Ustanovili prvo vaško stražo za migrante v Sloveniji: “Enkrat je stražar v zrak sprožil rafal nabojev z mitraljezom, da so se od strahu razbežali daleč nazaj na Hrvaško”

Incidenti, ki se v zadnjem času na naši južni meji s Hrvaško kar vrstijo, je ob neukrepanju vlade Marjana Šarca pustilo dolgotrajne posledice na prebivalcih obmejnih vasic, ki so praktično dnevno priča ilegalnim prehodom meje. Naši bralci nam pišejo, da se migranti sprehajajo po gozdovih, mimo njihovih hiš, dogajajo se vdori v vikende, kraje avtomobilov, skrunjenja krščanskih simbolov, kamenjanje otrok in ugrabitve domačinov ter celo napadi na policiste. Če Šarec in njegov minister Boštjan Poklukar ves čas trdita, da je Slovenija varna država in da ima policija razmere pod kontrolo, imajo domačini povedati popolnoma drugačno resnico. Le redko jih sicer kdo sliši, saj je medijska cenzura velikih mainstream medijev premočna, na cedilu jih ni pustila zgolj Nova24TV. A naše poročanje o incidentih na meji pač ni dovolj, da bi tamkajšnji prebivalci mirneje spali. Ravno zato je skupina ljudi v Beli krajini stvari vzela v svoje roke. Ustanovili so prvo pravo vaško stražo v Sloveniji, ki že nekaj tednov od trikrat do štirikrat na teden opravlja obhode ob meji, beleži nahajališča migrantskih taborišč in smetišč – ter prišleke od daleč preganja nazaj na hrvaško stran meje. Skratka, opravljajo delo, ki bi ga morala vlada Marjana Šarca. Pa ga seveda ne.

V Beli krajini je skupina lokalnih prebivalcev iz Radovice in okoliških vasi ustanovila prvo pravo vaško stražo v Sloveniji, ki tedensko patruljira ob slovensko-hrvaški meji. “Na začetku nas je bilo okrog deset, a ljudje nimajo vedno časa biti zraven, zdaj lahko rečem, da nas res redno mejo nadzira okrog pet,” nam pove domoljub Blaž Zidar. Kot poudarja, mejo neustrašno nadzirajo z golimi rokami, praviloma nimajo orožja, čeprav se vsake toliko časa zgodi, da je treba migrante prestrašiti tudi na drugačen način, ne samo z ustnimi opozorili, da v naših koncih nimajo česa iskati in da bodo poklicali policijo.

cijo

Včasih so torej primorani poseči po radikalnejših ukrepih. Eden izmed članov vaške straže, tako pravi naš sogovornik, je pred tedni migrante pričakal sredi noči v zasedi v lovski opazovalnici. Njegove identitete niso pripravljeni razkriti, saj se bojijo, da bi ga preganjala policija. “Pregnal jih je je z rafalom, streljanja v zrak so se tako ustrašili, da so se razbežali nazaj na Hrvaško,” nam o dogodku ve povedati Zidar, ki pa sam zase pravi, da orožja ne potrebuje, saj se ilegalcev ne boji. “Če bi bil strahopetec, se na začetku devetdesetih let ne bi pridružil Slovenski vojski,” pravi naš sogovornik, javnosti znan tudi po tem, da se je moral na sodišču zagovarjati, ker je na verandi svoje hiše izobesil zastavo dežele Kranjske.

Domačini zaspanih vasic v Beli krajini si želijo živeti življenje, kot so ga poznali doslej. Njihov namen je pomagati policiji in opravljati delo, ki ga ni sposobna vlada Marjana Šarca. (Foto: FB)

Migrante zasledujejo tudi več deset kilometrov daleč, čez mejo nazaj na Hrvaško
Osnovni namen vaške straže, ki je nastala v tej majhni, zaspani vasici v Beli Krajini, je povečati občutek varnosti med prebivalci, ki jih vse bolj skrbi za majhne otroke, ki so se prej leta in leta lahko brez strahu igrali v gozdu, se lovili, opazovali živali, gradili “bunkerje”. A časi so se spremenili, pravi Blaž Zidar. “Praktično ne mine dan, da ne bi naleteli na skupino migrantov ali vsaj kakšnega posameznika,” pravi. Seveda gre za same mlade moške, jezi ga, ker se v slovenskih medijih še vedno uporabljata izraza “begunci” in “prebežniki”. Ljudje, ki živijo v mestih, daleč od meje, zato nimajo realne predstave o tem, s kakšnimi ljudmi imajo v Beli krajini v resnici opravka. “Za njimi pobiramo smeti, za lokacije taborišč sporočamo oblastem, ko jih srečamo, pokličemo policijo,” pravi Zidar, ki je idejni vodja vaške straže.

Imajo več relacij ob meji, ki jih pregledujejo, nadzirajo gozdne poti, kjer so v zadnjem času opazili največ migrantov. Vaška straža je tako najbolj aktivna na relacijah Radovica-Drašiči, Drašiči-Krmačina, Krmačina-Rakovac, Rakovac-Božakovo, Božakovo-Metlika,  Žuniči-Vinica, Krašnji vrh-Trdinov vrh in Radovica-Radoši-Vinomer. “Ni nam vedno lahko, saj je teren včasih težko prehoden,” pravi Blaž Zidar, ki mu pri razkrinkavanju novih migrantskih poti pomagata tudi žena in sin. “Oblastem sporočamo, katere nove poti si izbirajo, saj jim zanje ponavadi javljajo tihotapci,” dodaja. S tem, ko policijo pošiljajo na nove gozdne poti, kjer so opazili avtomobile čudnih registrskih oznak in kolone migrantov, pri poslu onemogočajo tudi tihotapce. Za marsikoga v tem delu države so Zidar in njegovi člani vaške straže pravi nacionalni heroji.

“Zadnjič smo skupino migrantov zasledovali vse do Trdinovega vrha. Hodijo po hrvaški in slovenski strani meje,” pravi Zidar. Migranti predvsem iščejo primerno lokacijo, kjer se bodo lahko za kakšen dan na skrivaj utaborili in počakali na prevoz proti Italiji. Kot je znano, s tihotapci večinoma komunicirajo prek socialnega omrežja Facebook. Tja ponavadi tudi dobijo točne koordinate, kje morajo čakati na prevoz.

Vaške straže imajo v mainstream medijih izrazito negativno konotacijo 
Čeprav je Zidarjeva vaška straža edina, ki je trenutno v Sloveniji aktivna, o podobnih formacijah razmišljajo tudi drugod v obmejnih krajih. In morebitne kritike, ki bi jih lahko bili samoorganizirani braniki slovenske južne meje deležni? S tem se ne obremenjujejo, kot pravijo. Večina naših sogovornikov torej samo pomaga slovenski državi varovati mejo, ker se udeležujejo protestov proti migrantskim domovom, saj se zavedajo, koliko dodatnih preglavic bi jim to ob obstoječih problemih še nakopalo, pa so pogosto s strani zagovornikov migracij, nevladnikov in celo medijev deležni zgražanja in odkritih napadov, da so nestrpni, da so skrajni desničarji in da niso humani. To jih ne moti več. Hkrati pa so jasni, da jih njihovo levičarsko motivirano pisanje nikoli ne bo ustavilo pri branjenju svoje domovine.

T. F.

 

 

 

 

 • Peter

  Zgodovina se ponavlja.
  Čez 10 let bodo komunjare trdile, da so oni organizirali obrambo pred invazivnimi tujerodnimi vrstami, nevladniki bodo povedali, da se že od same ustanovitve dalje borjo proti…
  Ja, tako je to. In dolinčeki bodo verjeli, ker jim bo to povedal hanzi in poop…no.

  • Wizeman

   Čez 10 let boš tudi sam tujerodni hordaš. Takrat ti želim obilo sreče…

   • Peter

    Imam malo problema s tabo. Nekoliko mi vlečeš v levo, torej nimaš problema s tem, da bodom v dolini imli glavno besedo mujezini v stolpih…

   • Peter

    Pa ne da bi sam tako hotel. Tako si želi večina, ki hodi na volitve.

 • Black_hawk

  To so pravi slovenski domobrani. Samo tako naprej.

  • Zombi Gartner

   Domobrani ob Kolpi se bojo ponovno borili za Slovenijo.
   Kolajne in penzije bojo delil pa v Ljubljani…

   • stane

    Kot po navadi, se osvoboditelje ne spostuje,ampak tiste,ki so v bunkerjih zrli speh in skodovali lastnemu narodu.

  • stane

   2 od teh poznam. Eden je z mano v isti firmi in njegov oce. Jaz sem tudi se vpisal med njih,samo sedaj cakam priliko,da me poklicejo na dolznost. Dosti imam te pogubne vladne politike. Potrebno je pognati kolesje samozascite,drugace nas bodo pozrli.

  • stane

   ZA DOMOVINO-SLOVENIJO–NAPREJ, DO ZADNJE KAPLJE KRVI!

 • VERZIFIKATOR

  Homo novoturisticus

  NOVA PROMETNA RUBRIKA

  Nova je rubrika zdaj v občilih,
  prej bila je redka, le občasna,
  zdaj postaja že prav dolgočasna,
  vsaj po žurnalističnih merilih.

  O prometu govori rubrika,
  ta ni cestni, niti drugotirni,
  še manj zračni, potniki nemirni
  predmet so, vsebino spremlja slika.

  Novi to promet je čezcelinski,
  v glavnem po divjini se odvija,
  čez pregrade se transport prebija,
  vodijo sledilci ga daljinski.

  Potniki delujejo kot skavti,
  po gozdovih najdeš taborišča,
  zraven pa smeti odlagališča,
  so mar novodobni Argonavti?

  Kakšen jih privablja klic divjine,
  da potikajo se po gozdovih,
  po poteh prebijajo se novih,
  kot da se premikajo zverine?

  Policija da jih zasleduje,
  to po sebi sámo se razume,
  da ujamejo jih cele trume
  in da se ulov samo stopnjuje.

  Koliko na dan se jih ujame,
  redno se v rubriki zdaj poroča,
  problematika je silno žgoča,
  ki pa delček vsega le zajame.

  Saj vse tisto, ker pač steče mimo,
  za občila kajpak ni primerno,
  policija dela res obzirno,
  po načelu: glavno izpustimo.

 • cploger

  Še malo, pa se jih bo lovilo ne samo ob meji.

 • Peter

  Prav zanima me, kakšni bodo izgovori, pardon, kako bodo poročali hanzi in poop, ko se bo začelo sranje. Ko bomo imeli no-go cone v Ljubljani? Katera bo prva? Fužine?
  Bo spet kriv desnica, ki ni prijazno sprejela invazivnih tujerodnih vrst?
  Ali pa vlada 2004 – 2008, ki je itak kriva za vse, kajne tumpek?

  • Mirko

   Ne, Center bo no-go cona za začetek med Kotnikovo, Metelkovo in Rogom. Samo problem bo, ko bojo muslimanski migranti začeli segati v področje ki ga obvladuje srbska in albanska mafija, to je preprodaja mamil. Se bojim da bo več streljačine po lokalih, torej se držite raje doma oz. v lokalu za katerega veste, da se v njem z drogo ne dila Severno od nas (Malmo, Berlin …) so že arabski klani prevzeli področje preprodaje mamil. Zato.me tudi zanima zakaj vaški stražar strelja v zrak in po nepotrebnem troši municijo.

   • stane

    Ker ga ne upa zadet in bi ga moral pokopat,ker spara z municijo,ker je dovolj,da ga prestrasi. Izberi kaj hoces.

 • Peter

  Ko ni ostalo drugega, so se ljudje že organizirali in ustanovili vaške straže-
  Uradna zgodovina o tem molči.
  Že vedo, zakaj, no.

 • Antonius

  Ja, zgodovina se ponavlja. Zdaj nam jo ponovno kaže podmladek. Podmladek vaških straž je v skrbi za slovenski danes in jutri na terenu, podmladek zzb se skriva pa v mama hotelu.

  • Peter

   Niti se ne skriva. Izjemno jih skrbi usoda beguncev, ki bežijo pred vojno in gotovo smrtjo.
   Poglej malo nazaj, nevladne organizacije skrbijo, da tujerodne invazivne vrste prečijo meje, borijo se za njih in za njihove pravice. Dolžnosti nimajo, samo pravice.
   Ko bodo v Ljubljani nastale prve no-go cone, bo za njih nastanek kriva desnica. Ker jih ni v celoti integrirala in jim dopustila, da se klanjajo sredi tromostovja.
   ja, dragi Antonius, kaj bomo še doživeli, no?

   • šrauf

    Žalostno je, da je poleg “nevladnikov” problem tudi del katoliškega visokega klera vključno s papežem. Vslovenija je častna izjema gospod škof Štumpf.

    • Peter

     Ja, ta papeš je malo nor. Na srečo nisem pod njegovo komando, no.

     • Wizeman

      Ta papež je sam Jezus.

     • Peter

      Ja. jaz sem tud hotel dat sinu ime Jezus, pa se mi ni zdelo najbol kul.
      btw, hočeš povedat, da si wise ali si samo wize?

     • Peter

      Možno. Kaj pa lahko pričakuješ od nekoga, ki se oženi s prostitutko in je pripravljen verjeti, da je njegov otrok brezmadežno spočet, no.
      btw, že takrat so v tistih krajih gojili čudne rastline, nekateri so verjeli, d lahko hodijo po vodi, drugi, da lahko…eh.

     • cosmosjasnovidec

      Misliš Jezusev navaden izpljunek.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • M. Ritchie

      Ni nor, ne se bat, navaden globalist in satanist!!

    • cosmosjasnovidec

     Žalostno je tudi to,da je tale papež navaden nameščenec katerega so namestili Arabski musliči.
     Pojavil se je neznano od nikoder “čeprav so navedli,da naj bi živel na nekem otoku kot samotar” je garantirano živel nekje v Arabskih krajih kar potrjuje tudi njegovo simpatiziranje z muslimansko golaznijo.
     Kako se lahko neznana oseba postavi celo za nekega papeža o kateri do takrat sploh nihče ni ničesar slišal niti vedel pa mi tudi nikoli ne bo jasno razen,da je tako kot sem napisal.Sem celo popolnoma prepričan,da niti ne ve krščansko moliti Jezusa ampak samo muslimanskega prašiča alaha.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Mojca pokraculja

      Ampak je pa (bil) dober prijatelj kardinala Rodeta. Baje ga je nekoč povabil v Slovenijo. Je Rode sploh še živ?

     • cosmosjasnovidec

      Da ga je Rode povabil v Slovenijo mi ni znano je pa možno,ker sta oba istospolna usmerjenca.
      Koliko je meni znano kar sem zadnje slišal o Rodetu so ga premestili nekam v tujino (se več ne spomnim) zaradi spornih cerkvenih zadev,kot se je šlo za tiste poneverbe ter cerkvene kraje v Mariboru oziroma po vsej Sloveniji Rode se je pa še dodatno petljal ter vmešaval v politiko tako,da je še živ ni pa ničesar slišati o njem.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • Marija

     To je pa najhujše kar se je lahko zgodilo.Ali ni Papež blagoslovil Hitlerja ko je začel drugo svet.vojno.Kaj imamo danes tretjo svet.vojno.In kdo je agresor menda mi?

   • Borut Stari

    Mladi in zdravi fantje bežijo pred vojno?Ti res nisi normalen.

    • stane

     Pozabil je nekaj dati pod narekovaje.

  • stane

   Tudi oni se pridejo na vrsto,ko pride cas. NAJ ZIVIJO VASKE STRAZE IN POGUBNI BRANILCI/KE !!!

 • Van Der Waals

  bravo!!! nevladnike pretepst… vemo da se skrivajo z zidovi metelkove in tovarne roga!!

  • Peter

   Ukinitev financiranja bi bila veliko bolj učinkovita poteza od pretepanja, no.

   • antimur

    Oboje pride v poštev, kazen mora biti vzgojna.

 • Peter

  Hehe, halovški kmetavzar.
  Zdaj grem.
  Ostaneta ti dve možnosti.
  1. Da se narediš đek in se zdaj začneš javljati, ker kao nisi vedel, da sem bil do zdaj tukaj…
  2. Ali pa si do konca dneva tiho, kao na hrvackom dans neki net ne uleće…

  Skratka, halovški kmetavzar, srečno hodi. Meni bi bilo nekolikanj nerodno, veliki prevzemalec portala.hehe, ti pa kakor veš, no.

  • šrauf

   Štrajka…. mu še niso trolnine nakazali…..na srčni pogon se pa on nebo šel levaka.

 • Morala

  Velika napaka politikov in podpornikov ilegalcev, ker tako pač ljudje vzamejo stvari v svoje roke…

 • marker

  “Enkrat je stražar v zrak sprožil rafal nabojev z mitraljezom, da so se od strahu razbežali daleč nazaj na Hrvaško”
  Ta stavek je zelo sporen. Spet bo nekdo priprt. Mitraljez ima lahko samo SV.

  • Zombi Gartner

   In vaške straže ob Kolpi…

  • šrauf

   Luckyss-sa si pozabil ….on ima tudi doma celo orožarno….aja pa paritđanosi…

  • antimur

   Seveda tudi Turnškovi “hrabri borci” ter vsak kriminalec, Šiptar, Srbin itd.

 • rubec

  Dajte Nova mečken zabremzat s tovrstnimi članki. Baba je danes, ker sem včeraj baje s pijačo šel čez vse meje, začela kar streljat.

  • Peter

   Odločno protestiram.
   S pijačo se čez meje ni šlo.
   Smo šli čez meje s feršterkerji pa kasetarji, ampak za pijaću, ne, to se ni delal. smo mel kvalitatne Rubin vinjake duma, ne me jebat zdej kle, no.

  • šrauf

   Zdj si me pa zahebal….tečem u kevder….

  • althar

   Ehehe, rubec :))

  • stane

   Kam te je pa zadela?

 • Peter

  Čez dvajsut let bujo komunjare udkrile spumenik prvomu komunistu, koji je streljajo prema invazivcima. Bo tak, kot je na prvoj sliki. Bo koj zravan revolucjonarjem tm na trgu revolucije nek se ve, kdo je bio tanajbol protiv.
  Dada bo imeo pa ćastni govor, zaslužan člouk, kaj ćmo, de.

 • RATATA

  Še imamo lahko upanje, ko so takšni ljudje tam dolih!

 • rubec

  Ko sem zagledal tipa s kapo, sem takoj prepoznal okolico. Gre za patruljo v Begunjah.

  • xtc

   A tja vozijo leve migrante?

 • RATATA

  N24tv, upam, da se zavedate, da boste morali zdaj, ko ste razkrili te naše, pogumne slovenske Ljudi tudi organom pregona – policiji in tožilcem ter sodnikom (za katere je seveda jasno, da so migrantoljubci), morali braniti in stati za njimi, ko jih bodo nadležni organi preganjali in obtoževali rušenja ustavne ureditve osamosvojene socialistične Republike Slovenije!

  • Jovo Jamnica

   Tudi zbor Šiškove Varde so objavili na fejsbuku SDSovci. Epilog je znan.

   • RATATA

    Epiloga še ni in ga še nekaj časa ne bo.
    Veliko Slovencev ima rado mučenike in jim Jezus tam odzdolej ni zadost.
    Meni se to zdi mim, saj bi potreboval neustrašnega podivjanega psa, ali pa črnega Panterja.
    Če se spomniš besed B.Brščiča, ki je za A.Šiška dejal, da “je petelin, ki je prezgodaj zapel” … predvsem pa (po mojem mnenju) je napačno in apolitično pel in obljubljal sojenje levim in desnim.

    • stane

     Tozbe je vlozil,pa so jih levicarski sodnoki zavrnili.
     Mogoce bo uspelo kdaj drugic.

   • stane

    Vse je zakonito!!

  • Felikss_AH

   BINGO!

  • stane

   Nobenega pregona ne bo! Vse je zakonito.
   Zakonito je,se braniti pred klavci in policiji pomagati. To si zapomnite.

 • Basileus

  Vaški pjančki.

  • Peter

   Ja, Basileus. Tako je.
   Se ti zdi ok, da morajo našo mejo pred tujerodnimi invazivnimi vrstami čuvati vaški pjančki, medtem ko si ti, levičarski đek u lublan poln sebe in ostalega dreka?

   • macon

    Mu bodo že pokazali en opozicijski “nelegalni” kredit 150.000 EUR in bodo levičarji verjeli, da jim je opozicija navozila pritepence, ki jih terorizirajo na lastnem dvorišču in pragu, no.

    Pa tako lahko je, ko pod gorami odmeva blejanje številčne črede, no.

    • Peter

     Problem je v tem, da ovce sploh ne vedo, da nam iz dneva v dan kradejo stotine miljonov.
     Ker osrednji mediji o tem ne poročajo, tega ni,
     Meni je vseeno kdo vlada, rad bi samo, da se začne spoštovati pravo.

  • Olga101

   So na oblasti!

  • Common Sense

   Morda, Basileus. Morda. A zadevo poglej sirse. Ne vem, ce si Ljubljancan, a pomisli. Cez 30 let bos morda dvakrat premislil ali bos zvecer sel pes skozi dolocen del mesta ali ne. To se dogaja v Berlinu, Parizu, Londonu, Stockholmu, Goteborgu, Malmoji (Svedi so nasploh na*ebali), Marseillu, … ma da ne nastevam. Bi to res hotel? Raje pomagam ljudem direktno tam dol. Dajmo naredit nek Marshallov plan za Afriko, ne pa da se nam kradejo po gozdovih in upadajo k nam kot kobilice. Saj oba veva, da bodo bolj malo delali, kjerkoli ze bodo pristali. Je to to kar hoces? Resno?

   • Peter

    S takimi in podobnimi vprašanji se tov Basileus ne ukvarja, Tudi če kdaj do teh nougou con pride, bodo on in njemu podobni vedel, da je kriva vlada 2004 – 2008.
    Heads & Shoulders, no.

 • antimur

  Predlagal bi, da ustanovimo vaške straže, ali še bolje trojke, tudi proti vladi in levo fašističnim medijem. Sicer pa vso spoštovanje do teh naših borcev pred muslimansko invazijo, ki so živo nasprotje Turnškovih usrancev, ki jih je samo gobec in satanistično rajanje na seansah njihovih izmišljenih bitk.
  P.S.: Za obrambo domovine nas bo več, kot predvideva pokvarjeni in nori izdajalec Slovenije, Šarec.
  Potrebujemo še samo junaka kot je bil Jan Sobieski, pa ne bo več o tej golazni ne duha ne sluha, pa tudi kučanistov ne bo več.

  • stane

   Bomo jih polovili kot levokomun.izdajalske rdece podgane.
   Naj zivi Stajerska varda in vse Slovenske Varde!!!
   Naj zivi Slovenski rod!!!

 • Olga101

  Pravilno!

 • francelj3

  Vaška straža ali varda, saj je vseeno, kako se imenujejo. Le po musličih, potem pa še po kom.

 • Jovo Jamnica

  V Sloveniji je na oblasti popolni “Marakeš”, s katerim se strinja tudi opozicija. Črno vidim…
  Brščič in Domovinska liga pa smo zbrali le nekaj več kot 8000 glasov.

  • Peter

   Ja. Kaj čmo.
   Dokler so osrednji mediji v rokah foruma 21 in je Nova tako uboga, bo tako, no.

   Obleci svojo najboljšo obleko…
   https://www.youtube.com/watch?v=HaCO8nupxi4

   • Jovo Jamnica

    Ja. Osrednji bodo sedaj zadevo razbobnali, zvlekli v vse skupaj še Trdinov vrh, ki je za Hrvate Sveta Gera in cirkus bo eskaliral…

    • Peter

     Misiš? Dokler novice ni n hanzi in na poop, novice ni. Tam tega ne bodo pograbili, bi morali podati tudi ozadje…

     • Jovo Jamnica

      Bomo videli…

  • Jan Kovalski

   To je laž, in ti si lažnivec.
   Marakeš je podprla samo leva vlada, ki je tja poslala svoje ljudi, opozicija je bila proti.

  • rrrrr

   Premalo, da bi vas Črnčec jemal resno

 • xtc

  Kot sem dejal meja se ,da tako ali drugače skoraj neprodušno zapreti le prave prijeme je treba.

 • igor

  Ubogi ljudje. Malo krščanskega duha bi pricakoval, ne rafalov.

  • Peter

   Igor, v svojem krščanskem duhu si več kot dobrodošel, da te uboge ljudi rešiš pred rafali in jih pelješ k sebi domov.
   To pač pričakujem od levičarskega ljubitelja ilegalnih prehodnikov, ak sem, no.

  • Peter

   KrščanskI duh je verjetno nekaj povsem drugega kot komunistični vonj.
   Ja, Igor?

  • Peter

   Ja. In potem se konča. Tvoja pričakovanja krščanskega usmiljenja nad islamskimi zavojevalci naletijo na oviro.
   Boš zmogel pojasniti, zakaj naj bi kristjani pomagali islamističnim zavojevalcem pri prevzemnju njihove skupnosti?
   Ne boš, vem da ne. V nedelskem vam tega še niso razložili.
   En hint, ne javlja se , če ne znaš povedati, kj si prekopiral iz nedelskega, ok?

 • Slovenec 33

  Zadnji čas, da so se patrioti (domoljubi) organizirali in bodo zaustavli invazijo v slovenske dežele, ki jo organiazira slovenska peta kolona pod vodstvom izrodkov in topoumnih produktov usmerjenega izobaževanja, ki ga vodi fdvizem.
  Objavite kje in kako se lahko pomaga in nas bo več, ki nam ni vseeno.

 • Marija

  Bravo

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Po novem – je f. Tunek opustil kozjerejo,
  tudi
  za hozo Juliko se bolj malo zmei.
  Iz firbca je par dni po nšem SDS shodu, z avto seveda – šel v Bovec !
  In se tam – NAVDUŠIL
  ZA OVČJEREJO.
  MALO SE JE RAZGLEDOVAL PO DVATISOČAKIH OKROG BOVCA IN GODEL:
  “pa ti SDS -ovci
  so res “nori”,
  da v tej vročini – rinejo peš tja gor”
  F. Tunek se je le malo razledal po Bovcu
  in
  na robu Bovca zagledal en travnik, pašnik, na katerem se je v soncu pasla le ena ovca
  OSTALE PA SO LEPO PAMETNO LEŽALE V SENCI DREVES.
  F. TUNEK
  je od navdušenja nad lepo, mirno, idilično podobo v senci počivajočih OVC
  ZATULIL:

  “UH, OVČEREJA, TO JE ZAME. Kako mirne in luštne so ovce.
  KOZE POLITIKA, TO JE PREVEČ “NEMIRNO” ZAME.
  Preselil se bom v Bovec in bom – redil, gojil – OVCE”
  Tako mi poročajo meni poznani iz Bovca.
  Da
  se je en korpulenten
  dedec s štajerskim naglasom – zanimaL ZA OVCE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • totex39

  Priporočljivo bi bilo, da se ne izdajajo relacije vaških straž, kajti nevladni tihotapci jih kar hitro usmerijo drugam.

 • skorpijon93

  Češka Republika je daleč pred slovenijo, tudi evra nimajo, v Sloveniji pa šarčeva vlada ni sposobna ničesar, razen dvigovat davke, uvažat priseljence, slovenske državljane pa izganjat v tujino., država je v popolni bedi ! srečno naprej !

 • Peter

  Ja, ljudje so v krajih, iz katerih prihajao, ubogi.
  Ja, so.
  Medtem, ko se mi zavedamo, da imaš lahko toliko otrok, da boš za njih lahko poskrbel, v krajih iz katerih ti ljudje prihajao, za to skrbi bog.
  In ker se mi zavedamo, da ne moreš imeti otroka, kateremu ne boš mogel zagotoviti človeka dostojnega življenja, obstajajo kraji, kjer je otrok od boga dan in bo že kdo skrbel zanj. Če ne drug, pa bog. Pa našega krščanskega pri tem nimajo v mislih, tako, btw.
  in zadnje čase so pogruntali, da obstajajo kraji, kjer rečeš azil in zate in za tvoje otroke skrbijo drugi. In obstajao ljudje, ki padejo na to finto in se jim zdi jako fajn, da so, kao, človekoljubci.
  Krasni novi svet, kajne, Igor in podobni. Mi, ki se zavedamo, da imeti otroka ni kar nekaj ampak to pomeni skrb in dolžnost naj zdaj sprejmemo miljone in miljone tistih, ki se jim, oprostite izrazu, mirno jebe z ato, kaj bo z njihovimi otroki.
  Igor in ostala socjalistična raja, kako bomo rešili ta problem?

  • macon

   Socialisti bodo dobili uzdo na gobce oziroma del se jih bo spreobrnil, ko se jim bodo življenja radikalno poslabšala. Najprej beda, potem spremembe.

   • Peter

    Mene zanima, kaj pravi igor na to, kar sem napisal.
    Seveda odgovora ne bo, Ga nima.

    • Peter

     Še vedno čakam Igorja. Igor, malo smisla za debato bi pa le pričakoval od levičarskega intelektualca, če že imaš jajca se javljat sem.
     Zmanjkalo jajc ob argumentih? Pa to imate levi radi, debato, spoštovanje drugače mislečih, kresnaje mnej?
     Igor, no?

   • stane

    Najprej spremembe,brez bede,to pa ne!

    • macon

     Spremembe brez bede niso možne, ker imajo levičarji vse mehanizme družbe pod kontrolo. Dokler bo še nekako šlo, bo večina molčala.

     • stane

      Zal je res. Da bi se narod postavil zase,se pa nikomur ne sanja. Bo ze nekako,si vecina misli.
      Narobe!

 • skorpijon93

  Slovenski državljani množično odhajajo v tujino v zadnjih 7 letih, večina se jih ne vrača , prihajajo bosanci, stanje se samo poslabšuje, uživajte v propadajoči sloveniji, suverenosti pa tako nimate več !

 • montyamp

  Poleg migrantov jim bo začela za vrat skakati slovenska policija z vojsko .
  Tako je bilo med WW2 , tako bo tudi danes .
  Slovenci najbolj butast narod v EU , med prvimi tremi na svetu .
  Koliko kurćanističnih policajev z ZKP mi lahko kdo našteje ???
  Nul koma Jozef .

 • Peter

  Hehe, ko se oglaša putiket, kmetavzar tumpek molči…
  tumpek kmetavzar, ti net neki ne vleće u kroaciji dans najbolš…ja, so na pup tv pa hanzi poročal, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  “Spoznajte skupino domačinov iz Bele Krajine, ki je ustanovila prvo vaško stražo za migrante v Sloveniji.”

  Vaške straže???…A se niso tako razvili domobranci?… Pič*** vam mater**** domobranska. Kdo za vami stoji? SDS?

  • Peter

   Pozabil si povedati, da ste jih pobijali in da jih boste spet.
   Ts ts ts, no.

  • Peter

   Ne, kmetavzar, serpentinšek je organiziral obrambo naše meje…
   Ne verjameš?
   Jasno da ne, jaz tudi ne, hehe, no.

 • boogin1

  Avtohtoni prebivalci so tisti, katere vežejo določene skupne lastnosti kot so na primer: običaji-navade, ki so že stoletja, če že ne tisočletja enake in nas vežejo med seboj, tukaj je tudi kriterij vere, pa če to priznate ali ne. Rad poslušam na primer: Avsenike, Slake,…, me prav zanima, kateri od prišlekov iz muslimasnkih dežel bi jih bil pripravljen poslušati z mano in pri tem uživati, tudi to je eden od mnogih povezovalnih elementov, ki nas delajo drugačne. Komunajzarske orgije, ki jih komunajzli prirejate so po mojem mnenju tudi neke vrste vera-le da je to satanistična. Ker ste komunajzli najbolj primitivna bitja, seveda ne razumete oz. nočete razumeti, da je kultura EU prebivalcev tako različna od muslimanske kulture, da je sobivanje in druženje, kar se dokazuje tudi v praksi nemogoče. Biti musliman pomeni način življenja in jaz ne nameravam prevzeti muslimanske vere in muslimanskih navad. Seveda bodo ti naši lepi običaji sčasoma izginili v imenu fašistične leve multikulti ideologije. Ko se bo to zgodilo in bodo ti lepi običaji izginili, na srečo mene ne bo več na svetu. Vaša multikulti fašistična ideologija bo sčasoma prepovedala vse, kar nas je družilo, uzakonila bo kaj je prepovedano, kaj se sme govoriti in uzakonila, kaj je dovoljeno in kaj moramo govoriti, z drugimi besedami uvedla bo nacistični režim, na katerege se komunajzli tako radi spotikate. Imam pa tudi vprašanje, zakaj mislite, da si nekdo zasluži azil, za katerega po nobenih kriterijih ne izpolnjuje pogojev. Muslimanska golazen, ki okupira SLO in EU obvlada edino to, da ženske razširijo noge, obrezanci odpnejo hlače, opravijo svoje v 5 minutah in se jim od tam dalje jebe za svoje potomce, jih bodo že drugi živeli, potem pa hajde v EU, kjer bodo komunajzarske skrajne levičarske vlade z bolano socialno politiko golazen obesile na grbo državljanom EU, da jih bomo pod izgovorom o človekovih pravicah živeli do konca življenja in jim nudili standard, do katerega niso upravičeni in o katerem EU in SLO državljani lahko samo sanjamo in potem se bodo v EU naprej razmnožujejo kot podgane. In to bo uspelo nelegalnim prišlekom, s pomočjo fašističnih komunajzarsko ekstremistično toltalitarističnih skrajnih levičarjev. Ne razumem muslimanskih ilegalnih migrantov, zakaj rinejo v njim sovražno EU, saj naše EU kulture in vere tako in tako ne prenašajo. Za vas komunajzle in skrajne levičarje imam tudi vprašanje, zakaj menite, da je uvoz prišlekov dober za EU poleg zavedanja, da ne izpolnjujejo nobenih pogojev ? Tudi staranje prebivalstva ne vžge več. Zakaj menite, da bo bolje, če nas bo 4 milijone namesto 2 milijonov ? Število prebivalstva je že sedaj problematično. Ali ni že sedaj finančni sistem preobremenjen ? Želite še večjo nezaposlenost ? Še večje izdatke za socialne transferje ? Si želite še večjo revščino oziroma revščino za vse ? Prosim, ne enačite SLO migrantov na delu v tujini z muslimanskimi migranti. SLO migranti gredo na delo v tujino izključno zaradi dela in se po delu tudi vračajo v domovino, plačujejo davke,… ne zaradi izkoriščanja bolane zakonodaje, ki velja samo za neevropske prebivalce.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Pri nas dobivate samo minuse iz tujine in dokazujete kako nehumani smo. Najprej postrelimo vse medvede potem pa lahko nadaljujemo na meji, to bi vi desničarji radi al kaj?

  • Peter

   Hehe, poklićeš kmetavzarja, in kmetavzar pride.
   Kmetavzar, si ponosen nase?

 • montyamp

  Se pravi , da so tiste vrečke od sorosa s sendviči za Domobrance .

 • Artur

  Rusi gor Rusi dol ampak levajzlske promigrantsko, prošerijatarke gamadi ne tolerirajo niti pod razno tako kot pri nas, pri nas bi jih naša narodno izdajalska vladajoča komunajzlska banda najrajši glorificirala pa še nagradila povrhu.
  https://www.youtube.com/watch?v=65laiu2yckw
  Kaj takega v naši SLOkomunajzlski vukojebini ne bomo doživeli ravno obratno kakor se zadeve odvijajo.
  https://www.youtube.com/watch?v=bGRBlvTwYaA

  Oni uvažajo tiste prave begunce prav od doli, ki so sposobni ustvariti dodano vrednost v njihovi družbi, migrantske parazite tretirajo pač kot parazite tako kot bi to morali izvajati drugod po Evropi
  https://www.youtube.com/watch?v=hqdyyHJb_SE

 • montyamp

  Židje bombardirajo Afriko , podgane bežijo , ženske z otroci pa se borijo .

 • Igor Kodelja

  Pazite belokranjci da vas ne obsodijo domobranstva.kot je že bilo nekoč

  • stane

   To je neizbezno!

 • montyamp

  To kaj vam je Dolfe trobil pred 80 leti vam bo usekalo , kdaj ???

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  No, pa se postavimo v kožo migranta… človek štarta 5000 km stran… preživi v turških taboriščih… se vsede na gumenjaka, skupaj s 100 drugimi… prehodi celo pot iz Grčije do Slovenije… in tukaj naleti na vaško stražo ki strelja nanj… in reče… naprej ne morem več, se obrne in se odpravi peš nazaj v sirijo. SDS “hvala vam,” da ste nahujskali slovenski folk !!!

  • Peter

   Malenkost. Še bolj pa bi se morali zahvaliti eni minorni stranki, ki nam bo skozi en tir pokradla stotine miljonov evrov.
   BO TUDI TEBI KAJ PADLO Z GLOBOKO OBLOŽENE MIZE? kAKŠNA DROBTINICA PA BO, NO.

  • montyamp

   Kolikim Slovencem si pomagal s tem ko držiš štango murglosrbskim roparjem Slovenije ???
   Koliko migrantov imaš v svojem bivališču ???
   Če te ženske in psi ne marajo , te tudi kozojebači ne bodo .

 • Peter

  ko bi se poskušali postaviti v kožo plačančka ene obskurne stranke, potem bi šele bil problem, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Ko smo gradili skupno Evropo… ni bilo v načrtu, da bodo tudi ograje in oborožene vaške straže. Ograje ločujejo in ne združujejo…vaške straže pa so že obstajale za časa 2 sv. vojne. Vsi dobro vemo kako se je za njih končalo. Da ne boste spet jokali in stokali…odkrili smo nekaj novih jam !!!

  • Peter

   ti Evrope nisi nikoli gradil. Komunjare ste za jugo bili in boste,
   Imaš jajca, da to priznaš?

  • montyamp

   Ka si ti gradil , NKVD primitivec ???!!!
   Bunker Konjica 4,6 miljard dolarjev
   Bihač podzemno letališče 8,5 miljard dolarjev
   Split podzemna luka 5 miljard dolarjev .
   Preračunano v stanovanja po 50 000 dolarjev , bi z zneski porabljenimi za idiotske gradbeniške manevre , lahko zgradili 362 000 stanovanj .
   Avtomobilov za 10 000 dolarjev bi lahko kupili miljon osemstodesettisoč ( 1 810 000 ) .

   Letališče Titograd, mega letališče Udbina, v Splitu je vojna luka Lora in izven splita sklonišča za podmornice, zaklonišča za raketne čolne in podmornice na Korčuli, na Visu, sami tuneli in oporišča, 23 republiških velikih zaklonišč v stilu Kočevske reke, razvoj letal Galeb/Jastreb in Orao J21-ki so jih naredili samo 32kosov in so bili zaradi šibkih mašin povsem ničvredni- samo za letenje in paradiranje…Angležarji niso dali motorjev, itd, vsaka od naštetih pizdarij po 5Mrd US Dollars čez prst –

 • Peter

  tumpek kmetvzar je gradil Evropo. Prosim, da se tega ne pozabi in se mu postavi temu primeren spomenik.

 • Peter

  V bistvu pa moramo priznati, komunjare so zgradile Evropo. Če Evropa tega do sedaj še ni spoznala, pa bo prej ali slej, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Ma kdo je ta pofukani Peter ki me nonstop zalezuje? A je ritopik? Ve kdo?

  • Peter

   Kmetavzar, vi talevi imate ritopike radi…

   • UnFlâneur

    ali pa kužke …

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Evropo smo gradili tudi komunisti…slovenski napredni komunisti. Kapish?

  • Peter

   Seveda. Napredni komunisti…nekaj takega kot lesen šporget, a ne, kmetavzr, no.

  • montyamp

   kardeljmačekkidrićbebler , morilci so zgradili samozapravljanje

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Tudi Kučan, Drnovšek, Sonja Lokar, ZSMS z tednikom MLADINO smo Evropo gradili !!!

    • Peter

     ja, Z tednikom, tovariš petja, si jo gradil. Z t…

 • montyamp

  Komunisti so Slovence zazidali z 11 zidovi , danes pa pravijo da so zgradili Evropo .
  Enajst zidov ni EU .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  A je res Peter peder? Zelo ga sumim, da bi lahko bil !!!

  • Peter

   Levi imate pedre zelo radi, kaj se zdaj sprenevedaš, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Rezilna žica in vaške straže…RAUS !!!… Kapish?

  • Peter

   Hehe, kar se mene tiče v halozah ne rabimo nobene žice. Kar naj pridejo k tebi, jih boš lepo pogostil.

 • Peter

  In debata z najbolj prominetnim predstavnikom levice tukaj se sprevrže v tole:

  A je res Peter peder? Zelo ga sumim, da bi lahko bil !!!

  Je to res vse, s čimer lahko dandanes postreže levica v debati?

 • montyamp

  Rdeči fašizem spušča v Slovenijo ISIS morilce .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Tu se ne gre za poštenost, ljudje so obupani, nasankani, napumpani, gedo na zahod na boljše, mi bi jim morali še pomagati da čimprej odidejo. Desničarji in njihove vaške straže pa bi jih streljali. ZAKAJ?

  • montyamp

   tito bandito je v hrbet streljal tiste ki so bežali iz yugojebine .
   Jesi bre glup .

  • Peter

   kmetavzar, ko bodo avstrijci in talijani zaprli meje jih boš lahko imel vse. pri sebi, Doma.
   Javi, kako se imaš, takrat.

  • Peter

   n debata z najbolj prominetnim predstavnikom levice tukaj se sprevrže v tole:

   A je res Peter peder? Zelo ga sumim, da bi lahko bil !!!

   Je to res vse, s čimer lahko dandanes postreže levica v debati?II

  • montyamp

   Udbovsko dete , tvoje človekoljubje je brez kompasa .
   Najprej boš moral na terapijo da razviješ nekaj malega empatije do Slovencev , ki ti omogočajo tvoje provociranje , psihopatologijo partijske omladine .

 • montyamp

  Panika u murglama , Domobranci prihajajo iz jam .

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Ne iz jam…toti so crknili…imamo pa že nove jame pripravljene. Potrebna bo ponovna deratizacija.

   • Peter

    Zelo si spet korajžen, kmetavzar.
    Se ne bojiš prijave sovražnega govora, so tvoji tam, kjer se odloča?

   • Peter

    Boš potem spet cvilil, da nisi ti, da nisi tako mislil, če te kdo prijavi?
    Korajžen si, korajžen, dokler si anonimen…Še nekajkrat omeni jame pa metanje, pa bom poiskal odvetnika…pa bomo videli jme in metanje in sovražni govor…

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Ajd poišči ti odbetnika…ha ha ha… pa bom oba fuknil v jamo… Kapish?

     • Peter

      Ja, ampak mene ne zaradi groženj za metanje…ubogi si, kmetavzar. Nimaš nič drugega s čimer bi se hvalil, kot z metanjem v jame s strani svojih idolov. Bogi si, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Ideje pokvarjenih desničarjev:

  “Za namen zavarovanja živali in preprečitve prehoda človeku nepridipravu bi bila v tem primeru smiselna vsaj 4 m visoka ograja iz železobetona, grajena pod kotom 75-80 stopinj. Na zadnji polovici metra višine bi bila ograja lasersko varovana po principu prekinitve laserskega žarka, ter na vrhu opremljena z razpršilnimi injektorji z jedkimi snovmi, ki bi ob prekinitvi laserskih žarkov 2m vzdolž ograje jedko snov razprševali v meglico širokega kota. Če laser zazna migranta pa strupeni plin.”

  PS: Desničarji, sram vas bodi !!!

  • montyamp

   Višegrajci so pri pameti , ti si zapečaten s cerebralno paralizo , zrel za zvezo norcev .

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Višegrajce bodo kmalu fuknili ven iz EU če bodo tako nadaljevali. Kapish?

    • montyamp

     EU zgleda danes kot yugojebina pred razpadom .

 • Peter

  Pokvarjena kmetavzarska duša je pripravljena prodati svojo domovino nelegalni tujerodni invazivni vrsti za nekaj ojrov, ki mu kapnejo s soroševe mize.
  kmetavzar, sram te bodi, nisi vreden naziva slovenec, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Držite desničarske gobce. Se je kdo od vas boril za samostojno Slovenijo? Moj kurac !!!… Jaz sem leta 91′ ležal v jarku na mejnem prehodu Gruškovje…čakali smo Srbe četnike, ki jih potem ni bilo. Takrat sem se boril tudi za Janša…ampak nikoli več. Za njega ne !!!

  • Peter

   Tvoj problem.

   Izdajalci so bili vedno najhujši.

  • montyamp

   Hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………………………………. , a si bil z njim ???????????????
   Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
   A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
   V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

  • centurion

   Anton Peinkiher, kje si ležal?
   V dreku udbe in SDV, kjer si vedno ležal.
   OPRAVIČILO BOOOO?

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Ko smo v TO spoznali kam Janša cilja smo se mu uprli. Hvalabogu, da so bili poveljniki TO prisebni !!!

  • Peter

   Ti pa to…dva pojma. komunjare so takoj pometali iz to. So vedeli, das e z izdajalci nima smisla ukvarjati.

  • centurion

   QWA si delal Tonči?
   Zarad laži se bo treba opravičevati, Tonči.

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • Peter

   TI SI BIL V to? hEHE, KJE PA’ V TANKOVSKI KOLONI V rADGONI?

  • slosin

   vaške straže….vidi se, da maš že polne gate…

 • montyamp

  Soroševi plačanci smetijo po portalu , temu se reče ————– izdaja—————– .
  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Čujte, rečite Petru, če ne bo držal svojega desničarskega gobca zaprtega, bom ga v brezno fuknil…kar v Kočevskem rogu. Naj se zgodovina ponovi !!!

  • Peter

   Lahko kar meni poveš. Ali pa nimaš korajže? Seveda boš metal v brezna, spet, seveda boš. Ti ni čisto nič nerodno, metati svoje sonarodnjake v brezna zato, ker niso komunjare’
   JQSNO DA NE, TEGA STE ŽE VAJENI.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Bili so izdajalci slovenskega naroda. Mednarodno potrjeni. Vprašaj Britance.

    • Peter

     Anton, udbovc, spel se.
     Je kaj bolj nagravžnega kot udbovc? Ja, Stasijevci so bli hujši, pa ne veliko, anton.

 • montyamp

  Soroševi plačanci , VIA kurćanizem , so izdajalci ki napadajo Domobrance .
  Nakon ovakih govorenja o Janši , u niz razgovora TONE PEINKIHAR je negdje sredinom rujna 1993 g. zatražio , da sačinim skicu plana za psihološko – propagandno djelovanje, kojim bi se srušio JANŠA , najprvo kao ministar obrane, onda totalno kompromitirao .
  PAINKIHAR KAŽE DA PODRŽAVA KUČANA i KUČAN ima utjecaj u svim strukturama starih nomenklatura i starim kadrovima u novi nomenklaturi vlasti u Sloveniji , s osloncem na stare kadrove državne sigurnosti, na direktore velikih banaka , velikih privrednih organizacija Slovenije , te u ukupnim finansijskim strukturama .
  Drnovšek je tehnokrata vlasti sa osloncem na stranke lijevog centra , ali je pod utjecajem stranih centara moči , sa dobrim pozicijama u strukturama bivših jugoslovenskih vlasti .

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Niti evra ne bom plačal…niti evra. Zapomni si !!!

   • Peter

    Hehe, obstaja lepše priznanje kdo in kaj si?
    Jasno, da ne boš plačal, Anton, saj si naš, no.

    • centurion

     Odpisal so ga, Tončija.
     Zdaj za par cekinov tu serje po forumu.

     • Peter

      Hehe, revolucija žre svoje Peinkihnerje…lepo.

   • centurion

    https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

    Boš najebal, boš, Tonči.
    Dolga je roka zamere.
    Izdajalce doleti RR.

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Niti centa !!!… Opravičil se tudi ne bom…ker se nimam za kaj: Kapish?

     • centurion

      OOO pa boš.
      Kmalu pravnomočno, hehehe.

     • slosin

      a se boš rajši kr v jamo fu*no…?

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Ne, lahko pa tebe…

     • Peter

      Hehe, ko se udbovcu utrga…neprecenljivo.

     • stane

      Ko se vardi utrga, neprecenljivo/3

  • centurion

   +++++++++++++++++++++

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Kaj pa ti rišeš križe? Ka ta vaški far natepavle? Ritopik?

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Vsi nocojšnji komentatorji se postavite v vrsto pred vaško cerkvijo. Far vas že čaka…tič mu stoji !!!

  • Peter

   Jp, udbovc, ti že veš.
   Udbovc. Človek, ki je izdajal prijatelje, sosede za udobnosti, ki jim jih je ponujal komunistični režim za to, da so izdajali in ovajali.
   Anton, človek na mestu si, res no.

  • centurion

   A Radenka Radojčića si kej obisku v zaporu?
   Tudi zarad tebe je moral v keho.
   To se ne zaboravlja…

 • Peter

  Anton, lej, meni bi bilo nerodno. TI PA ŽE VEŠ, NO.
  V tvoji vasi vedo, kdo in kaj si? So ponosni nate? Te povabijo na pivo, da jim poveš, koga si zašpecal?

 • Claudio Moro

  Ti so pa RES samo za v vasko GOSTILNO! MUAhaahhahaah

 • montyamp

  DOMOBRANCI — VAŠKE STRAŽE — PAZITE SE , udbovska omladina
  CKSKYU gnezdi v državnoupravnih katakombah .
  Dokazi so za njih špansko selo .
  Se pravi , da se pod novo vlado , eksekucije udbomafijskih sodnih krokarjev lahko nemoteno nadaljujejo :

  internetnega pedofila” A. Magajno – brez dokazov, ,,morilko lastne hčerke” D. Jalševec – brez dokazov, ,,roparja lastnega 35 let starega traktorja” F. Kanglerja – brez dokazov, ,,morilca onemoglih starčkov” dr. I. Radana – brez dokazov, ,,eksekutorja nedolžnega ” (s!)lovenca – izdajalca -pilota v helikopterju JLA – brez dokazov, ,,opravljivca fašista-komunista Pierazzija” Boštjana M. Turka – brez dokazov, dr. Milka Novič-a domnevnega morilca Jamnika – brez dokazov , PATRIA JANŠA brez dokazov ……………………..

  A Balkanski bojevniki in njihovi tranzicijski botri mirno in na prostosti pijejo vsako dopoldne svoj zasluženi kapučin na Tromostovju, med tem ko trgovina z mamili in migracijami na debelo cveti in se razvija – z vsemi dokazi!
  UDBOVSKA DECA so rak rana države .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Leta 1991 sem v okviru svojih zadolžitev in pristojnosti večkrat pisno in ustno predstavil enoznačno napoved razvoja dogodkov ob osamosvajanju Slovenije, ministru za obrambo Janezu Janši in njegovemu namestniku Miranu Bogataju… s katerimi enotami iz katerih vojašnic in s katerimi cilji, katerega dne bo JLA intervenirala v cilju zavarovanja jugoslovanskega režima na državnih mejah v zgodnjih jutranjih urah po dnevu proslavljanja osamosvojitve. Janša in Bogataj te napovedi razvoja dogodkov ob samem aktu osamosvajanja nista hotela upoštevati…Janša je hotel totalno vojno. Hvalabogu, ni mu uspelo !!!

  • montyamp

   Ka si dobil injekcijo od farja , Bogu si se zahvalil .

  • centurion
   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Dne 27.06.1991 ob 02.45 sem kot dežurni VOMO MORS prvi obvestil Republiško koordinacijo RS, o izhodu tankovske enote 1.okbr JLA iz Vrhnike proti Ljubljani. Ob mojem prvem klicu na Republiško koordinacijo o izhodu tankov iz Vrhnike, dežurni v tem organu niso hoteli verjeti temu obveščevalnemu sporočilu in šele po takojšnjem preverjanju tega podatka na postaji milice na Vrhniki, ki je potrdila informacijo o izhodu tankov iz vojašnice, so v Republiški koordinaciji šele verjeli mojemu obveščevalnemu podatku iz VOMA in sprožili obveščanje oblasti RS o začetku sovražnosti z JLA. Zato me ne jebite in vtihnite… Kapish?

    • centurion

     Kaj pa Depala vas?

     • Peter

      Ne razumeš. Udbovc Anton nas je lastnorčno osvobodil, zasluge pa si prillašča Janša, Jasno, da ga sovraži, no.

     • centurion

      Radenko Radojčić lepo opisuje v zapisniku
      poosamosvojitveno osvobajanje Slovenije
      s strani UDBE in žveplenkota.
      Zveza mu je bil ANTON PEINKIHER-
      partizansko ime Foglof Tunek.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      To je čista laž !!!

     • Peter

      Hehe, kmetavzar, danes si pa malo ausglajzan…pozabil si kapish, no.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      KAPISH????

     • Peter

      No, saj bo še kaj iz tebe.
      btw, kaj pa ti drugega ostane, ko enkrat zajebeš’
      LAHKO UTIHNEŠ ALI NAPREJ GONIŠ SVOJO.
      ti utuhniti ne znaš.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      He he…tu pa smo Janezeka zjebali :)

     • Peter

      Dobro ste ga. Bil je naiven, mlada demokracija, svoboda, novi časi…pa je mislil, da tudi udbovci špilate nov ferplej. Ja, pa ga niste. Ste ga zjebal, dobro.
      Zdaj pa napiši en članek v nedelskega na to temo. SAJ SI DŽEK, SI UPAŠ.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Od afere Depala se je v Sloveniji začela delitev na t.i. “pomladne stranke” – danes skrajni desmičarji… in “stranke tranzicijske levice”- danes liberalna in napredna levica !!!

     • Peter

      liberalna in napredna levica?Hehe.

     • centurion

      Ne Janezeka,
      SLOVENIJO IN SLOVENCE.
      Sicer te tudi sodišča več ne ščitijo.
      Odškodnina in -OPRAVIČILO.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Niti centa…in nobenega opravičila… Kapish?

     • centurion

      Zajebal si in izdal SLOVENIJO IN SLOVENCE.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Jaz nisem domobranec…kapish?

     • centurion

      BOG ne daj takih domobrancev.
      Si levi retardiran fašist.

   • Peter

    Itak. Že od nekdaj ne dela drugega kot kopipejsta sem. Škoda, da tega ne opazijo tisti, ki ga plačujejo.

 • Peter

  Anton tumpek, si gledal film Življenje drugih?
  Govori o STASIjevcu, ki je spoznal, da nekje obstaja meja.
  Ti tega še nisi spoznal, še vedno misliš, da lahko groziš, da boš metal v jame…Žalosten primerek udbovca si.
  Pa srečno hodi, haloški kmetavzar, no.

 • Peter

  Je kaj čudnega, da osamosvojitev ni uspela?
  Zaradi kmetavzarjev, ki so pripravljeni izdati domovino za nekaj rubljev je tako, kot je.

 • montyamp

  Ajde Viktore čitaj ovo :
  Zgodovina ima nesrečno navado, da se ponavlja. (sir Martin Gilbert, zgodovinar)

  Očitno nas kot družbo v celoti boli qrac za prihodnost. Današnja kultura potrošništva, kult užitka, razprodaja človekovih pravic kot na sejmu in odsotnost dolžnosti so povzročili, da nam je vseeno kaj bo jutri. Važno je kaj je tukaj in sedaj, kar kriči na vas iz vseh reklam. Lekcije iz zgodovine nas ne zanimajo. Ko so ameriški vojaki leta 1945 osvobajali koncentracijska taborišča, so nagnali nemške civiliste na ogled teh grozot. Prisilili so jih, da so gledali posledice svojega gledanja proč. Mnogi so znoreli ali pa storili samomor zaradi t.i. ”tihe privolitve”, ker niso bili zmožni prenesti subjektivne odgovornosti. Bo pri nas kdo imel obraz, da bo odgovarjal za namerno tiščanje glave v pesek? Anarhisti, Luka Mesec, Violeta Tomić, Tanja Fajon, Nataša Pirc-Musar, Videmšek, cmerarji, forum 571? Multikulti prerašča v katastrofo epskih razsežnosti. Vsi dokazi, posnetki, poročila, posnetki (neodvisnih medijev ali ljudi na licu mesta) iz Evrope niso dovolj. Usrane mestne ulice, zasvinjani parki, mestne četrti, ki izgledajo kot 5 minut po apokalipsi, opustošenje hiš lokalcev, kopičenje smeti, kaos, beda, anarhija, grupiranje srepo gledajočih neznancev, skupine mrkih silhuet, brezposelni zlovešči postopači, ki te poskenirajo od glave do pet ko greš mimo, nekontrolirana divja rast kriminala morilske drhali, množica lažnih identitet, grožnje, ustrahovanja, nasilje v šolah nad avtohtonimi učenci, prerezani vratovi, odsekane glave, razsuta drobovja vsem na ogled, zadavljene ženske, oropani in umorjeni upokojenci, noži, strelivo, eksplozije, bombe, kraje, ropi, tatvine, mrtvi otroci, povožene šolarke, cel šopek novih eksotičnih bolezni, raztrgane vagine in anusi, raztreščena trupla na ulicah, v diskotekah, lokalih in na transportu, kolaps javnega prevoza, zažiranje v socialo, parazitiranje proračuna, no-go cone, absolutna nemoč policije in lokalnih skupnosti, sesutje reda in varnosti… Evropa 2018… Za medijsko blokado je skrita agenda, zaradi katere se žrtvuje lastne državljane. V družbi, ki kaznuje in degradira žvižgače, to ne preseneča. Resnica pa zahvaljujoč tehnologiji vseeno najde pot skozi medijsko sito. Vse kaže, da mentalno drsimo nazaj v srednji vek. Sicer high-tech, a še vedno srednji vek. Na eni strani vesoljska tehnološka razvitost, na drugi strani mrak, nazadnjaštvo, prazne glave, oprani možgani, verske in korporacijske vojne, suženjstvo, hlapčevstvo, plačane privat vojske bogatašev. Medtem se Slovenci lahko pričnete učiti koran. To vam morda nekega dne reši življenje. Vmes se bodo naši dominantni mediji še naprej delali norca iz pojma islamizacija. Dogodki po Evropi kažejo pravi obraz multikulture. Kakorkoli obrneš bo to na koncu pripeljalo do genocida. Če bomo avtohtoni Evropejci še naprej anti-rasistične, feministične, LGTB ovce potem bo to genocid nad nami. Vkolikor nam bodo zrasla muda, da se postavimo zase bo to genocid nad njimi. Ne vidim druge možnosti. Multikultura je utopija, ki se bo končala v rekah krvi. Odjebati vse ne-Evropejce nazaj v njihove zaprašene vukojebine. In nove nürnberške procese za vse, ki so izvajali in sodelovali pri multikulturnem projektu. Za prizorišče sojenja v Sloveniji predlagam Kongresni trg v Ljubljani, kjer je dovolj vej za izdajalce, kriminalce in morilce in njihove kurbe, da podoživijo usodo Il Duceja in Clare Petacci. Polurno sojenje kot tistemu Romunu bo dovolj, da nas kdo ne bo obtožil, da smo necivilizirana drhal. To bi bil šele prvi korak Slovenije k demokraciji: obglavljenje parazitskih elit. Viseče na vejah bi pustil guncati še en čas, da jih malce kavsajo ptiči in načne prvo svobodno sonce slovenskega naroda. V poduk.

  Zlo se razmahne, če ga zanikaš, ne priznavaš njegovega obstoja. Ljudje nočejo biti soočeni s težavo, ker jih odgovornost utruja. (Arthur Miller)

 • Jovo Jamnica

  Sitnooo. Še maloooo, pa mesnc dni uživanja f Črni gori. Morje, sonce, palme, Nikšički pir f potokah… Še mallloooo

  • Peter

   o, montenegro…uživaj.

   • Jovo Jamnica

    Hvala. Fsako leto. Mam pa doli tut internet… LOL

    • Peter

     Smola.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Kaka smola? Jas bi tebe natrl s smolo in te poharal…pol pa fukno v gorico, za strašilo !!!

     • Peter

      kaj bi ti, kmetavz, mene prav malo briga.
      V tvojih goricah pa strašil nit ne rabiš met, za tisteih par jagod se tud ptičem ne lub letat ke h teb bogu za rit, no.

     • Jovo Jamnica

      Pa morm vedet, kva dogaja. Taki sn…

     • Peter

      na dopustu mam telefon sam za muzko, ostalo je vse out…dopust, po difoltu…

     • Nšo-či

      :) lepo, da se znaš tolk odklopit

     • Peter

      Saj ni tako hudo. Brez muzike bi bilo huje…Lepo se imej…

     • Nšo-či

      :) ful đežuje, grmi in se bliska

     • Peter

      aja…poletne nevihte…

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Ka pa šmarnico? Jaz jo mam zraven na morju :)

   • Jovo Jamnica

    Šmarjokl mam jas svoj. Sebo si ga pa neom vlačo…

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Eh, jas jo mam zraven…pa kvinto tudi. Fsak dan sn rahlo vrezan. Samo rahlo…Julika ne pusti :)

     • Jovo Jamnica

      Jas mam rat spremembe. Zato doli pijem pir…

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Pol pa NA ZDRAVJE :)

     • Jovo Jamnica

      Fala enako…

     • Peter

      Zaj pa ti men povej, takole med brati, kaj si kaj misliš o tem bogem tumpeku, ki misli, da je udbovc…

     • Jovo Jamnica

      Nea vem. Po mojo se zafrkava.

     • Peter

      Saj se jaz tud..
      Je biu enkat en band, Joker se mu je reklo…slab. kopija eni njuejđ pa tko…

     • Jovo Jamnica

      Kaj to misliš onega z Veleja. Nea se mi zdi, da je to on. No, pa onega glih tak nea poznam. To sta bla kao špecjalista za njega – Rožle pa Vrhovni…

     • Peter

      Ja. Od Bratuške PR. Kaj vem, tak stil ma.
      Sploh pa ni važno, uživaj v montenegri, no.

     • Jovo Jamnica

      Nisn še tam. Še kakih 20 dni mi fali, pa sn vseeno že zaj tak hepi… LOL

     • Peter

      Ja, baje je ful lepo, pa cigarete so pocen…hehe.

     • Jovo Jamnica

      Vsako leto si v Kolašin kupim 3.5 kg ekstra albanskega fino rezanega tobaka. Folga celo leto. Pakiran po 0,5 kg = 7.5€. Evo, zaj ga vlečem, starega skoro leto dni, pa ni suh. Zavijajo ga v neki posebni papir, keri drži vlago tako, kot je v stanovanju.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Ti pa ftihni drgač te bom zjebal. Civilni obveščevalno varnostni službi (SDV – UDBA, VIS, SOVA) in v nekdanji varnostni službi JLA (Organi varnosti JLA, nekdanji KOS – Kontra obaveštajna služba… Kapish?

     • Peter

      tumpek, spat pejt.

     • Peter

      Dokler nisem rekel, da te ni, te ni bilo.
      Hehe, zavpijem in skočiš, slavni kos, no.

  • ZatonMesecnikov

   Koljevka vabi Jovice…

   Kri ni voda, pravijo…

   • Jovo Jamnica

    Heheheeee… Mi je prav malo mar.

  • Nšo-či

   lepo je tam :)

   • Jovo Jamnica

    Že dest let se voziva z mojo drago tjakaj, na isti plac, isti klimatiziran “studio”. 5€ po glavi na dan, 5€ meni po glavi v bližnjem hotelu. Ni da ni. 65 centof flaša mrzlega Nikšičkega f trgovini, 1.5€ pa na plaži…

    • Peter

     Oho, sliši se dobro…
     Čakaj, 5 e na dan po glavi, za dva je to 10, torej 14 dni 140…ok, brez hrane.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Doma ponucama na dan več, ker tam ni treba plačat elektrike, tople vode, pranja posteljnine, kablske TV, WI-FI… Če mi paše, lahko gledam po TV še Hanzi TV… LOL

     • Peter

      Pa to ni res…ker tudi hrana ni draga, verjetno…Saj si kot švaba, ki je hodil v jugo za penzijon, no…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Točno tak. Pa še ful prijazni so fsi. Dobenga Hrvatara… LOL

    • Nšo-či

     :) dobro si organiziran. Meni je bil Kotor izjemno všeč, ker se planine zrcalijo v morju. V Budvi je pa lušn zvecer.

 • Miki Miška

  želim se pridružiti …mislim resno in moramo se pričeti združevati za našo varnost

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Ti se raje pridruži Šiškovi Štajerski vardi. Oni so baje opasni :)

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Tak, ko vam jebe vsem vkup mater desničarsko…grem filma gledat. Lahko noč !!!

  PS: SPAT SE SPRAVITE…DOVOLJ STE LAPALI !!!

  • Peter

   Življenje drugih?

  • centurion

   Na mal literature za lahko noć.
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

   Pa še

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • Miki Miška

  turnšek namest tvojih lažnjivih proslav partizančki pejte rajš na meje ustavljat golazen ne da tam pijete na vaših feštah ?’?!!

 • Peter

  kmetavzar, danes bi lahko poslušal v nedeljo zvečer tam pri vas v rovtah, no.

 • Slovenec

  Pravilno, če drugače ne gre in država (vlada) ne uredi nič, druge rešitve ni.

 • ZatonMesecnikov

  “Vaške straže” je pojem, ob katerem Levičar otrpne, adrenalin mu pa požene utrip na 220.

  genetski spomin…

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Vi desničarji pa imate v genih zapisano, da ste jamarji…he he :)

   • stane

    Kaj si ze na dopusti,ali si pobegnil iz psihiatricne ?
    No le pojdi na Kotnikovo. Tezko te pricakujejo.

   • ZatonMesecnikov

    Vi pa morilci teh jamarjev Tuppek. In bedaki, ki časrtijo prihod Komunizma na oblast kot “Narodno osvoboditev”.

 • Janez Kepic-Kern

  IZ BOVCA
  MI SPOROČAJO,
  DA JE EN ŠTAJERSKI DED – POVPRAŠEVAL,
  KAKO TO GRE – PASTI OVCE.
  Morda se bo pa F. Tunek res spremenil v “HILLBILLYIJA=HRIBOVCA
  Tudi tole -je zanimivo !
  ŠALA

  Po novem – je F.. Tunek opustil kozjerejo,
  tudi
  za kozo Juliko se bolj malo zmei.
  Iz firbca je par dni po našem SDS shodu, z avto seveda – šel v Bovec !
  In se tam – NAVDUŠIL
  ZA OVČJEREJO.
  MALO SE JE RAZGLEDOVAL PO DVATISOČAKIH OKROG BOVCA
  IN GODEL:
  “pa ti SDS -ovci
  so res “nori”,
  da v tej vročini – rinejo peš tja gor”
  F. Tunek se je le malo razgledal po Bovcu
  in
  na robu Bovca zagledal en travnik, pašnik, na katerem se je v soncu pasla le ena ovca
  OSTALE PA SO LEPO PAMETNO LEŽALE V SENCI DREVES.
  F. TUNEK
  je od navdušenja nad lepo, mirno, idilično podobo v senci počivajočih OVC
  ZATULIL:

  “UH, OVČEREJA, TO JE ZAME. Kako mirne in luštne so ovce.
  KOZE
  POLITIKA, TO JE PREVEČ “NEMIRNO” ZAME.
  Preselil se bom v Bovec in bom – redil, gojil – OVCE”
  Tako mi poročajo meni poznani iz Bovca.
  Da
  se je en korpulenten
  dedec s štajerskim naglasom – zanimaL ZA OVCE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Joj kako smešna šala… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

   • Janez Kepic-Kern

    NI SMEŠNA !
    Ti priporočam preselitev na Bovško, v Trento.
    Na
    Štajerskem se Boš zapil, na Bovškem pa grozdje – ne uspeva.
    Ovčjereja je prav OK biznis
    – za penzionista – kar boš v par letih. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  No, spat se spravite…mene že Julika čaka v postelji…naga in voljna :)

 • Peter

  Kmetavzar očitno ne more zaspat, če nima zadnje besede.

  Pa naj jo ma, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  SPAT !!!!!

 • Peter

  Hehe.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  SPAT SN REKO !!!

 • Peter

  Pa saj maš zadnjo besedo, no.

 • Peter

  Dejmo vstat.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Tebi ne stoji več :)

   • Peter

    Ko berem take, kot jih ti pišeš, res ne…

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Ker si frigiden…pimpek pau?

     • Peter

      ja, takoj potem, ko spedenam tvojo juliko je res bolj pau…čeprav se moram zelo trudit, da se spravim k volji ob tej tvoji zgubi od babe no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Peter je ritopik :)

  • Peter

   tumpek je pa kmetavzar.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    kmetavzar z velikim in trdim tičom…haloški Don Juan !!!

    • Peter

     ne, kmetavzar z malim k…hehe.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Zdaj pa dovolj… SPAT… pič*** vam mat****

  • Peter

   pa juliko kaj posodiš migrantom? Jih mate radi talevi, baje, no.
   Ne juliko, butel, migrante.

 • Peter

  hehe, kmetavzar z malim k bi imel rad zadnjo besedo…pa kdo mu brani, no?

 • Imperial Commando

  Eh ta Tunek, da se mu da vsak dan kracat tu. Beseda debil je enostavno premalo za njega, bo treba najti nov izraz, ustrezen njegovemu stanju v lobanji.

  • Peter

   Nima drugega dela. Pride dan, ko ga tudi jaz nimam, pa se malo delam norca iz njega.
   Saj tega ne dojame, pač tak je. kMETAVZAR. z malim k, hehe, no.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Od kod pa si se ti vzel? Iz štale?

   • Imperial Commando

    Lih fertik sva s tvojo mati. Pazi zdaj kmalu domov pride, bo jezna ce bos se pokonci.

    • Peter

     V bistvu ma problem, tam u halozah ne vejo točno, katera je mati, katera sestra in katera hčera. Baba je baba. Zato majo pa koze, zihr je zihr.

 • Peter

  tam po halozah vam nič ne hodijo, ubogi begunci?
  Bi jim lahko kozo dal, bo saj enkrat spedena kot treba, kmetavzar z malim k, no.

  • Imperial Commando

   Jaz imam teorijo, da se pod imenom Tunek skriva miha kordis, na tem portalu poznan kot rdeci balon smrti. Bo treba mal preverit.

   • Peter

    Uf, s tistim idiotom se pa ne mislim pogovarjat. tumpek, a si res kordiš?

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Ideje pokvarjenih desničarjev:

  “Za namen zavarovanja živali in preprečitve prehoda človeku nepridipravu bi bila v tem primeru smiselna vsaj 4 m visoka ograja iz železobetona, grajena pod kotom 75-80 stopinj. Na zadnji polovici metra višine bi bila ograja lasersko varovana po principu prekinitve laserskega žarka, ter na vrhu opremljena z razpršilnimi injektorji z jedkimi snovmi, ki bi ob prekinitvi laserskih žarkov 2m vzdolž ograje jedko snov razprševali v meglico širokega kota. Če laser zazna migranta pa strupeni plin.”

  PS: Desničarji, sram vas bodi !!!

  • Peter

   Zakaj? Če bi rad ponudil svojo sestro, ženo ali hčer ubogim beguncem, jih lahko pelješ na hrvatsko, cena bo malo nižaj, ampak, nekaj pa bo, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Tu se ne gre za poštenost, ljudje so obupani, nasankani, napumpani, gedo na zahod na boljše, mi bi jim morali še pomagati da čimprej odidejo. Vi desničarji in vaše vaške straže pa bi jih streljali. ZAKAJ?

  • Peter

   Ja, veliko ljudi, ki smo jih izšolali odhaja na zahod, na boljše, verjetno ne vidijo prihodnosti v komunistični džamaheriji na senčni strani alp. ZAKAJ?
   Ker nam vladajo levičarji.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Naš šolski sistem je med najboljšimi na svetu. Sistem ki smo ga levičarji zgradili. Mednarodno dokazano.

    • Peter

     Seveda.
     In zato odhajajo izobraženi v tujino. Ker v komunistični vukojebini ni prihodnosti. Mednarodno dokazano.
     Mi pa uvažamo dohtarje in ostale rahlo ožgane znanstvenike, ker je levakom tako všeč.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Za tebe ni prihodnosti ker si neizobražen. Meni je OK. Imam počitnice pa dobim plačo…he he…

     • Peter

      In zato mladi izobraženi ljudje odhajajo v tujino.
      Za podpornike komunajzarskega sistem ni bil nikoli problem najti službo. NE DELO, SLUŽBO.
      TUMPEK, SPAT PEJT, NO.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Jaz v šoli prekleto delam ko imam pouk…pa razrednik…pa otroški in mladinski zbor…ni kaj ni !!!

     • Peter

      Tisto mašinco znajo že vsi na pamet, drugega pa jih itak ne učiš, ker drugega ne znaš.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      O ja…partizanskih pesmi je kolko hočeš :)

     • Peter

      Seveda. Baje bo kmalu nova, o slavnem preboju na menini planini. Se že piše.

    • centurion

     Ker si dokončal osnovno šolo?
     Pa najboljše plagiatorje tudi imamo, ne Tonči??
     https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/avtorica-ljubica-jelusic-se-je-odzvala-na-peinkiherjev-plagiat/

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      To Janša zelo dobro ve !!!

     • centurion

      Ljubica Jelušić tudi.

    • Peter

     Mednarodni dokazi so zelo trhli. Ves čas poslušam o tem, zdaj pa mi ti, ućitelj in cvet slovenske inteligence podaj en link, na katerem bom to lahko prebral…

  • Imperial Commando

   Nebi jih lih streljali, je pa vse kar si povedal bullshit.

 • Janez Kepic-Kern

  SLIŠIM,
  DA TI ISLAM AFROARAB
  MIGRANTI UTIRAJO POT TUDI PREK HALOZ.? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Peter

  tumpek, spat pejt.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Normativi in standardi so temelj kakovosti slovenskega šolskega sistema, ki je ob izjemni globalni konkurenci danes verjetno med 20 najboljšimi na svetu. Šolski sistem ki smo ga zgradili levičarji !!!

   • Peter

    Verjetno…hehe.
    Podaš mi, sam od sebe, kot link, ki naj bi me prepičal, nekaj, kar je verjetno.
    Verjetno si ti res daleč najbolj glup komentator tukaj, no.
    brez povezav, brez dokazov, verjetno. Hehe, verjetno si še bolj glup, kot sem mislil.
    Spat pojdi, tumpek.

    • Imperial Commando

     V Dadici ima mocni konkurenco.

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Ne potrebuješ linkov…imaš mene !!!

     • Peter

      Nimam jaz kmetavzarja, kmetavzar ima tebe.
      Verjetno, hehe…

 • Peter

  Hillbilly…
  Kaj se nobel sliši.
  Kmetavzar…
  Jp, še vedno jako nobel, no.

 • Peter

  Redneck tumpek.

  • Imperial Commando

   Mogoce celo fasist Kordis.

   • Peter

    Tisti je nekoliko bolj verbalno sposoben kot tale verjeteno najbolj glup kmetavzar, no.

    • Imperial Commando

     Toje vse igra.

 • Imperial Commando

  Levi fasisti , dam si pelte te uboge prebeznike, kaj jih vsem vsiljujete, sami pa naredite nic? Dajte ze enkrat preiti od besed k dejanji, nam, ki nismo oprani v glavo kot vi in vemo kdo so v resnici teli ubogi prebezniki, pa dajte ze mir z vasimi bullshiti.

 • cosmosjasnovidec

  Domačinom kot so ti iz Bele Krajine ter ostalim predvsem obmejnim tako ali tako drugega ne preostane kot,da vzamejo zadeve v svoje roke,če hočejo preživeti prihajajoč večji val kamelotrajbarske muslimanske golazni.
  Vsaka jim čast,da so se vsaj oni zganili izmed vseh ostalih strahopetcev v drugih krajih kjer samo tarnajo in stokajo.
  Škoda,da tale z mitraljezom ni pokosil vsaj kakih 20 ali več kamelotrajbarjev za primer drugim saj ima popolno pravico in ne more sodniško niti na kakršen koli način odgovarjati nikomur niti ga policija po zakonu nima pravice sploh zasliševati razen,če poseduje nelegalno orožje ga lahko obravnava samo za ta primer.
  Vsak ilegalni prestopnik meje ne glede kdo je se tretira kot “terorist,državni sovražnik,vohun,morilec itd.),ker je neznana oseba katera je državno mejo prestopila ilegalno z neznanim namenom torej kot sem napisal se ne ve ali bo koga ubil,podtaknil bombo itd,da skrajšam.
  Državljani očitno ne samo Slovenski ampak po vsej Europi imajo zamegljene oči z strani zavajanja levaških medijev,vlad,nekoristnih lopovskih agencij katere seveda služijo na račun te muslimanske golazni in si polnijo žepe.
  Zelo žalostna zadeva pa je da prebivalci Europe tem izdajalcem ter morilcem lastnih državljanov nasedejo in se sploh ne pozanimajo glede zakonov ter njihovih pravic,ker bi vsakemu morala kazati že pamet,da na svetu ne obstaja zakon,da bi državljan moral KAR ENOSTAVNO DOPUSTITI,DA GA NEKDO “UBIJE” ampak se ima pravico braniti in,če je potreba napadalca tudi ubiti.
  Jaz osebno za sebe vem,če se mi približa ilegalna muslimanska golazen je to zadnje kar bo videla na tem svetu,ker imam pravico braniti sebe ter vse ostale državljane Slovenije,ker je to moja domovina in v njem mi ne bo nekakšna tuja migrantska golazen diktirala ničesar.
  Tako,da to povem že v naprej in,če kateremu od izdajalcev Slovenije kateri uvažajo in so pristaši te muslimanske golazni to ne odgovarja z policijo na čelu se jim vsem skupaj samo poščijem na buče ter razbijem gobec vsakemu kateri bi me morebiti prišel kaj spraševat glede tega.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   —————————————————————————————–
   Kako naj rečem, no… Vsakemu desničarju,domobrancu,pedofilskemu farju ter seveda rotvajlerju se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Foglof Tunek
   ————————————————————————————–

   • cosmosjasnovidec

    Torej začni sam pri sebi ter nadaljuj z vsemi temi katere imam jaz dodane tukaj spodaj.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Cucek v uto…tam ti je mesto !!!

 • Peter

  Verjetno so bili Slovenci do sedaj edini in prvi narod, ki je hodil po Marsu.

  Linkov vam ne rabim limat, jaz sem vam to povedal.
  Verjetno, hehe, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Uspelo nam je obrniti trende ki so šli v smeri privatizacije in poslabšanja kakovosti šolstva, in sicer skozi slabšanje normativov in standardov. Prav ti pa so temelj kakovosti slovenskega šolskega sistema ki smo ga zgradili levičarji !!!

  • Peter

   Verjetno si pozabil napisati.

  • centurion

   Tebi je Ljubica Jelušić trasirala magistrsko nalogo.
   Copy-paste šolski sistem.
   Tudi Peinkiher si tako zagotovi diplomo.
   Kupi, no.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Čuj voluhar, naš šolski sistem je že eden najboljših na svetu, to kažejo številne mednarodne primerjave, raziskave, seveda pa je mogoče narediti še veliko v smeri večje kakovosti. Ker je šolski sistem temelj ohranjanja nacije, vztrajamo pri javnem šolstvu. Desničarji bi uvedli verouk in domobransko vzgojo !!!

    • Peter

     Linki, tumpek, linki. Dokazi, dejstva, primerjave…
     Verjetno ni vir, ki bi mu človek zaupal, sploh če to izjavi en kmetavzar z malim k.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Ne potrebuješ linkov…imaš mene…živo enciklipedijo !!!

     • Peter

      tebe ima…eh. še ta te nima. Verjetno, no.

     • wert

      He, he ….živo kozlarijo ne ? ha, ha, ha, ………

    • centurion

     Domobranstvo glavni predmet.
     Vsako jutro dviganje zastave s pesmijo-
     https://www.youtube.com/watch?v=obejbMisV0o

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Zato ne bomo nikoli prepustili šole legionarjem in domobrancem. Vas lahko spravimo nazaj v brezna !!!

     • centurion

      Ti boš prvi na našem spisku.
      Ne boš gledal tega filma.
      Radenko Radojčić te čaka…

    • Peter

     Seveda, Doolj imamo partizanske vzgoje in poveličevanja neobstoječih prebojev.

    • Peter

     Številne mednarodne primerjve…link za tri sem ti nalepil, slovenije nikjer.
     verjetno so se zmotili.

  • Peter

   Levičarji česa drugega kot idealiziranja nobja, s katerim nimate čisto nič skupnega, poustvarjanja ruskih vzorcev in uničevanja gospodrstva, uničenja dveh držav, niste zgradili prav nič.
   In po tem se vas bo zapomnila zgodovina, no. Ali pa verjetno še po tem ne.

 • Peter

  tumpek, iz minute v minuto izpadaš bolj glup.
  Pejt spat, verjetno, no.

 • Franc Vidrih

  Vaškim stražam je že od nekdaj mar za domovino. Komunistom pa samo za nakradeno DOBRINO.

 • Peter

  hm, tumpek, med 10 slovenije ni.

  VERJETNO V HALOZAH NISO PREVERJALI, NO..

  https://www.master-and-more.eu/en/top-10-countries-with-the-best-education-systems-in-the-world-for-2019/

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Slovenija si ne more privoščiti, da bi imeli neizobražene ali slabo izobražene ljudi, saj bi bila to razvojna katastrofa. Iz vseh strani nas “bombardirajo” desničarji, fašisti in klerofašisti. Slovenska šola ne bo nikoli privat !!!

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Da se ohranjanja nacije in napredka ne bi prepustili zasebnim interesom. Javno za Slovenijo zelo pomembno, saj je namenjeno vsem, kakovostno, bogato, pluralno in ideološko neobremenjeno. Domobranci nimajo kaj iskat v slovenski šoli !!!

  • Peter

   seveda ne. saj tudi privat kopališč ne bo, pa plaž, pa podobnega. verjetno,

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Privat kopališča so že…

    • Peter

     a bejš. pa nič ne protestiraš?
     Kako more to bit, kaj? V socjalizmu pa je nekaj privtno?

  • Janez Kepic-Kern

   JE ŽE
   IN BO – PRIVAT !
   Tvoj
   diktatorski YU “STALINČEK” JE ŽE 40 LET – BOGU VALA – POKOJNI. L.R. J. K. K. KOMENDA

 • Peter

  hm, tudi med 11 nas ni…

  Ampak verjetno smo najboljši, dokazano, no…

  https://www.independent.co.uk/news/education/11-best-school-systems-in-the-world-a7425391.html

 • Peter

  madona, spet slovenije nikjer.

  verjetno pojma nimajo, tumpek že ve, kaj govori, no…

  https://www.usnews.com/news/best-countries/best-education

 • Peter

  tumpek, verjetno bo čas, da greš spat, no….

 • Mirko

  Najlažje prepoznaš ilegalnega migranta po tem, ko bo rekel: Smo delali kot štirje belci, še dobro, da nas je bilo 16.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Mirko, spat se spravi… Kapish?

   • Mirko

    U redu, ko sem prespal sem videl da so številke napačne torej delali smo kot 4 belci še dobro, da nas je bilo 40

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Čujte, prav je, da lahko starši svoje otroke vzgajajo v skladu s svojimi prepričanji. Naj si bo katolicizem, potvorjena slovenska zgodovina itd…. Je pa veliko vprašanje, ali mora država to financirati. NE!!! NIKOLI!!!

  • centurion
  • Peter

   Še en, ki ne razume novega zakona. Če bi bil tiho, bi verjetno izpadel pameten. tako pa, tumpek, pusti nedelskega, no.

  • Peter

   hm, potvorjeno slovensko zgodovino učijo v javnih šolah in država to financira, tumpek, no…

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    No vidiš…še en dokaz zakaj mora biti šola javna. Mi levičarji zelo dobro razumemo zakon…zato smo vas zaustavili !!!

    • Peter

     Še en dokaz je to, da v šolah učijo potvorjeno zgodovino?
     Pa dej no tumpek, mal misli, no. Verjetno ne gre, kaj.
     btw, linka do dokaza, da je naš šolski sistem verjetno najboljši še nisi našel?

    • Peter

     tumpek, niste zaustavili nas, zaustavili ste mlade ljudi, ki si želijo kaj drugega kot pouka o slavnih lažnih prebojih, slavnih lažnih bitkah in slavni lažni zgodovini slavne jugoslavije. Ja, to želite doseči levičarji, na vsak način. Da ja kdo ne bi razmišljal drugače, kot dovoljujeta partija in maršal. Če nič drugega, da se jim pove, zakaj smo se osamosvojili. Ne zato, ker nam je bilo v Jugi prelepo, kot bi ti rad prepičal svoje boge šolarčke…

     Taki pač ste, saj niste sami krivi, no.

     To, da si v svetu mladi diplomanti z znanjem vseh ofenziv in slavnih bitk nimajo kaj pomagati, to pa vas verjetno, ne zanima.

 • to_mi_delaj

  Sarko daj jim šarca

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Zdaj pa čisto resno… SPAAAAAATTTTTTTT !!!… KAPISH???????

  Lahko noč !!!

  • Imperial Commando

   Spizdi ze driska tecna.

 • Borut Stari

  Kdor podpira nelegalne prehode meje kaže svojo izdajalsko naravo.Nevladne organizacije je treba inkriminirati jim odvzeti sredstva in brez pardona zaradi tihotapstva zapreti.

 • Radolf Mitler

  Dragi moji branitelji svojega doma!

  Končno sem dočakal ustanovitev prve vaške straže v moji ljubi domovini. Fantje kar korajžno imate mojo podporo in nas vseh 12 tisoč v nebesih.

  Vaš general major Leon Rupnik

  • Nata

   Trot.

 • Janez Kepic-Kern

  AH ?
  tA ČUDAK OD f. tUNKA JE SAMO SLABE VOLE,
  KER
  RAZEN KOZE jULIKE – SE ZDI – NIMA NIKOGAR !
  nAS JE BILO 3-5000 V BOVCU.,
  VSI SMO PRIJATELJSKI EDEN DO DRUGEGA.
  zA
  VSAKOGAR JE BIL PASULJ – LE TUNEK – JE SAM DOMA “SUHE ŽEMLJE RIBAL ” !
  TO
  GA ŽRE ! Nihče ga ne “šmirgla”
  Še koza bi mu ušla,
  ko bi ne bila – privezana.
  Glede ŠOLE – PA?
  V
  Avstriji velja PRAVILO:
  DRŽAVA NE SME IMETI MONOPOLA – NAD ŠOLSTVOM. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  F. TUNEK PA SPLOH – NE SME IMETI – KAJKOLI VPLIVA NA ŠOLE.
  JE

  ŠALA
  PRESLABO “NE-VZGOJEN”

  KONEC ŽALE. L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA

 • NoName

  Ja, zgodovina se ponavlja,le zakaj so že nastale vaške straže leta 42-43???

 • NoName

  Neverjetna država smo, nihče ne sme ničesar reči proti tujcu tretjih držav, in to nam prepovedujejo ravno tisti, ki so bili izvoljeni, da nas nelegalnih prišlekov obvarujejo, proti svojemu lastnemu narodu pa se lahko počne kolikor kdo želi…

 • Janez Novak

  Kam smo prišli! Država ne more več zagotavljati varnosti, reda in miru. Še malo in se bo razlegal klic: Reši se, kdor se more! Evropa in z njo Slovenija bo postala divji zahod. Po zaslugi globalističnih plačancev in izdajalcev.

 • montyamp

  Izdajalci kot si ti , so se 1942 ušivi in garjavi skrivali po lisičjih luknjah .

  • sveta preproščina

   vi ste tut ušli v Avstrijo, pa so vas zavezniki vrnili, belouške narodnoizdajalske.

 • ZatonMesecnikov

  Gre za domoljube in preproste ljudi Gombec, kakršni že so. Niso neki specialci, vendar pa imajo vsaj voljo in namen pomagati.

  Pravi specialci so pa po bolniškah ali pa jim dnevnice niso dovolj visoke.

 • Nšo-či

  Prav imaš. Le žaljiv si brez potrebe. Ljudje na meji se čutijo žrtvovani. Problem prebežnikov je večji kot ga javnosti predstavlja vlada. Zato ji ne zaupajo več.

 • mginko

  Stara udbomafija in njen podmladek rabita bodoče glasove za volitve, ker DOMAČIH NE BO DOVOLJ , da bi ta mafija lahko vladala naprej na mafijski način kot do sedaj.
  Serpentišek je pa dirigiran za trosenje komunističnih laži prav od te mafije.

  • sveta preproščina

   NO, zdej pa nazaj v štalo in krave do konca pomolzt. Pa če gre brez sadjevca do 11h, tut ne bo nič narobe.

   • mginko

    Se vidi, da na sami psihiatriji ti ne morejo rešiti opranih možganov.

 • sveta preproščina

  Vaška straža? Umiram od smeha. Vsem se vidi, da so plod prepovedane ljubezni v bližnjem sorodstvu. Deliverance v Beli krajini. Pa nalivajo karlovačko pivo – pravi domoljupci!!!!

  • Nata

   Bukselj.

  • lokec

   Pojdi jim nasproti ob meji. Za hec. Verjeno se boste smejali, če še nisi umrl od smeha. Tebi je edino zdravilo huda žalost, ki bo začasno nevtralizirala tvojo bolezen.

 • Nata

  + + + + + + Tako je prav !! Le pazite na svojo imovino in Domovino. Mnogi imamo samo eno !! Pazite pa tudi na svoj hrbet. . . . . . . srečno !!

 • Nata

  Tudi ti stopi nazaj in dobro preberi, kaj napišeš.
  Pijejo pa verjetno za svoj denar .

 • lokec

  Dragi levaki: Vi ki podpirate šverc z ljudmi, če bi v SFRJ dobili masovnega švercarja z ljudmi, preko zelene meje bi dobil, minimalno 20 let aresta, če ne celo šus v glavo.

 • Perkele

  Dodana vrednost tradicionalista… ali pije v gostilni, ali se gre vardo. Vsak Albanec na gradbišču ali v pekarni prispeva več v državno blagajno, zato potrebujemo še več migrantov, z vaškimi legendami ni ekonomije.

  • Imperial Commando

   Teli zgoraj imajo kar vsi sihte, med igranjem varde in sedenju v gostilni. Za razliko od socialnih problemov , znanimi kot levicarji. Si ze zagonu socialno?

   • Perkele

    Sem ja, pri Albancu, je imel boljšo ponudbo od varde.

 • Hribouc

  V stiski Naroda, ko gredo zadeve v total skrajnost = Vaške Straže !

  Šarac, seme zablojeno – te je kaj sram ?
  Pokljukar, si že odstopil ?
  PEZDETA JALOVA NESPOSOBNA – vemo, da tako delate načrtno!

  Zakaj se ne prebudite policaji, da gledate to ostudno sramoto okoli sebe?
  Zakaj se ne prebudite, vojaki ?

  Salvini bo naredil ograjo!
  Hrvatarji gredo v Schengen !
  PIZDUNI STE, POPOLNOMA NESPOSOBNI !
  Kaj čaka Opozicija ? Dela piknike in besediči ! Ko je vse mimo, pišejo govore za situacijo “potem” in blebetajo-operativno nesposobni !

 • Vera

  Odgovorne na NOVA24TV javno sprašujem , kako dolgo bom še blokirana in zakaj?Do tega portala,pridem po ovinkih -žal .
  Mogoče sem večkrat napisala ” preveč resnice ” , ne vem. Sem pa zelo kritična do te vlade,ker ne dela po zakonih, še odločb US ne upošteva .

 • Laurenti Angel Nikola

  Poglejte kako ima amerika to urejeno, to je premalo ampak bolje tako kot prav nič. No v ZDA je samooklicani varuh meje Jim ki ima svoje vozilo oborožen do zob in ima pravico streljati tudi v hrbet ce tako zeli in ne vojska in ne policija mu ne morejo nic ampak ga samo pozdravijo ko pelje mimo. Med drugim se je nazval: “The blue eye devil of the woods”. Ta ima jajca ta je tapravi. Videno na prispevku. Plačujejo ga pa ljudje ki zivijo v okolici amerisko mehiške meje ker se cutijo varnejsi ker skrbi za njihove parcele kmetije gozdove da se ne zadrzujejo in smetijo in unicujejo privatno lastnino. S prostovoljnemu prispevki seveda da ima za prezivetje in vse stroske povezano s patruljiranjem varovanjem nadzorom video nadzorom… Se prilagaja prijavam videnjem opazanjem situacijam in prevozi dnevno ogromo kilometrov pa prehodi tudi. Redkokdaj jih ujame ampak ce jih so v nemilosti ker ne strelja v zrak v kolikor se ne ustavijo in zbezijo. To je to.

 • Common Sense

  Glej. Imaš prav kar se tiče CGP-ja tele vaške straže;) V članku objavljene slike jim res ne delajo dobre reklame. A če članek ni raca in je resničen, je vsebina pomembnejša od zunanje podobe. Dejstvo, da se ljudje po novem sami organizirajo kaže na to, da policija dela preslabo in premalo. To pa ni smešno. Vsem državljanom to dejansko ne bi smelo biti smešno. In ni smešno, da nas morajo braniti taki modeli, kot jih vidiš na sliki. Nekaj ne štima, pa lahko Pokljukar izjavlja, da je vse pod kontrolo kolikor hoče.

 • Nata
 • tramal

  Tako je bilo med vojno.Vaške straže so nas branile pred banditi partizani,sedaj pa nas pred divjaki.Sedaj se vsaj dokončno ve da so komunajzerji vedno bili izdajalci in proti svoji državi.

 • GverilaStyle

  ko je šiško to naredu so ga zaklenil…..podobnik bo pa spomenik dobil.

 • Marija

  Bojim se,da bodo to vaško stražo hitro odstranili.Veste kaj se je zgodilo z ljudmi ko so branili svoj dom?Skrbi Me da bodo zakaj obtoženi,ko se bodo pregnani pritožili.Ne vem,ce še lahko branimo svoje domove?

 • M. Ritchie

  Morda se bo koncno zadeva malo umirila, saj je v Grciji Siriza dobila po nosu, nova vlada je pa zelo konzervativna in je ze povdarila potrebo po hitrih azilnih postopkih oz prednostnem vracilu zavrnjenih vlog. Aleluja!

 • janez.pokoncni

  Fantje – PRAVI STE !!