Propad levičarskega netenja sovraštva: Od manipulacij s Strojani pa do Jakova Faka

Mitja Iršič.

Oznaka #BlackLivesMatter (BLM) se je prvič pojavila na Twitterju leta 2014, potem ko je oboroženi belec George Zimmerman – no, pravzaprav je bil pol perujski latino, ampak pustimo podrobnosti – ustrelil neoboroženega temnopoltega najstnika in bil oproščen. Temnopolti Američani so ta dogodek doživeli kot izvirno krivico in znak institucionaliziranega rasizma v ZDA. Gibanje je preraslo v vsedržavne proteste, ki so zajeli večja mesta, vsakič, ko je kakšen policist ustrelil temnopoltega človeka. Ne glede na to, ali je bila temnopolta žrtev v resnici le nedolžen civilist ali poblazneli kriminalec, ki se je na življenje in smrt upiral aretaciji, medtem ko je ogrožal življenja drugih. Pravzaprav kar primerno, da se je gibanje začelo s primerom Zimmerman – na zunaj tako očiten znak nedelujočega sodnega sistema, uperjenega proti manjšinam. Po podrobnem pregledu pa je bilo očitno, da je mladenič Zimmermana napadel in začel brutalno pretepati, ta pa je v paniki in smrtnem strahu pritisnil na petelina. Večina protestov se je začela iz podobnih izprijenih razlogov. Policija je ranila ali ubila temnopoltega človeka, ki se je upiral aretaciji. Kasneje se je običajno izvedelo, da je žrtev imela za seboj bogato kriminalno kariero. Množice protestnikov to ni motilo. Horda podivjanih, pijanih najstnikov je začela razbijati avtomobile, ropati izložbe in uničevati javno dobro, vse vznak socialne pravičnosti in borbe proti rasizmu. 18-letnega študenta Michaela Browna je v Fergusonu ubil belopolti policist. Michael je s pajdašem pred prezgodnjo smrtjo oropal trgovino, nato pa bežal pred organi pregona. A tudi tokrat to protestnikov ni zanimalo. Protesti v njegovo čast so po nasilju skoraj dosegli tiste iz leta 1992 v Los Angelesu, ki so se začeli po tem, ko so policisti pretepli še enega kriminalca in narkomana – Rodneyja Kinga, ki je pred tem z nevarno vožnjo pod vplivom drog ogrožal sebe in okolico. Beli policisti so v novi resničnosti postali razlog za kriminal temnopoltih. Temnopolti pa so to novo resnico hvaležno sprejeli – končno so imeli razlog, zakaj je temnopolta manjšina (ki v ZDA predstavlja le 13 % prebivalstva) kriva za kar 50 % vseh nasilnih zločinov. Očitno so krivi beli policisti!

Ampak, zakaj jih je bilo tako preprosto prepričati? Kdor je kdaj bil v ZDA, bo znal povedati, da rasna problematika čez lužo niti približno ni tako kritična, kot bi jo nekateri radi predstavili. Ljudje se večinoma ne pobijajo med seboj. Črnci ne sovražijo belcev, in belci nimajo nič proti črncem. Tako kot oboji nimajo nič proti Azijcem ali Indijancem. Črnska manjšina je res odgovorna za več kot polovico vseh nasilnih zločinov, a se več kot 80 % teh zločinov zgodi znotraj črnske skupnosti – navadno v spopadih rivalskih tolp. Povprečen belec in povprečen črnec lahko povsem zgledno živita drug ob drugem in v sistemu, ki ga nekateri tako problematizirajo kot sistemsko rasističnega.

A na koncu zmeraj poslušamo poročila, kot da v ZDA divja državljanska vojna na ravni tiste v Siriji, le da je ta rasno motivirana. Kaj se torej dogaja, da kar naenkrat temnopolti prebivalci države gredo na ulice z napisi “Končajte vojno proti temnopoltim”, medtem ko protestirajo zato, ker je policija spet ubila kakšnega kriminalca? Kljub temu da ameriški temnopolti po vseh objektivnih merilih živijo bolje kot kjerkoli v Afriki in kljub temu, da so v resnici glavni zmagovalci rasistične zakonodaje revnim manjšinam v prid in belcem v škodo.

To je nevarna anarholevičarska tvorba neomarksistov
Od kod se napaja ta jeza in gnev? Presenečeni boste – Black Lives Matter je podobna socialistično-egalitaristična internacionala, kot je bila naša revolucija leta 2013, ki je vzela drugo Janševo vlado. BLFM (Black Lives Movement Fund) je v času svojega kratkega obstoja od bogatih skrajno-levih donatorjev počrpal več kot 100 milijonov dolarjev donacij – seveda ni manjkal razvpiti Sorosev Open World Fund, ki je primaknil tretjino tega zneska. DA (Democratic Alliance) skupina radikalcev znotraj demokratske stranke, ki jo vodi Bernie Sanders, je svoje donatorje prav tako preusmerila na BLMF. Za kaj se BLMF sploh zavzema? Za proglasitev Izraela za genocidno državo. Za priznanje Palestine. Za nasilno egalitarnost in bolj represivno izvajanje rasističnega programa Affirmative Action, ki delodajalce zavezuje, da med dvema kandidatoma z enakimi kvalifikacijami izberejo tistega, ki pripada eni izmed ameriških manjšin (se pravi, da ni belec). Za Univerzalni temeljni dohodek. Za ukinitev zasebnega šolstva in prisilno nacionalizacijo le tega. Že počasi dojemate, da pri BLM ne gre za skupino ljudi, ki se bori za pravice specifične manjšine, ampak za nevarno anarholevičarsko tvorbo neomarksistov, ki želijo v našo civilizacijo skozi zadnja vrata prvič po padcu Sovjetske zveze pretihotapiti na novo izumljeni kulturni, politični in ekonomski marksizem? A opazite vzporednice med nahujskano množico ameriških črncev, ki jih je nekdo prepričal, da se jim dogaja krivica in morajo zato nujno na ulice in slovensko proletarskih pravljic vajeno rajo, ki so jo levičarske sile – ki se napajajo iz istih virov kot ameriške – sprovocirale dovolj, da je postala prepričana, da jim nekdo nekaj krade in morajo zato nujno v Maribor podirati radarje in v Ljubljano pred Kongresni trg vihteti rdečo zvezdo? Hudiča, pa saj so BLM programsko skoraj enojajčni dvojčki naših vstajnikov. Program bi jim lahko pisali Jože Mencinger, Bogomir Kovač, Primož Šterbenc in Igor Pribac, pa sploh ne bi opazili.

Vsaka skrajno leva revolucija potrebuje vojno, če ni vojne, pa vsaj revščino
Prijatelj iz Toronta mi je pripovedoval, kako so BLM aktivisti prišli tudi v njegovo mesto. Mesto, ki nikoli ni imelo težav z rasizmom. Mesto, ki velja za enega največjih talilnih loncev na svetu, znano po tem, da so ljudje tam tako genetsko nehomogeni, da je rasizem že logično nemogoč. A so prišli. In kanadsko temnopolto prebivalstvo hitro prepričali, da se tudi njim dogaja krivica in ga aktivirali. Sledila je podobna zgodba kot v ZDA: uničevanje avtomobilov, lokalov, blokiranje avtocest. Omenjeni prijatelj ima ogromno temnopoltih znancev. Pa prav nobeden od njih ni bil žrtev policijskega nasilja. In veste, ta prijatelj je tudi sam temnopolt. V mestu živi že vse svoje življenje. Pa se nikoli ni počutil, da ga kdorkoli obravnava drugače kot druge. Sovraži gibanje BLM. Pravi, da ustvarjajo problem tam, kjer ga prej ni bilo. Pravi, da so napetosti med rasami – sploh med belci in črnci – začele naraščati komaj, ko so so BLM uvozili iz ZDA.

Razumete, kaj se dogaja? To ni hujskanje kar v tri dni. To je hujskanje z namenom. Vsaka skrajno leva revolucija potrebuje vojno, če ni vojne, pa vsaj revščino, če ni revščine, pa vsaj konflikt med posameznimi družbenimi sferami. Militarizem, politične motnje, kaos in razredni boj so gorivo revolucije. Zato sta Sovjetsko zvezo kot globalni imperij rodili obe svetovni vojni. Zato je SFRJ vse do konca urila svojo zastarelo rusko vojno mašinerijo za napad fantomskega sovražnika iz tujine, ki naj bi skušal rušiti Bratstvo in enotnost, kljub temu, da so vsi vedeli, kako absurdna je teza, da bi kdo napadel 20-milijonski južnoslovanski kotel globalno podpovprečnih balkanskih samoupravljalcev povsem odvisnih od tujih kreditov in donacij. In iz podobnih razlogov se danes v sodobnih demokracijah iz nič netijo požari med rasami.

Levi fašisti so za tarčo vzeli Jakova Faka
Zato so zadnjič prominentni intelektualci slovenskih skrajno levih nevladnih organizacij (skoraj vsi se napajajo iz istega Open World Funda kot BLFM) tako pohiteli, da bi nas, ki smo ideološko zbrani okoli desne sredine, potisnila v isti koš kot skupino nestrpnežev na obskurnih forumih, ki si niso želeli, da bi Jakov Fak bil nosilec slovenske zastave na Olimpijskih igrah, češ (verbatim) “visoka stopnja institucionalne in medijske tolerance do rasizma, sovražnega in diskriminatornega govora” je tista, ki je Jakova odvrnila od potegovanja za zastavonošo, ne pa skupina medmrežnih trolov in butasta vprašanja novinarja športnega časnika (ki je drugače uredniško hudo jugonostalgičen). Ko so se desni politiki postavili v bran Jakovu, je municije za reductio ad hitlerum zmanjkalo, a misel je kljub temu še zmeraj lebdela v sferi javnega dojemanja resničnosti. Jakova Faka so “napadli” zaradi rasistične klime v Sloveniji. Kar se je nato priročno povezalo s skrajno levimi težnjami po švercu nelegalnih ekonomskih migrantov v državo. Kar naenkrat v Sloveniji nastaja fantomska napetost, ki je nikoli ni bilo. Zgodil se nam je Toronto po invaziji BLM. Za lase potegnjeni argumenti si sledijo v naslednjem sosledju: Slovenci sovražimo Hrvate. Sovražimo begunce. Sovražimo Rome. Sovražimo geje in homoseksualce. In vse to zaradi diskurza v družbi, ki dovoljuje širjenje sovražnega govora. Zato je treba svobodni govor po hitrem postopku ukiniti, preden zastrupi našo mladino, hkrati pa poskrbeti, da bodo meje za begunce končno odprte, ne glede na to, od kod prihajajo in kakšni so njihovi nameni. Aja, pa še prisilno uravnilovko UTD je treba uvesti in naviti davke, da jo bomo lahko financirali, ker si ljudje vseh družbenih sfer zaslužijo dostojnega življenja.

Jakov Fak (Twitter)

To ni prvič, da so sile revolucionarne kontinuitete uporabile takšno ostudno taktiko. Ko je pred nekaj leti na smučarskih poletih zmagal Robert Kranjec, so nas levi hujskači zasuli s slikami njegove posvojenke, temnopolte deklice Pike in v iskreni naivnosti nekaj časa sploh nisem vedel, kaj mi hočejo povedati. Dokler nisem zasledil, da nekateri pod sliko pripišejo še kako krepko o multikulturnosti in zmagi nad fašizmom ter rasizmom. To je nevarna igra, v katero nas lahko kar hitro poskrka, če se takšnim praznim argumentom ne znamo postaviti pokonci.

Slovenska pomlad je vključujoča in strpna, zanima jo vladavina prava
Politično obvladovani mainstream mediji, nevladniki in plačani neodvisni aktivisti bodo družno z gručo uporabnih nahujskanih idiotov še naprej poskušali iz etra pričarati rasne napetosti, ki dejansko ne obstajajo. Vse za to, da bo desnica ja še bolj diskreditirana in po krivici potisnjena na skrajni alt-right politični spekter, kjer ni možnosti za novačenje sredinskih volivcev. Da bodo z istim manevrom skušali še nadzorovati svobodo govora, je le še dobrodošel stranski učinek.

Zato sem ponosen, da so se v primeru Jakova Faka oglasili skoraj vsi prominentni ljudje na desni in nevtralizirali napad. A to ni dovolj. Diskurz moramo začeti tudi sami in povsem kristalno povedati, da je slovenska pomlad vključujoča in strpna. A seveda jo – namesto levice – ne vodi lažno moraliziranje, ampak vladavina prava, ki ipso facto zagotavlja enakopravnost (ne pa enakosti – razlika je ogromna, a o tem podrobneje kdaj drugič).

Levičarjem moramo odločno naliti čistega vina kar se tiče naših pogledov na svet. Jasno jim moramo dati vedeti, da tudi desnici sožitje kultur predstavlja gospodarsko in socialno dobro za družbo. Pika Kranjec ne bo kriva za degradacijo slovenske družbe; konec koncev jo bosta starša vzgajala kot Slovenko, ji vcepljala vrednote, ki jih v Evropski uniji gojimo vsaj zadnja tri stoletja in poskrbela, da se bo vklopila v družbo, v njej delovala kot produktivni član in ob svojem času poskrbela za svoj naraščaj, ki bo ne glede na njen genotip zagotovo ravno tako slovenski, kot je slovenski Robert Kranjec.

Slovenci smo dokazano strpen narod
Tudi tujci, ki pridejo v Slovenijo z iskrenimi nameni iskanja boljšega življenja, so bili od nekdaj dobrodošli. Konec koncev smo kot najuspešnejša izmed republik nekdanje Jugoslavije od nekdaj privabljali iskalce sreče iz revnejših krajev južnoslovanskega sveta. Prav tako nikoli nismo obrnili hrbta obema tradicionalnima narodnima manjšinama – italijanski in madžarski. Hkrati smo Romom regresivno levičarsko po tiho dovoljevali, da zakonodaja in Ustava Republike Slovenije za njih ne velja. Vse tri manjšine so tudi ustavno zavarovane. Celo tako daleč gremo v svoji politični korektnosti, da na programu nacionalne televizije vrtimo dolgočasno oddajo, namenjeno madžarski narodni skupnosti in da imamo na državni proračun obešena dva poslanca narodnih manjšin. Ljudje so do manjšin celo tako zelo prilagodljivi, da se rade volje potrudijo govoriti jezik tujcev, ki so tu na obisku, medtem ko nikoli ne pričakujejo, da bodo ljudje na drugi strani meje znali slovensko (si predstavljate hrvaškega natakarja, ki bi vas postregel v slovenščini? Znanstvena fantastika. Pri nas pa je klatenje srbo-hrvaščine pred nekdanjimi jugoslovanskimi “brati” modus operandi ne le turistične industrije, ampak kulture na splošno).

Vaščane Ambrusa ni zmotilo romsko poreklo družine Strojan, temveč njihovo kriminalno ozadje
Edina manjšina, s katero smo res imeli konflikte, je bila romska. Seveda ne zato, ker so Romi. Nikogar ne motijo evropeiziranimi Sinti oz. gorenjski Romi, ki hodijo v službo, gradijo hiše in se na sploh obnašajo tako, kot se v civilizaciji znamo že stoletja. Slovenci so vendarle za svojega vzeli Ota Pestnerja, ki je praktično simbol naroda. Ko se je zgodila ambruška afera in je regresivna levica z Drnovškom na čelu (ki se je takrat iz dolgočasnega birokrata že spremenil v novodobnega anarholevega jogija) vaščane označevala za rasiste, razlog zanjo ni bil genetika romske družine Strojan. Proto-indijski izvor njihove dvojne vijačnice DNA je bil zadnja stvar v mislih domačinov. Skrbelo jih je razpuščeno nomadsko življenje družine in vse, kar je to prinašalo – kraje, ustrahovanja, nadlegovanje deklet, zloraba otrok skozi otroške poroke, nikoli kaznovano divjanje z neregistriranimi vozili … Mediji so takrat prebivalce Ambrusa pustili na cedilu. Namesto, da bi jih zaščitili, so jih pribijali na regresivno levičarski križ in jih prikazovali kot podivjano drhal, ki se je spravila na nič hudega slutečo družino miroljubnih Romov. Zdaj so hoteli podobno operacijo izvesti s Fakom. A danes smo že pametnejši in previdnejši.

Družina Strojan (Foto: STA)

Zato moramo jasno povedati, vsakič ko smo izzvani. Ne moti nas Pika Kranjec. Ne moti nas Jakov Fak. Ne moti nas Taiči Tokohisa. Pika in Taiči sta za nas Slovenca ravno tako kot Slavko Avsenik. Jakov Fak se je kot vrhunski športnik odločil, da zastopa našo državo, razume našo kulturo, kot domačin govori naš jezik. Lahko smo ponosni in veseli, da ga imamo. Če tega ne bomo povedali na glas danes, bomo že jutri proglašeni za deklarirane rasiste. Že tišina pomeni odobravanje.

Zato moramo tudi jasno povedati, kdo in zakaj pa nas res moti, da ne bo v prihodnje podtaknjenih nesporazumov o naši domnevni nestrpnosti:

Motijo nas ljudje brez papirjev, ki ilegalno vstopajo v našo državo, čeprav niso begunci, ampak ekonomski migranti. Zakaj? Ker je svet brez nacionalnih mej nevzdržen in bi v nekaj mesecih pripeljal do popolnega kolapsa sistema, kot ga poznamo. Tudi zato, ker so se med njih dokazano pomešali islamski skrajneži. Zato nas nedokumentirani migranti motijo.

Motijo nas ljudje, ki niso pripravljeni sprejeti našega načina življenja, s tem pa ne mislimo romanja na Brezje in hoje po kolenih okrog oltarja. Naš način življenja je svoboda – svoboda države od vere, svoboda ženske od moškega, svoboda izražanja, svoboda političnega udejstvovanja. To so temelji naše civilizacije. Tisti, ki je niso pripravljeni sprejeti, bi jo radi spremenili in postopoma reducirali na bedo Bližnjega vzhoda in Severne Afrike. Zato nas neasimilirani migranti motijo.

Motijo nas ljudje, ki bi nam radi po severnokorejsko zapovedovali, kaj lahko in česar ne smemo povedati, kot da so oni poklicani končni arbitri naše etike, morale in svobode govora. Ker mislimo, da je svoboda govora prvinski razlog, zakaj je zahodna civilizacija tako fenomenalen zgodovinski uspeh, da je v le 100 letih praktično iztrebila ekstremno revščino (ki je bila skozi vso zgodovino človeštva nenehno nad 99 %, danes pa je praktično – skupaj s težnjo po nadzoru nad javnim diskurzom – izrinjena v vojna območja, najbolj odročne dele Afrike in komunistične osamelce, kot so Severna Koreja, Venezuela in Kuba). Zato nas zatiralci svobode govora motijo.

Nismo rasisti. Radi bi ohranili našo civilizacijo. Hkrati pa dovolili drugim etničnim skupinam, da v miru živijo ob nas – tako, da se odrečejo barbarizmu, ki jih je privedel do tega, da so se sploh odpravili k nam. Naše sporočilo ni rasistično. Naše sporočilo je humanitarno. Sprejeli bomo vse, ki bodo k nam prišli legalno in bili pripravljeni živeti po civilizacijskih standardih naše kulture. Dobrodošla med nas, Pika Krajnc. Dobrodošel, Jakov Fak. Slovenija je tudi vajin dom. Saj so tu doma vsi, ki dobro v srcu mislijo.

Mitja Iršič 

 • Darth Vader

  iršič, ne bit naiven……demokracija je igra ševilk in odstotkov…….in v tej igri zmaga tisti, ki ima največjo volilno bazo……in ko je enkrat avtohtona etnična večina zaradi migracij manjšina se zgodi to, da se ljudje, ki so gradili nekoč narodno državo, začnejo počutiti kot manjšina na svoji zemlji, še naslednji korak pa je nato “demokratični prevzem politične oblasti”……po tem, ko se to zgodi……ga ni več heroja, ki bo obrnil trend…..misliš da govorim bučke? poglej si etnično strukturo Japonske…….poglej si etnično strukturo Tajske…..poglej si etnično strukturo avstralije (tam je z zakonom prepovedano kitajcem in japoncem, da kupujejo zemljo)..klele maš link to ene raziskave etnične čistosti posameznih držav https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2013/05/16/a-revealing-map-of-the-worlds-most-and-least-ethnically-diverse-countries/?utm_term=.d6b74280592c ….eno je, a se nekdo po naravni poti priseli, bodisi zaradi ljubezni alpa klime……drugo pa je, če kvote za imigracijo niso urejene kot odstotek napram avtohtoni etnični večini…..to pomen, da recimo se z zakonom določi, da manj kot 80% avtohtonih etničnih slovencev v državi ne more biti, drgač more država sponzorirat rojstva……aja pa iršič…..ne mi od kanade……zakaj ne? zato ker je s Trudeauam postala liberalno-progresivna vukojebina in zatočišče za vse možne radikalne bradače, ki jih je sedaj Trump v ZDA zajebal z močnim nadzorom meje ZDA….izvoli, tole si poglej https://ambasador21.wordpress.com/2017/11/30/liberalni-predsednik-kanadske-vlade-trudeau-borcu-isis-dodelil-10-5mio-kanadskih-dolarjev-odskodnine/

  • tzt

   Za Avstralce ti lahko iz prve roke povem, da tvoja trditev ne drži. Za časa svetovne krize je bila celo nekaj časa v igri prodaja enega začasno zaprtega rudnika. Potem je zmagala politična treznost in so prodajo takoj zaustavili. Med mojim prvim in zadnjim obiskom Down Underja se je drastično povečalo število aziatov. Preplavili so Melbourne in Sydney. Hvala bogu jih ni preveč v meni najbolj prijaznemu Brisbaneu. Na severu Queenslanda jih praktično ni.

   V Melbournu imajo probleme s tolpami wogsov. So krivci za več kot 50% kriminala.

   • Franc Šink

    Kar se tiče kanade je tudi udaril mimo.

   • Darth Vader

    v avstraliji je z zakonom prepovedano, da kitajci in japonci kupujejo zemljo tam……kar se tiče telih pacjentov…….s svojo kulturo v avstraliji 100% ne bodo uspeli narediti paralelne družbe, kot naprimer na danskem….pa večino stvari, kar si povedal bluziš alpa namenoma zavajaš…..

 • Janez Novak

  Levica je v funkciji izvajanja globalistične agende, katere končni cilj je svetovna država, trenutni etapni cilji globalistov pa so orientalizacija Evrope prek vojn na Bližnjem vzhodu in drugod, ter latinizacija ZDA. Orientalizacija bo omogočila združevanje Evrope z Bližnjim vzhodom in Severno Afriko (kasneje pa naprej), latinizacija pa bo omogočila združevanje Severne in Južne Amerike. Globalisti, katerih trdo jedro je mednarodna korporatokracija, zlasti finančna, ki obvladuje Zahod, se povezujejo z vsemi, ki jim omogočajo uresničevanje njihovega končnega cilja: Svetovne države z eno vlado, eno vojsko, eno valuto (zasebno), eno raso, enim ljudstvom, morda tudi enim svetovnim diktatorjem. Levica bo v svojem taktičnem povezovanju s svetovno korporatokracijo verjetno prej ali slej izigrana, toda voditeljem levice je pač všeč, da dobivajo denar od raznoraznih sorosev, to je velekapitalističnih milijarderjev. Briga jih, če igrajo njihovo igro, dokler dobivajo njihov denar.

 • Frank Novak

  IN ZAKAJ TOREJ DESNI NE ZMAGUJEJO NA VOLITVAH?

  • Frank Novak

   Zakaj se kar naprej Levi dajejo v kos desne?

  • janez zorman

   Zato, ker so se levi držali Kardeljevih navodil !

   • Frank Novak

    KAKSNA SO TO NAVODILA?

    • janez zorman

     “Pobiti vse pametne, delovne in razgledane Slovence. ! ” – Na kratko.

     • Frank Novak

      Ja ta navodila je Kardelj napisal pred 75 leti.
      Kardelj je mrtev 40 let.
      VI PA SE SE VEDNO DRZITE NJEGOVIH NAVODIL?

  • Sadako

   Ni bilo sovražnih komentarjev, kot jih tudi takrat, ko sta Goran Dragić in Luka Dončić nastopala s pravoslavnim križem ni bilo. Četudi je na trenerski klopi sedel sam Zoran Janković.
   Kocka je zbolel za Hrvatofobijo in ga je vrgel z mesta, ki si ga zasluži bolj kot kdorkoli drug. Ker izbral je nas. Nas in ne Hrvaške, nas in ne Ukrajine, čeprav mora zaradi tega, ker so denar na svoje račune pospravili ljudje na vrhu, trenirati v ekipi Ukrajink.

  • Habibi6

   Odgovor je preprost. Ker nas je desnih številčno premalo za zmago. Smo pač manšina, ki v najbolšem primeru lahko upa le, da za nekaj odstotnih točk prevesi izid le v toliko, da levica ne dobi 2/3 -sko ustavno večino. O kakšnih 51% za sestavo vlade, pa je že pomisliti utopija.

   Zgolj v vednost: od cca. 2 milijona drčavljanov Slovenije, nas je le še manj kot 1,5 milijona ‘avtohtonih’ slovencev. Razliko pa predstavljajo priseljenci in njihovi potomci. Potem je potrebno vzeti kot neizpodbitno dejstvo, da Slovenci/ke, ko so v mešanih zakonih s priseljenimi vsi volijo vedno in izključno leve politike. Torej še dodatna izguba glasov v korist levice.

   Upam, da sem vam zadovoljivo pojasnil, zakaj desni ne zmagujemo na volitvah. Ker pravite, da živite v ZDA, potem vam zastavim podobno vprašanje: zakaj republikanci ne zmagujejo v Kaliforniji, New Yorku, ….

   • tzt

    Ne verjemi! Troll še na zemljevidu ne zna pokazati kje so ZDA.

    • Habibi6

     Saj se ne bi trudil z repliciranjem, ampak sem si rekel naj mu bo, ker je v svojem prvem komentarju pripel link na trumpov govor, da ga meni ni potrebno iskat na YT :-)

 • Frank Novak

  Zivim ze 40 let v ZDA. Danes ob 9om EST je imel Trump State of the Union Address.
  Govoril je samozavestno in nasteval kaj je pod njegovo vladavino bolje.
  https://youtu.be/DfA03HQbj7E?t=3765
  Predsednik Trump NI:
  – presteval kosti
  – cvilil nad starimi krivicami
  – se pritozeval nad mrlici
  – ponizeval istospolnih
  Predsednik Trump je deloval predsednisko, ne kalimerovsko.
  ZATO JE BIL IZVOLJEN.
  Ce bi se vedel tako kot desni v SLO ne bi bil nikoli izvoljen.
  UCITE SE OD NJEGA.

  • Asterix in Obelix

   Za desne ne vem, vem pa da Jaka ni tako neumen, da bi končal kot je končala Ines Geipel in se je zoperstavil Kocki.
   No pa saj ni prvi, prej je Kocki pobegnila tudi Tina Maze.

   • luckyss

    Kocka je itak poglavje zase…Tone V. pa tudi ni bil nič boljši, ko je hotel “dvigniti formo” Mateji svet…
    V njeni postelji..

 • bednick

  Pika in Taiči sta za nas Slovenca ravno tako kot Slavko Avsenik.
  —————–
  Kdo si ti, ki pišeš v 1.osebi množine?

  • Marija

   Res smo Slovenci da Piko in Taiči primerjamo s Slakom. Kam smo padli?Ali se res tako malo cenimo.

 • luckyss

  Fak se je slovenski reprezentanci pridružil zaradi občutno boljših pogojev, ki mu jih nudijo naši…
  Lepo je, ko zmaguje, vendar njegove zmage navdušujejo bistveno manj kot zmage koga od Prevcev..
  Jakov tekmuje zase, čuti se Hrvata, z zmagami pa promovira Slovenijo…
  V bistvu nič spornega…pa tudi nič domovinsko pretresljivega za nas..
  Kot vedno, vsako zadevo izkoristite za svojo promocijo, ste si pa že davno začeli prehajati v nasprotje..sami sebi ;))
  To je vaša klavrna popotnica v pozabo…

  • Sadako

   Kocka se hoče znebiti Faka in Velepca, ker ve, da sta onadva dve veliki oviri na poti do njegove zmagovalne DDR doping države. Ve, da sta preveč poštena, da ga ne bi prijavila in preveč sposobna, da se ne bi mogla priključiti Ukrajini. Že tako imata treninge s skupino Ukrajink. Pogodba z Ukrajino to omogoča in še mnogo več.
   Kocijančič ve, da Jaka ni nor, da bi se šopal z dopingom in si uničil zdravje in da je preveč občutljiv za brutalen komunistični Ruski ali Vzhodnonemški doping svet, ki ga želijo stari komunisti. Pametni ljudje tipa Uroš Velepec, Jakov Fak, Andrea Massi in Tina Maze vedo, da bo tudi po koncu kariere treba še naprej živeti, ker konec kariere ni tudi konec življenja. Komunistom pa tako ali tako ni mar, če športniki takoj po koncu kariere – pocrkajo. Kar poglejte malo tele linke in razmislite malo.
   https://www.youtube.com/watch?v=LKfWFy1KoEU
   https://www.youtube.com/watch?v=4-_vDQ38KIM
   https://www.youtube.com/watch?v=YqH2qnD64Zc

 • Sadako

  Kocka in Valant vesta, da sta Uroš Velepec in Jakov Fak oviri na njegovi poti do zmagovite DDR doping države. Ne vem, če gre pri tem škandalu za kristjanofobijo, Hrvatofobijo ali ksenofobijo. Komunisti se bojijo samo svobodnih ljudi, ki mislijo s svojo glavo in ki ne podpirajo Putinove okupacije Gruzije in Ukrajine. Mislijo na svoje zdravje in sebe postavljajo na prvo mesto in nočejo žreti dopinga. Gredo na bolniško če so bolni in se javno zavzemajo za čist šport. Pa četudi to pomeni, da grejo na proteste v Ukrajini skupaj s Femen, samo da ostanejo spodobeni in se ne slečejo.
  Lep članek s Sveta24 preden so ga uničili komunisti.
  Sistematični doping v DDR doping državi ni več tabu tema in razkritega je bilo že veliko. Letos mineva 30 let od prvega svetovnega prvenstva v atletiki v Helsinkih leta 1983, kjer je NDR osvojila največ kolajn od vseh sodelujočih držav (22, od tega deset zlatih; od leta 1976 do 1989 je NDR osvojila več atletskih kolajn kot katerakoli druga država). Britanski BBC je spet obudil temo o sistematičnem dopingu in tisočih uničenih življenjih.
  »Bili smo poskusni zajčki, veliko kemično poskusno polje,« je dejala Ines Geipel, nekdanja svetovna rekorderka v štafeti 4 x 100 metrov. »Režimski starčki so izkoristili mlada dekleta za njihove bolne ambicije. Hoteli so, da bi bila mala država najboljša na svetu. To je bolno. Ukradli so nam otroštvo in mladost.« Padec Berlinskega zidu je razgalil vso bedo in strahote režima, ki se je hranil na uspehih, povezanih s sistematičnim dopingom. »To je bilo nacionalnega pomena,« je dejal profesor Werner Franke z univerze v Heidelbergu, ki je eden največjih nemških strokovnjakov za doping in je dobil arhiv Stasija, tajne policije NDR, o načrtnem dopingiranju športnikov. »Letno je bilo v program vključenih okoli 2000 športnikov. Najmlajši so bili stari le 12 ali 13 let. In niso dobivali samo tablet, temveč tudi injekcije,« je dejal Franke.
  Stasi je imela seveda dosjeje o vseh športnikih, ki so nastopali v tujini, velikokrat pa so vohunili drug za drugim, ali pa so to počeli trenerji in spremljevalci.
  Ines Geipel: Nazadnje, ko niso imeli več druge možnosti, so me operirali. Odprli so me in mi tako porezali trebušne mišice in ostalo, da se seveda nisem mogla več ukvarjati s športom.
  Dosje Geipel ima v sebi grozljive podatke. Leta 1984 se je na treningu v Mehiki Ines zaljubila v lokalnega atleta in načrtovala pobeg iz NDR in novo življenje v ZDA. Po vrnitvi domov je to povedala fantu v Nemčiji, ker se je hotela z njim na lep način raziti, pa se je izkazalo, da je bil sodelavec Stasija. »Najprej so poskušali v NDR najti fanta, ki bi bil podoben Mehičanu, da bi morda ob njem pozabila nanj. Toda niso ga našli. Potem so me skušali prisiliti, da bi delala za Stasi, a se nisem dala. Nazadnje, ko niso imeli več druge možnosti, so me operirali. Odprli so me in mi tako porezali trebušne mišice in ostalo, da se seveda nisem mogla več ukvarjati s športom. To je vse v dosjeju. Seveda nisem več mogla potovati po svetu kot športnica,« dejala Ines.
  V drugem dosjeju je opisano, kako je bilo na olimpijskih igrah v Münchnu leta 1972. Stasi je v sobe športnikov postavil lesene zaboje. Če so sumili, da bi lahko športnik prebegnil, so ga zaklenili v zaboj in odpeljali v NDR.
  Po nekaterih raziskavah je bilo v Vzhodni Nemčiji v dopinškem programu več kot 10.000 športnikov. Mlada dekleta so morala jemati predvsem streoid oral-turninabol (testosteron), pri katerem so bile spremembe hitre in zelo učinkovite.
  Leta 2000 je 32 žensk, nekdanjih športnic iz NDR, vložilo tožbe proti državi, ker naj bi imele zaradi sistemskega dopingiranja težave s srcem, jetri, ledvicami, maternicami in ker naj bi rojevale prizadete otroke.
  Eden izmed njih je bil Andreas Krieger, ki je sredi sedemdesetih zastopal NDR v suvanju krogle kot Heidi Krieger. Pozneje je imel dve operaciji spola in danes seveda živi kot moški. »Še danes trdim, da so ubili Heidi. Ker so mi dajali tablete steroidov, je to ubilo Heidi in nje ni več v meni. Težko je reči, ali bi bil še danes ženska ali ne, vsekakor pa bi se moral odločiti sam, ne pa da so oni odločili namesto mene,« je dejal Krieger, ki so ga vključili v program, ko je bila Heidi še najstnica. »Rekli so nam, da so vitaminske tablete, ker pri nas ni bilo lahko dobiti sadja, ki ni raslo pri nas. Z nami so se igrali, kot da bi bili bogovi,« je še dejal Andreas. Državni načrt 14.25 je dejansko prinesel stotine kolajn in zmag na največjih športnih dogodkih na svetu, toda uničil je tudi tisoče življenj. Je bil to zločin proti človeštvu? »Najmanj to,« je navrgel profesor Franke.

 • čips

  Bravo g. Iršič! To so besede nekoga, ki se zaveda kaj si pravice in dolžnosti.

 • Sadako

  Iryna Varvyents je začela nekako takole: “Tekmovati hočemo z ljudmi ne z dopingiranimi pošastmi, zahtevamo čist šport…” Jaka in Uroš sta bila seveda tudi zraven…
  Naša komunistična športna Stas Vzhodnonemška tolpa je pa seveda na strani Rusov, dopinga, okupacije Krima in destabilizacije Donjecka in Luganska.

  • Asterix in Obelix

   Bravo zlata žitna punčka. Upam, da boš zlata tudi na olimpijskih igrah. Zaslužiš si.
   V Ukrajini je dosti žita, zato pa DDR doping država ni več sita.

 • Asterix in Obelix

  Komunisti se bojijo ljudi, ki mislijo s svojo glavo si upajo javno reči bobu bob. Javno povedati, da se ne strinjajo s tem, kar počne Rusija, ker počne Putin, da nočejo DDR DOPING države ampak postavijo svoje zdravje na prvo mesto. Na prvo mesto, pred državo komunističnih starčkov. Na prvo mesto pred zahteve države partije stasija. Preberi in uživaj, če lahko.
  http://novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/52693fb42579f/ukradeno-otrostvo-vzhodno-nemskih-sportnikov
  Potem pa najdi še Rico Reinisch in kmalu boš prišel do Heidi, ki so jo komunisti spremenili v fanta. https://de.wikipedia.org/wiki/Andreas_Krieger
  Banda dopinška v kateri so športniki samo še številke, gladiatorji v Starem Rimu. Toda v Ukrajini je dosti žita, zato pa Vzhodnonemška doping država ni več sita. Rumene Ukrajinske žitne punčke vodijo boj proti Rusiji, proti dopingu, proti okupaciji Krima, proti destabilizaciji Donjecka in Luganska.

 • Jan Kovalski

  Prvič slišim za Taiči Tokohisa. Kdo je to?

  • bednick

   Baje je Slovenec.

   • Asterix in Obelix

    Moj brat.

    • bednick

     Brat po sosedu?

     • Asterix in Obelix

      Mami, očeta ne poznam niti svojega.

     • bednick

      Išči ga na Google.

  • dež

   Sin najbolj znanega mojstra karateja v SI.

  • župnik cefizelj

   taiči tokohisa je ivanov osebni maser in pripravljalec sušija. govori se, da črtu oči vleče malce postrani, odkar je pojedel celo skledo riža in pomazal čašo wasabi omake.

   • Mojca pokraculja

    Matr če maš ti otroke! Prase pokvarjeno, kakšni zmazki so šele tvoji. A misliš da si duhovit?

    • bednick

     Ma porkaduš, zakaj jemleš vse tako resno???????
     Tip je duhovit-
     seveda, če imaš malo smisla za literaturo.

     • Mojca pokraculja

      Zgleda da ste vsi strašno duhoviti !

    • župnik cefizelj

     ej mojca mojčica si že pometla smeti v kot svojega piskra?

     • Mojca pokraculja

      V mojem piskrčku so samo živalce. Tudi te sovražiš tako kot ljudi ?

     • župnik cefizelj

      moram priznati, da so mi živalce mnogo bolj pri srcu kot ljudje.

     • Mojca pokraculja

      A veš kako deluješ s svojim pisanjem in mišljenjem ? Agresivno ! Morilsko ! Zato ne verjamem, da ti je sploh katera stvar pri srcu. Jaz ti ne bi zaupala nobene živali.
      Niti ti sam si nisi pri srcu. Mogoče imaš pa kamen namesto srca, tako kot je bilo v pravljici Zvezdica zaspanka:))

     • župnik cefizelj

      osti resnice velikokrat bodejo. težko se je izviti iz primeža čustev, razdora in ozkoglednosti. vidim, da imaš rada pravljice. velikokrat je realnost preveč kruta in mnogokrat poiščemo zatočišče v svetu fantazij. n, vsaj pravljice so veliko boljše kot religija. dvomim, da ima zvezdica zaspanka koga na vesti.

     • Mojca pokraculja

      Temu kar pišeš rečeš osti resnice ?! Primež čustev? Katerih cefizelj, razodeni! do zdaj jih ni bilo zaznati. Cefizelj v pravljici ima stvari na vesti.
      Veš religija me ne zanima, prav nobena( najbrž ne boš verjel) sploh pa ne komunistična. Zame je človek merilo vsega.

   • antimur

    Ti si norec, o tem sploh ni debate, pa tudi o tem ne, da je potrebno takšne idiote prizemljiti.

 • mapu

  Pa kaj je z vami….same traparije prebiram!

 • župnik cefizelj

  breaking news:

  Po zadnjih podatkih bodo za novega predsednika sđs na prihajajočem taboru v lepeni kandidirali naslednji junaki:
  – ivan janša, poscane in posrane, obramboslovec in toaletni literat
  – diana djokić, glavna posojilo – rado – dajka
  – mombutu kokabe: glavni atribut je zmaga na oglasu vinka gorenaka in nadpovprečno dolg penis
  – bajrami korneti: šiptarski kosovare, prvak v pripravi sladoljeda in najhitrejši sukalec kepic
  – sulejman muslimani: sirski begunec, ki lahko pripravi bombo iz dreka

  obeta se zelo zanimiv boj za prvaka desnice. ožje vodstvo je že izbralo svoje favorite. effi irgl se baje dopadesulejman, saj so njene hlačke vedno polne dreka, revica trpi za blatno inkontinenco, ki je posledica šibkega sfinkterja. franc breznik in pujsek mahnič se slinita okoli mombutuja, ker sta majhna v hlačah.
  več sledi…….

  • T-Rex

   joj ste smešni levuharji, vedno me nasmejite z vašimi nebulozami ahhahahha

 • domovina mili dom

  Baje se je komi president OKS opravičil Jakovu in se posul s pepelom. Tipična komunajzarska finta. Ta prvo te uniči, ups pomota , oprosti. Butasti Slovenci pa v karavani naprej v ideološki propad.

 • Habibi6
  • sodnikisozločinci

   Te stvari so zelo preprosto razložene v knjigi Mrtvaška ladja.

 • JanAndr12

  Iršič, preseli se v Ameriko, čimprej tem bolje!

  • T-Rex

   Zakaj?

   • Franc Šink

    To se vprašam tudi jaz.

    • Sadako

     Zato, ker ga bo drugače DDR doping štazi pospravil.

 • Marija

  Nam pač ni pomoči.Sprejeli bomo vse ki dobro mislijo.Smo dobri in strpni do vseh samo do svojih ne. Damo vse za tujce lasten narod pa živi v revščini z razliko vladajočih. Kako dobro mislijo za Slovenijo vsi tujci,in vrinjenci v DZ.Vsi strpni in narodi kateri so tako dobrodušno sprejemali vse tujce,da bi jim pomagali so izginili ali pa so v getih. Poglejte Aborižine v Avstraliji in Indijance v Ameriki. No in s to strpnostjo in s takimi članki vabljenje tujcev kako so dobrodošli se nam piše konec. Ali ni dober vzgled Nemčija,Francija, Belgija,Švedska ,Italija,kakšne so te države danes.Ali si res tega želimo.Sedaj tako poveličevanje Faka,kateri bi želel voditi našo reprezentanco na Oplimpijskih igrah,postavil se je nad vse naše športnike.In sedaj taka gonja proti tistim kateri se nismo strinjali s tem.Fak je toliko pameten,da se je naučil Slovensko,dober športnik kapo dol samo vse dela zase in pri nas dobro živi. Ima vse privilegije katere naši športniki nimajo.In ali ste res slepi?Kot sem rekla narod kateri je tako toleranten in tako dobrodušen,da tujce postavi na prvo mesto je zapisan,da izgine.In tako se bo zgodilo tudi nam.Lep pozdrav

  • Sadako

   Dober je zato, ker je Kocki tako kot prej Andrea Massi povedal kar mu gre. Dober je zato, ker mora trenirati z ekipo Ukrajink in ker gre na njihove proteste proti Rusiji, proti dopingu in proti okupaciji Ukrajine.
   Kocka ga je zato seveda nalašč postavil, da ga je potem lahko odstavil.

 • črnaovca

  Najhujši huskači proti tujcem branijo tujce in sprevračajo resnico ter drugim lepijo to kar sami počno. Lepa je ta

  • Sadako

   Ali je kdo protestiral, ko je Zoran Janković sedel na trenerski klopi? Ne.
   Mene motijo samo muslimani, ker se ne morejo in nočejo vključiti v naš način življenja.
   Si včeraj gledala na RTV Za tančico mošej? Dokler bodo mošeje bo štala.

 • macon

  Dobra kolumna. Naj dodam še, da so domačini v Ambrusu masovno vstali proti Strojanom, ker so nekoga ubili, poleg vsega naštetega v kolumni.

  • Sadako

   Strah je čustvo, ki sproži močan odziv. Adrenalin se sprošča in duša se vžge. Ko pa duša gori, lahko vržeš v ogenj tistega, ki se ga bojiš. Evropa se pa boji muslimanov, ker so tiste punčke, ki se jih ne bojijo bolj žalostno končale. Zato.

  • rabbit

   Pazi župan, ki so ga pretepli je bil levi. Proti Strojanovim so bili levi, desni, srednji vsi so jih imeli polno glavo.

  • Steiermark

   Tudi posiljevali so in to neko staro gospo, ki je imela takrat čez 80 let! Katere pa drnovšek ni vzel v bran ampak cigane, nas pa zmerjal z “neljudmi”!

   • Frank Novak

    A si ti bila ta stara gospa? Potem danes stejes ze cez 90 let?

    • Steiermark

     Nepismeni bedak, ali še vedno ne veš, kje se nahaja Štajerska in kje Dolenjska? Izgleda, da si čistokrvni balkanski bedak, zato je zate sramotno biti star 90 let, je pa , kot po vaši ciganski kulturi, pohvale vredno biti posiljevalec – to kar ste prakticirali na Slovencih, po 45 letu, ko ste okupirali Slovenijo – tudi Štajersko, kjer ste pokazali svojo pošastno “kulturo” nad nemočnimi ljudmi, poleg tega ste ropali in ubijali! Res pohvalno, sicer pa je tebi škoda karkoli govoriti, ker tako kot muslići, tudi ti ne razumeš zahodnoevropske krščanske kulture!

     • Frank Novak

      Pojdi v svojo domovino Nemcijo. Tukaj si tujek, pa ceprav bi tvoji predniki tu ziveli en tisoc let. Nisi Slovenka. To je edino kar steje.

     • Tone

      Če je to, kar ti klobasaš na tem portalu izraz in rezultat zahodnoevropske krščanske kulture, potem je najbolje, da čim prej propade.

 • Franc Šink

  Edina stvar v mojem nadalnjem življenju je sigurna.Zaradi starosti ne bom umrl mlad. in kar prizna politik, jaz ne bom nikoli.

 • RATATA

  1 odstotek vseh ciganskih otrok zaključi osnovno šolanje.
  Pa imajo enourno oddajo na raSlo 1, takoj ko se konča tista za Slovence v zamejstvu in po svetu.
  Cigani nikdar ne bodo sprejeli našega načina življenja, res pa je, da so prenehali biti nomadi zato zdaj hočejo štrom in vaserlajtngo. Vse lahko dobijo zastojn, elektrošok u vrat in curek vodnega topa u smrdljivopizdo!

  • Cucurbita Pepo

   Preberi si naslov članka. A si levičar ??

   • RATATA

    Ko mi boš povedal definicijo levičarja in definicijo desničarja ti bom odgovoril kaj sem.
    Vem pa tole:
    cigani me veliko koštajo od njih imam pa samo nasilje, kraje in druga sranja.
    Jaz, moji in mi, ki delamo, služimo in plačujemo davke, se ravnamo po predpisih in pravilih smo zato, ker smo necigani diskriminirani. Nismo enakopravni. Tepe nas naša različnost.
    Komunalni prispevek, katerega sem moral plačati občini, da sem sploh lahko začel graditi na svoji zemlji ki sem jo kupil in drago plačal se namenja za urejanje ciganskih naselij, ki so si jih zložili na tuji zemlji.
    Če misliš da širim sovraštvo mi je prav malo mar, povedal pa nisem nič drugega kot resnico, ti me pa lahko prijaviš, poiščeš, probaš prefukat ampak resnica je takšna kot sem povedal. Ko bo pa drugače, bom pa tudi jaz drugače govoril. Tih pa ne mislim bit, pa četudi crknem.

    • Ana Job

     Težava nastane, ko je tisti, ki se deklarira za levičarja dejansko bolj desničar in obratno. Pri nas je že tako. Navidezen paradoks je, da desne stranke bolj skrbijo za delavce kot leve pa tudi za podjetnike. Ne zamenjevati pa naših komunistov z levičarji, še posebno pa ne s tistimi v zahodnih demokracijah. Ker nimajo nič skupnega, kajti obnašajo se skrajno fašistično, samostojne podjetnike, ki veliko prispevajo v državni proračun imenujejo “RAKAVA TVORBA SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA”.

     • RATATA

      Ja in to ponarejeno etiketiranje kdo je lev in kdo desni ter opredeljevanje kaj je levo in kaj desno je namerno, oziroma ostaja iz prejšnjih časov.
      A je Cekev desna(?) … naj bi bila (!) … kaj pa uči cerkveni nauk?
      Tolmačiti si hočem sam, vse, zato hočem poznati vse. Tudi tisto, da čisto vsem pa tudi po nauku vere ni treba pomagat … npr. tistim, ki niso pomoči potrebni, ker so lenuhi, izkoriščevalca ….. Vsem bolnim, preganjanim in pomoči potrebnim pa absolutno.

     • Ana Job

      Kolikor so mene učili izhajata pojma politična levica in desnica iz francoske revolucije, ko so na državnem zboru na desni sedeli predstavniki klera in plemstva, medtem ko na levi pa predstavniki navadnega ljudstva, torej kmetov in delavcev. prvi so podpirali staro, drugi so bili pa za spremembe.

      Iz tega izhajajoč so desni tisti, ki zagovarjajo bolj tradicionalne vrednote, orientiranost navznoter v sebe, medtem ko so levi bolj odprti za spremembe, kar ni dobro, saj se podpirajo degeneriranci. Se je pa levica skozi leta popolnoma degenerirala, saj se zavzema za čudaštva in nepravičnost.

     • Ana Job

      Kar se tiče cerkvenega nauka, mi je stara zaveza najbližje. Ce*rkev se je z Ljudmilo Novak premaknila v levo in če bodo verniki hoteli ostati desni bodo morali prestopiti k SDS.

      Kar se tiče levice, nategovanje psov pa je dejstvo, ki ga izvajajo levi.
      Pedo*filija je enakomerno razporejena povsod tam, kjer je delo z otroki, pri komunistih je še bolj prisotna. Ker pa je pri nas od leta 1941 strahovita gonja proti C*erkvi, ki traja še danes, se pe*dofilske primere pripisuje iz leve SAMO cerkvenim ljudem.

      So pa ljudje, nerazgledani, neizobraženi in pod vplivom nabijanja levih medijev. Potrebna je lastna pamet.

     • tohuvabohu

      Pazi, Ančka. Cerkev ni ne NSI ne SDS ne Združena levica ne karkoli političnega. Sploh pa ne razumem, kako bi ena uboga Milka, ki je po novem raje Ljudmila, lahko (pre)usmerjala Cerkev. Sicer pa se Cerkev nikoli ne izjasnjuje za konkretno politično opcijo, še manj pa vernikom kakorkoli ukazuje, koga naj volijo, čeprav levica kar naprej natolcuje, da to počne.

     • Ana Job

      Franc Ro*de, ki se pajdaši s Kurćanom na Šk*rabcevi domačiji dobro ve, kam pes taco moli. C*erkev postaja počasi levičarska institucija, verniki pa postajajo izgubljeni in se ne morejo več opredeliti. Saj jih berem. Vsak dan. Zmedeni so in razumem jih dobro. Lepijo linke in se držijo za glavo!

 • Cucurbita Pepo

  Po prebiranju nove24 opažam od kje se levičarji učijo sovraštva…

  • Franc Šink

   Od bivših dezertiranih levičarjih.

  • rabbit

   Oni se nič ne učijo so do ponatankosti zdresirani.

  • sprehajalec

   Nihče ni po svetu posejal več sovraštva od levičarjev, Konkubina.

   vendar je levičarju odpuščeno, saj ubija z dobrim ciljem sejanja ljubezni…

  • macon

   Nova24 je posledica levičarskega sovraštva, ne pa vzrok zanj.

   Sovraštvo je vedno bilo gorivo komunistov in komunajzarjev. Na gobcih humanizem, v dejanjih kult smrti in sovraštva.

  • Johan

   Od svojega vodje in radikalne levice in ultra komunistov

  • Peter

   Lahko zaupaš še nam: od kje?

   • Cucurbita Pepo

    Nova24

    • Peter

     A.
     Sem mislil,da iz govoro v lažgošah, mogoče. Ampak ne, Nova je tista, ki vas moti. Prav.

 • Ryuk

  Včeraj je bil na RTV-ju dokumentarec Za tančico mošej, ki je prikazoval, kako sta se dva raziskovalna novinarja infiltrirala v islamsko skupnost na Danskem. Tam so jima zelo nazorno povedali, da se ne smeta asimilirati in vključiti v dansko skupnost. Kako boš potem sprejel takega tucja (tudi legalnega), če pa ta noče biti sprejet?

  • sprehajalec

   Ja, sem gledal, pa potem raje preklopil. Sem se spomnil neke stare čavse leta 2015 v vlogi neke ministrice za socialo ali nekaj podobnega, ne vem več imena. Kako je na TV zijala, kako je zahod falil v integraciji, pa ne getoizaciji in kako se pa to pri nas ne more ponoviti…

  • plamen100

   Evropejcem kot niti slovencem nin. jasno, kot ni bilo Merklovi ko je na koncu to javno priznalal da je muslimanstvo nacin zivljenja in ni le vera. Oni imajo celo svojo zakonodajo ti Seriatsko pravo. In taksnih ljudj nimas kaj asimilirati, ker to pac ne gre ce pa on dnevno zivi muslimanstvo, mi pa gremo 1,2x na leto v crrkev in krscanstva ne zivimo tako kot oni. Zato se nimajo kaj mesati z nami, in naj ostanejo tam kjer so, ne pa da jih nam vsiljujejo, tega v zgodovini clovestva se ni bilo, da ti nekdo vsiljuje za sosede ene cisto x osebe ki dnevno zivijo svojo religijo in povrhu vsega potem se celo kot prisleki pricakujejo, da se bos ti njim prilagodil. In na koncu rdeca .izrojena oblast pricakuje da bos vse to sranje se celo sprejel.

   • Tanja Bor

    Merklovi je bilo vse jasno, te dokumentarce pa nam kažejo zdaj, ko je že prepozno, da bi še povečali sovraštvo in nezaupanje med nami.

    V Nemčiji se vse napade na Jude najprej pripiše desnici, čeprav so muslimani znani so svojem sovraštvo do Judov. Je pač tako, da se je del desnice uprl Merklovi, ki oblast ohranja tako, da nasprotnike razglaša za antisemite, hkrati pa obtožbe muslimanov preganja kot sovražni govor.

    • plamen100

     Se ne bi strinjal v prvem delu ko pravis, da je bilo Merklici vse jasno. Ona je ravnala tako, da ce danes vprasas nemca, s kar nekaj nemci sem okoli tega govoril, ti nihce ne bo znal pojasniti zakaj si je na glavo nakopala to hordo socijalcev, ki ne le da socijalno izpodkopavajo nemsko druzbo ampak jo povrhu vsega jo se ogrozajo. Tik pred prihodom horde je govorila na TV na srecanju svoje strane in izjavila, kar imas tudi povsod po netu, da je dovolj tega in dobesedno da je multikulti ideologija tod. Stvari so ze prisle tako dalec da se ze Nemci Turkom prilagajajo kar ni normalno namesto da bi se oni prilagodili Oz integrirali v okolje, kjer zivijo. No nekaj taksnega je izjavila 2010 pred pojavom hord: “Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert! … “Wir als Union treten für die deutsche Leitkultur und gegen Multikulti ein – Multikulti ist tot” oz da pristop multikulturi ni uspel, sploh ni uspel in da bodo proti multkulturizmu ker je ta mrtev.
     Potem pa kot strela iz jasnega njen “wilkomen fluchtingen”. Potem je bila razlaga da je to storila zaradi zaloslovanja oz pomanjkanja delavcev ampak kaj, ko se jih je od 1.5 mil zaposlilo 30.000 pa se ti so nehali delati saj so pogruntali da se da s socialo in dodatki na otroke kar dobro ziveti. No kakor koli, ta njena gesta ni nikomur jasna, da ona kot krscanski demokrat,ki ima volilce v centru in desnici stori kaj taksnega.

   • Frank Novak

    MUSLIMANI SO CISTO V REDU, DOKLER ZIVIJO V MUSLIMANSKIH DRZAVAH. CE SO TAM POREDNI JIM PA LOKALNI DIKTATORJI ODSEKAJO GLAVE. JEZIK NASILJA NAMREC MUSLIMANI RAZUMEJO ZELO DOBRO.
    VSAKEMU SVOJE.

    • plamen100

     Se strinjam, zato pa jih je potrebno poslati nazaj v njihovo okolje, da ostanrjo v redu!

     • Frank Novak

      Tocno. Dopovej to nasim levim. Sicer pa levim gre samo za ustvarjanje konfliktov in sovrastva. Le na ta nacin so oni uporabni.

  • Sarkazem

   Seveda je tako, kajti muslimanom je prepovedano po šeriatskem pravu, ki je sesetavni del njihove vere, živeti na zahodni način, se integrirati ali asimilirati v deželi, kamor so prišli, ampak morajo oni integrirati in asimilirati domače prebivalstvo, s končnim ciljem popolne prevlade islama in izumrtja “nevernikov”. Edina prava vera islam po vsem svetu je končni cilj muslimanov. Tega bi se morali zavedati vsi Evropejci in Američani in proučiti njihovo vero, da se znebijo benevolentnih sanj o njihovi integraciji in postopni asimilaciji, kajti zgodilo se bo obratno, postopoma bodo izrinili in integrirali zahodnjake, ateistične levičarje, ki jih zdaj vabijo in podpirajo pa v zahvalo pobili, kajti ateizem pri njih ni dovoljen.

   • baubau

    tudi kristjan se ne sme tako integrirati in asimilirati z ateistom komunistom,da preneha biti kristjan…

    • Steiermark

     Zahodna kultura je krščanska kultura, katere del smo mi, avtohtoni v zahodnem svetu. Pravtako je tudi bilo, do nedavnega, dokler smrdljivi komunajzli niso začeli stegovati svojih krvavih krempljev, po lastnem, avtohtonem prebivalstvu, najbolj v Skandinavskih deželah, pa tudi Nemčiji in Franciji! Tvoji “ateisti – komunisti” so se privlekli kasneje in danes jih dobro “nadomeščajo” islamski kozjej……, ki si lastijo pravico oz. si jemljejo pravico, da prihajaj v naš svet, od katerega pa hočej samo materialne koristi, brez dela in si podrejati nas, “nevernike”…… Pa brez skrbi, tudi do vas in po vas bodo prišli, če jih mi, s krščansko kulturo, ki je doma tukaj v Evropi, nebomo odločno ustavili ter jih skupaj z vami, poslali v vaš kozjej……svet!

     • Frank Novak

      Ti si Nemka, ti si avtohtona v Nemciji, ne v SLO. Pri nas si tujek, zato si tako napadalna. Cisto vseeno je kako dolgo zivis pri nas, nisi Slovenka, to je edino kar steje.

     • Steiermark

      bedaček, mi Štajerci, nemškega izvora, smo avtohtoni na Štajerskem, ki pa je okupirana od vas, kranjcev! Bedak nepismeni, ne jemlji si pravico do utišanja drugih, ki s tabo in drugimi balkanskimi bedaki nimamo ničesar skupnega – zaennkrat pa še vseeno, živimo, v lastni deželi Štajerski, na lastni zemlji! Vi ste pa pritepenci, ki to niste, kar smo mi , na Štajerskem!

     • Tone

      Ni lepšega kot opazovat, kako se dva racionalista dajeta. Kot bi gledal dve babi, ki si skočita v lase.
      Ti, Novak pa si avtohton za Karpati, če še ne veš.

     • Frank Novak

      Ti si tujek ki sem ne spada. Ko bodo izvoljeni Jelincic ali kaksnen drugi desnicar bodo musimane in nemcurje kot si ti izgnali. Ne musliji ni Nemci nimaste tukaj domovine. Tu smo gospodarji mi in ne vi. Odterali te bomo v Nemcijo da bos teti Angeli pomagala cistiti muslimanski drek.

     • Frank Novak

      Stajerska Slovenija je dezela Slovencev, ne Nemskutarjev. Spizdi v Nemcijo in cisti muslimanski drek. Tega Geli te zeljno pricakuje, gnoj Nemski.

    • Frank Novak

     ampak Kristjani so zadnjo carovnico sezgali leta 1834, muslimani pa pobijajo drugace se danes.

     • Steiermark

      ali so to “zadnjo čarovnico” zažgali, tvojo prababico?

     • Felix Langus

      Tebe bi morali, ko si tko zlobna.

     • Steiermark

      kaj te muči, felix?

     • Felix Langus

      Tvoja neizmerna fovšija in zloba. Iz vsakega tvojega komentarja veje zagrenjenost in zloba. Ni čudno, da ti ljudje nočejo ničesar lajkati, pa še vsem lezeš v rit. Ena ostudna spaka si!

     • Felix Langus

      Ženska, slabo ti gre. Upam, da nimaš otrok. Smili se mi tako okrutna mati. Ni čudno, da ti nihče plusa ne stisne. Usmiljenja vredna si! Sram te je lahko, ne premoreš ženske prefinjenosti in miline. Res ostudne lastnosti za žensko. Fuuuuuj!

   • Frank Novak

    TOCNO TO SE BO ZGODILO.
    DANASNJI POLITIKI SO IDIOTI.
    VOLITI MORAMO POLITIKE KI SO PROTI UVOZU MUSLIMANOV. CISTO VSEENO ALI SO LEVI ALI DESNI. SAMO DA SO PROTI. TO JE EDINO KAR STEJE.

  • Frank Novak

   Moj znanec, liberalni musliman iz Chicaga, je odsel na obisk v islamsko skupnost na Dansko.
   Vrnil se je zgrozen. Rekel je da so bili musimani tam tako polni sovrastva do drzave gostiteljice da je samo po eni noci pri muslimanski druzini odsel v hotel.
   Obnasali so se kot da jim je Danska nekaj dolzna, samo zato ker so oni muslimani.
   Nasi levicarji pocnejo isto.

   • plamen100

    Jasno da so taksni iz enega samega razloga ker so jim v imenu nekaksnih kvazi clovekovih pravic, vse zivo stlacili v rit in s tem pri njih ustvarili vtis da so se vedno premalo dobili saj tisto kar so dobili je tako ali tako samoumevno da dobijo, morajo pa se dobiti stanovanje, dobre sluzbe z malo dela… Sicer pa ne bom nikoli pozabil intervjuja s clanom horde, ki je na Dolenskem okuzil sveto slovensko zemljo, da trava leto dni niti za krave ni bila uzitna, ko je razlagal da gre v Nemcijo, kjer ga caka stanovanje, sluzba in kljuci od avtomobila. No realnost pa je bila taksna, da so ga v Nemciji namestili skupaj s tisoc rojaki v opusceni letalski hangar s kosom kruha in tremi jabolki na dan.Se dobro da horde ne vedo, kako jih v Sloveniji ujckajo, ker jutri bi jih imeli ze tukaj.

 • antimur

  Dejstvo je, to nas uči zgodovina, pa ne Repetova ali Pierazijeva, ampak realna in resnična, da bo komunizem crknil, pred njim pa še dosti hujša nadgradnja kučanizem. Ne bodo pomagale ne zločinske barabe kot je Kučan, ne ruski agent Erjavec, ne poscani pleničarji, ne nihče, ki namerno uničuje slovenski narod. Vsem podpornikom kučanizma pa toliko v svarilo, vklopite razum(čeprav vam ugasne račun), kajti časi, ki prihajajo, ne bodo rožnati in prej ko slej boste odpeketali, če še boste naprej mučili in maltretirali slovenski narod.

 • Ana Job

  Slovenci nismo narejeni za sovraštvo, potrebujemo pa RESNICO IN MEDSEBOJNO SPOŠTOVANJE!

  • Sadako

   Zoran Janković na trenerski klopi. Od kdaj je Zoran Janković košrkarski trener?

   • Johan

    Roke v žepu in muti Srbska jaja

  • Johan

   NE RABIMO PA LAŽI IN NESTRPNOSTI JUGOVIČEV, KI KRALJUJEJO V SLOVENIJI

   • Ana Job

    Točno!

    • župnik cefizelj

     A nisi prej nekaj lapala o strpnosti!?

     • Asterix in Obelix

      Ana že mogoče, moja strpnost se pa konča pri lastni varnosti.

  • dob

   Mi imamo Laž na vladi.
   Kdo bo med ljudmi uveljavil resnico?

   • Ana Job

    Tisti, ki bo najbližje množicam in s katerim se bo ljudstvo lahko istovetilo. Kasneje pa se bo morda izkazalo, da resnice ni govoril.

    • dob

     Najbrž je to logika dosedanjih naših izkušenj…. toda – v Vesolju ne živimo sami in tudi tukaj nismo pozabljeni, osamljeni in sami sebi prepuščeni. Le tako se zdi, ker drugega še nismo doživeli.
     A jaz sem optimist!

    • Prle

     Pa ja ne misliš na Ivana Janeza. on je že eden izmed njih.

    • sodnikisozločinci

     Ne izbirajo ovce pastirja, pastir izbere ovce.

  • župnik cefizelj

   začni pri sebi! desnakarji oz. ideološki dediči kolaboracije in izdaje se najprej opravičite za vaš zločin! potem se bomo pa pogovarjali!

   • Asterix in Obelix

    Moji predniki so bili partizani. Zdaj pa kmetov in delavcev levica več ne brani, ker ima raje tuje okupatorje.

    • župnik cefizelj

     tukaj se pa s teboj popolnoma strinjam. levice već ni! so samo še komunjare in konvertiti, ki so se vsi ne glede na današnjo barvo izvalili iz klompovca kps. kakšna je rešitev me ne sprašuj, saj je razdor med ljudmi tako globok, da onemogoča racionalno razpravo.

   • Ker se izdajaš za župnika, bi moral vedeti, da se je sveti papež Janez Pavel II. v imenu vseh že zdavnaj opravičil (če se je sploh imel za karkoli opravičevat ???). Od leve strani tega še ni bilo slišati. Je pa nekdo že pisal o tem, da so partizani že zgodaj kolaborirali s Hitlerjem.
    Zdaj pa zaključi s tem in glej naprej !!!
    Išči rešitve in ne delaj problemov !!!

    • župnik cefizelj

     kaj ima papež s kolaboracijo!? opravičiti se mora slovenska reakcija in vrh slovenske rkc. drugi del tvojega posta je pa preblisk modrosti. kdo je tisti, ki oživlja že davno mrtve teme? namig: preglej zgodovino tega portala in ti bo vse jasno! za kratkoročno politično korist sđs konstantno deli narod s tragičnimi zgodbami, ki so že zdavnaj zaključene.

     • Zgodbe zaključene ?
      Mogoče za tebe in tudi za mene – za mnoge pa ne. Portal pa je namenjen vsem. Če te ne zanima, enostavno preskočiš in problem je rešen.
      lp

     • Steiermark

      “Deli” lahko samo bedake, kot si ti in so dovolj indoktrinirani po titovo, da se pustijo “deliti” in na normalne razmišljajoče , ki si ne dovolimo čipiranja in volimo SDS!

  • Aton

   Narejeni smo, da sovražimo Hrvate (in ostale sosede po potrebi)!

  • Tone

   Slovenci smo takšni kot so vsi drugi. Eni takšni drugi drugačni. Od trenutnih okoliščin pa je odvisno, kaj je bolj izraženo.

   • Ana Job

    To si dobro povedal, Tone.

  • Steiermark

   Ja, prav ti si vzor takšnim, in si za resnico in medsebojno spoštovanje, dokler se nekdo strinja s tabo, ko pa pove svojo resnico, ki je nasprotje od tvoje, potem pa pokažeš pravo kulturo ! Ti si najmanj poklicana, da tukaj moraliziraš in deliš nauke o resnici in medsebojnem spoštovanju!

   • Ana Job

    Mateja, prvič moja spolna usmeritev je že od vekomaj nagnjena k moškim, za razliko od tebe, ki se mi prilizujes že od prvega dne in se tako zelo trudiš okrog mene. Kolikokrat ti bom mogla še povedat, da pri meni nimaš šans? Res se mi smiliš Mateja, mogoče bi bilo dobro da greš v S*Mc ali v društvo LG*TB. Ljubosumna si name, to je. Revčka si res. Uboga. Napiši račun in ti nakažem 50 evrov, pa pojdi k frizerju, se boš malo bolje počutila.

    • Felix Langus

     Ne sekiraj se Ana Job , še jaz bom primaknil 50 evrov pa naj gre še na masažo, očitno že dolgo ni seksala, reva.

    • Steiermark

     biseksualka, kot si se sama izjavila, ob prevzemu moje identitete in ob kraji mojega linka, izgleda da je pri tebi “suša”, ker se ravno ti zaradi grdobije, ki jo imaš v sebi in na sebi (tebi tudi frizura nebi pomagala, ker pod njo se nahaja prazna votlina…) se poleg kraje nickov, tudi pod svojim , z “svojo” podobo ane job, prikazuješ in ponujaš, kot nekaj lepega, pri tem pa pozabiš, da si na sliki “črnolasa”, ponujaš se in opevaš svojo “lepoto”, kot “plavolaska” (najbolj temnolasa blondinka – po pameti, po kateri slovite blondinke….), sedaj mi že dodajaš ime mateja, medtem ko si pred časom, s svojim turškim hlapcem jovico, “ugotavljala” mojo identiteto, kot nekega moškega in to iz žalca….. si pa res revica in zblojena do amena, da si nemoreš več pomagati, da prideš ven iz tvoje črne luknje v katero si padla in nemoreš iz nje – živiš v laži in temi! Tipično za srbske jugose, kot si ti! Sicer pa, vsakkdo, ki ima trohico pameti in inteligence, te nemore jemati resno, čeprav se prilizuješ po balkansko, z lažjo in natolcevanjem….

     • Ana Job

      Hahaha, res ti gre slabo, Mateja iz Miklavža. Kolega te dobro pozna in ve veliko o tebi. Nikar se ne spravljaj name, če ti dec hodi k drugi. Nisem ti kriva, da se ti cel kraj reži v gobec.

      Ja, dobro zgledam, za razliko od tebe stara koka in moj partner, ki komentira tukaj in se mu pogosto prilizuješ, ker je eden najbolj brihtnih komentarjev ti ne odgovarja, ker te ima blokirano, ne da se mu več ukvarjati s švabico iz Slovenije oziroma auslendarko.

      Vzemi kakšen antidepresiv debeluška, itak te nihče tukaj ne mara in si name ljubosumna.

     • indijanka

      Ana rada te imam :). Pred časom mi je nek izjemni komentator za nekoga ob katerega sem se neprestano zatikala preprosto rekel: ” Naš je:” Dal mi je moder nasvet. Lažje mi je.

     • Ana Job

      Hvala, draga prijateljica, tudi jaz te imam rada.

      Mateja nosi v sebi neizmerno sovraštvo. Smili se mi, a opažam, da nima v sebi trohice prijaznosti. Z grozo opažam, kakšni ljudje se gibajo med nami.

     • Ana Job

      Pa še to večina komentarjev nas je prijateljev, dobivamo se tudi privatno in gremo na pijačo, v kolikor se tebe nihče nikdar še spomnil ni, da bi te povabil. Za nas preprosto NE OBSTAJAŠ, ker nisi zavedna Slovenka, ampak nemčurka. Ne pašeš k nam in nimaš nikakršne identitete in čuta. Ni čudno, da te v Miklavžu nihče ne mara, pa še zavaljena si.

     • Felix Langus

      Ooooo, naša Ana Job je pa ženska in pol, po tvojih komentarjih sodeč je pa za tvojim nickom zagotovo skrit moški, ničesar feminilnega nimaš v sebi. Pa tudi zanič komentarje pišeš. Nimaš ravno veliko pameti, da bi se komentatorsko lahko kosala z našo Ano. Butasta si. Sprijazni se, stara.

     • Steiermark

      psihič, ne da se mi komentirat in razpravljati z duševnimi reveži, kot sta vidva psihiča, z ano job, ki premoreta samo pluvanje po drugače mislečih, za nameček pa še jim pripišeta svoje karakteristike: neinteligenco in grdobo, spolno sprevrženost…..itd. Dobro se oglejta v ogledalo, ki vama bo povedalo prav nasprotno od tistega, kar hočeta videti in slišati…… Pomilujem vaju!

     • Felix Langus

      Zelo zelo bolna si, to je ugotovilo že kar nekaj komentarjev. Ti nisi ženska, moško izražanje imaš. Slabša si od levičarjev! Fuuuuuj!

     • Felix Langus

      Resnica te je prizadela, s tem namenom sem ti nastavil ogledalo. Obnašaj se kot gospa in ne kot pocestnica! Desne ženske se tako ne izražajo. Za vzor si vzemi Indijanko ali Ano Job, najbolj priljubljeni komentatorki tukaj.

     • indijanka

      Dober večer, Ana je moja prijateljica. Rada jo imam tako kot je. Ni biseksualka. Je pa lepa, temperamentna ženska. Najini osebni pogovori večinoma vrtijo okoli fantov in okoli odkrivanja skrivnostnega, ker obe radi poseževa po reviji Karma. Veš, Steiermark dolgo sem potrebovala, da ne skušam spreminjati mnenja ljudi, da sem vesela raznolikosti prijateljstva in da znam prijateljici, kadar se slabo počuti preprosto reči, vedno sem na tvoji strani, rada te imam, tudi če imam sama drugačno mnenje.

     • Steiermark

      In kaj imam jaz pri tem? Naj ti takoj povem, da me njena seksualna usmerjenost sploh ne zanima, zanima pa njo, seksualna usmerjenost drugih, kot npr. mene, pa čeprav potem piše o svojih fantazjah, v mojem imenu! Da ima probleme, sama s sabo, to je očitno! Nikoli nisem napadala nikogar, ampak se vedno in izključno branila pred takšnimi klevetami in natolcevanji, katere so del njihove kulture…., Vkradla mi je nick in se pod mojim imenom – nickom predstavljala, kot biseksualka itd..to pa, upam, da se zavedaš, da ni več samo šala ampak kaznivo dejanje! Če bi bila resnično vsaj malo inteligentna, tega nebi počela, kar počenja, in to počne samo iz užaljenosti in prizadetosti, ker se jaz pač počutim, to kar sem in ne klonim pod njenim žaljenjem in grožnjami, ker sem avtohtona Štajerka , nemškega porekla, kot večina avtohtonih Štajercev! Ne vem, kaj je tu spornega? Iz istega razloga me je začela žaliti in mi groziti! No, in če je to inteligenca in razgledanost zate, potem bom morala tudi mnenje o tebi spremeniti. Pa naj bo dovolj, “branjenja” pred “inkvizicijo”!
      Izgleda pa, da pa vseeno rabi neko obrambo, pa četudi tebe ali pa kar valterja – oba pa spadata k isti baži…….No, ti pa le imej “rada svojo prijateljico”, ti ne branim in me sploh ne zanima, koga imaš rada ali ne – jaz imam rada svobodo in resnico, ki mi je pa noben potuhnjeni zakompleksanec nebo odvzel ali preprečeval Pa, lahko noč, tudi tebi!

     • Ana Job

      Najlepša hvala, draga prijateljica. Steiermark tega, kar si napisala ne bo razumela. Komunicira na drugačnih vibracijah. Hvala.

   • Felix Langus

    Uffff, kako smrdi ženska fovšija. Berem tebe, pa Ano Job, pa moram reči, da tebi ne uspe spraviti skupaj enega dobrega komenta, v kolikor Ana raztura vsak dan, skoraj v vseh člankih.

    Kar takoj sem te dal na blocked. Fuuuuj!

 • dob

  Bravo Mitja!
  Ambrus JE bil prvi in edini antikomunistični upor pri nas. Drugega sploh ni bilo.

  DR. NO
  https://obstajajoljudje1.blogspot.si/2017/09/dr-no.html

  • Soave

   Uau. . . . .dob !! Sijajno si zadel !!

  • Oprosti dob, da te malo popravim v članku, kjer pišeš. “Komunizem je pa preskušan (na nas preskušan, jasno!) in za nas ni boljšega sistema od komunizma…
   In potem je umrl.”
   Že nekaj časa pred smrtjo, se je vrnil nazaj v katoliško cerkev (mogoče je bilo to takrat, ko pišeš na blogu, da ni več zaupal alternativnemu zdravljenju ???), da je to res, priča tudi krščanski pogreb.

   • dob

    Mene bolj zanima h komu je porinil svoje vernike.
    Ni jih porinil k Cerkvi!

 • učko

  Normalno, piromani za netenje sovraštva so levuharji-komunajzarji, ki se potem prelevijo v gasilce in gasijo z bencinom !!!!!!

 • Prle

  Na pol poti bi ti postalo žal, saj bi ti pobral ves kisik. na tvojem mestu bi še enkrat premislil.

 • Jožef

  Korektno o politični nekorektnosti ali resnica o anonimnih zapečkarjih.
  Preden se lotim žgoče teme v naši družbi, moram povedati, da se z avtorjem Iršičem do popolnosti strinjam. Kar je napisal, držni in ni moč ničemer oporekati, če hoče biti kritik pošten do sebe in prizanesljiv do drugih. Pa naj bo dovol o tej temi.
  Med znane in cenjene kolumniste in pisatelje sodi gospa Milena Miklavčič. Njena zadnja kolumna se je lotila problema Jakob Faka in osmiljenja vrednih anonimnih zapečkarjev. Citiral je ne bom, ker imam o tem pojavu enako mnenje, kot avtorica.
  Torej v čem je problem. Slovenija je v garobem razdeljena na dva pola, kot veste, levi in desni. Tudi v svetu nogomete sta v Sloveniji večna tekmovalca Olimpija in Maribor.
  Nič nimam proti, dokler so navijači enega ali drgega moštva med seboj v nekašnem navijaškem sporu. Ampak ti navijači se ne skrivajo za raznimi “niki”, ali maskirani ali pa za pečje v popolni anonimnosti bruhajo svoj gnev, ko njihovo moštvo izgubi.
  Ka pa politični navijači v Sloveniji. Tudi tukaj nastopata dve vodilni moštvi – SD in SDS. Imata tidi prepričljiva in skorajda dosmrtna liderja – Kučan in Janša.
  Kaj pa navijači? Veliko jih ima tako kot ena ali druga. Razlika med nogometom in politiko je v tam, da se nogometni navijači ne zmerjajo s ovcami, klerofašisti, ksenofobi, komunisti, partizani, domobranci, belčki in podobno. Najuspešnejšin nogometašem ali njihovi kapitanom ne grozijo s smrtjo.
  Gremo v duhu resnice naprej. Pozicijsko mostvo oziroma vlada nam z odločitvami, zakoni, amandmaji, predpisi, akti in pa akti kroji usodo, deli dobo in tudi zlo.
  Kaj pa poraženci na volitvah, ki postanejo opozicija. Tudi oni imajo prav tako legitimno nalogo in sicer, da nazorujejo delo vlade. Njihova naloga je legimna borba proti zlorabi oblati.
  Najčešče napadeni v vrstah opozicije so pač tisti, ki se največkrat oglašajo v parlamentu. Šo trn v petah vladajoče koalicije. Za primer si poglejmo vodje preizkovalnih in drugih komisij. Mahnič, Grims, Godec, Irgl in drugi. Če smo spremljali vsa njihova prizadevanja, lahko posteno rečemo, da se ne borijo samo za svoje “riti” ampak tudi za vse nas, posebej drugorazredne. Posebej izpostavljen pa “dolgotrajni” lider Janša, ki ne špare svojega jezika in peresa.
  No, g. Janša je res osebnot, o kateri sa da veliko povedati ali napisat. V več kot 200 primerih se ga je lotila roka pravice, a nikoli mu niso uspeli dokazati krivde. Več kot 200, pa niti enega opravičila. Bolj kot katerega koli politika v Sloveniji so ga osirali, grozili s smrtjo, naganjajo ga iz stranke SDS, žalijo mu ženo in otroka, žalijo mu brata, celo narodnost mu vsiljujejo s šiptarjem.
  Kaj si lahko ob vsem tem misli dobromislec in pošten človek. Kakšno vest imajo vsi ti nestrpneži, ki vsakodvno pljuvajo po omenjenih.
  V parlamentu najdemo protiuteži janševih borcev, kot so denimo Moedendorfer, Murglova, Tomičeva, Mesec, Hanžek, Trček, Kordiš in mnogi drugi.
  Ali se vsi ti borci levice res borijo za dobro vseh Slovencev ali samo za one prvorazredne,
  Na koncu, dragi anonimni zapečkarji, če bi se srečali v živo, bi bili nabrž zelo ljubeznivi in prijazni. Pritrjevali bi mi prav goto vsemu, kar sem tukaj naštel še več, rekli bi mi, da so večni volilci stranke SDS. Temu se reče, da živijo v ilegali in imajo partizansko ime. Združujejo se v trojke in čakajo v varnem zavetju gozdov, da se znoči in bodo lahko napadli in takoj za tem zbežali.
  Preživeti ilegalci imajo v našin deželi še vedno zavidljivo veliko število članov. Konspirativni aktivisti, včlanite v zvezo borcev, se izplača. V Dražgošah boste lahko bez maske in “nika” povedali,kaj mislite.
  Stese spoznali v mojem komentarju ?

  • Asterix in Obelix

   Če bi Jaka plesal s križem, kot pleše Goran Dragić, bi ga Kocka in Valant že odpustila.

 • dob

  Hvala za dober namen.
  Toda moje prepričanje (ki je več kot le prepričanje) je, da ga ni kraja v vsem Vesolju, takšnega kot je zdaj tukaj, kjer živimo. Tu in zdaj! Nikjer ne bi bil raje kot tu kjer sem, kljub vsej zmedi, ki vlada. Zame ni zmeda, je samo berilo za prvi razred!

  Zgodile se bodo stvari, zaradi katerih nam Vesolje že zdaj zavida, da lahko sodelujemo pri dogodkih, ki bodo spremenili Vesolje.

 • baubau

  Lubi Slovenci,kolikokrat boste še nasedli internacionalističnim anarhistom in obrekljivcem brez vsakih korenin in gradili stavbe svoje države brez pravih temeljev ?

 • Frank Novak

  “Propad levičarskega netenja sovraštva”
  LEVICARSKO NETENJE SOVRASTVA JE PROPADLO PRAVITE.
  In zakaj desnica ne zmaguje na volitvah?
  Mogoce desnica dela isto kot levica pa tega noce videti?

  • Asterix in Obelix

   Ker bi SDS rabila na desni še eno veliko proti islamsko stranko. Imamo pa Šarca, ki bo umaknili ograjo z meje. Njemu je lahko, saj nima hčerke. Če bi jo pa imel bi mu bilo pa najbrž vseeno, tako kot je Clemensu Ladenburgerju.

  • Soave

   Zato, ker je veliko ljudi, ki tako kot ti, nič ne vedo.
   Kakšno trapasto vprašanje .

   • Frank Novak

    Nic ne vedo o cem?
    Mi ze vemo, ampak na bolecini nasih negativnih spoznanj gradimo nekaj novega. Zavedamo se da je zivljenje borba v kateri moramo zmagovati. Inkaj pocnete vi? Cmerite se nad Titom ki je ze skoraj 40 let mrtev in prestevate kosti. No potem se cudite da izgubljate volitve.
    Kalimerov nihce ne mara, nikjer, nikdar. Tako je pac zivljenje.

    • Soave

     Pa kdo se cmera ?? Kje si pa to prebral ?
     In koga neki misliš s tem – MI ?

     • Frank Novak

      Beri vaso Novo, same negativne novice, same stare zamere, nobenega nacrta. nobene vizije.

     • Soave

      No, saj načrtuje etična in moralna vlada. Desni pa kar naprej brez učinka vlagajo svoje predloge. Pa kje ti živiš, no ?

     • Frank Novak

      Chicago, USA.

     • Še kar sanjaš pa je pri vas že ura 08 in 14′

     • Soave

      No, potem je delno ” jasno ” tvoje komentiranje. In koliko let imaš ? Tudi to je važno.
      In tvoj stavek. . ” . Zavedamo se da je zivljenje borba v kateri moramo zmagovati ” , je tudi bolj razumljiv. Mi tule, se že 26 let borimo z mlini na veter.

     • Frank Novak

      In kako se borite ? S tem da vsem razlagate kako vam kaj ni vsec?
      Tudi crnci v USA so bili nekoc taki. Povsod so videli svoje “komuniste” ki so jih oni imenovali rasisti.
      Potem so crnci dozoreli. Kdaj boste se vi?

     • Soave

      Imaš ti kakšen boljši predlog ??
      Črnci in belci so prišli do spoznanja , da so prisiljeni živeti na istem prostoru. . . . .

     • Frank Novak

      No ko vas bodo okupirali muslimani boste mogoce tudi vi pozabili na Drazgose pa na poboje. Samo takrat bo prepozno.
      Koncali boste tako kot indijanci Peruja ko jih je zasuznjil Pizzaro. Vladar indijancev je bil sprt z bratom. To je izkoristil Pizzaro.
      Ne vem sicer zakaj sta bila brata sprta, menda je bil eden on njiju levi in drugi desni?
      https://sl.wikipedia.org/wiki/Francisco_Pizarro
      Inkovski vladar Atahualpa je koncal tako kot boste vi pod muslimani:
      https://i.pinimg.com/originals/45/01/14/4501144aff971010b0a6171d29c17c6a.jpg

     • Soave

      Si pa nesramen. Izgleda, da nam muslimane kar privoščiš. Lahko kikirikaš tam v Amriki, kjer – kot praviš – skrbiš samo za svojo in svoje.
      Dej, no Frank.
      Za danes zaključujem, svoje čivkanje.

     • Frank Novak

      Vam jih ne privoscim. Imam rad Slovenijo.
      Samo pravim vam do cesa bo prislo ce se boste vedli tako kot vladajoca brata Inkov.
      Pobili so jih katolicani, Vas pa bodo muslimani.
      Zivljenje je borba, ne jamranje o tem kaj vas moti.
      Se sploh hocete boriti ali boste se naslednjih 30 let samo razlagali kaj vas moti?

     • Soave

      Včasih smo rekli . . . življenje je borba, Borba pa stane 10 dinarjev.
      Pa nikar ne poenostavljaj zadeve. Človek se lahko tudi bori in obenem stoka. In zakaj tebe tako moti , da nas v naši državi marsikaj moti ?? In, da se o tem tule piše.
      Si zelo neprijeten sogovornik, saj si, čeprav praviš, da nisi levak, zelo podoben.
      Spominjaš me na onega Valterja !!

     • Frank Novak

      Zato ker ste prevec fokusirani v negativno. In s tem vecnim stetjem kosti in nastevanjem tega kar Vam ni vsec odbijate potencialne volilce. Privoscil bi vam zmago, ampak z negativizmom ne boste zmagali ampak izgubili. Morate se nauciti spretno lagati in se hvalisati, tako kot nas predsednik Trump, potem vam bodo ljudje sledili.
      http://www.esquire.com/news-politics/politics/a15940724/trump-state-of-the-union/

     • Soave

      In kje naj preberemo pozitivne novice ?? Človek božji, pa kaj je 26 let za eno novo državo? Načrti in vizije se prav vsi zataknejo pri starih zamerah !!! Ki jih niso razčistili.

     • Frank Novak

      No potem pa razsiscujte se naslenja 4 let. Tele volitve so izgleda za vas ze vnaprej izgubljene, ker boste zopet vso energijo usmerili v preteklost in stare zamere.
      SLOVENCI STE RAZKLANI, MUSLIMANI NE BODO IMELI TEZKEGA DELA.

 • Soave

  ” Sledila je podobna zgodba kot v ZDA: uničevanje avtomobilov, lokalov, blokiranje avtocest. ”
  ” Razumete, kaj se dogaja? To ni hujskanje kar v tri dni. To je hujskanje z
  namenom. Vsaka skrajno leva revolucija potrebuje vojno, če ni vojne, pa
  vsaj revščino, če ni revščine, pa vsaj konflikt med posameznimi
  družbenimi sferami.

  + + + + + + + + Sijajno napisano !! Kako dobro ste povzeli in povezali pretekle dogodke !

  Prav vse razumemo in se spominjamo !! Prav nič nismo pozabili.

  In to v zadnjem okviru je pa pika na i !!

  • Frank Novak

   Trump je zmagal – vsaj za zdaj.
   Zakaj ne zmagujete vi?

   • Asterix in Obelix

    Ker nasprotnik ni nesposobna stara čarovnica Killary.

    • Frank Novak

     Kdo pa? Vasa zagamanost je vas najvecji nasprotnik. Vase samopomilovanje in vase nizko samospostovanje je.

   • Soave

    Kaj pa pišeš !! Si članek sploh prebral ? Se sploh kaj spomniš, kar g. Iršič omenja ? Ali pa si še mlad . . . .

    • Frank Novak

     Prebral. Irsic govori o starih krivicah, cmeri in smili se sam sebi tako kot vecina desnih. Zato niste izvoljeni. Nimaste vizije. Skoda.

     • Soave

      Dej mir s to trapasto vizijo. Imate levaki privide. Same zgodbe so vas !!
      O starih krivicah pa bo potrebno še pisariti. Kajti te se vlečejo še iz Juge !!
      Zato bi tvoji tako srčno radi šli ” naprej “, a ne ??
      Dej no !!

     • Frank Novak

      Kaksen levak? Jaz sploh nisem levicar. Sem nevtralen, brez ideologije. Zivim v kapitalizmu in me zanima denar, nic drugega. Z ideologijo se obremenjujete vi, zato nikamor ne pridete.

     • Soave

      Aaaaaaa, potem skrbiš samo za svojo rito. Pametno, ni kaj.
      Ampak, potem se ne razburjaj nad nami , ki nismo in ne moremo biti nevtralni.
      Boš kdaj pozneje kaj napisal, ko te bodo levični malo bolj privili . In takrat boš imel samo dve možnosti. Levo, ali pa desno.
      Nevtralno je malo čudna opredelitev,

     • Nevtralno se opredeljujejo slabiči ;)

     • Frank Novak

      No povej raje kaj si ti s svojim zaganjanjem za desno dosegla?
      Mene politika ne zanima, zanima me denar. Drugega nic.
      Tako je v ZDA, kjer casa in energije ne zapravljamo z prezvekovanjem starih krivic tako kot v SLO. Ce nas imenujes slabice je to OK. Taki pac smo. Zato kos slabici vladamo svetu junakov kot ste v SLO.

     • Frank Novak

      Ja zanima me le denar. Tako kot Tumpa. IN seveda dobrostanje moje druzine. Z filozofiranjem ne izgubljam casa. V ZDA te za to nihce ne placa.

     • Valter, kolikokrat si že dedek ?

     • Soave

      Vsekakor. Vsak po svoje.
      Za filozofijo pa bo še čas, a ne ?
      Vendar je žalostno, da vas je veliko tebi podobnih.

     • Frank Novak

      Vse ZDA temeljijo na denarju in individualizmu.
      V ZDA stari predsedniki ne zanimajo nikogar.
      Je res zalostno da ima planet zemlja ZDA? Mogoce je v individualizmu in materializmu tudi kaj dobrega ali samo slabo?
      Vecino izmumov je prislo iz ZDA, tudi internet preko katerega komunicirava midva. Izumitelji so se raje ukvarjali s tem kako povezovati ljudi preko telefonskih zic kot pa da bi v neskoncnost modrovali o starih krivicah?
      Je to tako slabo?

     • Soave

      Imaš prav. Ampak primerjati položaj z ZDA ? Se ti zdi primerljivo ?
      Ja, ja. . . . .stari presedniki nikogar ne zanimajo. . . . . . .ampak tudi oni se ne vtikajo v vsak drek. . . .oprosti, no .
      Modrovali pa bomo toliko časa, dokler bo nasprotna stran te krivice pometala pod preprogo.
      Saj znansveniki in predvsem Vlada lahko delajo svoje !!

     • sumljivislon

      @ nimaste ?- NIMATE ! …bo šlo..? – Sklanjaj besedo – VIZIJA – !

     • Frank Novak

      Si bom kupil slovnico. Ker zivim v ZDA mi lahko kaksno napako tudi odpustite.

 • Interkom

  Prav tako nikoli nismo obrnili hrbta obema tradicionalnima narodnima manjšinama – italijanski in madžarski. Hkrati smo Romom regresivno levičarsko po tiho dovoljevali, da zakonodaja in Ustava Republike Slovenije za njih ne velja. Vse tri manjšine so tudi ustavno zavarovane

  A zdaj še Nova piše o treh manjšinah? Ustava RS v 5. členu piše: Država na svojem ozemlju varuje človekove pravice in temeljne svoboščine. Varuje in zagotavlja pravice avtohtone italijanske in madžarske narodne skupnosti. Tudi v jezikih je Ustava RS jasna v 11. členu: Uradni jezik v Sloveniji je slovenščina. Na območjih občin, v katerih živita italijanska ali madžarska narodna skupnost, je uradni jezik tudi italijanščina ali madžarščina. Zato pa 65. člen (položaj in posebne pravice romske skupnosti v Sloveniji) Položaj in posebne pravice romske skupnosti, ki živi v Sloveniji, ureja zakon, ki pa sploh še ni sprejet. Torej v Sloveniji imamo DVE MANJŠINI in uradni jezik SLOVENŠČINO. In naslednjič ko me bo kak javni uslužbenec nagovoril v spakedranščini, bom to prijavil varuhu človekovih pravic. Razen če je tam še vedno v službi tisti receptor, ki ne zna slovensko.

  • Stanka

   Cigani smo tudi narodna manjšina in tudi ne maramo muslimanov. Vsi muslimani so si bratje in sovražijo vse, predvsem pa nas – Cigane. Na Kosovu se mi Cigani nismo bali Srbov, bali smo se Muslimanov. Že res, da so nas Srbi zaničevali, toda pobijali so nas Albanci. Srbi nikoli.

   • Interkom

    Ciganov v Sloveniji sploh NI!!! Je pa romska skupnost, ki nima urejenega statusa, saj še vedno ni sprejet zakon o tem problemu. In en sam nasvet, če radi živite v Sloveniji se obnašajte tako, kot da bi bili Slovenci, torej se držite zakonov in uveljavljenega reda.

   • Interkom

    Ko sva že ravno pri tem, kdo je koga pobijal, mi je en Albanec na tržnici rekel, da so Romi izdajali Srbom položaje OVK, zato so jih eliminirali. Isto so delali med WWII na Dolenjskem, ko so partizanske poti in položaje izdajali Italijanom, pa so jih partizani eliminirali. Torej v Sloveniji so bili Romi kolaboranti z okupatorjem.

 • Olga_10

  Čestitke gospod Iršič! Slovenci smo strpni ljudje in dokazano solidarni! Smo pa za pravno državo, enakost pred zakonom in za svobodo govora! Tega v Sloveniji žal ni!
  Smo proti zlorabam levičarjev, ki želijo na naših žuljih gojiti priviligirance in svoje potencialne volivcei! To so razni “kulturniki”, majski hrišči, NEZAKONITI migranti, politkomisarji v sindikatih, javnem sektorju…..
  Gre za lažno solidarnost in priviligiranost, ki s pravno državo in enakostjo pred zakonom ter solidarnostjo nima nič!
  Laž je nesmrtna duša levičarjev!

 • Frank Novak

  Gospod Irsic ugotavlja kdo je za vse kriv.
  Gospod Irsic je jezen na krivce.
  Gospod Irsic tudi misli da bi sam dosegel vec ce krivcev ne bi bilo.
  KAKSEN RECEPT PA IMA GOSPOD IRSIC ZA BOLJSE ZIVLJENJE RAZEN TEGA DA NA RAZLAGA KAJ MU NI VSEC?

  • Bloški Tonček

   Odprava tistega, kar ga moti?

   • Sadako

    Bolj si mi bil všeč s Stalinovo sliko. Zdel si se mi pametnejši od drugih.

   • Frank Novak

    In se cem bo odpravil to kar ga moti? S tem da kar naprej ponavlja kar ga moti probleme povecuje. Kot locenka ki se 30 let po locitvi kolne svojega locenega moza. In potem se cudi zakaj ne najde novega.

    • Bloški Tonček

     Če hočeš odpraviti problem, je prvi korak zavedanje problema. Tvoja primera meša javno in zasebno sfero. Če hočeš politično spremembo moraš o problematiki obvestit kar najširše občinstvo… In to je delo za rešitev :)

  • Frank Novak

   Ce hocete zmagati morate obljubljati lepso bodocnost, ne govoriti o tem kako hudo je.

 • karlina
 • Stanka

  Jakov Fak je lepši od manekenov, ki jih modne hiše drago plačujejo.

 • garfi

  protiSlovenski komunajzli in leviČarji Slovence že dolgo zmerjajo z revanšisti-fašisti-janšisti-nacionalisti-ksenofobi-homofobi-rasisti in še novimi etiketami
  najprej grejo v napad in akcije, potem pa reakcije etiketirajo z zmerljivkami
  te akcije so vsiljevanje tujcev balkancev muslimanov izrojene spolnosti itd
  in seveda zlorabljajo vse in sedaj še športnike za svoje oblastniške cilje
  Slovenci imamo pravico do svoje države in pravico določati kdo vanjo vstopa in v kakšnem številu
  seveda imamo pravico tudi določati kaj je normalno in kaj je škodljivo
  leviČarji izvajajo pravi sovražni govor in sovražna dejanja proti svobodi govora
  Slovenci smo večinoma ovce in hlapci in to vejo

  • Asterix in Obelix

   Slovenski komunajzarji hočejo šport uporabljati za svoje bolane sprevržene cilje kot so ga tudi v Vzhodni Nemčiji.
   Sistematični doping v Nemški demokratični republiki ni več tabu tema in razkritega je bilo že veliko. Letos mineva 30 let od prvega svetovnega prvenstva v atletiki v Helsinkih leta 1983, kjer je NDR osvojila največ kolajn od vseh sodelujočih držav (22, od tega deset zlatih; od leta 1976 do 1989 je NDR osvojila več atletskih kolajn kot katerakoli druga država). Britanski BBC je spet obudil temo o sistematičnem dopingu in tisočih uničenih življenjih.

   »Bili smo poskusni zajčki, veliko kemično poskusno polje,« je dejala Ines Geipel, nekdanja svetovna rekorderka v štafeti 4 x 100 metrov. »Režimski starčki so izkoristili mlada dekleta za njihove bolne ambicije. Hoteli so, da bi bila mala država najboljša na svetu. To je bolno. Ukradli so nam otroštvo in mladost.« Padec Berlinskega zidu je razgalil vso bedo in strahote režima, ki se je hranil na uspehih, povezanih s sistematičnim dopingom. »To je bilo nacionalnega pomena,« je dejal profesor Werner Franke z univerze v Heidelbergu, ki je eden največjih nemških strokovnjakov za doping in je dobil arhiv Stasija, tajne policije NDR, o načrtnem dopingiranju športnikov. »Letno je bilo v program vključenih okoli 2000 športnikov. Najmlajši so bili stari le 12 ali 13 let. In niso dobivali samo tablet, temveč tudi injekcije,« je dejal Franke.

   Stasi je imela seveda dosjeje o vseh športnikih, ki so nastopali v tujini, velikokrat pa so vohunili drug za drugim, ali pa so to počeli trenerji in spremljevalci.

   Ines Geipel: Nazadnje, ko niso imeli več druge možnosti, so me operirali. Odprli so me in mi tako porezali trebušne mišice in ostalo, da se seveda nisem mogla več ukvarjati s športom.
   Dosje Geipel ima v sebi grozljive podatke. Leta 1984 se je na treningu v Mehiki Ines zaljubila v lokalnega atleta in načrtovala pobeg iz NDR in novo življenje v ZDA. Po vrnitvi domov je to povedala fantu v Nemčiji, ker se je hotela z njim na lep način raziti, pa se je izkazalo, da je bil sodelavec Stasija. »Najprej so poskušali v NDR najti fanta, ki bi bil podoben Mehičanu, da bi morda ob njem pozabila nanj. Toda niso ga našli. Potem so me skušali prisiliti, da bi delala za Stasi, a se nisem dala. Nazadnje, ko niso imeli več druge možnosti, so me operirali. Odprli so me in mi tako porezali trebušne mišice in ostalo, da se seveda nisem mogla več ukvarjati s športom. To je vse v dosjeju. Seveda nisem več mogla potovati po svetu kot športnica,« dejala Ines.

   V drugem dosjeju je opisano, kako je bilo na olimpijskih igrah v Münchnu leta 1972. Stasi je v sobe športnikov postavil lesene zaboje. Če so sumili, da bi lahko športnik prebegnil, so ga zaklenili v zaboj in odpeljali v NDR.

   Po nekaterih raziskavah je bilo v Vzhodni Nemčiji v dopinškem programu več kot 10.000 športnikov. Mlada dekleta so morala jemati predvsem streoid oral-turninabol (testosteron), pri katerem so bile spremembe hitre in zelo učinkovite.

   Leta 2000 je 32 žensk, nekdanjih športnic iz NDR, vložilo tožbe proti državi, ker naj bi imele zaradi sistemskega dopingiranja težave s srcem, jetri, ledvicami, maternicami in ker naj bi rojevale prizadete otroke.

   Ubili so Heidi

   Eden izmed njih je bil Andreas Krieger, ki je sredi sedemdesetih zastopal NDR v suvanju krogle kot Heidi Krieger. Pozneje je imel dve operaciji spola in danes seveda živi kot moški. »Še danes trdim, da so ubili Heidi. Ker so mi dajali tablete steroidov, je to ubilo Heidi in nje ni več v meni. Težko je reči, ali bi bil še danes ženska ali ne, vsekakor pa bi se moral odločiti sam, ne pa da so oni odločili namesto mene,« je dejal Krieger, ki so ga vključili v program, ko je bila Heidi še najstnica. »Rekli so nam, da so vitaminske tablete, ker pri nas ni bilo lahko dobiti sadja, ki ni raslo pri nas. Z nami so se igrali, kot da bi bili bogovi,« je še dejal Andreas. Državni načrt 14.25 je dejansko prinesel stotine kolajn in zmag na največjih športnih dogodkih na svetu, toda uničil je tudi tisoče življenj. Je bil to zločin proti človeštvu? »Najmanj to,« je navrgel profesor Franke.

 • Asterix in Obelix

  Toda na drugi strani nimajo ubogih naivnih ovčk, kot so jih imeli v Vzhodninemčiji DDR doping državi. Jakov Fak in Uroš Velepec nista neumna, da bi sodelovala pri njihovih zlih ciljih.

  • Micka Mandarina

   Zato jima pa hoče škoditi.

   • Asterix in Obelix

    Komunisti sovražijo svobodne ljudi, ki se jim ne pustijo zasužnjiti.

 • Micka Mandarina

  Kocka je jezen, ker je Jaka šel skupaj s trenerjem, trenirat v Ukrajino in ker imata v ekipi cel kup Ukrajink.

  • Asterix in Obelix

   In zakaj ne bi smel imeti Ukrajink v ekipi? Ni to politično korektno, da so Ukrajinke v ekipi? Zakaj bi diskriminirali ženske?

   • Micka Mandarina

    Kocka skače v zrak, ker se potovanje za trenerjem v Ukrajino in bolniške odsotnosti ne skladajo s komunističnim načinom treninga.

    • Asterix in Obelix

     Tisti trening uniči zdravje in Jaka prvič ni toliko neumen, da bi tvegal svoje zdravje in drugič tudi zmogle ne bi, ker je bolj občutljive sorte. Streljanje ga rešuje, ker praktično skoraj nikoli ne zgreši. To pa zato, ker dobro vidi. Jaz osebno bi še slona zgrešil, če bi bil toliko oddaljen, kot je pri biatlonu tarča.

     • Sadako

      Misliš, da bi Jakova Faka lahko uporabili tudi na poltenih olimpijskih igrah?

     • Asterix in Obelix

      Tam bi najbrž dobil zlato.

 • garfi

  sedaj drnovškovi cigani v Ljubljani pretepajo ljudi
  to seveda ni nestrpnost in ksenofobija do Slovencev

  • Asterix in Obelix

   Zakaj je lahko samo belec ksenofoben in rasist? To meni ni logično.

   • garfi

    zato ker so največje zlo leWaki in leviČarji prevzeli svet in vse izkoriščajo tudi za islamizacijo

    • Micka Mandarina

     Kdo je prodajal črnce? Črnci so tudi ljudje in ne bi jih smeli prodajati za delo na plantaže. Pustiti bi jih morali v njihovem naravnem okolju v Afriki.

     • garfi

      mene zanima moja domovina Slovenija in ne tvoje protiSlovenske manipulacije

     • Micka Mandarina

      Vprašala sem, če veš kdo je prodal črnce tistim, ki so jih potem zvozili v Ameriko? Malo razmisli, kakšne vere je bil?

     • garfi

      sem ti že odgovoril protiSlovenski leviČar

     • Asterix in Obelix

      Mislim, da islamske.

     • Micka Mandarina

      Odgovor je pravilen. Kristjani so v Južni Ameriki Indijance krstili in krst je osebo spremenil v človeka. To pomeni, da je pri Špancih preživelo več Indijancev kot pri Angležih in Francozih.

     • Sadako

      Daj povej mi, zakaj muslimani v Libiji prodajajo črnce? Ali to pomeni, da muslimani niso rasisti in ksenofobi? Ali to pomeni, da muslimani spoštujejo črnce? Ali to pomeni, da bodo tudi naši vnuki enkrat prodani na tržnici, čeprav nismo črnci?

     • Asterix in Obelix

      Muslimanom je vseeno, če je nevernik črn ali bel, oba lahko ubijejo ali prodajo. Tako piše v Koranu. Ali mislite, da bi Koran morali izenačiti s knjigo Mein Kampf?

     • Soave

      Ja, a zato sedaj bežijo v Evropo ??

   • Frank Novak

    Oh tudi crni so lahko. Nekoc sem hodil s crnko. Okoli nas so se zaceli zgrinjati njeni bratje. Uiti sva morala. Za nama so klicali: Out sister is a whore, she is going out with a white pig…

 • Frank Novak

  Gospod Irsic ugotavlja kdo je kriv za vse.
  Gospod Irsic je jezen na krivce.
  Gospod Irsic je kriv na solski sistem ki je govoril dobro o NOB.
  Gospod Irsic tudi misli da bi sam dosegel vec ce krivcev ne bi bilo.
  KAKSEN RECEPT PA IMA GOSPOD IRSIC ZA BOLJSE ZIVLJENJE RAZEN TEGA DA NAM RAZLAGA KAJ MU NI VSEC?
  Zivim v ZDA kjer mi tudi marsikaj ni vsec. Pa kaj potem, pac stisnem pesti in zobe in se prerinem naprej. Ne razlagam ljudem kako hudo mi je. Ce bi to pocel bi me kot luzerja prezirali. Potem bi manj zasluzil.

  • TweetyBird

   Hi Frank. I also lived in the USA. To be more exact, Cleveland. In fact I was born their :)

   • Frank Novak

    Where do you live now?
    You have a big parish in Cleveland.

    • TweetyBird

     Now I live in Slovenia…Štajerska…Haloze…Zavrč. Yes, I have two brothers and one sister in Cleveland.

     Pa saj znam Slovensko, rada pa obnavljam mojo angleščino :)

     • Frank Novak

      Kako ti je v SLO?
      Jaz hodim domov na dopust. Meni se zdi prelepa cista dobro urejena dezela nesrecnih ljudi ki drug drugega tlacijo dol. Drug drugega prepricujejo da so neumni.
      Sicer pa precudovita dezela.

     • pesjanar

      Meni takšni amerikanci kot se nekateri predstavljate v Prlekiji kosijo zravo za liter Jeruzalemčana in kos pasje radosti!!!!!

     • Frank Novak
     • Frank Novak

      Did you know twins Skok? They played harmonika well and should be about 40 now. They both visited Slovenia about 10 years ago. When they returned their vocabulary improved. They start using words they did not use b4, such as DEJ TO V AVTO FUKN.. SE MI BO ZROLAL, in podobni lokalizmi.
      I wonder if their mother is still alive?

     • Peter

      They startED using…ja, typo, kaj čmo, se zgodi.
      Pa tud amerikanci se ne držite slovnice, ane, jasno.

   • učko

    reče se “there”, ne “their”! Ti moj kurac živiš v USA.

    • Frank Novak

     Seveda ne zivi v USA, tam zivi samo smetana. Tweety Bird je kmetavzarka in zivi v Sloveniji.

  • soc

   Isti levi aktivist “Novak”, ki je do zdaj pisal s kakimi desetimi moškimi in ženskimi imeni na ta priimek, in zdaj na lepem v novi inkarnaciji postal kar Američan? Highly credible, buddy, go get a life u Fužinama.

   • TweetyBird

    soc tiho bodi, nimaš pojma.

   • Frank Novak

    Skoraj vsi ki zivimo v ZDA vas vidimo take kot ste. Zal s tem da vsemu svetu razlagate kaj vam ni vsec samo odbijate ljudi, torej tudi svoje potencialne volilce.
    Kalimerov nihce ne spostuje, zlasti pa jih nihce ne voli.
    Ce zelite imeti usrano levico na oblasti se naslednja 4 leta, potem pa kar serjite po Drazgosah, NOB, Titu, istospolnih, rdecih zvezdah, Makarovicevi…
    Upam da vas bo enkrat srecala pamet. Mogoce 2022, 2026, 2030?

    • učko

     frenki, ne seri, jovan-hasović ! Sicer ‘maš pa prav, tole kar si napisal !

     • Frank Novak

      Imam po svoje prav. Poznam oboje, Slovenijo in razviti Zahod.
      Bistvena razlika med Slovencem in Americanom je v tem da vidi sebe American boljsega kot je, Slovenec pa slabsega kot je.
      Oba pa imasta popacen pogled na svet, American gleda z povecevalnim, Slovenec pa z pomanjsevalnim steklom.
      Samo uganete lahko komu popacenost bolj skodi: Slovencu ali Americanu?

    • učko

     Ejga, sem si premislil ! Nimaš prou ! Nakazovanje na krivice, ki jih zločinski vladajoči režim dela državljanom Slovenije ni nobeno jamranje in kalimerovstvo, pač pa pokončna državljanska drža, ki jo ima vsak, ki ni pička ali pa se boji tega zločinskega režima. Jamrate tisti, ki ste v JU in namesto, da bi bolje delali, jamrate in izsiljujete !!!

     • Frank Novak

      Mene ze 40 let ni vec na ozemlju nekdanje SFRJ. Jaz nikogar ne izsiljujem.
      Ni res da imaste vi pokoncno drzo, vi ste obsedeni od jamranja. Vso svojo energijo ste usmerili v to kar vam ni vsec.
      Imel sem sorodnico, zelo cedno zensko, ki se je leta 1963 locila od moza. Se danes z sovrastvom govori o tem prascu ki ji je unicil zivljenje.
      In potem se cudi zakaj ni srecala drugega boljsega moza?
      Vsakega potencialnega novega moza je odbila s svojim nenehnim pritozevanjem nad ex mozem.
      Tako vi odbijate volilce. Same negativne novice. Pol se jih zance z POGLEJTE KAJ… SKANDAL…

     • pesjanar

      Vsaka prasica dobi dedca kot je sama ,dobro da ga je možakar pobrisal vsakega potencialnega moža je verjetno odgnala z dolgim jezikom in nespoštljivim vedenjem……

    • soc

     Aha. Torej ne Novak & Co., temveč “Kardelj-Mačkov sorodnik”, ponavadi ValterBranislav, z novega nicka. Hvala za korekcijo. In za resnično koristna murgelska navodila za nas manjvredne desne intelektualce. Vale!

     • Frank Novak

      ???

    • Sadako

     SDS bi rabila veliko mogočno sestro. Ne pa malo NSi.

     • Frank Novak

      SDS in NSi se ne marata kot vem.
      V SLO je prevec strank. Parlamentarna demokracija ne deluje tako kot
      Ameriska kjer so samo dve stranke.

    • DJURO SUMAR

     Dokler jih bo vodil razvpiti Janez Janša jih ne bo srečala pamet, ker njega motivira samo sovraštvo.

     • Frank Novak

      Mogoce bi bilo dobro da bi odstopil kot je Novakova. Naj prevzame vodstvo Romana Tomc, ona je bolj realen clovek pa se izobrazena je.

     • DJURO SUMAR

      Sem se ob predsedniških volitvah pogovarjal s prijateljem, članom stranke SDS in je sam dejal, da bo treba nekaj storiti v tej smeri, da bi morala Romana Tomc prevzeti vodenje stranke.

     • Frank Novak

      Ona je bolj umirjena, izobrazena. JJ je poln nekih negativnih custev, JJ odbija volilce ki jih Romana privede.

 • Micka Mandarina

  https://vezjak.com/2018/01/29/jakov-fak-med-ksenofobijo-ljudi-in-nestrpnostjo-novinarjev/
  Me prav zanima zakaj so sovražni komentarji samo na 24ur.com? Logika? Malo razmislite.

  • Sadako

   Ker so Hrvatofobični rdeči prašički. Če bi imela naročnino bi jo odjavila. Tako pa imam samo satelitski krožnik, ki je moj in nikomur ne plačujem naročnine. Predvsem pa ne kristjanofobom na POPTV.

  • učko

   Lej, dr.Dare iz 24Kur (link) znan kot levuharski komentator. Ne vem, kaj ima levuharstvo ali pa desnuharstvo veze s ksenofobijo? Če si eno ali drugo si lahko ksenofob al’ pa nisi, al’ pa se delaš da si oziroma nisi eno in drugo.

 • Jure kavčičeu

  Ironično in zelo smešno. To namreč, da na novi24 obtožujete nekoga drugega, češ, da neti sovražtvo. Poglejte se v ogledalo. Mar ne vidite, da prav sami širite največ sovražtva od vseh medijev in od vseh trobil v tej čudoviti deželi. “Slovenci, ljubite svoj narod! …razen tistih, ki so volivci levice, razen tistih, ki niso kristjani, razen tistih, ki imajo tuje korenine, razen tistih, ki niso člani SDS in ki ne podpirajo skrajno desne politike. Te pa sovražite!”

  • učko

   Mah, vam levuharjem je samo za “režimske privilegije”. Državne sinekure, dodatki k penzionom, nezasluženo visoki in borćevski penzioni…. itd. Za te privilegije ste pa pripravljeni počet’ kar koli !

   • Frank Novak

    Kaj pa ce Slovenec ni ne levi ne desni, tako kot jaz?
    Recimo da ni polariziran in ga zanima samo denar in stanje svoje bioloske druzine?
    Za koga naj nek tak “karierist” kot sem jaz glasuje?
    Meni gre oboje na kozlanje, igranje zrtev in vabljenje muslimanov. Levi in desni se mi zdijo enako idiotski, je pa res da levi delavjo vec skode. Delajo vec skode ker so desni tako prepricani v to da so zrtve da so od tega tako paralizirani da lahko levi neomejeno vladajo.

    • Peter

     Ampak, še vseeno delajo več škode….

     • Frank Novak

      Levi delajo vec skode, delno tudi zato ker imajo vec oblasti.

     • DJURO SUMAR

      V opoziciji težko delaš škodo, čeprav to Viliju Kovačiču kar dobro uspeva.

    • učko

     Jah, sam niso vsi “proti režimski” ljudje desni, še najmanj pa verni. Jaz se imam za “pravega levičarja”, ne pa levuharskega-parazitskega fake levičarja. Nisem veren, ker nisem neumen. Pro zahodno, liberalno usmerjen, ampak v naši državi je takih sorazmerno malo. Pa še mnogi od teh volijo levuharje, ker imajo od tega koristi in ne za to, ker bi jim bili politično ali pa svetovno nazorsko blizu.

     • Frank Novak

      In za koga bos volil ti?

     • DJURO SUMAR

      On se ima za pravega levičarja, volil bo Janeza Janšo, vendar tega ne upa povedati na glas. Je pa liberalno usmerjen levičar, verjetno edini na planetu, ker kot liberalec pač ne more biti levičar.

    • Tom Žnidarčič

     Potem se pač odločiš volit tistega, ki je po tvojem manjše zlo, vsekakor na volitve je treba it. Tudi jaz na desni sredini nimam trenutno koga volit in če bo tako ostalo do volitev, bom znova volil SDS. Jasno, da novi obrazi, podprti s strani globoke države in kluba 571 ne pridejo niti pod razno v poštev.

  • Iva

   Iršič širi sovraštvo? Si funkcionalno nepismen, saj ne razumeš bistva Iršičevega zapisa:

   “Diskurz moramo začeti tudi sami in povsem kristalno povedati, da je slovenska pomlad vključujoča in strpna. A seveda jo – namesto levice – ne vodi lažno moraliziranje, ampak vladavina prava, ki ipso facto zagotavlja enakopravnost “

  • Peter

   Jure, po 75 letih prenašanja sovraštva s strani osrednjih medijev, je odgovor več kot znosen.
   Samo poglej, kaj zganjajo na levi, če kaj ni tako, kot oni hočejo….

   In ne, ni ironično in ni smešno. razumljivo je.

  • Aresnica

   Poglej se v ogledalo in morda boš videl sebe ,- da si pomočnik (ali pa si plačanec?-upam, da ne-kajti teh je na raznih portalih ogromno)SLO mafijskotajkunskega omrežja.
   ________________
   Lep pozdrav

   • Frank Novak

    V SLO imajo vse v rokah
    Milan Kucan
    Josip Broz
    Edvard Kardelj
    Ivan Macek Matija
    Silvo Gorenc
    Zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo mocan gejevski lobi
    Teoretiki spola
    Crnci
    Rumenci
    Marsovci
    SLOVENCI NE MOREJO NAREDITI NIC… NAJBOLJE DA SE KAR VSI ZAPIJEJO IN ZADROGIRAJO, KAJTI NJIH USODA JE V ROKAH MRLICEV.
    AMEN.

  • Tom Žnidarčič

   Ti. desnica sovraži samo pripadnike globoke države, njihove podpornike pa pomiluje. No pa daj napiši seznam tistih, ki jih je desnica po krivici poskušala diskreditirat in eliminirat in seznam tistih, ki jih je globoka država neopravičeno diskreditirala in eliminirala. Lahko začneš že od pok. Krambergerja naprej.

 • Peter

  Propad levičarskega netenja sovraštva

  Ste nori, še začel se ni, kakšen propad, no….

 • Kruto dejstvo

  Kruto dejstvo je, da so se tisti, ki so nam zvišali položnice za operaterje (PROPLUS) spravili na nedolžnega človeka, ki je povrh vsega še dober športnik. To mi ni všeč in to ni všeč mnogim drugim ljudem. https://www.domovina.je/kdo-so-skrivnostnezi-ki-naj-bi-nasprotovali-jakovu-faku-kot-nosilcu-slovenske-zastave/

 • samotoje

  Res je, enkrat za vselej je treba raznim lažnim in lažnivim levim manipulatorjem povedati, kje je črta, čez katero jih ne bomo spustili. Kaj sprejemamo in toleriramo in česa ne. Nihče ni dal mandata raznim kordišem, mescem, tomićkam, vatovcem, Mladininim pisunom in podobnim, da nam izpred nosu kradejo edino domovino, ki jo imamo- zase in za vse druge poštene ljudi. Glasno in jasno je treba povedati, kakšne so vrednote, ki jih zagovarjamo in kje je črta tolerance.

 • DJURO SUMAR

  Tipično za desničarje, pravzaprav za stranko SDS, ki neprestano neti sovraštvo med državljani, s prstom pa kaže na svoje nasprotnike, da to počnejo oni.

  • Frank Novak

   Tat vpije “primite tatu”
   Gospod Franci Danko vpije “dol s homoseksualci”

   • ljubinica

    Kje si slisal to vpiti Donka?

 • Krtača 20

  Tale komentar je pa navadna driska.

  • xtc

   Je navadna resnica ,ki razgalja levake in ranbote..

 • ljubinica

  Danes bodo na Radiu – Studio ob 17ih – razpravljali o aferi Fak.
  Mislite, da bodo v Studio povabili Irsica?
  Seveda ne.
  Irsici na RTV nimajo vstopa.
  In ta levakarski agitprop smo prisileni placevati vsi ….

 • 5€ višje položnice

  SDS ni imela s to afero prav ničesar. Kocijančič je hotel, da bi Hrvati sami začeli zmerjati Faka. Proplus, to je tisti, ki dela 5€ višje položnice za kabelsko televizijo ga je pa sam začel zmerjati. Proplus so sami kristjanofobi in hrvatofobi, ki se naslajajo nad tujo nesrečo.

 • xtc

  Iršič je pravilno opisal levi kult.
  Levi kult se preživlja le ,če širi sovraštvo in nestrpnost od tega živi,komunizem je namerno povzročal razdor med ljudmi in spore ter tako razbijal njihovo slogo torej možnost zoper upor zoper njega,saj ko je zasejal razdor in sovraštvo so drug drugega ovajali komunistom ti pa so v miru vladali skreganemu narodu in zlahkoto polovili nasprotnike,saj je bilo ovaduštvo temelj komunizma.
  Enako Kučan in njegova tolpa počne v Sloveniji namerno netijho sovraštvo in spore,saj se s tem obdržujejo na oblasti,in financirajo razne skrajne hujskaške levofašistične in anarhistične skopine,kot tudi iztirjene napol blazne homosksualne aktiviste,ki namerno z provokacijami netijo sovraštvo.
  UZato je treba vse take skrajno leve kot druge podobno skrajne skupine(no teh v Sloveniji lahko rečemo ni) prepovedati,kot tudi razbe Mirovne inštitute ipd levo skrajno hujskaške organizacije.
  Seveda še nekaj,dejstvo je da je negroidna populacija v ZDA težavna kot povsod,negroidi so izraziteje nagnjeni k nedelu in kriminalu,kar ne pomeni ,da se jih del ni socializiral,vendar večina živi v gerih s kriminalom in geta niso posledica družbe ampak posledica nezmožnosti socializiranja.
  Zato so geta prava rešitev tja steraš socializacijsko nezmožne jih nekako ogradiš in pustiš ,da se pobijajo tako dolgo med sabo da jih mine ali pa se spamerujejo,skratka tistemu ,ki se želi socializirati pomagaš iz pekla ,one pač pustiš napreje ogrsjene v njihovi zablodi ,saj se z njimi nima smisla ukvarjati.
  Od časa d časa pošlješ v geto armado policije in vojske,da popokasš najhujše kriminalce in zadeve se zopet umirijo in zadeva teče dalje.
  Skratka z nekom ,ki je socializacijsko nezmožen,pač nima smisla izgubljati časa.
  Seveda pa je ta druščina izvrstno lovišče za skrajne levake(ki jih je treba prepovedati),kot njihove brate (nacional socialiste) saj zlahka nategujejo bebčke iz getov,da je družba kriva zato da so tam kjer so ne pa oni sami zaradi asocialnega vedenja in nezmožnosti socializacije.
  Kot je že avtor zapisal ,da v ostalih delih est lahko črni beli,rumeni in drugi živijo povsem normalno skupaj-ja konflikt vedno ustvarjajo levičarji od konflikta namreč levica živi,če ga ni crkne zato jih nenehno producira.
  Dejstvo je ,da večina Slovencev ne mara negroidne in muslimanske populacije a ne zaradi barve in ne zaradi tega ,ker so muslimani,ampak zaradi nesocializacijskih sposobnosti in asocialnega vedenja.
  Nobeden opd Slovencev si nebo belil glave z temnopoltim ali muslimanom,če se bosta le ta popolnoma socializirala in zlila z družbo tukaj in hodila v službo ne vedenjsko ali kako drugače provocirala ali iztopala.Nihče se zanju niti zmenil ne bo,kvečjemu če bodo sosedi se bodo pozdravili izmenjali nekaj besed in odšli vsak na svoj konec-seveda če pa neka skupina levih deformirancev podpihuje in hujska prišleke,da se jim ni treba socializirati in da lahko uveljavljajo kar jim pride na pamet pa jerasni in verski jkonflikt neizbežen-ravno zato je treba te skkrajnolevičarskofašistične skupne prepovedati.Ravno one netijo konflikte,in konflikti so to s čemur se hranijo.

  • sodnikisozločinci

   Ne gre za nezmožnost socializiranja, ni to glavni razlog za geta. Glavni razlog je v tem, da je človek tako kot druge živali nezaupljiv do ljudi, ki pripadajo drugi čredi in se raje druži in živi z ljudmi njemu podobnimi.

   • DJURO SUMAR

    Torej se ti družiš samo z ovcami.

  • ljubinica

   S “prepovedmi” se ne strinjam.
   Treba je le ukiniti drzavno financiranje “nevladnih ” organizacij in prepovedati financiranje le-teh iz tujine.
   Ne vidim logike v striktni zakonodaji glede financiranja politicnih strank in na drugi “svobodo” pri financiranju levicarskih hujskacev ….

   • DJURO SUMAR

    Veliko bi bilo storjenega, če bi ukinili financiranje verskih organizacij in ukinili privatno šolstvo.

    • Tom Žnidarčič

     Kje si pa videl, da se pri nas financira privatno šolstvo? Aja, tebi za namene podtikanja je financiranje nacijonalnega osnovnošolskega programa enako financiranju privatnega šolstva. Logika multikulti teroristov.

  • Frank Novak

   ”’:,negroidi so izraziteje nagnjeni k nedelu in kriminalu,kar ne pomeni ,da se jih del ni socializiral,vendar večina živi v gerih s kriminalom in geta niso posledica družbe ampak posledica nezmožnosti socializiranja.”
   TAKOLE NEGROIDI UNICUJEJO KULTURNO DEDISCINO EVROPE (DELI, NAJ VRLI SLOVENCI VIDIJO KAKSNI IZMECKI SO CRNCI)
   https://youtu.be/FEZ70KDi1Js?t=8691
   https://youtu.be/kDosubQyxoM?t=377
   https://www.youtube.com/watch?v=lgPGJulsSbE
   https://www.youtube.com/watch?v=Z3RaYSzOQv0
   https://youtu.be/do9t0hMmQHI?t=192
   https://youtu.be/rK3oCfN_nIM?t=8509
   https://youtu.be/rK3oCfN_nIM?t=5595
   https://youtu.be/_rW6Ggk9ofU?t=2021
   https://youtu.be/FEZ70KDi1Js?t=5382

  • DJURO SUMAR

   NOVA24TV je bila ustanovljena samo zato, da neti sovraštvo do drugače mislečih, torej če te prav razumem je to levičarsko trobilo.

   • Grenze

    Pogrezni se v pekel hudobni duh.

    • DJURO SUMAR

     Ti še danes ni jasno, da ni ne duha ne pekla. To so si preprosto izmislili, da vas lahko vodijo kot ovce.

   • xtc

    Ne vem zakaj se naprezaš po nazadnjaškem trobilu,ki govori resnico?

    • DJURO SUMAR

     Le kdo se napreza, jaz zanesljivo ne. Da je tole nazadnjaško trobilo, pa si izjavil ti in ne jaz.

   • traktor

    A,bejž no.Po tvojih zapisih sodeč, tule še nismo opazili, da kaj misliš. Če ponavljaš propadle budalaštine iz polpretekle zgodovine v nedogled, še ne pomeni, da si drugače misleč. Prej nič misleč.

 • sodnikisozločinci

  Dokler nisem prebral članka, sploh nisem vedel za kaj gre pri Jakovu Faku. Rdečih trobil iz principa ne gledam in jih tudi nikoli ne bom, hvala lepa za take kozlarije.

  • DJURO SUMAR

   Tipično za ovco, ki posluša samo svojega pastirja.

   • Sadako

    Ej ovčka, a veš, da je Jakov Fak večkrat v cerkvi na Brezjah kot gospod Jajce?

    • DJURO SUMAR

     To so popolnoma osebne odločitve.

   • Tom Žnidarčič

    Ja DJURO, zato pa tako gromoglasno bentiš čez goljufivega bivšega tretjerazrednega predsednika.

    • DJURO SUMAR

     Ne vem koga misliš.

 • xtc

  Levicas lahko preživi le z netenjem sovraštva in prepira in nestrpnost,ko to ne zmore več preprosto crkne.

 • Tone

  Članek je tipično rasistično poenostavljanje. Samo dva citata, ki to razkrivata:

  1. “temnopolti po vseh objektivnih merilih živijo bolje kot kjerkoli v Afriki”
  Piscu kot rasistu se zdi samoumevno, da temnopoltim pripada drug standard življenja kot belcem. Ne upošteva niti tega, da to niso migranti, ampak so njihove prednike vklenjene pripeljali v Ameriko in jih 200 let tretirali kot govoreče orodje..

  2. “revnim manjšinam v prid in belcem v škodo”
  Piscu kot rasistu se zdi samoumevno, da so temnopolti revni, belci pa bogati in gospodarji, ki temnopoltim kaj podarijo. Ne upošteva, da obstajajo tudi revni belci in bogati temnopolti. Demokratu niti slučajno ne uide, da bi tako delil ljudi.

  • xtc

   Glej bebo nikakršnega rasizma ni samo realen zapis.
   Nadalje bebo,standard je tak kot si ga narediš in nehaj z neumnostmi kaj je bilo pred 200 let-to kar pišeš je dokaz ,da večina v 200 letih ni bila zmožna socializacije in naspredka ali po domače isti so kot ste komunisti neprestano brodite po lastnem d***** nesposobnosti in za vse težave krivite tiste,ki so pripravljeni storiti kaj zase.
   Nadalje druga butasta idiotska teorija o deljenju ljudi-dejstvo je ,da je v ZDA ogromno bogatih tudi temnopoltih a ti svojih ne marajo predvsem zaradi tega,ker se bi večina njih po “brothersko” šlepala na njih lahko rećemo socialistično.
   Tvoj post je post nekoga ,ki so mu možgani utonili v pralnem sredstvu saj govoriš čiste neumnosti.
   Če nekdo ni zmožen ali noče je to pač njegova težava in nihče ni odgovoren ali kriv da je pač tak.
   Vsiljevanje odgovornosti na pleča nekoga,ki naj bi bil odgovoren za lenuhe,kriminalce in socializacijsko nezmožne je čisti neokomunistični pamflet brez kakršne koli realne osnove-debilna propaganda.

 • xtc

  Nekateri komentarji tule so naravnost idiotski pravi pamfleti neokomunizma in anarhosocializma inanarhizma.
  Idiotistične razlage o tem kako je nekdo kriv zato,ker se nekomu ne ljubi delati in truditi za uspeh,prikazujejo kot rasizem.
  Dejstvo je ,da je ravno ZDA ne glede na bavo polti točka kjer najlažje uspeš ,če si dober v tistem kar počneš,seveda pa je težava ,da večina negroidne populacije najraje ne počne nič v smeri napredovanja raje krivi druge,tisti ,ki pridejo iz teh okolij do uspeha z delom in trudom največkrat ne simpatizirajo z “brati” saj dobro vedo,da bi se le ti šlepali na njih.
  Nenazadnje je pravih rasistov danes malo razen ekstremnih čudakov-večina ljudi proti temnopoltim kot takim nima nič proti ,če se socializirajo,a težava je nesocializacija,ki ustvarja konflikte in jezo-torej tisto kar se predstavlja kot jedro odpora proti temnopoltim in njihovo odklanjanje,ni barva polti ampak nesocializacija in težavno vedenje,kar z samo poltjo nima nič skupnega kot tako in “ta rasizem” je v bistvu odpor proti asocialnemu vedenju in težavah povezanih s tem.
  Nihče namreć ne bo napadel temnopoltega,ki je dobro socializiran,dela in se trudi-morda kakšen res ekstrem,drug ne.
  Seveda pa levaki spodbujajo in opogumljajo asocialno vedenje ravno z namenom rušenja zahodnih vrednot,saj med spoštovalci le teh nimajo somišljenikov,zato hujskajo in ustvarjajo konflikte in pačijo misli prišlekov vse z namenom ,kako si prigrabiti oblast preko njih zato pa rabijo konflikt,dsovraštvo,nestrpnost,hujskaštvo in nato revolucijo.

 • psychocandy7

  najbolj ogabna je ta ultralevičarska propaganda, ki se je vtihotapila v vse pore javnega. Kakšen dan nazaj sem naletela na kinoplakat za nemški film, ki se ukvaja s posledicami nasilja ultradesničarjev?!? SEm zadnje čase vprašala kar nekaj ljudi, koga sami prepoznavajo kot nasilneže- odgovor se glasi ANTIFA bando- ker zažigajo razbijajo, mečejo molotovke, pa kar nekaj bi pobijal. Totalni norci. Še sreča, da je na desni vse več mladih, ki se zavedajo svojih korenin in tradicije.
  Predolgo so nam glave prali, da je levo super in dobro, desno pa slabo.

 • Janez Novak

  Ne delajmo si iluzij o pravih namenih novodobnih kulturnih marksistov. Oni kulturo ne pojmujejo kot omiko, temveč kot stanje duha, ki je lahko kakršnokoli, tudi fašistično ali marksistično. Gre za oživljanje revolucionarnega marksizma-komunizma, udarna pest kulturnega marksizma pa je antifa, ki uporablja metode rjavosrajčnikov, njihova zastava in simboli pa so izpeljanke nacističnih simbolov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!