Kučan, Izrael in #IranNLBgate

Miro Petek.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je te dni hodil bled in besen po parlamentu, ko je prebral zabeležko o pogovoru med predsednikom odbora za obrambo Žanom Mahničem in delegacijo skupine prijateljstva izraelskega parlamenta, ki je potekal v slovenskem parlamentu v začetku marca. Na dvodnevnem obisku v slovenskem parlamentu sta bila izraelski parlamentarec Zouheir Bahloul, ki je predsednik skupine prijateljstva, in član te skupine Amir Ohana, spremljal pa ju je veleposlanik Izraela Eyal Sela, ki Slovenijo pokriva z Dunaja.

Izraelce zanima #IranNLBgate
Če že po diagonali prelistamo zabeležko pogovora, ki jo je dobil v roke Brglez, potem lahko vidimo, da so se Izraelci in Mahnič največ pogovarjali o pranju denarja iranske državne banke preko računov Iraja Farrukhzadeha v NLB v letih 2009 in 2010. Izraelci o tem seveda veliko vedo, hkrati pa so tudi pozorno prisluhnili informacijam, ki so jih dobili v slovenskem parlamentu. Izraelci pozorno prisluhnejo vsakomur in vsem, kadar gre za Iran in preostali islamski svet, ki je sovražen do Izraela. Mahnič jih je tudi podrobno obvestil, kdo s slovenskega političnega vrha je bil seznanjen s temi rabotami, kakšne funkcije danes zasedajo ti modeli slovenske postkomunistične elite in zakaj je bila takšna pasivnost in molk vseh organov v Sloveniji, ki bi to morali preprečiti in na koncu sankcionirati. Hkrati je izraelskim kolegom navrgel, da bi bilo dobro, če bi se tudi njihovi varnostni organi pozabavali s tem primerom, kar so seveda z velikim veseljem sprejeli.

Kučan je svojčas rad potoval v Izrael
Na tem portalu smo edini pisali o tem, kar so drugi zamolčali ali enostavno niso vedeli, ker je slovensko novinarstvo pristransko ali povsem impotentno. Namreč o tem, da Sova v času pranja denarja v NLB o tem dogajanju ni obveščala ameriških in izraelskih obveščevalnih služb, veliko drugih partnerskih služb pa je. CIA in Mossad sta bila izpuščena iz Sovinih depeš o pranju denarja in jasno je, da bi v primeru, če bi bilo slovenskim obveščevalcem kaj do tega, da se ta zadeva razkrije, morali najprej obvestiti prav njih.

Milan Kučan.

Izrael ima izjemno razvejano obveščevalno dejavnost, s katero se ukvarja kar šest služb (plus policija), Mossad, ki je nastal leta 1951, to je tri leta po razglasitvi države Izrael, pa je v tem sistemu najpomembnejša institucija. Pri tem sploh ni pomembno, ali je v tej aferi preko NLB šlo kakšno nakazilo Farrukhzadeha tudi v Izrael, glede na odnose Izraela z Iranom bi tamkajšnje civilne in vojaške tajne službe enostavno zanimalo, kaj se je dogajalo v NLB in kdo se je financiral s tem denarjem. Ni odveč ponovno spomniti, da je pranje denarja potekalo v času, ko je bil Iran pod sankcijami OZN in kasneje tudi pod embargom EU. Vse tajne službe se zanimajo za informacije, ki so povezane s terorizmom in trgovino z orožjem, in na tem področju bi Sova morala sodelovati tudi z ameriškimi in izraelskimi obveščevalci.  Glede na odnos slovenske politike do Palestine in Izraela pa niti ni čudno, da so Izrael izključili iz te obveščevalne skupnosti in jih obšli. Kučan sicer ni trobil v levičarski rog, da je treba čim prej priznati Palestino, vendar je bil tiho tudi do stališča Izraela ob tem eksperimentu izrojene levice, kot temu pravi Bernard Brščič. Očitno je Milan Kučan tudi do Izraela spremenil odnos, čeprav je v času, ko je bil še predsednik države, skupaj s tajkunom Darkom Horvatom ali Jelkom Kacinom rad potoval v Izrael. V ozadju teh izletov so bili drugi interesi, ne državniški. Rado Pezdir je pred leti podrobno razkrival tako tihotapske posle kot tudi trgovino z orožjem.

Sledi denarju
Slovenska postkomunistična združba in stare sile, kot jim pravi Miro Cerar, so naredile napako, ker Sove niso dovolj poučile, da ne smejo v parlamentu prostodušno priznati, da Mossada in Cie niso obveščali o pranju denarja v NLB. Sedaj tudi ne morejo več prodajati zgodbe, kako so z Mossadom in Cio sodelovali, da bi preko NLB in teh nekaj deset tisoč nakazil po vsem svetu lahko sledili iranski obveščevalni mreži in financiranju terorizma. Ker sta laž in prevara del genskega zapisa komunistov in njihovih dedičev, je res čudno, da se niso spomnili tega enostavnega izgovora, kako sta se NLB in Slovenija žrtvovali za razkrivanje kriminalnih terorističnih mrež na način, da smo dopustili pranje denarja in mu nato sledili. Kar pa nikakor ne pomeni, da Mossad in Cia nista počela ravno tega in da nista dobro vedela za dogajanje v NLB in mu pozorno sledila. Le da Sova in Milan Kučan tega nista zaznala. In Mossad ter Cia tudi dobro vesta, kam so bile nakazane provizije od tega posla, in lahko dandanes nekatere krepko držijo za pirhe.

Slovenska medijska banalnost in trivialnost
Ob tej slovenski medijski banalnosti pa ste morali biti na vse pretege pozorni in iznajdljivi, da ste našli kakšen zapis o tem, kdo stoji za umorom malteške novinarke Daphne Caruana Galizia. V ZDA so prijeli iranskega bančnika Alija Sadra Hašemija Nedžada, ki ga sumijo, da je preko banke Pilatus na Malti opral najmanj 115 milijonov ameriških dolarjev, kar je s svojim pisanjem razkrivala tudi novinarka Galizia, ki jo je pokončala podtaknjena bomba. Skupnih točk te zgodbe s Slovenijo pa je kar nekaj: Iran, Iranec, banka, pranje denarja in zaradi razkrivanja pranja denarja napad na novinarja.

Ali Sadr Hašemi Nedžad (foto: Twitter)

Zato pa se slovenski mediji in javnost s prirojenim črednim nagonom obtoževanj, zgražanj in moraliziranja že teden dni spravljajo nad Zlatka Zahovića in se ukvarjajo s SMS-ji  nekega novinarja iz tretje lige, Cerarjeva vlada pa medtem v miru izvaja veliki finale ropanja ter brezobzirnega kadrovanja.

Miro Petek

 • VERRZIFIKATOR

  Mile Skobec

  PTIČ BREZ KRIL

  Besen leta ptič po kuloarjih,
  ptiček brglez to je bolj natančno,
  gleda, kam,v katero luknjo bančno
  skril bi se, čeprav pri pisoarjih.

  Kot pozabljen ptič brez kril sameva,
  luknja ga nobena ne povabi,
  leta po hodnikih kot v pozabi,
  perje se od hudega pregreva.

  Zdavnaj že zbežale so podgane,
  v luknje razne spretno se poskrile,
  njega, ptička brgleza, pustile,
  naj si s kljunom sam obliže rane.

  Kdo je kriv, da one štiri noge
  za primer pobega pač imajo,
  brglezi pa letati le znajo,
  niso vešči druge, boljše vloge.

  Besen zdaj po kuloarjih leta,
  krila pisana so mu odpadla,
  je kot bajta čisto že razpadla,
  v glavo kakor peč povsem pregreta.

  Kriva situacija presneta
  da je zopet, besno brglez sika,
  posmehuje se iz lukenj klika
  ptičku, žal ki previsoko leta.

 • Božobožo

  Kaj pa financiranje SDS z denarjem bosanske islamistične mafije. O tem bi morali obvestiti žide.

  • dež

   Tisti denar “naj bi” posodila Sherbank, ta pa ne izvira niti iz Bosne niti iz islamskega okolja. Pa še iz računa v Sloveniji, ki ga ima pri nas odprtega bosanska državljanka.
   In na Ajpes so “šalabajzerji” prijavili transakcijo, da jih bodo ja odkrili.

   • KIKI

    SDS, Janša bi moral prej vprašat leve stranke, kako se to dela,
    kako se tajno financira jo njihove rabote in volitve, kako potem
    izvedejo, da niso nič krivi in da ljudstvo nič ne izve.
    V naši politiki poštenje ne pride v poštev! Kar vprašajte one
    moderne iz modernega centra, pa razne SD-je Desuse, LDS-e
    in Zarese in …..

    • dež

     Niti vprašati ni treba, ker to počno javno, vsem na očeh. Jih nihče ne preganja, sem pa tja za malo peska v oči, ovadbica ki kasneje pade iz takšnih ali drugačnih razlogov. Je včeraj Kozina vse povedal v treh stavkih in pritrdil Jankoviću, zakaj njega policija in sodstvo ne preganjata.

     • rabbit

      Točno tako kot si povedal. Do mene je že v primeru Šrot, Bavčar in Kordež prišla informacija, da je ko je Kordež začel peti o globoki državi Foruma 21 ga je lepo ustavil in mu rekel to pa mene ne zanima je bilo Kordežu vse jasno, da naj sprejme zapor drugače bo ostal nag in bos.

   • DUŠAN ZALAR

    Pa saj ne moreš nič dopovedat tem komojem !

  • rabbit

   Od kdaj je pa Republika srbska islamistična.

  • tramal

   Bedak ,še to ne veš da je ona srbkinja in ne muslimanka.

 • FORT WORTH

  Ce so poslanci SDS-a uspeli razbesneti in obledoličiti ze tako bledega Brgleza, potem gre stvar v pravo smer.
  Brglez se kljub zauzitim apaurinom zdaj zvija, kot obglavljena kaca…
  Neprecenljivo !!
  Hehehe

 • Franc Šink

  Kučanu bi bilo res treba malo postriči peruti.Stvar postaja bizarna.

  • FORT WORTH

   27 let zamujamo.
   Tudi to je bizarno.

  • KIKI

   Kučan nikoli ni imel perutničk, nič angelskega ni v njem;
   lahko pa mu spodnesemo tace….

   • FORT WORTH

    Verjetno se mu malce tresejo tace…
    SDS-ovci jih privijajo, kot mlade majmune…

   • Franc Šink

    Perutnice imajo netopirji. pa tudi satan se večkrat tako upodablja.

    • FORT WORTH

     Hehehe+++ za satana !

 • moat

  “Bogi” Kučan, res. Kaj le bo, ko ga več ne bo? Kdo bo krivec vsega? No, za zdaj velja, za desne Kučan, za leve Janša. Res ste že “zlajnani”. In ja, za desnico bi lahko enako trdili, da sta laž in prevara del njihovega genskega zapisa. Toda, da se 5ek zdaj sklicuje še na njihove dediče? A s tem misli tudi na milenijce, ki jim je še za veliko bližnjo slovensko osamosvojitev prav malo mar, kaj šele za tisto izpred 70 in več leti? In to ne glede na to ali izhajajo iz leve ali desne družbene veje. Stari se očitno niso pripravljeni nič več naučiti. Zato menim, da bi morala na smetišče celotna garnitura levih in desnih, saj oboji ne vedo, da živijo v sedanjosti, ne v preteklosti in da je prihodnost tista, v katero bi morale vlagati stranke. Tisto o že dobro znani …gate pa je itak stara zgodba, vendar jo bo 5ek še dolgo vlačil iz naftalina. No pa še poglejmo, kaj je danes napisala Mladina o lažeh in manipulaciji na desnici glede na obrise prihodnje vlade. Takole pravi:” A tako je v tem trenutku. Ne vemo, kaj se bo zgodilo, ko bo SDS vklopila svoj propagandni stroj, sestavljen iz lažnih medijev in zlorabe socialnih omrežij,” http://www.mladina.si/184688/obrisi-prihodnje-vlade/. Naši politiki (levi in desni) pač lažejo – itak! Nič novega.

  • Korenjak

   Še en ubogi revež, ki si pere možgane z režimskim trobilom Mladina. Ker si očitno poznavalec Mladine, bi nam morda lahko ti pojasnil vlogo lastništva NLB preko davčnih oaz v Mladina d.d. ali pretakanje denarja iz drugega lastnika (Mark Medical) v financiranje sicer propadlega režimskega trobila, ki ima manj kot 2500 prodanih izvodov in ga berejo samo še ekstremni idioti (levičarji, kar je pa pravzaprav eno in isto).

   • rabbit

    Pa še to naj pojasni kako je Safti preko Interfinanza prišel v nek obskurni medij kot Mladina je in ga financira.

    • moat

     Beri zgoraj, ne misli, da ste kaj boljši kot levica pri medijih, res.

     • Korenjak

      Eh… medtem ko je financiranje nova24tv transparentno in z znanim lastnikom (mimogrede: če ima kdo delnice nova24tv.si, kupim z 10% pribitkom na tržno vrednost takoj, do višine 10.000 EUR), je financiranje Mladina d.d. zavito v meglo komunističnega prostozidarstva.

      Razlike ne vidi samo zaslepljen levičarski bebec.

   • moat

    Hja, ne vem, če sem “glih” ubogi, sem pa revež, drži. Nimam kaj prida pod palcem, ker levi in desni mrhovinarji grabijo bolj zase, zato za rajo ostane manj. In ja, saj vem, levi so si nagrabili več, ker so dlje časa na oblasti. Ne spremeni pa dejstva, da so oboji grabežljivci in zaradi tega niso več zaupanja vredni. Toliko o ubogih ljudeh in zakaj je temu tako. Tisto z Mladino pa je bolj za dvigovanje pritiska. Jasno, da je ne marate. Vaše cajtunge, ta portal in nova24tv pa je itak kupil Orban. Saj piše tudi drugod, ampak v Mladini je to najlepše brati :) http://www.mladina.si/181293/sds-v-orbanovem-objemu/.

    • traktor

     V svojih zapisih negiraš samega sebe. Tudi ti kriviš za svoje neuspehe druge.Še enkrat;država v kateri ne poznajo nobene individualne odgovornosti, ne more obstati.

     • moat

      Sicer mi ni jasno, kje si to prebral v mojih zapisih, toda, ja, za neuspehe krivim druge, t.j. leve in desne mrhovinarje. Koga pa naj bi sicer, saj so ti pri koritih, sam nisem. In tukaj je srž mojega posta, da nimam kaj prida pod palcem, ker tudi drugi nimajo, razen elit. Ne vem kam se sicer ti prištevaš, ker če se k elitam, ne vem zakaj se potem pritožuješ? Torej, ne gre za osebne neuspehe, temveč za ustvarjanje možnosti in pogojev, da ljudje lahko delajo in uživajo sadove svojega dela. A se vi ne pritožujete nad levico, ker ne ustvarja normalnega delovnega in poslovnega okolja za rajo?

  • samotoje

   Še dobro, da je Repovževa Mladina. Le kje bi ti potem iskal kredibilne vire?

  • Jan Kovalski

   Mladina za telebane:
   Kako na lahek način spoznaš kateri članek na Mladini je izrazita rdeče obarvana propaganda.
   Takole: Članek, ki je izrazita rdeče obarvana propaganda ni zaklenjen in je dostopen vsem tudi neplačnikom, ker jim je v interesu, da bi ga prebralo čim več ljudi. Tak članek je redno uvodnik odgovornega urednika Gregorja Repovža.
   Ostali članki so povečini sicer tudi rdeče obarvani vendar so dostopni samo plačnikom.

   • moat

    Saj tiste članke, ki jih ne moreš brati, jih tudi ne moreš linkat, a ne? Zakaj meniš, da tukaj “limam” članke Mladine? Lahko bi linkal tudi druge spletne portale z “režimskimi cajtungami”, ki pišejo o aktualnostih Temah. Eden izmed razlogov je, da vam malce dvignem pritisk. Drugi pa je, ker je portal Mladina in njihove cajtunge, še vedno aktualno branje, z razliko od npr. Demokracije, čistega političnega trobila. Zato! In zato, ker so kljub članki očitni politični pripadnosti (enako kot npr. Demokracija), še vedno na višjem nivoju. Zato! Članki na nova24tv pa so poden, itak!

  • traktor

   Treba je it v porodnišnico in na oblast spraviti dojenčke? Ti so v Sloveniji, menda, še edini brezmadežni in pošteni? Država v kateri ne poznajo nobene individualne odgovornosti, ne more obstati.

   • moat

    No tole z dojenčki se strinjam, tudi z ugotovitvami o državi. Glej, zato pa tudi iščem politično alternativo. Zakaj? Zato, ker država pod Janševo vlado ni bila nič kaj bolj država, kot je zdaj. Dojenčki pa… No, ni potrebe tako daleč nazaj. Že milenijci so zelo različni od levih in desnih ter nikogar podpirajočih volivk in volivcev. Jim prav dol visi za politične zdrahe. In prav je tako!

 • resnicaboli

  Res je samo tudi desni politiki kot Breznik so nasedli aferi Zahonič to je najbolj žalostno pa tudi nova24TV spletna stran je bila polna Zahoviča.

 • sloustava

  Ko smo posteni ljudje dobesedno rjoveli o kucanizmu, zlu slovenstva, smo bili zasramnovani, spremljani, bili smo obrekovani, ..Danes, ko je jasno, da Kucan se vedno nastavlja sarce, osle s plasnicami, se norcuje iz nas, se vedno, se presstitucija norcuje iz nas! Konec? Seveda, vsi na volitve! Pomlad je nas cas in nasa zahteva! Naj na tem mestu dobesedno objamem in pohvalim dr. Logarja za vcerajsnji nastop na Banksterjih 2. Tako zelo prav in strokovno podprto je zmlel gobcaca Kozino, da se mi je zasmejalo! Tov. Kozina, kateri milje?! Kaj je res Kozina napredoval na VS? In nenazadnje hvala celo Kozini, da je pokazal svojo majhnost….kot Virant! In hvala tudi g. Lidiji Hren, da je koncno enkrat pustila dr. Logarju povedati misel do konca…diametralno nasprotno od tov. Vide Petrovcic, MASKE padajo, VOLITVE SO TU!

  • dež

   Kozina je predvsem pokazal na svoje neznanje in nesposobnost. Niti tega ne ve, kdo je odgovoren za slabe bančne kredite. Po njegovem je to tista vlada, za čas katere je bil kredit podeljen. Da banke nadzira BS še ni nikoli slišal.

   • rabbit

    Če bi bil tak Kozina vsaj pismen bi videl in slišal odgovor nemške javne tožilke v Munchenu, ki je lepo povedala, da se pogleda kreditna mapa vse se ve kaj mora bankir narediti in katere kriterije upoštevati, da se kredit odobri in po teh točkah gre tožilec, če so vsi odgovori pritrdilni in bankir ni naredil napake, se preiskava prekine , če ne se vloži obtožnica in ne vem kaj ima Kozinc za debatirati, vse je kristalno jasno seveda, če pa si ti v spregi politike, ki krade in ti zraven držiš vrečo je pa druga pesem potem se pa zgodi, kot se je v primeru farmacevtke in primer toliko časa tožilka prelaga iz predala v predal da se ne zgodi nič.
    V Nemčiji ima tožilec 18 mesecev čas, če nič ne naredi mu vzamejo primer, če to naredi dvakrat mu pokažejo vrata. Pri nas malo morje nesposobnih pa se ne more nič zgoditi, pide na položaj od elektronske cigarete alkoholiziran minister in še on ščiti ritke poleg tega pa svoji ženi rihta posle milijonskih vrednosti.

    • rabbit

     Pa še nekaj moram povedati mediji poročajo, da je šef uprave NLB že obiskal Marana Šarca, Šarec se sedaj izgovarja, da mu je bilo čudno pa ne se delat norca Šarec nisem toliko neumna, da ti verjamem. Prišel je , da ti pove, delal boš tako kot bomo mi rekli ali pa boš ostal lepo v Kamniku.

     • samotoje

      Mogoče mu je pa ponudil službo čistilca ta velikega lustra v NLB. Če bo pogorel na volitvah.

     • rabbit

      Mogoče, ampak mislim, da to službo je že opravil Drago Kos, sedaj pa delo nadzornika, da drek ne pride na dan opravlja Praprotnik. Šarca pa je prišel posvarit, da če hoče biti predsednik vlade bo dela kot bo stric Milan rekel, drugače bo pa kar lepo v Kamniku ostal.

     • samotoje

      Nak, Kos je čistil mape, luster je pa še kar prašen.

     • rabbit

      Haha. res je sicer je še Praprotnik tam. pa baje bolj puca tisto ,kar je pod ženskimi krili, tako da Šarcu tako res samo luster ostane.

 • Domus Lubus

  Prav je, da se Slovenija povezuje in politično sodeljuje z Izraelom. Letos, ko bo SDS zmagoslavno prevzela oblast nam bodo Izraelci posredovali svoje izkušnje in tehnike ravnanja s Palestinci, katere se bo pri nas uporabilo za discipliniranje volilcev levice in dokončno uničenje drugače mislečih.

  • Korenjak

   he he he… leftard v novi preobleki. Mogoče ti nasede kakšen Pepček Tepček alias Valter Pedroslav, ampak za ostale boš moral biti bolj inovativen. :-)

   • stajerc5

    Hihi, ampak, kar je napisal se bo res zgodilo, samo mozgansko truplo se tega ne zaveda!

 • dob

  Izraelci imajo svoj delež v krivdi zaradi obupnih razmer na Bližnjem oz. Srednjem Vzhodu, o tem ne more biti nobenega dvoma. Vendar prosim morebitnega gledalca tega videa, naj se osredotoči na ODGOVORNOST vsakega posebej.
  In to ne za odgovornost do drugih, temveč do sebe, do svojih ljudi, do lastnih otrok in lastnega potomstva.
  Na odgovornost arabskega življa zase in Izraelcev spet zas!

  Za zdaj so – tako je videti! – samo smrtni sovražniki in nič drugega. Niso sogovorniki.
  Ko rečem smrtni sovražniki, je torej treba razmišljati tudi o tem, kdo je pravzaprav največji smrtni sovražnik lastnim otrokom, saj zaradi takšnega obnašanja najbolj trpi prav potomstvo enih in drugih, in seveda sedanji otroci enih in drugih.

  To, kar želim povedati je, da je Islam podoben komunizmu.
  Podoben mu je v tem, da je popolnoma nesposoben ustvariti inteligentno normalno državo! In jo potem jo voditi skladno s principi demokracije.
  Govorim o nesposobnosti (in neznanju!) organiziranja in vodenja, torej upravljanja z državo, Kaj šele biti odgovorni za svoja dejanja. O tej ODGOVORNOSTI govorim, o odgovornosti in znanju živeti sam s sabo!

  Ti ljudje so preprosto indoktrinirani (prežeti) z ideologijo/religijo in zato potrebujejo sovražnika, ker imajo to zapisano v Manifestu in v Koranu. Bistvo pa je: niso sposobni živeti sami s sabo v miru.

  Prav nobenega dokaza ni, da bi Arabci lahko živeli v miru tudi če Izraela sploh ne bi bilo, če ta država ne bi obstajala! Ker še nikoli niso znali živeti v miru drug z drugim, vedno do bili vojni med sabo in vedno so jim bili vsi drugi krivi za to, da ne znajo živeti v miru!

  Zato se ves čas izgovarjajo na dogmo (komunisti pa na svoj Manifest in Marxa), češ da ta zahteva takšno obnašanje od njih. Ne le zahteva, temveč celo zapoveduje!

  https://www.youtube.com/watch?v=A8E77TrxWDA

  • macon

   Arabce so stoletja držali Otomani na kratkem štrikcu. Pustili so jim par oaz na Arabskem polotoku, da so se med njimi lovili na kamelah, drugače niso imeli d od državnosti. Emirati, Bahrain, Katar so bile srednjeveške fevdalne vukojebine, ki so jih komandirali Otomani in Perzijci.

   V 20. stoletje so padli kot Marsovci brez vsake predhodne industrializacije. Turki so jih najprej maksimalno zafrustrirali, potem pa še zahodnjaki, ker so bili proti obojim čisto navadni loleki. Postkolonialne meje, ki so jim jih risali Britanci in Francozi, v povprečju niso tako zblojene kot afriške. Arabski centri moči so od nekdaj jasni: Damask, Bagdad, Kairo kot tradicionalni pa še par novih kot Riad.

   Nekaj njihovih držav je šlo skozi vsaj delno sekularizacijo pod vplivom Evropejcev, predvsem severnoafriške. Emirati, Katar, Bahrein, Oman imajo tudi eno posredniško in storitveno predstavo za naprej, pač izkoriščajo prostor med Suezom in vzhodom.

   Dejal bi, da so Arabci precej raznorazni, vendar je islam njihov glavni civilizacijski blokator. Še bolj pa dobesedno jemanje islamskih postulatov po načelih 6. stoletja.

   • dob

    Mi kot narod imamo kar dva pomembna blokatorja. Ali naj raje rečem dve dogmi, ki nas zavirata, ovirata, nas poneumljata. Predvsem zavirata svobodni duh človeka, in kadar se prepiramo o tem zakaj zaostajamo na vseh področjih, potem za primerjavo jemljemo druge blokatorje, ki so le na videz manj zaviralni za razvoj, ker imajo stare zavorne ploščice in nikomur ne pade na pamet, da bi jih obnavljal. Po poti so odkrili, da je boljše, če dogme ostanejo pri verskih prazniki, ne vpletajo se pa v življenje ljudi, vsaj ne preveč. Zato zavorne obloge odpadejo.

    In zato mislimo, da so tuji blokatorji dobri. No, lahko da so nekateri celo boljši… niso pa dobri!
    Razvoj človeka, nato pa še naroda, sta odvisna od svobodne Volje ljudi!

    Komunizem, kot naš drugi blokator, se je preprosto navezal na pomanjkljivosti religije, ki je temu narodu bila prvi blokator. Seveda bo kdo rekel, da je religija rešila narod, dala mu je jezik … ga naredila pismenega…. Pa kva pol! Nato ga je pa komunizem naredil za funkcionalno nepismenega, pa smo tam. Od pismenosti do nepismenosti. Velik korak za Ruse in Erjavčevo dačo, vendar pičkin dim za EU!

    Ravno zaradi tega Slovenija caplja za drugimi, razvitimi državami.
    Za razvoj je potreben upor sistemu, kljubovanje!
    Računalnik je lahko nastal samo tam, kjer so mladi bili dovolj duhovno svobodni, da so upali pomisliti na stvari, ki jih je mogoče razviti doma v garaži, za katere bi vse tajne službe sveta ubijale, da bi to imele!
    pri nas v garaži lahko nastane samo jebanje psov! Za razliko od Appla, ki je omogočil razvoj nove idnustrije, novih znanj, ustvaril delovna mesta…. in spremenil svet!
    Mi pa smo od jebačine v garaži prišli do dojenja psov, in to zdaj nagrajujejmo.

    Vse dogme so diktat. In diktat nima nič skupnega s svobodo duha, mi pa smo dvakrat jebeni, brez lastne svobodne Volje, večina uživa v suženjstvu in odvisnosti od dogme. V našem primeru od psihopata kučana in njegove norosti oboževanja jugo-komunizma. Zato pa zdaj po vsej sili hoče obnoviti SFRJ na slovenskih tleh.

    Torej, tačas ko mi primerjamo blokatorje med sabo, se nam vriva še Islam, ki ga je kučan pripeljal sem. Tisto, kar blebeta pol-Mesec na glas, je tisto, kar misli kučan potihoma. Kurčevi reptiloidi so si že vse narisali, kako bo.

    Naj bo to jasno. Ta zemlja ni slovenska, iz preprostega razloga, ker mi na njej samo plačujemo davek na nepremičnino. Ko pa poskušamo iz nje nekaj narediti, moramo pa sužnjelastnika prositi, če nam dovoli za naš denar, na naši zemlji (je kurac naša!) narediti nekaj, kar potrebujemo za življenje, ker naša družina to potrebuje za življenje. V resnici na kučan predpiše kaj lahko za svoj denar naredimo na svojem in kako veliko bo to! Bo pol premajhno, bo oblikovno tisto, kar drugi hočejo, ne mi, po trikrat dražji ceni od normalne gradnje kjerkoli drugje po Evropi.
    Je to slovenska zemlja?! Ne bi rekel.
    Mi smo najemniki na svoji zemlji! Plačujemo za svoje, kot da je tuje, mi pa smo vsiljivci, sicer nas država kaznuje.

    Pri nas vsaka dejavnost futra vampirja. Mi živimo od tistega, kar nam ostane, in potem na še na to nabijejo davke.
    In mi temu sranju rečemo domovina?! Kakšna je šele tujina, da vsi tja hodijo.

    Morda je pa za nas Islam terna! Mislim primerjalno, glede na trenutno prevladujočo dogmo, ki je Marxov Manifest in govori o prerazporejanju tujega denarja (sposojenega!) medtem ko o ustvarjalnosti in kako to gre, nimamo prav dosti pojma.
    Če se pa kje pojavi, jo zatolčemo, ker je sistemu nevarna.

 • tramal

  Odlično napisano inpovedano .Gnusoba kučan in kacin sta bila z Izraelci dobra samo zato da sta nakupila haubice in male minomete ter topove in s tem lepo zaslužila..

 • Jan Kovalski

  Mladina za telebane:
  Kako na lahek način spoznaš kateri članek na Mladini je izrazita rdeče obarvana propaganda.
  Takole: Članek, ki je izrazita rdeče obarvana propaganda ni zaklenjen in je dostopen vsem tudi neplačnikom, ker jim je v interesu, da bi ga prebralo čim več ljudi. Tak članek je redno uvodnik odgovornega urednika Gregorja Repovža.
  Ostali članki so sicer tudi povečini rdeče obarvani, razen člankov Nežmaha, vendar so dostopni samo plačnikom.

  p.s.: Časopisi kot so Mladina, Delo, Dnevnik, tudi deloma Večer (vendar ti manj, ker gre za časopis iz MB) so redno na mizah po pisarnah javne uprave v Ljubljani. Če ne bi bilo teh “prisilnih” naročnikov iz javnega sektorja bi ti časopisi verjetno bili že blizu bankrota in njihova naklada precej nižja. Vsega tega se dobro zavedajo in tudi odtod izvira strah novinarjev v teh hišah kaj bo če na oblast pride desnica in jih odreže s tega monopolnega javnosektoraškega “trga”. Sam sem že leta 1997 odjavil naročnino na edini časopis ki sem ga takrat imel naročenega (DELO) in pri tem imel takrat celo težave, ker so mi še pol leta pošiljali položnice in sem moral stalno protestirat. V hiši kjer bivam je bilo takrat 10 naročnikov od 13 možnih, danes ni niti enega več. Enako se mi je godilo ko sem odjavljal Telekom in šel k T-2, spet pol leta težav.
  Pred nekaj leti sem odjavil tudi kabelsko televizijo in RTV naročnino. Od takrat nimam več televizorja v hiši in zato ne vem več npr. kaj se dogaja npr. na POP TV. Edine TV informacije dobivam preko MMC-ja.
  Ni dovolj, da se samo z besedami na ustih upiramo rdečemu režimu, potrebno je biti tudi konkretno aktiven. z vsemi mogočimi posledicami (v mojem primeru pomanjkanja TV informacij).

  V informacijo vsem ki še niso pomislil v tej smeri, zakaj je nastrojenost novinarjev tako zelo levo usmerjena.
  Gre za izrazite novinarske prostitutke, ki se prodajajo levemu režimu, ker je le ta večino časa na oblasti, in tako dobivajo od državnih firm večino oglaševalskega prostora, To je ogromno denarja za njih. Ne rečem, da ne bi mogoče bili novinarji desno usmerjeni, če bi bili večino časa na oblasti desni. Prav verjetno bi bili najmanj bolj objektivni.

  • macon

   Državna inštitucija v kateri delam, je že pred desetletjem ukinila vse naročnine na Delo in ostale tiskovine. Imeli smo enega na oddelku, ki je krožil naokrog in sem ga v roke dobil recimo okoli treh. Takrat je bilo govora, da marsikje ukinjajo naročnine, da bi nižali stroške.

   Dejstvo je, da so jim naklade padle za 60% v pičlem desetletju. V dobršni meri verjetno tudi zato, ker preveč nemarno lažejo v vdinjanju levemu režimu.

   Včasih sem recimo kupil sobotno Delo, zdaj že več kot desetletje ne. Enako Mladino.