Mafijska poravnava na način Zorana Jankovića

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Bil je prvi mandat Jankovićeve diktature na ljubljanskem Magistratu. Ljubljana je vrela od navdušenja. Človek, ki je zadolžil Mercator, pred tem kot direktor Electe kar nekaj podjetij pripeljal do stečaja, saj jim je ostal dolžan, je sédel za dvema povsem ponesrečenima županjama za župansko mizo in si nadel župansko okrasje. Pav, ki si je dal narediti veliko zabavo, s katero je jasno pokazal, da slovenščina nima več kaj delati v Ljubljani, in ki jo je plačal takrat še vanj “zaljubljeni” ali zgolj preračunljivi Joc Pečečnik, je v nas, ki se imamo za “stare” Ljubljančane, vzbudil ogromno skrb in strah.

Prvič sem imela stik z njim, ko je prišel v prostore MOL na Štefanovi odgovarjat jeznim prebivalcem Centra, kako si je zamislil prometno ureditev. Pričel je s prikazom javnega prometa, nas pa je zanimalo, kako bodo starejši prebivalci Starega trga, Mestnega trga, Nazorjeve, Wolfove … dobivali hrano, ki so jim jo dostavljali iz Doma starejših, kako bodo na dom prihajale patronažne službe, pedikerke, fizioterapevti, maserji, kako jim bodo iz trgovine dostavljali hrano ipd. Lakoničen odgovor na naša vprašanja, ki si ga je privoščil več kot očitno zakompleksani prišlek, je bil, da si bomo tisto steklenico šampanjca že nekako prinesli domov. Ko se je po tem odgovoru dvignil in se napotil ven, je zaslišal, da sem siknila, da gre za balkansko mentaliteto, zato se je vrnil in skušal razložiti svoj pogled. Sledilo je še, da ni prepoznal Špele Pretnar, saj je od nje zahteval, da se mu predstavi … Zgodba se je zaključila tako, da je z nekaterimi sklenil pakt o nenapadanju, jim zagotovil parkirna mesta, drugi pa nismo kasneje dobili v najem niti garaže pod Kongresnim trgom. Ker je nato tam ostalo lepo število prostih mest, nas je MOL le pozvala, da podpišemo pogodbo o najemu, vendar smo “odvrženi” do takrat problem nekako rešili sami in se izognili visokim stroškom najema garaže.

Moja zgodba z Jankovićem se seveda ni končala na tistem ponesrečenem sestanku, kjer nas je poskušal prepričati, da se bomo lahko z avtobusom peljali v nakupovalna središča na obrobju Ljubljane. Zgodba se je nadaljevala. Ker je Janković obljubil stadion, je potreboval zemljišča, in začel se je postopek razlastitve tistih, ki zemljišča niso hoteli prodati. Med njimi je bila tudi moja stranka, ki je malo pred tem, po dolgoletnem postopku, dobila vrnjeno po vojni zaplenjeno zemljo. Ali je stadion, ki se gradi v zasebno-javnem partnerstvu, v javnem interesu, ki upravičuje razlastitev lastnikov, prepuščam vam. Kakorkoli, županu se je mudilo, mojo stranko pa je bilo preprosto strah. Grožnje, ki jih je dobivala od neznancev, so bile konkretne. Tako smo pripravili izvensodno poravnavo, MOL se je zavezala plačati 600 tisoč evrov, mi pa prepustiti MOL v last večino zemljišča, na katerem stoji danes nesrečni “največji projekt”. Po podpisu me je direktno vprašal, koliko bo znašala donacija občini. Dobil je odgovor, da ne od moje stranke in ne od mene ne pade niti en evro. Podpisano poravnavo od obeh sem hotela nesti na sodišče, da se zaključi postopek razlastitve. Janković me je spremljal do vhodnih vrat na Magistrat. Ko sva stala na podestu, me je vprašal, kam grem, in odgovorila sem mu, najprej grem v knjigarno (takrat je tam imela prostore še DZS oziroma “Drzni znanilci sprememb”) in bom kupila knjigo Ane Politkovske Putinova Rusija. Pri tem sem pripomnila, da je videti, da jo bom potrebovala, potem pa grem na sodišče in oddam poravnavo.

Sveta preproščina!

Ko sem po malo več kot pol ure prišla do sodnice, mi je ta dejala, da izvensodne poravnave ne sprejme, ker ni v javnem interesu. Seveda ni imela te pravice in je bil tak zaključek posledica intervencije, ker nisem pokazala niti najmanjše pripravljenosti za nakazilo “donacije”. Sodišče je moji stranki dosodilo nekaj preko 17 tisoč evrov. Še danes sem ji hvaležna, da me ni ubila. Tako sodbo sta potrdili še višje sodišče in vrhovno sodišče. Koliko je bilo potrebno za takšno ravnanje sodišča, ne vem. Verjamem pa, da le kakšna zabava, kakšna parkirna dovolilnica, ne kaj dosti več. Mogoče le telefonski klic ali pa še to ne.

Ne smejo vedno zmagovati pokvarjenost, korupcija, laž, nepoštenost, sovraštvo …
Zgodba se s tem za mojo stranko še ni zaključila. V času vračanja premoženja, kjer je o tem odločal brat neke odvetnice, Kučanove dobre prijateljice, je stanovanja v zaplenjeni hiši, navkljub pravočasno vloženemu zahtevku, Občina Ljubljana-Bežigrad prodala. Obrazložitev je bila, da se je zahtevek glasil na nepremičnino, označeno s parcelno številko in ne z naslovom. Vsakdo ve, da je lastništvo v zemljiški knjigi vpisano s parcelno število in ne z nazivom ulice in hišne številke. Po več letih smo dokazali ničnost kupoprodajne pogodbe, vendar je “kupec” dokazal, da je vložil v nezakonito kupljeno stanovanje, ki ga je brez gradbenega dovoljenja razširil preko vrtne lope, zaradi tega oškodovan za velike zneske. Izvedenec gradbene stroke, ki je silna vlaganja ocenjeval, je ugotovil, da “črna gradnja” ne pomeni, da je prizidek kaj manj vreden, pa četudi je na zemljišču, ki je rezervirano za gradnjo ceste. Sedaj teče postopek prodaje nepremičnine preko javne dražbe, da se poplača črnograditelj, ki je na nezakonit način kupil stanovanje. Tudi ta postopek je bil poseben. Poseben tudi zato, ker sodišče ni preklicalo obravnave, čeprav sem bila zaradi poškodbe odsotna z dela, z obrazložitvijo, da sem se v tistem tednu udeležila neke razprave. Ko sem skušala povedati, da lahko pridem na sodišče samo, če mi pri osebni higieni in oblačenju pomaga mož, ki me mora tudi peljati, in da tudi on opravlja svoje delo in mi ni na razpolago 24 ur na dan, je bila javljena moja zdravnica, ki se je morala zagovarjati, ker sem bila v času bolniške odsotnosti na obravnavi, kjer je sicer sodil v senat petih trem obdolžencem. V primeru preklica te obravnave bi zastonj prišlo na obravnavo najmanj 13 ljudi. Ko sem protestirala pri odvetniški zbornici, da je nasprotna odvetnica moje zdravniško spričevalo zlorabila, prebrala podatke o moji osebni zdravnici, pa se je zgodilo, da je odvetniška zbornica ugotovila, da sem izbirala obravnave in kršila kodeks odvetniške etike.

Foto: STA

Ko se upreš Zoranu Jankoviću, se izpostaviš šikaniranju najnižje vrste. Enako se dogaja tudi sedaj, odkar je Cerar urbi et orbi razglasil, da sem najbolj hinavska odvetnica, ker sem zastopala Vilija Kovačiča. Toliko o tem, kaj je državljanski pogum, in o tem, da se moramo navkljub zastraševanju boriti naprej. Ne smejo vedno zmagovati pokvarjenost, korupcija, laž, nepoštenost, sovraštvo … Temu lahko sedaj kmalu naredimo konec. Zato vas pozivam, da namenite svoj glas Anžetu Logarju. Zaenkrat nas še ni razočaral. Dajmo mu priložnost, da pokaže, da nas tudi v prihodnje ne bo. Strah bo iz nas naredil hlapce. In tega si ne želimo, a ne?

Lucija Šikovec Ušaj

 • Miha

  Niti pod razno. Ljubljana je svobodno mesto in nikoli ne bo fašistična utrdba.

  • večni srb

   Oprosti, meni se zdi danes ista kot med fašistično okupacijo, ne zaradi Jankoviča ampak ker je tam center za SS in Gestapo.

  • O’Brien

   Še eden s pogledom v prihodnost. Ja, konec je!

 • Friderik Peršič

  Kar na jok mi gre , da je moj idol Janković tak …šokiran sem , ne vem če bom nocoj sploh lahko zaspal …

  • SIMON ROZIC

   Pojdita kam pit z Zoranom, na naš račun, da se boš razvedril…

  • večni srb

   Ostali župani po Sloveniji so boljši, boš videl, sploh od SLS, NSi in Desus, to so največji biserji.

 • SIMON ROZIC

  Le kdo bo zašil Zorančku novo srajčico,
  da nam ne bo večno kazal svojih jajc,
  ki mu že od samih laži kot uteži bingljajo
  do samega “podna” ! Nehaj strićek, ogaben
  si, prozoren, primitiven in prepotenten lopov!
  Ljubljana in Slovenija si končno zasluži
  človeka, ki ima IQ v genih in ne v žaklju!

  • VERRZIFIKATOR

   Težke rabil, Simon, si izraze,
   stvari se strokovno moda pravi,
   a povedal si zares, kaj v glavi
   njega je in kaj so puhle fraze.

   Bi težko se lepše pač izrazil,
   res težko izbrati je besede,
   saj ne da se opisati bede
   več drugače, ki si jo opazil.

 • Herman

  Jankovič bo itak zmagal, saj je Ljubljano dvignil na višji nivo. Logar zna samo pljuvati in nič drugega.

  • Jan Kovalski

   Ja, dvignil jo je na višji nivo zadolženosti.

  • Miro Jereb

   bebo…

  • večni srb

   Kaj bi se dogajalo pa deset let, če bi bil kdo drug, a bi šli nazaj v Emono?
   So pa še slabši, to se strinjam, na primer cjele, kjer je župan pravnik in nekdanji predsednik svoje stranke, imajo bazo takorekoč, pa če tam vse pocrka.

  • O’Brien

   Ja, to je tvoj nivo!

 • Dado

  Odvetnica pa tako laže. Ajaaa, članica SDS je. Razumljivo. Podlo. Z Jankovičem je Mercator zrasel, ko so ga prevzeli drugi je začel padati, dokler država ni vedela kaj bi z njim. Ljubljana sedaj cvete in to bi hotela SDS, da bi se hvalila z glavnim mestom. Gospa Ušaska ima slab spomin. Janša je Ljubljanopriktajšal za mnogo sredstev, ker Jankovični hotel plesati po njegovih notah. Adijooo Logarček.,

  • Jan Kovalski

   Ko je odšel je zapustil v Merkatorju za cca 660 milijonov zadolženosti katere se Merkator ni več otresel. Merkator pa je zrastel samo zato, ker je Janković na mafijski način pokupil Emono, kranjska Živila, Astro, Gorenjska živila, … in ustvaril za nekaj časa monopol in višje cene za potrošnike, dokler ni prišla konkurenca.

   • večni srb

    Prodajali so pa točno dve sorti piva, bonus je bil še kakšen hrvaški pir, ko so tam kupovali pivovarne. Monopol jim je pa Drnovšek zrihtal, ki je bil slučajno tudi Jankovičev predsednik stranke LDS. Pa še par drugih rakih biserjev so ustvarili, vse ostalo je pa prav zaradi njih pocrkalo, določeni kraji še dolgo ne bodo videli normalne, konkurenčne trgov ine in sveže, poceni robe. Ampak to pri nas ni problem edino zato, ker so vse spremenili v drek in je enostavno samo še ena kaplja v morju.

   • VERRZIFIKATOR

    Dadoje Dadič

    NOVI SLOG

    Novi slog se zadnji čas pojavlja,
    v slogu je ta slog dojenčka z dudo,
    dal umetnosti bi slog spodbudo,
    je dokaz, da se zaman postavlja.

    Novi slog v resnici ni novina,
    z novim le imenom se naslavlja,
    svoje šibke sile slog zapravlja,
    zdavnaj je presežen, zgodovina.

    Pred očmi ti v svojem slogu mala,
    rad bi preslepíl te, te zaslépil,
    besen je, da vse bi jih oslépil,
    ki spoznali so, da slog je šala.

    Novi slog prišel je, ni cinizem,
    cinično se sicer malce sliši,
    je umetnost to za slepe miši,
    pravijo pa slogu DADAIZEM.

  • Miro Jereb

   Dvojni bebo….

  • večni srb

   Kaj je zraslo z Jankovičem, a mreža vaških trgovin, ki jih je pohopsala kmečka mafija, da nihče drug ni prišel zraven, on jih je pa vse združil in razprodal? Ne se hecat, to je bila generacija Titovih omladincev, ki so izvedli tranzicijo lastniških deležev nekdanjih političnih direktorjev, nič jim ni uspelo ampak drugih alternativ preprosto niso pustili, pa še celo konkurenco so zatrli ob enem, da so lahko prodajali svojo zanič jugoslovansko kramo in ase vmes napenjali kot neka socialistična jara gospoda. V Merkatorju ni šlo nikoli za cene in kvaliteto ampak kako si bil postrežen, normalni ljudje smo šli k nemcem, kjer je skoraj vse avtomatizirano in trgovce komaj opaziš.

  • zokispoki

   Imbecil !

  • rabbit

   Res si budalo že ugasli častnik Mag mislim, da ravno Jože Biščak je pisal da bodo zapadli krediti, ki jih je najemal Janković potopili Mercator tam med letom 2015 in 2020 in res se je zgodilo.
   Gospod Janša ni Ljubljano prikrajšal za nobena sredstva sredstva morajo biti enakomerno razdeljena za celotno Slovenijo ne pa da se gospod Janković šopiri z tujim denarjem. Naj dela s tistim kar občina dobi z glavarino in kar je uspešen kot se predstavlja počrpati iz evropskih skladov smo videli kako je uspešen je naredil pot ob Savi sedaj pa mora vrniti 600.000 evrov,, ker lastnikom zemlje ni palčal 25 evrov kvadrat meter ampak jih je opeharil z 4 do 8 evri in EU je to izvedela in denar se mora vrniti kdo bo vrnil spet mi Ljubljančani, Sedaj je dobil 230 milijonov za kanalizacijo grem staviti da bomo spet vračali ker ta človek spet dela po svoje. Pri nas moji sosedi hoče kopati po njeni zemlji a odškodnine in služnosti pa ni pripravljen plačati in grozi.

 • Dado

  Logar ima ideje, Janković je. SDS in desnica zagovarjajo domobrance iz ” 2. svet. vojne”. Ravni domobranci so pomagali fašistom in nacistom obkrožiti Ljubljano z bodečo žico. Zato SDS stran prste od Ljubljane.

  • Miro Jereb

   Bebo…

  • večni srb

   Bomo videli kaj bo odgovoril na naslednjih srečanjih, ko se bo postavljalo tudi to vprašanje.

  • zokispoki

   Kreten !

  • francelj3

   Hvala bogu. Ob vsakodnevnem pobijanju uglednih državljanov po cestah Ljubljane je bila bodeča žica nujen obrambni ukrep proti banditom, za katerega smo okupatorju lahko hvaležni. Saj zato ima pa Ljubljana vsako leto tek ob žici, da se ta obrambni ukrep proti rdečim banditom ne pozabi.

  • Andrej

   Daj, preberi, preden pošlješ v javnost. Da se preveč ne osmešiš.
   Večina domobrancev in nič krivih otrok in žensk so po vojni pobili in zmetali v jame, ostali so si pa življenje rešili v tujini. SDS zagovarja to, kar opisuje Sofokles v Antigoni. Če si slučajno že slišal za to.

   Bodeča žica je zaprla Ljubljano. Notri so krožile likvidacijske trojke (v spomin nanje imamo danes tek trojk). In zdaj tukaj razlagaš, da so domobranci pomagali zapreti Ljubljano, da so komunisti lažje pobijali domobrance?

  • O’Brien

   A to je ta pogled v prihodnost? Razumem. Tudi Janković je preteklost.

  • Joško

   A ti sploh veš, kdo so bili domobranci? Ali si samo prebral leva trobila?

  • etrusk

   Vidi se , da nimaš nobene pameti , kajti je razumljivo da levakarji nimate v možganih nič drugeka kot usmrajen drek

 • večni srb

  Kaj naj rečem, odlična kolumna, enkrat lahko preberemo kaj se dogaja od države neodvisnim odvetnikom. Tudi oni so samo ljudje. Kolumna mi je všeč pa edino zato, ker je precej dobro strnjeno in kar je zame najbolj presenetljivo, gospa Lucija se dejansko potrudi za stranko. Če plača, seveda, kakšne reveže verjetno ne brani tako marljivo in prizadevno, presenečen bi bil že, če sploh hodi na obravnave. Ali pa le, ker to sem hotel izpostaviti, tako šalabajzerstvo je naša običajna sodna praksa, drugje delajo veliko slabše in pravzaprav zarotniško proti svoji revni stranki. Tožilec plača več. Da je res v redu vem pa potem, ker je dobila ukor po čistilki Odvetniške zbornice, če te taka mafija kaznuje, ki nikogar od fašistov in celih do konca zločinskih in gnilih odvetniških navez v določenem kraju ne, potem si zagotovo naredil nekaj prav. Ne mi razlagat, da ni res, ker me je branil predsednik odvetniške zbornice, večjega in bolj pokvarjenega, bolj lažnjivega in nesposobnega gnoja do takrat še nisem nikjer videl niti nisem vedel, da lahko obstaja. Pazite, to je bil predsednik vseh odvetnikov v Sloveniji, krem de la krem fašistične ciganarije. Zato od takrat naprej verjamem marsikaj, samo organom in sodišču ne.

  Kar se tiče opisanih primerov, sprašujem se, kako lahko naenkrat pade cena zemljišča iz 60.000 na 17.000 evrov, kolikor je ocenil izvedenec in očitno nihče ne bi dal več za tisto, če prav razumem, bi gospa dobila skoraj štirikrat več, če bi županu plačala kavico. Ampak iz principa ni, njim se pa ni zdelo, da bi ji naredili uslugo. Druga možnost je, da je sanjala svinja o koruzi, kot se reče, kadar kdo živi v svojem svetu in misli, da je njegov drek največ vreden.

  Pravijo, da ni važno kaj je res temveč kaj lahko dokažeš na sodišču. Zato je kakšne take stvari najbolje posneti in hraniti, jaz imam na pametnem telefonu aplikacijo, ki snema vse pogovore z uradnimi osebami. Ne zaradi dokazov, glas se da tudi ponarediti, že zaradi sebe je dobro imeti vsaj nekaj, da veš kako točno je kdo kaj rekel, pa v kakšnem tonu je bilo mišljeno.

  Vzgojen sem še po starem, tožilec dela vse proti obtoženi stranki, sodnik naj i bil nevtralen, odvetnik brani pa stranko in ruši konstrukt tožilstva, tako nekako naj bi to šlo. Samo v filmih, pri nas odvetniki najprej skrbijo za svojo rit, ki jo branijo tudi z laganjem samemu sebi, če je treba, potem jih pa najbolj skrbita ideologija in morala, kadar se ne znajdejo več, so v hipu vsi profesorji prava. Stranko pa kurc gleda, proti fašistični državi ne more nihče, toliko slabše za njih, če ne razumejo kje živijo. Šele čisto na koncu je pa dejansko služba, za tisti drobiž, ki ga dobijo od strank in države, še preveč naredijo. Zmenit se je treba! Ostali pa čim prej ven iz te norišnice.

 • VERRZIFIKATOR

  Mangup Ibn Al Yanko
  ali ponarodela iz Stožic

  KOPLJE JAME

  Mesto orientalskega značaja,
  vedno več zakritih in prikritih,
  pa milijonov v bančne luknje skritih,
  čemur reče davčna se utaja.

  Jame vedno globlje so poleti,
  vsa je glavna cesta razkopana,
  mnoga delovišča razdejana,
  stroji delovni so vsi pregreti.

  Vedno globlje zdaj se v jame tone,
  vedno več denarja v njih ponika,
  vsak dan več v globoke žepe vtika,
  meče se že tedensko milijone.

  Koplje jame se, so kot vrtine,
  le da nafta pač iz njih ne bruhne,
  je obratno, tja denar izpuhne
  in ne sluti se vrtin globine.

  Da dogaja se polomijada,
  sedma sila se pač ne sprašuje,
  saj obnebje tamkajšnje je tuje,
  kar najstrožja jim cenzura vlada.

  Šerif namreč je tako ukazal,
  do despota vsi so ubogljivi,
  orientalsko v krvi upogljivi,
  in če ne, jih šerif je podmazal.

  Tega le se srenja ne zaveda,
  da globoke jame nezasute,
  čakajo na bebce in nadute,
  prva na najboljšega soseda.

 • Franc Šink

  Ma pustite tega Bizantinca. Škoda živcev.

 • lili pili

  Zakwj pa jajo ne kandidira za zupana…

  • Simon Novak

   Ha ha ha

  • Joško

   Jaja imaš ti, ampak prazna!

   • lili pili

    Jaz imam jaja, zena mi j7h redno prazni imas prav

    • traktor

     Po fotografiji sodeč ima tvoja žena salmonelo. Ta pride pogosto od starih jajc.

     • lili pili

      Ja ce jih ne praznis redno, saj ves..

  • mona lisa

   Tvoja jaja in tikva je prazna.

   • lili pili

    Svoja jaja redno praznim, zato piskrbi moja, tikva pa je polna…hooo

  • Ryuk

   Ker ni ljubljančan. Duuuh! Resno, kake neumnosti pišete lewaki.

   • lili pili

    Pa saj nisem rekel v kateri obcinni naj budalo desno, pravo teslo… velenkovac tam je vsak dan vec siponov, ker pa je on eden izmed njih…. bi mu mogoce….

 • Simon Novak

  Lucija, kdo še tebe sploh resno jemlje, razen zahojenih đesnjakov

  • Joško

   A med službenim časom imaš čas pisati neumnost???

   • Simon Novak

    Ko to kaže, ko to laže

  • etrusk

   Zanimivo , da levičarji priznate , da desničarji jo resno jemljejo, kajti levičarji o razumevanju nimate pojma

   • Simon Novak

    O vašem razumevanju prav gotovo ne

 • Nata

  + + + + + + +

  Dobro opisane razno – razne težave nas, v Stari Ljubljani.
  Na lepi Ulici na Grad. . . . . . sam pleh
  Stari in Mestni trg . . . . . .sami lokali
  S kolesom delaš prekršek za prekrškom, predan kam prideš.
  V pravnih zadevah pa temu možakarju in njegovi gardi odvetnikov, mi, navadni smrtniki nismo kos.

  • SIMON ROZIC

   Res je, največja težava so podgane iz Balkanske Ljubljane, ki
   so se zažrle v vse “luknje” in nas bojo vse požrle! Največja
   podgana se nam bo še naprej režala, saj še vse kar ni, ji bo
   Ljubljana kmalu dala ! Tako zahteva Murgeljski podganji kralj!

 • ZatonMesecnikov

  Po odzivih Levičarjev spodaj, vidim, da ne bodo zlahka dali svojega Liderja. Navajeni so pač balkanskih liderjev in balkanskih metod….

 • althar

  Zokun bo šerif Lublane, dokler ga rabi kučan. Če (ko) ga ne bo več rabil, bo odletel v zapor (ali v emirate, če bo zadosti hiter) skupaj s svojo pokvarjeno familijo.

  • Simon Novak

   Ja, to bo

 • Aton

  Tako je to na Siciliji. Mafija enostavno ne more izgubit.

 • Bandit123

  Lučka, ko se bodeš s takimi voli moraš biti čist kot solza, a to pri tebi ni bilo.Ulovili so te na krivi nogi.

  • Olga2345

   Govorite o Slapšakovi, ki je kradla v Srbiji?

   • Ivan Friderik Novak

    Lažeš ti!
    Kdor laže, ta . . .

  • Simon Novak

   Večkrat

 • macon

  Samopašni žepan nerazločno momlja in seka zadnji zlog besed s čimer izpade zadnji primitivec. To se da popraviti z obiskovanjem logopeda. Vendar patrona briga za njegov javni nastop, dokler je pomemben član leve mafije, ki ga ščiti pri kriminalnih rabotah.

  • Simon Novak

   Anže nima za burek proti Zokiju

   • David23

    Hja, tvoj komentar pove vse sam zase!

    • Simon Novak

     Hvala

 • Olga2345

  Bravo Lucija! Spoštujem vas in sledim vašemu zgledu! Vse spoštovanje!

 • BARBARA RAKUN

  Zopet odlično, Lucija!

 • Grog

  ” da sem najbolj hinavska odvetnica”

  No ja to vsibvemo da si ;)

 • Dado

  Najprej Janša KVAZI državnik takoj za njim Logar… Višje sodišče v Celju je ugodilo pritožbi Janeza Janše v zvezi s tožbo Eugenije Carl zaradi Janševega žaljivega tvita. Sodba se bo zaradi nepravilnega vročanja razsodbe vrnila v ponovno odločanje na prvo stopnjo. TAKE IMAMO V SLOVENIJI.

  • rabbit

   Zakaj Dada se bo vrnilo na prvo stopnjo, ker nekdo na sodišču in ne Janša nista opravila svojega dela kot piše v zakonu in sodnem redu o vročanju sodnih pošiljk. Potem je pa kriva stranka in ne vročitelj, ki pošte ne vroči po zakonu. Resi si budala.

 • Dado

  Kako da Ušajeva ne zastopa Janšo na sojenjih, ha,ha,ha. A še nima izpita, ha,ha. Matoz kar uspešno zavlačuje. Upa, da bodo pred sodbo nove volitve, Za Janšo bi bil to dober izgovor, VOLITVE SO NAM UKRADLII. Sedaj vemo, da je ukradel migrant iz Sirije.

 • RATATA

  Če bi bil janković tako sposoben župan, bi u Lublani zgradil višji raufnk kot ga imamo v Trboulah!

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • piko8

  zorangutan njegova familija, ekipa z mestne hiše in mafijski šef milan kučan sodijo v edino piristojno ustanovo v Sloveniji, to je PREVZGOJNO IZBRAŽEVALNI CETER “DOB” DOŽIVLJENSKO!!!!

  • Dado

   TAKOJ ZA TABO, ha,ha,ha,ha Piko sedi….

  • Simon Novak

   Sedi, pikec