Levičarski hinavci in koristni idioti

Najnovejša levičarska ikona Greta Thunberg je nedavno registrirala svoje ime in petkove klimatske štrajke kot blagovno znamko. Kako kapitalistično, kako profitniško. “Kako si drznete postavljati profit pred splošno dobro,” pa to. Sicer pa ta poteza v bistvu ni tako presenetljiva, Greta ima veliko zgledov na politični levici. Socialno čutečega Sorosa, ki mešetari s svojimi skladi v davčnih oazah, kaviar socialistično elito, ki je svoje premoženje že zdavnaj umaknila v davčne raje na Karibih.

Levičarske holivudarske aktiviste, ki jamrajo o potrebi, da se še malo bolj dvignejo davke, sami pa plačujejo davčne strokovnjake, tudi po tisoč in več dolarjev na uro (!), da jim iščejo davčne olajšave.

Pa da ne gremo predaleč, levih hinavcev imamo obilo tudi v mili nam domovini. Upokojena predsednika Milan Kučan in Danilo Türk, ki imata polna usta najboljšega zdravstva in šolstva v galaksiji pa tudi širše. A sta si vseeno šla naštelat prostato oziroma poravnat grbo v zasebno kliniko v tujini. In svojo dečico šolala na zasebnih šolah. Ali socialno čuteči Jankovići, ki zasebno poslujejo prek davčnih oaz. Da ne bo pomote, sem za kapitalizem.

Milan Kučan in Danilo Turk. (Foto: STA)

Nič nimam proti profitu in zasebnim šolam in klinikam, niti proti davčnim rajem. Me pa pogrejejo levičarski hinavci, ki propagirajo eno, delajo pa prav nasprotno. In mi nabijajo vedno nove in vedno višje davke. Laž in hinavščina je seveda osnovna komponenta levičarstva, kar sta dokazala že Marx in Engels, ki sta osvobajala trpeči proletariat, medtem ko sta se pasla na žuljih proletarcev, ki so garali v Engelsovih fabrikah. In če izhajamo iz temelja marksizma-leninizma “človek je produkt okolja”, potem se jasno: kdor pride v stik z levičarstvom, se ne more izogniti laži in hinavščini. Ampak bolj kot levičarski hinavci so problematični tisti, ki jim nasedajo, jih podpirajo, zagovarjajo, volijo in jim nasploh omogočajo, da lahko uspevajo. Tisti, ki jih je Lenin poimenoval koristni idioti …

Bogdan Sajovic

 • piko8

  Na sliki 3je mentalno zaostali osebki, razen za svoj žep!!

  • Anton

   Piko8, Ne glej v ogledalo, glej sliko ko komentiraš.!

 • Andrej

  Kako naj Slovenija napreduje, če jo vodijo ljudje, ki jim osamosvojitev lastnega naroda ni niti intimna opcija, ki okolje izkoriščajo za lastno propagando in bogatenje, ki so jim pobiti v rovih drugorazredna tema?
  Vse to niso problemi. Problem je Gorenakov tvit. Narod, zbudi se.

  • Anton

   Pazite, da ko se bo narod zbudil, spet ne dobite po p..ki!

   • Andrej

    Anton, časi so se malo spremenili. Narod se zbuja zato, ker ima poln kufr levičarskih izdajalcev. Vračam opozorilo.

    • Anton

     Jaz nisem začel in ne pričakuj od mene, da nastavim še drugo lice, na zemlji naj bi vse naredi Bog, torej je tudi Levo njegovo stvarjenje, torej ne skušaj gospoda svojega Boga, ali pa ta rek velja samo drugače misleče.!

   • tohuvabohu

    Kakšen narod, butl. To so naščuvane rdeče ovce.

 • Antonius

  Ljudje so sploh ena čudna, politikantsko naplahtana bitja. Delo in denar za preživetje in uresničevanje svojih želja jim daje kapitalist, pravljice o solidarnostnem bogastvu na njihov račun jim pripoveduje in prodaja pa delovno in ustvarjalno povsem nesposoben, ideolog komunist.

 • Hribouc

  Prima, Bogdan!Od A do Ž, prima!
  ——————————–
  vidiš, zaenkrat je tako kot praviš.Narod izbira. Do zdaj je izbiral kajne, norce, tatove, udbaše, kriminalce, nemaproblema ideologijo, fukfehtarja – ki zdaj mestu s 300.000ljudmi na krovu ogroža čisto, boljšo od ustekleničene, PITNO VODO in samo kmetje se borijo.
  Kriminalu držijo štango državne institucije, ARSO ! in še kdo, pa se dvigne nobena naravovarstvena inicijativa, nobena dršebrižniška organizacija, nihče, celo Parlament je obmolknil po začetni zagnanosti.
  Če ne bo Janković prisiljen izkopati drekovoda čez polja s pitno vodo spodaj, potem nam je resnično poguba že potrjena!

 • sloustava

  Clanek, ki v vsej svoji vsebini razgalja koristne idiote. Sajovic ima prav, ko pravi, da niso krivi kucani, grete, tuerki, pac pa volivci, ki to gamad podpirate. Zacutiti, da nisi vec alfa in omega sicer pri kucanistih in gamadarjih povzroci mascevanje, to je res (od tod groznje Pivcevi s smrtjo), a je hkrati tudi zacetek njihovega konca. Skupaj ZA Slovenijo, saj nam je samostojna Slovenija intimna opcija!

 • tasilo

  Počakajte, da pride Janša na oblast — bo tudi Štrukelj takoj registriral štajke učiteljic kot blagovno znamko … Mesec pa granitne kocke.

 • Celcar Mojca

  Vse za lasten dobrobit! Bljek bljek bljek! Upam, da Slovenci ne nasedajo!

 • Van Der Waals

  KORISTNI IDIJOTI… PRAVILNI OPIS LEVIČARSKIH VOLILCEV!

  • Anton

   Desno, torej ne koristni idioti.

 • hajduk

  Mene Greta ni navdušila, kako si drznemo uničevati njeno prihodnost, saj si ne, tako enostavno deluje človeška družba. Torej je jezna na človeštvo, ker ne znamo bolje, rodila se je v nepopoln svet, zdaj smo pa vsi krivi.
  V resnici, sta jo zafurala ata in mama, ki sta ji polnila glavo z ideali, ki niso mogoči in nikoli niso obstajali. Narava tudi ne more biti popolna, ker ne obstaja samo za človeka, če bi izginilo vse kar je živo, bi bilo kot na Marsu in potem pa sploh ne bi mogli živeti.
  Kakšen svet bi bil to, če bi bilo vse prilagojeno samo za Greto, če pa še sama ne ve kaj bi rada in tudi ona laže in manipulira, naj raje neha špricat šolo in odkrije, izumi kaj pametnega. Precej žensk se je že žrtvovalo za napredek človeštva, od Marije, ki je rodila Jezusa, do Kirijeve, ki je odkrila radioaktivnost nekaterih materialov, nobena ni obtoževala celotno človeštvo za lastne zmote in zablode. Zato so to pomembne ženske, ne pa ta histerična frajla.

 • Black_hawk

  Kdo normalen posluša mnenje 16 letnice?

  • tohuvabohu

   Mala Gretchen je prva omenila podnebno in okoljsko krizo (prej so govorili o podnebnih spremembah), od tedaj pa vsi levičnjeki tega sveta nabijajo o krizi.
   Svinjski pastir Židan je celo zahteval, da Šarčeva vlada razglasi podnebno krizo. Ta bedak ne razume, da lahko razglasiš izredno stanje, krize pa ne moreš, ker ni pravno definirana.

   • Oregon

    ta še kaj druga ne ve. Kar se je lotil je zaj, srčno mu želim enakih uspehoiv še z njegovo stranko.

 • NoName

  Sploh ne vem zakaj se s tole tole Greto Thunberg nekdo ukvarja?
  To je še otrok, ki sprejema svet kakor so ji ga predstavili doma, ozadje pa je itak koristoljubje.
  Turk je pač Turk, čeprav ima priimek Turški, bi se ga oni vsekakor že v štartu odrekli.
  Kučan pa živi v svetu, kjer je zapravil svojo mladost, še vedno v vsakem vidi belogardista in nacista, če se le nekdo ne strinja z njegovimi bednimi izjavami.
  Zame osebno je največji poraženec prav on, saj je bil pri koritu v prejšnji državi pa je propadla in v tej državi, kjer pa tudi ni žel nekega uspeha, kar so mu volilci dali jasno vedeti, edino kar bi bilo potrebno nemudoma storiti je to, da se mu prereže popkovina, ki ga drži v ozadju in vpliva na odločitve nekaterih njemu podreejenih politikov.

 • RATATA

  Povedno je, da se pošteni ljudje v Sloveniji niti ne ponujajo, ne na volitvah, niti ne na funkcije verjetno za to, ker je pogoj, da bi se vključili v mafijo!
  Pošteni nočejo zraven, ker se preprosto ne želijo vključiti v mafijo!

 • Lula

  kako je vse to res…..

 • Unikatna

  Priseljencem in tujcem je vseeno v kakšni državi živijo…Pošteni Slovenci nikakor ne podpirajo utaje davkov, korupcije, kraje, ampak jih je premalo, da bi lahko ukrepali…

  • marker

   Drži. Zato pa nepošteni politiki vodijo vlado, ker jih je več.

   • Anton

    Si mislil preveč!

  • Anton

   Narobe, če jim bi bilo vseeno nebi bežali iz svoje države, verjetno nihče ne želi na slabše.

 • marker

  Milan sanja o Jugoslaviji, Danilo o ZN, Greta pa je izgubljena v času.

 • Bojan Silar

  Robin Hood je vzel bogatim in dal revnim.Nasi Robin Hoodi pa bi vzeli bogatim in dali sebi v žep.