[Pisma – od zmage do zmage] Mediji so crknili, živela propaganda!

Vinko Vasle

Mediji so mrtvi. Zdaj gre samo za agitprop agencije. Sem štejem: Delo, Dnevnik, Večer, Mladino, POP TV, Planet teme in seveda javno hišo. To so mediji, ki so v resnici v službi te koalicije in Serpentinškov osebni piar. Kar je že po definiciji korupcija, ker Serpentinšek za propagando o svoji genialnosti ne plača nič. Genialnost pač nima cene.

Zadnje dneve in tedne nas dve od televizij napadata z reklamiranjem dveh človekov, ki po pravilih sodita med “pozabljeno v fundusu”. Planet teme si je omislil Slavka Bobovnika in kviz Milijonar – se pravi dva prastara projekta, ki naj bi pritegnila nove množice na frekvenco televizije, ki ima v povprečju gledalcev za eno večjo krajevno skupnost, mi pa to žalost preko Telekoma plačujemo.

Še huje je z javno hišo TV Slovenija, ki nas bombardira z banalno neumno reklamo o tem, “kje je Jonas”, v kateri sodelujejo novinarji TVS – tudi Rosvita Pesek ni rekla ne. Reklama je v sramoto javni hiši, čeprav je res, da gre za hišo, ki je popolnoma brezsramna in nas nič več ne sme presenetiti.

Kruha in iger z Bobovnikom in Jonasom
Stari rdeči lisjak Bobovnik je tako dobil dodatek k pokojnini, čeprav nas ni bilo malo, ki smo odštevali ure in minute, da izgine s TV-zaslona. A on je tak: ga vržeš skozi okno javne hiše in pride nazaj skozi vrata Planeta teme. Nikoli mi ne bo jasno, po čem se je merila njegova žurnalistična genialnost, čeprav je bil enkrat res odličen. Takrat, ko se je s kolesom vozil skupaj z razglašenim Binetom Kordežem, oddaja pa je bila pospremljena z reklamnim besedilom: “Vas zanima, kdo si upa in zmore za 16o milijonov kupovati podjetje, v katerem je direktor?” To je Bobovnik počenjal, ko so že vrabci čivkali, da gre za kriminal, ampak imidž velikemu magu tajkunstva je bilo le treba vdrževati in Bobovnik je bil primeren za to. Kot vem, pa Bobovnik teme ni nadgradil s tem, da bi naredil veliko reportažo o Kordežu na Dobu.

Kar zadeva Jonasa, pa je stvar v tem, da javna hiša promovira nekoga, ki je itak že dolgo bil na smetišču popularnosti, ker se je pač iztrošil. Ker tam – torej v javni hiši – nimajo nobenih idej in v glavnem nobenih dobrih kadrov in ker ne znajo delati zvezd, so pač poiskali Jonasa, ki bi v resnici moral plačati, če bi hotel pred TV-ekrane. Oba primera pa seveda kričita o nečem drugem: javni hiši nam pripovedujeta, da sta Bobovnik in Jonas pomembnejša od izginotja Serpentinškove šole v Kamniku, kamor je že poniknilo 1,5 milijona evrov. Da sta bolj razvpita kot Židanove kmetijske intervencije za okrog 3 milijone evrov v reklamiranje prehrane, kar je kasirala iz afere o maketi znana Futura. In sta bolj popularna kot na primer Mira Cerarja netransparentna nabava žice za ograjo, ki je imela ceno, kot da je vsaj srebrna. Narod bo pač dobil kruha in iger, Bobovnika in Jonasa.

Se potem čudite, ker so mediji crknili?
Žebljiček v krsto javnih medijev pa je zadnjič uspešno zabil kar Serpentinšek sam, ki je za nosilko liste za evropske volitve postavil svojo osebno propagandistko na POP TV Ireno Jovevo. Meni se je vtisnila v spomin, ko je tekla v Bosno preiskovat, kaj vse je Janez Janša tam počenjal, in ker ni ničesar našla, je pač poročala o tem, česa ni našla, pa bi morala. Svoj pristanek na kandidaturo pa je pojasnila s tem, da je začutila energijo Liste Marjana Šarca, čeprav ne vem, za kakšno energijo gre. Ker pri LMŠ in Serpentinšku smo vsak dan v resnici deležni tistega, čemur se pravi kurc šlus države. Seveda ne gre spregledati, kako o Serpentinšku, ki je tudi bil zaposlen na RTV, poroča javna hiša. Pač v resnici tako, kot se za klasično javno hišo spodobi – presstitutsko. Po pravilih gre tudi tu za korupcijo, kot gre za veliko korupcijo, kako je Levica izsilila spremembe in dopolnila rebalansa letošnjega proračuna, da je Serpentinšku obljubila svoje glasove. V tem primeru ne protikorupcijska komisija in ne organi pregona ne bi smeli imeti veliko dela, ker sta Mesec in Serpentinšek korupcijsko pogodbo podpisala vsem na očeh. Kdo vse in kakšne ugodnosti – tudi finančne – bo od tega imel, bi NPU zlahka preiskal, pa verjamem, da ne bo. In omenjeni pokojni mediji in zdaj agitpropovci o tem tudi ničesar ne rečejo, ker potem to ne bi bila propaganda.

Ko je smučar Flisar v vinjenem stanju nekaj ropotal po Ptuju, so ga vsi mediji poimensko takoj napadli. Ko je iz istega mesta tožilka napihala čedno številko, ni bilo v interesu teh medijev in javnosti, da bi izvedeli, kdo to je. Da bi se vsaj umaknili s cest, ko ona vozi. Mariborski šef kriminalistov Robert Munda je pa tudi nedolžen – ker je nalit vozil izven delovnega časa.

A se potem čudite, ker so mediji crknili?

Vinko Vasle

 • Stric iz ozadja

  “Ko je iz istega mesta tožilka napihala čedno številko, ni bilo v interesu teh medijev in javnosti, da bi izvedeli, kdo to je. Da bi se vsaj umaknili s cest, ko ona vozi.” Vec medijev pravi, da je to 47 letna Anica Šoštarič in kaj sedaj? Ji morda pise na avtu vozi me Anica Sostaric, da se lahko umaknes?

 • Beli Sneg

  Stare prdce vlečejo na plano. Človek težko razume, kako folk hitro prime. Več pranja možganov, večja gledanost.

 • VERRZIFIKATOR

  Jovče Šarplaninčev

  PESEM JOVO JE ZAPEL NA NOVO

  Pesem Jovo je zapel na novo,
  stari Jovo, Jovčev po priimku,
  v serpentinah, gori na ovinku,
  Jovo je zaguslal na surovo.

  V serpentinah, kjer se dobro sliši,
  je zapel o kraljeviču Marku,
  bil je Šarac konj njegov v poudarku,
  kolo zraven so plesale miši.

  Za Evropo pesem bo paradna,
  rekli konja Šarca so pajdaši,
  to umetniki so vendar naši,
  stari Jovče scena bo estradna.

  Pošlje Makedonče se v Evropo,
  pop nastop njegov bo blagoslavljal,
  Šarac kot ikona se nastavljal,
  če povzamemo zadevo skopo.

  Stari Jovče tam nas bo zastopal,
  rekli so okoli Šarca konja,
  po Evropi se vnaprej že vonja,
  da balkanski melos bo nastopal.

  Stari Jovče in popevka stara,
  zguslana, da te bole ušesa,
  in cenena, lahka kot peresa.
  Novi hit? Ne, stara spet prevara.

 • Franc Šink

  Tudi Boris Kobal bi bil primeren za to vlogo. Ima pokerski obraz.

 • pajot

  Da ne bo tale bobovnik sredi oddaje presahnu. Se je za bat.

  • janezxy

   Kdaj sem že vgotovil,da je to teška rdeča murgelska podlasca.

   • pajot

    Enkrat sem mu,v trenutku slabosti,rekel,da je najboljši novinar na RTV. V hipu je orgazmiral.

 • Jožef

  Ljudje, Vasle nam je ponovno navrgel nekaj resnic, najbrž z namenom, da ga bomo poslušali, kot se reče, in se nad tem zamislili.
  Pa se ne bomo zamislili, ker smo gluhi in slepi, ko gre za rasnico.
  Ozrimo se v svoji okolici in analizirsmo naše najbližje sosede. Videli oziroma ugotovili boste, da imajo ti sosedje toliko različnih mnenj o Sloveniji in politiki, kot je nas samih. Torej skupnega oziroma enotnega mnenja ni. Danes in zdaj si tak primer različnosti pogledate med komentatorji.
  Velikemu stricu iz Murgel torej dokončno jspelo uresnjčiti želje o razbitju in uničenju slovenskega pomladnega jedra.
  Čeprav ima murgeljčanov najmočnesi nasprotnik podporo v eni tretjini Slovencev, je z razdrobitvijo ostslih strank boljševikom vseeno udpelo postati in obstati na oblasti.
  Po vojni so se nasprotnikov, morda tudi enotretjino Slovencev, rešili s likvidacijo in trnspotacijo v hude jame. Danes se te tretjine rešijo z raspršeno strankokracijo. Ljudi pa so tako ali tako dokončno prepričali, kdo v Sloveniji je slab in kdo je dober.

 • janezxy

  Vinko to,točno to je vse res.Stemi ostarelimi komi kadri hočejo speljat vodo stran od bistva.Vidim,da se Rosvita zelo boji za stovček.Hvala bogu,da imamo Požarja,NOVO,če ne bi bili slabše informirani kot v S Koreji.To javno ,plačljivo RTNS rdečo greznico,pa razfukat v temelj in mafijo 571 nagnat na trg.dela.

 • Olga101

  Bravo gospod Vasle! Javne hiše in ostalih prestitutov ne podpiram! Hanzi je potrebno samo še odtegniti prisilno plačevanje! Naj se zakodirajo, saj jih ne gleda nihče!

 • rubec

  Kje bi človek izvedel, kaj danes dela Petra Majdič. Ali pa vsaj to, če Rebeka Dremelj res po šesti uri nič več ne je.

  • Mojca pokraculja

   Pri Mlakarci, če jo bo pokazala.

   • rubec

    Jaz jo, ko me zagrabi depresija vedno gledam. Takrat dobim odgovor na svojo večno dilemo ali je bolje rezati žile ali pa skočiti z mosta.

  • RATATA

   V svoji sobi je, Pr planinskem orlu v Kamniški Bistrci.
   http://priorlu.si/restavracija/

   • rubec

    Mati moja mila. Neumnostim ni konca ne kraja.

    • Mojca pokraculja

     Kaj pa maš proti orlom ? Ti sploh ločiš med ojri in orli ?

  • traktor

   Pa kje bi člouk izvedu iz ktirga okna je hotu skočt tale B. Kobal. Preden jim ga je uspelo umakniti iz lige prvakov.

 • von Rhein

  Mediji,ki so našteti v kolumni so crknili že davno. So v času razpadanja,gnitja ,smradu in uničevanja pozitivnega.Na žalost je njihov čas razpada daljši od plastične vrečke kjerkoli v naravi.

 • rubec

  Kje bi človek izvedel ali bo, ko bo Osmi Roš odtekla voda, tudi direkten prenos, da ne gledamo vedno samo posnetke.

 • rubec

  Kje bi človek izvedel, če je v stožicah še kaj prostora, ko bo nastopal svetovni didžej Nkomo Mkomo? Tudi sedež na strehi vzamem.

  • Mojca pokraculja

   Matr si trd ! Pri Mlakarci boš zvedu. Ne samo most , tud streha je uporabna.

  • pajot

   ha,ha,ha…!!!

 • milanček

  jaz predlagam ZZ borcem, da namesto idiota turenška dajo za predsednika bobvnika, ni tolk prtegnjen, je pa ista pizda!

 • xtc

  Komunisti za preživetje oživljajo klinično mrtve voditelje za katere ni več interesa,seveda v korist lažnive propagande in blatenja,seveda propadlim medijskim mrličem itaq ne more nič vveč škoditi karierno ,ker so mrtvi lahko pa naredijo ogromno lažnive propagande in škode določenim ljudem.

 • RATATA

  Res je reklamiranje brezveznega jonasa antipatikusa sramotno, kot je sramotno reklamiranje vozil BMW s črnimi zamorci v glavnih vlogah.

  • RATATA

   Butl!
   Poglej napis na okvirju sopotnikovih vrat MB C!!!; made in JAR!! HAHAHA
   JohanesBurg, tipično Afriško krajevno ime.

 • Borut Stari

  Agitprop agencije:Delo, Dnevnik, Večer, Mladina, POP TV, Planet teme in seveda javna hiša so mediji, ki so v resnici v službi režima in režimski piar.

 • Ivan Friderik Novak

  VV ni nič boljši od tistih, ki jih kritizira.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!