Začelo se je! Naš način življenja je prvič v samostojni državi ogrožen!

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Ravno ko pišem te besede, se je gospodarska enklava »pozitivnih Slovencev« GEN-i odločila, da bo »prekinila oglaševanje za določen čas« v eni od revij revij, ki ne izvira iz združenih glasil socialistične zveze delovnega ljudstva. Le trenutek za tem, ko je eden izmed sopodpisnikov cicibanske agitprop provokacije F571, eden Marjan Šarec, zdaj v vlogi nove stvaritve lutkovnega gledališča globoke države izrazil “mnenje”, da gospodarske družbe v državni lasti ne bi smele oglaševati v publikacijah, ki promovirajo “sovražni govor”.  Začelo se je. Kje se bo končalo ne ve nihče. Pred našimi očmi nam jemljejo najbolj sveto pravico, ki jo kot ljudje imamo – pravico do svobodnega izražanja. Direktor GEN I dr. Robert Golob je leta 2011 Zorana Jankovića –  danes do kolen globoko v obtožnicah in gospodarskih škandalih potopljenega lokalnega šerifa – videl kot nekakšno mesijansko bitje. Velikega vodjo brez katerega sodobna slovenska levica ne more. Očitno res, glede na to, da danes njegovi poganjki na MZI in stolčku predsednika vlade divje napadajo osnovno premiso sodobne družbe, ki gre levici tako na živce že od Oktobrske revolucije naprej – svobodo govora.

Dajmo si vendar naliti čistega vina. “Mnenje” predsednika vlade, ni mnenje Franca iz gostilne, ki v pijani omami žuga zvezi NATO, ker izvaja vojaške vaje v bližini Ruske meje. Kot tudi nagovor Milana Kučana o nevarnosti sovražnega govora na Ilovi gori ni bil le nagovor. Obe sporočili sta bili opozorili in navodili. Če je Kučanov nagovor navodilo državnim tožilcem in sodnikom (seveda povsem neformalno, a vseeno neizrečeno obvezujoče v stilu dobrih nasvetov posvečenega gospoda “sveta modrecev”), je Šarcevo “mnenje” prva gesta, ki je na tiho požegnala Ilovo goro, s katero je premier simbolično pogledal v tla in priznal, kdo je v tej državi pravi šef. Zdaj ni več dvoma. Leva politična elita se je odločila uničiti tako opozicijske medije kot tudi socialna omrežja. Domen Savić, skrajni levičar, ki je katoličane ozmerjal s klerokatolibani je bil le aktivistični klovn, katerega nihče ni jemal resno. Zdaj je vrag vzel šalo.

Razmislite kaj se zares dogaja. Predsednik vlade ene izmed držav Evropske Unije je gospodarskim družbam v državni lasti dobronamerno predlagal kje ne bi bilo dobro oglaševati. To je stvar, ki si je v trenutni klimi ne bi dovolil niti Vladimir Putin. Do zdaj najbolj bizarna epizoda odkar se je začela odprta sezona lova na “sovražni govor”.

Čisto pravi, nefiltriran, ideološko smešno pristranski lov na čarovnice
V enem od prejšnjih zapisov sem bolj obsežno pisal zakaj mi je veliko bližje ameriško dojemanje koncepta sovražnega govora, ki določa, da se po uradni dolžnosti sodno preganjajo le neposredne grožnje z nasiljem ali podpihovanje drugih k nasilju. Kot je povedal sodnik v obrazložitvi tožbe Matal vs Tam: “Govor, ki ponižuje na podlagi rase, etnične pripadnosti, spola, vere, starosti, invalidnosti ali katerega koli drugega podobnega razloga, je sovražen; vendar je ponosna hvalnica naše sodne prakse svobode govora, ki ščiti svobodo izražanja misli, ki jo sovražimo”. Misli, ki jo sovražijo – razmislite kaj to pomeni. Američani še tako zavržnim rasistom, anarhistom, homofobom, socialistom in drugim verbalnim izprijencem podeljujejo pravico da povedo kaj si mislijo. Ne da bi zaščitili njih, ampak da bi zaščitili sebe in svoje neodtujljive pravice. Čez lužo so dobro preštudirali evropsko zgodovino represije svobodne misli in uvideli, da bo vsak poskus sistemskega utišanja s pridom izrabljen s strani prvega vladarja, ki bo dovolj močan ali pa dovolj nesamozavesten da mu bo svoboda govora v napoto. 297. člen slovenskega Kazenskega zakoniku je ravno toliko nevarno elastičen, da ga lahko katerakoli oblast – ko se dovolj okrepi – uporabi in zlorabi za pregon drugače mislečih. Zato je verbalni delikt pot v suženjstvo – ker nobeni izvršni oblasti ne gre zaupati dovolj, da potenciala kontrole javne misli, ki takšna določila omogočajo ne bodo zlorabile. Tudi ko je zakonodajalec pisal v dobri veri, bi nas zgodovina do zdaj že lahko naučila, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni.

Pred dnevi je postalo – morda po pomoti – dokončno jasno, da lokalna kovnica novih levičarskih robotov, Fakulteta za družbene vede kot “partner” tujim multinacionalkam ovaja domače uporabnike spleta, ki so zagrešili verbalni delikt. Orvelovska distopija, ki se dogaja pred našimi očmi. Seveda kot vsakič, ko z vladajočo elito sparjena institucija določa pravila igre, ne govorimo več o prijavah sovražnega govora, ampak o čisto pravem, nefiltriranem, ideološko smešno pristranskem lovu na čarovnice, katerega cilj je uničenje opozicije, opozicijskih medijev in – dolgoročno – obvladanje vseh pomembnih socialnih omrežij, preden se starcem na Ilovski gori zgodi “slovenska pomlad” tako kot se je arabskim despotom – prav zaradi Twitterja in Facebooka zgodila arabska.

Grozljiva možnost utišanja drugače mislečih
Zdaj mi je jasen marsikateri skrivnostni dogodek iz mojega virtualnega življenja. Pred leti mi je Google ukinil AdSense račun (s katerim sem oglaševal na blogu) in vsa prislužena sredstva na njemu “vrnil oglaševalcem”. Bojda zaradi sovražnega govora. Blog je bil v slovenščini in prepričan sem, da pametni fantje v silikonski dolini tudi s prevajalnikom niso vedeli o čem pišem. Nato so mi brez obrazložitve sporadično začele izginjati objave iz Facebooka, kasneje tudi Twitterja (kasneje sem opazil, da najbolj “izginjajo” objave, ki so neposredno omenjale račun kakšnega politika ali politične stranke – najprej @MiroCerar in @StrankaSMC potem pa skoraj vsi iz socialistične skupine opozicijo-smo-poslali-v-zapor-in-zmagali – do takšne mere, da je danes možnost, da se bo tvit izgubil okrog 15%). Prijateljica mi je poročala, da se v tujini nikakor ni mogla povezat na moj Twiter račun, češ da ne obstaja, medtem ko z drugimi težav ni imela. Včasih me je Facebook celo opozoril, da kakšna slika ni primerna za njihove “community standards”, a glej ga zlomka, zopet se je to zgodilo le ob primerih, ko sem objavljal kaj lokalno dnevnopolitičnega. Slike in izjave, ki so imele povezavo z mednarodnimi dogodki, fante iz Menlo Parka sploh niso motile. No vsaj do tedna pred lokalnimi volitvami, ko so po nekem čudnem naključju izbrskali sliko staro 5 let (se spomnite slavne Nike Burke?!) in za mesec dni blokirali moj uporabniški račun. Glede na to, da sem kandidiral za občinskega svetnika, je bilo dokaj odločilno, ko so mi tako prekinili osnovno komunikacijsko orodje za sporazumevanje z volivci. No to so bile virtualne izkušnje. Resnično sem se osebno iz oči v oči z večglavo hidro globoke države srečal le enkrat – ko me je vodja kabineta ministrstva za okolje in prostor odpustila, zaradi mojih objav na Twitterju – bojda so nanjo silovito pritiskali ministri ona pa je stokala kako ima dva otroka in si ne želi izgubiti službe (ker je zadeva po mnogih letih še zmeraj na inšpektoratu in sodiščih o podrobnostih raje ne bom govoril).

V svojih objavah zmeraj pazim, da ne zapadem v primitivizem rasizma, seksizma, homofobije ali ad hominem nesramnosti. Ponosen sem na to, da lahko vsako stvar, ki jo napišem tudi utemeljim s podatki, če je to potrebno. Ja – pišem o nevarnosti islama, a ne sovražim muslimanov – pravzaprav jih vidim kot žrtve vzgoje in regresivne levice, ki sistemsko perpetualizira njihovo bronastodobne muke. Pišem o nevarnosti tihe legalizacije prej nelegalnih ekonomskih migracij, a ne sovražim ljudi, ki si želijo boljega življenja – rad bi storil vse kar je v moji moči, da jim pomagam tam kjer so doma. Pišem o hinavščini radikalnega levičarskega feminizma – a ne sovražim žensk. Večina žensk, ki jih poznam se strinja z mojimi pogledi na to strupeno ideologijo, ki umetno razdvaja ljudi. Smešim internacionalni socializem, a ne sovražim ljudi, ki so padli na ukane navidezne socialne demokracije, kot se jo v Sloveniji gredo radikalni levičarji. Pomenljivo: opažam, da se največkrat brišejo objave kjer povem kakšno krepko o naših butlsocialistih. Veliko manj objave o beguncih, islamu, multikulturnosti… Institucije, ki so v Sloveniji zadolžene za ciljanje sovražnih objav uporabljajo rasizem le kot pretvezo za to kar jih resnično moti – ko kdo smeši njihov razredni boj, ki ga prepakiranega prodajajo masam revežev, sami pa ga brezsramno uporabljajo za obstanek na oblasti. Obstajajo dobri razlogi, zakaj medijska mašinerija levice, levi politiki, levo sponzorirane nevladne organizacije in levici naklonjeni humanistični intelektualci ne vidijo nobene težave, ko Ivo Godnič pošilja domobrance v rov Sv. Barbare, ko Mladina stranko SDS in njene člane primerja z nacional-socialisti, ko se poslanec v državnem zboru pojavi s sliko socialističnega serijskega morilca, ko isti poslanec hujska k nacionalizaciji zasebnega premoženja ali ko Domen Savić, ideološki vodja boja proti sovražnemu govoru katolike označi za klerotalibane. Ideološki filter pri obravnavanju sovražnega govora in vladno okoriščanje z njim kot sredstvom pregona drugače mislečih je temeljni razlog, zakaj je jurisprudenca v ZDA tako odločna pri branjenju svobodnega govora. Ker se zavedajo da brez njega ni prave svobode.

Jedro njihove bitke je razredni boj
Jordan Peterson
je večkrat poudaril kako posebna in hkrati krhka je naša zahodna kultura. Demokracija in svoboda govora, ki jo demokracija omogoča ni del človeške narave. Človeška narava stremi po hierarhični kontroli, ki jo poznajo vse čredne živali na svetu. Alfa samci, krdelo odločevalcev, starešine so pojavne oblike skupin živali, ki živijo v skupnosti. Mačke (z izjemo levov) nimajo potrebe po socialnih lestvicah, ker ne živijo v krdelih. Družbe vrste homo sapiens (kot vse živali iz družine hominidae), pa se bodo zmeraj po inerciji socialne evolucije organizirale tako, da bo peščica večini povedala kdo bo kaj počel in kakšni so načrti za prihodnost. V surovi savani, ko smo se borili za preživetje z divjimi zvermi in so bile odločitve stvar življenja in smrti je bilo vodenje od zgoraj navzdol edina možnost za preživetje. Skupine s slabimi poglavarji so umrle od lakote ali pa jih je požrlo krdelo hijen, medtem ko so se potegovali za isto zebro. Kasneje, ko smo iz nomadskega življenja začeli trajno naseljevati in se ukvarjati z rudimentarnim kmetovanjem so preživele plemenske družbe z najuspešnejšimi poglavarji, ki so družbo znali zaščititi pred vpadi drugih podobnih skupin in pred vplivi narave. Ti pa so od nekdaj bili edini, ki so zares smeli kaj povedati. Preostanek človeštva je bil skozi zgodovino pretežno reduciran na kolonijo delavnih mravelj brez pravice do besede, razmišljanja, kaj šele odločanja. Pravno načelo “the king can do no wrong” še danes velja v skoraj vsaki monarhiji na svetu. Na Tajskem leta 2018 v premajhnih kletkah sedi marsikateri zahodnjak, kateri je v stanju opitosti rekel kakšno žal besedo proti njihovemu pred nedavnim preminulemu ljubemu vodji in bil zato kaznovan z desetletji zapora. Princ William lahko danes v Torontu ali katerikoli drugem mestu držav Commonwealtha pravno vzdržno posili godno devico, pa mu kanadska vlada ne bo mogla soditi kot navadnemu smrtniku (kaj bi se v resnici zgodilo je sicer zanimiva pravna dilema).

Tiran Kučan želi uničiti zahodno demokracijo. (Foto: STA)

V komunističnih diktaturah so doktrino “the king can do no wrong” spremenili v “the party can do no wrong”.  Čeprav je bil boljševizem v osnovi proti eni sami močni osebnosti, ampak je poudarjal moč proletariata, ki se manifestira v suverenosti partije, je na koncu zmeraj prevladala človeška plemenska narava – dobili smo socialistične kralje, ki so bili skoraj v vsem razen v ikonografiji podobni svojim monarhičnim kolegom. Še danes je ves Bližnji vzhod, kot tudi večina Afrike pod oblastjo verskih ali plemenskih despotov. Na Kitajskem, Laosu, Kambodži, Vietnamu samodržno vladajo marksizmu bolj ali manj zavezani politkomisarji. Turški –stani v osrednji Aziji so uradne diktature, kjer vsako leto poročajo o novih kršitvah človeških pravic. Rusija in Belorusija se izredno slabo pretvarjata, da sta demokraciji. V vseh omenjenih državah izginjajo novinarji, zapirajo se uredništva, ugrabljajo se vplivni misleci in javni govorci, zapira se karikaturiste. Ana Politkovskaja, Boris Nemcev, Liu Xiaobao, Džamal Kašogi, Raif Badavi niso tragične izjeme v drugače mirnem svetu. So le zgodbe človeške pra-normalnosti, katero od afriških step še danes nosimo v svojih genih. Človeške narave, ki je takšna kot je zmeraj bila in zmeraj bo. Edina svetla izjema sodobnega sveta je zahodna civilizacija. Kateri na srečo – za enkrat – spadamo tudi mi, čeprav se nekateri na vse pretege trudijo, da bi nas zopet spravili na pota “normalnosti”. Ta čudovita, neverjetna civilizacija, kjer lahko vsak pove kar si želi, kjer nikogar ne bodo preganjali zaradi tega kar si misli in kjer svoje voditelje volimo na demokratičnih volitvah je dragulj katerega ne smemo izpustiti. Ljudje, ki bi vam radi kratili človeško pravico, katera nam je na zahodu tako intimno neodtujljiva imajo eno skupno stvar: sovražijo zahod, sovražijo svobodo in sovražijo kapitalizem, ki ga je svoboda rodila. Ne zanimajo jih druge rase, ne zanima jih boj žensk za enakopravnost, niti begunci in njihovo trpljenje. Jedro njihove bitke je razredni boj – antiimperialistična fronta, ki se že od leta 1941 trudi, da bi nas potisnila v naročje despotskega dela sveta in nas oddaljila od dragulja zahodne svobode, kateri smo od nekdaj intimno pripadali.

Vsak dan berem, da se podobne reči kot meni dogajajo tudi vam prijatelji in prijateljice. Brišejo vam objave na socialnih omrežjih. Grozijo vam v službah. Šikanirajo vas v prostovoljnih društvih. Ob prostem času vas ustavljajo na ulici in sprašujejo, če ste zdaj po novem fašisti. Ne predajte se. Danes smo na prvi fronti. Borimo se. Ne le za svobodo izražanja. Borimo se za našo našo civilizacijo – civilizacijo evro-atlantskega sveta, ki so ga zapleteni procesi znotraj reformiranega krščanstva (pri tem ne mislim le na reformatorje), razsvetljenstva, humanizma in renesanse privedli do najbolj nenavadne, najbolj čudovite, najbolj svobodne družbene ureditve, ki jo je kadarkoli poznala naša vrsta. Ureditve, ki bi nam ga radi danes propagandni policisti lažne morale uničili in ga spet speljali na stare tirnice Velikega Brata, kjer se tako dobro počutijo socialistični demagogi. Se boste predali? Danes je ogrožen naš način življenja. Z denarnicami povejte družbi GEN-i koliko vam pomeni. Predsedniku vlade, njegovim ministrom in njihovim gospodarjem pa z množičnim obiskom Trga republike. Če ne povzdignemo glasu danes, bomo jutri kot v filmu Moj Ata Socialistični Kulak govorili: “Zdaj, ko je svoboda, moramo biti previdni!”.

Mitja Iršič

 • macon

  Začelo se je z “vstajami”. Po njih je vse možno.

  • Beličič

   Kučana rabite.Za preživetje!

   • FRANC3

    Ti pa malo pameti.

    • Beličič

     Franc ti si na poti.Mi te pratimo.Le naprej dokler je še vetra kej!

    • šmentanamuha

     Kratko in jedrnato.

     • Beličič

      In zrno graška iz Avale!

     • Steiermark

      spet en trotelj, ki se nemore rešiti svoje srbijanščine in napisati lepo, po slovensko!

   • SIMON ROZIC

    Kučan bo poginil od lastne zlobe! To ni tvorec miru, ki ga potrebujemo
    za preživetje!

   • janko

    Vidim, da si komunikativnež.
    Za preživetje, ja! Ampak ne za preživetje ljudi, temveč za preživetje IDEOLOGIJE, banditizma. Vaka li je ?

 • zvone gabrijan

  Brez pripomb, bravo.

  • Beličič

   Kaj brez pripomb.Kaj si poginil!

   • FRANC3

    Od kje si se pa ti pojavil, ki nabijaš brez veze?

    • Beličič

     Franc!Kdo te je štuporamo po britofi nosil?

    • O’Brien

     Ne vem od kod, vem pa, da gre na blok.

     • Beličič

      Da ne boš konca filma zamudil!

 • Beličič

  Nema veze.Živi tega ne berejo,mrtvi ne verjamejo.Nič ni.Le hitrost je .Večna!

  • Beličič

   Mali vem da veš!

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Bi se lahko reklo da to kar se dogaja v Evropi je veliko hujše in tragično kot na Kitajskem ali S Koreji. Tam je vsaj neka logika, v smislu da vladajoči zatira tiste ki so proti njemu. V Evropi pa se dogaja to, da se vzpostavlja sistem ki zatira tiste ki so proti ideologiji/političnemu sistemu/religiji, ki prihaja od zunaj in dobesedno narekuje uničenje gostitelja, njegovega načina življenja, moralnih vrednot, spodobnosti… vključno s tistimi ki mu omogočijo vstop/prehod na ozemlje gostitelja.

  • tomnidari

   Ja saj razlika med komunisti in nacisti je bila točno v tem. Nacisti so pobijali tuje, komunisti pa svoje.

   • Steiermark

    Pa še to, nacisti so pobijali, po izdajstvih in naročilih komunistov, ker so se pač sami, skrivali za drugim imenom……. Sicer se pa ve, po dostopnih podatkih, da so komunisti poklali 100 x več ljudi, kot nacisti!

    • tomnidari

     OK, malo pretiravaš, ampak tudi 10-15x več je grozljivo.

 • Beličič

  Ne jebi.Zgodovina te uči!

  • Beličič

   Nikoli niso vsi pametni,nikoli!

 • FRANC3

  Domen Savić, skrajni levičar, je katoličane ozmerjal s klerokatolibani.
  Tov. Serpentinšek: Je to sovražni govor ali umetniška instalacija?

  • Beličič

   Kaj on ve?

  • Andrej

   Tipson ti ne more odgovoriti, ker je shizofrenik. Razdvojen. Nikdar ne ve, ali je Serpentinšek ali Šarec.

 • Beličič

  Bando bomo zaprli zbog ljubavi.Ker sem jaz tu naslednje leto.

 • Beličič

  Kdo bo Novo leto včakal bo novi!

 • Beličič

  Male pičke ste se skrile,da bi si ime oprale.Še papa to ve!

 • SIMON ROZIC

  GEN-i , genialec s kratkimi nogami …

  • Beličič

   In dolgim repom!

 • AlojzZ

  Gospod Mitja,
  če boste svet okoli sebe razlagali z Jordanom Petersonom, vas bodo dogajanja vedno presenetila in dobila na napačni nogi. Poskusite svet razlagati z Bogom in odpadnikom luciferjem, pa vam bodo zadeve postale jasnejše, predvsem pa boste imeli mir. Tisti Božji mir.

  Tu doli na zemlji je pač lucifer izredno močan. Tako močan, da ga človek sam ne more premagati. Vendar! Če boste živeli z Jezusom, bosta premagovala tudi luciferja. Vedno imejte v mislih, da vi in Jezus zmoreta vse!

  • janko

   Zelo me veseli ta pogumni post. Bom pa še sam nekaj dodal.
   Svet je nedvomno pred nečim. To kar dragi Lojz omenjaš, je seveda stvarnost! Praktični vernik globoko in realno doživlja duhovnost. Ni naključje, da Marija 2 krat mesečno prihaja v Medžugorje že čez 30 let. To še nikoli ni bilo. Med ogromno sporočili je tudi priporočilo, da naj verniki nosimo vedno pri sebi vsaj en posvečen predmet, kajti satan napada… Nedavno sem za par dni pozabil dati v žep paternošter, pa se je začel hudič oglašati, da naj ga nikoli več ne nosim, ker mu to onemogoča delovanje, ga hromi; samo nikoli več, je ponavljal.

   • Friderik Peršič

    Bratje , molimo …

  • macon

   Jordan Peterson mi lepo razlaga zahodni svet. bolj kot dobesedno sprejemanje tisočletja starih zgodbic, ki v svoji srži imajo smisel, niso pa več primerne za sedanji svet.

   • O’Brien

    Meni tudi. Moderno tradicionalen in s pravimi besedami.

 • Jan Kovalski

  Najprej so jim vzeli svobodo do govora, potem je sledila prepoved do poslovanja (z razbijanjem njihovih bank, lokalov, trgovin, … kristalna noč) na koncu je sledil holokavst.
  Kot so pred časom omenjali na tviterju Šarec ima vzornika pod kljukastim križem.

 • luckyss

  Če napišete v svojem mediju …..”Tiran Kučan želi uničiti zahodno demokracijo.”…..
  Ali ….”kamniški mali hitler”….
  To ni več svoboda govora, ampak sovražni govor, ki se lahko sodno preganja…
  Torej spet jamrate brezveze, rajši se spravite na normalen človeški in kulturni nivo..

  • SjtVpbslS

   Če si se že odločil razsojat, kaj je in kaj ni, moraš najprej biti NEPRISTRANSKI.
   Še NIKOLI se nisi odzval, ko so TVOJI SOMIŠLJENIKI GROZILI S SMRTJO CELI JANŠEVI DRUŽINI. Pa ne le to – IZMIŠLJATE SI NEVERJETNE in PODLE STVARI o NJIH.
   NAJPREJ “POMETI PRED SVOJIM PRAGOM” !

   Ne želim zagovarjat nikogar, ki ne počne prav, ampak POMISLI, KDO JE TISTI, KI HODI SEM PROVOCIRAT …………….. in KDO SO TISTI, KI SO ZAČEL PRVI TULE SVINJAT – seveda vse z namenom, da se ta portal UKINE, ampak PRAVI SLOVENEC ZNA POTRPETI TUDI NAJHUJŠE BLATENJE in PONIŽEVANJE to tebe MOTI pa DOBRO JUTRO !

  • antimur

   Potem bi morali levaški del parlamenta poslati direkt na Dob, bedaka Möderndorferja pa še kam dlje.

 • Tomaž

  Kako naivno, da si Šarceve izjave ne bi dovolil Putin..
  Putin stoji v ozadju lokalnih volitev. Financiranje volitev in nastavitev marionet v rokah mafije za uresničitev politično-gospodarskih interesov. Putin Erdogan Orban Trump-vsak po svoje. Cerar Šarec sta le ubogljiva izvajalca .

 • VERRZIFIKATOR

  Savko Domič

  V DOMENI AKTIVIZMA

  Tam, kjer Sava blizu mesta teče,
  v hiši znani takšna je domena:
  redno se prireja javna scena,
  aktivizem tej se stvari reče.

  Vse v domeni tam je aktivizma,
  čisto vse aktivno se dopušča,
  Sava vodo le na mlin pripušča,
  da dovolj je pač radikalizma.

  Sava je le majhen člen v domeni,
  nepomemben, toda uporaben,
  tudi če vtis curka je ogaben,
  važno je, da sploh kdo zanj se zmeni.

  Je domena hiše aktivizem,
  radikalno ki renči na sceni,
  tokrat gostoval je po domeni
  aktivist, dejansko pa avtizem.

  A zadeva ni nikakor čista,
  saj v ozadju hujše so težave,
  so zadeve znatno bolj nezdrave,
  psihopati vodijo avtista.

 • mali49

  Se strinjam s tem kar je Iršič napisal. V celoti.

 • Mara

  Mitja Facenook, Twiter in Google te blokirajo ker si rasist in ker tvoje objave presegajo vse meje normalnih svetovnih standardov komuniciranja. Mene še noben ni blokiral. Zamisli se nad sabo, ker vedno bolj toneš v skrajnost.

  • Tomi

   Nihče te ni blokiral, ker si na “pravi” strani.

  • Common Sense

   Facebooku, Twitterju in Googli se je*e za Mitjo. Prijavil ga je kar lepo FDV. Očitno tam sedijo punce in fantiči, ki jih vsi plačujemo, da zatirajo svobodo govora. Če poveš neprijetno resnico ali pa če koga v topli pisarni na FDV užališ to pač ni sovražni govor. Itak pa ni panike. Ne more par grdih bab na FDV poklikati in prijaviti toliko postov kot jih lahko ljudje napišejo. To se bo zrušilo samo vase.

  • O’Brien

   Evo, blokiram te jaz. Ker je moj čas predragocen za ukvarjanje s tako pokveko.

  • Lustrator

   Seveda da te niso, ko pa si pohlevna režimska prostitutka z eno samo misijo – da se v Sloveniji ne spremeni POPOLNOMA NIČ.

 • Amerikanc

  Bravo Mitja. vse čestitke za izčrpno poročilo. Škoda da nisi omenil Kardelja, ki je bil pionir in učenec današnjih “bolanih” levičarjev. Prav Kardelj je na začetku II. svetovne vojne, ko revež sploh še ni vedel ali se bo boril z Hitlerjem in Stalinom proti Churchillu ali obratno, že napovedal vojno drugače mislečim ter kmetom, privatnikom in industrialcem. Takrat se je začela revolucija majhnega naroda, ki jo nesposobni omejenci in TATOVI (duš in materialnih dobrin), ne znajo in nočejo zaključiti – so se nalezli preveč koristi.

 • RATATA

  Brez vil v vampih bo šlo vse v začrtani smeri pokomunizma.

 • Slehernik

  Sram vas bodi nova24tv. Blokirate komentiranje o utopljenem ilegalnem migrantu. Postali ste 24 ur in tv slo. Ste veliko razočaranje

  • Lustrator

   Blokirajo zato, ker se levi troli (ki trenutno okupirajo krepko več kot polovico komentarjev) z največjim veseljem spravijo z lažnimi imeni primitivno in sovražno komentirati te tragedije, potem pa bi sloudbovska sodišča in sprana javnost spet kazali s prstom, češ “poglej jih desničarje primitivne”. Ne bo vam uspelo.

   • Slehernik

    In kaj? Gremo se uklonit njihovem nasilništvu zaradi ljubega miru? Sramota za to hišo. Na 24 ur nisem več nikoli kliknil, ko niso dovoljevali forumov v prvih začetkih ilegalnih migracij. Kaže, da bom tudi tu naredil enako

    • Lustrator

     Ne razumeš, kajne?

 • moon

  Za razliko od prisilne RTV narocninel lahko in bom zamenjal dobavitelja elektricne energije, ce oni gledajo, da gre denar v “prave” roke, bom tako storil tudi jaz.

  • anzek

   +++++, Jaz sem pogodbo podpisal že včeraj.

   Pozivam tudi vse domoljube, da storijo enako!!

   p.s.
   Ve se kdo je direktor Gen i-ja, R. Golob, podpornik šivilje, in eden izmed stebrov globoke države.

   • Djuro Sumar

    Prehitevaš, saj še vedno oglašajo v Demokraciji. Iršič laže.

    • O’Brien

     Dovolj tvojega nakladanja. Adijo.

     • tomnidari

      Sem ga ravnokar blokiral.

   • Duhec

    Glede vsega ste neenotni, tud glede tega boste. Bv se napenjaš.

   • O’Brien

    Ramišljam enako. Kam pa si šel?

    • Djuro Sumar

     Znaš celo razmišljati. Bravo.

     • O’Brien

      Za razliko od tebe, misliš?

      Kako lepo je bilo pri mamici v socializmu. Stavim, da še vedno skrbi zate. Ko ne zmore, so pa krivi grdi kapitalisti.

     • Djuro Sumar

      LOL

    • anzek

     Kolebal sem med RWE in Petrolom. Odločil sem se za Petrol, ker pričakujem, da bo, take so govorice, spremenil lastniško strukturo.
     Informativni izračun (glede na našo povprečno porabo) mi je pokazal letni prihranek dobrih 50 evrov.

  • Djuro Sumar

   Bravo. Matr si jih zajebu.

   • moon

    En sam z mesecno porabo cca 1000 eur res ne pomeni nic .. ko bo takih tisoc pa tudi socialno cutecemu Golobu ne bo vseeno.

  • tomnidari

   Verjrmi, da boš eden redkih, tako kot so redki tisti, ki so zaprli račune pri državnih bankah.

   • moon

    Hm.. jst aktivno delam na tem, da se vrnem v dezelo nasih dedov.. Lesna dolina, koce muta… Tam smo bili doma na veke..

 • tarantela

  Pa nehajte šiiriti sovražno in laži! V Avstriji za take stvari zapirajo v arest, pri nas so še mili.

  • Andrej

   Avstriji? A si že slišal za Kurta Waldheima? https://www.dnevnik.si/251666
   Tam jim kakša Ilova gora še na misel ne pride.

   • Djuro Sumar

    Seveda ne, saj niso imeli nikogar na strani zmagovalcev.

    • Andrej

     O, dobro jutro, Hostar. Tamle za vogalom imajo odličen sadjevček. Šank bo kar pravo mesto zate.

     • Djuro Sumar

      Škoda, da sem abstinent.

     • tomnidari

      Torej boš rabil še dolgo da se ti možgani uredijo.

   • tomnidari

    Ha,ha sem že skoraj čisto pozabil na tega pokojnega nacista, ki je na veliko prijateljeval s Titom.

 • Djuro Sumar

  Pravzaprav naš način življenja spodkopavajo desničarji z RKC na čelu. Dobro je to, da jim ne uspeva kaj preveč, saj je spomin na udobno življenje v socializmu vedno bolj živ.

  • Common Sense

   Kaj je to udobno življenje.

   • Djuro Sumar

    Jaz sem ga doživel, za tebe pa ne vem.

    • bednick

     Ja, verjetno si bil takrat še pri mamici.

     • Djuro Sumar

      Tega pa ti ne veš.

    • O’Brien

     Odrasti že!

     • Djuro Sumar

      Ali te moti, da je takrat večina živela udobno?

     • Mimoidoči

      Zelo udobno. Moj oče se spominja kako so dobivali pakete hrane po vojni, Made in USA, če ne bi pomrli od lakote.

     • Djuro Sumar

      Se mu pač ni ljubilo delati.

     • Common Sense

      Ta tvoj komentar (na “mimoidočega”) me je spomnil, da si tu povsem iz zabave. Tebe pali, da komentatorji skačejo na tvoje provokacije:))) Nit ti nisi živel takoj po drugi svetovni vojni, niti ti ne veš kaj je socializem in tudi če bi vedel, se ti jebe za to. Tu si zaradi zabave in težko ti to zamerim. Ajd uživaj:)

     • Common Sense

      Mleko v prahu in rumen sir, vse s pečatom USAid so dobivali celo v šole, da niso otroci pocrkali od lakote. Eni pač tega ne vedo. Kmalu bo na temu Venezuela, če ni že.

     • tomnidari

      Je verjetno že, ampak na slabšem, ker piše na paketih UNaid

     • O’Brien

      Ne, moti me, da lažeš.

      Vprašaj mamico, kako udobno ji je bilo prati tvoje plenice, ko v trgovini ni bilo praška, plenic za enkratno uporabo tudi ne, na servis za pralni stroj pa je čakala več mesecev.

      Si pač le ubogo neodraslo bitje, ki ponavlja za drugimi.

     • Djuro Sumar

      Dragi moj, zelo si še mlad. V moji rani mladosti še ni bilo pralnih strojev.

     • O’Brien

      Ja, dosežki socializma.

     • Djuro Sumar

      Kako naj ti na kratko pojasnim kako se je živelo takoj po 2. svetovni vojni? Vzemi v roke kakšno knjigo.

     • tomnidari

      Še jaz ki sem rojen 62 sem jedel ameriško marmelado, ki jo je Juga dobivala kot pomoč. V trgovini se je kupila na vago in zavita v pekovski papir. Njboljša marmelada takrat.

     • rabbit

      Saj veš, da je Djuro partijski funkcionar in on je dobro živel.

    • Common Sense

     Dvomim. A tudi če to drži, tvoje doživljanje je pač tvoje doživljanje. Tega ti ne more nihče ukrasti. Če imaš take lepe romantične spomine na socializem, jih pač imaš. Sicer pa ne bi bil prvi, ki bi imel nostalgične misli ob spominu na preteklo socialistično/komunistično ureditev. To je že davno raziskan psihološki fenomen;) Uživaj.

     P.S. On that note,….zakaj si ne privoščiš malo te …jugo nostalgije v živo? Saj vem, da ne bo isto, ampak nek približek pa bo. Npr. Kuba (pa ne v Varaderu), ali pa še bolje Venezuela. Res je, da je možnosti malo, ker je pač večina normalnih držav ugotovila, da socializem ne deluje. A nekaj teh držav še je. Zakaj jih ne obiščeš? Povratna karta za Caracas iz Benetk je 503 evre;)

  • Mimoidoči

   V socializmu, ki so ga financirale zahodne kapitalistične države, al od kod misliš, da je Juga dobivala denar? Ko se je pipica ustavla, je nastopil bankrot in vojna. Ja tudi spomin na takratno inflacijo in vse ostalo je še vedno živ.

   P.S.: užaljeni komunisti, Kučan in ostali načrtno uničujejo Slovenijo in so v oaze pospravili najmanj 75 milijard eur vašega denarja, da uničijo samostojno Slovenijo. S tem denarjem bi se v sedanji državi zelo udobno živelo, še bolje kot v socializmu financiranemu od zahodnih kapitalističnih držav. Čudno, da tega spomina na ukradene milijarde ne poseduješ.

   • Djuro Sumar

    Le kje so našli 75 milijard v tisti obubožani Sloveniji?

    • Mimoidoči

     V sedanji bumbar.

     • Djuro Sumar

      Po tvojem komentarju sodeč je očitno, da si bumbar ti.

    • rabbit

     Koliko misliš bi bila zadolžena Jugoslavija če bi še bila. reci in piši skoraj 300 milijard samo kar je bila takrat, če ji ne bi namenili niti centa novega kredita. To je izračunal Bloomberg.

     • Djuro Sumar

      Koliko so zadolžene ZDA?

     • Mimoidoči

      ZDA imajo prav tako komuniste na oblasti od 1913 dalje, če še ne veš in komunistični ekonomski sistem od takrat dalje.

      Sicer pa odvračaš pozornost.

     • Djuro Sumar

      Nisem vedel da je Trump komunist.

     • Mimoidoči

      Ma ti sploh ne veš, da je centralna banka temelj komunizma, in da so jo v ZDA dokončno zacementirali leta 1913. Tipično za oprane levičarje. Pojma nimate. Seveda je komunist, vsi so, ker vzdržujejo ta sistem. Edini, ki ga je hotel uničiti je bil JFK, ki je hotel uničiti centralno banko, pa so ga zato umorili.

     • Common Sense

      ZDA je unikum in ni prava tema. Namreč, cel svet trguje z nafto v dolarjih in pol sveta kupuje ameriške obveznice. Kljub astronomskemu dolgu verjamejo, da ZDA ne bodo propadle. Torej si ZDA lahko privoščijo, da natisnejo toliko $$$ kot jih potrebujejo. Slovenija tega ne more. Skoraj bi pričakoval, da ločiš te dve stvari.

     • rabbit

      Kaj tebe brigajo ZDA. A živiš tam. No, če ne se brigaj raje za svojo državo, druge pa na miru pusti oni bodo že psokrbeli za svojo državo pa kolikor vem Jugoslavija ni nič posodila ZDA ravno obratno. . Komunisti ste zjebali Jugoslavijo in ste na dobri poti da enako naredite tudi s Slovenijo.

  • macon

   To je bilo udobje najnižjega skupnega imenovalca, udobje bedakov in omejencev s toplim krožnikom zelja pred sabo. Če se počutiš kot en od njih, potem to zagovarjaj še naprej.

 • Duhec

  Od jutra SDS jok in stok. Sami depresivci.

  • antimur

   Prekleta banda kučanistična pa od 90. leta samo rušenje demokracije, slovenstva, edino kar počnete je ropanje, zločini, laži, spletkarjenje in rušenje samostojnosti, ste pravi narodni izdajalci. Vsak zaveden Slovenec se ima pravico z vsemi sredstvi boriti proti vam.

   • Djuro Sumar

    Prav je da se borite, le taktiko boste morali spremeniti, kajti sedanja je zelo neuspešna.

    • Common Sense

     Če to meriš po rezultatu (kdo je na oblasti), potem se s teboj ne bi mogel bolj strinjati. Tvoj zapis je pač fakt. And facts don’t care about feelings.

     • Djuro Sumar

      Vedno je na koncu pomemben le rezultat. Tudi pri športu.

     • Common Sense

      To je res in tako je tudi v moji “redovalnici”. Jokcanje ne pomaga. Tega pa, roko na srce, nekateri nočejo slišati. Pa bi se morali zamisliti. Ker vedno je pot, samo moraš biti pošten do sebe in – če pač rezultatov ni – zastaviti drugače. To pa sicer ne spremeni mojega mnenja, da je Slovenceljn ovca, večja ovca kot so Čehi, Poljaki, Balti i.t.d. Vedno znova se ponudi na striženje in vedno znova ga (zastonj) ostrižejo in to vedno isti ljudje, da je že kar smešno. A kot praviš, važen je rezultat. In jaz se s tem strinjam.

     • tomnidari

      Malenkost se motiš. Slovenci smo večje ovce od naštetih zato, ker smo si komunizem priborili, njih je pa komunizem okupiral.

     • Common Sense

      Tudi tako se da razumeti. Rezultat je pa isti. Negativen, sploh v primerjavi z omenjenimi, ki nas že na debelo “šišajo”, pa smo se jim včasih smejali.

     • tomnidari

      Hja, danes se lahko smejemo samo še Kubancem, Korejcem, Venezuelci, pa se nam že smilijo. Samo s tem dogajanjem pri nas se bomo kmalu mi Venezuelcem smilili.

    • macon

     Ne, spremeniti se bodo morali zunanji pogoji. Levi režim bo moral v tolikšni meri potopiti družbo in ji toliko škoditi, da bodo potem možne spremembe.

     • Common Sense

      Tudi to (žal) drži. Denarja mora zmanjkati. Full stop. Potem se bodo stvari začele urejati, kot se bodo slej kot prej tudi v Venezueli.

     • Djuro Sumar

      To boš pa težko dočakal, saj vendar vidiš, da nam gre vsak dan boljše, kajti levičarji se borimo za ljudi, za vse ljudi sveta, za vsakega posameznika.

  • Lustrator

   Pričakuješ, da vam bomo rdečim zločincem ploskali ko že 70 let brez vsakršnega sramu in zadnje čase celo maske posiljujete, ropate in uničujete slovenski narod?

 • bednick

  Reku Iršič:
  “Preostanek človeštva je bil skozi zgodovino pretežno reduciran na kolonijo delavnih mravelj brez pravice do besede, razmišljanja, kaj šele odločanja.”
  —————————
  Ampak pri mravljah in čebelah to deluje.
  “Demokracija” je pa res večinoma en kurčev kaos!
  Vsak, ki ima 5 minut časa lahko steguje gobec, ko mu pokažeš motiko pa postane depresiven.

  • Lustrator

   To o čemer govoriš ti, je zgolj maska, privid, iluzija demokracije. Najbolj demokratične države na svetu imajo HKRATI največjo produktivnost in ljudsko participacijo pri odločanju.

 • Jovo Jamnica

  BojanPožar @BojanPozar –> 21m21 minutes ago

  ! @KanglerFranc vodi …

 • največji ljuzer jjajo

  Iršiču se je od vsega hudega, povzročenega s katastrofalnim volilnim izidom, skegljalo. stavek, da želi Kučan uničiti zahodno demokracijo,se lahko rodi samo v glavi omejenca, ki se je zataknil v globinah noriškega kraljestva. ki semu prikazujejo Gargamel grosupeljski kot čisto dobro in Murgeljškrat kot čisto zlo. to je logika polpismenih tretjerazrednih orbanovskih pisunov, ki živijo v svetu, kjer letijo sloni, kjer beseda nič ne velja (če bom pravnomočno obsojen, bom odstopil z vseh političnih funkcij) kjer butci z obramboslovnimi doktorati modrujejo o ekonomiji (če bo bdp več kiot 2%, bom odstopil z vseh političnih funkcij), kjer idioti, ki ne znajo sprejeti pošte in namontirati poštnega nabiralnika, govorijo o krivosodju in nastavljajo svoje sodnike,
  Iršič je postal tretjerazredni pedrajskasti vitez peroprask noriški, knez kaplar grosupeljski, Princ teme – veliko identitet, prav po noriško in psihotično

 • macon

  kučan ne želi uničiti demokracije, kučan je uspešno prilagodil družbene pogoje v svojo korist in ker pač nima kakih sposobnosti, je družbeno in javno prilagojeno temu nizkemu nivoju. Kot je pisal dob, da naj kučan že enkrat opredeli in se izjasni, kaj sploh hoče.

  kučan je skrajni konzervativec, ki hoče homeostazo, nadaljevanje socializma iz 1945-1991 s kozmetičnimi popravki videza. V to seveda spadajo pohabljeno pravo in levici podrejeno vse javno, plačilna uravnilovka in očitno mu je uspelo tudi zabetonirati levico na izvršni oblasti.

 • Anton

  “http://www.rtvslo.si/slovenija/najvplivnejsi-pravniki-vec-osebne-odgovornosti-vec-pluralizma/473107”

  Spoštovani, eminentni, Gospod ustavni pravnik ddr. Klemen Jaklič je zopet več kot z odliko dokazal svojo superiornost.

  sarkazem presss

 • althar

  Spleta ne morejo nadzirat. Lahko nadzirajo nekaj posameznikov na nekaj socialnih omrežjih, za kaj več pa nimajo ljudi in možnosti. Stvari se na spletu dogajajo prehitro za učinkovito cenzuro, kar so ugotovili že tudi Američani, ki ne glede na vsa orodja, ki so jim na voljo, ne morejo učinkovito nadzirati pretoka informacij, razen da ga popolnoma ugasnejo (npr. GAB), kar pa zaleže le kratek čas.

  Zato se zdaj po svetu raje ukvarjajo z usmerjeno propagando ali fake news.

 • rabbit

  Mene pa zanima kateri levičarski medij bo objavil zgodbo o kateri danes piše Bojan Požar. Pa katere feministke bodo še z vilami in grabljami na Gašperja, Gašperja Mišića. Jankovičevega kolega.

 • Beličič
 • Aron

  LOL. Preveč šmarnice, Matej?

 • Grog

  Se strinjam , slab clanek, ki ga je napisal rasist ;)

  • Lustrator

   So zate vsi domoljubi, torej nekomunisti rasisti? Potem tudi ni čudno, ko se v 21. stoletju še vedno ponašate in celo identificirate z anti-fašizmom, torej borbi proti režimu, ki ga že tričetrt stoletja ni več.

   • Grog

    Iršič je dalec od domoljuba. Ubistvu z tem zalis domoljube , k jim pripisujes Iršiča zraven ;)

    • Peter

     Vidim, da si ti strokovnjak za domoljubje.
     Torej po čem spoznaš domoljuba in zakaj Iršič to ni?
     Enostavno, par stavkov, pa si opravil. Bo šlo?

     • Grog

      Ce resno vidis domoljuba v njemu , ti nemorem pomagat. Kar koli bom napisal , nebo uredu ;p Ampak Iršič je se zmer dalec od domoljuba ;)

    • Lustrator

     Komiji imate itak poseben pogled na praktično vse pojme; za vas so komunistični nazadnjaki napredneži, komunistični tajkuni levičarji ki se borijo za malega človeka, partizani osvoboditelji, čeprav so pomorili več Slovencev kot okupatorjev, zatiralci osnovnih svoboščin kot so pravica nerojenih do življenja, pravica do privatne lastnine, pravica do svobode govore, so za vas svobodnjaki, islamska horda, ki nelegalno vstopa v Evropo pa k delu in asimilaciji nagnjeni raketni znanstveniki.

     Povej mi eno samo Iršičevo izjavo, ki ga diskreditira kot domoljuba in se pogovarjava naprej, sicer pa lahko noč trolček.

  • macon

   Problem demokracije ali kvazi demokracije je, da se vsak bedak počuti upravičenega komentirati veliko pametnejše in bolj izobražene.

   Komentar bedaka je lahko prepoznati, ker se bere tako nekako: “Se strinjam , slab clanek, ki ga je napisal rasist”

   Argumentacija bedaku nikoli ni potrebna, saj je itak ne zmore. Zadosti je, da je smrdljivo prdnil v kibernetski prostor.

   • Grog

    Isto k prdi Iršič ;) “Tiran Kučan želi uničiti zahodno demokracijo.”…..
    Ali ….”kamniški mali hitler”

    • macon

     Strinjam se, da je to neprimerno in bedasto.

 • Duhec

  Očitno sledi skupinski SDS samomor. Političen je že narejen.

 • luckyss

  Če napišete v svojem mediju …..”Tiran Kučan želi uničiti zahodno demokracijo.”…..
  Ali ….”kamniški mali hitler”….

  Potem ne morete hkrati jamrati o svobodi govora…
  Svoboda govora ni neomejena kot niso neomejene pravice migrantov…Oboje je lahko uničevalno za državo in državljane..

  • Lustrator

   Še posebej pa državo zgrajeno na nerazčiščeni zločinski totalitarni mitologiji in državljane, ki vanjo verjamejo, uničuje RESNICA. Le ta je preganjana in cenzurirana na vseh področjih kamor seže udbovska roka – torej praktično POVSOD, vključno s Cerkvijo, ki že skoraj celo zadnje desetletje molči kljub grozljivemu trendu kristianofobije in razmontiranja pojmov demokracije in pravne države.

   • luckyss

    Vsak ima svojo vizijo resnice, ta pa je le ena…
    Pišite o njej, vendar mediji naj počnejo to kulturno in ne z namenom hujskaštva ali razžalitve…

    • tomnidari

     Dobro naj ti bo. Komunisti so se šli med vojno predvsem revolucijo in bolj kot boj proti okupatorju, jih je zanimal boj proti svobodi mišljenja. Tako so že med vojno pobili več Slovencev kot okupatorjev in Slovencev so med vojno pobili komunisti več, kot pa vsi okupatorji skupaj. Če k temu dodamo še povojne številke, pa ta komunistična morija postane grozljiva. Za te zločine še nihče ni bil niti obtožen!?
     In kaj je zdaj to za en govor?

     • luckyss

      To je legitimno mnenje, ki ni nujno tudi povezano z resnico…ni pa to sovražni govor…

     • tomnidari

      OK. Kaj pa tole? Še premalo smo jih pobili.

     • luckyss

      Odvisno kaj je bilo s tem mišljeno…če je mislil pri tem na oborožene sovražnike, potem to ni…
      Če pa so bili mišljeni nezakoniti poboji po vojni, potem gre po moje že za sovražni govor..

     • tomnidari

      Se nanaša na to drugo. Torej, če sorodnik povojni pobitega na tako izjavo poimensko našteje odgovorne za ta zločin in meni, da bi jih bilo treba pobit, kaj je potem to?

     • luckyss

      Pravno vprašanje, ki se rešuje na sodišču z dokazi ;)

     • tomnidari

      A opaziš tvojo indoktrinirano mentalno zaostalost?

     • tomnidari

      Glede na to, da ne odgovarjaš več, sklepam, da smatraš da sem te užalil. Če si užaljen, pomeni, da nisi še zmerom nič razumel. Tistemu sorodniku nebi na konc pameti padlo kaj takega izjavit, če bi se zločince vsaj sodno preganjalo, kamoli tudi zasluženo obsodilo.

     • luckyss

      A ti opaziš, da te imam za bebota ?! ;))

    • Lustrator

     Resnica je vedno ENA SAMA, več kot imaš argumentov in dokazov zanjo, bližje si – dokler ne boš zaobvladal tega osnovnega aksioma stvarnosti, pa si svoj rdeči relativizem o več resnicah nekam vtakni. Dovolj hujskaško?

 • Jože Nardin

  Mitja, še ena od mnogih odličnih kolumen. Še kako resnično. Vsi, ki komentirajo z partizanskimi imeni in pljuvate čez Iršiča, imejte jajca in se predstavite s svojim pravim imenom in priimkom. V čem pa je keč. Mogoče v tem, da se mnogi od vas bojijo za socialne privilegije.

  • Beličič

   Kako si me nasmejal!

  • kraljica vesolja

   Men se zdi tip spran in neveden do konca. SEj vam tupsonom je pa genij.

   • Nata

    Na primer ? Kaj je sprano ? In kaj nevedno ?

    • kraljica vesolja

     Tist, k misli, da je kapitalizem super sistem za ljudi. Za začetek.

     • Nata

      Se strinjam.Sploh pa kapitalizem komunjar.
      Vendar se mi zdi, da Iršič ni pisal o tem.

     • Peter

      Nisem opazil, da bi Brščič trdil, da je kapitalizem super sistem za ljudi.
      Ves čas nekaj pizdiš, ko je treba spraviti skupaj kaj konkretnega pa nič od tebe.
      Nima smisla.
      Pa srečno hodi, no.

     • kraljica vesolja

      Hvala, sam sreča je za luzerje. Jst je ne rabim.

 • goldhorn

  Odlična kolumna. Dober opis realnega stanja. Dejstvo je, da prihaja cenzura.

 • Van Der Waals

  RES JE ZAČELO SE JE DANS JE FACEBOOK POSLAL OBVESTILO OZ. NE FACEBOOK AMPAK FDV IN MIROVNI INŠTITUT…

  ZA EVROPO BREZ MUSLIMANOV.

  Ta objava krši naše standarde skupnosti glede sovražnega govora, zato si je ne more ogledati nihče drug.

  TAKO DA SE ŽE DOSLENO IZVAJA MARAKEŠKA DEKLARACIJA!

 • kraljica vesolja

  Naš način lajfa je ogrožen odkar smo šli v NATO in EU. Zakva prodajamo našo dokaj zdravo hrano v tujino, mi pa dobivamo njihove smeti. A to nas ne ogroža. A nas ne ogroža, da mamo Amere na vrtu in da si lastijo Slovenijo, tlele majo svojo bazo tud. Pa ta cepiva s kterimi nas hočjo filat, v bistvu te pa zastruplajo. A to nas pa ne ogroža. Nimaate širše slike, ker mate pač plašnice gor pa sam naravnost vidte, nevedni, nerazgledani. Tko se narod ubije. Da iz njih nardiš zabite hlapce in ovce.

  • Peter

   Pri tebi jim je že uspelo.

   Težko najdeš bolj zabito hlapčevko in ovco, kot si ti, no.

   • kraljica vesolja

    Nikol nisem bla in tud ne bom. To je čist stvar karakterja pa inteligence. Že od majhnega mi ta svet smrdi. Prov čurtim, kok nas nategujejo na vsakem koraku. Pa bomo vidl, kok je EU stabilna pa njen dnar. SEj se Angleži spet igrajo svoje bolane igrce. Da navš pol čukast gledu.

    • Peter

     Tudi če gredo Angli iz EU, bo Euro precej bolj stabilen, kot če bi pri nas tiskali tolarje. Predstavljaj si inflacijo, ki bi jo imeli, presegla bi tisto iz Juge, garant.

     Splošni pristop, ki ga kažeš tukaj pa ne kaže na nekakšen poseben pozitiven karakter, kaj šele inteligenco. Inteligenten Človek z dobrim karakterjem se zaveda, da na svetu obstaja veliko različnih vrst ljudi in tudi tiste, za katere meni, da so precej slabšega karakterja in nižje inteligence, sprejema take kot so.

     Tukaj padeš na celi fronti, no.

     • kraljica vesolja

      Ne pametuj mi. Jst sem tlele ene redkih, k bran migrante, črnce, muslimane, geje itd. TKo da začni raj pr komu drugmu. In stara sem 38 let, tko da ne morš ti mene neki učit, če vem že zdavni, kako poteka ta svet. In ta svet je men bedn. In ja, sem glupa, že s tem se to kaže, k sploh žvim. Če bi bla pametna, bi se že zdavni ubila, ne pa da gledam, kako črnčki crkavajo in kako se uničuje narava.

     • macon

      Ženska, ti pišeš v alkoholnem fuzlu. Manj pij.

     • kraljica vesolja

      Življenje brez alkota nima smisla. Ti pa kr trezen uživi v tej bedi.

     • lili pili

      Torej po tvojem je juga bila boljsa…

  • Peter

   Na primer, edino, kar je stabilnega v Dolini, je Evro. Kaj bi se dogajalo, če bi imeli svojo valuto sprancem ne pride na misel.
   Samo blejijo EU ne dobro, EU ne dobro, Mati Rusija dobro…

 • totex39

  Tako je pač to, preveč resnice je že prišlo na dan, ki so jih zagrešili levičarji ( komunisti) in sedaj je potrebno vse to zatreti. Da bi vse skupaj izgledalo bolj “demokratično” so si za drugače misleče izmislili pojem utišanja, ki so ga poimenovali “sovražni govor”.

  • Svele

   A zdaj pa gledate rtv

 • tomnidari

  Ima pa ta portal eno čudovito lastnost. Blokiraš tistega ki ti ne paše in je portal takoj bolj pregleden in zanimiv.

 • tomnidari

  Je pa zanimivo, da prispevki pod članki, ki so tukaj objavljeni, prikazujejo, kot da je polovica pisočih levo, polovica pa desno usmerjenih! Greš pa pogledat izid glasovanja o MD, PA JE OD PREKO 4000 GLASOV SAMO 8% ZA.

 • Mimoidoči

  Še nekaj drugega se je začelo:

  Hundreds of Birds Fall From the Sky During 5G Test in The Netherlands
  https://www.youtube.com/watch?v=ah8Bpg6ep1k

  • Nata

   + + + + Ja. . . . . . o 5G se bo pa še slišalo in govorilo. To je šele začetek !

 • gabi

  Največji generator sovražnega govora,delilec naroda na vaše in naše je prav zločinec,vele izdajalec,udbovc,skratka baraba iz MURGEL.Ta baraba bi moral že 90.leta spremenit stalno bivališče.oz.bi ga mu morala pravna država,če bi obstajala.To bivališče bi bil DOB.Ker se to ni zgodilo.lahko p…. danes še zmeraj serje na neki Ilovi gori

  • lili pili

   Kje pa jajo kakca

  • Svele

   Kje sta retardirana mlada prodajalca ljubezni Črtomir in Jakob Janša hahhahahah so ju cigani ukradli hahahhahhaha ali pa ju je murgeljn Milan zaprl hajajhajaj ali pa sta se zaljubila v športno oblečenega drugače govorečega Milutina hahhahah ali pa so ju Janševi pedofilni strici iz ozadja vzel hajjajajja prasci pedofilni cerkveni klerofasisticni

 • piko8

  Dobro napisano g. Iršič!
  Je pa zanimivo, kakšno zanimanje levosučnih Fašistov in stalinovih kolaborantov je za NOVA 24 TV!!
  Na NOVA 24 tv v službi rsnice dobijo izčrpne resnične informacije, režimskih medijev so same laži!!
  Na NOVA 24 TV pa sama resnica, tako, levaki le berte in glejte NOVA 24 TV, REPORTER, DEMOKRACIJO, TV3 Medias in še se najde!!
  Tako, da levaki, ki med ušesi ni nič 0 ziroo mogoče, kaj ostane, pridno berte in glejte NOVA24 tv v službi resnice!!

  • Berg Doktor

   Hahahaha, v službi resnice, ta pa je dobra….

  • xla

   Smo videli … Breibart, najbolj bran ameriški medij … lol

 • tomnidari

  Na srečo ni več daleč dan, ko bodo grdi kapitalisti Slovencem odrekli kreditiranje socijalizma in takrat, tako kot v ranjki jugi bodo spremembe hitre. Škoda je edino v tem, da bo zdravljenje daljše in škoda v stanju duha še večja.

  • lili pili

   Potem bos tudi ti in tvoji naje….

   • tomnidari

    Kdo bo izgubil oblast tvoji, ali njihovi?

    • lili pili

     Prsznjuj praznik republike 29. Nov….

 • sloustava

  Piše se leto 1991, dragi moji sodržavljani in sodržavljanke! Kam gremo, je odvisno od nas! Pošljimo udbomafijce in presstitutke ter presstitute na smetišče zgodovine. Enkrat smo to že naredili, ko smo hoteli, želeli in dobili samostojno Slovenijo! Osvobodimo jo!

  • kraljica vesolja

   Kje maš ti to samostojno Slovenijo, če nam pa vladajo korporacije in banke. Sam pogledaš, kdo so lastniki bank in vidiš, kdo dela ta svet. Folk pa pač zabit. Važn, da se cel dan šminketa pa drka k. pa se slikar. Bebce so iz vas nardil, še večje, kokr ste bli.

  • lili pili

   Ja nekateri politiki se prostituirajo ze od samega zacerka naprimer jajoo

 • Franjo Trojner

  Demokracija v naši novi in prvi samostojni državi je kaput! Tako, kot v bivši gnili, totalitarni, komunistični Jugoslaviji znova komunisti/levičarji vladajo s strahovlado, grobo teptajo USTAVO, represivne organe pa uporabljajo za utišanje drugače mislečih državljanov/opozicije!
  Šarec je narcis in kolerik, kar nam v naprej pove, da bo, kot predsednik vlade brezkompromisno uveljajal svoj jaz in prav in se pri tem ne bo kaj preveč oziral na USTAVO, vladavino prava, etiko in moralo.
  Ta luzerska Šarčeva leva vlada je nastala z prevaro volilnega telesa, kar nazorno pokaže, da njim za demokracijo, moralo, etiko in vladavino prava kaj posebej ni mar, kar se znova potrdi z pozivom predsednika vlade Šarca podjetjem, družbam v državni lasti, naj ne oglašujejo v medijih, ki kritizirajo njegovo veličanstvo Šarca in njegovo levo vlado. Torej smo se znova znašli v bivši gnili totalitarni komunistični Jugoslaviji, kjer je bilo glasilo Komunist standard, vzor kako visoko profesionalni, neodvisni, nepristranski, etični in moralni novinarji im njihov novinarski ceh ne bi smel delati, poročati. Z mimo rezultatov volitev nastavljenim, vsiljenim narcisoidnim, kolerikom Šarcam, predsednikom leve vlade, smo torej dočakali zaton demokracije in vladavine prava v naši državi, kakor tudi umik etike in morale iz naše oblasti. Prav žalosti me, da se ne oglasijo AKADEMIKI in vsi ostali državljani, ki Slovenijo, demokracijo, etiko in moralo v srcu nosijo, ter brezkompromisno prisegajo izključno in samo na vladavino prava! Zalimnite si, da ta Šarčeva sramotna, nedemokratična, nepravna, neetična in nemoralna poteza, kot predsednika vlade ni zadnja. On Šarec bo s takšnimi potezami samo še nadeljeval, kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da se kakšno jutro zbudimo v Šarčevi diktaturi.
  Čas je, da na to temo reče kaj ves domoljuben SLOVENSKI ROD, saj gre danes, enako, kot leta 1991 znova ZA BITI ali NE BITI, mar ne?

  • kraljica vesolja

   Ne boste več dolg obstakjal, fašistom je pač ratal. Mal kasnej, sam so vas že sjebal.

   • Franjo Trojner

    Brez veze, je ta tvoj komentar! Tebi se je očitno čisto skisalo, ko berem kar si zapisala/zapisal, lahko samo ugotovim, da tvojemu očetu in mami tud ni ( ratal) ratalo, ko sta tebe delala.

    • kraljica vesolja

     Ejh, veš, kok me boli k., kva si ti misliš. Jst moram sama s sabo žvet, dečko.

     • Franjo Trojner

      Res mi je žal zate. A k.. te tudi boli? Te pa jim res ni ratal!

  • lili pili

   Bravo sarec samo tako naprej tale vas bo pa sjeb….

   • Franjo Trojner

    Ti si tudi sjeb…., kdo pa je tebe sjeb…, ali si pa od vedno tak?

    • lili pili

     Se spreminjam, pa saj to v sds razumete, nsjprej ste bili komunisti zdaj pa desno in fas….

 • totex39

  To kar se sedaj dogaja je le tanka linija do totalitarizma.

  • tomnidari

   Kakšna tanka linija daj, je že šestpasovnica.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • skrajna manjšina

  Ste manjšina, tako kot kot vse ostale, svojega manjšinskega mnenja pač ne morete vsiljevati vsem.

 • Berg Doktor

  Čigav Vaš način?

 • Hribouc

  Seveda, g.iršič, popolnoma pravilno in hudičevo resnično. Od A do Ž.

  Žal pa ne omenjate, da so za sedanje stanje kakršno na področju “sovražnega govora” je, odgovarjajo mediji Agitpropa sluzavih hlapcev 571, tožilci in Krivosodje te, absolutno – varuhinja človekovih pravic-Nussdorferca – ogaba in prototip studa zlizanosti z Kučangolobičroterjevim režimom – ker niso storili nič za pregon resničnega sovražnega govora njihovih izpostavljenih režimskih plačancev!

 • Zgornji

  AMENNN !!! ! !!! Problem pa je Bolj v Sovražno mislečih , oziroma Zlobno mislečih , kot pa v “drugače mislečih”

 • Zgornji

  ČIM SE ZAČENJAJO OMEJITVE SVOBODE GOVORA, SMO ŽE NA POTI TOTALITARNIH ZLOBNEŽEV IN SEBIČNEŽEV !!! ! !!!

 • Franc Vidrih

  Za leve kriminalce je sovražni govor, če poveš resnico o njihovih grehih, ki jih pa ni malo. Zatorej toliko sovražnega govora, po merilih pokvarjenih boljševikov.

 • Olga2345

  Sem optimist! Maja se bo ozračje v evropskem parlamentu prevetrilo! Usmerjeni Sorosovi placanci med politiki bodo dobili nogo! Tudi levičarji v Sloveniji, s Fajonko in Kučanom na čelu! Vsi na volitve!

  • Stric iz ozadja

   Ker oni odlocajo o tvoji usodi … (Vse kar sprejme parlament, mora sprejeti tudi svet EU). Zakonodajo pa lahko predlaga samo evropska komisija.

  • lili pili

   Si pozabila ljubljano in nase par. Volitve, cim manj ogladus da bo zmaga vasa edino na tak nacin…

 • Marija

  Samo čestitke za članek

 • xla

  Kateri način življenja je ogrožen? Njegov ali od vseh drugih, moj?

  • Lustrator

   Preberi članek in potem ropotaj. Demokracija je sistem, ki je v dobrobit VSEM NAM, vzvodi, ki jo rušijo, torej škodijo vsem nam. Razen seveda če si del NJIH, ki jim je v interesu, da privid demokracije ostane.

   • xla

    verjetno govoriš o svojem prividu demokracoje

  • Miccy

   Njegov, Iršićev, ker denar z naslova oglaševanja je skoraj prenehal pritekati. Posledično gre za več dela za manj denarja, kar pomeni spremembo življenja.

   Zdaj Iršić pričakuje, da bodo ljudje prekinili razmerje z dobaviteljem elektrike, ker Geni nikakor noče plačevati za njegovo delovanje oz. reklam na Nova24Tv in Demokraciji. In to ravno sredi akcije, v kateri se dobi štrom prvih 12 mesecev ceneje? In če se ljudje ne bodo odzvali in plačevali za predčasno prekinjene pogodbe, bo to jasen znak za Iršića, da gre za prikrite komunajzarje, levake, morebiti celo pripadnike LGBT skupnosti in, Bog ne daj!, celo za muslimane!!!!! Ojoj!!!!!

 • Stric iz ozadja

  Če ti nista všeč Facebook in Twitter in njihovi pogoji s katerimi se strinjaš(!) ob registraciji, greš pač drugam. Saj je svoboden svet in obstaja mnogo drugih podobnih platform.

  • Lustrator

   To je podobno kot da bi nekomunistom v Jugi rekel – pa pojdite delat v privatna podjetja, če niste zadovoljni z možnostjo kariernega napredovanja v državnih firmah. No, pravzaprav niti ne le v Jugi, ampak z redkimi izjemami tudi danes v Sloveniji.

  • garfi

   kera fora

 • Mimoidoči

  Ivan Pernar v Hrvaškem saboru:
  https://www.youtube.com/watch?v=G4yIJiw_aFk

  Poslušajte bistvo od 8:43 dalje. Nedvomno je tako tudi pri nas.

 • Steiermark

  Kaj drugega pa lahko pričakujemo od teh jugokomunističnih mafijskih gnid? Nič novega ni, da nam oni vladajo in nas ščuvajo in usmerjajo proti zdravi pameti, ki je seveda sami nimajo….. Vendar , sem prepričana, da se bo to kmalu tudi končalo, ko jih bomo pometali s stolčkov, ki so jih zasedli, ker imajo “moralnopolitične kvalitete”, kot pod smrdljivo jugovino, od koder usmerjajo naš denar na njihove račune, v fiskalnih oazah!

 • garfi

  KER JUGOKOMUNAJZARSKA ZLOČINSKA BANDA NI BILA LUSTRIRANA kaj šele kaznovana
  pač nadaljujejo protiSlovensko delovanje
  takoj so začeli cviliti o neobstoječem revanšizmu in nategnili dovolj Butalcev
  jaz jih lustriram na vsakih volitvah dokler jih ne ukinejo ponovno

 • Miccy

  Opažam, da se Demokracija in Nova24TV združujeta. Praktično enaka vsebina, le da Nova24TV še naprej vztraja pri kakor “svobodi govora” in ne sankcionira komentarjev na nivoju septične jame. Kar je vseeno, kajti že nekaj časa opažam tudi nekaj drugega. Blažić, Iršić, Brščić… Pa to so vse tujerodni priimki. Ne razumem, se ti ljudje sramujejo svojega porekla, svojih korenin, da so poslovenili svoje priimke?

  • garfi

   razumeš murgelska micka
   ta avatar nisi izbral naključno
   vse za prevaro

   • Miccy

    Tvoj avatar odraža pa kaj?

    Mmimogrede, si tudi ti poslovenil priimek na -ić?

    • garfi

     nisem ksenonfob

     • Miccy

      Tudi jaz nisem. Ampak zakaj si nekdo posloveni priimek?

     • garfi

      kaj te tako skrbi za tvoje balkance
      kaj hočeš

 • garfi

  VSTANITE ZA KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s
  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!
  medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
  Prav nihče nam nič ne more,
  kakšen zakon, kakšen red;
  Vse kar vidite je naše,
  nam dal je Forum nov zalet.
  Sami pišemo zakone,
  in sodimo kot se nam zdi.
  Ropajte zdaj bratje urno,
  dokler se ljudstvo ne zbudi.
  Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last;
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast.
  Ko vse dobre in poštene
  uniči naša trda pest
  svobode bodo vse pregnane,
  pokoren rod vasi in mest.
  medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
  JUTRI BOMO VZELI!
  SPET!!!
  delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s

 • Garbage man

  Milčijevi vnukci……

 • Foglof Tunek

  En lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

  • Svele

   Hahahhaha

   • Schemva Miro

    Za bedaka je še dež smešen.

 • Borut Stari

  Iršič je napisal: “Začelo se je! Naš način življenja je prvič v samostojni državi ogrožen”! Napaćna trditev. Nič se ni šele začelo,V zgodovini slovenske samostojnosi, naš način življenja ni bi ogrožen le v obdobju vladavine DEMOS-a (16. maj 1990 – 14. maj 1992) in (3. 12. 2004 – 21. 11. 2008) vlada Janeza Janše. V ostalem času so naš naćin ogrožale vlade v rokah derivatov ZKS s kratkimi presledki vlade A. Bajuka.Danes smo pred pravo apokalipso.Že tako majava demokracija je šla po gobe.Ko začne vlada, ki ni zakonodajni organ, to je namreč po ustavi DZ, postavljati zakone in predpisovati pravila se začne diktatura.

  • lili pili

   Ce ne ves, vlada ima po ustavi prvico, da sprejme uredbe tudi z zakonsko mocjo, obcine pa odloke, dz pa zakone …

   • Borut Stari

    Drži. Vendar le v državah, ki majo majavo demokracijo. Vlada naj bi bila izvršilni organ zakonov in odredb, ki jih odobri DZ. Zakoni in odredbe so z objavo v Uradnem listu.postanejo uradne. To kar je izvajala prejšnja in izvaja sedanja vlada je kršenje ustave. Tako je to , ko imamo vikl vakl volilno telo in 12,6 % predsednika vlade.

    • lili pili

     To je po ustavi ne zdej ti … kje pa je tvoj dddd jsklic

     • Borut Stari

      Zajebi ti to realsocialistično ustavo, katero ne upošteva večina ustavnih sodnikov in real socialistična tako prejšnja kot sedanja vlada.

     • lili pili

      Lepo praznjuj 29.no., dan republike huraaa

     • Borut Stari

      Najlepša hvala. Praznujem ga že od ranega jutra in tudi jutri ga bom.

 • Miccy

  Zakaj mi nihče noče pojasniti sledečega. Blažić, Iršić, Brščić so vse neslovenski priimki. Ne razumem, se komentatorji sramujejo svojega porekla, svojih korenin, da so poslovenili svoje priimke in se odrekli mehkemu ć-ju?

  • lili pili

   Izdajalci svojih narodov so vedno najhujsi….

   Ic je nic…

   • Miccy

    Itak! Meni bi bilo nerodno, če bi sodelovala z glasilom, kjer se redno bere v komentarjih o “jugomafiji”, “srbih”, “čefurjih”, “trenirkarjih” ipd. Toliko bolj, če je za to treba spremeniti priimek, da je bolj “slovenski”.

    Iršić, to je hrvaški priimek. Ampak zdaj bodo verjetno nekateri trdili, da so to Slovenci, ki so se izselili na Hrvaško in niso več našli poti domov?

    • stajerc5

     Micka, ne jedi govno in se sama prijavi tako kot je potrebno!!!

     • Miccy

      Uf, tudi ti med tistimi, ki so si poslovenili priimek?

    • lili pili

     Hrvati imajo sploh problem, za nic na svetu ne bi bili slovani, vecina pa je pokatolicenih srbov…

     • Miccy

      Kot kaže so šli nekateri korak dlje in postali kar Slovenci. V vsakem primeru gredo kadarkoli, če bo situacija drugačna, korak nazaj in spet postanejo ponosni Hrvati… Dejansko ne razumem te potrebe po spremembi identitete in skrivanju korenin

   • Schemva Miro

    Dobro si se opisal.

    • lili pili

     Si poznal svojega ata, po mojem nisi, ker te ni naucil olike…

     • Schemva Miro

      Če ti zmanjka besed za pameten odgovor,rajši gobec drži.

     • Schemva Miro

      Če ti zmanjka besed za pameten odgovor,rajši gobec drži.

     • lili pili

      Lepo praznjuj 29. Nov., dan republike, pje smo ga vcasih srali

  • Anton

   Blažič, Iršič, Brščič niso bili nikoli tujerodni priimki, pase pojdi prepričat na net potem pa jezikaj. En tak primer primorskega priimka je Simonič ki tudi ni neslovenski, lahko pa greš tudi na slovensko rodoslovno društvo Sloevnije pa ti bodo oni razjasnili pojme.Mislim halo sej ne rečem, če je človek nerazgledan mu oprosti, da pa je nerazgledan in nadut to mi pa dvigne pritisk.

   sarkazem press

   • Miccy

    To pač ni res. Blažić je izrazito hrvaški priimek, ostala dva ravno tako.

    Zato me zanima, če se ti ljudje sramujejo svojih korenin? Tino Mamić s tem nima problemov. Zakaj se ti trije sramujejo mehkega ć?

    • Lustrator

     N gre za sramovanje, ampak ponos na slovensko identiteto. Vsi državljani RS, ki so NAMENOMA obdržali v svojih priimkih črke, ki jih v slovenščini ni, s tem jasno kažejo, da se nimajo namena asimilirati niti navzven, kaj šele navznoter. Osebno ne poznam slovenskega domoljuba, ki bi se pisal na -ić. Pa ne zato ker je balkanec, ampak zato, ker je na svojo balkanskost ponosen bolj kot na slovenskost, zelo preprosto.

     • Miccy

      Kakšna slovenska identiteta? Je slovenska identiteta spreminjanje priimka, sramovanje lastnega izvora in korenin? A mora nekdo spremeniti svoj priimek iz -ić v -ič, da je domoljub in “taprav”?

      Bolj ko gledam priimke domnevno pravih domoljubov, bolj se mi zdi, da slovensko domoljubje temelji na osebah, ki skrivajo svoje korenine in svoj izvor. Kar se mi ne zdi prav.

     • maxbernie

      Kako ne? Božo Predalić

 • Foglof Tunek

  Dragi moji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina… Naj si posrani Iršić tudi ogleda.

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o&t=11s

 • Ježek Teka Teka

  Se mi zdi, da bo Rusko Ukrajinski spor s pomočjo USA naredu red po celi EU, pa to…

  • Peter

   Pa mi smo valda na strani Matere Rusije, no.
   Jaz bom, na strani Matere Rusije, ko bo Jimi Hendrix na koncertu zaigral njihovo himno, kakršnakoli že je, no.

 • lili pili

  Tale irs-ic pa kr cel svet obtozuje, sirika sploh ni povedal ali je polulan ali pokakan, sokantno, grozljivo…

  Govori o golobu, mi je vcasir verjel v jankovica, posablja pa na janso, zvera, gorenjaka in druge sds ki svo svoj cas verjeli v titeka

  • Miccy

   Ves dan že sprašujem, zakaj so si poslovenili priimek? Zakaj se sramujejo svojih korenin? Zakaj nima mehkega ć več v priimku?

   Ne razumem takega dejanja? Saj njegovo pisanje ne bi bilo nič boljše z mehkim ć, tudi bolj verodostojno ne…

   • lili pili

    Z tako retoriko z mehkim c ne bi uspel na tem portalu drugace pa ocitno ne zna pisat..

    • Miccy

     Se strinjam. Čeprav se mi res ne zdi prav, da nekdo zataji svoje korenine.

 • Eni in drugi paraziti

  Ogrožen je način življenja nekaj posameznikov, ki živijo od oglasov, ostali od tega nimajo nič.

 • Foglof Tunek

  En lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

  • Schemva Miro

   Janez sodeluje v neki nagradni igri in zadane televizor.Ko pride po nagrado ga vprašajo kateri TV hoče,ima jih nekaj na izbiro,on pa vpraša,če imajo takega z brisalci?Pa ga vprašajo,za kaj z brisalci?Pa on odgovori,zato,da bom lahko sproti brisal moje pljunke iz ekrana,ko bo Kučan govoril.

  • garfi

   “….in bi bil zaprt zaradi lažne obtožbe- neznan kraj čas in vsota”
   smešno L-unatik

 • Foglof Tunek

  Dragi moji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina… Naj si posrani Iršić tudi ogleda.

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o&t=11s

  • garfi

   a za Patrijo so vaši že kazensko in materialno odgovarjali ?

 • Hun

  V Silicijevi dolini, zasebna podjetja ne bi jokala za denarjem komunisticnih firm.

  V silikonski kotlin je pa vse mozno.

 • Lojz

  Temu tipu se vidi da je na drogah. Pač klasični rasist.

  • stajerc5

   Prav si povedal!!! Na zadnji spodnj sliki se mu dobro vidi, kako levo volovsko oko, na enem metru nogicah, skriva, da mu nebi pritekla rdeca- krvava barva iz lobanje!

 • Svele

  Ljublju mat Rassija i otjec PUTIN.

  • garfi

   ti ljubju tudi vodka

 • Janša Heroj

  Kaj pa zdaj katolibančki, ko se vam bo zaprla pipica? Orbanu ste ritko že nastavli, mu ga boste še pofafali?

  • garfi

   Tipa Gnoj

 • garfi

  socialistični kulak je pravilno povedal
  jugoslavija ni bila svoboda in vlečejo nas nazaj

 • Janez

  “V SRCU
  STRAHU
  – PREBIVA – N E P O V E Z A N O S T !”
  Je bil eden od sodobnih grafitov v LJ – ob katerem sem pomislil:” NEKAJ ŠE KAR BISTRIH LJUDI – PA LE ŠE ŽIVI V LJUBLJANI 2018.

  KDO – PA SE LETA 2018 V SLOVENIJI

  STRANKE LMŠ KOALICIJE IN LMŠ VLADA
  SE
  NEČESA BOJIJO – PREDLOG C E N Z U R E
  IMAA
  V OZADJU – NEK – S T R A H ?!

  1. KDO SE – BOJI, KOGA JE STRAH ?
  2. ČESA – SE PA TI ” NEKDO” BOJIJO ?
  3. S ČIM PA – N I S O – POVEZANI TISTI, KI SE ČESA BOJIJO ?

  Začnimo pri
  – LMŠ KOALICIJI OZ. prri
  LMŠ VLADI.
  AD 1. LMŠ KOALICIJO – NEDVOMNO – JE STRAH: zdi se- da se koalicijske stranke
  Ad 2. – bojijo same sebe, lastnega razpada, ali res
  – bojijo se “partnerskih” strank v koalicij, ali res?
  – bojijo se – nas – prebivalstva R. Slovenije, ali res?

  Osebno opažam, da je velik problem teh strank dejansko v tem
  Ad 3- DA NISO POVEZANE
  – SAME S SEBOJ, S
  – TISTIM KAR BI JIH DELALO TVORNE, NAM PREBIVALSTVU itd.

  O teh temah bi se dalo veliko povedati, a – jutri je še en dan ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  – KORISTNE !

 • Lustrator

  Še ena v dolgi vrsti odličnih Mitjinih kolumn. Svoboda govora in pluralni, neodvisni mediji oziroma boj proti njim so boljševistični bajoneti modernega časa – teroristični napadi na poslednje ostanke slovenstva, demokracije in svobode počasi prehajajo v zadnji stadij, a se marsikdo niti ne zaveda kaj se dogaja – tako kot se niso vse do leta 43, ko so komunisti pomorili skoraj vse kar se je pomoriti in zapleniti/zažgati dalo, potem pa je bilo prepozno.

  Slovenci, zbudimo se in prenehajmo s sistematičnim bojkotom vseh gospodarskih in državnih subjektov in institucij, ki si svojo veljavo gradijo s prisilo, monopolom in strahovlado, ne pa legitimiteto!

 • Janez

  Lahko noč !
  TEŽKE TEME SO KAR OK PIŠE TA OK PISEC Mitja I.
  Danes
  ni nobenih
  “delirijev” – provokatorje na em ok portalu. Hvalabogu.
  Verjetno so dan zaključili
  na kakšnem “pivsko-poltično-delovnem posvetu v – bogvekje. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Djuro Sumar

  Ali mi zna kdo na kratko napisati, kakšen je naš način življenja?

  • Common Sense

   Še vedno čakam, da opišeš “udobno življenje v socializmu”. Kaj je bilo tako hudo udobnega?

   • Djuro Sumar

    Udobno je bilo vse, kar pomeni predvsem to, da človek ni imel skrbi z eksistenco sebe in svoje družine. Vse je bilo organizirano v prid človeka., demokracije pa je bilo več, kot jo je danes.
    Rojen sem bil leta 1948 v delavski družini, mati oče in trije sinovi, tako da sem vse to doživel in občutil sam. Nebi si mogel želeti lepše, brezskrbne mladosti, šole, službe, lastne družine, skratka fantastično.

    • traktor

     Življenje na puf, brez odgovornosti, zlasti za prihodnje rodove je res fantastično.

     • Djuro Sumar

      Cel svet živi na puf. Ekonomija ni preprosta zadeva.

 • kledoma

  Mala igralca, ki nastopata v vlogi demokrata in premierja uspesno prodajata svojo predstavo intelekttualcem in jurisnikom izza zelezne zavese, prostoru kjer je sreca v skodelici proje in skorje kruha, prepricanju da enakost pomeni odresitev od pogubne svobodne volje.

  • ve, da nič ne ve

   ti si bil na proji prej, ali si zdaj, kladimija?

  • Common Sense

   Lepo napisano. Exactly.

 • dob

  Napačno je mnenje, da bolezen napada človeka.

  Bolezen napade IMUNSKI SISTEM.

  Torej napade sposobnost in zmožnost človeškega organizma, da bi se sam branil.

  To počne zdaj komunizem v Sloveniji, in levičarstvo v EU in po svetu! Jemljejo od nas tako, da v resnici PREPOVEDUJEJO možnosti, da bi se mi sami branili pred njimi in pred napadi tistih, ki živijo od parazitiranja.

  Med parazitstvo in predatorstvo spada tudi to, da sem vabijo ljudi, drugo civilizacijo, ki ima zelo dolgo zgodovino parazitiranja in predstorskega obnašanja, saj so tradicionalno podložni genocidni religiji in so si takšno civilizacijo, bolno, genetsko okvarjeno zaradi 1400 let porok znotraj družine (med bratranci) tudi ustvarili.

  Civilizacija jim propada! In oni reagirajo nagonsko. Intelektualne mase v glavi pa nimajo dovolj, d abi si kot civilizacija sami pomagali iz zagate. Zato napadajo!

  Predatorstvo je politilni program tako pri komunistih, kot pri Islamu! Izhaja iz religije/ideologije/dogme.Ta ideologija zapoveduje genocid nad tujo civilizacijo!

  Komunisti hočejo prikriti svojo parazitskost in predatorstvo s tem, da nam ponujajo slabšo varianto tega istega, pod izgovorom, da so potemtakem pač oni le boljša izbira.

  V resnici jim teče voda v grlo. Tako se samo branijo!

  Zdaj vabijo drugo civilizacijo, v našo dnevno sobo in Islam ščuvajo proti nam; uporabljajo ga kot orožje proti Normalnosti. Proti nam!

  Iz nas se pa norčujejo, če nas je strah in to povemo na glas. Posmehujejo se nam! Pravijo da pretiravamo, da si nekaj izmišljujemo, da sploh nismo ogroženi. Z drugimi besedami: zdaj bi že morali biti doovolj pohlevni in na nas navajeni….

  kučan je v teh letih “samostojnosti” (njegove samostojnosti, ne naše!) uničil našo vojsko, gospodarstvo, zdravstvo… sabotiral nastanek demokracije. Vsi ti so simboli naše imunosti pred Boleznijo!

  Toda Bolezen (kučanizem, diktatura, totalitarizem, državna mafija, nečlovečnost…) si je izdelala svoj lastne imuski sistem proti Zdravju, In zdaj ga uporablja na vsakem koraku.

  Ta “negativna” obramba, recimo mu kar napad na Organizem ker to tudi je, je postala politika države. Država pa je pravzaprav mafija – organizirana kot država!

  Mafija deluje tako, da od človeka zahteva naj jim preda ključe svoje hiše, svoje posesti, svojega stanovanja, svojih bančnih računov. Podremo naj ograjo okrog parcele, kajti mafija zahteva prost vstop na našo nepremičnino, prosto gibanje po hiši, vstop v družino.

  Mafija ni rada ovirana s pravili o lastnini.

  Mafija nam govori: vi ste samo začasni prebivalci NAŠEGA (ne vašega) imetja, začasni lastnikiu NAŠIH bančnih računov, ne vaših. Vse je namreč NAŠE, z vami vred.

  Nič ni vaše. Če ste za trenutek mislili, da se je sistem zamenjal, ste se zmotili! Samostojni niste vi, samostojni smo mi!

  Ograja okrog vaše parcele nič ne pomeni, tako kot tudi državne meje nič ne pomenijo!

  Brisanje meja je brisanje meja naše požrešnosti. Meje predstavljajo omejitev. Mi pa lahko vdiramo kamor hočemo in z vami počnemo kar smo se namenili, vi pa se ne smete brabniti. In tudi vaših otrok ne smete braniti, ko vam jih posiljujejo.

  Ko praznujete samostojnost, praznujete kučanovo samostojnost, ne vaše! Kajti vi ste osamosvajali kučana, in ne Slovenije kot vaše države…

  V normalni državi je Pravni red tam zato, da varuje privatno lastnino. Pri nas imamo bavconski pravni red, ki je tam zato, da Partija obdrži vstop na naše in neovirano razpolaga z vsem našim imetjem, ki tako sploh ni naše. Mi samo plačujemo davek na nepremičnine mafiji! Zato smo vpisani kot lastniki v zemljiško knjigo, ne zaradi drugega.

  Vsebinsko nismo lastniki ničesar, ker tudi ne nadzorujemo ničesar in ne odločamo o ničemer.

  • Frank Novak

   Je bilo pa ze boljse za casa Titove SFRJ, kajneda?

   • traktor

    Zdej si pa že mal presran. Poserjemo se na tvojo SFRJ.

    • Frank Novak

     Jaz pa ne. Ceprav sem se pri 23 letih leta 1977 odselil v ZDA, imam do domovine mojega otrostva in mladosti globoko spostovanje. Zastonj sem studiral in takoj po koncani ekonomiji odsel v NYC, tam mastno zasluzil in se dobro ozenil.
     Zakaj ne bi imel spostovanja do Titove SFRJ ki mi je toliko dala?

     • tomnidari

      Ha,ha,ha…

     • Frank Novak

      Imas kak argument ali ti jih je zmanjkalo?

     • Stefan

      Zakaj si pa odsel v ZDA, CE to be bilo tako dobro PRI komunistih??????

     • Frank Novak

      V SLO je bilo super dokler sem bil otrok in mlad kajti imel sam zastonj zdravstvo in solstvo. Oboje zem dobro izkoristil in dokoncal ekonomijo pri 23 letih.
      Ko sem dokoncal solanje sem pa odprl novo stranico zivljenja: za masten denar sem zacel prodajati znanja iz Titove SFRJ v kapitalisticnih ZDA in zacel hoditi v SLO na dopust.

      Ko berem vasa pisma dojamem kako zelo prav sem se odlocil. Sem izredno fleksibilne narave, ne zaletavam se z glavo skozi zid ampak vozim slalom.

    • Frank Novak

     Do mene je bila SFRJ super…

  • Nata

   + + + + + + Bravissimo dob !!!!

 • Frank Novak

  Gospod Irsis, do vseh teh anomalij v Sloveniji prihaja zato ker nas najvecji sin, Josip Broz Tito ni vec ziv. Za casa njegovega zivljenja se take stvari niso dogajale. Bili smo srecna druzina enakopravnih narodov. V SFRJ so najbolj spostovali prav Slovence, sedaj v EM pa smo za Merklo samo hlapci.

 • Get Smart

  “Tito (“ljubičice bijela” —
  kot radodajka je bil tovariš JOSEPH BROZ TITO znan pod vzdevkom “bela vijolica”, kot lahko vidite) se punio u dupe na najjače (na veliko ga je sprejemal v tazadno), volio se oblačiti u žensku odjeću, posebice u Jovankine kombineže, gaće i grudnjake i takav ugošćavati svoje suradnike koji su, da ne bi pali u nemilost i završili na Golom otoku, prihvaćali njegove perverzne igrice. Film mi je pukao kada je Tito, nakon branja mandarina na Brionima, iz grupe bijelovarskih pijonira odabrao četvoricu dječaka i odveo ih brodom na Vangu. Pozvali su i mene. Nisam mogao odbiti jer bih završio tko zna kako … No kada su dječake skinuli do golog ostavivši im samo crvene marame i plave kapice sa zvjezdama
  te ih krenuli sodomizirati, u meni se prelomilo.
  Druže Tito, ja to nemogu – rekao sam. Ništa, ništa Džemale, sjedni ti u avion pa se vrati u Sarajevo – rekao mi je…” (Džemal Bijedić).

  • Get Smart

   Tovariš zločinec, pedofil JOSEPH BROZ TITO pa je bil pederast tudi tedaj, ko še ni bila
   glavna lutka predsedstva centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije:

   »… Pokraj mosta imao sam sagrađenu baraku, koja je služila kao spremište cementa i gdje
   mi je kažnjeni Anton Belobrajić, zidar, izrađivao betonske konzole za naslon mosta, kod
   kojega je Broz češće ulazio i iza zatvorenih vrata ostao dulje vremena. Ovo njegovo
   ulaženje u baraku postalo mi je sumnjivo, pa sam jednog dana zavirio kroz pukotinu, gdje
   mi se je ukazao stravičan prizor, kako Broz vrši spolni akt s kažnjenikom Belobrajićem.
   Nakon odlaska Broza upitao sam ga kako može imati ovako gnjusan dodir sa čovjekom, ovaj mi
   je stidljivo odgovorio, da nema novaca, a Broz da mu dobro plaća …«

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      Razen redkih izjem in novih članov, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

      VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

      Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
      kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
      .
      Prosto po Pavelu:

      “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

 • Bandit123

  Mitja, prišel je čas da spremeniš način razmišljanja in življenja. Prej ali slej boš moker, če boš scal proti vetru.