Starši, prvovrstni državni sovražniki

Tinkara Jecl (Foto: osebni arhiv)

Z začetkom novega šolskega leta se je začel uporabljati nov, bistveno spremenjen pravilnik o šolskem redu v srednjih šolah, ki je razburil krepko večino slovenske javnosti. Pravilnik je bil v okviru novel zakona o gimnazijah ter zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju v državnem zboru sprejet novembra lani. Po novem pravilniku bodo starši o šolanju svojega polnoletnega otroka in njegovem stanju obveščeni samo, če se bo dijak za to osebno odločil. Polnoletni dijak si bo lahko sam pisal opravičila, staršem bo vpogled v njegove ocene omogočen izključno v primeru, če bo dijak za to podpisal pisno soglasje.

To so pridobitve mavrične koalicije prejšnjega mandata pod ministrovanjem Kopač Mrakove v družinskem in Makovec Brenčičeve v izobraževalnem resorju. Novi pravilnik o srednjih šolah naj bi dijaku, ki je dopolnil zrelih osemnajst let, omogočal samostojnost, ki mu pripada kot njegova pravica. Seveda gre samo za pretvezo. Ni se treba spraševati, kaj bi lahko bil namen tovrstnega spreminjanja šolske zakonodaje. Cilj je jasno viden in en sam – uničenje družine kot take.

Eden od osnovnih ciljev ali pa celo pogojev marksistične ideologije, ki so jo prevzele prenekatere skupine prejšnjega in aktualnega stoletja, je uničenje tradicionalne družine, kot jo poznamo oziroma kot jo pozna biologija. Mati, oče, otroci. Novi pravilnik o srednjih šolah ima lahko očitno en sam namen – otroke odtujiti od lastnih staršev, kolikor se to da skozi prizmo državnega izobraževalnega procesa.

Nismo družba posameznikov, temveč družba družin
Država je polnoletnemu dijaku tako zagotovila samostojnost, ki mu gre, vendar samo na ravni povečane možnosti, da zaradi niza slabih odločitev ostane brez izobrazbe ali da si tik pred končanjem srednješolskega izobraževanja omogoči izključitev iz šole. Dijakovo “samostojnost” glede plačevanja življenjskih stroškov in stroškov šolanja pa seveda še naprej pokrivajo njegovi starši. Vendar kljub temu sami po novem nimajo pravice, da bi vedeli, kako gre njihovemu otroku pri zaključevanju srednješolskega izobraževanja.

Morda je res, da se bodo v večini polnoletni dijaki na novo ureditev požvižgali in bodo staršem omogočali vpogled v svoje šolanje, vendar pa bo lahko marsikateri družini prinesla preglavice in otežila medsebojne odnose znotraj nje. Novi pravilnik ima lahko samo negativne posledice, prav gotovo pa ne more prinesti karkoli dobrega. Iz novega pravilnika je še bolj razvidno, da šola prevzema vzgojno delo in ne izobraževalnega. Če ukradem misel Miltonu Friedmanu – nismo družba posameznikov, temveč družba družin. Družina je osnovna celica družbe in vsak od staršev – če ni psihopat – bo vedno v prvi vrsti storil vse, da poskrbi za lastnega otroka, in bo delal v njegovo dobro. Vzgoja je v prvi vrsti pristojnost družine, ki pa ji jo želi leva politična opcija prek državnega aparata več kot očitno odvzeti.

Beseda pravica se zlorablja
Namesto da bi se ukvarjali z zagotavljanjem čim bolj kakovostne izobrazbe na vseh stopnjah šolanja in s čim bolj vsebinsko bogatim kurikulom, z novim pravilnikom še jasneje opredeljujejo “vzgojno delovanje” šole, s katerim mora šola pod prvo točko dijake ozaveščati predvsem o “splošno civilizacijskih vrednotah”. Problem je seveda v tem, kaj te vrednote sploh so in kdo jih določa. Kakšne “vrednote” levičarska oblast vsiljuje slovenskim otrokom v šolah in celo vrtcih (!), smo lahko že videli – recimo s certifikati LGBT-prijazno in celo prikazovanjem pornografije na šolskih urah.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Tako imajo polna usta besede “pravica”, s katero razmetavajo vse počez, z lastnim početjem prek državnih vzvodov pa sami zlorabljajo najosnovnejše pravice najranljivejših v naši družbi. Ne, ne, šole niso namenjene učenju, razgledanosti ali splošnemu izobraževanju, temveč pranju možganov v korist ene (partijske) politične opcije. Tako slovenski levičarji še naprej vsakokrat znova dokazujejo, da jim je mar samo za oblast in pridobivanje novih volivcev na takšen ali drugačen način, kakršen koli že, samo da jim omogoča, da lahko z državo in njenimi državljani delajo, kar jim srce poželi, in da imajo od tega sami korist.

Zakaj bi gradili na naravnodružinski družbi, na zaupanju in dobrih, zdravih medsebojnih odnosih znotraj družine, zakaj bi staršem pustili vzgajati lastne otroke, ko pa lahko to namesto njih počne država, pri tem pa razdira družino in seje razkroj z ustvarjanjem čim več zblojenih, tavajočih možganov? Z na novo formirano koalicijo in z do državljanov posmehljivim odnosom Šarca v glavni vlogi mandatarja se Sloveniji kaj boljšega ne obeta. Stanje res ne zbuja optimizma, edino, kar ostaja, so nove volitve in z njimi nova možnost. Vedno znova.

Tinkara Jecl

 • Dillinger

  Pri nas smo te zadeve rešili na hitro:
  žepnina off,denar za opravljanje izpita za avto off,ter nekaj odločilnih zadevic,
  na vprašanje kako se bomo dogovorili, je bil odgovor naslednji:tako kot je bilo do sedaj.
  Konec debate.

  • večni srb

   Verjetno doma vsak dan molite, da bi bilo tudi jutri tako kot je bilo že včeraj in je tudi danes.
   Tehnično gledano, delate kolektivni smaomor, dolžina življenja je namreč odvisna od novih dogodkov in senzacij, če se vsak dan ponavlja isto, za možgane čas skoraj ne teče in se nam zdi, da so leta minila kot bi pihnil.

 • Miha

  Kakšno klobasanje.

  • Soave

   Pa ti kaj lepega napiši. Eno dobro razpravo o šolstvu.
   Si že končal devetletko ?

 • Ne bi nič rekla, da je otrok popolnoma samostojen…Se pravi ima svoj denar, streho nad glavo, si skuha sam,…Vendar vemo, da ni tako, ogromno otrok je nesamostojnih, so odvisni od staršev, potrebni ljubezni in finančne pomoči, zato starši imajo pravico vedet kaj se dogaja v šoli, da mu pomaga.

  • Edi Puc

   ne ga seri….. gimnazijci si vsaj do 25 leta pri starših, potem pa na zavodu…. odlična priložnost za desnico in referendum

   • AlojzZ

    Gospod Edi,
    preberite še enkrat, kaj je gospa Pikapolonica napisala.

    • karpelec

     Za ene je pretežko misliti, kamoli narediti.

   • Soave

    Osel !

  • večni srb

   Pravica, da se lahko pomaga, a ni to malo vsiljeno in čudno?

 • AlojzZ

  Navodilo Stvarnika je:

  “… kdor noče delati, naj tudi ne jé.” (2 Tes 3,10)

  Če se malo bolj poglobimo v novi zakon, zlahka vidimo, da nasprotuje Stvarnikovim navodilom. Posledice nasprotovanja pa so jasne: več je trpljenja in bolečine. Tako pač teče življenje zadnjih petdeset tisoč let, kot pač segajo nedvoumni zgodovinski viri.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! TOOOOOOOČNO TAKOOOOOOO !!! ! !!! A ŽAL BO PREPOZNO PREDEN SE BO ČLOVEŠTVO TEGA ZAVEDELO , KER BO ŽE PRECEJ MRTVIH NA PLANETU … !!! ! !!! Mir naj vam bo, do Drugega Prihoda, takoj za Koncem Sveta v naslednjem desetletju .

   • Soave

    Zgornji ?? Si prepričan, da v naslednjem desetletju ? Dej no. . . . . pomakni to mejo še malo naprej. . . . . . . .vsaj zame ?

    • AlojzZ

     V redu, zmenjeno. Za eno desetletje zamaknjeno. Prični vaditi: “Allahu Akbar!”

     • Soave

      Hvala. Se pa bojim, da se desetletje Islama hitreje bliža, kot midva misliva.

     • Zgornji

      Jaz pa upam, da bo 5 let Prej , kot pa pozneje, zato, da ne bom že Prestar takrat !!! ! !!!

    • Zgornji

     NE, NEEE, … KAJTI, TAKOJ ZA KONCEM PRIDE ON, KI BO REŠIL VSE KAR SE ŠE REŠITI BO DALO !!! ! !!! Zato bodi vesela, da boš to lahko dočakala še v mesu :-)

     • Soave

      Hm. .. . . . . . .

     • Soave

      Ti kar zavidam to tvoje upanje in, predvsem zaupanje.

     • Zgornji

      Vsak ki si ga ne bo pridobil pred Koncem , bo precej Bolj trpel . Tudi meni ga žal še Precej Manjka .

   • merim

    A torej vas miren stvarnik bo pobijal?

    • AlojzZ

     Ne, ampak ti in tvoji.

     • merim

      Pravi da bo kristus pri drugem prihodu

    • Zgornji

     NE, TEMVEČ BO VAS PUSTIL SAME, DA SE SAMI MED SEBOJ POBIJETE !!! ! !!!

  • večni srb

   Kdor ne dela, ima za to dober razlog, to butasto moralno načelo sta si izmislila inkvizicija in sužnjelastniki, Bog nima popolnoma nič s tem.

 • luckyss

  Končno ima tudi SDS hišno novinarko, ki jo lahko z užitkom pogledaš…predlagam še fotografijo v bikinkah..
  Vse za promocijo…
  Na žalost pa lepota redko potuje v družbi s pametjo..
  No, saj ni vse v članku narobe, vendar je bebavo blatenje vnaprej nekoga, ki niti delati ni začel…
  Ta vaš Goebbelsov sistem je bebav in ponižuje razmišljajoče ljudi..

 • Lojza

  Tinkara butasta punčara. Recimo da imaš 18 najstletnika in želiš vedeti s kom si dopisuje na Facebooku a ti bi pisala na facebook naj ti da dostop do njegovega profila saj ji njegova mati. To bi bilo smeha. 18 let star otrok ima pravico voliti in biti izvoljen pa ti nič ne moreš, če je v bolnici lahko prepreči da bi zdravniki delili informacije o njegovem zdravstvenem stanju s starši pa ti nič ne moreš, tvoja hčerka lahko naredi splav brez tvoje vednosti itd. Tako da tale novost ni nič čudnega.

 • Zgornji

  AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! DOOOBRO NAPISANO – RAZLOŽENO !!! ! !!! HVALA TINKARA !!! ! !!! SAMOOOOO ŠE ZA RAZPAD IN UNIČENJE DRUŽIN IN POSLEDIČNO NARODA SE JIM GRE !!! ! !!! ZATO JE DANDANES VELIKO BOLJE OTROKE NE DATI V ŠOLE ALI ZDRAVNIKOM, ALI PA JIH ZATO CELO ŠE BOLJE SPLOH NE IMETI , KOT PA DA TI NAREDIJO POKVARJENCE ALI POHABLJENCE . ŠELE V NOVI DOBI BO SPET ČAS ZA DRUŽINO IMETI, KER SEDAJ BO KMALU KRUTO NA TEM PLANETU , OB KONCU V NASLEDNJEM DESETLETJU, Z PREVEČ MRTVIH … wait and see : https://www.youtube.com/watch?v=XJ1QeL1IGdc

  • dob

   “ŠELE V NOVI DOBI BO SPET ČAS ZA DRUŽINO IMETI”

   SPLAČA SE GOVORITI PLANETU NAŠE ŽELJE
   https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/03/splaca-se-govoriti-planetu-nase-zelje.html

   • dob
    • karpelec

     Ta planet, to velikansko srce izbira tudi srca ljudi, vendar na njem najde prostor , le tisto srce, ki plemeniti duše.

     • dob

      Materija ve sve. Problem je v tem, da je ne sprejmemo k sebi in se ne pogovarjamo z njo.
      Telo je naše, in je iz istega materiala kot je Zemlja! Ona nam je dala telo!
      Obnašamo se pa kot da ne bi bilo naše.

      V bistvu smo brez polovice sebe, pa kljub temu ta del sebe, ki je naš, ne pogrešamo. Sebe ne pogrešamo!
      Kako je to mogoče, da ne vemo, da nas pol manjka?!

      Nič čudnega ni, da je zdaj na Zemlji zato vse narobe. Saj sebe ne sprejmemo.

     • Vera

      Dob : Napisala bom svoje počutje ob izgubi prvo očeta, ko še nisem imela niti 10 let . Počutje je bilo takšno, kot, da mi manjka ena roka :( , po materini smrti imela sem 38 let , sem pa imela občutek, kot, da mi manjkata obe roki . Potem sem prehitro izgubila še sestro in vse brate . Takrat sem enemela , saj brez svojih dragih je težko živeti , čeprav sem imela svojo družino, toda vedno mi nekaj manjka , najbolj ob praznikih , kot je tudi današnji , saj imam lepe spomine na romanja po vsej Sloveniji in tudi v Avstrijo smo šli 1x .
      Želim povedati, da brez družine , svojcev je življenje brez smisla . Ti slovenski nazadnjaki pa želijo vse dobro našim otrokom, vnukom odveti .” Družina = osnovna celica družbe “, zato naj tako tudi ostane za vedno !

      Sprejeti sebe in svoje najdražje , je nekaj najlepšega !

     • večni srb

      Najprej je treba ločiti racio od empatičnega, ideologija je dizajnirana tako, da vzbuja prijetne občutke sreče in ugodja, kadar zoper rutino grešimo, pa se ti občutki spremenijo v tesnobo in strahove. Rešitev, začni meditirat in vedno najprej poskrbi za svojo rit.
      Druga stvar je družba, ki se je zamrznila v nekem svojem šarijatu in enostavno ne tolerira nobene drugačnosti, v takih vojaško policijskh džamaherijah ljudje niso le osamljeni in žalostni temveč imajo za to vse razloge na tem svetu, ker so tudi zatrti, oropani, ponižani in na vse mogoče načine mučeni. Potem se ti zdi družina še najmanjši drek od vseh, ker člane veže vsaj kri, ki je ni mogoče zamenjati ali uničiti. Deluje kot ena taka droga torej, sicer totalitarna država poskrbi še za druge oblike odvisnosti.

     • dob

      “Sprejeti sebe in svoje najdražje , je nekaj najlepšega !”
      Havla ti za tole. Tudi zame velja enako.
      Zlata Vera!

     • večni srb

      Jaz se še vedno ukvarjam s svojo teorijo števil. Je vesolje neskončno ali omejeno, nekje zaključeno, zunaj pa ni nič?

      Eden temeljnih zakonov fizike pravi, da energija ne more iz nič nastati in tudi ne more izginiti v nič, vendar jo moderna znanost počasi popravlja oziroma relativizira z nekimi idejami, ki so šele v fazi nepreverjenih hipotez. opazili so namreč, da se vesolje širi in to vse hitreje, torej energija neprestano nastaja iz nič, ker nekaj mora ta nič zapolnjevati.

      Z istim problemom so se ukvarjali že srednjeveški katoliški modreci, ko so raziskovali idejo o trojnosti, kar je pmenilo radikalen odmik od klasične dualnosti. V naravi zgleda, da ima vse dva pola, potem se nam zdi, da je cela stvar pač nekako polarizirana in jo je torej mogoče razdeliti točno na pol oziroma se vsaka pozitivna stvar nevtralizira z negativnim dvojnikom. Tako pridemo do idealnega izhoda kozmične enačbe, vesolje je nastalo iz nič in se lahko tudi nazaj izniči v nič tako, da za njim nič ne ostane.

      Vendar se moramo vprašati tudi, kje je potem Bog, ki očitno obstaja zunaj vsega. Zato trojnost, ker ima Bog svojo lastno dimenzijo, brez Boga pa univerzum ne bi nikoli natal.

      Tako sem prišel do zanimivega zaključka, ki ga lahko kot vsako znanost, tudi matematično ponazorim.

      Če je vesolje vse kar je, potem drži, da je 1=1.

      Problem se pojavi, ko razčlenimo stvari na kvantne delce, kjer ni tako jasno o čem se sploh pogovarjamo. Če je vesolje sestavljeno iz posameznih nedeljivih delcev, potem jih lahko teoretično preprosto preštejemo. Ker pa je vesolje tudi energija in ga oblikujejo sile med temi delci, moramo vsebino množiti samo s seboj, vendar tako, da na koncu dobimo isto vsoto nečesa, ker več kot je ne more v nobenem primeru obsatjati, sicer naša teorija ne drži. če je vesolje zaključena celota, je popolnoma isto, če stvari sesštejemo ali pomnožimo med seboj.

      Govorimo o dveh principih, o seštevanju in množenju, zato je isto, če rečemo 1 + 1 + 1 = 1 x 1 x 1. Ni pomembno kaj pomeni 1, ker je lahko edino to kar je, ne more biti vsota večja od vseh možnih interakcij posameznih delov in tudi vse sile med njmi ne morejo biti večje kot je vseh delcev skupaj.

      Znaima me torej, kaj se zgodi, če se vesolje širi ali ga pač gravitacija vleče skupaj v eno samo kepo. zato moramo enačbo ločiti na dve možnosti:

      1 + 1 + 1 >< 1 x 1 x 1 pomeni, da seštevel neprestano narašča, zato naraščajo tudi sile med delci, torej se vesolje širi.

      1 + 1 + 1 1 x 1 x 1 pa pomeni, da manjši seštevek proizvaja tudi manjše vsote vseh sil med delci, kar je mogoče edino, če se vesolje krči in ga je torej vse manj. pa ne le to, če se lahko vse sile natančno izničijo, potem zakon drži in je univerzum dejansko omejeno polje, sicer preštevanje nujno proizvede čedalje več interakcij med delci in je univezum neskončen.

   • večni srb

    Dejansko je res malo čudno, da se je življenje pojavilo prav na tem planetu, očitno je tukaj nekaj narobe s fiziko.
    Možno je pa tudi,da je narava pač taka kot je in se je življenje pojavilo povsod po univerzumu, nič posebnega.

   • Zgornji

    Planet te ne bo rešil pred propadom , Zatorej si si izbral “NAPAČEN NASLOV” za naslavljanje svojih želja . Žaaal.

    • dob

     Tako delujejo živali. One so v povezavi z Materjo Vsega v Vesolju.
     Planet je njihovo središče misli in emocij, in s tem vodilo.

     Tako kot je Planet vodilo mojih misli in emocij. Jaz nisem nič drugačen od živali, niti nočem biti drugačen. Živali so Materine in jaz sem tudi Njen.
     Živali so moje!

     • Zgornji

      No , če nisi še nič boljši od živali, potem imaš žal še Dooolgo Pot do Človeka.
      Živali so povezane z “Univerzalno Inteligenco” , ki pa ni neka “mati” , Temveč je Oče . Zgleda da se tebi po duši preveč feminiziranost klati , kot opažam. Žal. Zato me tudi skrbi zate in za …

     • dob

      “No , če nisi še nič boljši od živali, potem imaš žal še dooolgo Pot do Človeka. ”

      ———

      Nisem nič boljši od živali. Potrjujem!

      In opišem, kako in kdaj se je to zgodilo.

      Pravzaprav lahko opišem praktično vsak dogodek v svojem življenju, ki je postavljal temelj mojemu dojemanju tega (Manifestiranega) sveta!

      Meni se je to zgodilo, ko je mati mojega prijatelja iz otroštva prišla k nam na obisk k moji mami, in je videla, ko me je moj oče pretepal.

      Mojemu očetu je tedaj zabrusila: V to hišo ne bom nikoli več stopila! To, kar ti delaš s svojim sinom… nihče ne dela niti z živaljo. On ni žival, on je človek!

      Potem sem vso noč jokal, objemal sebe, svoje telo. Ponavljal sem si njene besede: jaz sem človek – človek sem, ČLOVEK!

      Jaz sem človek.

      Ta božja ženska, ki ji je bilo enako ime kot moji mami, me je pobrala s smetišča, me očistila in mi dala vrednost.

      Dve ženski sta iz istega bloka, najboljši prijateljici z enakim imenom, le da mi je ena za trenutek bila bolj mama, kot je bila moja mama.

      Povabila me je, naj bom človek skupaj z njimi, naj se pridružim človeštvu. Iniciacija otroka, ki vstopa med ljudi.

      Rekla mi je, da nisem žival in da spadam v občestvo ljudi, in da sem takšen, kot drugi. Nič več in nič manj. Eden od.

      Če bi ljudje vedeli, kaj pomeni, da ti nekdo reče, da si človek…. Te povabi mednje, da postaneš eden izmed njih, potem bi razumeli, kaj je Jezus mislil, ko rekel ” Jaz sem sin človekov!”

      Jaz to razumem.

      Zato sem vzel živali s sabo. Ker jih razumem.

      Ne mislim, da sem več kot one. Mislim da sem “eden od”. Med njimi se še vedno počutim njihovega!

      Odgovornost morda ne zna vsega, a je na poti, da bo razumela. Iz preprostega razloga, ker se ne boji spoznavati! Odgovornost je namreč Mati vsega. Pravzaprav si odgovornost želi spoznavati, ker je vse njeno.

      Krivda pa nič ne zna. Še kar naprej vztraja pri svoji popolnosti in misli, da že vse zna in se ji zato ni treba učiti. Dovolj je, da drugim ukazuje in predpisuje. Zato Krivda rada kaznuje.

      Odgovornost je drugačna. Rada razume, sprejme, potolaži in popravi.

      Krivda pa obsoja.

      Zato je Krivda v službi Smrti, medtem ko je Odgovornost na strani Življenja. Vse naredi zanj, ni je stvari, ki je odgovornost ne bi naredila za Življenje!

      Nadalje, Odgovornost nikdar ne razmišlja tako:

      Le kdo je to storil? Zakaj je to sploh nekdo storil, kako je mogel…

      Pa tudi takole ne razmišlja:

      Poglejmo zakaj in v katerem primeru bi denimo jaz to storil?! Kaj bi me sploh k temu privedlo, me prisililo, kakšen bi bil moj razlog in izgovor? Kaj je tisto, kar bi me vodilo k takšni brezumni (kruti, samomorilski, absurdni, brezupni, nelogični…) odločitvi?

      Namesto tega, razmišlja takole:

      Jaz sem to storil! Kakšne razloge sem imel, da sem to storil in zakaj nisem pri tem videl nobene druge, drugačne možnosti, da bi storil drugače – bom pa zdaj videl!

      Prej nisem mogel, znal, ali hotel! Toda zdaj bom razumel kaj sem storil, in bom to popravil. Hočem biti Odgovoren in zato sem odgovoren…

      Tedaj stvari, ki jih nihče ni hotel in so se jim vsi izognili, postanejo tvoje. Prej se niso spreminjale, ker se brez gospodarja niso mogle. Zdaj se lahko.

      Zato bom vedno povezan z živalmi!

      Mati Vsega v Vesolju je nekaj položila vanje, jim zaupala v varstvo tisto, kar smo mi po poti izgubljali in je to odpadalo od nas! In vendar kljub temu ostaja naše! Spada k nam.

      Kadar je nekaj tvoje in ti pripada, pa tega ne maraš, tedaj to gre tja, kjer bo nekdo to sprejel.

      In v živalskem svetu je tako.

      Živali zdaj nosijo mnoge naše stvari in nas z njimi spominjajo, kdo smo v resnici. Seveda, le kadar si upamo pogrešati tisto kar je pravzaprav naše. Če se ne bojimo postati, kar nam je namenjeno in ujeti tisto evolucijo, ki nam je namenjena.

      Mnogo ljudi si išče lastno duševno in emocionalno stabilnost v družbi živali.

      Jaz sem eden takih.

     • Zgornji

      Čiiist si Zabluzil tukaj . A pa ti sploh veš, da so naše duše sestavljene iz Več Sto večjih Živalskih duš , in da smo morali Mnoooogo Pretrpeti vse do sedaj, da nam je Stvarnik končno sestavil to dušo ki je Človeška z Božjo Energijo – Duhom , ki Oživlja našo ubogo pokvarjeno dušo , da sploh lahko živimo ??? !!! ??? No, Očitno, da tega še ne veš, in zato vlečeš živali nekam k sebi, namesto da bi se dvignil Nad živalskost , … in, verjetno od tod še izvira tudi tvoja pokvarjenost , ter Duhovna Zmeda iz Nepoučenosti. Kratko + jedrnato. Lep in nedolgovezniški dan ti želim .

     • dob

      Jaz razmišljam s Telesom, ne z možgani.
      Smilijo se mi tisti, ki so obsojeni na razmišljenje z možgani. Ne bodo prišli daleč.

     • Zgornji

      Tudi tisti ki razmišljajo z telesom ne bodo prišli dlje od svojega materialnega telesa, zato bo njihov konec v trohnobi mesa. Samo Kdor razmišlja z Duhovnim Srcem svoje Duše , bo prišel do Neumrljivega Večnega Duha iz Stvarnika, in bo lahko prispel najdlje v Nebeške Višave Možnega ki je v Večni Neomejeni Božji Energiji Njegovega Stvarstva.

     • dob

      Tokrat ne bo tako, kot praviš, ker je prav tu (v takšnem razmišljanju in sklepanju!) nastal zamašek, ki ni dovolil evolucije Stvarstva.

      Einstein je s formulo povedal, da sta masa in energija dve različni stanji pojavnosti istega (iste zavesti – glede na to, da je zavest ustvarjala).
      Ti bi (tako je videti po tem kar pišeš) nekaj pustil za sabo in se dvignil od tu.
      Jaz pa ne bi nič pustil!

      Lahko ti samo rečem, da boš svoje dosegel tako ti, kot tudi jaz.
      Kje je potem sploh problem?!

      Mimogrede: Materija je knjižnica vsega Vesolja, to pa zato, ker je temu svetu ime Manifestacija. In ne zaman.
      Jaz se zato ne bi tako prezirljivo obnašal do tega, kar predstavlja najvišje znanje Vesolja, in je tu povsod okrog nas (vanj smo oblečeni!).
      Vesolje je odvisno od tega, kar Materija ve! Tega nihče ni vedel. No, zdaj jaz to povem.

      TELO IN UM
      https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/08/telo-in-um.html

     • Zgornji

      Evolucija Stvarstva še vedno Poteka, in Bo potekala tako dolgo, dokler se Vsa materija tega materijalnega Vesolja ne bo transformirala nazaj v Prvotno Energijsko Stanje !!! ! !!! Čakaj, … a pa ti sploh veš, da obstajata Dva Vesolja ?

     • dob

      Obstaja samo MOJE Vesolje, več mi ni treba vedeti

     • Zgornji

      Mar tudi to nisi vedel , da ni Ničesar tvojega ? Tudi Vesolje Znotraj tvoje duše Ni tvoje, Kajti tudi dušo ti je dal Stvarnik. Zato si Zopet v Zmoti z tvojim domnevnim vesoljem. Kaj šele Pravo Vesolje okrog tebe ki je Veličastna Stvaritev iz Odpadl(n)e energije . Lp + #

     • dob

      Če ni moje – potem je tvoje!
      Bom počakal in videl kaj boš ti naredil s svojim. Morda me boš česa naučil, kaj narediti s svojim.

     • Zgornji

      Joooojjj, Kdaaaj se boš naučiiilll ??? !!! ??? Nič ni mojega , in tudi Tvojega Ni Ničesar , kajti Vse je od Večnega Darovalca, ki je PraEnergija ki je Ustvarila Oba Vesolja ( materialnega in duhovno-energijskega ) in je to Edini Večni Lastnik : Stvarnik-Bog !!! ! !!! Zastop’š zdej to, al še zmeri ne ?

     • dob

      Nikoli se ne bom naučil tvojega brezupa, ker me ne zanima.

     • Zgornji

      … in upanje ti bo umrlo Predzadnje, … na koncu si na vrsti ti , … ker se ne zmoreš soočiti z Resnico . Žal. Amennn.

 • Bandit123

  Torej se pri osemnajstih pobere iz družine in z njim nimam nič več, če se stvari prav razumem. Saj to je super, ne hotel mama,, pa do petintrideset.

 • Gr Enze

  VSI OTROCI TUDI NISO TAKO NORI , DA NE VEDO KAJ JE PRAV !

  • luckyss

   Otroci v tej dobi so še kako vodljivi, zato vsiljevanje LGBTjevskih norosti ne sodi v to okolje..!!

  • dob

   Če je to tako, kot praviš, so tisti otroci, ki vedo kaj je prav, tudi edini, ki vedo kaj je prav.
   Odrasli so dokazano infantilni v Sloveniji in nimajo niti najmanjšega pojma o tem, kaj je prav. Preverjanje njihove sposobnosti zdravega odločanja o tem, kaj je prav in dobro za državo poteka na volitvah. Do zdaj niso z ničimer pokazali, da so odrasli.

   • večni srb

    Motiš se, v stranki nevolilcev smo si prišli gor, da nimamo nikakršnega vpliva na osebe, ki jih vsiljujejo stranke in jara gospoda za kandidate.

 • merim

  Desni nic bat, tudi vasi otroci bodo vzgojeni da ne podpihujejo sovrastva nasilja nestrpnosti rasizma domobranstva. Nic bat zato hodijo v sole da jih vzgojijo ker vi ne znate

  • Wqx Htr

   čuj ti!!! če ti paše kr pejt v tifany na metelkovo nastavt rito!!!!

 • Vera

  Ta debilna zadeva je zrasla lahko samo v glavah norcev, ki nimajo svojih otrok ali jim ni treba zanje skrbeti, ker za vse poskrbijo babice in dedki , če so zdravi in premožni seveda .

  • dob

   Razkroj klasične družine (oče, mati, otroci) je od vedno bila prva in najvažnejša naloga ideologije komunizma. “Bo že država poskrbela za otroke”, je pravzaprav vodilo te nespameti in temelj za organizacijo družbe!
   Pri odraslih, ki nikoli ne odrastejo zaradi takega razumevanja otroštva in potreb otrok, ne odrastejo, ampak so v razmerju do države za vedno otroci (se igrajo štafeto…. štafeta je SMS drugu Titu!).

   Takšna država je infantilna, kar lahko zdaj gledamo v našem parlamentu, kajti to kar zdaj imamo, je krasen grafični prikaz te komunistične budalaštine, kjer otročaji kot sta Kordiš in Mesec blebetata neujnosti, ljudje pa poslušajo in jima verjamejo.

   Praktično pripovedujeta pravljico o Janku in Metki, ki bosta pojedla hišico iz čokolade. Ki pa je samo del niza vrstnih hiš, v naselju iz samih vrstnih hišic, ki so vse iz čokolade! Nikjer konca te bombonijade!
   Kordiš in Mesec pa slaščičarja.

   • večni srb

    Zanimiva misel, država vzgaja otroke, pa si poglejmo v kakšenm modelu bi bilo to realno moogče.

    Jaz rad gledam gole ljudi, ker me spomnijo na ene take jegulje, brez oblek zgledamo kot ene take hecne živali, z gladko in bleščečo kožo, iz katere nam poganjajo temne dlake. Nič drugačni nismo od vseh ostalih živalskih kolonij.
    Civilizacija je docela umetna tvorba, nič na njej ni organskega, vse je privzgojeno in priučeno, razen živalske biti, ki deluje tudi sama od sebe. Zelo težko bo zgraditi idealno družbo, kjer bo mogoče pustiti otroke in mentalno zaostale uboge reveže same vandrati okoli in računati, da se jim pri tem ne more nič slabega zgoditi, vsaj ne s strani drugih zdravih ljudi in družbe kot celote ne. Zakaj se ljudje tako radi igramo z drugimi ljudmi in kako ločiti biološko sfero od kultivizirane, tega pri nas ne učijo v šolah ampak se privzgoji predvsem z represijo.

    Ne more se jim zgoditi nič slabega, ker je vse in je vsakdo pod nadzorom, take temelje smo postavili, da se skoraj ne da, ne sme enostavno ni dovolj. Z zaščito pa vemo kako je, nihče ni popoln, a ne, saj smo vsi dobri ljudje.

   • Vera

    Res je ! Toda družine in svojih pravic nam ne bodo vzeli, ker jim ne bomo dovolili . Na Slovenskem smo mi gospodar !

    • večni srb

     Družina te bo izdala, še pes te bo zapustil zaradi koščka klobase, nikomur na tem svetu ne moreš zaupati, sam si.

 • Wqx Htr

  Bi bila potrebna privatizacija šolskega sektorja da bi se lahko starši odlčali kam bodo otroka upisal v normalne šole al pedrske šole!!!!.

  • Borut

   To misliš v RKC šole, saj je največ homičev med fari.

  • merim

   Saj ze mas privatne sole kaj bluzis. Sam mors met kes

 • dob

  Pojma Normalnost in Spodobnost se v Sloveniji sploh ne uporabljata več.
  Praktično že pomenita sovražni govor uperjen proti režimski politiki!

  • Franjo Trojner

   Da, da, temu je kriva negativna selekcija, katero so izumili in uzakonili vsi NELUSTRIRANCI.
   Ustava, zakonodaja, etika in morala je za tote socialistične kvazi demokrate enako vredna, kot Šarčeva koalicijska pogodba, manj kot nič!

 • merim

  Kuga je desnicarji a si bo tale novinarka tut mogla je.aca najdit na levi strani kot eva? A nimate nobenga deca na desni strani da morjo vase bejbe f.k fehtat na levici?

 • Nšo-či

  Hja, to šolsko leto je pa res prineslo en kup novih obrazcev za podpisovanje. Moj najstnik je bil med njimi popolnoma izgubljen, zato sem jih dopolnila sama, on pa jih je samo podpisal. Zaupanje, odgovornost, ljubezen besede, ki jih skušava doseči v najinem spremljanju skozi življenje. Z esistentom se bomo torej tudi to leto pogovarjali vsi trije, oče, mati in najstnik. Me pa izjemno moti nenačelnost tega šolskega sistema. Povabili so me namreč na roditeljski sestanek. Zakaj niso povabili sina, gimnazijca? V tretjem letniku je že. Vprašanje o sestavi in pomenu Sveta staršev sem pa že posredovala pristojnim šole. Zakaj bi se starši, ki lahko le služimo denar in razmišljamo o brezmejni ljubezni ukvarjali s problemi te šole? Da me s tem ne bi slučajno obremenjevali tudi to šolsko leto.

  • večni srb

   Vse za družino, nič proti družini, vse ostane v družini.

  • Mojca pokraculja

   Hehe, odlično ! Zadela si v nulo.
   Ne gre za nenačelnost. Gre za sistem samoupravljanja, kajti starše potrebujejo v Svetu staršev in njihove delegatke v Svetu šole.Da potem Svet šole v katerega se po samoupravnem delegatskem sistemu delegira 11 članov, v srednješolskem sitemu lahko tudi več. Med njimi so tudi 3 iz Sveta staršev in -pazi! 5 članov s strani učiteljev ( delavske baze), ki imenujejo Ravnatelja. No za časa JJ vlade se je sestava Sveta vsaj toliko uravnotežila, da je bilo vanj delegirano 9 delegatov, a takoj zatem so spet uzakonili staro sestavo v kateri prevladuje delavska baza. Vanjo sodijo tudi kuharice in hišnik, tako da je izvolitev ravnatelja odvisna prav od teh petih delegatkov.
   Bognedaj, da bi s šolo upravljal Upravni odbor, sestavljen nepolitično po principih upravljanja ustanovitelja in financerja šole, kar je praksa drugje v Evropi.

 • eamr175

  ︆T︆h︆a︆nkss ︆B︆r︆o︆o︆o︆!︆! I︆’︆v︆e fo︆un︆d t︆h︆e︆r︆e︆ m︆︆y Te︆a︆︆c︆h︆e︆r Na︆k︆ed ! mw︆a︆h︆h︆a︆h︆

  • pandodonov

   ︆Ha︆a︆h︆h︆a︆h︆ l︆u︆c︆k︆y du︆d︆e︆

 • večni srb

  V primeru pravic, ki nam pripadejo ob polnoletnosti, tak zakon z veseljem podpiram. Družina ne sme postati ječa, niti se ne sme spremeniti v trop steklih lisic, baravna vez mora biti zgolj ljubezen, ki lepi ljudi iz istega legla, ne pa tudi edini razlog, da so skupaj skupaj.
  Kaj so delali pa prejšnjih 18, da ni zaupanja in iskrenosti, kako je mogoče, da se še po takem času ne poznajo dovolj? Ljudi ne vežejo zakoni ampak čustva in moralna drža.

 • večni srb

  Za LGTB oslarije si je družba sama kriva, očitno nimamo akademije znanosti in umetnosti, kjer bi se profesorji ukvarjali s temi pojavi in zato stroka prepušča debato ulici. Nekaj imamo, ampak to zgleda ni to.
  isto kot v primeru kopanja na javnem mestu v obleki, ne zna nihče jasno povedati zakaj je to narobe in kako je prav, v smislu bolje. Če je slabo enako dobro kot bolje, potem je verjetno res vseeno.
  Dolžnost družbe je skrbeti tudi za kvaliteto življenja, svoboda je zagotovo največja vrednota, če ne celo edina, ker izhaja iz svobodne volje posameznika, vendar zagotovo obstaja neka vrednostna lestvica in zelo dobri razlogi zakaj so določene prakse bolj zaželjene, praktične in prijetne od drugih. Ampak o tem si nihče ne upa razpravljati, vsi bi se radi borili zgolj za ideje in načela, kot bi se bali neke višje odgovornosti za svoja patetična in popolnoma zanemarljiva, mnenja.

  A lahko rečem, da je ta hip noč in je 2 + 2 dejansko 10? Seveda lahko, ampak to bi pomenilo, da sem butast in si ne dam nič dopovedati, sicer imam pravico to trditi, ampak od tega ne morem imeti nič in zato ne rabim posebne vzpodbude. Po drugi strani, država ni človek, ljudje smo si različni prav iz prej omenjenih razlogov, nihče nas nima pravice siliti v pravilno razmišljanje ampak je znanje nekaj, kar si pridobimo z življenjem in izkušnjami. Kvaliteta je kvalitetna z razlogom, kdor ne zaupa učiteljem in avtoritetam, si lahko tudi sam pride isto gor, ker so določene stvari enake za vse.

  Pri tem je nujno treba omeniti še eno staro modrost, pametni se učijo na tujih napakah, budale pa na svojih.

  Zakaj je tako težko dokazati, da je homoseksualnost škodljiva za mentalno in fizično zdravje in je torej zgolj še ena oblika popačenega hedonizma, zgleda lahko lobotomiziran narod strezni edino kol v rit.

 • večni srb

  Ali so se ljudje zavedali družine in so prepoznali svojo kri tudi v časih, preden smo se naučil govoriti?
  Ker to je pomembno, če govorimo v pravih vrednotah, ene stvari so večne, druge nastanejo in propadejo s civilizacijami.

 • Cucurbita Pepo

  Če ukradem misel Miltonu Friedmanu… SDS in nova24 s Friedmanom nimata nič skupnega. Friedman gotovo nebi podpiral državnih malic, pretirano vtikovanje države v življenje posameznika,…