fbpx

O Sithih in hollywoodskih pridigarskih pedofilih

Ivan Šokić

Pred nekaj dnevi sem na Twitterju zasledil zapis uporabnika, ki je Socialdemokrate primerjal s Sithi iz Vojne zvezd. Z vso resnostjo, ki pritiče 280 znakov dolgemu sporočilcu, je zapisal, da se “samo zloben človek pogovarja v absolutih, totalih.”

Na kaj se je izjava nanašala niti ni važno. Niti ne krivim avtorja, navsezadnje je tudi on zgolj žrtev svojih okoliščin.Sama trditev namreč služi kot dober prikaz, kdo je novodobna moralna avtoriteta. Ne Bog, ne Cerkev, ne Jezus Kristus, ne Biblija, temveč Vojna zvezd. Pomislite za trenutek. Vojna zvezd je postala tisto merilo, na podlagi katerega predstavnik sodobne družbe odloča o tem, kaj je dobro in kaj je slabo. Tako nizko smo padli.

Oglejte si še: Komu zvoni?

A včasih temu ni bilo tako. Včasih se je naša zahodna kultura napajala iz krščanstva in od tam naprej prehajala v politiko. Lahko bi rekli, da je krščanstvo izvir, iz katerega se vse napaja, kultura tisočero malih vodotokov, ki skrbijo za rodno zemljo, in politika tisti sladki sadež, ki je lahko zrasel zaradi tega. Danes je slika drugačna. Izvir krščanstva, iz katerega so se vsi ti mali vodotoki napajali, smo zasuli in ogradili, ga izrezali iz sveta. Tisočero malih vodotokov pa je nadomestila peščica korporacij, polnih hollywoodskih peklenščkov, ki živijo za to, da nas silijo s svojimi smetmi. Mi pa smo prisiljeni jesti te strupene sadeže in še reči hvala?

Boj za kulturo obstranskega pomena, pomembnejša je politika
Pokojni Andrew Breitbart je ponavljal, da je politika nizvod od kulture. Pa smo ga poslušali? Še zdaleč ne. Konservativci, ki so včasih obvladovali Hollywood, so danes prodane duše. Ostalim je več do visokoletečih idej in raznoraznih inštitutov. Vse to je zaman. Vse, kar šteje, je kultura. Kajti kultura je tista, ki ima najmočnejši doseg na dolgi rok. Medtem ko se konservativci s svojimi inštituti trudijo prepričati že prepričane, progresivci ustvarjajo filme, ki otrokom spotoma vbijajo v glavo, da s homoseksualnostjo ni nič narobe. Tako je rekel Kapitan Amerika.

S takim pristopom so konservativci obsojeni na poraz. Medtem ko njihovi politični nasprotniki ne izbirajo sredstev za dosego svojih ciljev, so se konservativci pripravljeni odpovedati celotnemu področju. Še več, obnašajo se kot idioti, ki z veseljem financirajo nekoga, ki je do njih sovražno nastrojen. Za številne je boj za kulturo nepomemben, in obstranskega pomena. Pomembnejša se jim zdi dnevna politika. Ne zavedajo se, da gre v resnici za totalno vojno, kjer ena stran pobere vse, medtem ko se druga sploh zaveda ne, za kaj se gre.

Hollywood je poln perverznežev
Današnja kultura, če hočete popkultura je v rokah nihilističnih kupov nesreče, ki ne poznajo vrednot krščanstva, niti jih ne bi priznali. Razni Kapitani Amerike, Iron Mani, Spidermani, Supermani in Darth Vaderji ne poosebljajo najvišjega, najlepšega in najboljšega, kar ima Zahod, temveč so zgolj orodje, ki ga pedofilska golazen v Hollywoodu rabi za svojo propagando. Ne verjamete? Poglejte si samo transkripte pogovorov med Georgem Lucasom in Stevenom Spielbergom ob pripravi scenarija za snemanje prvega filma o Indiani Jonesu. Poglejte si zgodbe, ki krožijo o letih spolnih zlorab otrok na snemanju Harryja Potterja. Izjave Elijah Woodsa, ki je v enem od intervjujev pred leti povedal, da ga kot otroka mati ni smela puščati samega na snemanju – izjava, ki je pokopala njegovo igralsko kariero. Poročilo v Atlanticu, ki je razkrilo, kako je režiser filma Bohemian Rhapsody Bryan Singer več desetletij spolno zlorabljal mladoletne dečke. Ali pa nenazadnje kako se je Disneyjev režiser Varuhov galaksije James Gunn ponašal s pedofilijo in po socialnih omrežjih delil otroško pornografijo.

Da je Hollywood poln perverznežev, iztirjencev in pedofilov je na tej točki že splošno sprejeto dejstvo. Kar ostaja vprašanje je, zakaj smo še vedno pripravljeni plačati za ogled njihove propagande? Kajti to in zgolj to je še ostalo od nekdaj mogočne ameriške filmske industrije. Propaganda, ki je nastrojena proti vsemu lepemu, dobremu in pravičnemu.

A če se vrnemo k začetku, absolutom in njihovi nedopustnosti. Mar je potrebno sprejemati kompromise? Najti jedijevsko ravnovesje? Omogočiti pedofilom dostop do otrok in lagodno življenje na naš račun? Za vas ne vem, a zame nekatere stvari ostajajo črno-bele. Glede nekaterih reči obstajajo samo absoluti. Če sem zaradi tega Sith, pa naj bo tako. Potemtakem je Sith tudi sam Kristus.

Ivan Šokić