Levičarski hinavci in koristni idioti

Najnovejša levičarska ikona Greta Thunberg je nedavno registrirala svoje ime in petkove klimatske štrajke kot blagovno znamko. Kako kapitalistično, kako profitniško. “Kako si drznete postavljati profit pred splošno dobro,” pa to. Sicer pa ta poteza v bistvu ni tako presenetljiva, Greta ima veliko zgledov na politični levici. Socialno čutečega Sorosa, ki mešetari s svojimi skladi v davčnih oazah, kaviar socialistično elito, ki je svoje premoženje že zdavnaj umaknila v davčne raje na Karibih.

Levičarske holivudarske aktiviste, ki jamrajo o potrebi, da se še malo bolj dvignejo davke, sami pa plačujejo davčne strokovnjake, tudi po tisoč in več dolarjev na uro (!), da jim iščejo davčne olajšave.

Pa da ne gremo predaleč, levih hinavcev imamo obilo tudi v mili nam domovini. Upokojena predsednika Milan Kučan in Danilo Türk, ki imata polna usta najboljšega zdravstva in šolstva v galaksiji pa tudi širše. A sta si vseeno šla naštelat prostato oziroma poravnat grbo v zasebno kliniko v tujini. In svojo dečico šolala na zasebnih šolah. Ali socialno čuteči Jankovići, ki zasebno poslujejo prek davčnih oaz. Da ne bo pomote, sem za kapitalizem.

Milan Kučan in Danilo Turk. (Foto: STA)

Nič nimam proti profitu in zasebnim šolam in klinikam, niti proti davčnim rajem. Me pa pogrejejo levičarski hinavci, ki propagirajo eno, delajo pa prav nasprotno. In mi nabijajo vedno nove in vedno višje davke. Laž in hinavščina je seveda osnovna komponenta levičarstva, kar sta dokazala že Marx in Engels, ki sta osvobajala trpeči proletariat, medtem ko sta se pasla na žuljih proletarcev, ki so garali v Engelsovih fabrikah. In če izhajamo iz temelja marksizma-leninizma “človek je produkt okolja”, potem se jasno: kdor pride v stik z levičarstvom, se ne more izogniti laži in hinavščini. Ampak bolj kot levičarski hinavci so problematični tisti, ki jim nasedajo, jih podpirajo, zagovarjajo, volijo in jim nasploh omogočajo, da lahko uspevajo. Tisti, ki jih je Lenin poimenoval koristni idioti …

Bogdan Sajovic