fbpx

Pandemija ne bi smela zožiti našega pogleda na Svet

Prof. dr. Andrej Umek (Foto: STA)

Pandemija koronavirusa je Slovenijo doletela popolnoma nepripravljeno. Vlada Marjana Šarca je zavlačevala s kakršnimi koli ukrepi. Zgovoren dokaz tega je, da so ravno povratniki s smučarskih počitnic v najbolj okuženih delih italijanskih Dolomitov v dobri meri odgovorni, da je pandemija prestopila tudi naše meje. Še več, skladišča prepotrebne zdravstvene opreme so bila prazna, saj so takrat odgovorni še tisto malo opreme, kar je je bilo, neodgovorno razdali predvsem komunistični Kitajski. Vlada Janeza Janše je začela uspešno reševati katastrofalno situacijo, v kateri smo se znašli.

S sprejetimi ukrepi je na začetku eksponentno rast okužb zaustavila in jo zmanjšala na še obvladljivo mero, ki nakazuje, da bo pandemija v še sprejemljivem času izzvenela.

Stekla je nabava prepotrebne zdravniške opreme. In tudi tu je bila nova vlada uspešna. Kot dokaz naj navedem samo, da sem pred dnevi moral v znano ljubljansko trgovino z zdravstveno opremo po nek nadomestni del, ki absolutno ni vezan na to pandemijo.

Metode propadlega komunizma v oddaji Tarča
Ob nakupu tega nadomestnega dela so mi prijazne prodajalke same od sebe ponudile zaščitne maske v neki razumni količini, odlične kvalitete po zelo sprejemljivi ceni. Torej artikla, ki ga ob odstopu Marjana Šarca niso mogle kupiti niti bolnišnice. Toliko o tem, koliko so se razmere v Sloveniji bistveno izboljšale v samo dobrem mesecu od nastopa vlade Janeza Janše. Vsem, ki vsaj malo spremljamo slovensko politično dogajanje, je bilo že kar nekaj časa jasno, da se bo na to dogajanje odzval propagandni stroj levih strank, saj ta ne more dopustiti, da bi slovenski javnosti postalo očitno dejstvo, da je popolnoma nesposobno, levo vlado Marjana Šarca, ki je Slovenijo vodila v katastrofo, zamenjala uspešna, desno-sredinska vlada Janeza Janše, ki probleme rešuje in tako deluje v javnem interesu.

Oddaja Tarča na RTV.

Ta propagandni stroj je ustvaril 23. aprila oddajo RTV Slovenija Tarča z namenom, da uspešno delovanje sedanje vlade prikaže kot koruptivno, torej kriminalno in s to pravljico pritegne pozornost javnosti in jo preusmeri stran od neizpodbitnih dejstev. Kar je pri tej oddaji, vsaj mene osebno še posebej, motilo, je dejstvo, da so avtorji uporabljali znane propagandistične metode propadlega totalitarnega komunizma. Svoje ugotovitve so gradili na polresnicah, ki so jim omogočale zaključke, ki jim jih celotna resnica ne bi nikoli. In drug tak dokazni postopek je bil “mi vemo …” in kdor tega ne ve, je zločinsko neveden. Kljub temu, da so bile manipulacije Tarče vsaj za pozornega gledalca dokaj očitne, je uspelo ob podpori nekaterih drugih osrednjih medijev propagandnemu stroju levice vsaj začasno pozornost slovenske javnosti preusmeriti od dejstva, da sedanja vlada deluje dobro in v javnem interesu in drugih za Slovenijo in EU pomembnih dogodkov, ki politično ne govorijo v prid levici, k njihovim pravljicam in fikcijam.

Posek oljk na Lezbosu ima svoj namen
Po nekoliko daljšem uvodu želim v nadaljevanju te kolumne spregovoriti o dogodku, ki je po mojem mnenju pomemben in sporočilen in je vendar ostal prezrt v očeh slovenske javnosti. Zelo na kratko in brez poglobljenih analiz ga je na svoji spletni strani omenila Nova24TV, v drugih medijih pa ga nisem zasledil. V mislih imam poročilo, da so islamski migranti par tednov nazaj na grškem otoku Lezbos posekali nekaj deset tisoč oljk, ki so bile seveda last lokalnega prebivalstva. Na prvi pogled se zdi ta dogodek popolnoma nesmiseln in kvečjemu izraz nekega pobalinstva, čeprav je bila povzročena relativno velika škoda, ki je ni možno odpraviti v kratkem času. Neke poglobljene analize tega dogodka tudi na Nova24TV nisem zasledil. Vendar si je težko predstavljati, da je do nekega takega pobalinskega ekscesa prišlo, ker je bilo na primer nekomu dolgčas ali pa je hotel tam igrati nogomet. Za tako dejanje, tak posek takega števila oljk je potrebno veliko resnično težaškega dela. Zato se mi zdi, da posek oljk le ni bil trenutna zabava zdolgočasenih migrantov, temveč naklepno dejanje, ki je bilo skrbno načrtovano. Imelo je svoj namen in cilj.

Uničen nasad oljčnih dreves na otoku Lesbos s strani ilegalnih migrantov. (Foto: Twitter)

Če pa pogledam na dogajanje na Lezbosu s te perspektive, se odpre vrsta vzporednic, ko so muslimanski osvajalci po zasedbi neke dežele dali v njej posekati vse oljke, češ da se ljudje mediteranske kulture, beri kristjani, tja ne bi mogli vrniti. Zgodovina nam poroča o številnih takih dejanjih. Jaz bom v tej kolumni omenil dva, le toliko, da utemeljim svoja izvajanja. Kalif Umar je tako po muslimanski osvojitvi Egipta in Libije l. 642 ukazal posek vseh tamkajšnjih oljk. In teh tam ni bilo malo. Spomnil bi samo na dejstvo, da se je v mediteranskih deželah žito gojilo pod oljkami in da je bila Libija žitnica Rimskega imperija, danes pa vsi vemo, kaj je: puščava. Prav tako je ravnal sultan Saladin, ko je l. 1187 premagal križarje in osvojil Jeruzalem. Dal je posekati vse oljke v Palestini. Če sedaj iz te perspektive pogledamo posek oljk na Lezbosu, je sporočilo tega barbarskega dejanja jasno. Lezbos smo osvojili in tu smo sedaj gospodar mi, oziroma za sedaj še neznani naš sultan ali kalif. Zaenkrat je to sporočilo Grčiji in vendar tudi Evropi. Nobenega dvoma ni, da je potrebno posek oljk na Lezbosu tudi razumeti kot sporočilo slednji, češ ko pridemo v zadostnem številu tja, bomo mi islamski migranti tam gospodar in Evropa vključno s Slovenijo del islamskega sveta.

In to me vrača nekako na začetek te kolumne. Tako kot slovenska levica načrtno in zlonamerno zavira slovensko vlado pri boju s pandemijo koronavirusa, jo ovira tudi v prizadevanjih, da prepreči islamizacijo Slovenije in vse Evrope. Ne dovoli uveljavitve 37.a člena, ki bi naši vladi omogočil efektivno preprečitev ilegalnih prehodov islamskih migrantov – okupatorjev Evrope 21. stoletja. Naj zaključim torej z mislijo, da si še pred mesecem dni nisem mogel predstavljati, da bo slovenska levica tako medijska kot politična tako vehementno ovirala vlado pri njenih najpomembnejših nalogah, ki jih poleg vsega še uspešno rešuje. Ti dve nalogi sta nedvomno ohranjanje nacionalnega zdravja – obvladovanje pandemije in zagotavljanje uspešne in evropske Slovenije. Res presenetljivo je, s kakšno lahkoto slovenska levica žrtvuje vitalne nacionalne interese in to samo zato, da bi prikrila lastno nesposobnost. Pa naj kdo to razume, če more.

dr. Andrej Umek