fbpx

Pisma – od zmage do zmage: Žrebec iz Saraorcev ali mister deset procentov

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Nekateri pravijo, da moraš biti res mentalno prizadet ali totalno pokvarjen, da daš svoj glas Zoranu Jankoviću. Možno je tudi oboje. Misel je treba dopolniti tudi z možnostjo, da nisi Slovenec, če pa si, potem je pač Janković tisti, ki te tako ali drugače sponzorira. To je postalo jasno tudi ob prvem romanju na magistrat, kamor so prišli prejšnji častni občani Ljubljane in tisti, ki so to postali potem, ko so Jankoviću dali svojo podporo. Nekateri so – naj mi bo oproščeno – kmalu po romanju odšli na drugi svet. Kazen pač mora biti zgledna.

Podpora romarja Milana Kučana je seveda znotraj Jankovićeve etike in morale popolnoma normalna. Ali, svoji k svojim. Magnifico je peder si je v znamenje zahvale po romanju ogledal neko zanimivo zazidljivo parcelo v spremstvu župana, Mojmir Sepe je potem postal častni občan, Svetlana Makarovič živi na davkoplačevalske stroške v elitni varovani soseski. Janez Stanovnik je to storil iz starčevske hudobije, kar ga itak drži pri življenju, pa še sosed Makarovičeve je. Ranko Novak in Igor Arih sta Jankovićeva hišna oblikovalca. In tako naprej. Potem pride pa protikandidat neomadeževane preteklosti in sedanjosti Anže Logar, kar je že itak totalna provokacija za specialno moralo Zorana Jankovića. Zato ne čudi, da je ta Logarju najbolj zameril izjavo, da si želi Ljubljano brez korupcije, pošteno delo in čiste račune. Pa ne moreš takole nad Jankovića – kot bi biku pokazal rdečo cunjo. In ne se zdaj čuditi, če si Janković ni upal na prvo soočenje z Logarjem. Kaj pa naj reče – odgovor je enak prejšnjemu?

Za Jankovića je značilno, da je prost etičnih standardov in omejitev, kar je najbolje ilustrirala njegova psihološka kobila in ljubimka Svetlana Makarovič. Rekla je, da nje ne zanima, kje Janković dobi denar. “Zaradi mene ga lahko tudi ukrade. On ne grabi zase, temveč – kot se reče – pola sebi, pola šarcu daje.” Gre za konja, ne za Serpentinška, čeprav je ta nekoč bil član Jankovićeve Pozitivne Slovenije in tudi številni njegovi “novi obrazi” so od tam. Janković je neke vrste zbiratelj. Eni zbirajo znamke, drugi prtičke, Janković pa 10 procentov, farmacevtke in kazenske ovadbe, ki so bolj šala kot kaj resnega. Pač Bavconova pravna država.

Seks župana s samohranilko
Za volivke in volivce bi morali biti za Jankovića usodni dve zadevi: seksualna korupcija in vlačenje LGBT v otroške vrtce. Prva zgodba nam pripoveduje, da je mati samohranilka seksala z županom v zameno za njegovo posredovanje za zaposlitev ter prijateljsko pomoč pri stanovanjskem kreditu. Histerična feministična, mirovniška in ostala “civilno” podkupljena gibanja so molčala. Ni pa molčalo tožilstvo in tudi sodišče ne. Oba sta si prizadevala, da se je problem razrešil v korist Jankovića: dokaze so uničili, kar ne čudi. Janković je namreč na tožilstvu imel oboževalko, to je Karmen Erčulj, ki je znana po izjavi, da “Zoki neki ma”. Kmalu zatem je postala sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča in seveda vrana vrani … Krog je sklenjen: tožilstvo kao zamudi s sodno preiskavo, sodišče pa potem ne more soditi, ker je tam tudi Karmen.

Foto: STA

Kar zadeva vlačenje gejevske in lezbične subkulture v otroške vrtce, pa je zadeva preprosto nenormalna. Kaj torej pomeni Jankovićeva certifikat, ki visi na ljubljanskih vrtcih “LGBT prijazno”? A vam ne smrdi po pedofiliji? Pa razložite ta napis na vrtcih tujcu, ki ni iz ekstremno podivjanih krogov antife in feminističnih grdavš. Danes mediji nenormalno obdelujejo onega Kengurujčka, Jankovićevih LGBT prijaznih vrtcev se pa ne lotijo. Bi rad poznal starše, ki v takšne vrtce (in osnovne šole) pošiljajo svoje potomce.

Zmago bodo odločili poštenjaki
Zdaj pa se spet pripravlja novo romanje na magistrat. Med prvimi se je odzval berlinski slovenski duhovnik Izidor Pečovnik – Dori, ki je zapisal, da Jankovića, prijatelja, podpira zato, ker je njegove goste iz Berlina vedno z veseljem sprejel in jih lepo pogostil. Ne bom komentiral, samo zapisal bom verigo: duhovnik – farmacevtka – LGBT – korupcije osumljeni župan. Dori, Bog vse vidi, Bog vse ve, greh se delati ne sme. Jankovića podpirajo tudi tile romarji: Dušan Merc, Janez Kocijančič, Janez Stanovnik, Anita Ogulin, Peran Bošković, Geza Filo, Alenka Šelih, Vlado Kreslin in za posladek navajam še rdečega dvornega norčka Tofa in polit-komedijanta Danila Türka.

In seveda Milan Kučan.

Anžeta Logarja pa podpirajo poštenjaki. To bi moralo zadostovati za zmago.

Vinko Vasle