Spletna policija ali ko spregovori socialnodemokratski čredni “MI”, je beseda “JAZ” prepovedana

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

V nedeljo me je nekaj pred 19. uro poklical vir ter mi povedal, da bodo v ponedeljek Karl Erjavec, Dejan Židan, Miro Cerar in Alenka Bratušek podpisali predvolilno koalicijsko pogodbo, ki jih bo zavezovala, da po volitvah skupaj sestavijo vlado. Informacija se mi je – ne glede na to, da nekdanji koalicijski partnerji v javnosti delujejo na smrt skregani in da je za vse značilna antijanševska retorika – zdela zelo verjetna. Na spletu sem jo objavil nekaj po 19. uri, odziv je bil silovit. Dejan Židan, denimo, ki se običajno na pisanje »skrajno desnih medijev« sploh ne oglaša, je na družbenih omrežjih pisanje zanikal po nekaj minutah. V naslednjih urah so sledila zaklinjanja v maniri najtrših partijskih časov, naslednji dan so levici naklonjeni mediji vest označili kot tipično »lažno novico«. Dovolj je bilo, da so prvaki sedanje koalicije predvolilno združevanje zanikali, da je medijski mainstream njihove besede vzel za suho zlato. A soočenje, ki je kasneje sledilo na zasebni komercialni televiziji, je samo potrjevalo resničnost povezovanja. Pustimo ob strani očitke drug drugemu; vse, prav vse je družilo eno (kar je bila tudi glavna poanta soočenja) – s prvakom SDS in liderjem opozicije ne bomo nikoli oblikovali vlade.

Svojega vira seveda ne bom razkrival. Naj povem le to, da mi je taisti vir aprila letos sporočil, da so ustavni sodniki zavrnili pobudo Vilija Kovačiča. Celo več. Vir je natančno navedel, da sta dva ustavna sodnika Kovačičevo pritožbo podprla, sedem jih je bilo proti. Naslednji dan se je informacija izkazala za 100-odstotno točno. Nikogar ne mislim prepričevati, da se že pred volitvami oblikuje neuraden, a zavezujoč levi politični blok, želim le reči, naj bralec sam presodi, katera informacija se mu zdi resnična in kateri medij je zaupanja vreden. Samo spomnite se, kako se je pred desetimi leti začela afera Patria, ko so se levici naklonjeni mainstream mediji na podlagi informacij iz Finske razpisali, da je Janez Janša prejel podkupnino. Izkazalo se je, da to ni samo nedolžna “fake news”, ampak popolna laž. Zato ne bi šel ravno na prvo žogo in bi počakal, kaj se bo zgodilo po volitvah, ko se bo oblikovala vlada. Takrat se bo izkazalo, ali je bila informacija mojega (neuradnega, a zanesljivega) vira resnična ali ne. Ali kot je na soočenju dejal Janša: “Pride povolilni ponedeljek. Marsikdo pokliče že v nedeljo.”

Sovražni govor je vse, s čimer se levica ne strinja
Zgoraj omenjena nervoza predvsem Socialnih demokratov, ki so očitno presodili, da je pred volitvami bolje, da se (navidezno) skregajo z dosedanjimi koalicijskimi partnerji, je seveda razumljiva. Najrajši bi videli, da se tovrstno pisanje ne samo prepove, ampak da bi se kar ukinili njim nenaklonjeni mediji. To utegnejo celo storiti, če bi slučajno (Bog ne daj) prevzeli vodenje vlade. Podmladek je namreč jasno napovedal ustanovitev “spletne policije”, ki bo preganjala sovražni govor. Kaj pa je to, sovražni govor, je za levico jasno – vse tisto, s čimer se levičarji ne strinjajo. A ne gre, da si se obudil zloglasni 133. člen kazenskega zakonika nekdanje totalitarne socialistične države. Ne, tak člen že imamo. To je zloglasni 297. člen veljavnega zakonika, ki ni nič drugega kot modificirani 133. člen. Obsodb po tem členu je sicer zanemarljivo malo, a je kljub vsemu ves čas latentna grožnja svobodi govora. Spletna policija pa bi bila neposredna grožnja svobodi ali kot je zapisal novinarski kolega Nenad Glücks: “Spletna policija je avtocesta do nesvobode.” Različice tovrstne policije že poznajo v Nemčiji ali Veliki Britaniji. Rezultat je, da ti zaradi zapisanega na spletnem omrežju nekega jutra v stanovanje lahko vdrejo oboroženi specialci in te aretirajo kot najbolj okorelega bančnega roparja ali morilca. In ni treba biti posebno pameten, da je predlog dedičev krvavega komunističnega režima namenjen zgolj temu, da se utiša tiste, ki se ne strinjajo z njihovimi bodisi utopističnimi ekonomskimi idejami bodisi jasno in glasno nasprotujejo multikulturalizmu.

Oče kazenske represivne zakonodaje nekdanje Jugoslavije in zloglasnega verbalnega delikta. (Foto: STA)

Multikulturalizem poudarjam zato, ker želi levica pojem narediti za enakega multikulturnosti. Multikulturnost je (v ožjem smislu pojmovanja) desetletja nazaj pomenila ohranjanje etnične identitete neke skupnosti v novi državi, v katero so prišli iz različnih razlogov, a hkrati spoštovanje univerzalnih in skupnih vrednot ter zakonov države gostiteljice. Tak primer so bile množične selitve Evropejcev čez lužo na prelomu iz 19. v 20. stoletje. Bili so sicer primeri etičnega militarizma, ki je skušal rušiti doseženo enotnost ZDA, a je takratni predsednik Theodore Roosevelt udaril po mizi, češ da se ZDA lahko uničijo, če bodo dovolile, da se nacija spremeni v zmes medsebojno diametralno nasprotujočih si kultur.

Pod pretvezo multikulturalizma je islam uvajal modele arabskih držav v novem okolju
Multikulturalizem je novejšega datuma, rasel je skupaj s kulturnim marksizmom. Pojem zanika, da bi neka država temeljila na skupnih vrednotah (evropske države večinoma temeljijo na vladavini prava, krščanski tradiciji in človekovih pravicah), ampak da imajo različne kulture različne vrednote, ki so med seboj enakopravne, zato je treba upoštevati vse. Vzpon multikulturalizma se je pojavil z začetkom invazije islama na staro celino, kar sovpada s sprejemom islamske deklaracije o človekovih pravicah, ki je bolj znana kot Kairska deklaracija. Islam od takrat naprej (za razliko od drugih etničnih skupnosti v zahodnoevropskih državah) ni več želel samo pravice do mirnega sobivanja, ohranjanja identitete, svobodnega izražanja vere ali enake obravnave pred zakonom, ampak je imel v imenu človekovih pravic konkretne politične zahteve, želel je modele življenja v arabskih državah prakticirati v novem okolju, se pravi na stari celini. Nasprotovanje temu je politično nekorektno. In kar je politično nekorektno, je sovražni govor in zasluži obravnavo spletne policije.

Čeprav je celotna zadeva najbrž bolj namenjena zastraševanju. Kajti kljub vsemu, še posebej na Evropskem sodišču za človekove pravice, je toleranca do stališč, ki so mestoma celo žaljiva do posameznika ali skupine ljudi, precej velika. Toda ker posameznik nima ne živcev ne denarja, da se bo tožaril vse do Bruslja, se bo najbrž samocenzuriral. Kar je tudi namen podmladka dedičev komunizma.

Jože Biščak

 

 • večni srb

  A ne, ni nič namenjeno zastraševanju, čisto zares to delajo. Zakaj je pa lahko marsikaj razlog, včasih je dovolj, če se zameriš kakšnemu avtoritarnemu pajacu, ki je sinu zrihtal šiht na kriminalistični policiji, pa si pečen. Saj ne delajo samo kar piše v Zakonu o kazenskih sankcijah, poberejo vse informacije in jih posredujejo sodelavcem in ovaduhom, ki se potem tudi osebno maščujejo. Takrat policija seveda ne vidi nič. Obrambe ni nobene, še brezplačnega odvetnika ne omogočijo, nihče ne brani storilcev verbalnih deliktov, katerih besede in vsebina računalnikov naj bi govorile same zase. Tudi ne delajo tega vsakemu, samo takih, ki so tudi sicer izpostavljeni in ne morejo kar tako do Evropskih sodišč. Korupcija je glavni razlog, da moralni zakoni nikoli ne bodo delovali kot bi morali, lažnjiva baraba ne more soditi barabi, kaj šele poštenemu, moralnemu človeku. Zato pa pride do ostrih besed, ker ni pravično, za vse enako in tudi ne znamo dostojanstveno reševati sporov, pomeni slepa avtoriteta je edino kar poznamo. Zato se pa pri nas vse sliši čudno, če je pa tak red in disciplina, ki se ju ne bi sramoval niti Hitler, normalno, da vsaka malenkost takoj izstopa iz utečenih kalupov razmišljanja. Največji dobavitelj identifikacijskih podatkov so seveda mediji, eno je, da ne marajo konkurence, po drugi strani pa so tudi sami del avtoritarnih oblasti, o katerih seveda poročajo zgolj izjemoma in skrajno previdno.

  Zakaj je osebni računalnik kakor koli drugačen od osebnega dnevnika, ki ga mogoče včasih pokažeš prijateljem, da si lahko preberejo kakšno zanimivo misel, ki se ti je nekoč utrnila?
  Nisem še slišal, da bi kdo odgovarjal zaradi pisanja osebnega dnevnika, čeprav ljudje vanje pišejo vse mogoče in jih včasih tudi objavijo kot knjigo, takrat vsi sklepajo, da gre pač za umetniško svobodo avtorja, katerega fikcija se morda zdi komu zanimiva. Kadar pa avtor objavi isto misel na javnem portalu, vsi zmotno in zavržno sklepajo, da vsebina deluje nanašalno na določeno osebo ali svetinjo, kar povzroča hude domnevne krivice.

  Dejstvo pa je, da je internet sam po sebi žalitev za zdrav razum, v smislu kako ga večina uporabljamo, takšnega kupa kompletnih oslarij in nesramnih izmišljotin še ni prej nikoli videl svet. Bomo zato tožili internet? Iskreno dvomim, komu je potem sploh namenjena spletna cenzura, zgleda so vse strani, ki jih najde Google, strogo pregledane in odobrene za javno objavo ali kako si to predstavljajo. Največja bojazen je namreč, da bo spletna policija začela vdirati povsod, tudi v strani, ki se države oziroma splošne javnosti sploh ne tičejo, vključno z elektronsko pošto in sploh vsem kar bo nekje zapisano.

 • večni srb

  Noben zakon ne bo pomagal.
  Internet je popolnoma umetno čudo, ki deluje na najbolj kritične centre človeškega razmišljanja, pol stoletja uporabe je še premalo, da bi lahko sklepali o trajno ugodnih učinkih. Zaenkrat zgleda dobro,ljudje preživijo za računalniki veliko časa in radi sodelujemo v virtualnem socialnem prostoru, svet se očitno hitreje spreminja. Ampak v kaj, globalno gledano, nihče več ne razume kam drvimo, ve se edino, da smo vsi na istem vlaku.

  Kot sem nekoč že omenjal, internet je orožje, zasnovan je tako, da se vsaka informacija beleži in neprestano preverja identiteta, kar je nujno za vojaško logistiko in samomor za širšo civilno rabo. Ljudje hočemo svobodo in intimo, zakaj je to tako težko razumeti, če papir prenese vse, potem računalniški papir prenese vse absolutno.
  Izrečene besede niso isto kot zapisane in te niso isto kot odraz iskrenih namer in osebnih izhodišč, spletno dopisovanje je vedno treba razumeti v kontekstu cele strani, kjer poteka neka izmenjava besed. Mogoče smo prišli do same meje besede, ko te nimajo več istega učinka kot pred tisočletji, ko se je oblikoval prvi govor oziroma pred stoletji, ko se je večina ljudi naučila brati in pisati. Nobena beseda sama po sebi ne opisuje nič stvarnega, ker narava ni zgrajena iz variacij iste forme in mešanice določenih substanc. Nove besede največkrat ne opisujejo nič stvarnega temveč se nanašajo na zapletene tehnološke ali ideološke konstrukte, ki presegajo meje spoznavnega, na ta način, tudi strokovni termini dobijo povsem drugačen pomen, saj so zgrajeni na starih in nespremenljivih postulatih, ki preprosto ne držijo več. Potem je tu še zelo omejeno poznavanje lastne duševne mehanike, ki se je komaj še zavedamo, namesto da bi preprosto čutili, se nam v misli takoj vrinejo razni neumni stereotipi in klišeji, ki zavrejo samo spoznavni in kreativni tok razmišljanja. Ne znamo več razmišljati brez besed, teh pa ne razumemo in tudi sicer ne opisujejo nič stvarnega,kaj bi torej sploh radi cenzurirali? Verjetno bonton in vljudno ignoranco, kot bi se morda izrazil Žižek.
  Isto velja za našo družbeno identiteto, ki je s socialnimi omrežji, oblekla še dodatne sloje osebne prepoznavnosti, po novem, smo tudi virtualne osebe, ki imajo seveda svoje virtualne pravice in posebnosti, doslej neznane sociologiji, za katere ne obstajajo nobene tradicije ali kulturne specifike. Pa to je samo začetek, najhujše šele prihaja oziroma je že tukaj,po novem bodo lahko naprave neposredno zaznavale celo naše intimne misli, nad katerimi bo neprestano bdela neka policija za mentalno higieno, najbrž pod Ministrstvom za resnico.

  Za izvorni greh je kriv prav nastanek starega Rimskega imperija, ki je bil prva multi kulti tvorba na planetu. Cenzuro so sicer poznali že stari Grki, vendar se je razcvetela šele v Rimu, kjer je poplava filozofskih smeri, ki so jo prinašale v družbo različne kulture, privedla celo do prve teofizične fuzije, iz katere se je razvilo sodobno katolištvo, ki je poleg Ruske cerkve, ki izhaja iz istega cesarstva, edina prava postojanka krščanstva na svetu.
  Globalno krščanstvo se je začelo tam pred 500 leti, ko so Španci poslali italijanskega pustolovca odkrivat novo morsko pot do Indije, takoj po vrnitvi Kolumba na Evropsko celino, so se tja odpravili prvi krščanski misionarji, ki so iztrebili praktično vsa poganska verovanja. Začela se je tudi bitka med Španci, Portugalci ter italijanskimi in francoskimi mestnimi provincami, zanimivo je, da so vsi ti narodi potomci arabskih plemen, isto kot stari Grki in Rimljani, tudi Kelti in Iliri pred njimi, vse od Etruščanov naprej pa govorimo o zahodni civilizaciji.
  Edina alternativa krščanstvu ni bil nikoli islam temveč hindu, ki je azijska teofizična mutacija, različna verovanja so se pomešala prav zaradi multi kulti imperijev, ki so se raztezali čez celo evrazijo in obstajajo že več kot štiri tisočletja. Vendar poglejmo danes azijce, so ja vsi isti na pogled in tudi enako zmedeni glede sebe in pogleda na svet, poskušajmo to primerjati z evropsko pestrostjo in zahodno civilizacijo kot celoto, mar ne vidite, da so že v eni sami naši vasi vsi videti različni? Koliko različnih variacij lahko sploh proizede narava, meni se neprestano dogaja, ko si že mislim, da sem videl najlepšo punco v svojem življenju, vedno kmalu zatem opazim eno še lepšo. Nikoli se ne neha, to je najbolj zanimivo. Prav ta biološka in kulturna raznolikost je tudi glavni izvor razlik med posamezniki, ki je ob enem tudi najboljši garant, da se nikoli ne bomo zedinili glede enih samih moralnih pravil, negovali isto ideologijo in vsi ubogali isto policijo.

 • Krtača 20

  Kr eno desno blebetanje….

  • janko

   Krtačka, v tvoji prosveti je pač tako, denar dobite iz proračuna – da bi ga bilo vedno dovolj, za v redu plače; saj je razumljivo. Levuharji na krmilu seveda vse razfrokajo, vse v pisarne, biti komot…. Tako je bilo v socializmu in to levuharji terajo še danes. Svet pa je danes precej drugačen; poglejmo že enkrat skozi okno.

 • Franjo Trojner

  Prav morbidno je, da bi v Sloveniji še vedno rada vladala stranka Samih Debilov! A z petimi poslanci bi radi stavili vlado?
  Neevropske, nedemokratične, skregane z pametjo in zelo nezrele, celo več neetične, nenormalne in nemoralne so izjave prvakov strank levice, ki v naprej še pred volitvami izključujejo možnost sodelovanja s stranko SDS, če ta zmaga na volitvah!
  To pomeni, da leve politične stranke in njihovi prvaki ne upoštevajo izida volitev in s tem na demokratičen način izraženo večinsko voljo volilcev! Volilni program stranke, ki ga podpre večina volilcev mora biti obveza vseh politikov, da se ga po volitvah tudi izpelje! A vi levičarji stavite svoje vlade samo zase, samo za levičarje? Se vidi, da ne morete vun iz svoje zabite totalitarne komunajzerske miselnosti, vi komunajzeri v sodobno demokratično in civilizacijsko razvito Evropo in povezave EU ne sodite. Vi komunajzeri sodite bolj v Belorusijo in morda Venezuelo, to je vaš realen domet in hvala Bogu ne cilj volilcev v Sloveniji, kar vam bomo na bližnjih parlamentarnih volitvah tudi nazorno povedali.
  .

 • Zora

  Malo samocenzure ti nebi škodilo, da nebi pisal takšnih neumnosti in dostikrat tudi neresnic. Razumen in kulturen človek premisli kaj reče, bedak pa blekne kar mu pade na pamet. V tem kontekstu je samocenzura nekaj pozitivnega.

  • Grenze

   KOZA NORA NE SOP MI ZA KROGUC !

   • Zora

    Jaz s tabo nimam nič in tudi nebi hotela imeti nič, še manj ti pa diham za ovratnik. Pri zmerljivki se bom pa zadržala.

   • janko

    Mejaš, na bolje po mojem mišljenju lahko peljemo stvari z vsakodnevnim trdim delom, s krščanskim (neverjetno kako resnično in uporabno je kar nam pravi vera; to me je nekoč spasilo in po mnogih letih blazno obrestovalo) odnosom do vsega. Ko se to nekoč vidi, to povzamejo!!

  • Mojca pokraculja

   Poslusaj ti babse zblojeno! V vsakem tvojem komentarju obtozujes, da je vsaka stvar o kateri se pise ali kdo kaj napise Laž
   Najbolj zlagana si pa ravno ti.Spoki iz portala notoricna laznivka. Dost te mamo.

   • Zora

    Ha, ha, ha sem ti stopila na žulj. Če ti ni kaj prav pokliči spletno policijo. Pa malo kulture in izobrazbe ti nebi škodilo.

    • Mojca pokraculja

     Zorica ali zorane, karkoli ze si, nimaš sans pri meni.
     Krompir je za okopat, na konc raZora se pa obrni, pol pa spet nazaj po raZoru. Krompir je kulturna rastlina, ne pozabi.

     • Zora

      Spoštujem to da obdeluješ zemljo, da si kmetica. Ne odobravam tvojih zmerljivk, tukaj ti očitam nekulturo. Nisem jaz kriva če v prispevkih nove kar mrgoli od laži. Za to so odgovorni pisci.

     • Mojca pokraculja

      Zeeh spet laži….. Ne laži mi, ne laži mi ..lalala. Tvoj šlager,
      kaj bolj domiselnega povej.
      Sicer pa še enkrat nimaš šans s prozornimi fintami. Si blokirana.

 • Jaka Sraka

  Žal, partija, udba še živita in delujeta.

 • althar

  Tehten komentar. Pregon “sovražnega govora” je pregon drugače mislečih. Levica se danes obnaša povsem enako oholo, nasilno in s pozicije moči, kot se je desnica pred približno 100 leti. Rezultat je znan.

  Bi pa rad poudaril nekaj drugega. Mislim, da vzrokov za vzpon multikulti ne gre iskati pri mohamedancih in Kairski deklaraciji, ampak na nasprotni strani in precej prej. Začel bi pri neuspešnem poskusu oblikovanja svetovne vlade s strani Rotčildov in Rokfelerjev na Dunaju 1814, nadaljeval z oblubo angleške vlade za ustanovitev Izraela ameriškemu židovskemu lobiju v zameno za vstop ZDA v 1.SV, potem z židovsko finančno podporo Leninu in kasneje Hitlerju in končal s Soroševim financiranjem levičarskih NVO in množičnih migracij v Evropo.

 • janko

  “”…SD … Najrajši bi videli, da se tovrstno pisanje ne samo prepove, ampak da bi se kar ukinili njim nenaklonjeni mediji. To utegnejo celo storiti, če bi slučajno (Bog ne daj) prevzeli vodenje vlade. Podmladek je namreč jasno napovedal ustanovitev “spletne policije”, ki bo preganjala sovražni govor. Kaj pa je to, sovražni govor, je za levico jasno – vse tisto, s čimer se levičarji ne strinjajo. A ne gre, da si se obudil zloglasni 133. člen kazenskega zakonika nekdanje totalitarne socialistične države. Ne, tak člen že imamo. To je zloglasni 297. člen veljavnega zakonika, ki ni nič drugega kot modificirani 133. člen. Obsodb po tem členu je sicer zanemarljivo malo, a je kljub vsemu ves čas latentna grožnja svobodi govora. Spletna policija pa bi bila neposredna grožnja svobodi ali kot je zapisal novinarski kolega Nenad Glücks: “Spletna policija je avtocesta do nesvobode…. Čeprav je celotna zadeva najbrž bolj namenjena zastraševanju. Kajti kljub vsemu, še posebej na Evropskem sodišču za človekove pravice, je toleranca do stališč, ki so mestoma celo žaljiva do posameznika ali skupine ljudi, precej velika. Toda ker posameznik nima ne živcev ne denarja, da se bo tožaril vse do Bruslja, se bo najbrž samocenzuriral….””
  **********
  Odličen članek. Kot ponavadi, saj je tak tudi avtor! Včasih pa res vsi mi morda nekoliko potenciramo kako stvar. Meni se to dogaja, zelo sem razočaran nad nesposobnostjo in večno nasilno vladavino komunajzlov, od vedno imam v stopalu levičarski trn in vem da premalo težim k objektivnosti. Jamranje in kritiziranje ne pomaga. Osveščanje, soočenje z dejstvi, dokazi, rezultati, vse to levičarji nočejo slišati, mutijo da še sebi verjamejo in trmoglavijo naprej. Ne vem, če smo današnji Slovenci, deformirani od komunistične miselnosti in povsem apatični od prestrašenosti enoumja do kosti, sploh zmožni obstati kot narod in samostojna država?? Resno me skrbi. Pod vodstvom otrok revolucije, ki imajo stereotp, da jim nihče ne bo in ne more nič slabega storiti, da bo že kako počasi, saj ne gori voda, pa kaj, ko ga šmirgla… To kot mali narod samostojne male državice ne more prenesti! Smo že ob dostop do odprtega morja itd…. pa nikomur nič! Ovce slovenske so tiho! Seveda, ovce so tiho tudi, ko jih kolješ.
  Zastonj se trudijo desničarji, premalo jih je, vedno sproti jih onesposobijo, lopovščina jim pa laufa.

  • stajerc5

   Lepo povedano.

 • Grenze

  PO GNOJENJU Z TA LEVIM GNOJEM SE JE ZELO DOBRA IN RODOVITNA NJIVA SPREMENILA V PUŠČAVO ( POGLEJTE ŽIDANA ) !

 • Franc Šink

  Upam da bo po tretjem juniju vsaj kakšna sprememba.Janša bo pa imel kar nekaj let dela z čiščenjem trdovratnih smeti, ki so se nabrale v času levih vlad.Zato kakšnih velikih sprememb nebo prišlo tako hitro, oziroma ne bodo takoj vidne.

  • janko

   Upam, zelo upam! Pa tudi me skrbi, če bo sploh možno. A bo bo sploh možno, vse kar je rdečega v tej rdečkasti žepni državici, je proti tej topli sapici.

 • Olga2345

  Bavcona na Dob zaradi zlorabe prava in kršenja človekovih pravic!
  Volimo SDS! Za Slovenijo gre!

 • Ryuk

  sd nas vodi v temni srednji vek: Saj bo še vedno dovoljeno govoriti, ampak, če bo povedano v nasprotju z marksistično dogmo, potem zmaga marksistična dogma. Sledi ekskomunikacija tistega, ki širi krivo vero.

 • if

  Jaz sem spletna policija!

  Vse, ki delujejo proti načelu ustavne (6. člen ustave RS) Zdravice “Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”, obravnavam skladno z načelom iste ustavne materije “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom”

 • Clemen J.

  Imam preko 100 slik dokazov sovraznega govora in pisanja levice, ce se to zgodi v trenutku podam prijavo z dokazi! Kar pogumno izdajalci, tudi v venezueli vas bomo nasli, ko boste iskali sekret papir

 • xtc

  Težava levakov je v tem ,da so looseerji a bi bili radi zmagovallci ,ker teh laži pač ne morejo vsiliti v normalni demokraciji,bi oni kar diktaturo,kar spletna policija je.
  In seveda levaki odločajo kaj sovražni govorj-tako je sovežni govor vse tisto kar jim ne odgovarja in vse tisto kar razgalja njihove lopovščine in nesposobnost.
  Skratka komunisti se naoblasti lahko obdržijo le z cenzuro in diktaturo in tako državo,kjer oni oločajo,kaj je sporno in kaj ne-seveda po njiovih merilih.

 • dob

  Cerarja pa že dolgo ni bilo na televiziji!
  Ene 7 minut.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!