Levičarji vam lažejo v obraz: Javno zdravstvo je dražje od zasebnega!

Kolumnistka Zala Tomašič (Foto: Demokracija)

Že lani poleti se je pokazalo, kako neučinkovita in nesposobna je bila vlada Mira Cerarja glede veliko stvari, posebaj pa glede zdravstva. Situacija na otroški kardiologiji je bila popolnoma absurdna in če bi Cerarjeva vlada dejansko želela najboljšo zdravstveno oskrbo ljudi, ne bi nikoli končali v položaju, v kakšnem smo se znašli pred nekaj meseci. Ampak po vseh težavah in očitno neuspešni vladavini Mira Cerarja se po predčasnih volitvah sestavi vlada s propadlim premierjem Cerarjem, s prejšnjo prav tako neuspešno predsednico vlade, ki ni bila niti izvoljena za poslanko, Bratuškovo, pragmatičnim ministrom, ki je bil del skoraj vsake vlade, Erjavcem, komunističnim koordinatorjem Mescem, malo zgubljenim Židanom − vse to pod vodstvom diletanta Šarca, ki brez napihnjene podpore medijev ne bi prestopil praga državnega zbora. Ni presenetljivo, da se stvari ne odvijajo po njihovih načrtih, ki so bili pravzaprav samo preprečitev desne vlade pod vodstvom Janeza Janše. Edina presenetljiva stvar je bila rast podpore Marjanu Šarcu in njegovi vladi v preteklih tednih, ki pa se je, kot kaže, s (skorajšnjim) propadom zdravstva končala.

Smešno, da Marjanu Šarcu ne moremo očitati neizpolnitve programa, saj tega že od samega začetka ni imel. Sicer je glede zdravstva tu in tam pripomnil, da bo skrajšal čakalne vrste in reformiral zdravstveni sektor, da bo učinkovitejši, ni pa nikoli predstavil programa, ki bi razložil, kako bo to naredil. Zdajšnje odpovedi zdravnikov niso nepričakovane, saj je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bodo zdravniki dokončno uprli razmeram, v katerih so primorani delati. Ampak podobno kot večino problemov v slovenskem zdravstvu bi lahko tudi tega rešili z deregulacijo zdravstvenega sektorja, z manj predpisi in predvsem z manj zakoni, ki omejujejo rast zasebnega sektorja in širitev koncesij na zasebni sektor.

Oglejte si še: Modna muha levičarjev

Ja, to so besede, ob katerih povprečen Slovenec skoči v zrak in začne razlagati o ameriškem zdravstvenem sistemu in kako ljudje tam izgubijo vse, ko zbolijo. Kot prvo, ameriški zdravstveni sistem ni tako grozen in primeri ljudi, ki izgubijo vse zaradi stroškov zdravljenja, obstajajo, vendar se zgodijo zaradi neplačevanja zdravstvenega zavarovanja. Kot drugo, ameriški zdravstveni sistem ni popoln in nihče ga ne poskuša vpeljati v Slovenijo.

Javno zdravstvo je bistveno dražje od zasebnega
Zdravstvene storitve je treba plačati ne glede na to, ali so zasebne ali javne. Ne vem zakaj, toda med Slovenci je trdno ukoreninjeno prepričanje, da je javno zdravstvo (v bistvu karkoli javnega) zastonj. Ni. Nič ni zastonj. Javni zdravniki ne delajo zastonj, zdravila na recept niso zastonj, ambulantna vozila niso zastonj, vse to stane veliko denarja. In vse to skozi davke državljani tudi plačujemo, ne glede na to, ali storitev potrebujemo ali ne. Razlika med javnim in zasebnim zdravstvom ni nujno v ceni, je v lastništvu ambulante, zdravstvenega doma itd. Država financira javno zdravstvo z davkoplačevalskim denarjem, zato nam ni treba plačati zdravniškega pregleda direktno zdravniku vsakokrat, ko imamo pregled pri javnem zdravniku. Prav tako bi država lahko prek koncesij in podobnih storitev financirala zasebno zdravstvo. Dolge čakalne vrste so očitno znak, da v Sloveniji je povpraševanje po zdravstvenih storitvah. Z možnostjo koncesij in manj predpisi, ki bi omejevali zasebni sektor, bi se tudi ponudba zdravstvenih storitev drastično povečala in zaradi konkurence posledično tudi izboljšala.

Uničevalci zdravstva (Foto: STA)

A na žalost se zdi, da je naša vlada bolj zaposlena z bitko proti “črnemu trgu” z regratom kot z reševanjem dejanskih problemov, s katerimi se sooča Slovenija. Sedaj, ko se bo zdravstvena kriza le še stopnjevala in bo iz dneva v dan hujša, bomo šele videli (ne)sposobnost šesterčka, katerega edini politični program je preprečiti strankam, kot je SDS, in voditeljem, ki dejansko vedo, kako se s krizo spopasti, da bi prišli na oblast in končali vladavino levih strank, ki Slovenijo z vsakim dnem le še bolj pomikajo na rob propada.

Zala Tomašič

 • wert

  “… Marjanu Šarcu ne moremo očitati neizpolnitve programa, saj tega že od samega začetka ni imel. ”

  Res smo volivci beboti, ker dovolimo, da nekdo kandidira za predsednika vlade, ne da bi prej poznali njegov srednjeročni program s klavzulo ODGOVORNOSTI. Mi volimo, kar na “lepe oči”. Saj se nam lahko vrabci smejijo.
  Enako je s poslanci, ko sprejemajo v DZ zakone, vsi v en glas glasujejo “za” in, če zakon predlaga opozicija pa vsi v en glas “proti”. Ali naši poslanci sploh preberejo gradivo preden glasujejo? Najbrž ne, sicer ne bi bili tako enotni. Ali sploh rabimo takšne poslance, ki ne mislijo s svojo glavo ?

  • učko

   Jah, v normalnih demokracijah neka politična stranka rabi leta in leta, da se dokaže in pridobi zaupanje volivcev. Pri nas pa taki cepci kot je Cmero al pa Šaro od neumnega folka kar takoj dobi tako “porcijo podpore” na volitvah, da kar ustanovijo vlado. Jah, neumen Zlovenački folk in tisti malo manj Zlovenački, pa za to toliko bolj neumen !!!!!!!!

  • Valter BraniSlav

   Pac narod budal.
   Vam ni vec pomoci.
   Edino kar v Sloveniji funkcionira relativno dobro je solstvo in zdravstvo, vi pa pljuvate tudi po tem…
   Vi ste narod nezadovoljnih pljuvalcev ce ste desni.
   Ce pa ste levi pa ste narod ki k nam vzhiceno vabi nekompatibilne muslije ki se NIKOLI ne bodo integrirali.

   • Iztok Kresnik

    Ti si en butelj če misliš da ti verjamemo da živis v Ameriki in da si milijarder v resnici si prevarant!!!

    • Valter BraniSlav

     Milijarder ne, par sto M USD sem vreden.
     Vendar stotine milionov niso glavno, glavna je moja zena, otroci, vnuki, srarsi…

     Tvoje vztrajanje da sem jaz prevarant in kot tak moram ziveti v SLO razkriva tvoje lastno nizko samospostovanje do Slovenskega naroda. Po tvoje, ce je nekdo luzer, pac mora biti Slovenec…

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen Valter Branislav ne more biti Slovenec Valter ki brani Sarajevo ni naše gore list!!

     • Valter BraniSlav

      Jaz branim samo samega sebe…
      SEM PAC VELIK EGOIST….

     • DEATH TO COMMUNISM

      Pizda ti pa si budala! Totalen poden od človeka!

     • Valter BraniSlav

      Mogoce za levake in druge luzerje.
      V ZDA pa sem potem uspeha in v zeninih oceh isto
      Seveda pa luzerji ne marajo uspesnih ljudi. Luzerji imajo samo radi se vecje luzerje kot so sami – zato ker se med njimi pocutijo sigurne.

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen jaz se s t takimi kot si ti ne mislim ukvarjati?!!

     • Valter BraniSlav

      Seveda pa luzerji ne marajo uspesnih ljudi. Luzerji imajo samo radi se vecje luzerje kot so sami – zato ker se med njimi pocutijo sigurne.

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen največji Luzar si ti lažnivec levičarski nismo vsi nori kot si ti misliš podgana ni nič vredna jSlovencem samo lažeš ti nimaš družine nehaj lagat pezde posrana marsikateri v Sloveniji je več dosegel kot ti butelj stari?!

     • Valter BraniSlav

      Od kdaj naj bi jaz bil levicar?
      Jaz nisem ne levi ne desni, mene zanima samo almighty $$$ in seveda moja druzina.
      Z IDEOLOGIJO SO OBSEDENI REVEZI KI PAC MORAJO V NEKAJ VERJET.

    • Valter BraniSlav

     Miami, USA

   • Iztok Kresnik

    Pozdravljen bednil nismo vsi budale kot si ti posranec lažnivi ne laži Slovencem da si uspešen ker nisi marsikateri je v naši državi bolj uspešen kot si ti?!!

    • Valter BraniSlav

     Verjetno res, in?

   • dob

    Ko je Kolumb šel v Ameriko, je tudi vse dneve visel na internetu kot ti in pisal po španskih forumih, ker ni mel druzga dela kot jim jebat mater da so ga imeli vsi pun kurac.
    Jugoslovenar kurčev! Nauči se angleško ali pa indijansko pa njim serji po glavi.

    • Valter BraniSlav

     They are interested only in my financial skills.
     Even history channel does not care 4 historical facts but is showing pawn shops and Biography channel houses w ghosts.
     Therefore, u r the only outlet that pays attention.

  • Common Sense

   @disqus_nmoiadiXoV1I:disqus. Slovenceljni so kot narod še vedno v coni udobja. Dovolj dobro jim gre. Temu primerno se jim je*e. Kdo bo študiral program?! Dajte no:) V takih razmerah imajo slovenski politiki lahko delo.

  • Ivo

   Tu desničarji pletejo vse, kar sploh nima veze s zgornjim umotvorom ameriške Zale. Javno zdravstvo je morda dražje, vendar je dostopno vsem. Ti, ki si se šolala v ZDA zagotovo veš, da revni Američani nimajo dostopa do zdravnikov, oziroma kakšnih bolj zahtevnih operacij. O tem je posnetih celo več filmov. Dokler bomo imeli javno zdravstvo smo dokaj varni. In da smo si na jasnem. Proti koncesionarjem nimam nič proti. Sicer pa, danes v Sloveniji ni zasebnika, ki bi bil sposoben opraviti kakšen večji kirurški poseg. Takega tudi nikoli ne bo. Predvsem zaradi dveh dejstev. Prvič. zdravstvena oprema je zelo draga, drugič, premalo je Slovencev, ki bi plačali tak zdravstveni poseg. Več privatnega zdravstva v Sloveniji, bi pomenilo, da še tisto dobro kar v javnem zdravstvu, bi bilo ogroženo.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Na daleč se vidi, da nimaš pojma o čem govoriš. To pa najbrž zato, ker po vsej verjetnosti nimaš nikakršnih izkušenj z življenjem v tujini. Zato ti niti ne gre preveč zameriti.

    • Ivo

     V tujini sem preživel in delal 1/4 mojega življenja.

   • macon

    Zdravstvo, ki prepozno diagnosticira smrtne bolezni kot je rak in morajo sleherniki čakati leta, da pridejo do specialista, je dostopno vsem samo formalno, na papirju. Zakaj sta šla kučan in Tuerk na operacije v Švico, če imamo tako dobro zdravstvo? UKC je bil nekoč zadosti dober za Tita.

    Najboljši zdravniki bodo šli in že gredo pa ne samo zaradi denarja, tudi zaradi negativne selekcije. Veseli bomo, če bodo tukaj prišli kaki romunski in srbski.

    Na Financah so bili mennja, da so dobri lokalni zdravstveni domovi, javnih pa bi moralo ostati par splošnih bolnišnic za urjenje kadrov, ostalo bi privatni sektor bolje organiziral. Poleg tega imamo samo eno zavarovalnico, ki omejuje število medicinskih uslug, namesto paketov različnih zavarovalnic.

    Če zdravstveni sistemi delujejo drugje v EU, lahko tudi tukaj. Recepti so delna privatizacija, konkurenca in pregon kriminala in korupcije, nobenih Zemljaričev pri nabavah več. Vi levi pa se delajte, da ni nič možno, da lahko levi kradejo pri nabavah.

    • Ivo

     Delno imaš prav in se strinjam. Strinjam se, da smo imeli nekoč javno učinkovito zdravstvo. Zato se je Tito zdravil v Sloveniji, Türk in Kučan ne. Res je, da zdravniki odhajajo zaradi slabih odnosov in možnosti napredovanja. Če bi postali ZD samo infrastruktura za zasebnike, bi naše zdravstvo ne bilo nič boljše. Kvečjemu slabše. Nauk imamo v zobozdravstvu, kjer je velika večina koncesionarjev in privatnikov. Danes je več zavarovalnic, ki ponujajo različne pakete zavarovanj. In res bi morali najti način, kako preprečiti kraje pri nabavah in vse odgovorne primerno sankcionirati. Res pa je, da so tu vmešani vsi ne glede na to ali so levi ali desni.

     • macon

      Od kod ti ideja, da enako kradejo oboji levi in desni? Mogoče si opazil, da sodstvo dosledno ščiti leve. Sistem ustvarja priložnosti za sistemski kriminal in korupcijo tistim, ki so vpeti vanj in sistem je pod kontrolo levih, ki so vladali več kot 80% samostojne Slovenije.

     • Ivo

      Bavčar je desni, Lovšin je desni, Časar je desni, Šrot je desni. To je samo nekaj primerkov obsojenih desničarjev. Celotna lista je še mnogo daljša. Kradejo levi in desni. In več je pravomočno obsojenih desnih kot levih.

     • macon

      Bavčar je levi, v Istrabenz je šel kot podpredsednik LDS in nasledil je obalnega levega gospodarstvenika Kosmino. Šrot je enako iz levih navez. Ostala sta ti edina desna na vrhunskih gospodarskih pozicijah.

      Ponavljaš zelo bedne laži kot si jih prebral v Mladini. Seveda so obsojeni samo desni, ker sodstvo ščiti leve.

      Ksko je z velekrajo pet milijard skozi banke? Obsojen je bil samo cerkveni lopov Kraševec iz Zvonov. Konec, pet milijard pod preprogo, čez par let bo zastaralo. Kako pa TEŠ in drugi tir? Ti podpiraš odkrite lopove?

      Tvoja družbena “občutljivost” ti ne dovoli, da bi to sploh registriral. Zate in druge levičarje ni pomembno, raje boste ponavljali o “nelegalnemu” vrnjenemu kreditu 150.000 Eurov za SDS in povečanju premoženja Janše zaradi parcele v Trenti, kar mo vam že stokrat pokazali kot laž.

      Vi to ignorirate in ponavljate eno in isto dalje. V realnem življenju bi mi to ponovil maksimalno trikrat, potem te ne bi več niti poznal. Življenje je zadosti zahtevno tudi brez pokvarjencev, ni vredno truda.

     • Ivo

      Kot že večkrat rečeno, ste vi SDSovci veliki mojstri zavajanja. Jaz sem najprej zapisal, da so vmešani vsi levi in desni. Nato sem naštel nekaj desnih, ki so bili obsojeni, se pravi dokazano krivi kriminala. Bavčar je bil levičar in je kmalu spremenil svoj nazor. Tako kot Janša. Po isti analogiji je Janša levičar. No pravzaprav je pravi komunajzar. (Komunajzar je zame nekdo, ki večkrat spremeni svoj svetovni nazor.) Šrot je izstopil is SD. Za njega velja isto kot za Bavčarja. Kosmina je bil res levičar. Levičar, ki je iz nič zgradil Istra Benz, pomagal graditi Luko Koper in Intereuropo, Drogo itd. ”Pozabil” si komentirati kam spada Časar, Lovšin, Raščan. Sam si omenil Zvon 1 in Zvon 2.
      Nikjer nisem niti z besedico omenil Janševe denarne manipulacije, vključno s kreditom iz Bosne.
      Jaz sem samo rekel, da so tu t.i. levi in desni popolnoma enaki. In ti dokazuješ sam, da je to res.
      Sprašujem te, katere laži sem prebral v Mladini in jih tu navedel?

     • macon

      Bavčar ni ničesar spremenil, v čem naj bi se to kazalo? V tem, da je dobival visoke kredite bank? Napisal sem, da si naštel edina dva desna visoko postavljena gospodarstvenika, torej ne zavajaj.

      Formalizme nategujete kot vam paše, ko US sodi kaj proti vam ni vredno nič, obešate pa se na ničvredno sodbo Janše o katere vrednosti je bilo vse jasno med samim procesom, če seveda sam bereš in misliš.

      Ti dokazuješ, da si samo levi opranoglavec in nič drugega, kake otročje bedarije pa pišeš. Na tak način se pogovarjaj s sebi podobnimi. Otročje izgovore si daješ, ki ti dokazujejo, da nisi popoln bednik in majhne zneske izenačuješ z milijardami.

     • Ivo

      Bavčar je danes izrazito na desni, tako kot Janša in to je dejstvo. Nisem naštel nobenega formalizma. jasno sem napisal. Janša je bil obsojen, nato je bila sodba razveljavljena. Ni bilo nadaljevanja, ker je zadeva zastarala PIKA.
      katere otročje izgovore sem po tvojem navedel?
      Katere majhne zneske sem izenačeval z milijardami? Kje si to prebral? V mojih komentarjih tukaj že ne.
      To kar ti pišeš je skrajno neresno in otročje. Ne znaš se držati teme diskusije. Kar vse povprek začneš mešati. Čista zmešnjava. Nič čudnega. Taki pač ste. Malce se pa le razlikuješ od ostalih SDSovcev. Ne zmerjaš in žališ toliko kot ostali SDSovci in desničarji.

     • macon

      Dajva še enkrat: po čem je Bavčar izrazito na desni?

     • Ivo

      No pa ti pojasni kam spada Bavčar. Je komunajzar enako kot Janez Janša, a ne?

     • macon

      To, da je nekdo komunajzar, ker spreminja svetonazor, je bedarija. Janša je bil pred osamosvojitvijo že v zaporu, imel je dosti razlogov, da ga je spremenil in propad socialističnih držav je samo potrdil, da je imel prav.

      Bavčar je seveda levičar in je zmeraj bil.

     • Ivo

      Janša je bil
      -Najprej je bil trd komunist. Vse njegovo delovanje je bilo usmerjeno v grajenje komunista od šole, do procesij v Kumrovec.
      -Nato je postal socialist, ko je ”ukradel” Tomšičevo stranko(Social Demokratska Stranka),
      -Nato se je povezal s belo gardo v Argentini in postal domobranec,
      -Na koncu pa se je povezal s klerom v Sloveniji (podaril jim je Blejski otok in mnoge cerkve in gozdove, ki jih je ”nacionalizirala že Marija Terezija).
      Take velike transformacije v slovenski politiki še ni bilo in jo tudi ne bo. In zame so taki, ki več kot enkrat spremenijo svetovni nazor komunajzarji.kot Gorenak, Zver, b. Brezigar itd. Vsi so bili najprej (oportunistično) komunisti.
      Bavčar se je po polomu v gospodarstvu pridružil Janši z upanjem, da mu bo pomagal, da se reši zapora. Z njim se je družil večkrat. Janša ga zagotovo ne bi sprejel, če bi Bavčar bil levičar.

   • traktor

    Stari zapri gobec in spokaj na britof. Takšnile stari kurci, kot si ti, se norčujete iz mladine, ki je študirala v tujini in razmišlja s svojo glavo. Zato se še vedno, po drevesih, z opicami bodemo za banane, plače imamo, kot berači in penzije ravno takšne. Solidarni, enakopravni, butasti in revni. Pa foušni. Slovenija moja dežela. Dežela penzionistov, kriminalcev, lenuhov in cuzatorjev sociale. Zarad vas ne pridemo nikamor.

    • Ivo

     Pozabil si napisati, da je Slovenija tudi dežela primitivcev kot si ti. Ti in tebi podobni znate samo zmerjati, žaliti, ponarejati, zavajati, hujskati itd. Če bi znal kaj več, bi lahko tudi napisal, povedal. Ampak, ker si totalen brezveznik je to preveč pričakovati od tebe in tebi podobnih.

     • traktor

      Že mogoče, a v teh letih, ki so bila pisana na kožo predvsem vam starejšim, smo pač ugotovili, da življenje s SQ, kot ga zagovarjate, prinaša lagodno življenje le nekaterim, medtem, ko ostali crkavajo. In tako imamo dovolj politične in ostale korektnosti, ki nas pelje samo v propad. Zato pač rečemo bobu, bob.

     • Ivo

      Še vedno nisi nič povedal glede zdravstva. Starejši in še starejši od mene so z delom zagotovili, da je vsem boljše. recimo: šolstvo. ZDA režiser Moore se ni mogel načuditi, kako urejeno in kvalitetno šolstvo imamo, ne more se načuditi, kako je za predšolske otroke poskrbljeno, tudi zdravstvo smo imeli zelo urejeno. Zdaj propada predvsem zato, ker bi zdravniki rai še več zaslužili, čeprav že tako zaslužijo največ v Sloveniji.

 • Valter BraniSlav

  PRIDITE k nam v ZDA.
  Garantirano nikoli ne boste zboleli, je predrago.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Poserjem se na ZDA. Državo imajo v rokah židi. Šenkujete jim miljarde dolarjev… in kaj imajo od tega ameriški davkoplačevalci?!? Prodajate neko demokracijo, ko ste pa še 154 let nazaj suženjstvo in 55 let nazaj segregacijo, zdaj pa pametujete o demokraciji. Še enkrat, poserjem se na ZDA!!!

   • Darth Vader

    zapomni si…… ZDA so alfa in omega tega planeta…..če si sposoben in če kaj znaš spravit na trg, boš vsaj milijonar v desetletju, ker mobilnost navzgor obstaja…..v sloveniji si obsojen na popuška, tudi če si sam predsednik vlade ali pa države…..popušak……

    • Valter BraniSlav

     Tocno tako.
     ZDA seveda niso za diplomante FDVja ker v ZDA prodajalcev iluzij ne potrebujemo.
     Za lenobe in prodajalce megle je bolje da ostanejo v SLO in se prikljucijo Levici…

   • Valter BraniSlav

    Napaka, drzavo imamo v rokah mi, bogati.
    Jaz nisem Zid pa sem pri koritu.
    Klub bogatasev je odprt sa vse, razen za luzerje…

 • Slovenec 33

  Naštel vam bi nekaj dejstev, mimo katerih ne morete, če živite v okupirani državi Slovenjiji, ki jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki se deklarirajo za levičarje.
  Dejansko so to nasledniki ali pa potomci rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in so po koncu vojne omogočili nadaljevanje okupacije slovesnkih dežel, ko so po slovenski zemlji hodili tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali.

  Levuhi še nikdar niso počeli nič, kar se jin ni v žepu poznalo.

  Od njih ne morete pričakovati niti ene poteze v smeri patriotizma ampak le idiotizme, ki so namenjeni zatiranju in ropanju slovenskega naroda in tudi ropanje pod krinko zdravstva spada v to zgodbo.

 • DEATH TO COMMUNISM

  V Sloveniji je vse dražje, ker to ves čas plačujemo. Samo idiot je lahko mnenja, da je javno zdravstvo ceneje od zasebnega, da gremo k zdravniku “zastonj”. Plačujemo osnovno ZZ, ker nam ga trgajo od bruto plače, plačujemo dopolnilno ZZ vsak mesec cca €30, ali €360 na leto. Brezpogojno, ali zdrav ali ne. In za ta denar čakamo na posege po pol leta in več… Isto je z izobraževanjem. Kje piše, da moram jaz dajat od moje bruto plače za izobraževanje nekoga drugega?! Celo kariero potem plačujemo to javno izobraževanje, pa če smo hodili na faks ali ne. V tujini so javne šole (ne univerze) plačane iz davkov. Storitve v bolnišnicah in ZD povečini tudi. Če moram pa enkrat ali dvakrat na leto plačat €25 za obisk zdravnika, pa to veliko raje plačam, kot samo za dopolnilno ZZ €360 letno, da o osnovnem sploh ne govorim! Slovenija je ena NAJDRAŽJIH držav na svetu in zato tudi ena od držav z najvišjimi davki. Če bi znižali davke od OD in ukinili določene prispevke za recimo 50%, bi nekdo z €2000 bruto plače, ki danes dobi €1000 neto, na tak način dobil €1500 na mesec. Ne mi rečt, da se tako ne bi lažje živelo!!! Samo nek zaplankan idiot tega ne vidi! Zato ljudje, bodite še naprej kreteni in volite levuharje! Oni so nam preskrbeli “blaginjo” v kateri živimo!

  • Ivo

   Moj nasvet: ODSELI SE v državo, kjer boš živel bolje. Npr. a Norveško kjer so obremenitve plač bistveno višje in zato so storitve države bistveno bolj kvalitetne.

   • traktor

    Moj nasvet tebi je, da si ne dovoli svetovati nam, ki živimo od svojega dela in zagotavljamo delo še množici svojih sodelavcev. Za svoj denar namreč hočemo ustrezno storitev, tako, kot jo ostali zahtevate od nas.

    • Ivo

     Jaz se ne pritožujem. Meni je v Sloveniji lepo. Tudi glede davkov se ne pritožujem. Živel in delal sem v tujini kar nekaj let. Tudi danes še delam, čeprav mi ni treba. In tudi danes plačujem davke. Star sem 65 let in tako rekoč nikoli nisem bil pri zdravniku (razen, ko sem se polomil z motorjem, pri nogometu, pri smučanju itd). Vseskozi sem plačeval prispevke za zdravstvo in ostale prispevke, pa se ne pritožujem. Zato ker imajo zdaj moji vnuki kaj od tega in seveda tudi vnuki drugih Slovencev. Ker lahko gredo v šolo itd. Ti bi rad vse zase obdržal, a ne?

 • Ivo

  Javno zdravstvo je morda dražje, vendar je dostopno vsem. Ti, ki si se šolala v ZDA zagotovo veš, da revni Američani nimajo dostopa do zdravnikov, oziroma kakšnih bolj zahtevnih operacij. O tem je posnetih celo več filmov. Dokler bomo imeli javno zdravstvo smo dokaj varni. In da smo si na jasnem. Proti koncesionarjem nimam nič proti. Sicer pa, danes v Sloveniji ni zasebnika, ki bi bil sposoben opraviti kakšen večji kirurški poseg. Takega tudi nikoli ne bo. Predvsem zaradi dveh dejstev. Prvič. zdravstvena oprema je zelo draga, drugič, premalo je Slovencev, ki bi plačali tak zdravstveni poseg. Več privatnega zdravstva v Sloveniji, bi pomenilo, da še tisto dobro kar v javnem zdravstvu, bi bilo ogroženo.

  • Darth Vader

   michael moore ni ravno relevanten vir informacij glede sistema v ZDA :)

 • Janez Pavel Kanc

  Zali Zali Tomašič predlagam obisk ZDA z namenom seznanitve s “čudovitim” zasebnim zdravstvenim sistemom.

 • freedomfighter

  Americani imajo privatno zdravstvo in hkrati dalec najdrazjega na svetu

 • macon

  Javno zdravstvo je dražje, vendar NAŠI lahko iz njega kradejo milijone in stotine milijonov. Če kdo ne verjame, naj vpraša udbostrička Giovannija De La Terro, dal bo častno udbopionirsko.

  Ko leva mafija govori o javnemu interesu in se njihove izjave slišijo kot direktno iz umobolnice, preklopite, da govorijo vendar o interesih njihove mafije = spodbujanje sistemskega kriminala in korupcije, pa je vse takoj manj duševno moteno in prizadeto. Dobi celo udbomafijski smisel.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji,
  predsednik pa je tovariš Milan KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———
  * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
  ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
  ———
  Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
  ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
  –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

 • janko

  Zdravstvo je seveda potratno, saj je državno in kot vse kar je še družbeno – po socialistično! Zasebno bi pa imelo še ekonomijo – odpadli bi lenuhi in lopovi.

 • Dada

  Očitno volivci dobro poznajo prvaka in vidne člane SDS, pa na volitvah ne dajo glasu , ker je tam Janša. Seveda Zala T. vsaka kolumna, resnična, lažljiva, izmišljena, če le pove, da levičarji lažejo, je dobrodošla. KJE PA JE ODGOVORNOST urednika teh kolumen. Ni je. Namreč, dva članka urednika prevedena iz tujih jezikov, ti pa so bili prevedeni napol, pomeni, da je urednik uporabil samo dele članka, da je lahko zavedel čitalce, narobe opisal situacijo, IN glej, nov članek je tu. Velja za tistega Rusa, ki je pobegnil iz Švedske in druge. Ko sem prevedla originalen članek, sem videla, da je urednik namerno izpusti najbolj bistvene dele članka, da je priredil, desničarjem primerno kritiko drugih politik.
  IN TO NAJ BI BIL REALEN MEDIJ. Kiss my ass, ta medij laže.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!