Pisma podpore in upora – Prašičja farma in mrtvaška tišina

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Levičarji so čudna čredna genetska bitja. Napajajo se s krvjo, nasiljem in grožnjami in samo tako znajo vladati. Tako nam tudi zdaj, ko bomo zmagali, grozijo s cenzurami, nasilnimi demonstracijami, novimi nacionalizacijami, ideologijo enakih želodcev in podobnim. Zato so Dejan Židan in njegovi socialdemokrati skupaj z levico v resnici živeča Živalska farma, ki je tudi povsem po svoje razumela Orwellovo sporočilo iz vizije 1984. Od tod tudi trditev, da Židan v resnici ni politik, ampak farma.

Zato so levičarji ustanovili koalicijo sovraštva, ki je nekakšna OF 21. stoletja. Strahovlada je zdaj uperjena proti Janezu Janši in SDS in vsem svobodomislečim, kar je neumno, ker bomo zmagali. Začelo se je z njihovim pozivanjem k politični korektnosti v javnem komuniciranju. Ne sme se na primer reči in zapisati, da so levičarji dediči svoje krvave preteklosti in da je nesprejemljivo, če trdijo, da so jih še premalo pobili, ker to ni sovražni govor, ampak ugotovitev. Se pa lahko mirno uporablja, da so desničarji stekli psi, da so psi desetkrat bolj inteligentni od desničarjev, da so desničarji fašisti in da je proti njim treba uporabiti vsa, ampak vsa možna sredstva. In da je desne stranke treba prepovedati. Seveda tudi to, da je zdaj Huda jama izpraznjena in je spet dovolj prostora, ni sovražni govor, ampak je verjetno prej ko ne nekakšna nova politična programska usmeritev levice. Če generaliziram: levica je poklicana, da postori vse potrebno, da bodo ljudje pravilno mislili in da ne bo odstopanj in da bodo tudi pravilno volili. Mladi forum socialdemokratov je zato nastopil z zahtevo, da je treba ustanoviti spletno policijo, ki bo intenzivno zatirala sovražni govor, v ozadju tega pa se skriva zahteva po ponovni reaktivaciji člena 133.

Zato je po zgledu Haškovega Švejka treba aktivirati trojke ovaduhov, ki bodo po gostilnah beležile sovražni govor, kot na primer, da je fino, da na steni visi Milan Kučan, po njem pa serjejo muhe. Muhe je treba aretirati in procesirati, pa tudi tiste, ki odobravajo to onesnaževanje. Trojke morajo biti pazljive na govorjenje o tem, da je Kučan še vedno šef udbe in da po državi še vedno drek meša; da je ukazal razorožitev teritorialne obrambe in da njegova intimna opredelitev ni bila država Slovenija. V parlamentu mora biti poseben udbo-oddelek v kletnih prostorih, ki bo prisluškoval pogovorom nasprotnikom po pisarnah in poslanskih skupinah, njegov pododdelek pa bo spremljal razprave desnih poslancev in vse skupaj poročal velikemu bratu na višji inštanci. To seveda ne bo dovolj, ker se marsikaj dogaja tudi za štirimi stenami, ko posamezniki nergajo čez režim. Zato je potrebno urediti ustrezno komunikacijsko nadgradnjo, za kar poskrbi Telekom, ker je to itak že delal in ker je tudi Rudi Skobe človek, ki ima občutek za pravi režim.

Erjavec z Jankovićem sklenil koalicijo barabij
Karel Erjavec
mora ustanoviti poseben oddelek za nadzorovanje upokojencev po domovih upokojencev, po društvih upokojencev in tistih, ki so še svobodnjaki. V sklop prepovedanega sovražnega govora tako sodi na primer trditev, da je Erjavec čisto navaden prevarant, da so pokojnine v glavnem mizerne in da nekateri crkujejo od lakote zaradi pokojnin. Levica in njeni mladi nasledniki, tudi mladi socialdemokrati, imajo torej še veliko dela, da bosta v deželi zavladala levi red in – mrtvaška tišina. Če bi zmagali seveda.

Kar zadeva volitve, bi človek Židanu sicer dal mandat in nič budžeta. Tudi če komunistom njegovega tipa kaj daš, vse takoj pokradejo. Zato z mandatom ne bo nič. Za Mira Cerarja tokrat ne bom uporabil primernih pridevnikov – na pogrebu se ne spodobi grdo govoriti. Potreben je tudi popravek SMC-jevskih nebuloz, ko pravijo, da če si za Cerarja, si na konju. Ne, to je bil ata. In ker so oživele tudi razprave o evtanaziji, naj rečem, da je najboljša evtanazija voliti Karla Erjavca. S tisto pokojnino ne preživiš. Zadnje dni pa ugotavljam, da so najbolj nori tisti volivci, ki ploskajo Serpentinšku, volijo pa Marjana Šarca.

Jure Janković (Foto: STA)

Erjavec tudi nima sreče – slabo mu kaže na volitvah in ustrelil se je v koleno, ko je sklenil koalicijo sovraštva proti Janši z Zoranom Jankovićem. Po zadnjih podatkih, kako so on in sinova sploh lahko preživeli, je Erjavec v resnici sklenil koalicijo barabij. In bo slej ko prej moral povedati, koliko je za to dobil. Jankovićev Jurček pa je na poti Nobelove za ekonomijo in književnost, če bo ustrezno pojasnil, kako pri letnem zaslužku 56 tisoč evrov v resnici zapraviš dva milijona. Ali kot bi rekel ekonomistični naturščik Luka Mesec – za to je kriv Janša.

Vinko Vasle

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Orvelšek, letnik 1984

  NA ŽIVALSKI FARMI SPET JE ŠTALA

  Orwell spisal je nadaljevanje,
  na Živalski farmi spet je štala,
  se družina pujsov je lagala,
  da je lastno njeno stanovanje.

  Je ukradeno bilo lastniku,
  ki so s farme svinjsko ga pregnali,
  bil je Žid in židanemu dali
  hišo célo so kot boljševiku.

  Pa se spomnil pisec je romana,
  da so pujsi dolgo na oblasti
  in da njihovo ni, kar je v lasti,
  je krivica čudežno spoznana.

  Pop kultura je začela scela
  popularnost pujsov zdaj mendrati,
  o morali popovsko čenčati,
  v prascev je korito prav zadela.

  Je dovolj bilo prašičereje,
  sklenil avtor je Živalske farme,
  bralci naveličani so sarme,
  veter nov na farmi tokrat veje.

  A na farmi niso vsi zabiti,
  dobro vidi zgodbe se ozadje,
  glavni so sklenili tokrat gadje,
  konja šarca k jaslim pripustiti.

  Da pa pujse bi lahko zamenjal,
  treba jih je scela očrniti,
  kar resnično ni težko storiti,
  da se konj bo zdaj h koritu vzpenjal.

  Pa potem se malce še počaka,
  novo spiše se nadaljevanje,
  konjereje skritizira stanje,
  konja naredijo za bedaka.

  Kdaj bo konec te živalske štale,
  bralec zagotovo se sprašuje,
  lahek je odgovor, tale tu je:
  ko prežene se glodavce male.

  • Vesna Kovač

   Odlično!

  • SIMON ROZIC

   Razpasle so se rdeče te podgane,
   iz lukenj vseh in špranj štrlijo repi,
   pogoltnost njih so res že dobro znane,
   za uničenje potrebni močni so ukrepi !

  • Soave

   Sedi. . . . pet !

 • piko8

  Koalicija zla; kahla zorangutan!!!
  Libentrop – molotov – tito

  • tohuvabohu

   Rdečkarji, vabljeni na ples. Igral vam bo priljubljeni ansambel Kahla in zlati Zoki.

 • if

  Bravo Vinko Vasle!

  Trije poudarki iz članka.

  O Miru Cerarju?
  Ne bom uporabil primernih pridevnikov – na pogrebu se ne spodobi grdo govoriti

  Oživele so razprave o evtanaziji!
  Najboljša evtanazija je voliti Karla Erjavca. S tisto pokojnino ne preživiš.

  Jankovićev Jurček?
  Je na poti Nobelove za ekonomijo in književnost, če bo ustrezno pojasnil, kako pri letnem zaslužku 56 tisoč evrov v resnici zapraviš dva milijona.

  • SIMON ROZIC

   Prav za vse imajo odgovor, ki je enak prejšnjemu !
   – in še v obraz se ti režijo….
   In mi to prenašamo? Zakaj?

 • althar

  A šta mali zna, šta je dva milijuna? De?

 • Olga2345

  Čestitke Vino Vasle! Vsi na volitve in podrimo prašičjo farmo!

 • Marjan Srebre

  Vinko,odlično kot vselej!!

 • totex39

  Neverjetno kakšne “pohabljene” ljudi imamo v tej državi, ko je za vso lopovščino kriv Janša, ki je še edini kateremu lahko zaupamo, v tej skorompirani psihopatski državi.
  Volivci končno se enkrat spametujte in volite stranko SDS, ki ni barabinska kot vse ostale, ki vam lažejo.

 • Ales

  Skrajni desničarji ste res neutrudljivi s svojim nabijanjem. Če je pred volilni boj, potem ne grem nikoli na volitve. Kdor lahko piše take neumnosti, potem se pa tole se javno objavlja, ta je direkt za umobolnico.

  • Mare Kranjc

   Primitivna levičarska tovarišica, IQ sobne temperature ti ne dovoli, da bi tvoja omejena pamet razumela stil pisanja, ki se mu reče – Glosa.

  • Soave

   Ali – morda – pogledaš kakšno sosočenje ??
   Ne ?

 • Pesjan

  Gospod samo tako naprej

 • Jožef

  Pri nas v velikem Moedendorfu ali Apsurdistanu, kot imenujejo tujci našo deželo, še
  vedno deluje živalska farma. Konj, ki je vse skupaj vlekel, bo pa skoraj crknil. Tudi stolp v Dražgošah, ki so ga morale uboge živali graditi, se bo najbrž tudi podrl. Le svinje veselo rijejo po dreku in se vesele vsakega krompirja.

 • Jožef

  Oh, gospod vasle je pozabil omeniti, da se Apsurdistanu bliža nepregledna množica, ki se ji učeno reče :
  ” neue Vergewaltigungskraefte”

 • dob

  hehehehe, Vasle, užitek brati!

 • južnificirana_si

  v SLO imajo radikalno nesposobni vedno prav. Smrt fašizmu, svoboda narodu

 • SDS 50+++++++

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!