fbpx

Propad levičarskega netenja sovraštva: Od manipulacij s Strojani pa do Jakova Faka

Mitja Iršič.

Oznaka #BlackLivesMatter (BLM) se je prvič pojavila na Twitterju leta 2014, potem ko je oboroženi belec George Zimmerman – no, pravzaprav je bil pol perujski latino, ampak pustimo podrobnosti – ustrelil neoboroženega temnopoltega najstnika in bil oproščen. Temnopolti Američani so ta dogodek doživeli kot izvirno krivico in znak institucionaliziranega rasizma v ZDA. Gibanje je preraslo v vsedržavne proteste, ki so zajeli večja mesta, vsakič, ko je kakšen policist ustrelil temnopoltega človeka. Ne glede na to, ali je bila temnopolta žrtev v resnici le nedolžen civilist ali poblazneli kriminalec, ki se je na življenje in smrt upiral aretaciji, medtem ko je ogrožal življenja drugih. Pravzaprav kar primerno, da se je gibanje začelo s primerom Zimmerman – na zunaj tako očiten znak nedelujočega sodnega sistema, uperjenega proti manjšinam. Po podrobnem pregledu pa je bilo očitno, da je mladenič Zimmermana napadel in začel brutalno pretepati, ta pa je v paniki in smrtnem strahu pritisnil na petelina. Večina protestov se je začela iz podobnih izprijenih razlogov. Policija je ranila ali ubila temnopoltega človeka, ki se je upiral aretaciji. Kasneje se je običajno izvedelo, da je žrtev imela za seboj bogato kriminalno kariero. Množice protestnikov to ni motilo. Horda podivjanih, pijanih najstnikov je začela razbijati avtomobile, ropati izložbe in uničevati javno dobro, vse vznak socialne pravičnosti in borbe proti rasizmu. 18-letnega študenta Michaela Browna je v Fergusonu ubil belopolti policist. Michael je s pajdašem pred prezgodnjo smrtjo oropal trgovino, nato pa bežal pred organi pregona. A tudi tokrat to protestnikov ni zanimalo. Protesti v njegovo čast so po nasilju skoraj dosegli tiste iz leta 1992 v Los Angelesu, ki so se začeli po tem, ko so policisti pretepli še enega kriminalca in narkomana – Rodneyja Kinga, ki je pred tem z nevarno vožnjo pod vplivom drog ogrožal sebe in okolico. Beli policisti so v novi resničnosti postali razlog za kriminal temnopoltih. Temnopolti pa so to novo resnico hvaležno sprejeli – končno so imeli razlog, zakaj je temnopolta manjšina (ki v ZDA predstavlja le 13 % prebivalstva) kriva za kar 50 % vseh nasilnih zločinov. Očitno so krivi beli policisti!

Ampak, zakaj jih je bilo tako preprosto prepričati? Kdor je kdaj bil v ZDA, bo znal povedati, da rasna problematika čez lužo niti približno ni tako kritična, kot bi jo nekateri radi predstavili. Ljudje se večinoma ne pobijajo med seboj. Črnci ne sovražijo belcev, in belci nimajo nič proti črncem. Tako kot oboji nimajo nič proti Azijcem ali Indijancem. Črnska manjšina je res odgovorna za več kot polovico vseh nasilnih zločinov, a se več kot 80 % teh zločinov zgodi znotraj črnske skupnosti – navadno v spopadih rivalskih tolp. Povprečen belec in povprečen črnec lahko povsem zgledno živita drug ob drugem in v sistemu, ki ga nekateri tako problematizirajo kot sistemsko rasističnega.

A na koncu zmeraj poslušamo poročila, kot da v ZDA divja državljanska vojna na ravni tiste v Siriji, le da je ta rasno motivirana. Kaj se torej dogaja, da kar naenkrat temnopolti prebivalci države gredo na ulice z napisi “Končajte vojno proti temnopoltim”, medtem ko protestirajo zato, ker je policija spet ubila kakšnega kriminalca? Kljub temu da ameriški temnopolti po vseh objektivnih merilih živijo bolje kot kjerkoli v Afriki in kljub temu, da so v resnici glavni zmagovalci rasistične zakonodaje revnim manjšinam v prid in belcem v škodo.

To je nevarna anarholevičarska tvorba neomarksistov
Od kod se napaja ta jeza in gnev? Presenečeni boste – Black Lives Matter je podobna socialistično-egalitaristična internacionala, kot je bila naša revolucija leta 2013, ki je vzela drugo Janševo vlado. BLFM (Black Lives Movement Fund) je v času svojega kratkega obstoja od bogatih skrajno-levih donatorjev počrpal več kot 100 milijonov dolarjev donacij – seveda ni manjkal razvpiti Sorosev Open World Fund, ki je primaknil tretjino tega zneska. DA (Democratic Alliance) skupina radikalcev znotraj demokratske stranke, ki jo vodi Bernie Sanders, je svoje donatorje prav tako preusmerila na BLMF. Za kaj se BLMF sploh zavzema? Za proglasitev Izraela za genocidno državo. Za priznanje Palestine. Za nasilno egalitarnost in bolj represivno izvajanje rasističnega programa Affirmative Action, ki delodajalce zavezuje, da med dvema kandidatoma z enakimi kvalifikacijami izberejo tistega, ki pripada eni izmed ameriških manjšin (se pravi, da ni belec). Za Univerzalni temeljni dohodek. Za ukinitev zasebnega šolstva in prisilno nacionalizacijo le tega. Že počasi dojemate, da pri BLM ne gre za skupino ljudi, ki se bori za pravice specifične manjšine, ampak za nevarno anarholevičarsko tvorbo neomarksistov, ki želijo v našo civilizacijo skozi zadnja vrata prvič po padcu Sovjetske zveze pretihotapiti na novo izumljeni kulturni, politični in ekonomski marksizem? A opazite vzporednice med nahujskano množico ameriških črncev, ki jih je nekdo prepričal, da se jim dogaja krivica in morajo zato nujno na ulice in slovensko proletarskih pravljic vajeno rajo, ki so jo levičarske sile – ki se napajajo iz istih virov kot ameriške – sprovocirale dovolj, da je postala prepričana, da jim nekdo nekaj krade in morajo zato nujno v Maribor podirati radarje in v Ljubljano pred Kongresni trg vihteti rdečo zvezdo? Hudiča, pa saj so BLM programsko skoraj enojajčni dvojčki naših vstajnikov. Program bi jim lahko pisali Jože Mencinger, Bogomir Kovač, Primož Šterbenc in Igor Pribac, pa sploh ne bi opazili.

Vsaka skrajno leva revolucija potrebuje vojno, če ni vojne, pa vsaj revščino
Prijatelj iz Toronta mi je pripovedoval, kako so BLM aktivisti prišli tudi v njegovo mesto. Mesto, ki nikoli ni imelo težav z rasizmom. Mesto, ki velja za enega največjih talilnih loncev na svetu, znano po tem, da so ljudje tam tako genetsko nehomogeni, da je rasizem že logično nemogoč. A so prišli. In kanadsko temnopolto prebivalstvo hitro prepričali, da se tudi njim dogaja krivica in ga aktivirali. Sledila je podobna zgodba kot v ZDA: uničevanje avtomobilov, lokalov, blokiranje avtocest. Omenjeni prijatelj ima ogromno temnopoltih znancev. Pa prav nobeden od njih ni bil žrtev policijskega nasilja. In veste, ta prijatelj je tudi sam temnopolt. V mestu živi že vse svoje življenje. Pa se nikoli ni počutil, da ga kdorkoli obravnava drugače kot druge. Sovraži gibanje BLM. Pravi, da ustvarjajo problem tam, kjer ga prej ni bilo. Pravi, da so napetosti med rasami – sploh med belci in črnci – začele naraščati komaj, ko so so BLM uvozili iz ZDA.

Razumete, kaj se dogaja? To ni hujskanje kar v tri dni. To je hujskanje z namenom. Vsaka skrajno leva revolucija potrebuje vojno, če ni vojne, pa vsaj revščino, če ni revščine, pa vsaj konflikt med posameznimi družbenimi sferami. Militarizem, politične motnje, kaos in razredni boj so gorivo revolucije. Zato sta Sovjetsko zvezo kot globalni imperij rodili obe svetovni vojni. Zato je SFRJ vse do konca urila svojo zastarelo rusko vojno mašinerijo za napad fantomskega sovražnika iz tujine, ki naj bi skušal rušiti Bratstvo in enotnost, kljub temu, da so vsi vedeli, kako absurdna je teza, da bi kdo napadel 20-milijonski južnoslovanski kotel globalno podpovprečnih balkanskih samoupravljalcev povsem odvisnih od tujih kreditov in donacij. In iz podobnih razlogov se danes v sodobnih demokracijah iz nič netijo požari med rasami.

Levi fašisti so za tarčo vzeli Jakova Faka
Zato so zadnjič prominentni intelektualci slovenskih skrajno levih nevladnih organizacij (skoraj vsi se napajajo iz istega Open World Funda kot BLFM) tako pohiteli, da bi nas, ki smo ideološko zbrani okoli desne sredine, potisnila v isti koš kot skupino nestrpnežev na obskurnih forumih, ki si niso želeli, da bi Jakov Fak bil nosilec slovenske zastave na Olimpijskih igrah, češ (verbatim) “visoka stopnja institucionalne in medijske tolerance do rasizma, sovražnega in diskriminatornega govora” je tista, ki je Jakova odvrnila od potegovanja za zastavonošo, ne pa skupina medmrežnih trolov in butasta vprašanja novinarja športnega časnika (ki je drugače uredniško hudo jugonostalgičen). Ko so se desni politiki postavili v bran Jakovu, je municije za reductio ad hitlerum zmanjkalo, a misel je kljub temu še zmeraj lebdela v sferi javnega dojemanja resničnosti. Jakova Faka so “napadli” zaradi rasistične klime v Sloveniji. Kar se je nato priročno povezalo s skrajno levimi težnjami po švercu nelegalnih ekonomskih migrantov v državo. Kar naenkrat v Sloveniji nastaja fantomska napetost, ki je nikoli ni bilo. Zgodil se nam je Toronto po invaziji BLM. Za lase potegnjeni argumenti si sledijo v naslednjem sosledju: Slovenci sovražimo Hrvate. Sovražimo begunce. Sovražimo Rome. Sovražimo geje in homoseksualce. In vse to zaradi diskurza v družbi, ki dovoljuje širjenje sovražnega govora. Zato je treba svobodni govor po hitrem postopku ukiniti, preden zastrupi našo mladino, hkrati pa poskrbeti, da bodo meje za begunce končno odprte, ne glede na to, od kod prihajajo in kakšni so njihovi nameni. Aja, pa še prisilno uravnilovko UTD je treba uvesti in naviti davke, da jo bomo lahko financirali, ker si ljudje vseh družbenih sfer zaslužijo dostojnega življenja.

Jakov Fak (Twitter)

To ni prvič, da so sile revolucionarne kontinuitete uporabile takšno ostudno taktiko. Ko je pred nekaj leti na smučarskih poletih zmagal Robert Kranjec, so nas levi hujskači zasuli s slikami njegove posvojenke, temnopolte deklice Pike in v iskreni naivnosti nekaj časa sploh nisem vedel, kaj mi hočejo povedati. Dokler nisem zasledil, da nekateri pod sliko pripišejo še kako krepko o multikulturnosti in zmagi nad fašizmom ter rasizmom. To je nevarna igra, v katero nas lahko kar hitro poskrka, če se takšnim praznim argumentom ne znamo postaviti pokonci.

Slovenska pomlad je vključujoča in strpna, zanima jo vladavina prava
Politično obvladovani mainstream mediji, nevladniki in plačani neodvisni aktivisti bodo družno z gručo uporabnih nahujskanih idiotov še naprej poskušali iz etra pričarati rasne napetosti, ki dejansko ne obstajajo. Vse za to, da bo desnica ja še bolj diskreditirana in po krivici potisnjena na skrajni alt-right politični spekter, kjer ni možnosti za novačenje sredinskih volivcev. Da bodo z istim manevrom skušali še nadzorovati svobodo govora, je le še dobrodošel stranski učinek.

Zato sem ponosen, da so se v primeru Jakova Faka oglasili skoraj vsi prominentni ljudje na desni in nevtralizirali napad. A to ni dovolj. Diskurz moramo začeti tudi sami in povsem kristalno povedati, da je slovenska pomlad vključujoča in strpna. A seveda jo – namesto levice – ne vodi lažno moraliziranje, ampak vladavina prava, ki ipso facto zagotavlja enakopravnost (ne pa enakosti – razlika je ogromna, a o tem podrobneje kdaj drugič).

Levičarjem moramo odločno naliti čistega vina kar se tiče naših pogledov na svet. Jasno jim moramo dati vedeti, da tudi desnici sožitje kultur predstavlja gospodarsko in socialno dobro za družbo. Pika Kranjec ne bo kriva za degradacijo slovenske družbe; konec koncev jo bosta starša vzgajala kot Slovenko, ji vcepljala vrednote, ki jih v Evropski uniji gojimo vsaj zadnja tri stoletja in poskrbela, da se bo vklopila v družbo, v njej delovala kot produktivni član in ob svojem času poskrbela za svoj naraščaj, ki bo ne glede na njen genotip zagotovo ravno tako slovenski, kot je slovenski Robert Kranjec.

Slovenci smo dokazano strpen narod
Tudi tujci, ki pridejo v Slovenijo z iskrenimi nameni iskanja boljšega življenja, so bili od nekdaj dobrodošli. Konec koncev smo kot najuspešnejša izmed republik nekdanje Jugoslavije od nekdaj privabljali iskalce sreče iz revnejših krajev južnoslovanskega sveta. Prav tako nikoli nismo obrnili hrbta obema tradicionalnima narodnima manjšinama – italijanski in madžarski. Hkrati smo Romom regresivno levičarsko po tiho dovoljevali, da zakonodaja in Ustava Republike Slovenije za njih ne velja. Vse tri manjšine so tudi ustavno zavarovane. Celo tako daleč gremo v svoji politični korektnosti, da na programu nacionalne televizije vrtimo dolgočasno oddajo, namenjeno madžarski narodni skupnosti in da imamo na državni proračun obešena dva poslanca narodnih manjšin. Ljudje so do manjšin celo tako zelo prilagodljivi, da se rade volje potrudijo govoriti jezik tujcev, ki so tu na obisku, medtem ko nikoli ne pričakujejo, da bodo ljudje na drugi strani meje znali slovensko (si predstavljate hrvaškega natakarja, ki bi vas postregel v slovenščini? Znanstvena fantastika. Pri nas pa je klatenje srbo-hrvaščine pred nekdanjimi jugoslovanskimi “brati” modus operandi ne le turistične industrije, ampak kulture na splošno).

Vaščane Ambrusa ni zmotilo romsko poreklo družine Strojan, temveč njihovo kriminalno ozadje
Edina manjšina, s katero smo res imeli konflikte, je bila romska. Seveda ne zato, ker so Romi. Nikogar ne motijo evropeiziranimi Sinti oz. gorenjski Romi, ki hodijo v službo, gradijo hiše in se na sploh obnašajo tako, kot se v civilizaciji znamo že stoletja. Slovenci so vendarle za svojega vzeli Ota Pestnerja, ki je praktično simbol naroda. Ko se je zgodila ambruška afera in je regresivna levica z Drnovškom na čelu (ki se je takrat iz dolgočasnega birokrata že spremenil v novodobnega anarholevega jogija) vaščane označevala za rasiste, razlog zanjo ni bil genetika romske družine Strojan. Proto-indijski izvor njihove dvojne vijačnice DNA je bil zadnja stvar v mislih domačinov. Skrbelo jih je razpuščeno nomadsko življenje družine in vse, kar je to prinašalo – kraje, ustrahovanja, nadlegovanje deklet, zloraba otrok skozi otroške poroke, nikoli kaznovano divjanje z neregistriranimi vozili … Mediji so takrat prebivalce Ambrusa pustili na cedilu. Namesto, da bi jih zaščitili, so jih pribijali na regresivno levičarski križ in jih prikazovali kot podivjano drhal, ki se je spravila na nič hudega slutečo družino miroljubnih Romov. Zdaj so hoteli podobno operacijo izvesti s Fakom. A danes smo že pametnejši in previdnejši.

Družina Strojan (Foto: STA)

Zato moramo jasno povedati, vsakič ko smo izzvani. Ne moti nas Pika Kranjec. Ne moti nas Jakov Fak. Ne moti nas Taiči Tokohisa. Pika in Taiči sta za nas Slovenca ravno tako kot Slavko Avsenik. Jakov Fak se je kot vrhunski športnik odločil, da zastopa našo državo, razume našo kulturo, kot domačin govori naš jezik. Lahko smo ponosni in veseli, da ga imamo. Če tega ne bomo povedali na glas danes, bomo že jutri proglašeni za deklarirane rasiste. Že tišina pomeni odobravanje.

Zato moramo tudi jasno povedati, kdo in zakaj pa nas res moti, da ne bo v prihodnje podtaknjenih nesporazumov o naši domnevni nestrpnosti:

Motijo nas ljudje brez papirjev, ki ilegalno vstopajo v našo državo, čeprav niso begunci, ampak ekonomski migranti. Zakaj? Ker je svet brez nacionalnih mej nevzdržen in bi v nekaj mesecih pripeljal do popolnega kolapsa sistema, kot ga poznamo. Tudi zato, ker so se med njih dokazano pomešali islamski skrajneži. Zato nas nedokumentirani migranti motijo.

Motijo nas ljudje, ki niso pripravljeni sprejeti našega načina življenja, s tem pa ne mislimo romanja na Brezje in hoje po kolenih okrog oltarja. Naš način življenja je svoboda – svoboda države od vere, svoboda ženske od moškega, svoboda izražanja, svoboda političnega udejstvovanja. To so temelji naše civilizacije. Tisti, ki je niso pripravljeni sprejeti, bi jo radi spremenili in postopoma reducirali na bedo Bližnjega vzhoda in Severne Afrike. Zato nas neasimilirani migranti motijo.

Motijo nas ljudje, ki bi nam radi po severnokorejsko zapovedovali, kaj lahko in česar ne smemo povedati, kot da so oni poklicani končni arbitri naše etike, morale in svobode govora. Ker mislimo, da je svoboda govora prvinski razlog, zakaj je zahodna civilizacija tako fenomenalen zgodovinski uspeh, da je v le 100 letih praktično iztrebila ekstremno revščino (ki je bila skozi vso zgodovino človeštva nenehno nad 99 %, danes pa je praktično – skupaj s težnjo po nadzoru nad javnim diskurzom – izrinjena v vojna območja, najbolj odročne dele Afrike in komunistične osamelce, kot so Severna Koreja, Venezuela in Kuba). Zato nas zatiralci svobode govora motijo.

Nismo rasisti. Radi bi ohranili našo civilizacijo. Hkrati pa dovolili drugim etničnim skupinam, da v miru živijo ob nas – tako, da se odrečejo barbarizmu, ki jih je privedel do tega, da so se sploh odpravili k nam. Naše sporočilo ni rasistično. Naše sporočilo je humanitarno. Sprejeli bomo vse, ki bodo k nam prišli legalno in bili pripravljeni živeti po civilizacijskih standardih naše kulture. Dobrodošla med nas, Pika Krajnc. Dobrodošel, Jakov Fak. Slovenija je tudi vajin dom. Saj so tu doma vsi, ki dobro v srcu mislijo.

Mitja Iršič