. Pobite to bando z vsemi sredstvi. Vsi imamo pravico do samoobrambe. Noben zakon ni nad tem. Čas je, da se začnemo braniti. To so navadni trgovci z narkotiki, ki se skrivajo za državnimi pozicijami in zvezami. Kdor dovoli, da mu zadrogirajo otroke ni človek ampak je lutka. Pa me tožite. Jaz vas bom. In bom zmagal. Komunisti pa boste jokali po zasluženih zaporih. Večinoma dosmrtno, seveda. Komunisti ste navadne reve, prestrašeni množični morilci in to dobro veste. Zaslužite si le sramoto, ponižanje, prezir in sovraštvo. To je žal le resnica. Normalni so se že davno odselili od vas. Komunisti vsi vas sovražimo. Še sami sebe sovražite, zasluženo, ker ste bedniki največje vrste. Tako ste ogabni in pokvarjeni, da si še sovraštva in sramote ne zaslužite.

  • šmentanamuha

   Prav imaš, da je to državni udar komunistične levice.

   • totex39

    Vojska in policija je okrnjena in v tem primeru lahko prevzame oblast Janša, dosti nam je prenašanja komunistične svinjarije.

 • totex39

  V tej naši mali državi se je sedaj že nabralo toliko različnega dreka, da je že čas za pristop, da se ga odstrani. Vsemu temu bi pripomogli tudi slovenski volivci, da ne bi volili komunistične drhali, ki nas očitno hoče spet prodati.
  SLOVENSKI VOLIVCI, ŠE JE ČAS ZA STREZNITEV, DA SE REŠIMO KOMUNISTOV IN ČEFURSKIH PRISELJENCEV, KI NAS HOČEJO PODJARMITI V LASTNI DRŽAVI.

 • althar

  Vsakomur z IQ vsaj 90 je jasno, da udbomafija obvladuje vse bistvene segmente podalpske džamahirije in da kriminalistična služba pod nadzorom udbomafije ne bo nikoli preiskovala ničesar, kar delajo npr. v banki pod nadzorom udbomafije. Vsakršno pravičniško hlinjenje presenečenja ali celo ogorčenja nad tem dejstvom je povsem nepotrebno in deplasirano. Udbomafijo je treba najprej razbiti, šele potem se bo v Sloveniji kaj spremenilo na bolje. In če SDS ne bo nič naredila v tej smeri, bomo iskali boljše alternative.

  • Vera

   Ja pa kdaj boste imeli ljudje razčiščene pojme o tem, da SDS ,. ki je v opoziciji ( ne v vladi ), sama ne more nič narediti ? ! ” althar ” : Boš iskal pomoč pri Serpentinšku ?

   • Steiermark

    talevi izmečki so pač navajeni na “kolektivno krivdo”, kjer, tako kot so to počele rdeče spake, pod jugovino , nadaljujejo že 27 let, na 45 podlage, ter “pravično porazdelijo krivdo” med vse, čeprav tisti “vsi” nikoli nimamo ali nismo imeli možnosti tudi prisostvovati v odločitvah in dejanjih, ker je vedno in še vedno, vodi vse mafijske politične in za ljudstvo uničevalske posle, ravno ta uničevalska levaška drhal, z raznimi sfukatorji in tepihovalci na čelu, ki so podrejeni murgelski kratkonogi pošasti, katere najbolj intimna opcija nikoli ni bila samostojna in demokratična Slovenija, ter se z njo, tudi danes ne strinjajo! In to bi naj bila kolektivna krivda oz. odgovornost?

    • Hun

     pod svabarijo si mela se manj prava za glasanje

     • Steiermark

      hajde, hajde turški hlapec, “što to ti o švabariji”, tvoja usta so preveč umazana, da bi ti o “švabariji” ali komerkoli izmed nas, ki ne spadamo med tvoje jugoslovane, gofljal…..Zatvori i kući – marš!

     • Hun

      svabska cvandra se bos fino delala

     • Steiermark

      huniću, zakaj si tako napadalen in

      žaljiv, ali te moti resnica o vas, turških hlapcih, ki nam v Sloveniji, avtohtonim, hočete še naprej vladati? Kaj bi naj pomenila beseda cvandra , ne vem, domnevam pa, da je povezana z poreklom tvoje matere – “cvandre”, turške dekle!
      Pa še enkrat, velja zate: ajde piši kući, propalo – za turške hlapce, kot si ti – vrati se kući, sin “cvandre” in se tam zmerjaj s svojimi, tudi “cvandrami”….

     • Hun

      svabica pokvarjena za nobeno rabo nis..sam gobcat znas…lenuharka grda svabska cipica

     • Steiermark

      huniću drekiću, turški hlapec – srbin, ki sovraži vse avtohtone v Sloveniji, kamor pa on, kot turški hlapec in potomec nikakor ne spada! Hajde, požuri, kući i piši propalo!

     • VIKTORE

      vas in podobne primitivce ni nič sram za tako nizko obračunavanje, ki ne spada v javni list.

     • Steiermark

      nisi razumel povelja, marš?

      i vrati se kući…..piši propalo……

     • Hun

      prazne besede.. ti lahko poveljujes z znabli mojmu lepmu tiću

     • Steiermark

      Glede na tvoje poreklo, bi rekla da je tvoj tić mrtev, tako kot tisti od pedofila tita – ki se mu je posušil!

     • Hun

      ti mas rajs Hitlercka

     • Steiermark

      Nedvomno imam raje Hitlerja, kot pa vas, komunistične jugosrbske spake!

   • Hun

    v koaliciji se vecjo sranje nardi k opoziciji..SDS

  • RATATA

   Kaže, da jih še ni mamica rodila ali pa se ne izpostavijo.

   • Steiermark

    ….ali pa jih ne spustijo na “svetlo” oz. h koritu, ker potem bi za tiste, današnje debele svinje, pujče, ki se iz njega napajajo in redijo, zmanjkalo!

  • dež

   Več kot je naredil Anže Logar s svojo komisijo, ali npr. Godčeva z razkrivanjem zdravstvene mafije, se sploh ne da narediti, niti v Nemčiji ali Franciji ne. Morda bi v SDS lahko vložili še kakšno ovadbo več, a učinka ni, ker vse pade zaradi procesnih napak ali zastara.

   • Iva

    Ko so dr. Noviča priprli (šesti dan po dogodku na VB 16.12.2014, na osnovi analize udba Sabličevega NFL, pisno poročilo so obrambi dostavili šele čez 14 mesecev !!!), so imeli izdelan celotni scenarij do pravnomočne obsodbe. V ozadju umora dr. Jamnika morajo biti pomembni lobiji – paradržava.

    So pa sodniki poskrbeli, da se je vse odvijalo čim dalj časa.
    Tožilka Žgajnar je vložila obtožnico zadnji trenutek (pol leta), sodnica Koleta je poskrbela za 2 letno sojenje (eno leto je trajalo od sklepa do mnenja- pričanja Nemcev), skoraj 3 mesece je Koleta pisala sodbo, potem so bile sodne počitnice.
    22. decembra 2017 so Noviča brez enega dokaza pravnomočno obsodili na 25 let (čeprav SMS sporočila – časi in kraji celo negirajo možnost, da je Novič tisti dan sploh bil na kraju umora)!
    Obramba čaka na pisno sodbo (menda je pravkar prišla na naslov obrambe), da se bo pritožila na VS, nato bodo sodne počitnice ….

    In Novič bo vsaj 4 leta zaprt brez stika z zunanjim svetom!!!TOTALITARIZEM!

    • Mojca pokraculja

     Obvladajo vse finte, pravne in nepravne ter predvsem obvladujejo vse inštitucije. Zavlačevanje, pospeševanje, zastaranje-takšno in drugačno, izločanje dokazov, prisluhov, ja ni da ni. Kako naj se posameznik, ki pade v tako kolesje sploh brani ? Nemogoče ! Na drugi strani pa sprenevedanje, posmehovanje , vse je po zakonih, vsi sodniki delajo pošteno, vse same insinuacije, skratka kaj bi pa sploh radi ? Cinično, pokvarjeno, morilsko.

   • althar

    Logar je car, kratkomalo car, in si zasluži vse priznanje za opravljeno delo. Ne glede na to, da ga bo udbomafija v represivnem aparatu, ki ga obvladuje, slejkoprej razgradila in pometla pod preprogo, informacija o udbomafijskem podzemnem delovanju ostaja trajno zapisana v spominu volilcev. Moja pripomba glede SDS ne velja za čas, ko je v opoziciji, ampak za obdobje 2004-08, ko je bila na oblasti: prodala ni nobenega udbomafijskega napajalnika in odstranila nobenega pomembnega udbomafijskega pajaca. Seveda se bo javilo zilijon SDS adeptov, ki se bodo izgovarjali na DESUS in SLS, ampak sam poznam nekaj primerov, ko ni bilo teh nikjer v bližini, pa so se nastavljali udboprdci.

    Problem je v tem, da trenutno ne obstaja nobena stranka, ki bi vlivala kakršnokoli zaupanje, da se bo resno lotila tega problema, tako da ostaja SDS s svojim Logarjem slekoprej edina izbira. Menim pa, da jim je resno treba dati vedeti, da je razgradnja udomafijskega karcinoma prva prioriteta in da naj se zavedajo, da jih bomo poslali v tri krasne, če bodo še enkrat prišli do mandata in v njem ne bodo naredili ničesar v tej smeri.

    • Janko Gedlička

     Ko sem se o nujnosti razgradnje udbe govoril ob prvih “demokratičnih” volitvah, so se mi na SDS posmehovali. Še sedaj mutatis mutandis velja:”bilo kuda udba svuda”.

  • diler resnice

   “Udbomafijo je treba razbiti”?..toda kako?Novinarka DEMOKRACIJE Petra Janša je na twtterju na profilu”UDBA MED NAMI”javno objavila imena in priiimke z slikami udbašev, med katerimi je bilo tudi ime in priimek z sliko zaposlenega v NLB. Osebno sem tega modela videl in tudi govoril z njim nekaj let nazaj v Podutiku, ko sem se povsem slučajno ustavil na nekem parkingu.Spraševal me je
   o gradnji hiš na hribu..lastništvu, pa sem mu rekel, da nimam pojma, ker nisem od tamkaj. Po vsej verjetnosti me je sledil, pa ne mislite da sem paranojičen, oziroma da me preganja fobija(preganjavica)? Takih primerov je še več(tehnika sledenja), ko jih nekateri zaznamo in nismo laiki v teh zadevah, kar počne UDBA UNIVERZA, pravzaprav nelegalno, kar je tudi kaznivo !?

   • Hun

    diler bučk

    • diler resnice

     HUN bebo !

 • diler resnice

  Nič novega niste zapisli Miro Petek.iščejo pač notranjega “sovraznika”z podporo političnih zanesnjakov in okriljem zvezne UDBE.Niste edini, ki spadate pod ta tretma branjenja vrednot neke utopične zgodovine, ki je pustila za sabo mnogo v brezna, jame vrženih nedolžnih trupel, še več daleč po vojni preganjanih omaloževanih in etiketiranih, brez kakršnikoli dokazov ali pač banalnih primerov prekrškov, ki jih je vseboval uklonilni zakon ! Zatorej Miro Petek pokončno in ne se uklonit…veliko nas je, ki stojimo za vami !?

  • VIKTORE

   Vendar enako ostro za za zločince desnih in levih, ki zakrivajo svoje rabote ! Šele potem boste kredebilen komentator.

 • xtc

  Omenjeno je dokaz ,da policijo popolnoma obvladujejo kučanovi kadri,ki jih je treba nagnat od tam in jim prepovedati službovanje v državnih službah.
  Dejstvo je ,da so levaki v vojnem stanju z Zahodom in trenutno v fazi zatona Yuge izgubljajo bitko za bitko zato so tako popadljivi,nič jim več ne koristijo zmage na volitvah ,saj jih tujina lomi na koščke in kmalu jih bo,obupni besni izpadi kažejo ravno nato.
  Gre za bes iznemoči.
  Kajti ,kdor koli je videl fris Vraničarke,potem,ko so jo v bruslju naštudirali in še nato ,ko je lagala in pljuvala po EK in ,ko jo je EK dobesedno zatolkla v obrazložitvi je zavladala pri Kučano panika in spoznanje ,da je NLB padla,dejansko levaki izgobljajo bitko za bitko Arbitraža,NLB,Drugi tir, propadel je poizkus vračila Mercatorja skratka EU jim izbija iz rok finančne vzvode moči na drugi strsani pa levaki skušajop s hujskaštvom,širjenjem nestrpnosti,ideološko zločinsko ideologijo in netenjem sporov in zlorabami oblastnih vzvodov

  • Novakec1

   Največ škode od teh bedarij ki jih počne vlada, pa naj si bo to leva ali desna, imajo pa avtohtoni prebivalci slolandije. Daijo slovenstvo.

   • if

    Ne mešajte desnih vlad,
    Včasu samostojne RS so vladale največ 20% časa in z majhno parlamentarno in operativno močjo.

    • Novakec1

     Če bi bili dobri bi vladali 100% časa ane.

  • Soave

   + + + + + + ja, tisti ” fris ” je bil nadvse zgovoren !!

  • Janko Gedlička

   Prosim, pojasni, kaj označuješ z EK! Razumel sem EU, EK pa ne. Veseli me, da “jih tujina lomi na koščke”, vendar tega sam ne uvidim in ne dojamem. Veselim se, da levaki izgubljajo bitko za bitko. Prosim, katere so te konkretne bitke, ki so jih levaki izgubili in kakšne so konkretne pozitivne posledice teh bitk. Sem eden od tistih, ki nisem tako zelo “in”. Nekoliko pa vendarle dvomim, da gre za notorna – splošno znana dejstva. Na lastni koži pač še vedno doživljam “levake” kot jih imenuješ, kot močno udbomafijo – praktično prvo in zadnjo brezprizivno instanco. Če je zanjo potrebno, ignorira vse uradne tudi pravične sodne in upravne odločbe, kaj šele predpise, če že kdaj ne more izposlovati lakajskih protipravnih odločb. Sicer pa sama producira pravne predpise, kakršen je.npr. zakon o izgradnji 2. tira. Ali zaupaš Vrovnemu sodišču, da bo razveljavilo referendum o njem?

 • Iva

  … Farrokhzadehom, človekom, ki je nekje od začetka leta 2009 od konca leta 2010 prek svojih podjetij v NLB opral za milijardo evrov denarja?

  Neka državna uslužbenka je na TV razložila, da gre za britanskega državljana in ne iranskega. Ali to pomeni, da v primeru množice nakazil na račune miki mišk, ko gre za britanske državljane, nadzor ni potreben?
  Take državne uslužbence (vse vpletene v ta primer) bi bilo treba kaznovati. Kazen mora biti, saj je poučna tudi za druge, ne le kaznovanega. No, pri nas pa so “poslušni” celo nagrajeni! Slovenistan!

  • Franjo Trojner

   Gospa je vedela, da je po rodu Iranec, kar je na komisiji tudi pod prisego potrdila.
   Cela zgodba okoli opranega denarja v NLB zelo smrdi, vsa tedanja pllitika/oblast, vsi nadzori v banki in urad za preorečevanje denarja, celo varnostno obveščevalna služba so odpovedale. Kriminalist, ki je zadevo raziskoval je tragično preminil pri padcu iz lestve, ne policija in ne sodstvo niso našli nič sporega pri celi aferi, kar znova čudi in preseneča. Sam ne verjamem, da ne levi oblasti interes zadevi priti do dna, kar se kaže tudi pri nenehnih poizkusih onemogočanja Logarjeve komisije pri pridobivanju dokumentacije iz banke NLB.
   Sam verjamem da bodo zadevi prišli do dna v policijah in tajnih službah, ki se ukvarjajo z pregajanjem in nelegalnim financirajem terorizma, ter preprečevanjem terorističnih akcij v EU in seveda pod Trumpom ponovna zainteresiranost agentov CIE, da onemogočijo Iran pri organiziranju, financiranju in vzpodbujanju terorizma v svetu.
   Ta afera pranja denarja v NLB v EU in svetu gotovo ne bo pozabljena in ji bodo tudi gotovo prišli do dna, kjub temu, da jo bo leva politična oblast doma gotovo, kod do sedaj poizkušala pomesti pod preprogo.

   • VIKTORE

    Kakor pri smrti vojaka Blaža, sestrelitev pilota ,ubo, nekdanjega oficirja na Pohorju in še mnogih- tudi te smrti so bile pometen pod debelo preprogo vodstva SDS

    • Franjo Trojner

     VIKTORE saj veš, da pišeš laži in zlonamerno blatiš osamosvojitelje in s tem osamosvajanje Slovenije od Balkana in balkancev! Stranko SDS si pa iz čiste zlobe in očitnega pomanjkanja poznavanja zgodovine tistih trenutkov prilepo zraven. Morda pa si samo dete kakšnega izgonjenga JLA oficirja, ki se še danes ne more pomiriti z dejstvom, da Jugoslavije že dolgo ni več in da je SLOVENSKI VOJAK porazo in izgono agresorsko vojsko JLA iz svoje zemlje.

     • VIKTORE

      sem prave slovenske korenine sin kar več rodov nazaj vsaj od 1640(po dokumentih). Sicer pa je vseeno, ali sem Slovenec z rodovnikom ali kdorkoli., ki živi in dela v SLO. Tudi sam sem bil voak JLA. Glede zgodovinskega znanja pa samo to: nisem ovca, ki bi se jo striglo, kakor se bi hotelo. Morda imam več znanja pa tudi čtiva kot marsikdo, ki bi rad preobračal zgodovino po svojih željah po letu 1991!

     • Franjo Trojner

      Če je vse to res kar si zapisal mi ni jasno zakaj pol pljuvaš po osamosvojitvi in osamosvojiteljih. Če si iskren domoljub pol so se tudi tebi z odcepitvijo in osamosvojitvijo ter postavitvijo prve samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA izpolnile stoletne sanje našega roda, mar ne? Če si tako velik poznavalec naše zgodovine, kot trdiš sam, ti je gotovo jasno, da so jo totalno zlagano zapisali prav komunisti in teh knjig, ki nimajo v demokratični družbi in med stroko/zgodovinarji danes nobene zgodovinske ne siceršnje vrednosti imaš danes na deponijah starega papirja na tone. Čuj tudi sam sem služil vojaški rok v JLA a pod prisilo, drugače si moral v arest, v TO pa sem bil vpoklican, a odšel prostovoljno, kar je velika razlika, mar ne? Glede potvarjanja zgodovine in pripisovanje zaslug za osamosvijitev po letu 1991 pa tudi po mneju stroke/zgodovinarjev in akterjev tistega časa to znova počno ravno nekdanji vidni komunisti, ki so v 24 urah, po tem, ko so zmetali partijske knjižice na kup gnoja postali vsi sami socialisti. Glej, če imaš dokumente iz tistih časov pol tudi sam veš, da Kučanu odcepitev od Jugoslavije nikoli ni dišala ali, kot je mnogokrat ob različnih priližnostih poudaril tudi sam, ni bila intimna opcija, a drži? Če je temu tako, mi zdaj ti povej, kdo je ovca in kdo koga že več, kot 70 let striže. Glej vsa ta množična morišča in vsi ti zverinsko pobiti ljudje so postavili komuniste in njihov totalitarni komunističen režim ob bok nacizmu in fašizmu in vse tri totalitarne zločinske režime obsoja in izenačuje tudi resolucija sveta EU in so jo potrdili v vseh parlamentih EU razen v našem ne, ker ji Kučan odkrito nasprotuje. A sem kje kašno neresnico zapisal?
      Sicer pa je sam Oton Zupančič zapisal: ” Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi. ”
      In če ti je res mar za resnico in pravico in za pravilno na zgodovinskih dejstvih zapisano zgodovino idi vprašaj Kučana zakaj ni preprečil predajo orožja TO vojski JLA? Idi vprašaj borce NOB zakaj so vsi sami heroji prepustili s tem, ko so pobegnili in zapustili položaje v Dražgošah vas in vaščane v nemilost agresorski nacistični vojski? A veš, da bi bili danes vojaki in oficirji postavljeni pred sodišče za takšno strahopetnost? A ti poznavalec zgodovinskih dejstev veš, da so vojaki Nizozemske, ki so varovali Srebrenico in civilno prebivalstvo v njej, bili postavljeni pred sodišče, ker so vas in ljudi brez boja iz strahopetnosti predali srbskim Mladićevim paravojaškim enotam? Menda tudi veš, da je za genocid v Srebrenici Mladić sojen in obsojen na mednarodnem sodišču v Haagu?
      O kakšnem potvarjanju zgodovine torej ti blebetaš? A je bil morda za izvensodne poboje v Sloveniji po letu 1945 v miru, kdo obsojen? A je bil kdo od službe DV v nekdanji Jugoslaviji, kdo obsojem za terorističo aktivnost v Evropi?
      Morda samo en samcat klavec, terorist? Ne!
      Sedaj sam vidiš, da so komunisti etiko in moralo tako dolgo zlirabljali, da je ta na teh naših prostorih čisto zvodenela in zvodenela je danes pod vladavino levih strank tudi pravna država in z njo demokracija v naši novi Sloveniji.
      Ej ti moj domoljub, lastna komunistična/levičarska zaslepljenost ti ne dopusti treznega pogleda na našo preteklo zgodovino in čas, ki ga živimo danes.

 • milanček

  V naši mafijski državi policija in sodišče ščiti kučanov F21 ter jankovićevo jugo mafijo! Primer; sodnik na vrhovnem sodišču džordžević, pa od kje je ta kurac z …ić? Slovenci, ne vem kaj gledate , poslušate, treba bo narediti red!

  • totex39

   Red bo v Sloveniji šele takrat ko bomo spremenili oblast in to s Janšom na čelu.

 • TweetyBird

  Farrokhzadeh je bil večkrat skrbno pregledan od strani vodilnih v NLB. Nikoli niso ničesar zaznali. Kaj vam ni jasno, g. Petek?

  • Korenjak

   Neumnost. Vodilni v NLB so dobro zaznali načine poslovanja tega skrivnostnega iranca, še Proklik aplikacijo so prilagodili posebej zanj. Malo poglej poslovanje podjetja Halcom d.o.o., takšne prilagodite niso zastonj in nekdo jih mora odobriti: vodstvo banke. Zelo dobro so torej zaznali, kako sporno je takšno poslovanje, pa so vendarle v tem sodelovali.

   Dvomim, da samoiniciativno, ker so vsi vodilni NLB nastavljeni politično, ne pa strokovno.

  • mginko

   Ne smeš drugače napisati kot ti je dano v opranih možganih. Nam drugorazrednim državljanom je še hudičevo jasno kot tudi Petku. Nič več ne morete blefirati naroda z udbomafijskimi komunističnimi lažmi. Konec blefiranja naroda.

 • samsara

  Zgleda, da Iraj Farrokhzadeh uživa od kućana podeljeno univerzalno in trajno imuniteto na tleh udbokurčofevda, vsaj do slednjega smrti, rajtam.

  Kolaboracija press

 • Ana Job

  Gospod Miro Petek, odličen članek! V naši državi poteka že lep čas, lov na čarovnice, na vse, kar sliši na povezavo z esds.

  Biti danes povezan z esds, je za komuniste podobno, kot bi bil član nemške SS enote. Črno si ožigosan pri udbi in probleme imaš pri iskanju kakršnekoli državne službe!

  Domoljubni duh prekleti rdečkarji poskušajo zatreti z vsemi močmi, zato dragi ljudje, ne dajmo se zlomiti!

  • Hun

   levi politiki podvrzeni udbaskemu lobiju…desni pa RKC lobiju…vse je podobno sranje s politiko..narod pa kratko puši

   • Ana Job

    Narod vedno kratko vleče.

    • Hun

     cudi me da naseda vedno istim politikom tako levim kot desnim

  • Felix Langus

   Jasno je, da te vodijo v kolikor imaš, karkoli z SDeS. Popisane imajo vse, mi smo namreč državni sovražniki.

  • ljubinica

   Kastni sistem.
   Drzavne sluzbe za “nase”.

 • TweetyBird

  Božo Jašovič: “Če je bil naveden kot angleški državljan, ki že leto dni posluje z banko in je vse v redu, se mi je v času, ko je bila banka v nezavidljivem položaju, zdelo dobro, da nekaj zaslužimo.”

  In kaj je s tem narobe? Vse je jasno in transparentno. Tudi Ivan Janez je uvidel, da lahko s preprodajo orožja nekaj zasluži in je to možnost izkoristil. Seveda, tam ni bilo nič jasno in transparentno…pa še za svoj žep je to počenjal.

  • diler resnice

   Evo tako se sami odkrijejo, ko jim mentalni status anonimnega profila to omogoča, Navadno je njihov izmišljeno fantazijski sovražnik Janez Janša, čeprav je član prav te stranke dr Andraž Logar odkril to teroristično navezo IRAN GATE.Zakaj pa sploh obstaja urad za pranje denarja, če ta definicija sploh ne obstaja.Res da je bila NLB samo posrednik ali še kaj več, pa je stvar organov pregona.Da nadzorni organi v NLB niso ukrepali je tudi povsem jasno! Da pa naivni folk podlega raznim pamfletom in takšnim primitivnim oblikam rezrednega boja kot jih lansira ta Božo Jašovic, pa nakazuje nezdravo populacijo, ki je padla pod vpliv teh ideološko mafijskih struktur ali frakcij utopije nazadovanja !?

   • ljubinica

    555

  • šmentanamuha

   Kriminal svojih toleriraš in ga še opravičuješ. Ti si kot kaže ena stara komunjara.

  • mginko

   Tako diagnoza postavlja udbomafija, da bi zakrila svoje rabote. Ti si pa njihovo trobilo.

  • Iva

   No, banka se je odpovedala bančni proviziji, torej ni zaslužila. Zaslužil pa je več sto milijonov nekdo drug – to je treba ugotoviti in sankcionirati. Zanimivo, da je bil obveščen tudi KPK Klemenčič, ki je obvestilo izročil (po čigavem nalogu???) “našemu” kriminalistu R. Slodeju, ta pa ga je “izgubil” (tako kot je poskrbel da so neveljavni srbski dokumenti v zadevi Balkanski bojevnik), namesto, da bi ga Klemenčič uradno poslal na NPU! Tako deluje paradržava!

   Ni mi jasno o kateri preprodaji orožja govoriš? V 90-ih je JJ zahteval odprtje arhivov o tej temi, pa Drnovšek na to ni pristal.
   Patria – sojenje je bilo namerno zastarano, da ne bi zgodba dobila epiloga – javnega medijskega razkritja montiranega procesa.
   Zakaj tožilstvo ni obravnavalo ovadene Hrastarjeve? No, na koncu, po več letih je bila njena lažniva navedba v obtožnem predlogu na sodišču potrjena, ne pa sankcionirana, ker naj ne bi bilo naklepa. HALOOO?
   Tudi v zadevo umor dr. Jamnika je vpletena NPU in udba upokojenci ala hrastar!

   • VIKTORE

    podobno delovanje je go. Brezigarjeve- pa tudi ni nihče ukrepal, je bila pač naša !

    • rabbit

     No daj razsvetli nas kdaj Brezigarjeva ni ukrepala.

    • Iva

     Seveda nisem ukrepala, saj ni bilo razloga! Kapiš?

     • VIKTORE

      če bi jih iskala, jih bi verjetno odkrila!

   • ljubinica

    Mafijska drzava.

   • diler resnice

    Ta preprodaja orožja se je po letu 91 odvijala na relaciji bivših oficirskih kadrov,arzenalov(skladišč) JLA tako med BIH-HR..po LJ mafijskem okrožju ..v Tomačevem pa so se odvijali bombaški mitingi.Ko so uletele marice, pa je vse potihnilo in tudi mediji so poročali o nekem pokanju !?

    • Iva

     Kot kaže si sodeloval v skrivnostni zgodbi?
     Na parkirišču Via Bone so tudi bili opaženi obveščevalci. Boš razkril, kaj so tam delali?

  • Tom Žnidarčič

   Saj ravno v tem je hec, da NLB ni nič zaslužila, morala pa bi nekje od 300- 400m$, kolikor znašajo provizije za take posle. Toda nekdo je te provizije sigurno dobil, ti pa ugibaj kdo bi lahko to bil.

   • šmentanamuha

    Njegovi, seveda, morda celo on sam. Če pa ni dobil nič, je še težje razumljivo, da jih tako goreče podpira.

 • TweetyBird

  SDS in Nova24tv oz. Petek brez veze nabijajo populizem!!!… Vse evropske banke so poslovale z Iranom, NLB je ujela zgolj nekaj drobtinic. Glavne v poslovanju z Iranom so bile britanske, nemške, francoske in švicarske banke.

  Kdo, za božjo voljo, so pa Američani, da bi komandirali Evropi s kom njihove banke smejo poslovati in s kom ne?… Naj bodo oranžni rednecki lepo tiho in poskrbijo za svoj ulični kriminal.

  • opazovalec

   Bom te dopolnil samo s tem, da so možakarja v NLB poslale evropske banke, katerim so zaradi poslovalnic v ZDA grozile kazni, NLB pač ne, in je ameriški organi niso mogli kaznovati. V EU pa takrat še ni bilo prpeovedi poslovanja. Toliko je pač potreba povedati, da ne bodo ljudje v zmoti.
   Imaš pa hudičevo prav, zakaj bi ZDA komandirala s kom banke smejo poslovati in s kom ne!

   • diler resnice

    V tem kontekstu pa nekaj ne štima ?Kako pa lahko EU banke ( že to večinsko je nedoumljivo..kvečjemu združenje bank) lahko nekega komitenta
    za povrh še neuradno po narodnosti Iranca, pošiljejo v NLB?..in ali ne obstaja monetarni sistem uradnega mednarodnega poslovanja med bankami z klavzulami ,menjalnimi tečaji valut itd in lastnimi organi.Res je da so ZDA banke največje na svetu in da njihov dolar kot valuta še vedno kotira , kot željeno plačilno sredstvo,pa tudi da je propadla Leman-Brothers banka sprožila z stečajem verižno reakcijo svetovne krize, ki ni bila dirigirana, ampak je to povzročila lakomna kreditna bančna politika, tudi v NLB (po domače..kredit na lepe oči) Transakcije računov v nelegalne posle pa tudi davčne oaze v izogib davkom in predvsem nelegalnim zaslužkom pa so v večina držav po svetu sodno preganjane Kot kaže se naše institucije še uvajajo v demokracijo in imeti državo še ne pomeni da to formo v popolnosti obvladajo !?

    • opazovalec

     Ti pa res dilaš z resnico. Tale “Iranec” je imel francoski potni list. In poštena banka, ki ne more opraviti neke transkacije, pač napoti svojo stranko na ustrezno banko, ki to lahko stori. Zakaj, sem pa razložil.
     Pri teh transakcijah ni šlo za pranje denarja, niti za financiranje terorističnih organizacij, razen če smatraš, da je Iran teroristična država per se. Jaz nikakor ne. So pa imeli določene težave zaradi ameriške blokade.
     Sicer so se pa povsem enakih metod posluževali naši pomladniki. Saj se še spomniš škandala, ko so enega dobili na tuji meji s kovčkom gotovine…… Pa se je vse lepo uredilo, seveda ne po regelcih.

     • rabbit

      Tip je imel britanski potni list, pa ga niso nobene tuje banke poslale ampak ga je Kramar pripeljal v NLB,potem, ko so ga vse tuje banke zavrnile.

     • diler resnice

      Kakšne veze pa ima potni list ,ki če ni bil z strani banke identificiran in strokovno preverjen pri takih mio vsotah, lahko ponarejen.Kako pa veš da ni šlo za pranje,če pa so tuje banke prekinile poslovanje z NLB, tuje obveščevalne službe pa nas obvestile o pranju denarja kar je uradno zabeleženo tudi s strani naših uradov in institucij.Ti si popoln analfabet o takih vprašanjih, ki striktno zagovarjaš neko opcijo kaznivih dejanj in to v obsegu ene miliarde €.Da ti bolj zadeva jasna, vzemi v roke kako enciklopedijo, leksikon ali pojdi na Google in odtipkaj Pranje denarja, transakcijski računi, nakazila, uradni statut banke itd da ti osnovnošolsko pojasnijo kaj to sploh je..!?

     • opazovalec

      Čuj ti diler, možakar je počenjal točno to, kar so počenjali nekaterui slovenski osamosvojitelji, le obseg je bil nekoliko večji. Naše tipčke/ka so na meji ujeli s 6M € gotovine v torbi….. A je torej šlo za pranje denarja, za financiranje terororizma? Malo pomisli, če si seveda sposoben. Ampak z bedaki debatirat je zguba časa.

     • diler resnice

      Na utvare in iluzije težko odgovarjam, ker taki z patološko motnjo namišljenih fanatikov bolj sodijo v zaprti oddelek psihiatrične ustanove, kot pa komentiranje teh strani ! Sicer pa sam sebe ujameš na laži ali “prištevnosti” po domače debilnosti,ko omenjaš neke kovčke z €, kar povsem zanika zdravo logiko, ker se je v času 10 dnevne vojne trgovalo bolj z markami in dinarji ! Sicer se je pa resnično legalno nabavilo nekaj orožja preko L.K.Le kako bi se pa obranili proti 4.vojaški sili JLA v Evropi..po tvoje z metajnjem paradajzov ?Če pa že nekaj omenjaš pa navedi vire z imeni in priimki, da te kak osamosvojitelj toži. Če bi bil povsem normalen, bi čutil spoštovanje do oseb ki so nam soustvarjale državo RS z relativno majhnimi posledicami izgubami vojne za Slovenijo ! Za danes in v bodoče imam tvojih primitivnih nebuloz dovolj… pa LP

  • mginko

   “Pozabil” si dodati, da slovenska udbomafija v celoti komandira kako delujejo “njihove” banke v Sloveniji. Pa saj slovenski državljan ni nor, tako kot ga je okategoriziral dragi tovariš.

 • kralj matjaž

  Socializem je pač evolucija fevdalizma. Socialistična aristokracija žeje delo ljudi, za svoje lastno bogatenje. Ustvarjajo se priviligirane skupine ljudi, ki lepo živijo, navadni državljani pa s trebuhom za kruhom

 • domovina mili dom

  Še več novic o rdečih lumpekih in njihovih pomočnikov. Ni hudirja, da se bo enkrat odvalila skala in pokopala te lumpen rdeče kumrovške proletarce. Ni hudir, da se bodo enkrat naveličali v policiji, krivosodju in začeli preganjati svoje šefe.

  • Hribouc

   Ne čakaj na Maj- spremembe in to tektonske prihajajo in vesoljski tsunami se vali na udbokurčanizem z vso bando v ozadju in ospredju!

   • domovina mili dom

    Me radosti tvoj optimizem. Iz tvojih ust v Božja ušesa.

 • ljubinica

  Se spomnite, kako je bil Pahor na drzavniskem obisku v Iranu in so ga peljali v njihov parlament ….?
  “Nasi” so se takrat hvalili, kaksne izredne casti je bil delezen Pahor …. da tako Iranci niso pocastili se nobenega zahodnega politika ….
  Zdaj sele razumemo ozadje te iranske naklonjenosti Pahorju ….

  • Aron

   Ne pozanš Irancev. Oni tako pogostijo vsakega prijateljskega tujca. So sinonim za gostoljubje.

   • Korenjak

    In vsak prijateljski tujec jim v zameno ponudi državni bankomat za levičarje?

    Medtem ko moramo običajni državljani na pošti pokazati veljavno osebno izkaznico, da lahko nakažemo 20 EUR zavetišču za pse, je varnostno nepreverjen tujec z lahkoto opral milijardo denarja.

    • Aron

     O kakšnem bankomatu sanjaš? Daj mi prosim konkreten podatek, za koliko so nas transakcije opeharile? In ne klamfaj v prazno, Iraj je bil pregledan po ZPPDFT, preberi si zakon, da vidiš o čem je sploh govora.

     • Korenjak

      “Preberi si zakon” ali “Preberi zakon”…? Saj te ne lovim na malenkosti, ampak AML/KYC regulacijo pa imam v malem prstu; slovnico tudi. :-)

     • Hribouc

      Te ne kapiram, da imaš vse v mezincu, hkrati pa bistva – Iran pod sankcijami sto na uro – pa ne zineš nobene ?
      Težki ste eni, da peče betica.

     • rabbit

      Iranec je imel zastonj vodenje poslovnega računa, zastonj proklik, zastonj je bila vsaka transakcija. Pa računaj.

     • Aron

      ‘Je pa dejstvo, da je bilo podjetje Farrokh za NLB dobra stranka, ki je prinašala banki visoke prihodke. Za primerjavo: podjetje Farrokh je prek računa na NLB v enem od mesecev, ko je tam poslovalo, obrnilo več kot 70 milijonov evrov, kar je bilo celo več od enega največjih NLB-jevih komitentov, novomeške Krke.’

     • Tom Žnidarčič

      Ma saj ravno tu je srčika problema! NLB ni kasirala nič, čeprav bi morala za ta tip posla kasirat od300-400M$. Seveda pa nekdo je te milijone kasiral ti pa si sam poskušaj predstavljat kdo in če zmoreš dovolj poguma tvoja spoznanja tudi tukaj objavi.

     • rabbit

      Ja in kaj od tega banka ni imela čisto nič . Krka ji mora pa plačevati vodenje računa poslovnega seveda, plačati mora za vsako transakcijo ali proklik ali navadno , za Iranca je bilo to vse zastonj.

     • Aron

      Preberi se enkrat. Mastno so zasluzili z njim.

  • Tom Žnidarčič

   Ne se ne spomnejo več! Si zamišljaš odgovor, če bi jih povprašal o obiskih Kučana in Kacina v Izraelu in kasnejših nabvah orožja in modernizacije starega železa v obliki T55? Pa potem kasnejših povezav prej omenjenega Horvata z izraelskimi podjetji s sumljivim lastništvom in podružnicami NLB na Balkanu in v Bolgariji. Ah ne to so blodnje nekih opranoglavcev bo rekla večina slovenskih poniglavcev na čelu s klubom 571.

   • rabbit

    Vidiš če bi bil Janša pameten politik, bi poklical lepo Netanjahuja in rekel, da rabi tiste dokaze o orožju, ki sta jih uvozila Milan pa Jelko sedaj pa hočeta priznati Palestino.

    • Hribouc

     Skupaj s škart strelivom, ki je ubijalo.

  • Iva

   Glavni v delegaciji gospodarstvenikov je bil častni konzul Škrabec (ki vleče mastne provizije v poslih z Rusijo, kjer je delal posel tudi z Lovšinom https://siol.net/posel-danes/novice/koliko-milijonov-naj-bi-lovsin-in-skrabec-dvignila-z-liechtensteinskega-racuna-405747),

   ni pa manjkal tudi predstavnik Donita. v Donitu so zaposlili Libanonca M. Stephana, potem ko mu Jamnik leta 2010 ni podaljšal pogodbe s KI. Dec. 2014 je bil Stephan med osumljenci za umor Jamnika (priče vedo povedati, da se ga je Jamnik zelo bal), pa ga policija zanimivo ni preiskovala (sic!).
   Sedaj je vložena obtožnica proti Stephanu zaradi načrtovanja umora dr. Plavca s KI, niso pa višji sodniki na sojenju Noviču hoteli zaslišati prič, ki bi Noviča razbremenile, saj gre za povezani zgodbi. Čeprav nimajo nobenega dokaza, so Noviča pravnomočno (pred dobrim mesecem) obsodili na 25 let. Hočejo brisati sledi. UDBOMAFIJA!

   • ljubinica

    Groza, kaj prihaja na dan.
    Saj ze dolgo govorimo, da je Slovenija v kremplih mafije, ampak ko dobis stvarne dokaze, si vseeno sokiran ….

 • Hun

  za NLB se itak ve da je črna lukna za davkoplacevalce…se ene trikrat jo je treba dokapitalizirat pa se bo mogoce narod spravu na proteste vn na mraz in novi vodni top Cerarju zabil v guzico..
  Zdj pa desnaki k ste tok zavedni in posteni ostejte se RKC in njihove pohlepne rabote k so prav tako za slabo milijardo oskodval drzavljane…

  • Tom Žnidarčič

   Tako ali drugače, mariborska škofija doživlja kalvarijo in posledično cela slovenska RKC. Daj mi probat naštet vsaj eno tako kalvarijo za slovensko udbomafijo, pa lahko začneš kar pri Darku Horvatu, seveda če si sploh zanj slišal, ki je skopal največjo luknjo v SLO bankah.

  • Hribouc

   Škof Kramberger & Krašovec in ostali vehementneži so generalno zasrali z investicijo v T2, če se spomnim prav in delali kontra zahtevam centrale Vatikan in brez odobritev velikega biznisa, kar lopovsko, vrhunsko barabinsko pa je bil porno kanal na kabelski okoli katerega je RKC mutila tako, da glava peče – svinjsko.
   AMPAK

   Ko je bilo mogoče še reševati Zvonove, tako kot se rešuje množica “interesnih poslov in firm “, pa je globoka država in pripadajoča rdečekriminalna banda zaprla pipo ! In pogreb je bil tu in so ga izpeljali z največjimj užitkom ter potopili Cerkvene visoke upe. Še zdaj se jim smeje! V Mariboru pa Kalvarija in avstrijski denar!
   ANTON MARTIN SLOMŠEK SE DRŽI ZA GLAVO!

 • racman Jaka

  Svoboda govora in pisanja je rezervirana samo za naslednike krvavih likvidatorjev! Desnico pa bodo še naprej skrbno vodili z imeni in priimki v svojih udbaških arhivih!

 • rabbit

  Gospod Miro Petek en prijateljski nasvet.Ko boste v torek šli na policijo na tisti intervju informativne narave po policijsko ,obvezno s seboj vzeti odvetnika. Odvetnik je varnost pred barabami. Na vprašanje kdo vam je dal podatke pa na mizo dajte slike takratne vlade, se pravi predsednika vlade in ministrov ter uprave NLB, zraven dodajte še Zemljariča, Kramarja in seveda Milana Kučana z naslednjim odgovorom, ko boste vse te zaslišali potem bom na vprašanja odgovarjal tudi jaz ampak hočem videti zapisnike lepo na mizi od vseh teh gospodov potem se pa vidimo in odidite.

 • VIKTORE

  g. Petek, ste pozabili na go. Brezigar in njeno prikrivanje dokumentov v zvezi z nekdanjimi poizvedovanji tujih organov? Menda pozabljate na del neke zgodovine, ki vam pač ni všečna.

  • rabbit

   No pa nas ti razsvetli.

   • Korenjak

    …komentatorja VIKTORE razsvetljuje Mladina.

 • Rotar Jakob

  kurćanov nlb-gate hrani udbomafijski kz slovenistan s krivosodjem!

 • Beli Sneg

  Problem pri Slovencih je, da so precej butasti. Nekako kredit še razumejo, pranja denarja pa ne. To, da je JJ najel kredit je vsem jasno, da bi ga moral vračati več ne pride do njih. Da pa so rdečkarji prali denar, da banka za transakcije ni prejela niti ficka in da so denar pokasirali levaki in pri tem nakradli tisočkrat več od Janše, to pa že težko gre v njihove butalske butice.

 • Mitja Mazini

  Do danes se nihce ni navedel kaj pri zadevi naj bi bilo pranje denarja, ker če napišeš da pošiljaš denar Jaki Racmanu še ni pranje denarja. Ljudje v roke se vzamte pa ne nasedite čist na vsako foro, ker drugače boste končal kot nek paranoik ki v vsem vidi zaroto, doma pa ženo pretepa.

  • nevtrino

   Aha, ni pranje denarja, ali kaj podobnega, … kaj pa je potem ?

 • nevtrino

  Se hecate, saj si niti ne upajo povabiti se na vljuden informativni pogovor, saj si niti k cigojnerjem ne upajo, kaj šele k velikim ribam !

 • Hribouc

  Hudičev svet Udbokučanizma je obrnjen na glavo in satanizem njegovih plačancev, koritarjev, udbašev, miličarjev in škodljivcev ter valpetov vseh sort je je neizmeren!

  Kaj ene satanske golazni se je zaredilo na preliti krvi popolnoma nedolžnih v imenu boljševiške svinjske revolucije!

 • Coeus

  Petek, Petek… spet lazes in zavajas neumne desnicarje… prekleto nizko si padel kot politicno rezimski pisuncek.

  – Ko je EU uvedla embargo za Iran se je samo par 10k € prenakazalo in racun se je zaprl po dveh dneh. Pred tem EU NI imela embarga na poslovanje z Iranom. Imele so ga pa ZDA.

  – Sumljive transakcije se niso pranje denarja. Se niti enega dokaza s strani Logarjeve komisije ni bilo zaslediti nikjer, da je dejansko slo za pranje denarja.

  – Ce celi cas pisete in govorite o pranju denarja in financiraju terorizma s tem denarjem, boste pa menda lahko predlozili kak dokaz za te vase trditve?

  – Svoje lazi, zavajanja in manipulacije pac sedaj zelite opraviciti in oprati z igranjem zrtve sistema in namisljenega sovraznika.

  – Nobene kolumne iz vase strani se nisem zasledil npr. o Jansevem poizkusu pranja denarja v vrednosti preko 400k €, kako to, ce ste “v sluzbi resnice”?

  Ocitno je potrebno z laganjem, zavajanjem, manipuliranjem, preusmerjanjem pozornosti,… opraviciti novi polozaj direktorja Demokracije ;)

  • nevtrino

   Ja, očitno spet genialni levičar soli pamet “neumnim desničarjem”, a ?
   Vaše primerjave so tudi prav tako genialne, kakor ko primerjajo nekateri okupirano selo Lublana z Londonom …

   • Coeus

    O kaksnem argumentu, ki bi podpiral tvojo neumno in tipicno desnicarsko repliko, pa seveda ni ne duha ne sluha :D

  • JJ

   Coeus,
   čestitam za komentar in ja, o Janši pa nič ne piše ta najbolj pošten časopis kot naj bi bil Nova24……..Pa o potrebnih župnikih tud ne….Zakaj pa ne ???

 • Tom Žnidarčič

  Če bi nam vsem mama 80 let odtegnila sesek, vsakič, ko bi poskusili naredit kaj po svoje, bi nam vsem bila čisto dovolj MLADINA in TV SLO1.

 • FukProrus

  a ima se kdo voljo da migira ven iz kuroske,
  poln kufer kilavih butal