fbpx

Da, Tit, zgodovina terja resnico, in to, kar so po letu 1945 zapisali v učbenike, je bila zgodovinska laž!

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV)

Pred dnevi smo bili deležnega velikega poka. Na “naši” javni RTV je Jože Dežman rekel, da so partizani pobili več Slovencev kot okupatorjev, da so več ljudi pobili po vojni kot med vojno in da so paktirali tako s fašisti kot z nacisti. Jasna dejstva, ki jih povprečno zgodovinsko izobražen državljan že pozna.

Da, nacisti in komunisti so praznovali skupaj v Trbovljah, kljukasti križ in rdeča zvezda sta si podala roke. Da, paktirali so z nacisti v operaciji Weiss, kjer so skupaj uničili četniško vojsko. Da, paktirali so s fašisti, ko so od njih dobili težko orožje in topove, da so uničili Grčarice in Turjak. In da, po vojni in med vojno so pobili več Slovencev kot okupatorjev. Da, komunisti so izkoristili najšibkejši čas naroda, vojni čas, da so izvedli krvavo revolucijo in prevzeli oblast. In na tej poti so paktirali z vsemi hudiči, da so le dosegli svoj cilj. To so dejstva in zloraba šibkega naroda je obsojanja vredna.

Na intervju z Jožetom Dežmanom se je v vsem svojem avtokratskem slogu iz leta 1945 odzval šef zveze borcev, ki je bil ob koncu vojne star sedem let, in dejal, da je za nacionalko sramota, da dovoli Dežmanu izrekati takšne “laži”. Najbolje bi bilo Možino kar ukiniti. Tit Turnšek je še eden v vrsti tistih, ki menijo, da je RTV še vedno partijski podaljšek, ki lahko objavlja samo pravoverno resnico, laži torej, ki jih odobri Centralni komite ZKS. Seveda se je na to nacionalno katastrofo, da smo po 27 letih na nacionalki lahko končno slišali resnico o partizanstvu, odzvala tudi samooklicana znanstvenica Svetlana Slapšak in šla pri tem še korak dlje. Dejala je, da sta zmagala fašizem in nacizem, da so standardi v novinarstvu padli, da mediji niso več tako pravoverni, kot so bili njega dni (Tita dni, op. p.), in da je za to, da je režimske pisune strah, kriv Janez Janša, ki iz opozicije zganja takšen pritisk, da je šlo vse k vragu. Pohvalila pa je še nekaj pravih novinarjev in urednikov, ki so po njenem mnenju vsi zbrani na tedniku Mladina.

Zgodovina terja resnico, in to, kar so po letu 1945 zapisali v učbenike, je bila zgodovinska laž
Če ne bi živeli v Sloveniji, bi se takšnim komentarjem režala vsa država, a pri nas je celo mogoče, da bo kdo tem lažem in zlorabam verjel. Zato pojdimo po vrsti. Začnimo s Titom (pa ne množičnim morilcem, ampak šefom zveze “norcev”). Ne nameravam pogrevati že tisočkrat dokazanih resnic o partizanskih klavcih slovenskega naroda, zato se bom osredotočil na del njegovih obtožb. Turnšek je dejal, da gre pri tem intervjuju za revizijo zgodovine. Da bi nekateri sedaj radi kar na novo napisali že potrjeno resnico o herojskem narodnoosvobodilnem boju. Da, Tit, tako je. Zgodovina terja resnico, in to, kar so po letu 1945 zapisali v učbenike, je bila zgodovinska laž. Bila je resnica klavcev, tako imenovanih zmagovalcev, narod pa zasluži objektivno zgodovino, da lahko zaceli rane brutalne preteklosti. Revizija revidirane zgodovine je torej zgodovinska pravica. Revizija zgodovine je nujna in Tit ni na strani resnice, ni na strani zgodovine. On brani pridobitve svoje ideološke klike, bolj žalostno pa je, da podpira množično morijo lastnih ljudi.

Slapšakova – moralna oseba par excellence
Kar zadeva Slapšakovo, pa tako ni kaj dosti vredno povedati. Viri iz Srbije (od tam namreč Slapšakova izvira), so jasno povedali, da je letela s faksa v Srbiji, ker je ukradla denar za študijsko potovanje. Šla ni nikamor, porabila pa je vse. Moralna oseba par excellence. Ta “znanstvenica” ne zapravi niti trenutka svojega medijskega časa, da ne pljuva po Slovencih, osamosvojitvi, desnici in Janši. Mi pa to plačujemo tako kot RTV in zvezo borcev. In še njena izjava o tem, da so le na Mladini še pravi novinarji. Propagandisti anarhistov, ki se financirajo tako, da kradejo bolnikom. Res etično in moralno.

Sonja Lokar, Milan Kučan in Svetlana Slapšak. (Foto: STA)

Dejstvo pa je, da je nedopustno in nenormalno, da predstavnik organizacije, ki časti zločin, pritiska na javni medij. Nedopustno je, da vodstvo RTV brani zagovornike zločincev in ne svojega novinarja. In nedopustno je, da se moramo mladi, ki želimo vedeti resnico ter živeti in delati v kapitalizmu, ukvarjati z že stokrat prežvečenimi in propadlimi ideologijami. Slapšakova in Turnšek naj se kar gresta svoje bratstvo in enotnost, a ne z našim denarjem. Naj nebuloze, ki jih zagovarjata, plačata sama. Če pa RTV misli biti propagandist komunizma, naj vse, ki ne podpiramo zločincev, oprosti plačila prisilnega prispevka. Na koncu lahko samo čestitam Dežmanu in Možini. Da sta govorila resnico, kaže predvsem žolčna reakcija vseh, ki so vpleteni v prikrivanje zgodovinske resnice. In resnica bo na koncu zmagala.

Aleksander Rant