Pisma – od zmage do zmage: Žrebec iz Saraorcev ali mister deset procentov

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Nekateri pravijo, da moraš biti res mentalno prizadet ali totalno pokvarjen, da daš svoj glas Zoranu Jankoviću. Možno je tudi oboje. Misel je treba dopolniti tudi z možnostjo, da nisi Slovenec, če pa si, potem je pač Janković tisti, ki te tako ali drugače sponzorira. To je postalo jasno tudi ob prvem romanju na magistrat, kamor so prišli prejšnji častni občani Ljubljane in tisti, ki so to postali potem, ko so Jankoviću dali svojo podporo. Nekateri so – naj mi bo oproščeno – kmalu po romanju odšli na drugi svet. Kazen pač mora biti zgledna.

Podpora romarja Milana Kučana je seveda znotraj Jankovićeve etike in morale popolnoma normalna. Ali, svoji k svojim. Magnifico je peder si je v znamenje zahvale po romanju ogledal neko zanimivo zazidljivo parcelo v spremstvu župana, Mojmir Sepe je potem postal častni občan, Svetlana Makarovič živi na davkoplačevalske stroške v elitni varovani soseski. Janez Stanovnik je to storil iz starčevske hudobije, kar ga itak drži pri življenju, pa še sosed Makarovičeve je. Ranko Novak in Igor Arih sta Jankovićeva hišna oblikovalca. In tako naprej. Potem pride pa protikandidat neomadeževane preteklosti in sedanjosti Anže Logar, kar je že itak totalna provokacija za specialno moralo Zorana Jankovića. Zato ne čudi, da je ta Logarju najbolj zameril izjavo, da si želi Ljubljano brez korupcije, pošteno delo in čiste račune. Pa ne moreš takole nad Jankovića – kot bi biku pokazal rdečo cunjo. In ne se zdaj čuditi, če si Janković ni upal na prvo soočenje z Logarjem. Kaj pa naj reče – odgovor je enak prejšnjemu?

Za Jankovića je značilno, da je prost etičnih standardov in omejitev, kar je najbolje ilustrirala njegova psihološka kobila in ljubimka Svetlana Makarovič. Rekla je, da nje ne zanima, kje Janković dobi denar. “Zaradi mene ga lahko tudi ukrade. On ne grabi zase, temveč – kot se reče – pola sebi, pola šarcu daje.” Gre za konja, ne za Serpentinška, čeprav je ta nekoč bil član Jankovićeve Pozitivne Slovenije in tudi številni njegovi “novi obrazi” so od tam. Janković je neke vrste zbiratelj. Eni zbirajo znamke, drugi prtičke, Janković pa 10 procentov, farmacevtke in kazenske ovadbe, ki so bolj šala kot kaj resnega. Pač Bavconova pravna država.

Seks župana s samohranilko
Za volivke in volivce bi morali biti za Jankovića usodni dve zadevi: seksualna korupcija in vlačenje LGBT v otroške vrtce. Prva zgodba nam pripoveduje, da je mati samohranilka seksala z županom v zameno za njegovo posredovanje za zaposlitev ter prijateljsko pomoč pri stanovanjskem kreditu. Histerična feministična, mirovniška in ostala “civilno” podkupljena gibanja so molčala. Ni pa molčalo tožilstvo in tudi sodišče ne. Oba sta si prizadevala, da se je problem razrešil v korist Jankovića: dokaze so uničili, kar ne čudi. Janković je namreč na tožilstvu imel oboževalko, to je Karmen Erčulj, ki je znana po izjavi, da “Zoki neki ma”. Kmalu zatem je postala sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča in seveda vrana vrani … Krog je sklenjen: tožilstvo kao zamudi s sodno preiskavo, sodišče pa potem ne more soditi, ker je tam tudi Karmen.

Foto: STA

Kar zadeva vlačenje gejevske in lezbične subkulture v otroške vrtce, pa je zadeva preprosto nenormalna. Kaj torej pomeni Jankovićeva certifikat, ki visi na ljubljanskih vrtcih “LGBT prijazno”? A vam ne smrdi po pedofiliji? Pa razložite ta napis na vrtcih tujcu, ki ni iz ekstremno podivjanih krogov antife in feminističnih grdavš. Danes mediji nenormalno obdelujejo onega Kengurujčka, Jankovićevih LGBT prijaznih vrtcev se pa ne lotijo. Bi rad poznal starše, ki v takšne vrtce (in osnovne šole) pošiljajo svoje potomce.

Zmago bodo odločili poštenjaki
Zdaj pa se spet pripravlja novo romanje na magistrat. Med prvimi se je odzval berlinski slovenski duhovnik Izidor Pečovnik – Dori, ki je zapisal, da Jankovića, prijatelja, podpira zato, ker je njegove goste iz Berlina vedno z veseljem sprejel in jih lepo pogostil. Ne bom komentiral, samo zapisal bom verigo: duhovnik – farmacevtka – LGBT – korupcije osumljeni župan. Dori, Bog vse vidi, Bog vse ve, greh se delati ne sme. Jankovića podpirajo tudi tile romarji: Dušan Merc, Janez Kocijančič, Janez Stanovnik, Anita Ogulin, Peran Bošković, Geza Filo, Alenka Šelih, Vlado Kreslin in za posladek navajam še rdečega dvornega norčka Tofa in polit-komedijanta Danila Türka.

In seveda Milan Kučan.

Anžeta Logarja pa podpirajo poštenjaki. To bi moralo zadostovati za zmago.

Vinko Vasle

 • Miro Jereb

  Ah Vinko …spet zi zadel na pravo tipko…

  • Fosa Stefan

   upam. kakor je rekel brglez NARAVNO PRAVO bi moralo delovati (torej romarska procesija bi se morala naravno zmanjševati, vendar za čuda se še BOG in hudič ne zanimita za tako zaslužne “”PZDETE””,stanovnik, kučan, turk,……

   POŠTENJAKI , NEKAJ DOBREGA NAREDITE ZA SEBE IN SVOJE POTOMCE, ne dopustite, da bo golazen prepričala tudi vas in ne recite ,da se ne da nič narediti. verujte v BOGA ne v sedanjega papeža, ki dela škodo BOGU in ljudem, ki govori, kako kljukec, dajte sprejmite migrante, LGBT ,.. MIGRANTOM in LHBT pa potem pozabita povedati, ne posiljuj, NE KRADI, NE OBREKUJ, NE LAŽI, NE PRIČAJ PO KRIVEM,…

   BOG je, vendar ta papež to pozablja, prav tako tudi dori, NAMESTO, da bi ti dobri ljudje oznanjali EVANGELIJ, in skrbeli za boljšo in pravično družbo in življenje, podpirajo farizeje, lenuhe, jankoviće,….

   • Simon Novak

    Boga ni

  • Simon Novak

   Ja, odvisno, kaj je za vas, zahojence, prava tipka

   • Tomi

    Tipka blokiraj uporabnika Simona Novaka kozojebca, bo kar pravšnja.

    • Simon Novak

     Zahojenec

 • Fosa Stefan

  pa še malo dobre volje , vendar je prekleto res;…
  sedanji papež frančišek mašuje, cerkev je polna.
  med mašo pridrvijo oboroženi ljudje, prekinejo mašo in začnejo kričati;
  5 MINUT, IMATE ČASA, DA ZAPUSTITE CERKEV IN SI REŠITE ŽIVLJENJE, PO TEM ČASU VAS BOMO VSE POSTRELILI.
  veliko ljudi pobegne iz cerkve, misleč, da si bodo rešili ŽIVLJENJE, med njimi tudi ta papež
  ostane 5 ali 10 ljudi, sedaj: pa razbojniki rečejo HINAVCI SO ODŠLI, vi pa se v miru posvetite BOGU. zaupali ste v BOGA, pod grožnjo smrti in BOG vas je odrešil ne mi.

 • Amerikanc

  Ljubljanska socialistična mladina, ki gre počasi proti penziji, bo volila Zokita, zapomnite si to, saj ima prav ta mladina podobna ali enaka načela kot Zoki – po Balkanjena. In ta mladina je na vseh vodilnih mestih; od portirjev, vratarjev, taxistov, do bančnikov, sodnikov, politikov,…vse je v krogu prikrivanja dejstev, začenši z kurjenjem arhivov,…naprej vemo kako zadeve potekajo.

  • sloustava

   Ce bos sel na volitve, ne bo zmagal cistokrvni mesanec! Zmagal bos ti, jaz, postenje, Ljubljana!

   • Simon Novak

    Dobra šala, sedaj pa počasi na malico

 • VERRZIFIKATOR

  Janina Sara Orce

  OKUPACIJA V 26 SLIKAH

  Kdo Zafranovićev film še pomni,
  šestindvajset slik, predvsem grozljivih,
  scen ničkoliko neprebavljivih,
  a efekti žal dejansko skromni.

  Šestindvajsetih se človek spomni,
  kreatur, ki šle so po stopnicah,
  levo se držale, vse v meglicah,
  prosim, kdo posnel jih je, me spomni.

  Ni pomembno, šle so tiste slike,
  vrednosti umetniške nobene,
  iz različnih logov natepene,
  filmski produkt vse iste klike.

  Toda okupator ni šel z njimi,
  ni umaknil več se s položaja,
  okupacija še vedno traja,
  priča isti smo sovražni klimi.

  Koliko bo slik nam zdaj potrebnih,
  da drugačen se re-make posname?
  Koliko navlake, stare krame
  odstraniti, z njo sprememb podnebnih?

  Ni problem, ko dober se posname
  film, ne igran, dokumentaren,
  kratek, a po žanrsko udaren,
  film Ga pravica v roke vzame.

  Ena sama scena je potrebna,
  vse ostale se lahko odmisli,
  ksihte, ki bili so skrajno kisli,
  kot povorka zdeli se pogrebna.

  Ena scena bo dovolj v celoti,
  treba ni statistov ne režije,
  scena se fantastično odvije,
  ko kriminalist se dela loti.

 • resnicaboli

  Tako videlo se bo je še v Ljubljani kaj poštenega.

  • Simon Novak

   Sanja svinja o kukuruz

 • Franc Šink

  Kaj bi dal da nisem videl.te like zgoraj. cel teden bom imel slab.Mater so mi zoprni.

  • Simon Novak

   Kako se šele počutiš, če je kje ogledalo v bližini

   • Franc Šink

    Se ne vidim. Sem vampir.

    • Simon Novak

     Bolje zate

     • Franc Šink

      Smrdiš po česnu in komunizmu.

     • Simon Novak

      Pa ti že vohaš preko računalnika, zahojeni đešnjaki imate res nadnaravne sposobnosti, vsaka vam čast

     • Franc Šink

      Kar soliden odgovor.

 • sloustava

  In bo zadoscalo! Bo, ker mora na Ljubljanskem gradu vihrati slovenska zastava, ne zastava Saraocev, se manj LGBTja! Samo milijon nas je, a nismo umirajoci, smo Slovenci!

  • Simon Novak

   Močvirnikov vas je milijon, kje pa se skrivate?

 • Jožef

  Redki med vami boste dojeli vsebino vasletovega pisma. Če hočete resnico in mirno vest, se vprašate, kaj imate osebno od Jankoviča in levice ali kaj ste imeli v letih 2004 do 2008 od takratne vlade in kako vas je npr. g. Strgar gulil “če” za 10%.

 • Soave

  + + + + + + + +

  Vse pa je odvisno od N A S !!!

 • pajot

  Solatar potrebuje novo protezo. Je videt na sliki,da ima oškrbljeno dvojko levo zgoraj. Mogoče bi mu pomagal znameniti romar na magistrat,Rajko Kenda.

 • althar

  No, ja, priznam, bom kar pogrešal ta osladni in bebavi nasmešek, ko ne bo več lublanski žepan.

  Ampak bo to več kot dostojno nadomestil pogled na zaporniško uniformo, v katero bo potem oblečen.

  • Simon Novak

   Ne boš ga rabil pogrešati, brez skrbi

 • RATATA

  Prof.dr. France Bučar je pa truplo postal.
  Kaj pa zdaj?
  Čas je za!
  Vsi pozabli kaj je treba?
  Dobro je Spomenka zaustavila desnico še preden je desnica sploh kaj začela ali bolje sploh karkoli hotela. Preventivno je Spomenka ustavila desnico.
  Saj bo… Če verjameš.

 • Simon Novak

  Vinko, kako pa veš, da Logarja podpirajo poštenjaki? Si imel kako terensko raziskavo ali pa si to misel kar iz riti potegnil, kot večino gradiva za tvojo “kolumno” tukaj

  • Tomi

   Ne vlečejo vsi nekaj iz riti tako kot tebe Opankovič.

   • Simon Novak

    Bejži, no

 • Simon Novak

  Samo po komentarjih se res vidi, da so đešnjaki večinoma fizični delavci in čistilci, da dopoldne ne morejo do računalnika

  • Tomi

   Večina jih dela in računalnike uporabljajo za delo. Taki, ki živite na tuj račun, pa imate čas prazniti svojo greznico, ki ji pravite glava.

  • xtc

   Če bi živeli od dela in sposobnosti vasa levih zahojencev bi stradali no intiligentnež ,kje je vaša “super” Yuga in njeno “super” gospodarstvo?

 • traktor

  Težko se človek strinja z zadnjim stavkom. Preprosto je v Sloveniji premalo poštenjakov.

 • xtc

  Bravo Vinko pravilno povedano.

 • Hribouc

  Vse je pravilno razen ene zadeve.

  Fuklfehtar še nikoli ni bil žrebec.
  Kvečjemu – bedno kopile!

  • Get Smart

   Po vseh indicih kaže, da gre za Zoranko in MIjota, kot je pogosta praksa pri teh kreaturah.

   • Get Smart

    Btw, da bi nekdo obveljal za žrebca, seveda morajo obstajati “TRDI” dokazi (in večkrat dokazani = za žrebovstvo pač nje), kar pa pri mekanocurnih ne more biti, pri Zorankah z jajčniki ali odstranjenimi jačniki pa pač tudi ne.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«