[Od zmage do zmage] Murgelski Frankenstein in njegove pošasti

Vinko Vasle

Zdaj je že mogoče reči, da se je Frankensteinov murgelski projekt, imenovan Miro Cerar, sfižil. Nekaj podobnega se zdaj dogaja z umetno stvaritvijo Serpentinška, ko je stvaritelj iz povprečnega komika “kaj je babe” skušal narediti evropsko primerljivega politika. Ta pa je s ceste pobral ne samo svoje sedanje poslance, ampak tudi ministre. Eden se je iz bifeja celo sam prijavil za ministra in Serpentinšek mu je dal svoj blagoslov, kot da je vlada gasilska veselica. Njegova ji je pač zelo podobna.

A znano je, kaj lahko najdeš na cesti, česar zaradi politične korektnosti in možnega procesiranja ne bom omenjal. Dejstvo je samo to, da to, kar je Serpentinšek našel na cesti, vse pogosteje gre nazaj na ulico. Politična prostitucija brez morale in etike se pač ne obnese. Tipičen primer infantilnega, vsemogočnega politika je predstavljal takratni minister Marko Bandelli, ki je zadnjo slamico, da bi se obdržal na položaju, našel v svojih otrocih, ki da doma jočejo nad njegovo usodo.

Podobna usoda čaka tudi vse, ki jih je murgelski Frankenstein ustvaril. Serpentinšek je še v čakalni vrsti, Cerar pa je tako rekoč že dobil približen datum, o čemer govori tudi dejstvo, da njega in njegovo stranko tako rekoč celo umetelne javnomnenjske raziskave sploh ne zaznavajo več. Seveda je paničen, saj njegovi grehi prihajajo za njim, in ne gre samo za maketo. Zato je ta hip Cerar prvi politik doslej, ki se je v resnici distanciral od samega sebe. On se sploh ne spomni več, da je bil predsednik vlade, ki je predčasno odstopil, ker njegov ego ni prenesel, da je sodišče nekaj reklo o referendum o 2. tiru. V zvezi z maketo je shizofreno povedal, da njegova SMC in on s tem nimata nič, ker je bil to projekt prejšnje vlade. Ki jo je on vodil – in se je malo zabliskalo …

Foto: STA

Cerar se od samega sebe ni distanciral samo politično, ampak tudi fizično. Da ne bi bil podoben zgubaškemu predsedniku vlade in koalicije, ki je nastala tako, da so bavconovsko zaprli njegovega političnega nasprotnika Janeza Janšo, je storil nekaj pomembnih korekcij. Tudi zato, ker morebiti ve, ali vsaj sluti, da se zanka okrog njegovega vratu nevarno zateguje, si je najprej omislil ne-vem-že-katero partnerko in jo promocijsko javno nosečo izpostavil javnosti kot novo trofejo alfa samca, kar bi javnost morala z navdušenjem sprejeti, pa ni. Razen onih, ki to berejo pri frizerjih in v čakalnicah zdravstvenih domov. Zato je Cerar šel dalje s svojo prenovo, da bi med drugim dokazal, da ni oni Cerar, ki si je nekoč butasto dal izplačati več moralno etičnih honorarjev in potnih stroškov za eno samo pot, kar je že bil mali alarm, kaj zna početi z davkoplačevalskim denarjem. Nadgradil je svojega Frankesteina iz Murgel, da bi iz sebe ustvaril novega človeka.

Generalno se je seveda eksperiment v vsakem smislu sfižil, ker je iz prejšnje murgelske politične pošasti naredil karikaturo. Najprej je v kot zabrisal svoja očala, ki so iz prejšnjega Cerarja delala intelektualca ustavnega prava, kar je itak bila ena večjih smešnic. Če se kdo požvižga na ustavo, je to ustavni pravnik Cerar, in da bi to prikril, se je neštetokrat skliceval na ustavo. In to podobno nesrečno kot takrat, ko se je skliceval na kaznivo dejanje Janeza Janše, za katerega se je itak vedelo, da sploh ne obstaja, in da kaznivega dejanja samo v glavi, v mislih ne moreš storiti. Ampak, kot je rekel takratni Miro Cerar: Janšo je obtožil in nekako obsodil na podlagi dobre vere v strokovnost pravne države.

Miro Cerar (Foto: STA)

To, da je Cerar odvrgel očala, mu ni nič pomagalo, da bi bolje videl, kar je značilno za narcise, v politiki pa je to tudi usodno. Cerarjev narcisizem je namreč rahlo patološke narave, saj je njegova samopodoba razcepljena na pretirano, nerealno visoko zunanjo podobo, ki je v resnici fasada, za katero se skriva pravi Cerar – brezkompromisen, hvalisav, neobjektiven, on ne jamra, on dela itn. Miro Cerar brez očal, z novo življenjsko spremljevalko, si poleg tega kameleonsko še barva lase, pa tudi zobe si je uredil. A kaj, ko so črne kronike polne tistih, ki so se pred roko zakona, pravice, celo etike in morale zatekli k plastičnim kirurgom, da jih nihče ne bi več prepoznal.  Še vse so ujeli.

Serpentinšek pa tudi mora vedeti, da politične čakalne vrste za odstrel niso tiste, ki jih je dodatno podaljšal njegov minister za zdravje Samo Fakin. No, ta bi tudi lahko odletel, še preden je prišel.

 

Vinko Vasle

 • Fosa Stefan

  JOJ Vinko, kaksni ste, pa tako posten, eticen pravicen ustavni pravnik, ki po pisanju sploh ni ustavni pravnik,
  saj je obljubil, da bo delal drugace kakor jansa,… ljudje ne zastopijo, de je hotel za svoje in svojo rit dobro,.. za SLOVENCE pa katastrofo
  torej BOG je in bo cmerar je, jutri cmerarja ne bo in ne bo, njegove svinjarije pa bodo se dolgo svinjale SLOVENCE

  • janezxy

   Ta pravniški fenomen je napovedal,da z njegovim prihodom se Slovenci ne bodo več bali.Mislil je na stvora JJin njegovo politiko.Mi ,ki smo skozi vedeli,katerega se je res treba bati,dobimo z njegovo potopitvijo tudi uradno potrditev……..Smrt komunizmu………

 • dež

  Dve kratki pripombi na zapisano.
  Navkljub vsem čenčam sem prepričan, da je Mirko izjemen pravnik. To dokazuje odličen in z dejstvi podprt komentar Janšine obsodbe, ko je iz rokava stresel da mora Janez v zapor, čeprav sodbe sploh ni prebral. Ni veliko takšnih asov med pravno srenjo, morda še kakšen Pirnat, potem se počasi neha.
  Tudi Serpentinšek prinaša nekaj svetlobe v to mračno deželo. Res mu kadrovanje ne gre od rok in požar med ministrskim zborom povzroča hudo škodo. Po drugi strani je pri uvajanju krožnega gospodarstva odličen. Iz stand-up komika se je prelevil v stand-up komija, ko dobi ustrezen pospešek (beri brco), bo spet stand-up komik, z referencami za Prešernovo nagrado. Čisti perpetuum mobile.

  • SIMON ROZIC

   Z žebljico na glavico! Odlično!

  • Mojca pokraculja

   Tako odlicen pravnik, odvetnik je bil tudi oče Miro Cerar st. Pozabljamo kdo je Miro Cerar st. in s kom se druži.

   • pajot

    Miro Cerar st. je študiral pravo na konju z ročaji. Enkrat je padel z njega in to mu je pustilo posledice.

    • Mojca pokraculja

     Prelepo, da bi bil to res vzrok “posledic”, ki jih nosi njegov sin.

    • macon

     Miro mlajši- Kalimiro pa ima ročaje konja v Murglah. Tudi to pušča nepopravljive posledice.

  • Hribouc

   Ja, pri SHOW TEATRU B.KOBAL “DEPRESIJA”.

   Glavni oder : Nova Osnovna šola Kamnik za 24Mio Eur.

   Otvoritvena slovesnost: Anžela Merkel

 • sloustava

  Cerar, Mirko, poslusati bi moral svojo mamo. Ona ti je napovedala, da nisi za politiko. A tvoj nerazumni ego je ni poslusal. Zdaj pa imas, Jansa bi se ti lahko smejal v burk, a se ne bo. Je prevelik postenjak in te nadvlada v intelektu.

  • Mojca pokraculja

   Saj posluša očeta. Ni oče pokojni ampak mati. In bistvo je v očetu!!!

 • SIMON ROZIC

  Mirček je pohitel…na poti je detece, ki bo želelo imeti vse, kar
  drugi otroci nikoli ne bojo videli, študiral bo v ZDA , služboval
  bo v OZN , plačo in dodatke bo pa Slovenija plačevala, če bo
  takrat še obstajala..Mirček planira in se s krajo angažira !

  • Mojca pokraculja

   Me zanima kaj bo Cerar rodil, Sropnika ali Stropnico.

   • SIMON ROZIC

    Njemu je vseeno, tepki Mojci pa v veliko čast!
    Otroče bo takoj postalo častni vaščan Šentjurja
    pri Celju…1. st(r)opnička od mnogih….

 • janezxy

  Ljudje okrog nas se vsak dan bolj držijo za trebuhe,ko obazujejo ta rdeeči peskovnik sredi EU.Vse to dogajanje berejo pod rubriko saj ni res pa je,samo to je žalostno,da se to dogaja nam in to v živo spremljamo.Nova komedija prihaja z novim prašičkom iz židanove prašičje farme.Kobal se je malo potuhnil,lahko pa bi bil tudi on novi prašiček.,če zadnjemu predlaganemu prašičku ne bo vspelo.Tudi rdeča pujsa Gobec se je po nekaj mesečni potuhnjenosti vrnila na velika vrata RTV hanzi rdeče greznice.Tako se igramo v našem rdečem peskovniku.

 • althar

  Ne vem, zakaj ni omenjena bistvena prilagoditev, ki naredi iz ljudi socialiste – amputacija leve polovice možganov? Ta je bila narejena že prej, alkaj?

 • Borut Stari

  Vinko odlično.

 • Hunyađi

  Vinko tudi ni daleč pi izgledu od Francištajna.

  • xtc

   Samo antifreeza za IQ mo pa pri+16 ni potrebno nalivati kot tebi ,da mu nebi zamrznil.

   • Hunyađi

    Ti ne blestiš po IQ..žal.

 • pajot

  Mirko je končal pravo s pomočjo svoje mamice. Naredila je vse,prav vse,da bi njen sinko postal ustavni pravnik. Če rečem prav vse,se najbrž razume,da…..

  • sodnikisozločinci

   Če na hitro pomislim, na njenega moža telovadca, mi najprej pride misel na špago… Za njihovo družino je zgleda značilna gibčnost…

 • Franc Šink

  Kakšna je razlika med Kumrovcem in Murglami. Mislim na razliko med operacijskimi dvorananami, in uspehov operacij,

  • tomnidari

   Približno taka, kot se meni zdi, Kumrovec operacije so bile na koncu zaradi zapletov neuspešne, Murgle, pa izvajajo preventivo dokaj uspešno in operacije sploh niso potrebne!

 • xtc

  Bravo Vinko IZVRSTNO.
  No ja sicer pa kdor je Cerarja poslušal v razpravah,kjer je moral odgovarjati,je videl njegov IQ in njegov umski domet,kaj več ko jecanja in floskul ter tega,česa vse je kriv JJ pač ni zmogel.
  Sicer pa tole ubogi ata Jože(partnerke) ni slab človek,v zadnjem času se kar mace skriva pred javnostjo-kdo se pa nebi po taki familiarni reklami.
  Sicer pa tole drži kot pribito;”Ne vem kaj se je ata Jože bogu tako hudo zameril,da mu je naredil tole”.

 • Lea Pralines

  KAKŠEN JEFTIN PISUNČEK SI VASLE,SEJ SAMO ŠE TU LAHKO KEJ NAKLADAŠ,ITAK TE NIHČE VEČ NE JEMLJE RESNO,UBOGA PARA…

 • Hribouc

  Govor maksimalne ljubezni do naroda :

  KUČANA V AREST !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!