Mi in oni

Jože Biščak

Resnično si nisem mislil, da bodo šli tako daleč. Najprej je nad revijo, ki jo berete, konkurenčen žlahtno desničarski medij pošiljal (tržne) inšpektorje. Potem sem bil pretekli teden na Policijski postaji Bežigrad v okviru predkazenskega postopka zaslišan zaradi domnevnega spodbujanja sovraštva. Že četrtič ali petič letos; ne štejem več. Najprej sem mislil, da je ovadbo spet podala kakšna feministična kokoš. Pozabila je v žep natresti koruzo, zaradi pomanjkanja energije je počela neumnosti. No, izvedel sem, da je nad Demokracijo tožilstvo poslalo konkurenčno Društvo novinarjev Slovenije (DNS). Bil sem rahlo osupel, a niti ne toliko presenečen. Društvo, ki je v preteklosti nagrajevalo sodelavce zloglasne Udbe in se od tega početja ni nikoli ogradilo na način, da bi izključilo ljudi, ki so za potrebe komunističnega režima zasledovali svoje kolege, ima ovajanje v svojem genskem zapisu. To kaže intelektualno nemoč, da bi se besedi zoperstavili z besedo.

Ampak ne. V pomanjkanju verodostojnosti, da bi bralce, poslušalce in gledalce prepričali v svoj prav, sežejo po najbolj nizkotnih ukrepih. Tudi prav. Njihov problem. Samo naj potem ne govorijo o svobodi, demokraciji in človekovih pravicah, če želijo s pomočjo države in z oboroženim represivnim aparatom zatreti konkurenčen medij. S tem pa tudi vas, drage bralke in dragi bralci, ki si skušate ob bombardiranju medijskega mainstreama z branjem Demokracije ustvariti (še kakšno) drugo mnenje. Saj veste, kako je novinar Dela Boštjan Videmšek poimenoval ljudi, ki svet interpretirajo drugače kot skupina posvečenih? Neizobražena drhal. Tako zaničevalnega odnosa do občinstva že dolgo ni bilo, mnenje, da je treba ljudem dati le kruha in iger, razmišljale pa bodo družbene elite, ima v teh krajih kar domovinsko pravico.

A gre za proces v njihovih glavah, ne naših. Precej fascinanten proces, vam pravim. Oni so kulturni in pravični, mi, ki smo na desni, smo vir vsega zla. To kaže na kult sovraštva. Liki in dejanja, ki si jih izmišljajo in jih projicirajo na nas, nastajajo v njihovih glavah, ne naših. Zanje smo gnile osebe, spodbujevalci sovraštva, ksenofobi zaradi ljubezni do domovine. Oni so polni predsodkov, saj je vsaka beseda, ki jo izrečemo (ni važno kakšna), takoj zavrnjena. Zanje je pomembno, da smo jo izrekli mi, ne oni.

Vse smo, samo ljudje nismo
Seveda, mi nismo prav nič od tega, kar nam pripisujejo. Vse te strašne predstave in grozne stvari, ki so nam podtaknjene, vzniknejo v njih, v izkrivljenih psihah progresivnih hudobcev. Čeprav smo zaradi tega nekakšna fiktivna in virtualna bitja, je njihovo sovraštvo še kako materializirano. Občutimo ga na vsakem koraku. To je njihova metodologija, to je njihov način delovanja. Najprej nas ožigosajo z besedami, sledi nasilje, tudi instrumentalizirano s strani politike, njihovih uradnikov in birokratov, dednih zaveznikov, potujoče mafije v podobi Antife. Vse smo, samo ljudje nismo; niti da smo njihovi sopotniki pri nastajanju zgodovine, nam ne priznajo. Posledica tega so ovadbe za stvari, ki so resnične samo v njihovem bolnem umu.

A so v resnici oni najbolj nestrpna skupina ljudi, ki smo jo kadarkoli videli v mladi državi. Z domišljenim načinom so nad nas poslali cunami zla in si vzeli pravico, da lahko le oni razlagajo ne samo svoje misli in dejanja, ampak tudi naše besede in početja. Rezultat njihovih izvajanj je − ne glede na okoliščine, kakršnekoli so pač že − vedno in znova enak: mi smo zli, oni niso. Prišli smo do točke, ko se je deželica razdelila na tiste, ki streljajo strupene puščice izmišljenih in fiktivnih obtožb, in tiste, ki te puščice prestrezamo. Saj ne, da bi se jim sami nastavljali, hiperemocionalnost njih, duševnih bolnikov, nas z lažnimi predstavami in redefinicijo pojmov potiska zdaj v rasizem, zdaj v nacizem, zdaj v islamofobijo, zdaj v homofobijo, za nameček še v mizoginijo. Nimajo nikakršnih pravil, za svoje potrebe jih prilagajajo, sproti si jih izmišljujejo.

Najbrž smo bili do njih predolgo strpni, zato so lahko s svojimi psihozami okužili celotno družbo in je nasilje nad desnico postalo del zaželenega vsakdanjika. Za nas je nasilje grozljiva stvar, ideja o oboroženem strmoglavljenju vlade nepredstavljiva, oni pa imajo revolucijo in nasilne prevrate v krvi.

Smo mi. In so oni.

Jože Biščak

 

 • Franc Šink

  Nič manj neumne pa niso oblasti ki ovadbe sprejemajo.

 • VERZIFIKATOR

  Vsakršna pofdobnost z zgoraj omenjenim Videmškom je zgolj naključna.

  Boštjan Odmevšek

  VIDIM ŠE

  Vidim še, čeravno križem gledam,
  vidim še kaj skozi dvojne leče,
  vidim še, ker najdem košček sreče,
  vidim še, ko kaj navzkriž pogledam.

  Vidim še, drhal vas imenujem,
  vidim še, a vedno bolj postrani,
  vidim še, da vsi ste butci zbrani,
  vidim še in vse vas zasmehujem.

  Vidim še, a koliko še časa,
  vidim še, megleno vse postaja,
  vidim še, pa slika mi uhaja,
  vidim še, je vse kot peta klasa.

  Slišim ne, da nebuloze trosim,
  slišim še, a komajda za vzorec,
  ko odmevi pravijo mi norec,
  čutim nič, usmiljenja vas prosim.

 • Van Der Waals

  IZVEN SODNO POBIJANJE PO DRUGI SVETOVNI VOJNI… LEP DOKAZ O KAKO SO LEVIČARJI IZREDNO TOLERANTNI. KOMUNISTI GNILOBE!!!!

 • macon

  Skrajneže je treba izločiti na obrobje družbe, vsaka normalna družba jih, ker so garancija samo za nasilje.

  Mi imamo odkrite leve fašiste, ki si to družbo lastijo in vsakega, ki jim oporeka, obravnavajo kot sovražnika. Najprej so družbo pokorili s prihvatizacijo in osvojitvijo inštitucij (oziroma 1991. sploh nikamor niso šli, samo potuhnili so se), s korupcijo in kriminalom, da bi jo ohranili bodo zaostrovali represijo, ker drugega ničesar nimajo.

  Nimajo idej, nimajo znanja, velik del jih je bednih psihopatov in sociopatov, ki se gredo verižno lezenje v rit in klečeplazenje pred močnejšimi, hkrati pa zviška nastopajo proti šibkejšim. Najbolj izraziti in zagnani levičarji so pokvarjene in lažnive pokveke.

  Kaj je rešitev? Osebna nedvomno selitev oziroma početje nečesa svojega čimbolj mimo radarja državne prisile in harača. Za družbo je po mojem ni, ker bomo videli in izkusili še marsikaj. Čakam dve spremembi: smrt kučana in odhod Janše v penzijo.

  Uporabili in delali bodo vse, da bodo obdržali korupcijo in kriminal, to je vsa težnja in smisel levega režima.

 • Nata

  + + + + + Res je !! Smo mi in so oni !
  Smo pa tudi MI krivi, da smo jim dopustili, da tudi v novi državi nadaljujejo v svojem stilu !! Se vam ne zdi, da smo mi desnaki bili – in smo še – premalo pozorni ravno zaradi borbe med seboj. Podobno mislimo, ampak, . . . . . . ne bo po tvoje , po moje bo !! V sili hudič muhe je. Tudi desni bi morali marsikaj požreti in se skupaj spraviti.

  Toda ??? Kaj delamo mi ?
  Lep primer je kandidatura g. Lanarčiča !!!!
  Danes je v Prilogi članek ( tako se napiše info o nekem kandidatu ) Žerdina o njem.
  https://www.delo.si/sobotna-priloga/kandidat-za-komisarja-201638.html

 • Felikss_AH

  Eh, nič posebnega ni pri temu… cela Evropska civilizacija je v istem dreku – Levi versus Desni. Explodiralo pa je z Oktobrsko Revolucijo ki je prinesla Boljševizm…. glavni krivci so torej ideologi ki so ustvarili to kugo – ki so “samo po golem naključju” iz Židovskih vrst. Prav oni so izumili tudi MultiDrekulturalizem… in ga v svoji “nesebični dobroti” exkluzivno namenili Evropejcem (Belcem)

  Zahvaljujoč pomanjkanju MENTALNE imunitete na neumnost, iz česar po modelu akronima AIDS nastane novi akronim – MIDS (Mental Imun Deficiency Sindrome)… določen del populacije pač mentalno odpove zaradi tega sindroma… in take imenujemo Levičarji. Kot pri AIDSu pravega zdravila za to ni… so samo blažilci. Edina rešitev iz te kataklizme je striktna in trajna SEGREGACIJA ali ODCEPITEV od Levičarjev. Kako to doseči je pa vprašanje za bodoče generacije.

  Kot pri raku bo potreben radikalen rez… brez tega ne gre… kar je potrdila tudi zgodovina, pri čemer mi se zdi da je najbolj uspešen pri zaustavljanju Boljševizma bil Pinochet. Po tem modelu se bodo morali zgledovati vsi ki bi se radi znebili Boljševikov. Good Luck!

  • Felikss_AH

   PS
   Me pa zanima kakšna vprašanja postavljajo na Politični… pardon, mislim policijski postaji Bežigrad?

   • xtc

    Zakaj blatite lik in delo Mk?
    Zakaj širite sovražno propagando.
    Zakaj delujete proti Partiji kot razrednemu sovražniku.
    A veste , uvajamo 133 člen.
    A veste ,da vas bomo zaprli in familijo? itd.

  • Gašper

   Torej praviš, dokler se komuniste množično ubija in izseljuje (Pinochet), je vse ok?
   P.S. V Sloveniji ne bo nikoli prišlo do tega, ker vsi desni skupaj nimajo/nimate toliko jajc kot Pinochet.

   • Felikss_AH

    Če bi ne bil Levičarski simplton bi lahko sam od sebe razbral da ne govorim o perifernega pomena Sloveniji… ampak o CELI Evropi vključno z Ameriko. Tako kot je Slovenija bila nepomembna za WW2, enako je stranskega pomena tudi za aktualno rešitev MultiDrekulturalizma… razen da kot pokvarjena pipca spušča not vaše ljubljenčke.

    • Gašper

     Če pa misliš celo Evropo, vključno (drugače:ki vključuje) tudi Ameriko, potem se pa opravičujem.

     • Felikss_AH

      Eden redkih ki to premore… pravzaprav edini… vsaj do sedaj

   • macon

    Allendejeve milice so pobijale po podeželju, gospodarstvo jim je v tistih treh letih skoraj propadlo in še sprejel je zakone, da ga sploh ni bilo možno zamenjati: namesto navadne večina dvotretjinska se mi zdi.

    Ne misliti, da je bil Allende nekak miroljubni napredni reformator, daleč od tega. Poišči na netu. Šel se je nasilno nacionalizacijo in pobijal.

    “During the first week of September 1973, Juan Romero, Luis Menares, Andrés Osorio and Mario Montucci are killed during confrontations involving truckers protesting against the government of Allende and carabineers sent to break the strike.[11] That same week, police shoot and kill a 16-year-old student (Gunter Warenker Contreras) protesting against Allende. Prior to these incidents, 500 Chileans (mainly farm hands and factory workers) were killed or maimed resisting leftists taking over their farms, factories and other places of work.”

    https://www.conservapedia.com/Left_Wing_Terrorism_in_Chile

   • dob

    Si že kdaj slišal za vladavino Prava?

   • xtc

    Preden kokodakaš bedak zahojeni levi naprej samo tole vprašanje?
    Kdo je bil posledica koga divjanja franco-komunistov ali obratno in Pinochet-komunistov ali obratno.
    No zgodovina je dala odgovore-tako Franco,kot Pinochet sta bila posledica divjanja leve bagre,ki se je hotela privlečt na oblast in izvajat revolucijo in čistke,ker sta omenjena dva videla kam zadeva pelje jima ni kot domoljuboma ostalo kaj dosti izbirati,ali rešiti državo pred uničenjem in tvegati nekaj tisoč mrtvih ali pa tvegata popolno uničenje države in miljone mrtvih-seveda izbira jima ni bila lahka tudi nekatere njune metode ne njima jima v ponos,a vse alternative so bile še slabše zato sta državi rešila pred najhujšim-komunizmom.
    Definitivno pa so obe gospodarstvi za časa obeh generalov zelo dobro stali. in še danes je Čile najuspešnejša J Ameriška država -vzor ostalim kako se v gospodarstvu dela in Pinochet je državo rešil pred komunistično pogubo,ki jo danes gledate v nekoč bogatejših J Ameriških državah,katere se že nekatere osvobajajo socializma nekatere pa še kar zatira.
    Sicer pa kaj je drugega Pinochetu in Francu preostalo v boju z rdečo drhaljo,kot ,da sta jih dala par tisoč pobiti?
    Kaj naj narediš z ljudmi,ki vdirajo v samostane koljejo menihe in redovnice ter posiljujejo in jih žive mečejo v ogenj,ropajo cerkve župnike pribijajo žive na crkvena vrata ,cerkve pa zažgo,vdirajo na posedtva,domovanja premožnih družin in jih pobijajo na vrtih posestva ,hiše ipd pa izropajo in zakurijo,podobno tovarne.
    Ti si hudo bolan-ko boš razčistil kdo ne nastal zaradi koga pa bomo morda lahko malce podebatirali na nivoju,dotlej kak nauk in ura zgodovine -ne one zlagane NOB nebi bila od škode.

 • xtc

  Da te psihične bolnike je treba spravit tja kamor sodijo na zaprte oddelke.
  Skratka največjineztrpneži so ravno levičarji in socialisti vseh baž.

 • Marija

  Zato bomo mi izginili o i pa ostali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!