fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Stvarjenje Serpentinška in koalicijske žrtve

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Serpentinšek je eden največjih modrecev našega časa, ne samo, da je najbolj popularen politik, zaradi katerega celo kitajske javnomnenjske raziskave ne dajejo več prave podobe kitajskega komunističnega vodstva. Poleg tega ima čedalje večji mednarodni ugled in težo. Britanski premierki Mayevi je dajal brexit nasvete, v Davosu pa je delal neko novo obliko SFRJ oziroma balkansko iniciativo. Tam se je srečal tudi s svetovno znanimi politiki tipa črnogorski predsednik in tipa makedonski predsednik. Oba imata v mednarodni politiki podobno težo kot naš zunanji minister Miro Cerar. Se pravi nič gramov.

Vse to okrog Serpentinška pa ima svoje pra-počelo. Najprej namreč ni bilo ničesar, še vakuuma ne. Potem je prišel veliki nina-nana oziroma Ninamedia pok in nastal je Serpentinšek. Vakuum je vseeno še vedno bil, ampak ko je vakuum, lahko vanj naložiš, kar hočeš, in Serpentinšek s svojo vlado to dela. In ko je bil Serpentinšek, je ustvaril svet. Tega njegovega sveta ne more nič iztiriti! Niti občedavkoplačevalski nateg z 2TIR, ko je predreferendumska cena 600 milijonov poreferendumsko “prisežem na ustavo” Mira Cerarja zrasla na 720 milijonov, prejšnji teden pa nam je infrastrukturna Alenka Bratušek 2TIR že prodala za 1,5 milijarde evrov. In so zlobneži vprašali, če ji bo kohezijski minister Iztok Purić tako kot nekoč pomagal urediti okolico njene hiše, ker drugače se zdi cena za 2TIR malo pretirana. Pa ni. To je šele začetek, ker je Bratuškova povedala, da je to okvirna cena, in ker še ni jasno, ali bo EU dala posojilo in kaj bo naredil Viktor Orban, ki ga je prej nagnala, zdaj pa le malo računa na njegove peneze.

Je pa ministrica Bratuškova v resnici narodno zavedna ženska. Ni nagnala samo Madžarov, iz mariborskega letališča ji je uspelo pregnati tudi Kitajce, ker mi pa res tujcem ne bomo razprodajali domovinske zlatnine, kar je še posebej to letališče, ki je na mednarodnih borzah v rangu peska iz puščave Gobi. Edino, kjer infrastrukturna še ni ničesar storila, se navezuje na ljubljansko džamijo, ki jo financirajo katarski teroristi, kar priznavajo celo savdski teroristi. Tako v Ljubljani nastaja džamija samo zato, da bo imel muftija 300 kvadratnih metrov veliko stanovanje in da se bodo lahko tajnik issis Nevzet Porić in njegovi hvalili, da bo nekoč tam stala najdražja bošnjaška džamija. Ali, če citiram turškega predsednika Erdogana: ne gre za božje hrame, gre za vojašnice.

Politična trupla in svinjak v ukradeni vili
So pa to, ne glede na zimo in vreme, lepi dnevi. Sedeš na breg reke in res mimo tebe priplavajo trupla in ti ni treba niti migniti s prstom. V mislih imam Borisa Kobala, Petra Vilfana, Dejana Prešička pa napol mrtvega Dejana Židana, mimo priplava korupcijski kadaver druga luknja Karavanke in celo nekaj upokojencev, ki prisegajo na DeSUS in Karla Erjavca in so umrli od lakote. Zato je Erjavec zdaj izbojeval novo veliko pokojninsko zmago – uskladitev pokojnin za 2,2 odstotka. Uskladitev je ustrezen termin, ker ne gre za povišanje pokojnin, ampak za poniževanje upokojencev.

Vsakdanja stvarnost pa ponižuje tudi Židana. Človek ima velikansko nesrečo – ne samo, da mu soproga ne zaupa in ne sme prespati v Ljubljani, ampak ga nesrečno spremlja tudi farmska reja. On veterinar specialist za prašičerejo, njegov minister je Prašiček, kot je rekel Židan, in če k temu primaknem še svinjsko preteklost in malo tudi sedanjost njegove stranke SD, potem lahko sklepam, da gre pri njih v tisti ukradeni vili za pravi svinjak. Če se med seboj osemenjujejo, ni znano, ne bi bilo pa nič čudnega.

Sarkićevi nasveti Židanu so prava Hirošima
Židanovi komunikacijski nastopi sicer niso takšen poden, kot so to nastopi ministra za kulturo Prešička, ki bi moral odleteti že zato, četudi bi bil drugače nedolžen kot Violeta Tomić. Logično je, da veterinar, pa še komunist, ne more biti retorični izvedenec, zato pa imajo normalni politiki svoje piar strokovnjake, da jim svetujejo. In evo, Židan tudi tu nima srečne roke: za piarovca so mu podtaknili bivšega svetovalca Boruta Pahorja Denisa Sarkića, ki ga je partija – čeprav je brez vsake izobrazbe – ujčkala samo zato, ker je dal svojemu pokojnemu psu ime po Janši in je to bil višek humorja v stilu kobalovščine. Sarkića bi Židan moral rukniti na oster mobing, takoj zatem pa na cesto, kajti njegovi komunikacijski nasveti so Židanu povzročili škodo v velikosti Hirošime.

Foto: Facebook

In od tod sama trupla. Ko sem že pri njih, moram omeniti koalicijo sovraštva Zorana Jankovića, ki ne dovoli na Žalah pokopati kruto pomorjenih Romov. A ja? A morilski cigani, ki so pokopani v centru Ljubljane, pet metrov od hrama demokracije, so pa tam lahko?

Vinko Vasle

Komentarji so onemogočeni.