fbpx

Levica na strani kriminalcev

Ivan Šokić

Začelo se je 25. maja 2020, s smrtjo obsojenega zločinca Georgea Floyda v Minneapolisu. Po spletu je zaokrožil posnetek njegove smrti, ki naj bi jo bil povzročil policist, in sledili so izgredi po vseh večjih mestih ZDA, ki se vlečejo že vse poletje. Vsakokrat, ko se stvari vsaj malo umirijo, osrednji mediji najdejo smrt novega kriminalca, ki se upira aretaciji, da bi izgredi teroristične Antifa in satanističnega BLM znova zaživeli.

Če jim je uspelo Floyda povzdigniti v svetnika, je Rayshard Brooks iz Atlante, s tem ko se je pijan upiral aretaciji in pograbil policistov paralizator, dosegel vsaj status blaženega. Jacob Blake iz Kenoshe po štirih strelnih ranah, ki si jih je pridelal med upiranjem aretaciji in zaradi tega ostal paraplegik, za zdaj ostaja samo mučenik. Vsi trije omenjeni so obsojeni kriminalci, ki so se upirali aretaciji.

Vse to nas pripelje do usodne noči 25. avgusta 2020, ko je bil 17-letni Kyle Rittenhouse v izgredih BLM v Kenoshi prisiljen v samoobrambi ustreliti tri napadalce. Fant si za svoje dejanje zasluži odlikovanje. Namesto tega so ga lokalne oblasti izrabile za grešnega kozla: bremenijo ga namernega umora, nenamernega umora, poskusa namernega umora, posesti nevarnega orožja in ogrožanja drugih. Grozi mu dosmrtna zaporna kazen.

Napad na Rittenhousa se je izjalovil
Osrednji mediji so le dočakali veliki finale, ki so ga pripravljali več mesecev. Da bi belec segel po orožju in začel streljati črnce. A so se ušteli. Zgodba, ki so jo zgradili, je začela razpadati na prafaktorje z vsakim novim posnetkom dogodka. Želeli so ga prikazati kot privrženca “belih supremacistov”, pa se je izkazalo, da je hispanskega rodu. Želeli so ga naslikati kot antisemita, pa so lokalni judovski časopisi skočili v zrak in začeli zatrjevati, da prvi napadalec, 36-letni obsojeni pedofil Joseph Rosenbaum, ni bil “prakticirajoči jud”. Naposled so Rittenhousu zaradi njegove odkrite podpore policiji na socialnih medijih želeli podtakniti sovraštvo do črncev, a so na dan priplavali posnetki, kjer mladi črnki med izgredi daje prvo pomoč. Rittenhousu so želeli obesiti, da se je izgredov udeležil, da bi lahko pobijal. Izkazalo se je, da je v Kenoshi delal kot reševalec iz vode.

Napad pripadnikov BLM v Kenoshi na 17-letnega Kyla Rittenhousa (foto: Youtube)

Rittenhousa so obtoževali, da kot mladoletnik ne bi smel imeti strelnega orožja glede na to, da prihaja iz Antiocha v Illinoisu, ki je od Kenoshe v Winsconsinu oddaljen slabe pol ure. Izkazalo se je, da mu je orožje dal prijatelj, puška pa ni nikoli šla čez mejo zvezne države. Prav tako je v Winsconsinu lahko v skladu z zakonom hodil naokoli s strelnim orožjem. Na dan, ko je prišlo do streljanja, so kamere ob več različnih priložnostih ujele Rittenhousa, kako pomaga odstranjevati grafite, ki so jih vandali pustili pred lokalno srednjo šolo. Posneli so ga, kako pojasnjuje, da je na izgredih zato, da bi pomagal ljudem, ki potrebujejo prvo pomoč, pri čemer je izvlekel paket prve pomoči in dejal, da ima puško samo za samoobrambo, saj se je primoran podati v nevarnost. Posneli so ga, kako izgrednike miri in opozarja, kje lahko najdejo prvo pomoč. Daleč od podobe zmešanega psihopata, ki je samo čakal, da bi lahko začel streljati.

V Rittenhousa so vrgli molotovko, ga zmerjali, mu grozili s smrtjo, ga udarjali, brcali v glavo, napadli z rolko, streljali okoli njega in mu merili s pištolo v glavo. Živ je samo zaradi svoje hladnokrvnosti. Mnogi starejši, zrelejši in bolj izkušeni možje bi se obotavljali, zagnali paniko ali začeli streljati vse povprek. Ne Rittenhouse.

Leva omrežja s cenzuro nad resnico
Pri New York Timesu so ugotovili, da ni bil Rittenhouse tisti, ki je prvi začel streljati. Od 21 naštetih strelov jih je Rittenhouse prispeval četrtino. Dovolj, da je ubil dva napadalca in onesposobil tretjega, obsojenega vlomilca Gaiga Grosskreutza, ki je vanj meril s pištolo. Čas bo pokazal, ali je prvi s pištolo, ki je ne bi smel imeti, streljal ravno Grosskreutz. Kriminalci namreč niso upravičeni do orožja.

A socialna omrežja v rokah levičarjev delajo svoje. Hvaliti Rittenhousa je prepovedano, povedati resnico je prepovedano, zbirati sredstva za Rittenhousovo obrambo je prepovedano. Dovoljeno pa je poveličevanje mrtvega pedofila, prikazovanje družinskega nasilneža kot ljubečega očeta in zbiranje sredstev za kriminalca, ki se je delal, da je reševalec in skoraj ustrelil Rittenhousa.

Ivan Šokić